533 New Articles

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΥΡΓΟΥ-ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ - Σύσταση νέων οργανικών θέσεων - Ψήφισμα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ - ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

                                                                                                                                  Πύργος 01/12/2022

http://syllogos-dn-pyrgou.blogspot.com/                                                        Αρ.Πρωτ.: 54

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Λετρίνων 12

                27131   ΠΥΡΓΟΣ                                                      

Τηλ. – fax: 2621025332

Κιν:            6979839240                                                          

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

ΠΡΟΣ

·         Μέλη Συλλόγου

·         Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

·         Δ.Ο.Ε.

·         M.M.E.

 

 

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

στα αιτήματα περί σύστασης νέων οργανικών θέσεων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

Μια ανάσα πριν τους διορισμούς, οι κοινοί κλάδοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκονται και πάλι σε καθεστώς ανασφάλειας και αγωνίας, καθώς δεν έχουν λάβει καμία δέσμευση για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων. Τα κενά που καταγράφονται και είναι διαθέσιμα στη διαδικασία των φετινών μετατάξεων δεν αποτυπώνουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες και μόνο η επαναφορά των οργανικών κενών που υπήρχαν και η σύσταση νέων οργανικών θέσεων μπορεί να οδηγήσει σε ένα δρόμο…

  • που θα προασπίσει την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών και μαθητριών σε μια ολόπλευρη εκπαίδευση υψηλού επιπέδου
  • που θα δώσει ένα τέλος στην αδιανόητη ταλαιπωρία των συναδέλφων μας που παραμένουν αδιόριστοι και αναπληρώνουν επί σειρά ετών τους εαυτούς τους με την απειλή της ανεργίας να επικρέμαται, αλλά και άλλων συναδέλφων μας που ήδη τη βιώνουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη δυστοπική πραγματικότητα που ζούμε
  • που θα σταματήσει την αδικία που διαιωνίζεται εις βάρος και των παλαιότερων μονίμων συναδέλφων μας, οι οποίοι, δεδομένων των συνθηκών, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε υπηρεσιακές μεταβολές
  • που θα μπει ως ανάχωμα στο καθεστώς των αναθέσεων πολλών διδακτικών αντικειμένων, καθεστώς που στέρησε και στερεί το δικαίωμα στην εργασία σε συναδέλφους μας που τα σπούδασαν και τα αγαπούν

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Επειδή όλα τα παιδιά δικαιούνται τη βέλτιστη παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο,

επειδή όλα τα διδακτικά αντικείμενα είναι εξίσου σημαντικά και η Πολιτεία οφείλει να τα αντιμετωπίζει με τον δέοντα σεβασμό και χωρίς διακρίσεις,

επειδή όλοι οι εκπαιδευτικοί κάθε κλάδου και ειδικότητας έχουν την ίδια αξία και αξιοπρέπεια,

επειδή η ισονομία και η δικαιοσύνη δεν μπορεί να παραμένουν λέξεις, αλλά ουσία και πυρήνας κάθε διαδικασίας,

ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου & Αρχαίας Ολυμπίας Π.Ε. Ηλείας στηρίζει, συντάσσεται και συνυπογράφει την επιστολή και τα αιτήματα του ΠΕΣΥΘ για σύσταση οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες.

Είναι δίκαιο να γίνει, επιτέλους, πράξη.

 

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

 

 

Αντωνία Μπρη

Δήμητρα Καραμεσίνη

 

Αυγερινοπούλου: Συναντήσεις σταφιδοπαραγωγών στο ΥΠΕΞ και το ΥΠΑΑΤ για την προώθηση της σταφίδας

Με ισχυρή εκπροσώπηση των σταφιδοπαραγωγών του Ν. Ηλείας και τη Βουλευτή, Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα σειρά υψηλού επιπέδου συναντήσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την προώθηση της σταφίδας του Νομού μας. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν: ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βροχίτσας, κ. Α. Κατελούζος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ελαιώνα, κ. Κ. Μπαμπίλης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Σωπίου, κ. Λ. Σταυρόπουλος, ο  Πρόεδρος της Τ.Κ. Καράτουλα, κ. Θ. Κλειδέρης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χειμαδιού, κ. Μπουλούμπασης Χρ., καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σταφίδας, κ. Η. Ανδρικόπουλος.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών με τοΓενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, κ. Ιωάννη Σμυρλή, και τους συνεργάτες του, αφού είχε προηγηθεί η αποστολή αιτήματος από τη Βουλευτή Ηλείας, κα Αυγερινοπούλου, για διερεύνηση μέσω του ΥΠΕΞ πιθανών αγοραστών στο εξωτερικό για την σταφίδα. Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε ότι, κατόπιν του αιτήματος, η διερεύνηση των αγορών έχει ήδη ξεκινήσει με προτεραιότητα τις χώρες που παραδοσιακά εισήγαγαν τη κορινθιακή σταφίδα, ενώ, παράλληλα, γίνεται διερεύνηση και νέων αγορών. Οι σταφιδοπαραγωγοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, καθώς η Κυβέρνηση μέσω του ΥΠΕΞ εντάσσει την σταφίδα στα προϊόντα προτεραιότητας για εξαγωγές. Η διερεύνησηθα αποδώσει τα αποτελέσματά της την επόμενη εβδομάδα, ενώ εξετάστηκεκαι η πιθανότητα να ξεκινήσει μαζί με το EnterpriseGreece καμπάνια προώθησης του προϊόντος στο εξωτερικό.

Στο ίδιο υποστηρικτικό πνεύμα κινήθηκε και η συνάντηση με τηΓενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία, εκφράζοντας την πάγια πολιτική του Υπουργείου, υποστήριξε ενθέρμως τη δημιουργία ομάδων παραγωγών σταφίδας, καθώς και άλλων συλλογικών σχημάτων, τα οποία είναι απαραίτητα, ώστε να είναι οι παραγωγοί δικαιούχοι ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων, όπως του σημαντικού προγράμματος της αναδιαρθώσεως της σταφίδας. Η κα Καλογήρου θέτει δε τις τεχνικές διευθύνσεις του Υπουργείου στη διάθεση των παραγωγών, προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία την συγκρότηση των συλλογικών τους σχημάτων.

Τέλος, και επιστεγάζοντας τις συναντήσεις με το Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, κ. Ιωάννη Σμυρλή, και τηΓενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Χριστιάνα Καλογήρου, η αντιπροσωπεία των στραφιδοπαραγωγών συναντήθηκε και με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Συμεών Κεδίκογλου, μετά από πρόταση της κυρίας Βουλευτού, για την προώθηση και την αποστολή αγροδιατροφικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων, και η σταφίδα στη Σαουδική Αραβία.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, κ. Αναγνωστόπουλου Σωτήριο, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά.

 

 

ΓΑΣΤΟΥΝΗ : ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΟ ΚΟΥΡΒΙΣΙΑΝΕΙΟ - Ο Μαρίνος παρουσιάζει το μεγάλο έργο του οδοφωτισμού

Ολοκληρώθηκε ένα ακόμη σημαντικό έργο για τον Δήμο Πηνειού, αποτέλεσμα προσωπικού αγώνα και επιμονής του Δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου.

Πρόκειται για την ενεργειακή αναβάθμιση και αυτοματοποίησης συστημάτων οδοφωτισµού σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες οι οποίες διαθέτουν άπλετο φως στους κοινόχρηστους χώρους. Το έργο είναι προϋπολογισμού 4.228.400 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος τη ∆ευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, στις 12:00 στο  Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης, παρουσιάζει  το μεγάλο έργο εξοικονόμησης ενέργειας   και πολλαπλής ωφέλειας. Για το έργο υποδομής θα προβληθεί από την ανάδοχο εταιρεία  SirecEnergy Α.Ε  σχετικό video.

25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους - Ξεκινάμε!

Ξεκινάμε!

 

Από την Παρασκευή ξεκινούν οι προβολές της Camera Zizanio, ενώ το Σάββατο το βράδυ ξεκινά και επίσημα το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους με την καθιερωμένη τελετή έναρξης στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων του Πύργου.

Φέτος αναμένονται εκατοντάδες επισκέπτες-περισσότεροι από 300- απ' την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικόενώ τουλάχιστον 10.000 παιδιά θα παρακολουθήσουν ταινίες μόνο στην Ηλεία. Ένα πολύβουο μελίσσι φτιάχνει το μέλι του αυτές τις μέρες στο Νομό - και θα 'ναι γλυκό όπως πάντα!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ‘’ Ενεργοποιήθηκε η κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης για τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.’’

Την έντονη αντίθεση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας εξέφρασε μιλώντας στη Βουλή , ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας κ.Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας ότι καταργεί μια βασική αρχή του ΕΣΥ: Τη δωρεάν και καθολική παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Ωθεί τους γιατρούς να αναζητήσουν πρόσθετη αμοιβή από τους ασθενείς, τους ωθεί στον ιδιωτικό τομέα και  στέλνει τους πολίτες στις ιδιωτικές κλινικές και κέντρα

Επισήμανε ότι εξωθεσμικά κέντρα συντάσσουν νομοσχέδια που στρέφονται εναντίον της δημόσιας υγείας και της καθολικής πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας. Και υπάρχει μια πρόθυμη και έτοιμη από καιρό κυβέρνηση για να τα συνυπογράψει και να τα ψηφίσει, με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας.

‘’ Είναι δεδομένη η δυσανεξία και η απέχθεια που τρέφει η συντηρητική παράταξη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ενοχλεί γιατί το ΕΣΥ, ένα από τα πλέον προσβάσιμα συστήματα υγείας παγκοσμίως αποτελεί έναν εμπνευσμένο θεσμό με την υπογραφή της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ενοχλεί γιατί το ΕΣΥ, ως φιλοσοφία, αντίληψη και περιεχόμενο, διαχωρίζει τη συντηρητική παράταξη από τη δημοκρατική παράταξη.΄΄ τόνισε ο κ.Κατρίνης.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση:

-Προσφέρει τους γιατρούς του ΕΣΥ ως βορά και φθηνό εργατικό δυναμικό στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα στο τομέα της υγείας τα οποία θέλει να ευνοήσει.

-Στέλνει το λογαριασμό στους πολίτες , που καλούνται να πληρώσουν για να μπορούν να χειρουργηθούν, να κάνουν μια εξέταση . Για αυτό και διατηρούνται οι μεγάλες λίστες στα χειρουργεία. Για να έρθει αυτό το νομοσχέδιο και να στέλνει τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα.

‘’Προφανώς μετά την μετατροπή της δημόσιας υγείας σε πεδίο λεηλασίας θα ακολουθήσει η συγχώνευση ή η κατάργηση περιφερειακών νοσοκομείων και δημόσιων δομών υγείας.΄΄ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης που αναφέρθηκε και στις προγραμματικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την υγεία που περιλαμβάνουν:

-Ανάπτυξη του τομέα της Δημόσιας Υγείας, ως ολοκληρωμένη δημόσια υπηρεσία, με ισχυρές δομές σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.

-Ενιαίο και Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Με τη δημιουργία τοπικών δικτύων ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα με τη συμμετοχή και της αυτοδιοίκησης.

-Σύγχρονα Δημόσια Νοσοκομεία, με επαρκείς πόρους , ολοήμερη λειτουργία και αύξηση των αμοιβών για το προσωπικό, με την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

-Μέτρα στήριξης για τους νέους γιατρούς.

-Ψηφιακό Μετασχηματισμό της υγείας.

- Δραστική μείωση του ποσοστού συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων, για τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους άνεργους.

-Μισθολογικά, φορολογικά , βαθμολογικά και οικονομικά κίνητρα για τους γιατρούς που υπηρετούν σε νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές.

΄΄ Το ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνάει, δεν πουλάει την ιστορία του. Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια υγεία. Υπερασπιζόμαστε το ΕΣΥ, τα τρία αυτά γράμματα αποτελούν μέρος της ιστορίας μας.’’ κατέληξε ο κ.Κατρίνης.

 

 

 

Δωρεάν εξέταση rapid test την Δευτέρα (05/12) στα Λεχαινά και την Παρασκευή (09/12) στη Βάρδα

Η  Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, συνεχίζει τις δράσεις, για την καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).

 

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:

 

Την Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου, στα Λεχαινά, στο Σινε Αστρον,

Από τις 09:30 έως τις 14:30.

 

Την Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου, στη Βάρδα, στο Δημαρχείο,

Από τις 09:00 έως τις 15:00

 

 

 

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, συστήνει τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19.

 

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!

ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ!

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πειραιώς με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών για αντίσταση και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.