642 New Articles

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ - Με πραγματικά στοιχεία η μείωση του χρόνου απονομής συντάξεων!

*Σε επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο

η πρόταση για παραγραφή στη δεκαετία

 οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

 

Η επίσπευση των διαδικασιών και η ταχύτερη απονομή των συντάξεων, επαναδιατυπώθηκε στην συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Προ ημερών ο κ. Νικολακόπουλος, σε συνέχεια των παρεμβάσεών του για την επίσπευση της έκδοσης εκκρεμών συντάξεων, είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή, με τον οποίο συζήτησε σημαντικά θέματα που απασχολούν τους υπό συνταξιοδότηση συμπολίτες μας και κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χατζηδάκη, επιβεβαιώθηκαν τα στοιχεία τα οποία είναι άκρως ενθαρρυντικά και βάζουν τέλος στις καθυστερήσεις που είχαν καταγραφεί τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Νικολακόπουλος χαρακτήρισε ιδιαιτέρως θετικό το γεγονός ότι έχουν επισπευσθεί όλες οι διαδικασίες και η απονομή συντάξεων έφθασε περίπου στις 30.000 μηνιαίως, ενώ απομένουν άλλες 60.000 περίπου για τα έτη 2021 και 2022.

 

Ψηφιοποίηση και αναβάθμιση επιτάχυναν τις διαδικασίες

Σε αυτό έχει συμβάλλει και ο ψηφιακός μετασχηματισμός με το e-ΕΦΚΑ και με την αναβάθμιση του λογιστικού συστήματος επιταχύνονται οι διαδικασίες για την διεκπαιρέωση των περιπτώσεων που αφορούν στην παράλληλη ασφάλιση των εν δυνάμει συνταξιούχων. Το σύστημα έχει γίνει περισσότερο ευέλικτο και η έκδοση συντάξεων γίνεται πλέον πιο γρήγορα.

Σε θετική κατεύθυνση είναι και το θέμα που έχει θέσει κατ’ επανάληψη ο κ. Νικολακόπουλος και αφορά στην ανάγκη μείωσης του χρόνου, τα δέκα έτη, με τον οποίο θα γίνεται η παραγραφή παλαιών οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο θέμα θα έρθει προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο Υπουργικό Συμβούλιο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Εξετάζεται επιπλέον η δυνατότητα, και μάλιστα υπάρχει θετικό κλίμα, όπως ισχύει και προς τις οφειλές στην εφορία, να υπάρξει σχετική ρύθμιση ώστε να αυξηθούν οι δόσεις για την καταβολή οφειλών και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

 

Καινοτόμες πρωτοβουλίες

Το Υπουργείο ετοιμάζεται να προχωρήσει και σε άλλες καινοτόμες πρωτοβουλίες, με περαιτέρω ψηφιοποίηση του συστήματος, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Μέσω νέων εφαρμογών θα απλοποιηθεί η διακίνηση των απαραίτητων εγγράφων για τους ασφαλισμένους που βρίσκονται στην αναμονή για την χορήγηση σύνταξης και η διεκπεραίωση των υποθέσεων θα γίνεται ταχύτερα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Νικολακόπουλος συνεχάρη τον κ. Χατζηδάκη για το έργο το οποίο γίνεται και έχει αποφέρει καρπούς, καθώς ξεπεράστηκαν εμπόδια και παθογένειες του συστήματος και με κομβικές παρεμβάσεις από την πλευρά του αρμόδιου Υπουργείου και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών έχει επιτευχθεί αισθητά η μείωση του χρόνου απονομής συντάξεων και εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα θα βελτιωθεί περαιτέρω η εικόνα.

 

Διονύσης Καλαματιανός: «Είναι ξεκάθαρο ότι οι εκλογές έρχονται σύντομα»

Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, είναι ο αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός.

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο Ηλείος Βουλευτής επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι οι εθνικές εκλογές είναι κοντά.

«Εσείς οι ίδιοι ανοίξατε την κουβέντα. Ο Πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη έχουν ανοίξει την προεκλογική περίοδο.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι θα πήγαινε σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Τώρα τι άλλαξε και υπάρχει αυτή η μεταστροφή; Δεν πείθουν κανέναν οι αβάσιμες δικαιολογίες ότι δήθεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που κάνει αντιπολίτευση.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης σύρεται σε εκλογές διότι έρχονται ξανά εξαιρετικά δύσκολες μέρες και το μέλλον της Χώρας προδιαγράφεται δυσοίωνο. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή σας έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό.

Εδώ και 3 χρόνια, ο ελληνικός λαός έχει έλθει αντιμέτωπος με λανθασμένες κυβερνητικές επιλογές, που έχουν δημιουργήσει πολλαπλά αδιέξοδα. Έχουν φέρει σε απόγνωση εργαζόμενους και επαγγελματίες, άνεργους και συνταξιούχους, αγρότες και κτηνοτρόφους. Έχουν βυθίσει σε τέλμα τη νέα γενιά, η οποία ασφυκτιά, ψάχνοντας απεγνωσμένα για διεξόδους. Οι εκλογές θα δώσουν το δικαίωμα σε όλους αυτούς να καταδικάσουν την πολιτική σας και θα το κάνουν.»

Σε ότι αφορά τις διατάξεις που αφορούν την εκλογική διαδικασία, τον έλεγχο εσόδων και εξόδων των κομμάτων, καθώς και την ψήφο των απόδημων, ο κ. Καλαματιανός υπογράμμισε πως αποτελούν έναν "κεκαλυμμένο" εκλογικό νόμο.

«Τροποποιείτε το Προεδρικό διάταγμα 15/2022 που το φέρατε μόλις τρεις μήνες πριν. Σας καταλαβαίνουμε όμως. Έχετε αγωνία για να παραμείνετε στην εξουσία και αλλάζετε συνεχώς τους δικούς σας νόμους! Το ερώτημα είναι γιατί τόσο άγχος;

Με το νομοσχέδιο θεσμοθετείτε τη μείωση των ποινών για κόμματα και πολιτικούς που παραβιάζουν το νόμο για τη χρηματοδότησή τους.

Λέτε ότι κάνετε "εξορθολογισμό". Όλα αυτά, όμως, έρχονται σε συνέχεια της απόρριψης της τροπολογίας που καταθέσαμε για να δημοσιοποιούνται στα πόθεν έσχες οι δανειακές συμβάσεις και οι ρυθμίσεις δανείων που έχουν τα κόμματα και οι πολιτικοί. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει δάνεια.»

Κλείνοντας, ο κ. Καλαματιανός εστίασε στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τους Ο.Τ.Α.

«Το Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει αποφανθεί κατά πλειοψηφία για τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις σας με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Με το νομοσχέδιο αυτό συνεχίζετε τον αντιδημοκρατικό κατήφορό σας. Συνεχίζετε να αφαιρείτε δικαιώματα από τις παρατάξεις της μειοψηφίας στους Ο.Τ.Α.

Το γνωρίζουμε ότι δεν σας αρέσει και έχετε αλλεργία σε οποιαδήποτε αντιπολιτευτική φωνή. Τώρα, όμως, φτάσατε στο σημείο να εισάγετε, με το άρθρο 44, την κατάργηση του διαχρονικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των μειοψηφικών παρατάξεων να προτάσσουν θέματα προ ημερησίας διατάξεως για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πραγματικά ξεπεράσατε κάθε όριο. Ήδη έχετε υποκαταστήσει το Δημοτικό Συμβούλιο από την οικονομική επιτροπή και αυτό κρίθηκε αντισυνταγματικό από το ΣτΕ.

Ήδη έχετε καταργήσει την δυνατότητα του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητάει οποιοδήποτε θέμα της οικονομικής επιτροπής θεωρεί σημαντικό.

Ήδη έχετε ψηφίσει το νέο αντιδημοκρατικό εκλογικό νόμο όπου με το 43% κατοχυρώνεται στον πρώτο συνδυασμό το 60% των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκμηδενίζετε τη μειοψηφία.

Και τώρα φιμώνετε ακόμα περισσότερο τις μειοψηφίες και τους απαγορεύετε να θέτουν προ ημερησίας διατάξεως θέματα για συζήτηση. Πρόκειται για μια κατάφωρα αντιδημοκρατική διάταξη. Μήπως θέλετε να καταργήσετε εντελώς τα Δημοτικά Συμβούλια; Εκεί το πάτε!»

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ - Δύο μεγάλα έργα συνολικού ύψους 4.386.200 ευρώ εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

 • Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Παραμένουμε συνεπείς στις εξαγγελίες μας»

 

Με το συνολικό ποσό των 4.386.200 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Πύργου από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με την ένταξη δύο ακόμα φιλόδοξων έργων που θα συμβάλουν σημαντικά στην βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Πρόκειται για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) Πύργου με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), ύψους 1.550.000 ευρώ, και το έργο αστικής αναζωογόνησης (ΑΤ 06) για τη διενέργεια αστικών παρεμβάσεων στην ανατολική πλευρά της πόλης του Πύργου, ύψους 2.836.200 ευρώ, μετά από απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα.

 • Για τα έργα και την ένταξή τους στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα μίλησαν σε κοινή Συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Τζανέτου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος. Στην συνέντευξη παρευρέθηκαν επίσης, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΠ Νίκος Καλαμπρέζος, ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΠ Δημήτρης Βασιλόπουλος, ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πύργου Άγγελος Τσίκας και ο προϊστάμενος του τμήματος Μελετών και Έργων Άρης Φιλιππόπουλος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος συνεχάρη το πολιτικό προσωπικό και τους υπαλλήλους του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ για την επίτευξη αυτού του στόχου, καθώς η επιτυχία, μεταξύ άλλων, έγκειται και στην κατάθεση ολοκληρωμένων και ώριμων μελετών προς το Υπουργείο.

Τόνισε ότι τη σπουδαιότητα του έργου της ΔΕΥΑΠ για την ενεργειακή αυτονομία της επιχείρησης, ενώ σχετικά με το έργο των αστικών αναπλάσεων τόνισε πως: «Ήταν ένα στοίχημα για τη στήριξη της ανατολικής πλευράς της πόλης, με ώριμες μελέτες που εκπονήθηκαν επί δικής μας θητείας. Το έργο, θα αλλάξει την εικόνα της πόλης με πολλές παρεμβάσεις που ξεκινούν από την πλατεία Μίκη Θεοδωράκη (πρώην πλατεία Νικάκη) και φτάνει μέχρι τον Κούβελο» και σημείωσε ότι η δημοτική αρχή παραμένει συνεπής στις εξαγγελίες της, καθώς βγήκε στη δημοσιότητα και η διακήρυξη για την εξεύρεση χώρου ώστε να στεγαστούν υπηρεσίες του Δήμου, στην ανατολική πλευρά του Πύργου.

Τόνισε δε, ότι λόγω της αρτιότητας των μελετών, τα έργα θα δημοπρατηθούν πολύ σύντομα. Και κατέληξε λέγοντας, «ευχαριστώ τους κυβερνητικούς βουλευτές και κυρίως-χωρίς καμία διάθεση να εξαιρέσω κανέναν-την κ. Αυγερινοπούλου και ως Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος στη Βουλή».

 

Ρούλα Τζανέτου: «Μεγάλο το οικονομικό όφελος για την ΔΕΥΑΠ»

 

Πολύ σημαντικό έργο για τους δημότες και την βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΠ, χαρακτήρισε την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας η κ. Τζανέτου, καθώς όπως σημείωσε: «Η ΔΕΥΑΠ εξασφαλίζει οικονομικό όφελος της τάξεως των 200.000 ευρώ. Είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό που όλο αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στους λογαριασμούς των πολιτών. Με τη συλλογικότητα των πολιτικών αρμοδίων και των υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΠ καταφέραμε να καταθέσουμε έναν πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο φάκελο» κατέληξε η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, δίνοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Βασιλόπουλο για τη συμβολή του.

Το έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση ΕΕΛ Πύργου με χρήση ΑΠΕ», αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκου σταθμού , καθώς και στη συντήρηση και λειτουργία του για ένα έτος, ενώ παράλληλα περιλαμβάνεται και η αντικατάσταση ενεργοβόρων βασικών καταναλωτών καθώς και η προμήθεια και εγκατάσταση συνολικού συστήματος ενεργειακής βελτιστοποίησης της λειτουργίας του.

 

Γιάννης Αργυρόπουλος: «Ευρύ το πρόγραμμα αναπλάσεων»

 

«Η ένταξη του σπουδαίου έργου των αστικών παρεμβάσεων στην ανατολική πλευρά του Πύργου είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το ευρύτερο πρόγραμμα αναπλάσεων που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος. «Εντάσσεται σε έναν ευρύτερο προγραμματισμό που ήδη υλοποιείται, προκειμένου η πόλη μας να γίνει πιο ελκυστική, πιο λειτουργική, πιο όμορφη.

Ο κ. Αργυρόπουλος ευχαρίστησε τους κ.κ. Τσίκα και Φιλιππόπουλο, όπως και την πρώην προϊσταμένη της υπηρεσίας κ. Γούργουρα και τους υπαλλήλους που, όπως υπογράμμισε «δίνουν τιτάνιο αγώνα και στο επίπεδο των μελετών και στην επίβλεψη των έργων σε δύσκολες συνθήκες».

Το έργο «ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΠΥΡΓΟΥ» περιλαμβάνει:

Υποέργο1:

Την ανάπλαση της οδού Καραϊσκάκη, και παράπλευρων οδών της, από το ύψος της πλατείας “M. Θεοδωράκη” έως την συμβολή της με την οδό Ερμού, η οποία περιλαμβάνει:

-Tην ανάπλαση της πλατείας και των εφαπτόμενων δρόμων αυτής,

-Την ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων και οδοστρώματος της οδού Καραϊσκάκη, τμήμα της οδού Λιούρδη, της οδού Αγ. Αθανασίου, της οδού Βιλαέτη (τμήμα της οποίας πεζοδρομείτε), τμήμα της οδού Χαρ. Τρικούπη, καθώς και τμήμα της οδού Περικλέους,

-Την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και καλλωπιστικών δεντρυλλίων στο χώρο ανάπλασης, καθώς και

Tην ανάπλαση της οδού Ολυμπίων, (οδόστρωμα & πεζοδρόμια) από την συμβολή της, με την οδό Αλφειού έως την συμβολή της με την οδό Γορτυνίας, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και καλλωπιστικών δεντρυλλίων, τμήμα οδού Αλφειού με την ανάπλαση του υφιστάμενου οδοστρώματος, και την επισκευή των υφιστάμενων πεζοδρομίων με αντικατάσταση πλακών ιδίου τύπου, και της υπάρχουσας νησίδας επί του τμήματος της οδού.

 

Υποέργο 2:

Tην Βελτίωση & Αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών του Πολιτιστικού Πάρκου “Κούβελου”, η οποία προσδιορίζεται στο υφιστάμενο κτίριο καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο αυτού, περιλαμβάνοντας επισκευαστικές και κατασκευαστικές εργασίες επί του κτιρίου, καθώς και την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με την κατασκευή γηπέδων, υπαίθριου θεάτρου, την αναβάθμιση του χώρου περιπάτου, την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων καθώς και πρασίνου.

 

Γιώργος Καραστέργιος: «Στους αρνητές απαντάμε με δουλειά»

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Γιώργος Καραστέργιος μίλησε για τις μεγάλες αλλαγές που γίνονται στην πόλη και έστειλε τη δική του απάντηση σε κάποια αρνητικά σχόλια.

«Ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, με τους συνεργάτες του, αλλάζει τον Πύργο μας, προς συμφέρον των δημοτών μας. Η ΔΕΥΑΠ, υπό την καθοδήγηση της κ. Τζανέτου με τη βοήθεια του Δ.Σ. και των εργαζομένων μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Καλαμπρέζος και Βασιλόπουλος, που αποτελούν τους πυλώνες της επιχείρησης, βαδίζει στη νέα εποχή. Αλλάζουμε προς το καλύτερο την πόλη και αυτό φαίνεται παντού! Η απάντησή μας στους αρνητές της πραγματικότητας, στους οπαδούς της παραπληροφόρησης και στους «αγαπητικούς» της λάσπης, είναι μόνο: δουλειά, δουλειά, δουλειά!» κατέληξε.

 

 

ΔΑΟΚ Ηλείας - Δολωματικοί ψεκασμοί σε Τοπικές Κοινότητες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πύργος, 30/06/2022

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Αριθ. πρωτ.: 199405/13869

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

& ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ

Ταχ. Δ/νση: Μανωλοπούλου 47 Τ.Κ. 27131, ΠΥΡΓΟΣ

Πληροφορίες: Μικέογλου Γ.

Τηλέφωνο: 2621360140

Fax:          2621060150

Email:       Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

ΠΡΟΣ

Γραφείο Τύπου Π.Ε. Ηλείας

(προκειμένου να αποσταλεί

για δημοσίευση στα τοπικά Μ.Μ.Ε.)

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 1. Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης,

 Φαξ:26233-608106,

 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 1. Δήμος Ήλιδας, Φαξ: 2622360501,

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 1. Δήμος Πύργου, Φαξ:26213-62642,

email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 1. Ένωση Βιοκαλλιεργητών Ηλείας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΔΕΛΤΙΟΥ   ΤΥΠΟΥ   -   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2022, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι ξεκινά δολωματικός ψεκασμός στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:

 

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Ομάδα   1η

:

Κάστρο, Κυλλήνη, Κάτω Παναγιά

Ομάδα   2η

:

Δουνέικα

Ομάδα   3η

:

Μυρτιά, Σκαφιδιά, Άγιος Ηλίας, Λεβεντοχώρι, Κορακοχώρι, Κατάκολο,

Σκουροχώρι, Γρανιτσέικα, Βυτινεϊκα, Άγιος Ιωάννης

 

Η ακριβής ημερομηνία ψεκασμού θα αναφέρεται στις σχετικές ανακοινώσεις που θα αναρτηθούν στις κατά τόπους Τοπικές Κοινότητες.

 

Επισημαίνουμε ότι:

 1. Το πρόγραμμα ψεκασμών του κάθε ψεκαστικού συνεργείου θα είναι αναρτημένο σε πίνακες ανακοινώσεων και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοκαλλιεργητές.
 2. Οι ελαιοκαλλιεργητές υποχρεούνται κατά τις ημέρες των ψεκασμών να έχουν ανοικτά τα λιοστάσια τους για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού και να διατηρούν τα λιοστάσια τους καθαρά και προσβάσιμα.
 3. Λιοστάσια κλειστά, με υψηλή αυτοφυή βλάστηση, χωρίς πρόσβαση για γεωργικό ελκυστήρα (ή για ψεκαστές όπως προβλέπεται) δεν θα ψεκάζονται.
 4. Οι ελαιοκαλλιεργητές παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους τις ημέρες των ψεκασμών για να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού και να αναφέρουν στην Υπηρεσία οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
 5. Σε λιοστάσια στα οποία υπάρχουν ζώα (πρόβατα, ιπποειδή) δεν θα γίνεται ψεκασμός. Αυτά πρέπει να απομακρύνονται πριν την ημερομηνία ψεκασμού από τον ιδιοκτήτη τους.
 6. Οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των μελισσοσμηνών.
 7. Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν, να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους.
 8. Κατά τον ψεκασμό θα διασπείρονται 300m3 περίπου ψεκαστικού διαλύματος ανά ψεκαζόμενο δέντρο κανονικής ανάπτυξης.

 

Θεωρούμε ότι η παρουσία των παραγωγών στα λιοστάσια τους συμβάλλει τα μέγιστα στον έλεγχο και στην επιτυχία της εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας.

 

Κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό οι παραγωγοί να μεριμνήσουν για την παρακολούθηση του δολωματικού ψεκασμού στα λιοστάσια τους, από τα συνεργεία ψεκασμού του Προγράμματος Δακοκτονίας, για την καλή εφαρμογή των ψεκασμών, και να γνωστοποιούν στην Υπηρεσία οπουδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψη τους.

 

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής τηλ. 2621360-140, 145,155.

 

 

 

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

 

 

 

 

Σπυροπούλου Παναγιώτα

Κτηνίατρος

 

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Υποβολή προτάσεων 1,7 εκ ευρώ για ορεινά μονοπάτια και αστικές αναπλάσεις

-Στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας για την ΟΧΕ «Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία»

Προτάσεις για δύο σημαντικά έργα, την κατασκευή, βελτίωση και ανάδειξη δικτύου μονοπατιών ορεινού όγκου Αρχαίας Ολυμπίας και τη λειτουργική & αισθητική αναβάθμιση δημόσιων υπαίθριων χώρων του οικισμού Αρχαίας Ολυμπίας, υπέβαλε στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Για το μεγάλο έργο των ορεινών μονοπατιών ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας υπέβαλε την πρόταση ως δικαιούχος και φορέας υλοποίησης με σκοπό την χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου του οποίου η μελέτη συντάχθηκε από το Δασαρχείο Πύργου. Για το θέμα αυτό έχει συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Η μελέτη αφορά ένα δίκτυο μονοπατιών που χωροθετείται εντός του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, συνολικού μήκους 129 χιλιομέτρων περίπου, για την ανάδειξη του δρυοδάσους Φολόης και των καταρρακτών Νεμούτας και σύνδεσή τους τόσο με Αρχαία Ολυμπία όσο και με την περιοχή Λαμπείας και Λασιώνας, μέσω του φαραγγιού Αντρωνίου. Θα γίνουν εργασίες σήμανσης και τοποθέτησης πληροφοριακών πινακίδων, εργασίες καθαρισμού των υφιστάμενων μονοπατιών, κατασκευή λιθόστρωτων σε τμήματα αυτών, κατασκευή πέτρινων σκαλοπατιών, κάδων απορριμμάτων, κατασκευή και τοποθέτηση ξύλινων κιγκλιδωμάτων, πέτρινων τραπεζόπαγκων, πέτρινων παγκακιών, ξύλινων κιοσκιών και τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 607.732 ευρώ.

Το δεύτερο μεγάλο έργο αφορά τη λειτουργική & αισθητική αναβάθμιση δημόσιων υπαίθριων χώρων της Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας και περιλαμβάνει την ανάπλαση της πλατείας Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του χώρου του Ηρώου καθώς και την προμήθεια και τοποθέτηση στοιχείων αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, πινακίδες, καλάθια απορριμμάτων κλπ) και φωτισμού σε υφιστάμενους υπαίθριους δημόσιους χώρους του οικισμού Αρχαίας Ολυμπίας. Μικρότερες παρεμβάσεις προβλέπονται και για τις Κοινότητες Πελοπίου, Πλατάνου, Λάλα, Φλόκα και Στρεφίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.124.606 ευρώ.

Γεωργιόπουλος: Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής:

«Μετά από επίμονες προσπάθειες και κόντρα σε εμπόδια και προβλήματα που συναντήσαμε κατά καιρούς, υποβάλαμε δύο προτάσεις για την ΟΧΕ “Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία” για δύο σημαντικά έργα. Με τα μονοπάτια θέλουμε να δώσουμε πνοή και προοπτική ανάπτυξης στις ορεινές περιοχές του Δήμου μας με στόχο την ανάδειξή τους, τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε σημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους για αύξηση της επισκεψιμότητας. Με τα έργα ανάπλασης θα αναβαθμίσουμε αισθητικά την πλατεία της Τ.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας και θα βελτιώσουμε επίσης και άλλα σημεία οικισμών του Δήμου μας, καθιστώντας πιο ελκυστικούς τους δημόσιους χώρους και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Στόχος της Δημοτικής μας Αρχής είναι να βάλουμε όλο τον Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης, πάντα με τη συμβολή της Τεχνικής μας Υπηρεσίας και των επιστημονικών μας συνεργατών».

Μιχάλης Κατρίνης: «Εκτός προγράμματος εκατοντάδες νέοι αγρότες – ‘’Όμηροι’’ της γραφειοκρατίας που δημιούργησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης»

«Μπαλάκι» οι ευθύνες μεταξύ Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και γεωπόνων μελετητών, με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Γεωργαντά στο ρόλο του …«Πόντιου Πιλάτου», σε σχέση με το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών, που κατά τα φαινόμενα αφήνει εκτός, εκατοντάδες παραγωγούς της Ηλείας.

 

Πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος αποκλεισμού πολλών πραγματικών υποψηφίων προς ένταξη στο μέτρο των Νέων Αγροτών, οι οποίοι κατέχουν κηπευτικές καλλιέργειες χαμηλής κάλυψης, αφού το αρμόδιο Υπουργείο αποφάσισε «μαζί με τα ξερά να κάψει και τα χλωρά».

 

Έτσι, βάσει σχετικής εγκυκλίου που εκδόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, οι κηπευτικές καλλιέργειες με μη προσπελάσιμα στέγαστρα τελικά αξιολογούνται με την τυπική απόδοση των κηπευτικών καλλιεργειών μεγάλης έκτασης ή μικρής έκτασης σε αγρό.

 

Με την μέθοδο αυτή, όμως, αδικούνται όσοι προετοίμασαν τον φάκελο υποψηφιότητάς τους επενδύοντας σε καλλιέργειες κηπευτικών χαμηλής κάλυψης, προσδοκώντας να αξιολογηθούν ως έχοντες θερμοκηπιακή καλλιέργεια, όπως έγινε το 2016 και το 2018, αλλά τώρα – με κατοπινή απόφαση του Υπουργείου - θα αξιολογηθούν ως κάτοχοι υπαίθριας καλλιέργειας, στερούμενοι έτσι πολλών μορίων και μαθηματικά οδηγούμενοι σε αποκλεισμό από το Πρόγραμμα.

 

Ξεκάθαρα εγείρονται θέματα ισόνομης μεταχείρισης, όπως ξεκάθαρα τίθεται ένα τεράστιο θέμα για τους πραγματικούς αγρότες της Ηλείας αλλά και άλλων περιοχών, που συνεισφέρουν σημαντικότατα στο εθνικό εισόδημα και οδηγούνται σε αδιέξοδο, από την ανικανότητα του Υπουργείου να αποκλείσει ΜΟΝΟ αυτούς που πραγματικά προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα κενά της προκήρυξης.

 

Οι διοικητικές και διαχειριστικές ανεπάρκειες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στερούν πολύτιμους πόρους από τους νέους αγρότες, παρότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κι εγώ προσωπικά είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει για αυτήν την εξέλιξη από τον περυσινό χειμώνα με δύο σχετικές μας ερωτήσεις στη Βουλή.

 

Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία, όπου ο πρωτογενής τομέας βάλλεται από την κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής και η κοινωνία αγωνιά για την επερχόμενη επισιτιστική κρίση, ένας υπουργός που υπόσχεται ότι το ζήτημα θα …«επαναεξεταστεί», απλά δεν επαρκεί.

  

 

 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ - ΜΑΡΙΝΟΣ: Ωφέλιμοι και κοντά στην Κοινωνία

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, υπέγραψε την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο Κέντρο Κοινότητας τη Δομή που παρέχει  ολιστική υποστήριξη στους δημότες, μέσα από την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.

Ο Δήμαρχος μετά τη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στη Δομή δήλωσε:

«Συναντήθηκα με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Κοινότητας αφενός μεν για να τους συγχαρώ  για την προσπάθεια που καταβάλλουν έτσι ώστε η Δομή της Κοινωνικής Αλληλεγγύης  να βρίσκεται κοντά στους συνδημότες μας και αφετέρου να ανταλλάξουμε απόψεις  με τους ίδιους  και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλη Καλαρίτη. Έγινε ένας σύντομος απολογισμός  του ωφέλιμα καθόλα έργου του προγράμματος  και βεβαίως σχεδιάστηκε και η υλοποίηση δράσεων έτσι ώστε να γίνει ακόμα πιο χρήσιμη, πιο ωφέλιμη, πιο αποτελεσματική η Δομή αυτή. Το Κέντρο Κοινότητας , πέραν του διοικητικού προσωπικού, έχει ενισχυθεί από την κοινωνική λειτουργό κ. Αθανασία Γαλάνη, τις  ψυχολόγους κ.κ.  Κρίκου Κωνσταντίνα και Θεοδωρακοπούλου Παναγιώτα ενώ συνεπικουρεί ο κ. Γιώργος Χαλιλόπουλος σε θέματα των Ρομά.  Τους συγχαίρω όλους για το έργο που προσφέρουν, είμαστε  κοντά στην Κοινωνία, θα είμαστε ακόμη κοντύτερα με την ανανέωση των συμβάσεων και εν κατακλείδι  λέω :“είμαστε όλοι μαζί, δίπλα σε όλους που έχουν ανάγκη”».

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.