319 New Articles

CINE CINEMA || Πρόγραμμα 18/4 - 25/4

18/4 - 25/4
 
1."Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ" >>> 18:15- Αιθ.2 (Παρ-Σαβ-Κυρ)
2."KUNG FU PANDA 4" >>> 18:15- Αιθ.1 (Παρ-Σαβ-Κυρ)
3."ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ" >>> 20:00- Αιθ.2 
4."ΑΜΠΙΓΚΕΪΛ" >>>20:00 & 22:00- Αιθ.1 (Δευτέρα όχι στις 20:00)
5."BACK TO BLACK" >>> 22:00 - Αιθ.2
 
Ευχαριστούμε!--

Cine Cinema
Αντωνίου Πετραλιά & Σμύρνης
Αμαλιάδα
26220-38088
 

Δελτίο τύπου - "Δουλειά-Μισθοί-Αξιοπρέπεια Παίρνουμε τη ζωή μας πίσω!"

Το ράλι της ακρίβειας συνεχίζεται,  δημιουργώντας συνθήκες ανέχειας με χιλιάδες εργαζόμενους/ες να οδηγούνται στο κατώφλι της φτώχειας. Η κερδοσκοπία τρέφει τον πληθωρισμό, και εκτοξεύει τα κέρδη των επιχειρήσεων Όταν οι τιμές από το  (ελληνικό) χωράφι στο (ελληνικό) ράφι αυξάνουν κατά 300%, δεν χωρούν δικαιολογίες περί εισαγόμενου πληθωρισμού.

Συγχρόνως οι μέσοι μισθοί στην Ελλάδα παραμένουν στάσιμοι ενώ  οι αυξήσεις στον κατώτατο και το «ξεπάγωμα» των τριετιών είναι λίγα ψίχουλα.

Το ποσοστό κάλυψης από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στη χώρα είναι εξαιρετικά χαμηλό (25%), όταν σε χώρες όπως το Βέλγιο,   η Πορτογαλία και η Σλοβενία  είναι 93%, 74% και 71% αντίστοιχα!

Το νομοθετικό πλαίσιο που στήριζε τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,έχει διαλυθεί και έχει στηθεί ένα ολόκληρο νομικό οπλοστάσιο ενάντια στα σωματεία, τους εργαζόμενους και τις απεργίες.

Την ίδια στιγμή, τα εργατικά ατυχήματα σύμφωνα με τις καταγγελίες των συνδικάτων, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς 31 εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους, ενώ 12 τον τελευταίο μήνα.

Η Νέα Αριστερά θα δώσει τη μάχη για τη στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων. Υπάρχει και θα υπάρξει άλλος δρόμος, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με ωράριο με καλύτερους μισθούς με κανόνες για όσους παραβιάζουν το νόμο.

Η απάντηση στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης θα δοθεί από την ίδια την κοινωνία!

 

Στηρίζουμε την απεργία  που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ σε όλη τη χώρα!

 

Στην Αθήνα, συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση, την Τετάρτη 17/4,  στις 11:00,  στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Δελτίο τύπου - ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΛΕΙΑΣ - Δουλειά-μισθοί-αξιοπρέπεια, παίρνουμε τη ζωή μας πίσω!

Το ράλι της ακρίβειας συνεχίζεται, δημιουργώντας συνθήκες ανέχειας με χιλιάδες εργαζόμενους/ες να οδηγούνται στο κατώφλι της φτώχειας. Η κερδοσκοπία τρέφει τον πληθωρισμό και εκτοξεύει τα κέρδη των επιχειρήσεων Όταν οι τιμές από το (ελληνικό) χωράφι στο (ελληνικό) ράφι αυξάνουν κατά 300%, δεν χωρούν δικαιολογίες περί εισαγόμενου πληθωρισμού.

Συγχρόνως οι μέσοι μισθοί στην Ελλάδα παραμένουν στάσιμοι ενώ οι αυξήσεις στον κατώτατο είναι λίγα ψίχουλα. Το ποσοστό κάλυψης από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στη χώρα είναι εξαιρετικά χαμηλό, μόλις 25%. Το νομοθετικό πλαίσιο που στήριζε τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων έχει διαλυθεί και έχει στηθεί ένα ολόκληρο νομικό οπλοστάσιο ενάντια στα σωματεία, τους εργαζόμενους και τις απεργίες.

Η Νέα Αριστερά δίνει τη μάχη για τη στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων. Υπάρχει και θα υπάρξει άλλος δρόμος, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με ωράριο, με καλύτερους μισθούς, με κανόνες για όσους παραβιάζουν το νόμο.

Η απάντηση στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης θα δοθεί από την ίδια την κοινωνία!

 

Στηρίζουμε την απεργία της 17ης Απριλίου. Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις στον Πύργο και στην Αμαλιάδα.

 

Νέα Αριστερά Ηλείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Ο Δήμος Ήλιδας ανέδειξε το μεγαλείο της Αρχαίας Ήλιδας σε ειδική εκδήλωση που αποτέλεσε παράλληλη δράση για την Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας»

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Δήμου Ήλιδας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων για την Τελετή Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024», υπό τον τίτλο: «Ήλιδα, η Γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και της Εκεχειρίας – Από το Χθες στο Σήμερα».

Κατά τη διάρκεια την ημερίδας, ο Διδάκτορας Πολιτικής Φιλοσοφίας και πρώην λέκτορας του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου κ. Παναγιώτης Ζεύλας, με μια διαδραστική αφήγηση ανέδειξε την οικουμενικότητα της Αρχαίας Ήλιδας από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων το 776 π.Χ. μέχρι και σήμερα, 2.800 χρόνια μετά.

Νωρίτερα, όσοι παραβρέθηκαν στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας για την εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και στην Εικαστική Έκθεση με έργα μαθητών σχολείων της Αμαλιάδας, με τίτλο: «Η Αρχαία Ήλιδα μέσα από τα μάτια των Παιδιών».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με ερμηνεία λογοτεχνικών κειμένων και δρωμένων οι μαθητές και μαθήτριες: Δ. Φιλιπποπούλου, Γ. Βαρούχας, Θ. Θεοδωρακόπουλος, Ε. Πυλαρινού και Σ. Νικολακόπουλος, αλλά και οι μικρές Ιέρειες: Ζ. Αραπογιάννη, Α. Δαγκούνα, Ι. Λάγιου, Π. Μπενετάτου, Α. Πετροπούλου, Ε. Ρέγκλη, Α. Σεχάι, Α. Τσουραπά και Μ. Πασσά. Το ζεϊμπέκικο του Δία χόρεψαν τα μέλη του Συλλόγου «Εστία» της Ανδραβίδας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση του ερευνητή και λάτρη της Αρχαίας Ήλιδας, συγγραφέα κ. Θεόδωρου Ανδρουτσόπουλου, όπου την τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο έλαβε η αδερφή του κα Δήμητρα Ανδρουτσοπούλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν -μεταξύ άλλων- ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Μαρία Μπαχού και μέλη της εκτελεστικής επιτροπής των Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων, υπό το Σλοβένο πρόεδρο κ. Ίγκορ Τόπολε.


Δελτίο τύπου | Παιδική παράσταση "Άριελ στο Βυθόκοσμο" στην Αμαλιάδα

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Δευτέρα 22 Απριλίου στο Cine Cinema Αμαλιάδας, στις 17.00 και στις 19.00 
 
? Τιμή εισιτηρίου: 
Προπώληση 8€ - Ταμείο 10€ 
 
Προπώληση:
? Βιβλιοπωλείο Βιβλιοπανόραμα (Αθ. Διάκου 4, Αμαλιάδα)
? Ταμείο Cine Cinema Αμαλιάδα (απογευματινές ώρες) 
 
Ηλεκτρονικά:
? More.com
 
Ένα ταξίδι στο βυθο παρέα με την Άριελ και τους φίλους της. Το Φούσκα το ψαράκι, τον Σεμπάστιαν το καβουράκι, το βασιλιά Τρίτωνα, τους ιππόκαμπους, τους γλάρους, τον πρίγκιπα Έρικ και την κακιά μάγισσα Ούρσουλα.  
 
Οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του θεάτρου καλούνται να βουτήξουν στα βαθιά νερά για να γνωρίσουν τα μυστικά του Βυθόκοσμου!  
 
Ένα συνονθύλευμα θεάματος και ψυχαγωγίας με ηθοποιούς και μεγάλες κατασκευές που θα μαγέψει τους φίλους του θεάτρου.  
 
Μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια.
Διάρκεια παράστασης: 60' 
 
? Καλή διασκέδαση
 


--

Cine Cinema
Αντωνίου Πετραλιά & Σμύρνης
Αμαλιάδα
26220-38088
 

Δελτίο τύπου - 9ος Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας: Θλίψη για την απώλεια του 61χρονου δρομέα

Ένας από τους δρομείς που συμμετείχαν και εφέτος στο Δρόμο της Εκεχειρίας δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Έσβησε στο Μονοπάτι της Εκεχειρίας για την Ειρήνη…. Και ενώ θα έπρεπε να είμαστε αισιόδοξοι που αυτές τις δύσκολες ημέρες για την ανθρωπότητα, μαζί με εκατοντάδες συνανθρώπους μας Έλληνες και ξένους, μεταφέραμε το μήνυμα της συναδέλφωσης και της ειρήνης, σε έναν δρόμο 50 χλμ. χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα, βιώνουμε την απέραντη θλίψη από την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, ενός δρομέα της Ειρήνης….

Κατά τη διάρκεια του 9ου Δρόμου Εκεχειρίας από τη διοργανώτρια πόλη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων Αρχαία Ήλιδα στον τόπο τέλεσή τους την Αρχαία Ολυμπία, έχασε τις αισθήσεις του. Λίγο πριν το Πελόπιο κατέρρευσε. Άμεσα του παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες από τον γιατρό της διοργάνωσης που ακολουθούσε ο οποίος μαζί με τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού ξεκίνησαν ΚΑΡΠΑ. Άμεσα έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας. Δυστυχώς αν και οι γιατροί προσπάθησαν επίμονα, δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Τα μέλη της Συμπολιτείας Ολυμπίας εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το τραγικό αυτό συμβάν και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας προς την οικογένεια του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - “Our Ocean Conference 2024” : «Ο Ωκεανός μας – Ένας Ωκεανός Δυνατοτήτων» -Σημαντικές δεσμεύσεις από την παγκόσμια κοινότητα

-Πεδίο ενδιαφέροντος και για την ΗλείαΜε την συμμετοχή 12 αρχηγών κρατών και 3.000 συνέδρων από 115 χώρες, ξεκινούν αύριο Τρίτη, 16 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα, οι εργασίες της Διάσκεψης “Our Ocean Conference 2024”, ενώ από σήμερα φιλοξενείται στην χώρα μας η συνάντηση “Youth Leadership Summit”, η οποία εστιάζει στη συμμετοχή των νέων σε πρωτοβουλίες για τη διάσωση των ωκεανών. Το «παρών» δίνουν Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι χωρών από όλο τον πλανήτη, Υπουργοί και Υφυπουργοί Εξωτερικών, Υπουργοί και Υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Οικονομικών αλλά και συναφών με θέματα Ωκεανών αρμοδιοτήτων, καθώς και εκπρόσωποι σημαντικών Διεθνών και Περιφερειακών Οργανισμών. Πρόκειται για ένα παγκόσμιας εμβέλειας γεγονός, την οργάνωση του οποίου έχει αναλάβει, με απόφαση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής, Βουλευτής Ηλείας Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου, Ειδική Απεσταλμένη του Πρωθυπουργού για τους Ωκεανούς, δικηγόρος Διεθνούς Δικαίου Περιβάλλοντος με ειδίκευση στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, υπογραμμίζει, σε δηλώσεις της, την ισχυρή φιλοδοξία και την αφοσίωση της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη των ωκεανών, τη γαλάζια οικονομία και την προστασία των θαλάσσιων βιολογικών πόρων , την υγεία των ωκεανών και την προστασία της ζωής στη γη. Ταυτόχρονα, τονίζει την σημασία της Διάσκεψης για τη διεθνή κοινότητα καθώς ηγέτες χωρών, επιστήμονες και ακτιβιστές, μέσα από τις δεσμεύεις που θα ανακοινώσουν για την προστασία των ωκεανών, θα διαμορφώσουν την παγκόσμια πολιτική ατζέντα, υπό το κεντρικό μήνυμα του Our Ocean Conference 2024, «Ο Ωκεανός μας – Ένας Ωκεανός Δυνατοτήτων».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στις δηλώσεις της η κα. Αυγερινοπούλου, «είμαστε περήφανοι και ευγνώμονες για τη θερμή ανταπόκριση που έχει δείξει η παγκόσμια κοινότητα στην διάσκεψη. Κοινός στόχος των Κυβερνήσεων, των διεθνών οργανισμών, του ιδιωτικού τομέα, των μη κυβερνητικών οργανώσεων και της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, που συμμετέχουν, είναι η προστασία των θαλασσών. Οι τομείς προτεραιότητας για φέτος αφορούν στο «πρασίνισμα» της ναυτιλίας, στην αντιμετώπιση της ρύπανσης του θαλασσίου περιβάλλοντος από τα πλαστικά, στον βιώσιμο τουρισμό στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές και στην ίδια την Μεσόγειο η οποία αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο οικοσύστημα που χρήζει της φροντίδα μας. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει προετοιμάσει σύνολο σχετικών ανακοινώσεων για αυτούς τους τομείς προτεραιότητας, οι οποίες θα εμπεδώσουν την ηγετική θέση της χώρας μας στον χάρτη της προστασίας των θαλασσών».

Συγκεκριμένα, έχουν συγκεντρωθεί 436 δεσμεύσεις ύψους 10,5 δις δολαρίων ενώ οι 3.000 σύνεδροι παίρνουν μέρος σε 100 πάνελ συζητήσεων στην ολομέλεια και σε παράλληλες εκδηλώσεις.


Το ενδιαφέρον για την Ηλεία

Ξεχωριστής βαρύτητας είναι το γεγονός ότι η σημαντική αυτή συνδιάσκεψη, με το περιεχόμενο και τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν, τις πολιτικές που θα διαμορφωθούν σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των χωρών που συμμετέχουν, έχει πεδίο ενδιαφέροντος και για την Ηλεία. Η Ηλεία είναι μια παράκτια κατά κύριο λόγο περιοχή, καθώς η γεωγραφία της συνδέει την τοπική οικονομία κυρίως με την Γαλάζια Ανάπτυξη και την Μπλε Οικονομία. Ο βιώσιμος παράκτιος τουρισμός, η ανάπτυξη των λιμένων και των λιμενικών εγκαταστάσεων, φαινόμενα όπως η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών και η θωράκιση των παράκτιων περιοχών, αλλά και η βιώσιμη αλιεία, που αφορούν στην περιοχή μας, θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Σε αυτή, άλλωστε, την κατεύθυνση, κινούνται και οι προτεραιότητες της Βουλευτού Ηλείας, για την εκπόνηση masterplan για την πολυδιάστατη αξιοποίηση του υδάτινου πλούτου του Αλφειού, την απορρύπανση και τη θωράκιση του Κυλλήνιου Κόλπου καθώς και τη νέα Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Συνεργασία με την Camera Zizanio

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την Διάσκεψη, διεξάγεται από σήμερα, Δευτέρα, το 1ο Our Ocean Film Festival, στο Μέγαρο Μουσικής, όπου περισσότεροι από 20 σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και ηθοποιοί παρουσιάζουν εξαιρετικά κομμάτια της δουλειάς τους, συμπεριλαμβανομένων και νέων κυκλοφοριών. Η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε με ένα αφιέρωμα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργία Camera Zizanio, με 13 ταινίες, δημιουργημένες από νέες και νέους όλων των ηλικιών, από παιδιά δημοτικού μέχρι μαθήτριες και μαθητές Λυκείου. Ανάμεσά τους, προβλήθηκαν και δυο ταινίες που έχουν δημιουργήσει μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Ζαχάρως και του Λυκείου Βαρθολομιού ενώ ακολούθησε συζήτηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της CAMERA ZIZANIO, κ. Μανώλη Μελισσούργο.Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.