226 New Articles

Δελτίο τύπου - Μ. Κατρίνης: ‘’Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Η ειδυλλιακή εποχή για την κυβέρνηση τελείωσε’’

‘’  Η πανδημία, η παροχή δυνατότητας στην κυβέρνηση να μοιράζει χρήμα, αλλά να μην αντιμετωπίζει τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, να μην διαμορφώνει ένα νέο παραγωγικό πρότυπο και να διαχειρίζεται τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα, ήταν μια ειδυλλιακή εποχή για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η ειδυλλιακή αυτή εποχή τελείωσε.’’ τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στη Βουλή.

Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο ή λύση στα προβλήματα των πολιτών και βρίσκεται πλέον  σε μεγάλη απόσταση από την πραγματικότητα, επισημαίνοντας ότι:

-το εισόδημα των νοικοκυριών το  2022 μειώθηκε κατά 6,9%,

-το δημόσιο χρέος έχει φτάσει τα 404 δις ευρώ και το ιδιωτικό χρέος τα 270 δις ευρώ.

-τα φορολογικά έσοδα στηρίζονται στο ΦΠΑ και τους υψηλούς ειδικούς φόρους.

Ο κ.Κατρίνης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι συμπεριφέρεται σα να ανέλαβε χθες τη διακυβέρνηση της χώρας, σα να παρέλαβε από μια άλλη κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στη βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι : 

‘’ Ο κ.Πρωθυπουργός μας είπε ότι λειτούργησε το επιτελικό κράτος του και το υπερασπίστηκε.

Μπορεί να πείσει τους συνανθρώπους μας που βίωσαν τη βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία, τις φωτιές στη Ρόδο και στον Έβρο;

Όταν δεν φταίει η κλιματική αλλαγή, φταίνε οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι που κατά τύχη στηρίζονται από την κυβέρνηση αλλά και υπουργοί που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τοποθετεί.

Δεν φταίει ποτέ ο κ.Μητσοτάκης. Δεν φταίει κανείς για το ότι μεταφέρθηκαν σε άλλα έργα, πόροι που προορίζονταν για αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.΄΄

Ο κ.Κατρίνης ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο  για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, την ανασύσταση της φυτικής και ζωικής παραγωγής και υπογράμμισε ότι ‘’ αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία θα το πληρώσουμε με αυξήσεις στον αγροδιατροφικό τομέα, με περαιτέρω διεύρυνση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου που πλησιάζει πλέον στα επίπεδα της εποχής της χρεοκοπίας.’’

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο σχέδιο ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης Ηλείας που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός εδώ και δύο χρόνια αλλά παραμένει ακόμα στα λόγια, ενώ υπάρχουν και άνθρωποι που δεν έχουν πάρει ούτε τις αποζημιώσεις, δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Δελτίο τύπου - Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Δήμου Πύργου για την αντιπλημμυρική θωράκιση

Ο σχεδιασμός και οι δράσεις της πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από καιρικά φαινόμενα και κυρίως από πλημμύρες, ήταν το θέμα που απασχόλησε την Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Πύργου.

 

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Δημάρχου Γιάννη Αργυρόπουλου, παρουσία του Αντιδημάρχου και βοηθού Δημάρχου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Μαρίνου Αχτύπη, κι όλων των εμπλεκομένων φορέων.

 

Ο κ. Αργυρόπουλος τόνισε δύο βασικά δεδομένα. Το πρώτο είναι ότι η περιοχή, βάσει του σχεδίου «Δάρδανος», είναι εν δυνάμει πλημμυρόπληκτη σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το δεύτερο και ιδιαίτερα σημαντικό είναι, πως τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις δεν παρατηρήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα όπως κατά το παρελθόν.

 - «Αυτό οφείλεται ότι την τελευταία τετραετία έχουμε δαπανήσει πάνω από 600.000 ευρώ για καθαρισμούς αυλάκων, είτε στο κεντρικό αποστραγγιστικό δίκτυο, είτε στα επί μέρους» τόνισε ο αναπληρωτής Δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών είναι από ιδίους πόρους και όχι από κρατική χρηματοδότησης.

«Παράλληλα, μετά από πολλά χρόνια, πληρώνουμε τα πάγια που είμαστε υποχρεωμένοι, στους ΤΟΕΒ και στον ΓΟΕΒ και προχωρήσαμε σε συμβιβασμό των παλαιών οφειλών για τις μελέτες κοινής ωφελείας προς τον ΓΟΕΒ και τον Β’ ΤΟΕΒ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα-πλην της οικονομικής ανάσας για τους Οργανισμούς-ο ΓΟΕΒ να λαμβάνει 110.000 ευρώ περίπου το χρόνο από τη μελέτη κοινής ωφελείας ώστε να προβεί σε ανάλογα αντιπλημμυρικά έργα» συμπλήρωσε ο κ. Αργυρόπουλος.

 

Στα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν αλλά και στο γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα, αναφέρθηκαν στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των παρευρισκόμενων φορέων.Κι επισημάνθηκε η ανάγκη διατήρησης της απρόσκοπτης συνεργασίας και της άμεσης επικοινωνίας των θεσμικών οργάνων μεταξύ τους, για την πληρέστερη κι αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν αλλά και που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον.

 

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, η προϊστάμενη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου Κική Διονυσοπούλου, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας Κώστας Μπαλκάμος, ο Φώτης Χριστοδουλόπουλος από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ηλείας, ο Υποδιοικητής Π.Υ. Ηλείας Νίκος Σμαρνάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Περικλής Πατσούρης, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας,ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, εκπρόσωποι όλων των ΤΟΕΒ, όπως οι: Μενέλαος Παπασωτηρίου (Β’ ΤΟΕΒ Πύργου), Γιώργος Βορλόκας (Α’ ΤΟΕΒ Πύργου), Θεόδωρος Καραμπίνης (ΤΟΕΒ Επιταλίου), Νίκος Μπακοβασίλης (ΤΟΕΒ Πελοπίου),εκπρόσωποι λοιπών αρμοδίων υπηρεσιακών όπως, Αστυνομίας, ΣΕΤΤΗΛ, κ.α.

 

 

 

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ - Απεργιακή Ανακοίνωση

Αιτία πολέμου! Αυτό είναι για τους εργαζόμενους το άθλιο αντεργατικό τερατούργημα που κατατέθηκε στη Βουλή και συζητιέται στις αρμόδιες Επιτροπές.

Η κυβερνητική πρόκληση είναι μεγάλη! Την ώρα που ο λαός μαζεύει τα κομμάτια του στις περιοχές που ισοπεδώθηκαν από την ανυπαρξία πρόληψης και προστασίας, φέρνει προς ψήφιση το έκτρωμα για τη νομιμοποίηση της δουλειάς ήλιο με ήλιο, τη γιγάντωση της «ευελιξίας» κ.ο.κ.

Αλλά και την παραπέρα ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης, βάζοντας στο στόχαστρο όποιον στέκεται απέναντι στην οργανωμένη απεργοσπασία της εργοδοσίας και του κράτους της.

Εκατόν σαράντα χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, η κυβέρνηση φέρνει σε νομοσχέδιο την εργασία των 13 ωρών μέσα στα χρονικά όρια της 24ωρης μέρας (στις ώρες αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος του διαλείμματος κι ο άγραφος και απλήρωτος χρόνο της μετακίνησης προς και από την εργασία). Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με το οποίο ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο η Οδηγία της ΕΕ 2019/1152, ολοκληρώνει το έγκλημα της κατάργησης βασικών και στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων γυρίζοντάς μας έναν αιώνα πίσω.

Η Οδηγία αυτή εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο για αντεργατικές ανατροπές που έχουν προχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια σε χώρες της ΕΕ και είχε υπερψηφιστεί στο Ευρωκοινοβούλιο από τη ΝΔ και τους χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές, ενώ όταν είχε συζητηθεί στο Συμβούλιο της ΕΕ την είχε υπογράψει η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Το νομοσχέδιο έρχεται να συμπληρώσει τον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη και να

«ελαστικοποιήσει» ακόμα περισσότερο τις σχέσεις εργασίας, να αυξήσει την εντατικοποίηση και να οδηγήσει σε νέα εργοδοτικά εγκλήματα που τα βαφτίζουν

«ατυχήματα», σε συνέχεια και της νομοθέτησης της δουλειάς μέχρι τα 74 για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη!

Η κυβέρνηση παραδέχεται ως δεδομένη την εργασιακή ζούγκλα που έχει διαμορφώσει η ίδια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί με τους επιχειρηματικούς ομίλους και με το νομοσχέδιο έρχεται να την «νομιμοποιήσει».

Μας φέρνουν ως δεδομένο και φυσιολογικό ότι είναι «κανονικότητα» για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να μην έχουν συγκεκριμένο ωράριο εργασίας, να μην γνωρίζουν αν και για πόσες ώρες θα τους καλέσει για δουλειά ο κάθε εργοδότης.

Για όσους πιστεύουν ότι το νομοσχέδιο αφορά τον ιδιωτικό τομέα και όχι τον δημόσιο πλανώνται πλάνην οικτράν.

Το ίδιο έλεγαν και με το νόμο Χατζηδάκη ότι δηλαδή δεν αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους και η πρώτη εφαρμογή του έγινε σε μας τους εκπαιδευτικούς όταν κηρύχθηκε παράνομη η μεγαλειώδης απεργία των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ ενάντια στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας

Οι ανατροπές που επιχειρούνται στα Εργασιακά δεν κάνουν διακρίσεις, γιατί στην ουσία δημόσιος και ιδιωτικός τομέας είναι «συγκοινωνούντα δοχεία».

 

Στον συγκεκριμένο νόμο υπάρχουν άρθρα από τα οποία το Δημόσιο εξαιρείται (1Α, 69Α/69Β/70Α/182Α/189), για το υπόλοιπο νομοσχέδιο όμως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.

Προβλέπονται συμβάσεις εργασίας μηδενικών ωρών (zero hour contract) και κατά παραγγελία (on demand contract). Καταλαβαίνουμε πολύ καλά όλοι ότι θα υπάρχουν αναπληρωτές συνάδελφοι που θα περιμένουν κάθε πρωί μήνυμα στο τηλέφωνό τους για να μάθουν σε ποιο σχολείο θα πάνε εκείνη την ημέρα και για πόσες ώρες όπως συμβαίνει ήδη σε χώρες της Ευρώπης (π.χ Γαλλία).

Σύμφωνα με το άρθρο 31, όσοι υπερασπίζονται την απεργία ή αγωνίζονται με όποια μορφή δράσης αποφασίζουν συλλογικά οι εργαζόμενοι όπως οι καταλήψεις θα τιμωρούνται το ίδιο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με 6μηνη φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι νομοθετεί υπέρ των εργαζομένων, παρουσιάζοντας μια αντεστραμμένη πραγματικότητα, παρουσιάζοντας αυτή τη βαρβαρότητα ως “μάνα εξ ουρανού” για τους εργαζόμενους.

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγεται για την πιο βαθιά εκμετάλλευση των εργαζομένων. Η εργοδοσία θα έχει τον εργαζόμενο διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο, θα τον ξεζουμίζει για όσο της είναι αναγκαίος και μετά θα τον πετάει ξανά στα αζήτητα.

Είναι δε τόσο «φιλεργατικό» το νομοσχέδιο, που η κυβέρνηση ενώ το είχε όπως φαίνεται έτοιμο, δεν έλεγε κουβέντα πριν τις εκλογές…

Κι όλα αυτά όταν καθημερινά αποδεικνύεται ότι με όποια κυβέρνηση, το κράτος πάντα είναι εχθρικό για το λαό. Από τη μία είναι γρήγορο και αποτελεσματικό για να χτυπάει απεργούς και αγωνιστές, για να περιφρουρεί το ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών για τα κοράκια των funds, κινητοποιώντας ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ακόμα και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από την άλλη είναι «ανήμπορο» και «απροετοίμαστο» να προστατέψει τον λαό από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες

Να σημάνει συναγερμός! Όλοι στον αγώνα!

Είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να παλέψουμε για τη ζωή τη δικιά μας και των παιδιών

μας.

Μόνο αυτό φοβούνται κράτος και εργοδότες,  για αυτό φέρνουν συνεχώς και νέους κατασταλτικούς νόμους.

Για αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβριου

 

«Δεν ζούμε για να δουλεύουμε, δουλεύουμε για να ζούμε και να απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά της σκέψης και της εργασίας μας».

 

  • Για να φέρουμε στο προσκήνιο τις δίκαιες διεκδικήσεις μας για σταθερή και μόνιμη εργασία, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να κατοχυρώνουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με σύγχρονα δικαιώματα.
  • Για να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, για 7ωρο-5ήμερο-35ωρο.
  • Για την προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
  • Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς.

 

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΚΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ) ΣΤΙΣ 10:00 ΠΜ

 

Πύργος, 19/09/2023

 
   

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για ληστεία

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας – Κυλλήνης σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το βράδυ, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας κουκούλα, μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την άσκηση σωματικής βίας, αφαίρεσε από εργαζόμενο το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Ενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Σύλληψη δυο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην  Εθνική Οδό Πύργου - Κυπαρισσίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, σε αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν στις ζάντες του οχήματος και κατασχέθηκαν (20) γραμμάρια ηρωίνης, σε μορφή βράχου.

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ: ΚΙΝΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΝ - Μαρίνος: Προαγωγή και πρόληψη της υγείας

-Νέα πρωτοβουλία του Γ. Καραστέργιου και Ν. Δημάκη

 

Με πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Καραστέργιου διευθυντή του Γραφείου του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου και του ενεργού πολίτη κ. Νίκου Δημάκη το αμέσως προσεχές διάστημα θα βρίσκεται στον Δήμο Πηνειού Κινητή Ιατρική Μονάδα με σκοπό την  παροχή  δωρεάν Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ)

Πρόκειται για μια ιατρική δράση που γίνεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος(ΙΣΝ), με το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων(ΚΙΜ) το οποίο υλοποιείται από την ΑΜΚΕ "Αναγέννηση και Πρόοδος", σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας(ΑΕΜΥ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και την Επιστημονική επίβλεψη της Ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η παραμονή της Κινητής Μονάδας έχει διάρκεια 2-3 ημέρες  και οι ειδικότητες που εκτελούν τις εξετάσεις είναι περίπου 15(Ακτινολόγος, Γενική Ιατρική, Χειρουργός, Γυναικολόγος, καρδιολόγος, Νευρολόγος, Ορθοπεδικος, Οδοντίατρος, Οφθαλμίατρος, Παιδίατρος, ΩΡΛ, Ψυχολόγος, Διαιτολόγος, κλπ). Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: "Στόχος της ανθρωποκεντρικής μας πολιτικής είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας , μέσα από την προαγωγή και πρόληψη της υγείας"

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συνελήφθη άνδρας για κλοπή 10.800 ευρώ από όχημα στον Πύργο

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, προχθές το μεσημέρι, εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία ημεδαπού άνδρα, αφαίρεσε από φορτηγό όχημα του τελευταίου, το χρηματικό ποσό των 10.800 ευρώ, έξι τραπεζικές κάρτες, ένα κινητό τηλέφωνο, έγγραφα και κλειδιά.

Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκε μεθοδική έρευνα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πύργου, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση της κλοπής και την ταυτοποίηση του κατηγορούμενου.

 

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί χθες το πρωί στην οικία του κατηγορούμενου, βρήκαν και κατέσχεσαν 2.580 ευρώ, επιμελώς κρυμμένα σε σωλήνα του απορροφητήρα, τα οποία στη συνέχεια αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

 

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος υπέδειξε στους αστυνομικούς υπαίθριο χώρο σε περιοχή του Πύργου, όπου είχε αποκρύψει μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία κατέστρεψε με πρόκληση πυρκαγιάς.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.