311 New Articles

ΠΔΕ: Δράσεις αγροτικού εξηλεκτρισμού στην Π.Ε. Ηλείας, ύψους 886.693,31 ευρώ

Σε συνέχεια της εφαρμογής του προγράμματος αγροτικού εξηλεκτρισμού που ήδη χρηματοδοτείται από Κεντρικούς Αυτοτελής Πόρους (ΚΑΠ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και υλοποιείται από υπηρεσίες της, εγκρίθηκαν με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 401) δράσεις αγροτικού εξηλεκτρισμού στην ΠΕ Ηλείας και συγκεκριμένα στους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας Ήλιδας και Πύργου προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 886.693,31 ευρώ.

Ειδικότερα με την πράξη (την υπαριθμ 85286/25-9-2023 )του υπουργού εντάσσονται δράσεις ως ακολούθως :

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Το έργο αφορά στην επέκταση δικτύου ηλεκτροδότησης σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να υλοποιηθεί η μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος σε αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες και εγκαταστάσεις. Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου θα δοθούν κίνητρα για παραμονή νέων στην περιοχή και την ενασχόληση τους με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, ενώ παράλληλα δε θα υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις για το φυσικό περιβάλλον των περιοχών των παρεμβάσεων.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ

Το έργο αφορά τη διανομή - μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας σε περιοχές των κοινοτήτων Σκλίβα, Ροδιάς, Βουλιαγμένης, Ανθώνα, Μαζαρακίου, Κάμπου, Εφύρας Σιμόπουλου, Αγραπιδοχωρίου της Δ.Ε. Πηνείας, κοινότητες Αμαλιάδας , Περιστερίου, Γερακίου της Δ.Ε. Αμαλιάδας. Το έργο θα εκτελεσθεί από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. η οποία αποτελεί τον αποκλειστικό διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη χώρα.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

Το έργο αφορά στην επέκταση δικτύου ηλεκτροδότησης στις κοινότητες Αλποχωρίου, Βουνάργου, Γουμέρου, Ωλένης και Κορυφής, προκειμένου να δοθεί δυνατότητα ηλεκτροδότησης αγροτικών και κτηνοτροφικών μονάδων. Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω έργο πρόκειται να εκτελεστεί από ΔΕΔΔΗΕ και περιλαμβάνει εργασίες για την επέκταση δικτύου με την τοποθέτηση κολώνων σε σημεία που απαιτούν νέες συνδέσεις ηλεκτρικής παροχής. Οι νέες συνδέσεις αφορούν κτηνοτροφικές μονάδες και αγροτικές εγκαταστάσεις που σήμερα καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες τους με χρήση γεννητριών.

Σημειώνεται ότι η ΠΔΕ πρωτοστατεί στις δράσεις αυτές και στοχεύει στην ύπαρξη διαρκούς μηχανισμού που θα βελτιώσει την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα των μονάδων του πρωτογενούς τομέα της. Ο αγροτικός τομέας είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες της περιφερειακής μας οικονομίας. Με την υλοποίηση  του προγράμματος στόχος μας είναι η τόνωση του αγροτικού εισοδήματος και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας

 

 

ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2

Π/Υ ΕΡΓΟΥ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΦΟΡΕΑΣ

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

284.638,97

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Τ.Κ. ΣΚΛΙΒΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΑΝΘΩΝΑ, ΚΑΜΠΟΥ ΕΦΥΡΑΣ, ΜΑΖΑΡΑΚΙΟΥ, ΓΕΡΑΚΙΟΥ, ΡΟΔΙΑΣ ΑΓΡΑΠΙΔΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

460.000,00

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Τ.Κ. ΜΗΛΕΩΝ, ΝΕΡΑΪΔΑΣ, ΠΛΑΤΑΝΟΥ, ΑΧΛΑΔΙΝΗΣ,ΛΑΛΑ, ΚΟΥΜΑΝΗ, ΦΟΛΟΗΣ, ΧΕΛΙΔΟΝΙΟΥ, ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΥ, ΦΛΟΚΑ, ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΙΣΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

142.054,34

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Τ.Κ. ΑΛΠΟΧΩΡΙΟΥ, ΒΟΥΝΑΡΓΟΥ, ΓΟΥΜΕΡΟΥ, ΩΛΕΝΑΣ, ΚΟΡΥΦΗΣ

ΣΥΝΟΛΟ

886.693,31

 

 

 

 

 

 

Δωρεάν rapid test στην Αμαλιάδα

Tεστ ταχείας ανίχνευσης (rapidtests) κρουσμάτων κορωνοϊού (covid-19)θα πραγματοποιηθούν στο ισόγειο του Συνεδριακού Κέντρου της Αμαλιάδας στη Σοχιά, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε πολίτες της περιοχής στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων και περιορισμού της διασποράς της πανδημίας covid-19,την Πέμπτη28 Σεπτεμβρίου από τις 09:30 το πρωί έως τις 11:30 το πρωί.

Υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι ανήλικοι θα πρέπει ή να συνοδεύονται από τους γονείς τους ή να προσκομίζουν στο κλιμάκιο υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης του γονέα επικυρωμένη από το ΚΕΠ ή από το www.gov.gr (έκδοση υπεύθυνης δήλωσης).

Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19 (αποτέλεσμα rapidtest) μπορείτε να εκτυπώσετε στη σελίδα www.gov.gr στις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του taxis και το ΑΜΚΑ.

Ή μπορείτε να αντιγράψετε το παρακάτω link χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του taxis και το ΑΜΚΑ για την έκδοση της βεβαίωσης.

https://www.gov.gr/.../bebaiose-arnetikou-diagnostikou...

Δελτίο τύπου - Αυγερινοπούλου: Στο 27ο Ετήσιο Συμπόσιο του Ευρω-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών και την τελετή απονομής των Βραβείων της Θεάς Άρτεμις

Στο 27ο Ετήσιο Παγκόσμιο Συμπόσιο του Ευρω-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών (Euro American Women Council – EAWC) και την τελετή απονομής των Βραβείων της Θεάς Άρτεμις συμμετείχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η κα Αυγερινοπούλου, και η ίδια μέλος του EAWCη οποία έχει βραβευθεί το 2009, καλωσόρισε τους διάσημους βραβευμένους από Ευρώπη και Αμερική στη χώρα μας και αναφέρθηκε στη διεθνή αναγνωσιμότητα και τις αξίες, εμπνευσμένες από τον ελληνικό πολιτισμό, τις οποίες συμβολίζουν τα Διεθνή Βραβεία «Θεάς Άρτεμις». Σημείωσε δεότι τα εν λόγω βραβεία έχουν αναδειχθεί πλέον σε θεσμό και συνεχάρη θερμά την Πρόεδρο του Ευρω-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών, κα ΛούλαΛόηΑλαφογιάννη, για την συμβολή της στην ενδυνάμωση των γυναικών σε όλο τον κόσμο, αλλά και την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και της παιδείας στις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «δεν είναι τυχαίο ότι κατά το πρόσφατο ταξίδι μου στη Νέα Υόρκη, η ελληνική κοινότητα αναγνωρίζει το όνομά της, μια απόδειξη των σημαντικών της συνεισφορών στη διατήρηση και διάδοση της ελληνικής παράδοσης».

Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν: ο Πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, TζόρτζΤζ. Τσούνης,ο Ιταλός πολιτικός και μέλος της Γερουσίας της Ιταλίας AntoninoSalvatoreGermana, ο διακεκριμένος Ακαδημαϊκός και Διαστημικός Επιστήμων Δρ Σταμάτιος Κριμιζής, η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κυρία Άντζελα Γκερέκου,η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία κυρία Μωραϊτάκη – Πικρού Ελευθερία,ο δημιουργός και πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών, Γιώργος Αποστολόπουλος, ο σπουδαίος Ελληνας συνθέτης Μίμης Πλέσσας, η Ελληνίδα ηθοποιός, θεατρική Συγγραφέας, σκηνοθέτης και θεατρική επιχειρηματίας, κα Μιμή Ντενίση,ο διεθνούς φήμης Έλληνας Σχεδιαστής μόδας Βασίλης Ζούλιας, ο Ελληνας σκηνοθέτης και παραγωγός Γιάννης Σμαραγδής, ο Ελληνας σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας Μανούσος Μανουσάκης, ο Έλληνας Σεναριογράφος Διευθυντής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης με το τελευταίο του θεατρικό επίτευγμα: «Το δάκρυ της Παναγίας», Μενέλαος Τζαβέλλας,η πρώτη Γυναίκα Ροκ Σταρ Μέσης Ανατολής και Ακτιβίστρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων LydiaCanaan,ο οδηγός της Formula 1 GiancarloFisichella, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Καράτζη, Αντώνης Καράτζης, ο Ελληνας ερευνητής, μαθηματικός και στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός και αρκετοί άλλοι.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κα ΚάρολινΜαλόνι (Carolyn B. Maloney), Αμερικανίδα Πολιτικός και Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, επονομαζόμενη και «Μπουμπουλίνα της Νέας Υόρκης» για τα φιλελληνικά αισθήματά της. Οι βραβευόμενοι είναι προσωπικότητες που κάνουν τη διαφορά στις κοινότητές μας και με το έργο τους διαμορφώνουν οικονομικές και κοινωνικές τάσεις, δίνοντας ένα παράδειγμα για όλους μας.

Το Ευρωαμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό Οργανισμό με έδρα την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, διοργανώνει, επί σειρά ετών, διεθνούς κύρους εκδηλώσεις, με αποστολή την ενίσχυση της κοινωνικής θέσης της γυναίκας στην παγκόσμια αγορά, καθώς και την προβολή και βράβευση προσωπικοτήτων, οι οποίες έχουν διακριθεί για το επιχειρηματικό και κοινωνικό τους έργο.  

Σκοπός του EAWC ( Euro-AmericanWomen΄s Council) είναι να ενδυναμώνει το κύρος της Γυναίκας στη παγκόσμια αγορά χτίζοντας στρατηγικές και συμμαχίες ανάμεσα στις Γυναίκες του χώρου των επιχειρήσεων και τους επιφανείς ηγέτες στις ΗΠΑ, Ευρώπη, Μεξικό, Λατινική Αμερική Ασία και σε άλλα μέρη παγκοσμίως. Μέσω του EAWC γυναίκες από διαφορετικά περιβάλλοντα και με ποίκιλλα επιτεύγματα εργάζονται μαζί για να προωθήσουν την πορεία των Γυναικών σε θέσεις εξουσίας και υπευθυνότητας. Ψυχή του EAWC είναι η κα ΛούλαΛόη – Αλαφογιάννη. 

 

 

Δελτίο τύπου - Ηλεία - Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για ληστεία, κλοπή, απειλή, απλή σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων (κατά περίπτωση)

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι προχθές τα ξημερώματα,  σε περιοχή της Αμαλιάδας, με την απειλή μαχαιριού και την άσκηση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από αλλοδαπό άνδρα την τσάντα του, που περιείχε το χρηματικό ποσό των  1.500 ευρώ και το κινητό του  τηλέφωνο.

Στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε όχημα, απειλώντας τον παθόντα να μην καταγγείλει στις αστυνομικές αρχές την σε βάρος του αξιόποινη πράξη. 

Δωρεά βιβλίων στο 2ο Δημοτικό Πύργου

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου έχουν έναν επιπλέον λόγο να είναι χαρούμενοι! Δέχτηκαν 40 υπέροχα παιδικά  βιβλία αγγλικών για τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου τους απ’τη Dr. Νίκη Κατσιάπη,τη Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου. Ήταν σαφώς ένα υπέροχο δώρο.Η κ. Κατσιάπη έχει επανειλημμένα βοηθήσει και ενθαρρύνει τους μαθητές,όσον αφορά την ενασχόλησή τους με το βιβλίο.Οι μαθητές με τη σειρά τους θα τα αξιοποιήσουν στο έπακρο επειδή στα βιβλία αυτά περιέχονται και βιογραφίες επιστημόνων,καλλιτεχνών,ανθρωπιστών κλπ. διοργανώνοντας δράσεις φιλαναγνωσίας, αλλά και διαθεματικής προσέγγισης,συνδυάζοντας την κατάκτηση της αγγλικής γλώσσας με τα γνωστικά αντικείμενα της Φυσικής,των Μαθηματικών,των Εικαστικών κλπ.

Ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, κ. Γεώργιος Φωτόπουλος,καθώς και η καθηγήτρια αγγλικών, κ. Ασπασία Παπαδημητρίου,ευχαριστούν θερμά την κ.Κατσιάπη, ελπίζοντας στην βοήθεια και καθοδήγησή της και στο μέλλον.

ΘΕ. ΜΑΣ.

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου - Ξεκινούν οι πληρωμές των νέων γεωργών της Ηλείας

Η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα, Τρίτη, οι πληρωμές α΄ δόσης των νέων γεωργών-δικαιούχων της Ηλείας, της 3ης Πρόσκλησης των νέων γεωργών (υπομέτρο 6.1), στο οποίο έχουν ενταχθεί και οι επιλαχόντες, σύμφωνα  με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η α΄ δόση του προγράμματος νέων γεωργών αγγίζει το 70% του συνολικού ποσού και ήδη άρχισε η καταβολή στους 154 νέους γεωργούς-δικαιούχους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Νέων Αγροτών, του μεγαλύτερου που εφαρμόσθηκε ποτέ μέχρι σήμερα στη χώρα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προβλέπει την στήριξη της νέας γενιάς του πρωτογενούς τομέα, με το ποσό ανά δικαιούχο να ανέρχεται σε 35.000-40.000€.

Όπως τόνισε η Ηλεία Βουλευτής και σύμφωνα με την ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο, έως το τέλος του Οκτωβρίου αναμένεται να πληρωθεί το σύνολο των περίπου 2.100 νέων δικαιούχων του μέτρου, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο σε ποσοστό 100%. Μάλιστα, σε αυτό το ενισχυμένο πρόγραμμα συμμετέχουν και οι επιλαχόντες της τελευταίας προκήρυξης, επιλογή που αποδεικνύει έμπρακτα ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εξοικονομώντας τους απαραίτητους πόρους, στέκεται δίπλα στους νέους, με στόχο την τόνωση της ελληνικής περιφέρειας και την ενίσχυσή της, μέσα από δράσεις που καθιστούν πιο ελκυστική και προσοδοφόρα την ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Ορατός ο κίνδυνος να χαθούν ενισχύσεις για αγρότες και κτηνοτρόφους

Ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την εφαρμογή του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ, 2023-2027) κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης μαζί με άλλους βουλευτές.

Στην ερώτηση που απευθύνεται προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνεται ότι η εφαρμογή της ΚΑΠ έχει παρουσιάσει πολλά προβλήματα, λόγω πλημμελειών και καθυστερήσεων στη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ για την καταβολή ενισχύσεων σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου ούτε οι απαραίτητες Υπουργικές Αποφάσεις και Εγκύκλιοι είχαν εκδοθεί, ούτε το πληροφοριακό σύστημα ΟΣΔΕ είχε ολοκληρωθεί, ενώ παραμένουν μέχρι σήμερα πολλά κενά και ασάφειες στη λειτουργία του. Τα οικολογικά σχήματα αποδείχθηκαν είτε ανεφάρμοστα, είτε σε πολλές περιπτώσεις μη εφαρμόσιμα, λόγω καθυστέρησης στην έκδοση των απαραίτητων αποφάσεων και ελλιπούς ενημέρωσης. Για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, λείπουν οι αναλυτικές εγκύκλιοι για τη διόρθωση σημείων της δήλωσης ΟΣΔΕ, ενώ για τη μεταβίβαση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης η σχετική εφαρμογή, αν και έχει ανοίξει, παρουσιάζει πολλά προβλήματα.

Θεωρώντας ότι όλα τα παραπάνω δημιουργούν δυσχέρειες και σύγχυση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, αλλά και μεγάλο κίνδυνο να χάσει η χώρα μας πόρους και να υποχρεωθεί να καταβάλει μεγάλα πρόστιμα, ο Μιχάλης Κατρίνης και οι υπόλοιποι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο υπουργό, μεταξύ άλλων, να απαντήσει:

α) εάν θα δοθεί παράταση για την εφαρμογή των οικολογικών σχημάτων, προκειμένου να συντρέξουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής τους,

β) εάν θα εκδοθούν διευκρινιστικές οδηγίες για την εφαρμογή των συνδεδεμένων ενισχύσεων,

γ) Ποιες πολιτικές προγραμματίζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση για την κάλυψη των απωλειών εισοδήματος των παραγωγών εξαιτίας της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.