533 New Articles

Οι εταιρίες οφείλουν να απομακρύνουν τις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΑΤΡΙΣ” με τίτλο ΄΄Οι κεραίες της αγανάκτησης και της … ανησυχίας !΄΄, ο Δήμος Πύργου σαφώς και είναι αντίθετος με τη λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός του αστικού ιστού της πόλης, από τη στιγμή που αποδεδειγμένα έπειτα από μετρήσεις που έχουν γίνει για την εκπομπή ακτινοβολίας δεν πληρούν τις αυστηρές προυποθέσεις που ορίζει ο νόμος και υπάρχουν μάλιστα και δικαστικές αποφάσεις που επιβεβαιώνουν αυτή την κατάσταση.

Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία του σχετικού δημοσιεύματος, η κεραία προβάλει μέσα από μια καμινάδα που αποτελεί το καμουφλάζ της, έτσι ώστε να μην γίνεται αντιληπτή από τους κατοίκους της περιοχής.

 Η Δημόσια Υγεία είναι υπεράνω οποιουδήποτε άλλου αγαθού και θα πρέπει άμεσα οι εταιρίες που έχουν τοποθετήσει αυτές τις κεραίες να προβούν στην καθαίρεσή τους.

Τα συγκεκριμένα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι κεραίες όπως φαίνεται και από το χάρτη, αποτελούν πυκνοκατοικημένες περιοχές με πολυκατοικίες, σχολικά κτίρια κ.α., γεγονός που καθιστά άκρως επικίνδυνη την παραμονή τους για την υγεία των πολιτών.

 

 

Γιάννης Παπαδημητρίου

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Ο Δήμος Πύργου πρόσφερε γραφική ύλη για τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Πύργου στο αίτημα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Αντωνακόπουλο να εξασφαλίζει και να προσφέρει τετράδια και γραφική ύλη που καλύπτουν τις ανάγκες όλων των μαθητών, στον εκπαιδευτικό και ιδρυτή της δομής, Χρήστο Αθανάσουλα. Μαζί με τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου κι αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Γιώργο Καραστέργιο, παρέδωσαν το υλικό και ευχήθηκαν να συνεχιστεί αδιάκοπα το σημαντικό έργο που προσφέρει το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Ο κ. Αθανάσουλας, ευχαρίστησε εγκάρδια τον κ. Αντωνακόπουλο για την προσφορά, υπογραμμίζοντας πως: «Είναι η πρώτη φορά που μια Δημοτική Αρχή μας στηρίζει τόσο έμπρακτα και προσφέρει στο Κοινωνικό Φροντιστήριο γραφική ύλη για τους μαθητές. Είναι πολύ συγκινητική χειρονομία, καθώς ό,τι ζητήσαμε μας δόθηκε και οι ανάγκες των μαθητών μας θα καλυφθούν για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα».

Ο κ. Αντωνακόπουλος για άλλη μια φορά συνεχάρη τον κ. Αθανάσουλα, όπως και όλους τους εθελοντές-καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου, για την θεάρεστη πράξη τους, που υποδεικνύει την αλληλέγγυα στάση τους απέναντι στην κοινωνία, δηλώνοντας: «Είμαστε πάντα στο πλευρό σας σε ό,τι χρειαστείτε. Τέτοιες δομές, με όρους κοινωνίας, είναι απολύτως απαραίτητες στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Επί 11 χρόνια το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου τελεί ένα αξιοσημείωτο κοινωνικό έργο, προσφέροντας γνώση σε μαθητές που οι οικογένειές τους αδυνατούν να καλύψουν τις μαθησιακές τους ανάγκες σε φροντιστήρια ή σε ιδιαίτερα μαθήματα. Εύχομαι να συνεχίσετε για πολλά χρόνια ακόμη».

 

Μ. Κατρίνης - ‘’Αυξάνονται οι απλήρωτοι φόροι και τα χρέη των πολιτών επί ΝΔ’’

Βασικά σημεία συνέντευξης του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στο ΣΚΑΙ και στην εκπομπή "ΣΗΜΕΡΑ" με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο

 

Σε σχέση με τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι "μύρισαν" εκλογές,ο Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγήςδήλωσε: 

 

Δεν συνιστά δα και κάποιο μυστικό ότι «μύρισαν εκλογές». Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι βρισκόμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Τα στελέχη της ΝΔ έχουν αποδείξει πολλές φορές μέχρι τώρα ότι δεν είναι «λαγωνικά», γιατί:

Προέβλεπαν ότι ο πληθωρισμός θα κρατήσει μόνο μέχρι τα Χριστούγεννα του 2021.

Άλλαξαν τον Δεκέμβριο του 2021 τον τρόπο υπολογισμού του φυσικού αερίου, που είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί η τιμή της ενέργειας για τους πολίτες.

Διαβεβαίωναν ότι ο πτωχευτικός τους κώδικας, θα ρύθμιζε το ιδιωτικό χρέος, το οποίο ωστόσο διαρκώς αυξάνεται επί ημερών της σημερινής κυβέρνησης.

 

 

Για το θέμα της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

 

Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος είναι παραλυτική για την χώρα.

Ταπροεκλογικά σενάρια δημιουργούν προβλήματα στην οικονομία και στην σταθερότητα της χώρας.

Και είναι βέβαιο, ότι όσο παραμένει η σημερινή κυβέρνηση, θα συνεχίσουν να αυξάνονται οι απλήρωτοι φόροι, θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα χρέη των πολιτών κι η ζωή θα συνεχίσει να γίνεται δυσκολότερη.

Αλλά και η μεσαία τάξη θα συνεχίσει να πιέζεται, παρότι αρχικά αποτέλεσε το «αντικείμενο του πόθου» του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παράταξής του, για την άνοδό τους στην εξουσία.

Με ανησυχεί πολύ, ότι λόγω της σημερινήςκατάστασηςτο ναζιστικό μόρφωμα του κ. Κασιδιάρη φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών της Βουλής. Καιαυτό είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσειόλους.

 

 

Για το προεκλογικό σκηνικό που διαμορφώνεται και τη στάση του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε:

 

Το ΠΑΣΟΚέχει ξεκαθαρίσει ότι ακολουθεί αυτόνομη πορεία και στρατηγική.

Δεν προσφερόμαστε ως βολικός εταίρος, ούτε για τη ΝΔ, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έχουμε καμία αγωνία να μπούμε σε κανενός είδους κυβερνητικό σχήμα.

Μόνο στη βάση της δικής μας πρότασης, την οποία θα καταθέσουμε, θα καλέσουμε τις υπόλοιπες δυνάμεις να μας πουν αν συμφωνούν ή όχι.

Επειδή τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατεβαίνουν στις εκλογές με κύριο στόχο να δείξουν στους πολίτες, ποιος είναι ο λιγότερο αποτυχημένος στη διακυβέρνηση της χώρας, είμαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα εκπλήξει αρνητικά και τους δύο.

Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει διαχρονικά ότι, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση, βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από όλα.

Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ αποτελεί εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητας της χώρας.

 

ΕΛΜΕ Ηλείας - Παράσταση Διαμαρτυρίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ηλείας σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει πάρει το τελευταίο διάστημα για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, καλεί σε Παράσταση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη και ώρα 01:00 μμ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κηρύσσοντας παράλληλα δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12:00-14:00).
Το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας την προκλητική του στάση απέναντι στους νεοδιόριστους συναδέλφους ειδικής αγωγής παρατείνει την κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας την οποία το ίδιο έχει δημιουργήσει. Μέσα από την τροπολογία που πέρασε για την ανάδειξη των νέων Διευθυντών εκπαίδευσης επιβεβαιώνεται η πρόθεσή του να μην μονιμοποιήσει ΑΜΕΣΑ τους δόκιμους συναδέλφους μετά τη λήξη της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας εάν δεν αξιολογηθούν καλώς.
Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται πραγματικά σε δύσκολη θέση
και αυτό φαίνεται!!!.
Μπροστά στην αδυναμία να στελεχώσει τα σχολεία με διευθυντές, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί, προβλέπει τη δυνατότητα να θέσουν υποψηφιότητα και οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι που δεν έχουν μονιμοποιηθεί. Με λίγα λόγια ο νεοδιορισμένος διευθυντής σχολείου, όπως προβλέπει ο νόμος, θα αξιολογήσει τον εαυτό του για τη διοικητική του επάρκεια, αλλά και θα παρακολουθήσει το μάθημά του για να κρίνει το παιδαγωγικό κλίμα της τάξης του. Αφού βαθμολογήσει τον εαυτό του θα υπογράψει τη μονιμοποίησή του.
 Πραγματικά θα ήταν για γέλια εάν η κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή!!!
Πρόκειται ξεκάθαρα για μια στοχευμένη επιχείρηση εκφοβισμού των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει το νομοθετικό πλαίσιο πειθάρχησης και υποταγής της αξιολόγησης.
Προκλητική όμως είναι και η στάση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας που ακολουθεί τις προφορικές εντολές του Υπουργείου και δεν προχωρά στην υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των δόκιμων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ως οφείλει σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα, συμμετέχοντας και αυτός με τη σειρά του στα παιχνίδια του Υπουργείου Παιδείας στην πλάτη των συναδέλφων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρόν στη Παρασταση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη και ώρα 01:00 μμ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.


Καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών
με την αξιολόγηση
Τέρμα πια με την κοροϊδία και την ομηρία!
Κανένας μόνος!
Να υπογραφούν εδώ και τώρα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των δόκιμων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών!
Πύργος, 27/11/2022


Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου για το Νοσοκομείο

Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας (Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου) έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Ο  κίνδυνος παύσης της λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής είναι πιο κοντά από ποτέ, ενώ οι υπόλοιπες Κλινικές υπολειτουργούν.

Ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών της Πάτρας αποφάσισε άρνηση παραλαβής «εντέλλεσθαι» από τη Διοίκηση.

Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται, υποβάλλονται σε κινδύνους για τη ζωή τους. Η αγανακτισμένοι συγγενείς φτάνουν στα όριά τους. Σε λίγες μέρες ίσως να μην λειτουργεί το Νοσοκομείο. Χωρίς Παθολόγους δεν υπάρχει Γενικό Νοσοκομείο.

Η κατάσταση βαίνει καθημερινά  προς το χειρότερο. Το «εντέλλεσθαι» δεν μπορεί να γίνει μόνιμο εργασιακό καθεστώς και τις περισσότερες φορές ο Παθολόγος που έρχεται στη Μονάδα από άλλους νομούς ανήκει στην πρωτοβάθμια περίθαλψη χωρίς νοσοκομειακή εμπειρία.

Έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για να συζητήσουμε και να ζητήσουμε το αυτονόητο. Με δυο επιστολές μας που την υπογράφουν και όλοι οι φορείς της πόλης.

Δυστυχώς δεν έχουμε  λάβει μέχρι σήμερα καμία απάντηση. Ο Υπουργός κωφεύει.

Ζητούμε εκ νέου άμεσα συνάντηση μαζί του.

Εάν και πάλι δεν λάβουμε απάντηση, τότε ζητάμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή των βουλευτών του νομού για την επίτευξη της συνάντησης.

Εάν δεν ορισθεί ΑΜΕΣΑ συνάντηση, θα επισκεφθούμε με δική μας πρωτοβουλία την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΥΡΓΟΥ-ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ - ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης για την δευτεροβάθμια περίθαλψη

Η κυβέρνηση στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη Υγεία του λαού, με το νομοσχέδιο που εισάγει στην ολομέλεια της Βουλής τη Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, διαλύοντας ότι έχει απομείνει από Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.

Εξυπηρετώντας την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον χώρο, το νομοσχέδιο καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, διευρύνει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις , καθιερώνει γιατρούς μερικής απασχόλησης, δίνει τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου σε γιατρούς ΕΣΥ, παγιώνει τα τεράστια κενά και τις ατέλειωτες λίστες αναμονής, καταργεί κάθε έννοια ωραρίου και εργασιακού δικαιώματος, σπρώχνει τους νοσοκομειακούς γιατρούς να αναζητήσουν εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα και τους ασθενείς να γίνονται πελάτες για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.

 

 Για το επαίσχυντο αυτό νομοσχέδιο που έχει τύχει της καθολικής καταδίκης, όχι μόνο των υγειονομικών αλλά και ολόκληρου του λαού, για σήμερα Πέμπτη έχει προκηρυχθεί 24ώρη πανυγειονομική, πανελλαδική απεργία.

 

Εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς, στηρίζοντας τις σημερινές κινητοποιήσεις δίνουμε στις 2:30 το μεσημέρι συνέντευξη τύπου μπροστά στη πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ !

 

Για αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας για όλο το λαό!

 

Τα σωματεία και μαζικοί φορείς που συμμετέχουν :

 1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
 2. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ
 3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥ,ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ,ΖΑΧΑΡΩΣ
 4. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
 5. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΥΡΓΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
 6. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΠΥΡΓΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
 7. ΣΕΠΕ ΠΥΡΓΟΥ-ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
 8. ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΥΡΓΟΥ μέλος της ΟΓΕ
 9. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
 10. ΕΔΟΠ ΔΕΗ ΗΛΕΙΑΣ
 11. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
 12. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΠΡΩΤΟΔ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
 13. ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ

 

Διονύσης Καλαματιανός: «Ομολογία ενοχής η προσπάθεια συγκάλυψης»

Άρθρο του Διονύση Καλαματιανού, Βουλευτή Ηλείας, Aν. Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που δημοσιεύθηκε στο News247.gr

Όσα αποκαλύπτονται, καθημερινά σε ΜΜΕ, για το σκάνδαλο των υποκλοπών, φωτίζουν το μέγεθος της προσβολής των συνταγματικών δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, της ίδιας της δημοκρατίας. Από τις παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων, δημοσιογράφων, υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, έχουμε περάσει στην παρακολούθηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εισαγγελέως της ΕΥΠ και του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας. Και ποιος ξέρει τι και πόσα άλλα θα έλθουν στο φως.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια δημοκρατική εκτροπή. Μέσα σε αυτό το θολό και ζοφερό σκηνικό, είναι ξεκάθαρο ότι η πρόθεση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού είναι να παραμείνει το σκάνδαλο στο σκοτάδι. Αυτό εξυπηρετούν και οι τελευταίες προσπάθειες συγκάλυψης: η επίμονη άρνηση για δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και η συνέχιση της προστασίας των επιχειρηματιών που συνδέονται με το Predator, με την ανοχή από την κυβερνητική πλειοψηφία της άρνησής τους να εμφανιστούν στην Επιτροπή.

Ακόμα και ο παραιτηθείς γραμματέας και ανιψιός του Πρωθυπουργού, κ. Δημητριάδης, ο οποίος, τελικά, μετά από τόσο καιρό εμφανίστηκε και κατάθεσε σε Επιτροπή της Βουλής, δεν απάντησε, ουσιαστικά, σε κρίσιμα ερωτήματα που γεννούν οι αποκαλύψεις.

Το βέβαιο είναι πως έχουν μαζευτεί πάρα πολλά και απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον κρυπτόμενο Πρωθυπουργό δεν υπάρχουν.

Θα απαντήσουν γιατί διατηρούν τη διάταξη που οι ίδιοι ψήφισαν, με την οποία απαγορεύουν στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) να ενημερώνει τον πολίτη; Γιατί συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από το απόρρητο, ενώ όλοι οι συνταγματολόγοι έχουν αποφανθεί ότι δεν υφίσταται ενώπιον των επιτροπών της Βουλής που ελέγχουν την ΕΥΠ; Γιατί δεν εφαρμόζουν τη διάταξη του άρθρου 14 του ν. 3649/2008 με την οποία ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, δηλαδή, ο Πρωθυπουργός, μπορεί να άρει το καθήκον εχεμυθείας για να αποκαλυφθεί η αλήθεια;

Γιατί με το σχέδιο νόμου, που είναι σε διαβούλευση, κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια διαλεύκανσης του σκανδάλου; Γιατί απαγορεύουν τη δυνατότητα ενημέρωσης του παρακολουθούμενου πριν την πάροδο 3ετίας από την παρακολούθησή του; Γιατί η καταστροφή του υλικού θα γίνεται μόλις 6 μήνες μετά την παύση ισχύος της σχετικής εισαγγελικής διάταξης, καθιστώντας την ενημέρωση αλυσιτελή; Γιατί περιορίζουν το ρόλο της ΑΔΑΕ;

Απαντήσεις δε θα έχουμε σε όλα αυτά και καταλαβαίνουμε το γιατί. Θέλουν να κρύψουν την ενοχή τους. Πίσω από τη σκληρή κομματική γραμμή που έχουν επιβάλλει στην παράταξή τους, προσπαθούν απεγνωσμένα να συγκαλύψουν το σκάνδαλο και τη δράση όλου αυτού του παρακρατικού μηχανισμού, που είναι βόμβα στα θεμέλια του πολιτεύματός μας. Με τις πρακτικές τους μας γυρίζουν πίσω σε σκοτεινές εποχές, που πιστεύαμε πως ανήκαν στο μακρινό παρελθόν.

Είναι ξεκάθαρο πως κυβέρνηση και Πρωθυπουργός βρίσκονται σε πανικό και προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Όσο και να επιδιώκουν να συσκοτίσουν, να αποσιωπήσουν και να δημιουργήσουν αντιπερισπασμούς για να αποπροσανατολίσουν, αποτυγχάνουν παταγωδώς. Καμία δικαιολογία και κανένα τέχνασμα δεν μπορεί να νομιμοποιήσει το κρυφτό.

Ό,τι και να κάνουν, ο κυρίαρχος λαός θα κρίνει και θα πάρει τις αποφάσεις του στις εκλογές, οι οποίες δεν αργούν. Θα εμπιστευθεί μια προοδευτική πλειοψηφία για να ξεσκεπάσει όσους εμπλέκονται και να αποδώσει τις ευθύνες.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.