319 New Articles

Δελτίο τύπου - ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΛΕΙΑΣ - Οικονομικό Τμήμα || Πρόσκληση συμμετοχής - Ολομέλεια 24/4/2024

Συντρόφισσες και Σύντροφοι, φίλες και φίλοι,
το ακόλουθο μήνυμα για τη συνεδρίαση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής, στάλθηκε από το Προσωρινό Οργανωτικό.
Όσες και όσοι ενδιαφέρεστε είναι σημαντικό να συμμετάσχετε και να συνδιαμορφωθούν οι θέσεις της Νέας Αριστεράς επί των επιμέρους θεμταικών.
με συντροφικούς χαιρετισμούς
 

"Σφες και σφοι,

Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης της Νέας  Αριστεράς, το Σάββατο 2/3/2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση συντροφισσών και συντρόφων με στόχο τη σύσταση τμήματος οικονομικής πολιτικής.
 
 
Παράλληλα, καταλήξαμε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση όπου θα παρουσιαστούν εισηγήσεις ώστε να συσταθούν θεματικές ομάδες. Προτάθηκαν μεταξύ άλλων θεματικές για  τη φορολογική πολιτική, το τραπεζικό σύστημα, τις ανισότητες και τους μισθούς,  την οικονομία της φροντίδας, τη δημόσια περιουσία, την πράσινη ανάπτυξη. 
 
Σε συνέχεια των ανωτέρω, αποφασίσαμε την πραγματοποίηση Ολομέλειας όπου θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις για τις προτεινόμενες θεματικές και τον προγραμματισμό του τμήματος ενόψει Ευρωεκλογών. Επειδή το εύρος των θεματικών ενοτήτων είναι πολύ μεγάλο,  παραμένουμε ανοιχτοί/ές σε ιδέες και προτάσεις. 
 
Η Ολομέλεια ορίστηκε για την Τετάρτη 24/4/2024, στις 18.30 
 
- στα γραφεία της Νέας Αριστεράς δια ζώσης, δ/νση: 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 20-22, Αθήνα, μέσα στη στοά ( https://maps.app.goo.gl/vLnEbJM4Lb3feVbr8 )
Ειδικά για τους/ις συντρόφους/ισσες από την Αθήνα, είναι σημαντικό να υπάρξει φυσική παρουσία μιας και είναι η πρώτη μας Ολομέλεια.
- με δυνατότητα απομακρυσμένης συμμετοχής
Topic: τηλεδιάσκεψη τμήματος οικονομικών
Time: Apr 24, 2024 06:30 PM Athens
Join Zoom Meeting
https://us06web.zoom.us/j/84576898289
Meeting ID: 845 7689 8289
 
 
 
 
Καλούμε όλες/ους που επιθυμούν να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους αποστέλλοντας email στο λογαριασμό Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
- το ονοματεπώνυμο
- το email επικοινωνίας
- τηλέφωνο επικοινωνίας
- τομέας απασχόλησης/ εξειδίκευσης
- τυχόν πρόταση για εισήγηση
 
 
ΜΣΧ,
 
Οικονομικό τμήμα, Νέα Αριστερά
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δελτίο τύπου - Παραίτηση του Δ. Νικολακόπουλου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης έκανε αποδεκτή την παραίτηση, που υποβλήθηκε για προσωπικούς λόγους και δήλωσε τα εξής: «Ο Δημήτρης Νικολακόπουλος, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται αντιμέτωπος με ζητήματα που αφορούν το προσωπικό και οικογενειακό του περιβάλλον. Όλοι καταλαβαίνουμε πως όταν ένα πρόσωπο αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα ενώ κατέχει κάποια δημόσια θέση ευθύνης, τότε συγχέεται η προσωπική του ζωή με τον δημόσιο ρόλο του. Γι’ αυτό και ο Δημήτρης Νικολακόπουλος έλαβε την απόφαση να παρατηθεί από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης.

Εννοείται πως δεν είμαι και δεν μπορώ να γίνω κριτής ή δικαστής οποιουδήποτε. Ωστόσο, ουδέποτε μπορώ να παραβλέψω ζητήματα ηθικής φύσεως με νομικές προεκτάσεις και βέβαια, κανείς μας δεν θα ήθελε να τραυματιστεί το έργο και η προσφορά της Περιφερειακής Αρχής από σκιές που αφορούν την προσωπική ζωή οποιουδήποτε προσώπου.

Ευχαριστώ τον Δημήτρη Νικολακόπουλο για την μέχρι σήμερα προσφορά του».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στον Δήμο Ήλιδας για τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αμαλιάδα και την Τελετή Υποδοχής στην Αρχαία Ήλιδας»

Για την διευκόλυνση οδηγών και πεζών κατά την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη την Αμαλιάδας, αλλά και την Τελετή Υποδοχής από το Δήμο Ήλιδας στο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ήλιδα, η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας ανακοίνωσε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν.

Για το λόγο αυτό, την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, απαγορεύεται η στάθμευση παντός οχήματος:

  • Στην Αμαλιάδα: Αντωνίου Πετραλιά – Ερμού – Αρχαίας Ήλιδας – Πλατεία Ανεμομύλου – Καλυβίων μέχρι την διασταύρωσή της με οδό Πολυτεχνείου, από τις 10:30 το πρωί έως της 15:00 μετά το μεσημέρι.

  • Στην Αρχαία Ήλιδα: Επαρχιακή Οδός Γαστούνης – Φράγματος Πηνειού, έμπροσθεν του Αρχαιολογικού χώρου και του Αρχαίου Θεάτρου, από τις 14:00 έως 16:00 μετά το μεσημέρι.

Επίσης, επιβάλλεται η σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας παντός οχήματος κατά τον χρόνο διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας, ως εξής:

  • Στην Αμαλιάδα: Καλυβίων από την διασταύρωσή της με οδό Πολυτεχνείου – Συνέχεια της Καλυβίων ως πλατεία Ανεμομύλου – Αρχαίας Ήλιδος – Ερμού έως και την διασταύρωση αυτής με Αντωνίου Πετραλιά – Αντωνίου Πετραλιά έως και την διασταύρωση με οδό Κολοκοτρώνη από την 10:30 το πρωί έως την 15.00 μετά το μεσημέρι και οδός Αντωνίου Πετραλιά από την διασταύρωση της με την οδό Κολοκοτρώνη, συνέχεια αυτής έως την διασταύρωσή της με την Ε. Ο. Πατρών – Πύργου (Παπακασελά – φανάρια Κουρούτας) από 13:00 έως την 15.00 μετά το μεσημέρι.

  • Στην Αρχαία Ήλιδα: Επαρχιακή Οδός Γαστούνης – Φράγματος Πηνειού έμπροσθεν Αρχαιολογικού χώρου και Αρχαίου Θεάτρου, από 15:00 έως 15:45 μετά το μεσημέρι.

Υπενθυμίζουμε, ότι για λόγους διευκόλυνσης των πολιτών, ο Δήμος Ήλιδας και το ΚΤΕΛ Νομού Ηλείας θα έχουν λεωφορεία μεταφοράς στην Αρχαία Ήλιδα για την Τελετή Υποδοχής, τα οποία θα μεταφέρουν ΔΩΡΕΑΝ το κοινό, στις 14:15 από την πλατεία Ανεμομύλου.


Δελτίο τύπου - Rapid test στην Κρέστενα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/4/2024

 

  • 08:30 – 14:30 στη Κρέστενα (Κ.Α.Π.Η.)

 

συνεργεία του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν δωρεάν RAPID TEST για COVID – 19 σε όσους δημότες το επιθυμούν.

 

     Απαραίτητα για την πραγματοποίηση του test είναι ο αριθμός ΑΜΚΑ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ - ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

Δελτίο τύπου - Επιτυχία σημείωσε σε Πύργο και Καράτουλα η πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πύργου και της Ελληνικής Πνευμολογικής Εταιρείας για δωρεάν σπιρομέτρηση

Μεγάλη συμμετοχή στον προληπτικό έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας

 

 

 

Ο Δήμος Πύργου , μέσω του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και του ΚΕΠ Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 στον Πύργο και την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 στον Καράτουλα, δωρεάν προληπτικό έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας (σπιρομέτρηση) σε 86 δημότες, ήτοι 36 άνδρες και 50 γυναίκες.

Οι προληπτικές εξετάσεις υποστηρίχθηκαν εθελοντικά και επιστημονικά από τους ιατρούς Πνευμονολόγους κ. Αγγελόπουλο Αθανάσιο και κ. Λιβάνιο Κωνσταντίνο.

Ο Δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, αφού ευχαρίστησε θερμά την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, τους επιστημονικά υπεύθυνους Πνευμονολόγους και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Ηλείας Αγγελόπουλο Αθανάσιο & Λιβάνιο Κωνσταντίνο για την εθελοντική προσφορά τους, ανέφερε ότι «συνεχίζουμε να δίνουμε προτεραιότητα σε θέματα πρόληψης και προστασίας της υγείας των δημοτών μας. Στο πλαίσιο αυτό προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες μας για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας των καπνιστών».

 

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας Τζουανόπουλος Δημήτριος ανέφερε ότι η πρόληψη σώζει ζωές και κάλεσε τους δημότες να εγγραφούν στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register μέσα από το site www.kepygeias.org, για να ενημερώνονται για τις δράσεις σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας.

Για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πύργου Αγ. Σπυρίδωνος 41– Πύργος, e-mail : kepygeiaspyrgou@gmail.com.

 

 

Δελτίο τύπου - 2η Συνάντηση Πανελλαδικού Δικτύου της Νέας Αριστεράς για Περιβάλλον-Ενέργεια και Κλιματική κρίση, ΤΕΤΑΡΤΗ 17/4, 6 μ.μ.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι, Φίλες και Φίλοι, σας ενημερώνουμε, σε συνέχεια μηνύματος από το προσωρινό Οργανωτικό ότι την Τετάρτη 14/7/24 στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η 2η συνάντηση του Πανελλαδικού Δικτύου της Νέας Αριστεράς, για το Περιβάλλον και την Κλιματική κρίση. Ειδικότερα:
 
"Θέμα: 2η Συνάντηση Πανελλαδικου Δικτύου της Νέας Αριστεράς για Περιβάλλον-Ενέργεια και Κλιματική κρίση.
 
Σε συνέχεια της 1ης συνάντησης του δικτύου στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη της Ν.Α,προχωράμε στη 2η Πανελλαδική συνάντηση της δικτύωσής μας,την ΤΕΤΑΡΤΗ 17/4/2024 και ώρα 6μμ.
 
Καλούμε τις σ/σες και τους σ/φους που ενδιαφέρονται,που έχουν επιστημονικές γνώσεις ή ενασχόληση  με τα θέματα,να συμμετέχουν.
 
Η συνάντηση θα γίνει διαδικτυακά .
 
Τις επόμενες ημέρες θα σταλεί σχετικό κείμενο ώς βάση συζήτησης.
 
To zoom link για την Πανελλαδική Συνάντησης της Δικτύωσης Τετάρτη 17/4, στις 6μμ
https://us02web.zoom.us/j/89702313849?pwd=S21mbko0bGZuWHMxUEFzZWM0Snh1Zz09
 
Συντροφικά
Βίκυ Βασιλοπούλου
 
 
 
 

 

  •  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σεμινάριο στον Πύργο για τον προσεισμικό έλεγχο στα Δημόσια κτίρια, από το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

«Προσεισμικός έλεγχος και Επεμβάσεις σε Υφιστάμενες Κατασκευές» είναι το θέμα του ενημερωτικού σεμιναρίου που θα διοργανώνει στον Πύργο το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος προσεισμικού ελέγχου των δημοσίων κτιρίων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 στο  Συνεδριακό Κέντρο Π.Ε. Ηλείας- κτίριο Διοικητηρίου (Μανωλοπούλου 31).

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα γίνει ενημέρωση των Μηχανικών για τα δεδομένα και τη μεθοδολογία των προσεισμικών ελέγχων, καθώς και για τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, με ομιλητές διακεκριμένους πανεπιστημιακούς και ανώτερα στελέχη του ΟΑΣΠ.

Ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος, ο οποίος  υλοποιείται απ’ τον ΟΑΣΠ και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, θα δώσει μια πλήρη  εικόνα για το πρώτο επίπεδο ασφάλειας των δημοσίων κτιρίων, αλλά και μια πλήρη εικόνα για τις ανάγκες παρεμβάσεων που πρέπει να δρομολογηθούν όπου χρειάζεται ή απαιτείται.

 «Οι μηχανικοί έχουμε την εμπειρία να συνδράμουμε αποτελεσματικά και καίρια σε αυτό το τόσο σημαντικό εγχείρημα για την ασφάλεια των πολιτών», αναφέρει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος. «Με αίσθημα ευθύνης θα  φέρουμε εις πέρας και αυτό το έργο, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε η καταγραφή των δημοσίων κτιρίων να είναι πλήρης και απολύτως εμπεριστατωμένη».

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Προσεισμικός έλεγχος και Επεμβάσεις σε Υφιστάμενες Κατασκευές

 

Πύργος 13/04/2024

 

09.00 - 09.15

 

Προσέλευση 

 

09.15 -09.30

Χαιρετισμοί

 

09.30 - 10.05

Προσεισμικός Έλεγχος  και Σεισμικές Κλάσεις Κτιρίων

κ. Σ. Δρίτσος

Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστήμιου Πατρών

10.05 -11.00

Επικαιροποίηση Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου Κτιρίων

κ. Β. Μώκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός

Γενικός Διευθυντής ΟΑΣΠ

11.00 - 11.25

Έλεγχος Στοιχείων Τρωτότητας στον Πρωτοβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο

κ. Σ. Δέμης

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Διδάσκων Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστήμιου Πατρών.

11.25 - 11.40

Διάλειμμα

 

11.40 - 12.10

Έλεγχος Στοιχείων Τρωτότητας στον Πρωτοβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο

κ. Σ. Δέμης

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Διδάσκων Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστήμιου Πατρών.

12.10 -12.50

Μέθοδοι και Σχεδιασμός Ενισχύσεων Κατασκευών από Οπλισμένο Σκυρόδεμα

κ. Σ. Δρίτσος

Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστήμιου Πατρών

12.50 -13.30

Σεισμική συμπεριφορά, βλάβες και επεμβάσεις σε κατασκευές από φέρουσα τοιχοποιία

κ. Φ. Καραντώνη,

Αναπλ. Καθηγήτρια Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών

13.30 -13.45

Συζήτηση

 

13.45

Λήξη

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.