649 New Articles

Θρήνος – Νεκρός ο Ιπτάμενος Γιατρός του ΕΚΑΒ, Σπύρος Δημητρόπουλος

Ένας άνθρωπος με το “Α” κεφαλαίο, ένας επιστήμονας της προσφοράς, με καταγωγή από τον Πύργο, που πέρασε και άφησε πριν από χρόνια το στίγμα του και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Πύργου, ο Σπύρος Δημητρόπουλος, “έφυγε” από τη ζωή το περασμένο Σάββατο.

Πηγή, περισσότερα στο https://kot.gr/?p=9003&fbclid=IwAR0_hgiguWd-TqGeBEsadnO61eApVGJvPoWUp8CePpwxpPtVitsswVzP3yE

ΘΕΤΙΚΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ - Τον Αύγουστο η επιστροφή του ΕΦΚ στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

Ταχύτερα από κάθε άλλη χρονιά, και συγκεκριμένα εντός του Αυγούστου, θα καταβληθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, μία άκρως σημαντική εξέλιξη όπως τη χαρακτήρισε ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός είχε ζητήσει την επίσπευση του εν λόγω μέτρου και ήταν ένα θέμα που είχε θέσει και στον ίδιο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά στην τελευταία τους συνάντηση, προκειμένου να διευκολυνθούν οι αγρότες οι οποίοι έχουν πιεστεί σημαντικά τόσο από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού όσο και από την ενεργειακή κρίση.

Αρχικά η επιστροφή επρόκειτο να καταβληθεί εντός του Νοεμβρίου, ωστόσο οι διαδικασίες επισπεύδονται και αναμένεται στις αρχές Αυγούστου να προχωρήσει η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο το οποίο αγόρασαν οι αγρότες το πρώτο εξάμηνο του 2022.

 

Αξιοποιείται η τεχνική δυνατότητα

Στην σχετική ενημέρωση που είχε και ο κ. Νικολακόπουλος, η θετική αυτή εξέλιξη είναι απόρροια της τεχνικής δυνατότητας που υπάρχει για τους αγρότες που θα έχουν συμπληρώσει τις δηλώσεις ΟΣΔΕ να επισπευσθεί η συγκεκριμένη πληρωμή.

Εντός του Ιουλίου θα αναπτυχθεί σχετική πλατφόρμα προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση οι αγρότες, δηλώνοντας την αξία του πετρελαίου κίνησης που αγόρασαν κατά το 1ο εξάμηνο του 2022.

Το καταβλητέο ποσό θα υπολογίζεται με βάση την αξία συγκεκριμένων των αγορών, και με ανώτατο όριο συντελεστή ανά στρέμμα για κάθε καλλιέργεια ή εκτροφή, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στη δήλωση ΟΣΔΕ του 2021.

Εξυπακούεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι να έχει υποβληθεί δήλωση ΟΣΔΕ και για το έτος 2022.

 

 

Λόγω καύσωνα - Σε ετοιμότητα όλοι κλιματιζόμενοι χώροι του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Η Πολιτική Προστασία, το Κέντρο Κοινότητας, και ολόκληρος ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη περιοχή, συνεχίζουν την προσπάθεια, για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου με τη διάθεση κλιματιζόμενων αιθουσών.

Οι κλιματιζόμενοι χώροι, που θα παραμένουν ανοιχτοί μέχρι και τη λήξη του καύσωνα θα είναι τα ΚΑΠΗ ΒάρδαςΛεχαινών και Ανδραβίδας καθώς και τα δημοτικά καταστήματα όλου του Δήμου, από τις 8:00 το πρωί έως τις 21:30 το βράδυ. Στους χώρους θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται βάσει των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον Covid -19.

Η Πολιτική Προστασία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για προστασία, από τον κίνδυνο που προκύπτει  από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Υπέγραψε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης - Σύμφωνο συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού» υπέγραψε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης με σκοπό την από κοινού προώθηση και υποστήριξη της κοινωνικής φροντίδας , αλληλεγγύης, προαγωγής υγείας των παιδιών, τόσο στο πεδίο της παρέμβασης, όσο και της προστασίας των παιδιών.

Συγκεκριμένα, στο σύμφωνο που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας και ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, προβλέπονται τα εξής:

 1. Να αξιοποιήσουν τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών υπό το θεσμικό και συντονιστικό ρόλο του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
 2. Να συνεργαστούν για να στηρίξουν το έργο και τις δράσεις του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε δημοτική κλίμακα.
 3. Να καταβάλουν κάθε προσπάθεια παροχής βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειες που χρήζουν στήριξης μέσω των δράσεων που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ειδικότερα προς υλοποίηση των ανωτέρω «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και των αρμόδιων υπηρεσιών του, το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του καθώς και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται παρεμβάσεις στους εξής τομείς:

Α. Στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών βίας (σωματική, σεξουαλική & ψυχολογική κακοποίηση, παραμέληση, bullying, παράνομη διακίνηση & εμπορία)

Β. Στον τομέα της πρόληψης περιστατικών εξαφάνισης παιδιών καθώς και της αντιμετώπισης περιστατικών εξαφάνισης παιδιών καθώς και ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο (νοητική στέρηση, ψυχολογικά προβλήματα κ.λ.π., αγνοούνται ύστερα από ατυχήματα και φυσικές καταστροφές, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή/και είναι απαραίτητη η λήψη φαρμακευτικής αγωγής).

Γ. Στον τομέα της πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης προβλημάτων υγείας, που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Δ. Στον τομέα της υποστήριξης οικογενειών, που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας.

Ε. Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης καθώς και φυσικών καταστροφών (πυρκαγιά, σεισμός, πλημμύρα)

 

Αναλυτικότερα:

 

 • Πραγματοποίηση διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών σε σχολεία α΄ βάθμιας και β΄ βάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης καθώς και στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας του Συλλόγου από εξειδικευμένους Ψυχολόγους.

 

 • Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111, η οποία λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο, στελεχώνεται από Ψυχολόγους και παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και ενήλικες.

 

 • Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο, στελεχώνεται από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς και παρέχει υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες για θέματα που αφορούν στην παιδική προστασία.

 

 • Υπηρεσία της επιτόπιας παρέμβασης, η οποία παρέχεται από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους του Συλλόγου. Η υπηρεσία απευθύνεται σε παιδιά που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, παιδιά θύματα κάθε μορφής βίας, με σκοπό την άμεση απομάκρυνσή τους από το κακοποιητικό περιβάλλον, την προστασία τους και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους σε συνεργασία πάντα με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές.

 

 • Ειδικότερα σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας όπου εμπλέκονται παιδιά (σε συνέχεια και όπως ορίζονται από τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας/«Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης») ο Σύλλογος αναλαμβάνει την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας (συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών αλλά και ανδρών) και συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες για την προστασία και την κοινωνική επανένταξή τους.

 

 • Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000, η οποία λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο, στελεχώνεται από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς και παρέχει δωρεάν υποστήριξη σε άτομα που έχουν εξαφανιστεί, την οικογένειά τους, ενώ παράλληλα δέχεται ανώνυμα και επώνυμα πληροφορίες για περιστατικά εξαφάνισης, τις οποίες και προωθεί στις αρμόδιες Αρχές.

 

 • Amber Alert Hellas για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και Missing Alert Hellas για ενήλικες που έχουν εξαφανιστεί και διατρέχουν κίνδυνο.

 

 • Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής», η οποία έχει συσταθεί και συντονίζεται από τον Σύλλογο και στην οποία μετέχουν πιστοποιημένοι διασώστες, καθώς και εκπαιδευμένα διασωστικοί σκύλοι.
 • Υλοποίηση προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής σε παιδιά με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής που διαθέτει ο Σύλλογος εκ των οποίων δύο είναι Πολυϊατρεία.

 

 • Κινητές Ιατρικές Μονάδες (Ασθενοφόρα) εντατικής θεραπείας για παιδιά και νεογνά εξοπλισμένες με θερμοκοιτίδες και ασυρμάτους (UHF), ενταγμένες στο ΕΚΑΒ και στελεχωμένες με πιστοποιημένους διασώστες του ΙΕΚ ΕΚΑΒ.

 

 • Παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους.

 

 

 • Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας.

 

 • Εξειδικευμένα οχήματα (4X4, ATV, Μεταφοράς προσωπικού, μοτοσυκλέτα)

 

 • Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής θεραπείας Παιδιών και Νεογνών (ασθενοφόρα), οι οποίες είναι ενταγμένες στο ΕΚΑΒ και επανδρωμένες με πιστοποιημένους από το ΕΚ.Α.Β.

 

 • Ειδικά Μέσα (ΣμηΕΑ drones, πλωτά μέσα κ α.)

 

 • «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας με δυνατότητα αξιοποίησής του και ως όχημα Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων

 

Παράλληλα, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης:

 

 1. αναλαμβάνει την προβολή της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις Εξαφανίσεις 116000 και της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111 στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης, που διαχειρίζεται
 2. αναλαμβάνει να ενημερώσει όλες τις αρμόδιες Διευθύνσεις του για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει ο Σύλλογος στους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας όπως περιγράφονται παραπάνω με σκοπό τη συνεργασία και αξιοποίησή τους προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους που διαμένουν στον Δήμο.
 3. αναλαμβάνει την προβολή των μηνυμάτων Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas στις οθόνες μεταβλητών μηνυμάτων στο οδικό δίκτυο και σε άλλα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης, που διαχειρίζεται
 4. συμμετέχει ενεργά στα Προγράμματα  Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas κυρίως μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας ή άλλων υπηρεσιών  (π.χ Τμήμα  Καθαριότητας, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας κ.τ.λ) .

 

 

Αυγερινοπούλου - Πέτσας: 600.000€ σε Δήμους της Ηλείας για προληπτικές δράσεις πυροπροστασίας

Με 600.000,00 ευρώ ενισχύονται οι Δήμοι Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως – Φιγαλείας, Ήλιδας και Πύργου για την κάλυψη προληπτικών δράσεων πυροπροστασίας σύμφωνα με την υπ. αριθμ.’ 42212 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Πέτσα.

Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, σε νεότερη επικοινωνίας της με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, τον ευχαρίστησε θερμά για τη διαρκή στήριξη του στο Νομό Ηλείας και την αναγνώριση της σημασίας της πρόληψης για την προστασία των δασών μας, καθώς με τα κονδύλια αυτά θα υλοποιηθούν κρίσιμες δράσεις που, μεταξύ άλλων, αφορούν σε εργασίες καθαρισμού και προληπτικής απομάκρυνσης μέρους της φυσικής βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς, στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης που ενεργείται από ιδιοκτήτες σε περιβάλλοντες χώρους κατοικιών και οικοπεδικές εκτάσεις, στη συντήρηση και βελτίωση της βατότητας του υφιστάμενου δασικού οδικού δικτύου, στη συντήρηση υφιστάμενων αντιπυρικών ζωνών και στη συντήρηση των πυροσβεστικών υδροστομίων.

Ειδικότερα, για την κάλυψη των προληπτικών δράσεων πυροπροστασίας, εγκρίνονται:

 • 120.000,00 ευρώ στο Δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων,
 • 140.000,00 ευρώ στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας,
 • 120.000,00 ευρώ στο Δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας,
 • 110.000,00 ευρώ στο Δήμο Ήλιδας και
 • 110.000,00 ευρώ στο Δήμο Πύργου.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει διαθέσει τα καταλληλά για τη προστασία και διαφύλαξη του δασικού μας πλούτου, με τη λήψη μέτρων πρόληψης να αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητατου Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας - 1ο δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασιας στη βαμβακοκαλλιέργεια της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Ηλείας

H Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Αχαΐας ενημερώνει τους βαμβακοπαραγωγούς της Π.Ε. Ηλείας για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας.

 

1.

Στόχοι

1.1

Η ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών για την αποτελεσματική φυτοπροστασία σε πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.

1.2

Η ενημέρωση αφορά στο χρονικό διάστημα μέχρι την εμφάνιση των χτενιών, για την οργάνωση της αυτοάμυνας των καλλιεργειών.

1.3

Ο βαμβακοπαραγωγός πρέπει να παρακολουθεί τακτικά την καλλιέργειά του έτσι ώστε να εφαρμόζει τις ορθές καλλιεργητικές πρακτικές φυτοπροστασίας.

2.

Διαπιστώσεις

2.1

Οι φερομονικές παγίδες για την παρακολούθηση της βιολογικής και πληθυσμιακής εξέλιξης του πράσινου σκουληκιού (Helicoverpa armigera) και του ρόδινου σκουληκιού (Pectinophora gossypiella), αναρτήθηκαν στις 16 Ιουνίου 2022.

2.2

Οι βαμβακοκαλλιέργειες στην περιοχή της «Αγουλινίτσας» βρίσκονται στο στάδιο των 5-6 πραγματικών φύλλων, διότι οι σπορές πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες του Μαΐου, λόγω έλλειψης νερού άρδευσης. Ενώ οι βαμβακοκαλλιέργειες στις άλλες περιοχές βρίσκονται στο στάδιο των χτενιών.

2.3

Οι καλλιέργειες εμφανίζουν καλή βλαστική ανάπτυξη.

2.4

Δεν διαπιστώθηκαν φυτοπροστατευτικά προβλήματα από αλευρώδη, τζιτζικάκια, αφίδες, λύγκο κ.α. εχθρούς.

Διαπιστώθηκε η παρουσία φυσικών εχθρών (Coccinella septempuctata, Chrysopa carnea).

 

 

 


3.

Συστάσεις – καλλιεργητικές πρακτικές

3.1

Συστήνεται ισορροπημένη βλαστική ανάπτυξη και να αποφεύγονται πρακτικές  που προωθούν την πλούσια βλαστική ανάπτυξη.

3.2

Στην παρούσα βλαστική περίοδο, η εγκατάσταση και η διατήρηση των ωφέλιμων εντόμων είναι καθοριστική για την αντιμετώπιση του πράσινου και του ρόδινου σκουληκιού καθώς και των άλλων εχθρών του βαμβακιού.

3.3

Συστήνεται η τακτική παρακολούθηση των βαμβακοκαλλιεργειών (κάθε 3 – 4 μέρες), η οποία να λαμβάνει χώρα διασχίζοντας το χωράφι διαγώνια, πρωινές ή απογευματινές ώρες, εξετάζοντας 100 φυτά σε διαφορετικά σημεία της διαγωνίου, προκειμένου να διαπιστώνεται η ύπαρξη ή μη νεαρών προνυμφών.

Μικρή προσβολή στα πρώτα στάδια ανάπτυξης της καλλιέργειας, δεν δημιουργεί πρόβλημα διότι τα φυτά έχουν την ικανότητα αναπλήρωσης των καρποφόρων οργάνων.

Να αποφεύγονται οι προληπτικοί ψεκασμοί.

3.4

Στην πρώτη βλαστική περίοδο, τα έντομα που προσβάλλουν το νεαρό βαμβάκι είναι κυρίως: τετράνυχος, θρίπας, αφίδες, αλευρώδης, λύγκος, τζιτζικάκια, που προκαλούν συστροφές των φύλλων, κατσάρωμα, σχισίματα, φυλλόπτωση κ.α..

Επεμβαίνετε μόνο στην περίπτωση που ξεπεραστούν τα κατώτατα όρια, τα οποία είναι τα παρακάτω:

Τετράνυχος: μέχρι την εμφάνιση των πρώτων χτενιών, όταν ο πληθυσμός του τετράνυχου αρχίζει να προκαλεί φυλλόπτωση.

Θρίπας: μέχρι την εμφάνιση των πρώτων χτενιών,όταν σε φυτά με μόνιμα φύλλα εμφανισθούν κ.μ.ο. 1-2 άτομα θρίπα σε δείγμα 20-40 φυτών.

Αφίδες: μόνο όταν σε πρώιμες προσβολές οι πληθυσμοί παραμένουν υψηλοί για τουλάχιστον επτά (7) συνεχείς ημέρες.

Αλευρώδης: 200 άτομα αλευρώδη κ.μ.ο. ανά 100 φύλλα, σε όλα τα βλαστικά στάδια.

Λύγκος: 5 άτομα λύγκου κ.μ.ο. ανά 100 φυτά, σε όλα τα βλαστικά στάδια.

Τζιτζικάκια: 3-4 νύμφες κ.μ.ο. ανά φύλλο, σε δείγμα 50 ώριμων φύλλων, σε όλα τα βλαστικά στάδια.

 

 

Για το πράσινο σκουλήκι:

Συνιστάται να προβαίνετε σε ψεκασμό μόνο όταν διαπιστωθούν 6 έως 8 νεαρές προνύμφες ανά 100 φυτά τυχαία επιλεγμένα ή 1 νεαρή προνύμφη στα φυτά ενός μέτρου επί της γραμμής. Οι προνύμφες να είναι μέχρι ένα (1) εκατοστό (1ου και 2ου σταδίου).

4.

Φυτοπροστατευτικά προϊόντα

4.1

Τα εγκεκριμένα γεωργικά φάρμακα βρίσκονται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: (http://www.minagric.gr/syspest/).

Οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα αναγραφόμενα στην ετικέτα τους.

Δεν προβαίνετε σε ψεκασμό αν δεν ξεπεραστούν τα κατώτατα όρια για τον κάθε εχθρό.

 

 

 

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

 

 

 

 

 

 

Σπυροπούλου Παναγιώτα

Κτηνίατρος

 

 


ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:

 1. Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Γεν. Δ/νση Βιώσιμης Φυτ. Παραγωγής

Δ/νση Προστασίας Φυτ. Παραγωγής

Τμήμα: Προστασίας Φυτών

Συγγρού 150 Αθήνα

(E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 

 1. Περιφερειακό Κέντρο Π. Φ. & Π.Ε. Αχαΐας

Πανεπιστημίου 334,

Τ.Κ. 26443 Πάτρα

(E-mail: pkpfpatr@minagric.gr)

 

 1. Γραφείο Τύπου Π.Ε. Ηλείας

(E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

(Με την παράκληση να αποσταλεί στα Μ.Μ.Ε. της Π.Ε. Ηλείας για ενημέρωση των βαμβακοκαλλιεργητών)

 

 1. Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Φαξ: 2623306810,

(E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

(Υπόψη: γεωτεχνικών Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης)

(Με την παράκληση να αναρτηθεί στους χώρους συγκεντρώσεων των βαμβακοκαλλιεργητών, να διανεμηθεί και να ενημερωθούν οι βαμβακοκαλλιεργητές επί των σχετικών διαπιστώσεων και συστάσεων του ΔΓΠ)

 

 1. Δήμος Πύργου

Μητροπολίτη Αντ. & Τ. Πετροπούλου, Πύργος

(E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

(Υπόψη: υπευθύνου Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης,

Δ/νσης Προγραμματισμού – Αγρ. Ανάπτυξης & Τουρισμού)

(Με την παράκληση να αναρτηθεί στους χώρους συγκεντρώσεων των βαμβακοκαλλιεργητών, να διανεμηθεί και να ενημερωθούν οι βαμβακοκαλλιεργητές επί των σχετικών διαπιστώσεων και συστάσεων του ΔΓΠ)

 

 1. Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

(E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

(Υπόψη: γεωτεχνικών Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης)

(Με την παράκληση να αναρτηθεί στους χώρους συγκεντρώσεων των βαμβακοκαλλιεργητών, να διανεμηθεί και να ενημερωθούν οι βαμβακοκαλλιεργητές επί των σχετικών διαπιστώσεων και συστάσεων του ΔΓΠ)

 

 1. Καταστήματα Εμπορίας φππ Δ. Πύργου, Ανδραβίδας - Κυλλήνης & Δ. Ανδρίτσαινας - Κρεστένων

(E-mail τους)

 

 1. Συνταγογράφοι

(E-mail τους)

 

 1. Βαμβακοπαραγωγοί

(E-mail τους)

 

Αστυνομικά συμβάντα στην Ηλεία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ 

 

Συλλήψεις δύο ημεδαπών για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

 

Συνελήφθησαν, σε καταυλισμό στην Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δύο άτομα, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις οικίες τους, με τη συνδρομή κλιμακίου του ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι τις ηλεκτροδοτούσαν παράνομα, έχοντας συνδεθεί απευθείας, χωρίς μετρητή στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

 

 

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, σε περιοχή της Ζαχάρως, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 4,2 γραμμάρια κάνναβης και μικροποσότητα κοκαΐνης.

 

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση

 

 

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ειδικής ομάδας ελέγχων, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος της καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, με την οποία της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 22 μηνών για υπόθεση κλοπής.

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.