533 New Articles

Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου - Συνάντηση με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας ΠΕ για την ολοκληρωμένη ένταξη της Β’ ξένης γλώσσας στο εκπαιδευτικό σύστημα

Συνάντηση με την Βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας είχαν στο γραφείο της στον Πύργο το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΚΑΓΕΠΕκαι εκπρόσωπος της Τοπικής Επιτροπής Ηλείας κυρία Εύη Κουτσιάφτη, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα του κλάδου. Μεταξύ αυτών η σύσταση νέων οργανικών θέσεων, ο ικανός αριθμός μόνιμων διορισμών, η τροποποίηση υπουργικών αποφάσεων/ απόσυρση,  η εισαγωγή του μαθήματος της Β' ξένης γλώσσας από Δ' Δημοτικού - κατάθεση σχετικού εγγράφου με επιστημονική τεκμηρίωση - και συνέχεια έως Γ' Λυκείου, όπως επίσης και το ιδιαίτερο θέμα των αναπληρωτών.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας της Βουλευτού Ηλείας και μέλους της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η κα. Αυγερινοπούλου, ασκώντας τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, στηρίζοντας το σχετικό αίτημα της  Τοπικής Επιτροπής Ν. Ηλείας της ΠΕΚΑΓΕΠΕ (Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε.), σχετικά με την ανάγκη ολοκληρωμένης  ένταξης της Β’ Ξένης Γλώσσας στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, ώστε να υπάρξει μία συνέχεια στην εκμάθηση της γλώσσας,  εκκινώντας από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου έως και την Γ’ Λυκείου.

 

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ - Το δώρο που συγκίνησε τον Ανδρέα Μαρίνο

Εγκάρδιες ευχές για την ονομαστική του εορτή δέχτηκε από πλήθος κόσμου  ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος. Ο εορτάζων με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόταν από το πρωί στο γραφείο του στο Δημαρχείο Γαστούνης  συμπολίτες του από κάθε γωνιά του Δήμου που του εύχονταν "υγεία και συνέχιση του δημιουργικού του έργου". Εργαζόμενοι και συνεργάτες ήταν οι πρώτοι που του ευχήθηκαν. Τον Δήμαρχο επισκέφθηκε και ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος ενώ του ευχήθηκε τηλεφωνικά και ο Μητροπολίτης πρώην Ηλείας κ. Γερμανός. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι  «αποτελεί ευλογία η επικοινωνία με πεφωτισμένους ιεράρχες».

Τις διάπλατα ανοικτές πόρτες του Δημαρχείου πέρασαν  για να ευχηθούν, πολίτες, εκπρόσωποι φορέων και Σωμάτων Ασφαλείας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι , πρόεδροι και μέλη τοπικών συμβουλίων και εκπρόσωποι του Κλήρου. Το κινητό τηλέφωνο και οι σταθερές γραμμές δεν σταμάτησαν να μεταφέρουν ευχετήρια μηνύματα.

Όμως το καλύτερο δώρο που δέχθηκε ο κ. Ανδρέας Μαρίνος ήταν  η απόφαση ζωής  δύο δημοτών της Γαστούνης, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν για να του ευχηθούν και του ανακοινωσαν: «Δήμαρχε μας ενέπνευσες. Ακολουθήσαμε το παράδειγμά σου  και γίναμε δωρητές οργάνων».

Ο κ. Ανδρέας Μαρίνος ιδιαίτερα συγκινημένος και απευθυνόμενος προς τον δωρητή κ. Χριστόπουλο Γ. Χρήστο και τον άλλο επισκέπτη δωρητή που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε: «Σας ευχαριστώ ολόψυχα για τις ευχές και σας πληροφορώ ότι με αυτό που μου ανακοινώσατε, μου κάνατε το ομορφότερο, το πολυτιμότερο δώρο για την ονομαστική μου εορτή».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Πηνειού  είναι από τον Απρίλιο του 2020 δωρητής οργάνων και ιστών, εγγεγραμμένος στο   Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Ο Ανδρέας Μαρίνος είχε προβεί σε αυτή τη θεάρεστη πράξη στη μνήμη του 12χρονου Σταύρου από τη Γαστούνη ο οποίος με τον θάνατό του το 2019, χάρισε ζωή σε τρεις συνανθρώπους του.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος ευχαριστεί από την καρδιά του  όλους όσοι του ευχήθηκαν.

Ο Δήμαρχος Πύργου Παν. Αντωνακόπουλος πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο πρόγραμμα Δωρεάν ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής -«Η ιατρική έχει κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα Δωρεάν ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής, που υλοποιεί ο Δήμος Πύργου μέσω της Κοινωνικής Δομής του ΚΕΠ Υγείας στο πλαίσιο προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της υγείας των δημοτών, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την εθελοντική συμμετοχή ιατρών-ακτινολόγων και καρδιολόγων-της πόλης και ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος έσπευσε από τους πρώτους να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους δημότες. Όπως έχει ήδη πράξει και με τις εφημερίες του στο Νοσοκομείο του Πύργου, στους αγώνες του Πανηλειακού ως γιατρός της ομάδας και οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη, τηρώντας πάντα και πιστά στο ακέραιο τον όρκο που έδωσε στον Ιπποκράτη.

   - Το απόγευμα της Τρίτης (29/11) βρέθηκε το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή όπου πραγματοποιείται ο προληπτικός έλεγχος. Εκεί είχε την ευκαιρία να εξετάσει περί τους 20 δημότες και να συνομιλήσει για την πορεία του προγράμματος με την συντονίστρια του ΚΕΠ Υγείας Έλσα Κωστοπούλου  και την συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας- κοινωνική λειτουργό Νίκη Ζαφειροπούλου.

Όπως δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος, μετά το πέρας των εξετάσεων: «Το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες αιφνίδιου θανάτου σε άτομα της τρίτης ηλικίας. Οι συμμετοχές στο πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας, είναι περίπου στις 100, ένας αρκετά ικανοποιητικός αριθμός. Η δράση εντάσσεται στη λογική της κοινωνικής ιατρικής και του εθελοντισμού που πρέπει να δείχνει κάθε γιατρός. Μην ξεχνάμε ότι στην αρχαία Ελλάδα ο γιατρός ήταν αξίωμα. Ο γιατρός δίνει όρκο στον Ιπποκράτη και το Θεό και πρέπει- έξω από τα επαγγελματικά του συμφέροντα και τις υποχρεώσεις -να είναι πάντα γιατρός, ανά πάσα στιγμή και σε κάθε άνθρωπο χωρίς διακρίσεις. Ειδικά τέτοιες εποχές που διανύουμε, επειδή το μέγιστο αγαθό παραμένει η υγεία, οι γιατροί θα πρέπει να επιδείξουν μια αλληλέγγυα στάση δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπο της επιστήμης. Η ιατρική έχει κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, κι αυτό κάνουμε εμείς ως Δήμος».

 Το πρόγραμμα

Το Δωρεάν Πρόγραμμα Ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πύργου διαρκεί έως και τις 2 Δεκεμβρίου, στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή.

- Ο προληπτικός έλεγχος για το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής αφορά:

  • σε άντρες και γυναίκες ηλικίας από 65 ετών και άνω
  • σε άτομα από 55 ετών και άνω, αν υπάρχει ιστορικό σε συγγενή α’ βαθμού
  • σε μικρότερη ηλικία εφόσον υπάρχει ύποπτη κλινική εικόνα (π.χ. σφύζουσα μάζα στην κοιλιά)

- Κατά τη διάρκεια της εξέτασης γίνεται υπερηχογράφημα Κοιλιακής Αορτής σύμφωνα με τα πρωτόκολλα προληπτικού ελέγχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

* Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίζουν το ραντεβού τους, καλώντας στο τηλέφωνο: 26210 31618 (ώρες 08.30 – 14.00). Απαραίτητη προϋπόθεση η εγγραφή στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας.

 

CINE CINEMA || Πρόγραμμα εβδομάδας

1/12 - 7/12
 
 
1."SAMSAM" >>> 17:30 ΑΙΘΟΥΣΑ 2 (Παρ-Σαβ-Κυρ)
2."FABELMANS" >>> 19:15 & 22:00 ΑΙΘΟΥΣΑ 2
3."DEVOTION" >>> 22:30 (Πε-Παρ & Τρ 20:00 &22:30) ΑΙΘΟΥΣΑ 1
 

 

Την απαξιωτική προς την Ηλεία στάση του Παν/μίου Πατρών στηλίτευσε ο Ηλείος οικονομολόγος - Ν.Καλάκος: «Μονόδρομος η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου»

Τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου προκρίνει ως μοναδική λύση για την επιστροφή της Ηλείας στον ακαδημαϊκό χάρτη της Ελλάδας ο Ηλείος οικονομολόγος Νίκος Καλάκος, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών σχεδιάζει την ίδρυση νέας σχολής Κτηνιατρικής στην Αιτωλοακαρνανία και επιμένει να αγνοεί τον νομό μας.

Όπως τόνισε ο Νίκος Καλάκος, από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πατρών δεν υπάρχει καμία πρόθεση για ισότιμη ακαδημαϊκή αντιμετώπιση της Ηλείας, αφού οι μοναδικές του προτάσεις εξαντλούνται σε τμήματα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τη στιγμή που για άλλους νομούς βρίσκει τρόπο να ιδρύει πανεπιστημιακά τμήματα τα οποία δεν είναι βιώσιμα, όπως η Γεωπονική που μεταφέρθηκε αδίκως από την Αμαλιάδα στην Αιτωλοακαρνανία και έχει μονοψήφιο αριθμό εισακτέων.

Ο Ηλείος οικονομολόγος στηλίτευσε και τη στάση του πρύτανη του ιδρύματος, κ. Μπούρα, ο οποίος μέχρι τώρα απέρριπτε με δηλώσεις του ως ξεπερασμένο το μοντέλο «κάθε πόλη και πανεπιστήμιο» και τα ήθελε όλα στην Πάτρα, αλλά τελικά για χάρη άλλων νομών υπαναχωρεί.

Ο Νίκος Καλάκος επισήμανε ότι εφόσον το Πανεπιστήμιο Πατρών επιμένει σε αυτήν την απαξιωτική στάση προς την Ηλεία, είναι μονόδρομος η επιδίωξη συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το οποίο δείχνει ότι είναι και στην πράξη αποκεντρωμένο ίδρυμα με ισότιμη κατανομή σε όλες τις πόλεις. Για αυτόν τον λόγο υπογραμμίζει την ανάγκη όλοι οι φορείς του νομού να συζητήσουν με συντεταγμένο τρόπο και με σοβαρές και τεκμηριωμένες προτάσεις τη δυνατότητα ίδρυσης πανεπιστημιακής σχολής στην Ηλεία, η οποία θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, όπως ο δυναμικός πρωτογενής τομέας του Κάμπου και της νότιας Ηλείας, ο πολιτιστικός και τουριστικός πλούτος του άξονα Αρχαία Ολυμπία-Αρχαία Ήλιδα, και θα καταστήσει αναγκαία την ολοκλήρωση υποδομών όπως ο δρόμος Πύργος-Τσακώνα και Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία..

«Είναι λυπηρή και ταυτόχρονα εξοργιστική για τους Ηλείους η στάση του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο εξαγγέλλει την ίδρυση νέων σχολών οπουδήποτε αλλού εκτός από την Ηλεία. Ενώ ο πρύτανης μας έχει πει ότι δεν συμφωνεί με το να έχει κάθε πόλη και από ένα πανεπιστήμιο, τώρα προανήγγειλε Κτηνιατρική στην Αιτωλοακαρνανία, άρα η αξιοπιστία του δυστυχώς είναι αμφίβολη. Εφόσον επιμένει να τηρεί αυτή τη στάση, θεωρώ ότι είναι μονόδρομος η επιδίωξη συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το οποίο έχει δείξει διάθεση αποκεντρωτικής λειτουργίας. Αντί να εξαγγέλλουμε ανεδαφικές συνεργασίες που υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών, είναι στο χέρι μας να αναζητήσουμε από κοινού όλοι οι φορείς μια συγκροτημένη πρόταση που θα επαναφέρει σε ισότιμη θέση την Ηλεία στον ακαδημαϊκό χάρτη και θα δημιουργήσει τις συνθήκες για να ολοκληρωθούν κρίσιμες υποδομές όπως ο δρόμος ως την Τσακώνα και την Τρίπολη», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.

Δήμος Πύργου - «Το ταξίδι του Αλφειού» διανέμεται στα σχολεία

Ξεκίνησε η διανομή του παιδικού παραμυθιού «Το ταξίδι του Αλφειού» στις σχολικές μονάδες του Δήμου Πύργου από το Τμήμα Παιδείας, που απευθύνεται σε μαθητές της Α, Β και Γ δημοτικού.

Το παραμύθι που έγραψε η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Έφη Παναγοπούλου, σε εικονογράφηση της Χρύσας Ρώμα, είχε παρουσιαστεί το καλοκαίρι στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρήστο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς. Αποτέλεσε μάλιστα τον προπομπό της έναρξης του Φεστιβάλ με την συναυλία της σύγχρονης ορχήστρα της ΕΡΤ στο Κατάκολο. Ήταν οι δύο πρώτες εκδηλώσεις του Δήμου Πύργου όπου με παρονομαστή τον μύθο του Αλφειού και της Αρέθουσας διοργανώθηκε το Φεστιβάλ με στόχο να προβάλλει την ευρύτερη περιοχή του Πύργου σε πολιτιστικό, τουριστικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Το βιβλίο είναι μεταφορά του μύθου του Αλφειού και της Αρέθουσας, γραμμένο και εικονογραφημένο ειδικά για παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού. Έχει μεταφραστεί και στα Ιταλικά από την Κέλλυ Ραγδάκη.

 

 

«Ημέρες Σταδιοδρομίας»: Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Αμαλιάδα

Ολοκληρώνεται η μίνι περιοδεία των Ημερίδων Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Ημέρες Σταδιοδρομίας», που διοργανώνει η Αέναον ΚοινΣΕπ και η Εφημερίδα Πρωινή στους 7 δήμους της Ηλείας.

Ύστερα από τις πετυχημένες εκδηλώσεις σε Ζαχάρω, Λεχαινά, Γαστούνη, Κρέστενα και Πύργο, σειρά έχει η Αμαλιάδα, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 18:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας με δωρεάν είσοδο. Οι ημερίδες πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Ήλιδας, καθώς και του ΙΕΚ euroteam και των φροντιστηρίων Ιδιαίτερο και Επιστημονικό.

Οι «Ημέρες Σταδιοδρομίας» απευθύνονται σε μαθητές Λυκείου και τους γονείς τους και περιλαμβάνουν μια θεματολογία που σχετίζεται με την επαγγελματική ανάπτυξη των μαθητών, τη συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις και την επιλογή σπουδών τους.

Ενδεικτικά, οι μαθητές και oι γονείς τους, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν την οργάνωση μελέτης, τη διαχείριση άγχους, την καλλιέργεια κινήτρων και την στοχοθεσία, τον σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους, το νέο σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων και τις πιο πρόσφατες αλλαγές καθώς για επαγγελματικά δικαιώματα και προοπτικές που δίνουν οι πανεπιστημιακές σχολές των τεσσάρων επιστημονικών πεδίων.

 

Ομιλητής είναι ο κ. Σπύρος Ζαφειρόπουλος, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού της εταιρίας Orientation-Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας. O Σπύρος Ζαφειρόπουλος είναι κάτοχος Πτυχίου Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), του Προγράμματος Ειδίκευσης Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΠΕΣΥΠ). Συνεργάζεται με εταιρείες που δραστηριοποιούνται και καινοτομούν στο χώρο των Ψυχομετρικών Τεστ και είναι πιστοποιημένος για την χρήση και εφαρμογή των ψυχομετρικών εργαλείων επαγγελματικού προσανατολισμού. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.). Τέλος, είναι πιστοποιημένος από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Παράλληλες δράσεις - Διαγωνισμός

Η ημερίδα θα πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις, εργαστήρια, τεστ, διαγωνισμούς, κλπ. Κάνετε εγγραφή στο σχετικό σύνδεσμο στο τέλος του εγγράφου για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό με βραβείο ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητή Λυκείου αξίας €100.

 

Ατζέντα Εκδήλωσης

Χαιρετισμοί

Στοχοθεσία και λήψη αποφάσεων

Καλλιέργεια κινήτρων

Διαχείριση άγχους εξετάσεων

Ο υποστηρικτικός ρόλος των γονέων

Πλανήτης "Πανεπιστήμιο"         

Επαγγελματικά δικαιώματα

Έξυπνες επιλογές σπουδών και εναλλακτικές διαδρομές

Το νέο σύστημα των Πανελληνίων

Οι δεξιότητες και τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Η εξέλιξη στο Πανεπιστήμιο και η είσοδος στην αγορά εργασίας

Ερωτήσεις - Συζήτηση

Λήξη

 

Παρακολουθήστε το teaser:

https://www.youtube.com/watch?v=1PAHFyWZyxo

 

Εγγραφείτε στη φόρμα:

Πραγματοποιήστε εγγραφή στις εργασίες της Ημερίδας «Ημέρες Σταδιοδρομίας» για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικές με τον επαγγελματικό προσανατολισμό καθώς επίσης και για σχετικές εκδηλώσεις. Με την εγγραφή σας λαμβάνετε μέρος στο διαγωνισμό με βραβείο ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητή Λυκείου αξίας €100.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1DaDnlBRHgjb2aqOrbEIGHxtHusXMilFUSCCTRUUqGPFi0w/viewform

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.