223 New Articles

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου - Απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης στην αναφορά της για την δράση «Έξυπνη Μεταποίηση»

Το Υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και εξετάζονται από κοινού όλες οι δυνατότητες που παρέχει το πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0. ως προς το ζήτημα του διαθέσιμου προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης για τη Δράσηκρατικής ενίσχυσης «ΕΞΥΠΝΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ» ώστε να υλοποιηθούν τα προγράμματα επενδύσεων των αιτηθεισών επιχειρήσεων. Αυτό τονίζεται στην απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης στο Μέσο Κοινοβουλευτικού, στην αναφορά που είχε καταθέσει στις 23 Αυγούστουστη Βουλή, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η κα. Αυγερινοπούλου, με γνώμονα την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνάς της για τη στήριξη του εμπορίου και των επιχειρήσεων, είχε τονίσει στην αναφορά της την ανάγκη αύξησης των κονδυλίων του προγράμματος κρατικής, καθώς καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις του νομού και έχουν υποβληθεί προς έγκριση πολλαπλάσια ποσά για υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων.

Για το ίδιο θέμα μάλιστα, η κα. Αυγερινοπούλου είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Κώστα Νικολούτσο, μετά και την επιστολή του ΕΒΕ προς τον αρμόδιο Υπουργό, με την ίδια να τονίζει την πρόθεσή της να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια που θα έχει σαν αποτέλεσμα την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων, στόχο που υπηρετεί σταθερά και στοχευμένα η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην απάντηση του Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, επισημαίνεται ότι υποβλήθηκαν συνολικά 507 αιτήσεις, γεγονός που αποδεικνύει το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη δράση και τη βούληση διενέργειας σοβαρών επενδύσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα και την προσαρμογή τους στις απαιτήσεις του μοντέλου“Industry 4.0”.Επιλέξιμα είναι επενδυτικά σχέδια πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε επιλεγμένους ΚΑΔ με π/υ 250.000 € - 6 εκ. €.

 

 

Δελτίο τύπου - Δήμος Πύργου: Συνεχίζεται η συγκέντρωση τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης  για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Ο Δήμος Πύργου και το Γραφείο Εθελοντισμού, σε αγαστή συνεργασία με τον Σύλλογο Νέων Καταραχίου, καλούν τους πολίτες να συμβάλλουν στην συγκέντρωση βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία Daniel.

Ήδη έχει συγκεντρωθεί μια ικανοποιητική ποσότητα τροφίμων μακράς διαρκείας, καθώς και ειδών πρώτης ανάγκης,ενώ η δράση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Τα είδη που συλλέγονται είναι τα εξής:

  • Εμφιαλωμένα νερά
  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας
  • Βρεφικά και παιδικά γάλατα και τροφές
  • Είδη βρεφικής φροντίδας
  • Φάρμακα (αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντιισταμινικά κ.ά.)

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης  πραγματοποιείται:

-Στο Πολύκεντρο (Πατρών & Τάκη Πετροπούλου), 1ος όροφος, στο γραφείο του Αντιδημάρχου Παιδείας.

-Καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) και ώρες 08.00 -14.00

-Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6955093815

 

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου - Προχωράμε στις μεγάλες αλλαγές

Δήλωση της Βουλευτού Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ:

 

Η ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, χαρακτηρίστηκε από ένα ισχυρό μήνυμα, ότι, παρά τις δυσκολίες, η χώρα παραμένει όρθια και ενωμένη και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αλλαγές και τομές, δημιουργεί ένα λειτουργικό κράτος, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του κάθε πολίτη. Τομές που θα ευνοήσουν τους πολλούς, υπηρεσίες που δικαιούνται οι πολίτες, αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχουν ως κεντρικό στόχο να θέσουν αναχώματα στα κενά και στις παθογένειες ετών, δίνονταςπαράλληλα σάρκα και οστά στην έννοια του πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού.

Η Κυβέρνηση παίρνει την πολιτική πρωτοβουλία και προχωρά σε ένα συνολικό "πακέτο" μέτρων που επεκτείνεται σε πέντε μέτωπα. Στην οικονομία, την πολιτική προστασία, τη δικαιοσύνη, τη δημόσια υγεία και την οικογένεια, τους νέους και τους πλέον ευπαθείς συμπολίτες μας. Προχωράμε στις μεγάλες αλλαγές τώρα, δεσμευόμαστε, ωστόσο, παράλληλα ότι θα χτίσουμε το αύριο χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την δημοσιονομική σταθερότητα.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ρίχνει το βάρος της στην ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και στη στήριξη των πλέον ευπαθών κοινωνικών ομάδων.Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων,ξεπαγώνουν από 1η Ιανουαρίου 2024 οι "τριετίες" και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας που βρίσκονταν σε αναστολή από το 2012, θα υπάρχει αύξηση των αμοιβών στο Δημόσιο από τον Ιανουάριο του 2024 κατά 10,5,αυξάνεται κατά 1.000 το αφορολόγητο ευρώ για παιδιά, μηδενίζεται η συμμετοχή στα φάρμακασε 200.000 πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ, λαμβάνονται μέτρα για τη διατήρηση σταθερών και μειωμένων τιμών σε βασικά προϊόντα, προχωράμε σε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Απρίλιο, αύξηση κατά 8% του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος από τον Δεκέμβριο, καταβολή έκτακτης αρωγής σε όσους αδικεί η "προσωπική διαφορά" Κατρούγκαλου, με έμφαση στους χαμηλοσυνταξιούχους. Παράλληλα, θα υπάρξει νέα ετήσια αύξηση στους συνταξιούχους τον Ιανουάριο, επιστροφή τουΕιδικού Φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, συνέχιση του Επιδόματος Θέρμανσης, με έμφαση στις οικογένειες με παιδιά, συμπληρωματική πρόνοια για το ρεύμα, για τους πιο ευάλωτους καταναλωτές.

Ξεχωριστή εξακολουθεί να είναι η μέριμνα για τους νέους με το "YouthPass" αλλά και τον διπλασιασμό του προϋπολογισμού του προγράμματος "Σπίτι Μου" για πολίτες 25-39 ετών.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εργάζεται συστηματικά και αποτελεσματικά για την ενίσχυση του ευαίσθητου τομέα της Υγείας με 800 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και καινούργια ασθενοφόρα και ίδρυση ενιαίου κέντρου συντονισμού σε κάθε Περιφέρεια της χώρας και δημιουργία "Πύργου Ελέγχου", ώστε να είναι άμεση η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ ενώ δημιουργούνται έξι βάσεις ιατρικών ελικοπτέρων για τις διακομιδές από απομακρυσμένα σημεία. Ήδη, όπως έχει εξαγγείλει από την Ηλεία ο Πρωθυπουργός, προχωράμε στην πρόσληψη 10.000 νέων υγειονομικών καθώς και στην επέκταση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγές στον χώρο της Δικαιοσύνης ώστε να επιτευχθεί μεταξύ άλλων η επιτάχυνση στην απονομή της και να σταματήσει η ατιμωρησία αλλά και σε μέτρα για τις φυσικές καταστροφές και την πρόληψη πυρκαγιών καθώς και για την φοροδιαφυγή.

Προχωράμε στην νέα «Συμφωνία Αλήθειας», με μεταρρυθμίσειςκαι νομιμότητα παντού, για να αλλάξουμε την καθημερινότητα του πολίτη, να αλλάξουμε και την ίδια την Ελλάδα, μετατρέπουμε την εμπιστοσύνη που αποτυπώνει το 41% της κάλπης, σε εντολή για αποτελεσματική δουλειά, με σεμνότητα και συνέπεια. Προχωράμε στην νέα τετραετία για να δημιουργήσουμε το αύριο της χώρας μας.

 

 

 

 

 

Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Τραγική η κατάσταση για τους κατοίκους – Η υγειονομική κρίση καραδοκεί

Χωριά, 13 μέρες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας, εξακολουθούν να είναι θαμμένα στις λάσπες και οι κάτοικοι περιμένουν ακόμα τα νερά να υποχωρήσουν.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2023/09/17/greece/plimmyres-sti-thessalia-tragiki-katastasi-gia-tous-katoikous-ygeionomiki-krisi-karadokei/

Δελτίο τύπου Μιχάλη Κατρίνη: ''Ο κ.Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για τη χώρα, καμία λύση στα προβλήματα των πολιτών.''

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Ηλείας κ.Μιχάλης Κατρίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση , αναφορικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ:

‘’Με τη χθεσινή υποτονική και διαχειριστικού χαρακτήρα ομιλία του, ο κ.Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για τη χώρα αλλά και καμία λύση για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Το ‘’ επιτελικό κράτος’’ του κ.Μητσοτάκη, όσο και αν προσπάθησε να το υπερασπιστεί, κάηκε, βούλιαξε, αδράνησε και αφήνει αβοήθητους τους πολίτες την επόμενη μέρα.

Ο κ.Πρωθυπουργός δεν έχει να προτείνει τίποτα για τη Θεσσαλία που υπέστη βιβλικές καταστροφές. Αλλά και για την Ηλεία, το σχέδιο ανασυγκρότησης που εξήγγειλε ο ίδιος στην Αρχαία Ολυμπία έμεινε στα λόγια, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποζημιώσεων για τις πυρκαγιές του 2021.

Ο κ.Μητσοτάκης βρίσκεται ήδη στον τέταρτο με πέμπτο χρόνο διακυβέρνησης, δεν μπορεί να προσποιείται ότι ανέλαβε χθες.

Αναφέρθηκε υπαινικτικά στους ‘’ ισχυρούς της ενέργειας’’, τους οποίους όμως ο ίδιος έκανε ότι μπορούσε για να μην φορολογηθούν.

Μίλησε επίσης για ‘’πυροσβέστες του καναπέ , πατριώτες του πληκτρολογίου και  μεταρρυθμιστές της φακής.’’

Μάλλον θα πρέπει να κοιτάξει τον καθρέφτη του όταν κάνει τέτοιου είδους αναφορές και χαρακτηρισμούς.

Μάλλον θα πρέπει να αναλογιστεί την ευθύνη του για την αδυναμία της κυβέρνησής του να ελέγξει την αισχροκέρδεια που διαβρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις εδώ και αρκετούς μήνες.

Μάλλον θα πρέπει να στρέψει τη ματιά του στους επαγγελματίες και τους ανθρώπους της αγοράς, για τους οποίους δεν έκανε την παραμικρή αναφορά.

Τρεις μήνες μετά τη νίκη του στις εκλογές, ο κ.Μητσοτάκης βρίσκεται σε αδιέξοδο και σε αυτό το αδιέξοδο εγκλωβίζει και τη χώρα.

Μια χώρα που έχει δυνατότητες, έχει ικανούς και δημιουργικούς ανθρώπους που το μόνο που ζητούν είναι ένα κράτος ευθύνης και δικαίου και μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.’’

Δελτίο τύπου - Χαιρετισμός Δ. Αυγερινοπούλου στο Alfeios Eco Festival

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ALFEIOS ECO FESTIVAL ΠΥΡΓΟΣ, 16-17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να συμμετέχω σε αυτή την οικολογική «πράσινη» πρωτοβουλία. Χαιρετίζω την έναρξη του πρώτου AlfeiosEcoFestival, που έχει ως στόχο την ανάδειξη του ecoliving ως φιλοσοφία.

Πρόκειται για έναν τρόπο ζωής για την προστασία του περιβάλλοντος και επί της ουσίας την προστασία της ίδιας της ζωής μας, καθώς εσωκλείει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Το ζήτημα της μετάβασης της οικονομίας μας στην κυκλική οικονομία, άλλωστε, αποτελεί πλέον ένα ζήτημα τόσο θεμελιώδες, που θα το χαρακτήριζα υπαρξιακό.

Το αν θα επιτύχουμε ή όχι να εφαρμόσουμε συστήματα κυκλικής οικονομίας στην πράξη, αποτελεί τη λυδία λίθο της ίδιας της συνέχισης της ύπαρξής μας, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, η οποία είναι απολύτως εξαρτημένη από την επάρκεια των φυσικών μας πόρων.

Λόγω των ακραίων καταναλωτικών μοντέλων που έχουμε υιοθετήσει, σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθυσμού του πλανήτη, η συνέχιση της υπερκατανάλωσης θα μας οδηγήσει με ακρίβεια σε υπερεξάντληση των πρώτων υλών και σε διακινδύνευση της ζωής, της υγείας και της οικονομίας μας.

Η μόνη λύση για την ανάσχεση αυτής της πορείας είναι η επιτάχυνση της μετάβασης στην κυκλική οικονομία και η εφαρμογή πλέον κατάλληλων βιώσιμων μοντέλων σε όλα τα στάδια της οικονομίας μας, από την παραγωγή στην κατανάλωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση σε όλα τα δυνατά ρεύματα υλικών.

Η κυκλική οικονομία και ο σεβασμός στους φυσικούς μας πόρους επιτάσσει δε ότι τίποτα δεν περισσεύει και ότι η πολιτική των μηδενικών αποβλήτων είναι η μόνη βιώσιμη πολιτική για το μέλλον.

Στον περιβαλλοντικό τομέα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει εφαρμόσει στην πράξη το αίτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης. Η περιβαλλοντική προστασία, η ενεργειακή μετάβαση και η ενεργειακή επάρκεια γίνονται πράξη.

Βελτιώθηκε το νομοθετικό και το θεσμικό πλαίσιο, ενώ στηρίχθηκε η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δόθηκε, ακόμη, ιδιαίτερη έμφαση στην αποκατάσταση των υποβαθμισμένων οικοσυστημάτων, την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος των αποβλήτων, την προώθηση της βιώσιμης ναυτιλίας και τα εναλλακτικά καύσιμα πλοίων, καθώς και στη διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων και των λιμνών.

Ως πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω στενά όλες τις σημαίνουσες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση, αλλά και να προωθήσουμε από κοινού ενεργά την περιβαλλοντική ατζέντα.

Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών της σε δύο πολύ σημαντικούς τομείς, όπου αναζητείται σοβαρή πρόοδος και εξεύρεση οριστικών λύσεων και εφαρμογών της.

Η πρώτη δέσμη ζητημάτων διερευνά ζητήματα που αφορούν σε βιώσιμα μοντέλα παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας, με εστίαση στις ΑΠΕ, ενώ ο δεύτερος τομέας έχει να κάνει με την κυκλική οικονομία και την διαχείριση αποβλήτων, ενώ βεβαίως οι συζητήσεις για τους δύο τομείς θα συμπέσουν μεταξύ τους όσον αφορά στο θέμα της παραγωγής ενέργειας από τη διαχείριση αποβλήτων.

Στο σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία, η Επιτροπή προτείνει νέους κανόνες για να καταστούν σχεδόν όλα τα υλικά αγαθά που κυκλοφορούν στην αγορά της ΕΕ πιο φιλικά προς το περιβάλλον, κυκλικά και ενεργειακά αποδοτικά καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, από το στάδιο του σχεδιασμού έως την καθημερινή χρήση, την αναπροσαρμογή, και το τέλος του κύκλου ζωής τους.

Είναι σαφές ότι η επιτυχής μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία απαιτεί κοινωνικές και τεχνολογικές καινοτομίες. Οι νέες προσεγγίσεις ήδη από το στάδιο του σχεδιασμού προϊόντων, η επιστημονική έρευνα και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα μπορούν να συμβάλουν στην παραγωγή καινοτομιών κυκλικότητας, δίνοντας απάντηση σε χρονίζοντα ή νεότερα ζητήματα και δημιουργώντας παράλληλα νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Και είναι σημαντικό να αναπτύσσονται δράσεις σαν αυτό το Φεστιβάλ, που έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πολίτη, γύρω από την κουλτούρα του ecoliving. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε το Πράσινο Ταμείο, που συνεργάστηκε με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Ψηφιακό Άλμα», για αυτό το διήμερο δράσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος “Εξωστρεφείς Δράσεις, Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2022”.

Όλοι μαζί ενώνουμε δυνάμεις για να επιτύχουμε την εφαρμογή μιας πραγματικής κυκλικής οικονομίας στη χώρα μας.

Καλή επιτυχία, με την ευχή το φεστιβάλ να γίνει θεσμός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κακοκαιρία Daniel: «Σαν σεισμός 8,5 Ρίχτερ» – Οι κίνδυνοι για σπίτια και οι προτάσεις του καθηγητή Καρύδη

O καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης έκανε λόγο για ακατάλληλο περιβάλλον τόσο από υγειονομικής όσο και από στατικής πλευράς στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2023/09/16/greece/kakokairia-daniel-san-seismos-85-rixter-oi-kindynoi-gia-spitia-kai-oi-protaseis-tou-kathigiti-karydi/

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.