533 New Articles

Ενημερωτικό περίπτερο του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ στην Αμαλιάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Ενημερωτικό περίπτερο του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ στην Αμαλιάδα

 

 

Την Τετάρτη 30-11-2022, από τις 11:00 έως τις 14:00, προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ Πύργου πραγματοποίησε περίπτερο ενημέρωσης στην Κεντρική Πλατεία της Αμαλιάδας (Πλατεία Αγίου Αθανασίου) σε χώρο που παραχωρήθηκε δωρεάν από το Δήμο Ήλιδας,με στόχο την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα εξαρτήσεων από παράνομες ουσίες, αλκοόλ, προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια (τζόγος) και το διαδίκτυο. Οι ανάγκες αυτές αφορούν την απεξάρτηση, την επαγγελματική κατάρτιση, την κοινωνική ένταξη των εξαρτημένων ατόμων, τη συμβουλευτική καθώς και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων πρόληψης. Οι υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ παρέχονται δωρεάν, χωρίς τη χρήση υποκατάστατων ουσιών και η συμμετοχή των ενδιαφερομένων σε όλες τις φάσεις του είναι εθελοντική.

 

Οι υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ είναι οι εξής: 

Α. Το Πολυδύναμο Κέντρο Πύργου το οποίο έχει βασικό στόχο την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Απευθύνεται σε εξαρτημένους από ναρκωτικά, περιστασιακούς χρήστες, χρήστες αλκοόλ, εξαρτημένους από τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο κ.ά. Εφόσον κρίνεται αναγκαίο και εφικτό, παραπέμπει σε εξειδικευμένες δομές, όπως θεραπευτικές κοινότητες, προγράμματα υποκατάστασης, μονάδες ψυχικής υγείας κ.λπ.

Β. Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης, το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά προς το Πολυδύναμο Κέντρο Πύργου, προσφέροντας υποστήριξη για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εξυπηρετούμενοι στην προσπάθειά τους να ενταχθούν λειτουργικά στο κοινωνικό πλαίσιο, λύνοντας προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Προσφέρονται υπηρεσίες: νομικής στήριξης, υποστήριξης για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ειδικότερα στο κομμάτι της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, καλλιέργειας των βασικών δεξιοτήτων του ενεργού πολίτη (γλωσσικές, αριθμητικές, χειρισμού νέων τεχνολογιών, περιβαλλοντική συνείδηση), δημιουργικής απασχόλησης και επιμορφωτικών δράσεων μέσω της ενασχόλησης με την τέχνη (καλλιτεχνικά, φωτογραφία, Η/Υ), την ενασχόληση με την γυμναστική και τη σωματική άσκηση.

 

Οι Πράξεις είναι ενταγμένες στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2621037411, 2621035735, καθημερινά 8:00 – 17:00.

Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.&

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Την Τετάρτη 30-11-2022, από τις 11:00 έως τις 14:00, προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ Πύργου πραγματοποίησε περίπτερο ενημέρωσης στην Κεντρική Πλατεία της Αμαλιάδας (Πλατεία Αγίου Αθανασίου) σε χώρο που παραχωρήθηκε δωρεάν από το Δήμο Ήλιδας, με στόχο την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα εξαρτήσεων από παράνομες ουσίες, αλκοόλ, προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια (τζόγος) και το διαδίκτυο. Οι ανάγκες αυτές αφορούν την απεξάρτηση, την επαγγελματική κατάρτιση, την κοινωνική ένταξη των εξαρτημένων ατόμων, τη συμβουλευτική καθώς και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων πρόληψης. Οι υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ παρέχονται δωρεάν, χωρίς τη χρήση υποκατάστατων ουσιών και η συμμετοχή των ενδιαφερομένων σε όλες τις φάσεις του είναι εθελοντική.

 

 

 

 

 

Την απόσυρση του υπό ψήφιση νομοσχεδίου ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας

Την απόσυρση του υπό ψήφιση νομοσχεδίου ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας  ενώνοντας την φωνή του  με τους περισσότερους από τους υπολοίπους  Ιατρικούς Συλλόγους της  Ελλάδας καλεί το Υπουργεία Υγείας να αποσύρει το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την Υγεία. Το νομοσχέδιο απορρίπτεται για τους εξής λόγους:

Α) Αναιρεί στην πράξη τον δημόσιο χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ.  καθώς καταργεί στην ουσία την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των ιατρών. Αυτό θα καταλήξει  εις βάρος της δυνατότητας πρόσβασης των οικονομικά ασθενέστερων ασθενών σε επαρκή και ποιοτική ιατρική περίθαλψη ενώ θα  καταστήσει την ίδια περίθαλψη εξαιρετικά ακριβή για όλους τους υπόλοιπους.

Β) Εισάγει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος  των μικρών αμιγώς ιδιωτικών ιατρείων  επιτρέποντας σε ιατρούς Ε.Σ.Υ.  να ασκούν παράλληλα και ιδιωτικό έργο.

Γ) Αλλάζει τον τρόπο ειδίκευσης των νέων συναδέλφων χωρίς καμία εγγύηση ότι αυτός δεν θα αποβεί εις βάρος της ειδίκευσής τους,  μόνο και μόνο για να καλυφθούν  πρόχειρα με φθηνό ιατρικό δυναμικό ορισμένα από τα κενά του συστήματος. 

Δ) Προβλέπει διαδικασίες για την κρίση των αιτήσεων των ιατρών για πρόσληψη στο Ε.Σ.Υ. οι οποίες υπονομεύουν  την αξιοκρατία.

Ε)  Αποφεύγει να θεσπίσει γενναία αύξηση των αποδοχών των ιατρών Ε.Σ.Υ. ώστε να καταστούν συγκρίσιμες με αυτές των περισσοτέρων Κρατών της Ε.Ε.  με οργανωμένο δημόσιο σύστημα υγείας. Έτσι όμως δεν αποτρέπεται η φυγή νέων ιατρών προς  το εξωτερικό, ούτε δίδονται κίνητρα σε όσους είναι ήδη στο εξωτερικό  για να επιστρέψουν.

                Τελικά με το νομοσχέδιο πλήττεται τόσο το Ε.Σ.Υ. όσο και ο μικρός ιδιωτικός τομέας εις βάρος μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων τα οποία πλέον ελεύθερα μπορούν να αποπειραθούν την δέσμευση σε αυτά ιατρικού προσωπικού  από το Ε.Σ.Υ.  Ως εκ τούτου οι πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις των συναδέλφων του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι απολύτως δικαιολογημένες. 

Συνεπώς απαιτείται  παύση της διαδικασίας ψήφισης του νομοσχεδίου και έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με την ιατρική κοινότητα ώστε να λάβουν χώρα οι μεταρρυθμίσεις εκείνες οι οποίες, διατηρώντας και τα όποια  τυχόν ψήγματα θετικών  στοιχείων  του παρόντος  νομοσχεδίου, θα εξασφαλίσουν την αναβάθμιση του δημοσίου Συστήματος Υγείας ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών. Υπενθυμίζουμε βεβαίως   ότι ουσιαστική μεταρρύθμιση δεν είναι εφικτή χωρίς γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του συστήματος,  ούτε χωρίς σεβασμό της αξιοπρέπειας των ιατρών και των λοιπών λειτουργών της υγείας, στοιχεία τα οποία οι προωθούμενες  νομοθετικές αλλαγές δυστυχώς δεν εγγυώνται.

 Για το   Διοικητικό Συμβούλιο

                  Ο  Πρόεδρος                                                                     Ο Γενικός  Γραμματέας

Χρήστος  Γιαννικούλης                                    Λεωνίδας Λεοναρδόπουλος

 

 

Αναλυτική παρουσίαση Σχολών & Τμημάτων του Ελληνικού Ωδείου - Παράρτημα Πύργου

Το Ελληνικό Ωδείο Πύργου προσφέρει με επιτυχία για 90 χρόνια ποιοτική μουσική εκπαίδευση σε σπουδαστές όλων των ηλικιών που αγαπούν τη μουσική και αναζητούν μέσα από αυτήν, την έκφραση, τη δημιουργία και την επικοινωνία.

 

Για το 2022-2023 λειτουργούν οι Αναγνωρισμένες από το Κράτος Μουσικές Σχολές:

 

Σχολή Πιάνου

Διδάσκουν οι καθηγήτριες πιάνου: Κωνσταντίνα Αναστοπούλου, Μαρία Ασημακοπούλου, Μαρία Κορομηλά, Τζένη Λάγιου, Φωτεινή Νικολοπούλου, Δώρα Ξένου, Διονυσία Πασσά.

Στο Ωδείο μας η διδασκαλία του πιάνου ξεκινά από την προσχολική ηλικία με την προπαιδεία στο πιάνο (για παιδιά 4-6 ετών), μία σύγχρονη και ολοκληρωμένη προσέγγιση στη διδασκαλία του πιάνου σε μικρούς μαθητές.

Τα παιδιά καλούνται να εξερευνήσουν τους ήχους του πιάνου και τον παλμό της μουσικής μέσα από το τραγούδι, τον αυτοσχεδιασμό και τη μουσική ανάγνωση, μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται τις διαφορετικές εντάσεις και διαθέσεις της μουσικής, τον ρυθμό, τα tempi, να ακούν ενεργητικά, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τα μυστικά του πιάνου!

 

Σχολή Κιθάρας

Διδάσκει ο καθηγητής κιθάρας, μαέστρος και συνθέτης, Θοδωρής Παναγόπουλος.

Η κιθάρα αποδίδει πολλά είδη μουσικής μέσα από ένα πλούσια διευρυμένο ρεπερτόριο.

Μαθήματα κιθάρας μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά από 6 ετών, καθώς και ενήλικες.

 

Σχολή Βιολιού

Υπεύθυνος διδασκαλίας ο καθηγητής βιολιού Γιώργος Ντούρρι.

Το βιολί στη συμφωνική ορχήστρα το βιολί θεωρείται το κυριότερο μελωδικό όργανο και ιδιαίτερα στην κλασική μουσική θεωρείται ξεχωριστό και αναγκαίο. Σχεδόν όλοι οι συνθέτες έχουν γράψει έργα για σόλο βιολί ή το έχουν συμπεριλάβει στις ενορχηστρώσεις τους.

Μαθήματα βιολιού μπορούν να ξεκινήσουν σπουδαστές από 4 περίπου ετών.

 

Σχολή Φλάουτου

Υπεύθυνος σχολής ο καθηγητής φλάουτου, υποδιευθυντής στο μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, Στράτος Κοντέλης.

Τα πνευστά όργανα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της συμφωνικής ορχήστρας κι ευθύνονται για τις εναλλαγές των ηχοχρωμάτων της. Ιδιαιτέρως το φλάουτο και το φλάουτο με ράμφος (φλογέρα), που αποτελεί παγκοσμίως το κοινώς αποδεκτό προπαιδευτικό μουσικό όργανο, για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών.

Μαθήματα φλογέρας και φλάουτου μπορούν να ξεκινήσουν σπουδαστές από την ηλικία των 6 ετών.

 

Σχολή Φωνητικής Μουσικής (Μονωδία - Κλασσικό τραγούδι)

Η καθηγήτρια τραγουδιού και φωνητικής Κατερίνα Ψαρρά είναι υπεύθυνη της σχολής.

Το κλασσικό τραγούδι είναι το κορυφαίο είδος τραγουδιού. Καλλιεργεί τη φωνή και την άρθρωση, συμβάλλει στην ηθοποιία-μελοδραματική του σπουδαστή και τον προετοιμάζει για μία επαγγελματική καριέρα. Στόχος είναι η εμφάνισή του ως σολίστ σε σκηνές κλασσικής μουσικής ή κλασσικού τραγουδιού, σε μιούζικαλ, στην όπερα, στο λυρικό θέατρο αλλά και η συμμετοχή του σε χορωδίες, μουσικά σύνολα, η ενασχόλησή του ως καθηγητής στην σχολική και ωδειακή εκπαίδευση, σε χώρους πολιτισμού, οργανισμούς και φορείς.

Σπουδαστές που έχουν προηγούμενες μουσικές σπουδές και έχουν καλλιεργήσει τη φωνή τους, γίνονται δεκτοί στη σχολή κλασσικού τραγουδιού, από την ηλικία των 16 ετών.

 

Σχολή Ανώτερων θεωρητικών (Ωδική-Ενοργάνωση-Ειδικό Αρμονίας-Αντίστιξη- Φούγκα-Σύνθεση)

Καταξιωμένοι καθηγητές παραδίδουν μαθήματα στη Σχολή.

Τα ανώτερα θεωρητικά μαθήματα, παρέχουν στους σπουδαστές που ακολουθούν επαγγελματική μουσική εξέλιξη, τα απαραίτητα εφόδια ώστε να αναπτύξουν τη δική τους μουσική σκέψη, να αντλήσουν από το παρελθόν μέσα από τους κανόνες, τις φόρμες και  τα κείμενα που αναλύονται, όλη τη γνώση, με σύγχρονη όμως θεώρηση και οπτική. Ο σπουδαστής ξεπερνά την μηχανιστική αναπαραγωγή μουσικής, γίνεται ο ίδιος παραγωγός και δημιουργεί χρησιμοποιώντας τη μουσική γλώσσα που διδάσκεται σε βάθος, δίνοντάς της νέα πνοή.

 

Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Ο Θεολόγος, και Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Πύργου, Νικόλαος Παπαδημητρίου, διδάσκει στη Σχολή.

     Το μάθημα της Βυζαντινής Μουσικής περιλαμβάνει τη Θεωρία και την Πράξη. Με την ολοκλήρωση των σπουδών ο μαθητής μπορεί να αποκτήσει πτυχίο Ιεροψάλτου και Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής αναγνωρισμένο από το κράτος. Ήδη η Σχολή έχει προσφέρει στον ιεροψαλτικό χώρο, τέσσερις αριστούχους διπλωματούχους σπουδαστές.

 

Τμήμα προετοιμασίας για εισαγωγή σε ΑΕΙ         

Οι καθηγήτριες πιάνου και θεωρητικών Φωτεινή Νικολοπούλου και Δώρα Ξένου είναι υπεύθυνες της σχολής.

Το μάθημα περιλαμβάνει ύλη του επιπέδου Ειδικού Αρμονίας σε συνδυασμό με ακουστικές ασκήσεις, διαστήματα, συγχορδίες και ειδικά τεστ με πιθανά θέματα εξετάσεων για την προετοιμασία του σπουδαστή.

 

Τμήματα Γενικών Υποχρεωτικών Θεωρητικών Μαθημάτων (ατομικά ή σε ολιγομελή τμήματα)

Πρόκειται για τα μαθήματα που συνοδεύουν τη σπουδή όλων των παραπάνω σχολών, βοηθούν στην ολοκληρωμένη κατάρτιση του μουσικού και είναι υποχρεωτικά για την απόκτηση Πτυχίου ή Διπλώματος.

Διδάσκουν οι καθηγήτριες του Ωδείου  Κωνσταντίνα Αναστοπούλου, Φωτεινή Νικολοπούλου και Δώρα Ξένου.

 

Παράλληλα στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου λειτουργούν οι Σχολές Λαϊκής και Έντεχνης Μουσικής όπου διδάσκονται:

 • Αρμόνιο με τις καθηγήτριες Δώρα Ξένου και Διονυσία Πασσά
 • Ακορντεόν, Ηλεκτρικό Μπάσο, Ηλεκτρική Κιθάρα με τον καθηγητή Θοδωρή Παναγόπουλο
 • Μπουζούκι, Τζουράς, Μπαγλαμάς με τον καθηγητή Παντελή Μαυροκεφαλίδη
 • Ντραμς με υπεύθυνο σχολής τον Γιάννη Σπυρόπουλο
 • Φλογέρα με τον καθηγητή Στράτο Κοντέλλη
 • Ελαφρό Τραγούδι, Ορθοφωνία με την καθηγήτρια Κατερίνα Ψαρρά

 

Επίσης λειτουργεί το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής για Βιολί, Κλαρίνο και Τραγούδι παραδοσιακό, κρουστά με υπεύθυνο Σχολής τον π. Γεώργιο Αναγνωστόπουλο. Διδάσκουν επίσης ο καθηγητής Κωνσταντίνος Λαφτσίδης (Κρουστά) και Κώστας Τσαρουχάς (παραδοσιακό Κλαρίνο).

Οι σπουδαστές έρχονται σε επαφή – γνωριμία με τον πλούτο της Παραδοσιακής μας μουσικής καθώς η ύλη επιλέγεται με ανθρωπολογικά και εθνομουσικολογικά κριτήρια που συνδέονται άρρηκτα με τα τοπικά μουσικά ιδιώματα, διατηρώντας την εθνική μας μνήμη και συνείδηση.

 

Οι σπουδές σε όλα τα όργανα Αναγνωρισμένων και Προβλεπόμενων Σχολών, υποστηρίζονται από το Τμήμα ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, στο οποίο περιλαμβάνονται μαθήματα ερασιτεχνικού χαρακτήρα με μειωμένο κόστος και υπεύθυνους τους καθηγητές των αντίστοιχων σχολών, που απευθύνονται σε σπουδαστές κάθε ηλικίας.

 

Παιδική – Εφηβική Χορωδία

Για παιδιά 7-17 ετών λειτουργεί η Παιδική - Εφηβική Χορωδία του Ωδείου, με υπεύθυνη την

καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών Μαρία Ασημακοπούλου.

Η συμμετοχή ενός παιδιού σε μια χορωδία το βοηθάει να παράγει μουσικό ήχο χωρίς να διαθέτει άρτιες μουσικές γνώσεις, να αναπτύξει τη φαντασία του, να διευρύνει την αντίληψή του, να οξύνει την κρίση του! Ακόμα το βοηθάει να ανταπεξέρχεται νοητικά σε πολλαπλές διεργασίες ταυτόχρονα, να πειθαρχεί και να χαλιναγωγεί τη θέλησή του, να αναπτύσσει το αίσθημα υπευθυνότητας, συνεργασίας και κατανόησης, να εξασκήσει τη φωνή, τη διαφραγματική αναπνοή, στοιχεία που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της μουσικής εκπαίδευσης.

 

Παιδικό – Εφηβικό Θεατρικό Εργαστήρι

Για παιδιά 8-18 ετών λειτουργεί η Θεατρική Παιδική-Εφηβική Σκηνή. Υπεύθυνος του τμήματος είναι ο Σταύρος Ρομποτής, για τον οποίο το θέατρο αποτελεί ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και έκφρασης.

Το θεατρικό εργαστήρι δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και εφήβους να εμπνευστούν, να δράσουν, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν ένα καινούργιο κόσμο εμπειριών, προετοιμάζοντας θεατρικές παραστάσεις παιδαγωγικού, διασκεδαστικού και ποιοτικού χαρακτήρα.

 

Μουσικοκινητική αγωγή

Η Μουσικοκινητική Αγωγή (Μουσική Προπαιδεία) απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-6 ετών και έχει σκοπό να γνωρίσει και να αγαπήσει το παιδί τη μουσική, μέσα από την κίνηση, το παιχνίδι, τους ήχους και τα χρώματα.

Υπεύθυνες τμημάτων : Μαρία Ασημακοπούλου και Φωτεινή Νικολοπούλου.

Το μάθημα περιλαμβάνει εξοικείωση των παιδιών με τα μουσικά όργανα (ρυθμικά και μελωδικά κρουστά) ώστε να γνωρίσουν τις δυνατότητες και την μουσική τους κλίση, καθοδηγώντας τα να επιλέξουν σωστά το είδος των μουσικών τους σπουδών.

 

ΝΕΟ Τμήμα Μουσικής Αγωγής για ΑμΕΑ από 7 έως 17 ετών

Με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, την χρονιά αυτή δημιουργήθηκε το Τμήμα Μουσικής Αγωγής για ΑμΕΑ από 7 έως 17 ετών. Υπεύθυνη του Τμήματος είναι η μουσικός, νηπιαγωγός και ειδική παιδαγωγός Διονυσία Πασσά. Για την ένταξη στο τμήμα, η κα Πασσά επικοινωνεί και συνεργάζεται με τους γονείς των ενδιαφερομένων.

Η συμβολή της μουσικής στα προγράμματα αποκατάστασης Α.μ.Ε.Α. θεωρείται σημαντική τόσο στον τομέα της θεραπείας όσο και στο

μαθησιακό και ψυχαγωγικό τομέα καθώς το μάθημα της μουσικής συμβάλλει στην αναβάθμιση και ενίσχυση των ικανοτήτων των ατόμων

 αυτών, ανεξαρτήτου προβλήματος.

 

Ο Μουσικός Σύλλογος ΟΡΦΕΥΣ- Ωδείον Πύργου / Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Πύργου, όπως είναι ο πλήρης τίτλος του, διοικείται από 9μελές διοικητικό συμβούλιο το οποίο εκλέγεται από τα μέλη του Συλλόγου με αρχαιρεσίες κάθε τρία χρόνια. Για την περίοδο 2022-2025, Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο Γιώργος Γεωργόπουλος μουσικός, επικοινωνιολόγος, στέλεχος χορωδιών και Γραμματέας της Στέγης των Ελληνικών Χορωδιών με πολύχρονη επιτυχημένη πορεία στην Οργάνωση, Διοίκηση και Διαχείριση Πολιτιστικών Φορέων και Ωδείων, ενώ παράλληλα ασκεί τα καθήκοντα του Διοικητικού Διευθυντή του Ωδείου τα τελευταία δέκα χρόνια.

Την καλλιτεχνική Διεύθυνση του Ωδείου, την εποπτεία και την ευθύνη των μουσικών σπουδών από το 2012 έχει ο καταξιωμένος συνθέτης, καθηγητής κιθάρας και μαέστρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου, Θοδωρής Παναγόπουλος ο οποίος αριθμεί τρεις και πλέον δεκαετίες στο Ωδείο και στη μουσική εκπαίδευση της πόλης μας, διαθέτοντας μεγάλη διδακτική εμπειρία με ιδιαίτερη σχέση και ευαισθησία προς τους σπουδαστές του και την Μουσική Τέχνη.

Μέλη του Ωδείου είναι οι γονείς, οι ενήλικοι μαθητές, οι καθηγητές και οι φίλοι του που αγαπούν το Ωδείο, σέβονται τον χώρο του πολιτισμού και μοχθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, την πρόοδο των σπουδαστών και την ανάδειξη της Μουσικής στην τοπική μας κοινωνία.

90 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΦΕΥΣ / ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ-                          ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕΛΩΔΙΚΑ!

 

Πληροφορίες - Εγγραφές στη γραμματεία του Ωδείου

Καθημερινά απόγευμα 5 – 9 μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 26210-33179, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

28ης Οκτωβρίου 38, Τ.Κ. 27131, Πύργος.                                

https://www.facebook.com/elliniko.odeio.pyrgou

 

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας:Άμισθος Σύμβουλος παρακολούθησης έργων ο Νίκος Καρκούλιας

Την αρμοδιότητα παρακολούθησης των εκτελούμενων έργωνανέθεσε στονάμισθο Σύμβουλοκ. Νίκο Καρκούλια ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος. Ο κ. Καρκούλιας, επαναδραστηριοποιείται σ’ έναν τομέα νευραλγικής σημασίας για τη Δημοτική Αρχή. Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος τονίζει τα εξής:

«Σε μια συγκυρία που ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει πάρα πολλά έργα σε εξέλιξη και προσεχώς αναμένεται να ξεκινήσουν και άλλα, ο Νίκος Καρκούλιας, στέλεχος της παράταξής μας, αναλαμβάνει ως άμισθος Σύμβουλος και σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο την αρμοδιότητα παρακολούθησης των εκτελούμενων έργων. Η μακρά αυτοδιοικητική εμπειρία του, οι γνώσεις του, η εντιμότητά του, η διάθεση προσφοράς και η εκτίμηση που χαίρει από τους συνδημότες μας αποτελούν εγγυήσεις για την επιτυχία της αποστολής που αναλαμβάνει. Όντας βέβαιος ότι αποτελεί εξαιρετική επιλογή για το αντικείμενο αυτό, εύχομαι η συνεργασία μας να οδηγήσει σ’ ένα επιτυχές αποτέλεσμα».

Ψήφισμα του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας για τον θάνατο του Κων/νου Δ. Σταθόπουλου

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

 Το Δ.Σ.  του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας     στη συνεδρίασή του  την Τρίτη 29-11-2022 πληροφορούμενο  την  θλιβερή είδηση   του θανάτου  του μέλους του

 

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜ.  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  - Παθολόγου

 

ο οποίος υπήρξε ενεργό και εκλεκτό μέλος του Συλλόγου μας αλλά  και της κοινωνίας μας, με μεγάλη επιστημονική και κοινωνική προσφορά για συνολικά 48  χρόνια,  προσφέροντας   τις  ιατρικές  του  υπηρεσίες στο ιδιωτικό του ιατρείο στα Κρέστενα Ηλείας,

αποφάσισε  ομόφωνα τα κάτωθι:

 

 • Να παραστεί εκπρόσωπος του   Δ.Σ.   στη νεκρώσιμη   ακολουθία
 • Να εκφράσει και δημόσια  τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια  στην οικογένεια  του   εκλιπόντος
 • Nα κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του
 • Να δημοσιευθεί  το παρόν  ψήφισμα  στον τοπικό  τύπο
 • Να επιδοθεί το παρόν  ψήφισμα στην οικογένειά του

 

Ο  Πρόεδρος,  τα μέλη  του  Δ.Σ.  του  Ιατρικού  Συλλόγου Ηλείας  αλλά και όλα  τα μέλη του Συλλόγου,   απευθύνουν  τα  θερμά τους  συλλυπητήρια   στη σύζυγο,   την  κόρη και τους λοιπούς συγγενείς  του αγαπητού  ιατρού και  συναδέλφου   και   διαβεβαιώνουν  ότι η μνήμη του  θα παραμείνει  ζωντανή  σε όλους μας.

 

Καλό σου Ταξίδι στην αιωνιότητα  αγαπητέ συνάδελφε  Κώστα.

 

Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

 

 

Για  το Διοικητικό  Συμβούλιο

                                         του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας

 

 

         Ο  Πρόεδρος                                                     Ο Γενικός  Γραμματέας

 

 

Χρήστος Γιαννικούλης Λεωνίδας Λεοναρδόπουλος

 

Ράπιντ τεστCovid-19 την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στην Αρχαία Ολυμπία

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου2022 θα διενεργηθούν νέα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtest) Covid-19 στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, από 09:30 έως 14:30 μ.μ.

Οι δημότες που θα υποβληθούν στην εξέταση θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Εκτός από τους κατοίκους της Αρχαίας Ολυμπίας, μπορούν να υποβληθούν σε τεστ και δημότες από άλλες όμορες Κοινότητες ή διερχόμενοι πολίτες.

Rapid tests στο Καλλίκωμο και τα Μακρίσια

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

ΠΕΜΠΤΗ 01/12/2022

 

 • 09:00 – 12:00 στα Μακρίσια (Αγροτικό Ιατρείο)

 

 • 12:15 – 15:00 στo Kαλλίκωμο (Αγροτικό Ιατρείο)

 

συνεργεία του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν δωρεάν RAPID TEST για COVID – 19 σε όσους δημότες το επιθυμούν.

 

     Απαραίτητα για την πραγματοποίηση του test είναι ο αριθμός ΑΜΚΑ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ - ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.