319 New Articles

Δελτίο τύπου - CINE CINEMA || Πρόγραμμα 11/4 - 17/4

11/4 - 17/4
 
1."Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ" >>> 18:00- Αιθ.2 (Παρ-Σαβ-Κυρ)
2."KUNG FU PANDA 4" >>> 18:00- Αιθ.1 (Παρ-Σαβ-Κυρ)
3."GHOSTBUSTERS: Η Αυτοκρατορια του πάγου" >>> 19:45- Αιθ.2 
4."BACK TO BLACK" >>>19:45 & 22:00- Αιθ.1
5."ΑΓΡΙΑ ΝΕΡΑ" >>> 22:00 - Αιθ.2
 
Ευχαριστούμε!--

Cine Cinema
Αντωνίου Πετραλιά & Σμύρνης
Αμαλιάδα
26220-38088
 

ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ - Μαθησιακή ετοιμότητα και δυσκολίες

    Ο Δήμος Πύργου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Π.Ο.Υ. σας καλεί να παρακολουθήσετε το φετινό κύκλο των Ακαδημιών Γονέων "Από το Α έως το Ω",  το οποίο πραγματοποιείται για 9η συνεχή χρονιά από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων            Π&Α     Κυριακού»                                                                                                              Στο ανωτέρω πρόγραμμα, παρουσιάζονται θέματα σχετικά με την υγεία, την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των παιδιών, τις σχέσεις στην οικογένεια και το σχολείο κ.λπ. και τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Υπουργείου Υγείας.

Το θέμα της 4ης Συνάντησης που θα γίνει την  Τετάρτη 10 Απριλίου θα έχει ως θέμα «Σχολικό περιβάλλον και εκπαίδευση: Μαθησιακή ετοιμότητα, δυσκολίες και άλλες προκλήσεις». Το θέμα θα αναπτύξουν η κ Ελένη Παναγούλη Παιδίατρος MSc, PhD με ειδίκευση στην αναπτυξιακή και εφηβική υγεία, επιστημονικός συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α..

Επίσης ο κ. Κωνσταντίνος Καλιανιώτης, ειδικός Παιδαγωγός-Λογοπεδικός MSc με ειδίκευση στο «Στρ. Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας», επιστημονικός συνεργάτης μονάδος Εφηβικής Υγείας Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Ε.Κ.Π.Α Νοσοκομείου Παίδων «Π&Α Κυριακού»

Ενεργή είναι η συμμετοχή του Δήμου Πύργου και ειδικότερα του Διεύθυνσης  Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας του οποίου επικεφαλής είναι ο Αντιδήμαρχος κ Δημήτρης Τζουανόπουλος.

 

 

Δελτίο τύπου - Κλιμάκιο της μελετητικής ομάδας στο ιστορικό κτίριο - Ξεκινά η σύνταξη της μελέτης για την αποκατάσταση- επισκευή του ιστορικού Δημοτικού Σχολείου της Ανδραβίδας

Κλιμάκιο της μελετητικής ομάδας που έχει αναλάβει την σύνταξη μελέτης για την  αποκατάσταση- επισκευή του ιστορικού Δημοτικού Σχολείου της Ανδραβίδας επισκέφθηκε σήμερα το κτίριο, μαζί με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν επίσης ο  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Διονύσης Κεκάτος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννης Βαρβαρέσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης Κωνσταντίνος Χαντζής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας της Ανδραβίδας Παναγιώτης Δρακόπουλος και ο Πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Γυφτοχρήστος.

Η συντονισμένη προσπάθεια και η διαρκής διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής έχουν αποδώσει καρπούς, καθώς η χρηματοδότηση για την εκπόνηση της μελέτης από την ΚΤΥΠ έχει εξασφαλιστεί και πλέον θα πραγματοποιηθούν τα εξής: «Σύνταξη Τοπογραφικού διαγράμματος, Αρχιτεκτονική αποτύπωση, Έλεγχος υλικών, Γεωτεχνική έρευνα και εκπόνησης μελέτης Στατικής επάρκειας-επεμβάσεων Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το παλιό, ιστορικό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου της Ανδραβίδας, το οποίο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό του 2019 και ως εκ τούτου είχε κριθεί ακατάλληλο προς χρήση. Γι’ αυτό άλλωστε και το Δημοτικό Σχολείο μετεγκαταστάθηκε σε άλλο χώρο. Μία λύση προσωρινή, καθώς από την πρώτη στιγμή ο στόχος ήταν να επισκευαστεί και να καταστεί και πάλι λειτουργικό το παλιό ιστορικό σχολικό κτίριο. Κάτι που αποτελεί δέσμευση του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Δέσμευση η οποία γίνεται πραγματικότητα.

 

 

Δελτίο τύπου - Δήλωση υποψηφιότητας της Μαρινίκης Θεοδώρου στις Ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ

Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη να είμαι υποψήφια για τις ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.
Είναι μια αναμέτρηση με πολιτικά χαρακτηριστικά, μια πολιτική μάχη για την Ελλάδα, για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Μια μάχη που θα δώσω με όλες μου τις δυνάμεις στην Ηλεία αλλά και σε όλη την χώρα, μαζί με τους άξιους συνυποψηφίους μου.
Σε αυτή την πολιτική μάχη συμμετέχω με τον ενθουσιασμό του νέου ανθρώπου, αλλά κυρίως του ανθρώπου που πιστεύει στην ανάγκη να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια εναλλακτική και προοδευτική διακυβέρνηση.
Τη μάχη αυτή θα την δώσει η γενιά μου, αλλά και όλοι οι πολίτες που σήμερα είτε μένουν στο περιθώριο είτε αισθάνονται προσβεβλημένοι από πρακτικές και μεθοδεύσεις που δεν ταιριάζουν σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα.
Είναι στο δικό μας χέρι να υπογράψουμε, όλοι μαζί, την αρχή του τέλους αυτής της παρακμής και μεγάλης κρίσης που ζούμε.
Στις 9 Ιουνίου μπορούμε.
Με το ΠΑΣΟΚ, με τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας.

Ευχαριστώ πολύ,

Μαρινίκη Θεοδώρου

Δικηγόρος

Δελτίο Τύπου - Δ. Αυγερινοπούλου: Παρέμβαση για παράταση προθεσμιών Στεγαστικής Συνδρομής για πυρόπληκτα και σεισμόπληκτα

Παρέμβαση για την παράταση προθεσμιών Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των κτιρίων που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, έκανε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με ερώτησή της προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Η κα. Αυγερινοπούλου ζήτησε από το Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρ. Τριαντόπουλο, να εξεταστεί η δυνατότητα παράτασης των σεισμοπλήκτων και πυρόπληκτων Αδειών Επισκευών και των β’ και γ’ δόσεων Εγκρίσεων Ανακατασκευών, κάτι που έχει αιτηθεί και το Τ.Α.Π Ν. Ηλείας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει

Συγκεκριμένα, από τις 699 εγκρίσεις Ανακατασκευών που εκδόθηκαν για τις πυρκαγιές του 2007, εκκρεμούν για β΄δόση 79, για γ΄δόση και περαίωση 123, για επισκευές εκδόθηκαν 732 και εκκρεμούν για β΄δόση και περαίωση 94, ενώ από τις 539 εγκρίσεις Ανακατασκευών που εκδόθηκαν για τον σεισμό του 2008, εκκρεμούν για β΄δόση 122, για γ΄δόση και περαίωση 184 και για επισκευές εκδόθηκαν 3.256 ενώ για επισκευές εκδόθηκαν 3.256 και εκκρεμούν για β΄δόση και περαίωση 637. Σε ό,τι αφορά στις επισκευές, δεν μπόρεσαν να εκτελέσουν όλες της απαιτούμενες εργασίες επισκευής για την εκταμίευση της Β’ δόσης στον χρόνο ισχύος της άδειας Επισκευής ενώ η Άδεια Επισκευής τους, που εκδόθηκε από το ΤΑΠ έχει λήξει από τις 31/12/2023, δεν μπορούν να εκτελέσουν ή να περαιώσουν τις εργασίες επισκευής και χάνουν την β’ δόση της κρατικής αρωγής που τους αναλογεί. Σε ό,τι αφορά στις Aνακατασκευές, για την εκταμίευση της β’, γ’ δόσης και περαιώσεων των Εγκρίσεων Ανακατασκευών, απαιτείτε να έχουν εκτελεστεί όλες οι εργασίες ανακατασκευής και η κατάθεση φακέλου να έχει γίνει εντός του χρόνου ισχύος της άδειας Ανακατασκευής.

Όπως αναφέρει η Ηλεία Βουλευτής, μετά τον σεισμό που έπληξε τον Ν. Ηλείας την 8η Ιουνίου 2008 και την πυρκαγιά του Αυγούστου 2007, οι πληγέντες σεισμόπληκτοι και πυρόπληκτοι προχώρησαν στην έκδοση αδειών επισκευών και αδειών δόμησης για την αποκατάσταση των πληγέντων κτιρίων τους. Ωστόσο,, εν μέσω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών και της πανδημίας, δεν κατάφεραν εντός των οριζόμενων προθεσμιών να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες, προκειμένου να τους χορηγηθούν οι β΄ δόσεις καθώς και οι περαιώσεις για επισκευές και ανακατασκευές. Έτσι έχουμε κτίρια με ημιτελή ή και μηδενικής επισκευής, τα οποία σε έναν επικείμενο νέο σεισμό μπορεί να είναι και επικίνδυνα.

Οι ιδιοκτήτες που έχουν εκδώσει Άδειες Επισκευών και Άδειες Δόμησης για αποκατάσταση των κτιρίων τους βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν την παράταση ισχύος των Αδειών Επισκευής και των β’ και γ’ δόσεων Εγκρίσεων Ανακατασκευών. Αν και έχουν εκτελέσει τις εργασίες που απαιτούνται για την εκταμίευση της Β’ δόσης επισκευής, χάνουν την δυνατότητα εκταμίευσης της δόσης, επειδή δεν κατέθεσαν αίτηση εντός των προθεσμιών με πλήρη φάκελο χορήγησης Β’ δόσης. Λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν μπόρεσαν εντός των προθεσμιών να πληρώσουν τις αμοιβές του μελετητή / επιβλέποντα μηχανικού της επισκευής. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμπλήρωση φακέλου για την χορήγηση Β’ δόσης είναι η υλοποίηση των εργασιών επισκευής και η κατάθεση των αμοιβών και η Τεχνική έκθεση του Μηχανικού. Οι πληγέντες έχουν χρηματικές εκκρεμότητες προς τους εργολάβους που εκτέλεσαν τις εργασίες επισκευής και πολλές φορές έχουν εκδώσει επιταγές που είναι άμεσα απαιτητές.

Σε ό,τι αφορά στις ανακατασκευές, οι Υπηρεσίες Δόμησης της χώρας (ΥΔΟΜ) έχουν δώσει παράταση των Αδειών δόμησης μέχρι 31.12.2024, που αφορά στο σύνολο των οικοδομικών αδειών και αναθεωρήσεων τους, που είτε δεν είχαν λήξει την 01 Μαρτίου 2011 είτε εκδόθηκαν μετά την ημερομηνία αυτή έως και 30 Δεκεμβρίου 2020. Έτσι, αν και έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν τους εργασίες Ανακατασκευής από την ΥΔΟΜ το Υπουργείο δεν τους επιτρέπει να καταθέσουν φάκελο για εκταμίευση των δόσεων. Οι πληγέντες έχουν πληρώσει για τους εργασίες ανακατασκευής και έχουν χρηματικές εκκρεμότητες τους τους εργολάβους.

Με την ερώτησή της, η κα. Αυγερινοπούλου ζητά τις ενέργειες του Υπουργείου, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα αποκατάστασης των πληγέντων.Δελτίο τύπου - Διονύσης Καλαματιανός στον ΑΝΤ1 : «Έχουμε θέσεις για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας»

«Ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να αναδεικνύει τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και ταυτόχρονα να προτείνει αποτελεσματικές λύσεις για την καθημερινότητα των πολιτών και την προοπτική της χώρας», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1.

Σχολιάζοντας την καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες, επισήμανε πως αυτή συνθλίβεται διαρκώς από την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, από τα απανωτά χτυπήματα στο κράτος δικαίου και στα ατομικά δικαιώματα. 

«Οι προσβολές στο κράτος δικαίου είναι συνεχείς από την κυβέρνηση της ΝΔ. Το σκάνδαλο των υποκλοπών και η συγκάλυψή του, όπως επίσης το έγκλημα των Τεμπών και η προσπάθεια συγκάλυψής του, είναι πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη δημοκρατία. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση τροφοδοτεί καθημερινά την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, έχοντας ευθύνη για το ότι είμαστε πρώτοι στην ακρίβεια στα τρόφιμα, στη στέγαση, στα καύσιμα και στην ενέργεια.»

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις χαρακτήρισε κρίσιμες, υπογραμμίζοντας πως στην Ευρωβουλή λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις, που αφορούν τη ζωή των πολιτών σε πάρα πολλούς τομείς, όπως η υγεία, η παιδεία και η εξωτερική πολιτική. Μάλιστα, στηλίτευσε τις πρακτικές της κυβέρνησης, σημειώνοντας:

«Εμείς για τις κρίσιμες ευρωεκλογές θέτουμε στον δημόσιο διάλογο τις θέσεις μας για την ευρωπαϊκή πολιτική και προοπτική, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, για την οικονομία και το φορολογικό. Η ΝΔ ξεκίνησε την προεκλογική περίοδο με την υπεξαίρεση και χρήση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ψηφοφόρων που ζουν στο εξωτερικό. Οι πολίτες κρίνουν και αποφασίζουν.»

Σχετικά με τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, ανέφερε πως υπάρχουν και κυβερνητικές ευθύνες, προσθέτοντας ότι η ασφάλεια αποτέλεσε προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ που διαψεύδεται συνεχώς.

«Πέντε χρόνια κυβερνάει η ΝΔ, δεν είναι χθεσινή. Βεβαίως, ισχύει πως η αστυνομία δεν λειτούργησε σωστά στο συγκεκριμένο περιστατικό. Η κυβέρνηση, όμως, αναγνωρίζει τις ευθύνες της; Δεν το κάνει, παρά μόνο κατηγορεί τους αστυνομικούς, ρίχνοντάς τους την αποκλειστική ευθύνη. Όταν υπάρχει κραυγαλέα επιχειρησιακή κατάρρευση -δολοφονήθηκε μια γυναίκα έξω από αστυνομικό τμήμα ενώ πήγε και ζήτησε προστασία από τη δομή του κράτους που ευθύνεται για να προστατεύει τους πολίτες- σημαίνει ότι πήγαν όλα λάθος, σημαίνει ότι υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες. 

Ο κ. Δένδιας ζήτησε επανίδρυση του κράτους, επομένως αυτό δείχνει  ότι υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του. Ο κ. Χρυσοχοΐδης -ο οποίος είναι ο μακροβιότερος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τα τελευταία 20 χρόνια- ζητάει επανίδρυση της αστυνομίας, άρα, προφανώς, αν αναζητούμε ευθύνες υπάρχουν και εκεί. Θυμίζω ότι ενώ ήταν προεκλογικό σύνθημα της ΝΔ η ασφάλεια, ο κόσμος εισπράττει ανασφάλεια, κάτι που φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις. Δυστυχώς, ποια είναι τα αποτελέσματα; Υπάρχει αύξηση δολοφονιών με δόλο μεταξύ 2019-2022 και παράλληλα λιγότερες εξιχνιάσεις εγκλημάτων. 

Προτάσεις που μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα, είναι: 

  • η εκπαίδευση των αστυνομικών, ώστε να γνωρίζουν πως θα διαχειρίζονται τέτοια περιστατικά, 
  • η ενίσχυση δομών και σχετικών αρμοδίων υπηρεσιών,
  • η διασύνδεση  αστυνομίας - δικαιοσύνης - κοινωνικών δομών, να υπάρχουν ξενώνες και νομική υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας.

Επίσης, υφίστανται και τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας που έφτιαξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αντί η νυν κυβέρνηση να τα ενισχύσει και να τα αυξήσει, τα έχει αφήσει να καταρρεύσουν.»

 

Δελτίο τύπου - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ - Στ. Καννής: Στηρίζουμε τις δράσεις του «Χαμόγελου»

Η ενίσχυση της συνεργασίας Δήμου και «Χαμόγελου του Παιδιού» ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής με τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Κώστα Γιαννόπουλο, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης που έγινε στο γραφείο του Δημάρχου, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Μεσσαλά,  των Αντιδημάρχων Οικονομικών κ. Νίκου Θεοδώρου, Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας κ. Δημήτρη Τζουανόπουλου, ο κ Γιαννόπουλος είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μία ευρεία ενημέρωση για όλες τις δράσεις που έχει αναπτύξει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας στη Βροχίτσα, όπου έχουν βρει καταφύγιο πάνω από δέκα παιδιά, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

Βασικό μέλημα της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής είναι η υποστήριξη των παιδιών και κατ΄ επέκταση η ενίσχυση της οικογένειάς τους, προκειμένου να καταστεί λειτουργική και δυνατή, ώστε να είναι σε θέση   να ανταποκριθεί στην ομαλή & υγιή ανάπτυξη του παιδιού.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος  κ. Στάθης Καννής εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του καθώς και την   στήριξή του  στο έργο που επιτελεί το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε αμοιβαία δέσμευση για διατήρηση του ανοικτού διαύλου επικοινωνίας  καθώς και για την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν την περαιτέρω συνέχιση της συνεργασίας  μεταξύ Δήμου και Οργανισμού.

Τον κ Γιαννόπουλο συνόδευε στο Δημαρχείο του Πύργου η Κοινωνική Λειτουργός του Χαμόγελου, κ. Κατερίνα Λιακοπούλου.

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.