319 New Articles

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Στην Γαστούνη το πιο σύγχρονο έργο υπογειοποίησης -Ένα κομβικό έργο, με στόχο την βέλτιστη διαχείριση του νερού

Την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση της δημοπράτησης του έργου της υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων της Γαστούνης, το οποίο ξεκινά άμεσα, εξέφρασε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Μια εξέλιξη που είχε δρομολογηθεί και ήδη, από το περασμένο Νοέμβριο, είχε ανακοινωθεί κατά την συνεδρίαση της Υποεπιτροπής, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Διονυσίου Σταμενίτη καθώς και του Γενικού Γραμματέα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Όπως τόνισε η κα Αυγερινοπούλου, ο εκσυγχρονισμός και η υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου θα συμβάλλει στην περιβαλλοντική προστασία και τη βιώσιμη διαχείριση του ύδατος, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου πλαισίου και υιοθέτησης στοχευμένων και σύγχρονων πολιτικών για την διαχείριση των υδατικών πόρων που αποτελούν ανάσα ζωής για τον αγροτικό τομέα, πολύ περισσότερο σήμερα, που θα πρέπει παράλληλα να αντιμετωπιστούν και οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. «Το έργο υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων της Γαστούνης, των δικτύων φυσικής ροής των καναλέτων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Κάμπου της Ηλείας, που χρηματοδοτείται μέσω ΠΑΑ 2014-2020. Πρόκειται για το πλέον σύγχρονο έργο, το οποίο δημοπρατήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο  από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα εκτελεστεί από το Υπουργείο Υποδομών. Το έργο ξεκινά άμεσα και θα εξασφαλίσει μηδενικές διαρροές στο δίκτυο που είναι πεπαλαιωμένο, δημιουργώντας πληθώρα προβλημάτων και ασύστολη σπατάλη των υδάτινων πόρων» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι η υπογειοποίησή του δικτύου ήταν προτεραιότητα την οποία η κα. Αυγερινοπούλου έχει αναδείξει συστηματικά τόσο ως Πρόεδρος της Υποεπιτροπής όσο και ως Βουλευτής Ηλείας. Με την ολοκλήρωσή του, θα επιτευχθεί η ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων και η ποιοτική αναβάθμιση των καλλιεργητικών πρακτικών και μεθόδων. Όπως συμπλήρωσε, «η Κυβέρνηση της  Νέας Δημοκρατίας στηρίζει ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα και πέρα από το συγκεκριμένο έργο και από τα πρόσφατα μέτρα λόγω της παρούσας κρίσης στον χώρο της  ενέργειας, προχωρά σε μόνιμες λύσεις για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μέσω των ΑΠΕ, που αποτελούν το επόμενο βήμα για  την ενεργειακή αυτονομία των αντλιοστασίων με έργα, όπως η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων και η δυνατότητα  αυτοπαραγωγής. Κάτι που θα συμπληρώσει την στοχευμένη, έμπρακτη πολιτική μας υπέρ του πρωτογενούς τομέα».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

1 Ξεχωριστή αναφορά στην ολοκλήρωση της δημοπράτησης του έργου υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων της Γαστούνηςείχε γίνει κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής, υπό την προεδρία της Βουλευτού Ηλείας Διονυσίας- Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, τον περασμένο Νοέμβριο, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Διονυσίου Σταμενίτη καθώς και του Γενικού Γραμματέα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Δελτίο τύπου - Κοινωνική και κλιματική δικαιοσύνη! - Πράσινη Μετάβαση «από τα κάτω»!

 

Στο φιλόξενο χώρο του «Καφέ ΟΣΕ» στα Λεχαινά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Νέας Αριστεράς και προοδευτικών πολιτών με θέμα «Ενέργεια και Περιβάλλον».Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Σταθάκης, ενώ στο πάνελ συμμετείχαν ο Τάκης Λαϊνάς και ο Σπύρος Σιδηροκαστρίτης. Παρεμβάσειςέγιναν από τη βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστοπούλου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κώστα Διαμαντόπουλο, τον πρώην Περιφερειακό Σύμβουλο Κώστα Παπακωνσταντίνου και άλλους συμπολίτες.

Ο Γιώργος Σταθάκηςανέλυσε τις 3 προτεραιότητεςτης Νέας Αριστεράς για την οικονομική και την κλιματική κρίση και την πράσινη μετάβαση:

α)την κρίση στην οικονομία οφείλουν να την πληρώσουν αυτοί που κέρδισαν από αυτή, με φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας και των διυλιστηρίων,

β) η πράσινη μετάβαση να γίνει όχι με τη λογική των αγορών αλλά από κάτω προς τα πάνω με συμμετέχουσα την κοινωνία, με απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και εξοικονόμηση ενέργειας - ριζική αλλαγή πορείας με αποκεντρωμένα συστήματα δικτύων, ενεργειακές κοινότητες, αλλαγή προσανατολισμού της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής,

γ) η επιλογή της ειρήνης σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ημόνη στρατηγική επιλογή για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που συνδέεταιμε το διεθνές ενεργειακό status.

Οι επισκέψεις στο Κοτύχι (λιμνοθάλασσα, αντλιοστάσιο, αλυκές) και στο αλιευτικό καταφύγιο Λεχαινών, η συζήτηση με τους ψαράδεςτης περιοχής και με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνηςσυνέβαλανστην ανάδειξη των περιβαλλοντικών προβλημάτων, της διαχείρισηςτων υδάτινων πόρων, τηςχωροθέτησηςτων ΑΠΕ, της βιωσιμότητας ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, θέματα που σχετίζονται και με τα κόστη παραγωγής στον πρωτογενή τομέα.

Για τη Νέα Αριστερά είναι μονόδρομος ένα σχέδιο συνολικού μετασχηματισμού όπου το κοινωνικό και περιβαλλοντικό ζήτημα θα αντιμετωπίζονται ισότιμα.Ένα σχέδιο που θα στοχεύει στην εξάλειψη της εκμετάλλευσης της ανθρώπινης εργασίας και των φυσικών πόρων και στην υπέρβαση του κυρίαρχου μοντέλου παραγωγής και κατανάλωσης.

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ηλείας

 

Δελτίο τύπου - Ανδρέας Νικολακόπουλος: Είμαστε η μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη, που θα συνδέεται πάντα με την εγκαθίδρυση μίας ισχυρής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

«Ανοίξαμε χθες τις «πόρτες» του 15ουτακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, από έναν χώρο όχι τυχαίο. Έναν χώρο ιστορικό και συνυφασμένο με τον Πολιτισμό στην Ελλάδα, αλλά και την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης της χώρας μας στην Ε.Ο.Κ, πριν 45 χρόνια, από την ιδρυτή μας, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Είμαστε η ιστορική παράταξη, που πράγματι, ταυτιζόταν ανέκαθεν με τις ιδέες και τους ανθρώπους της, έχοντας αφήσει μία βαριά κληρονομιά για τον τόπο. Η ΝΔ εκσυγχρονίζεται διαρκώς, «μεγαλώνει» πολιτικά στο πέρασμα των ετών και κυρίως ακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, βάζοντας πάντα στο επίκεντρο την ανάπτυξη της Ελλάδας, την εδραίωσή της στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, αλλά και την ευημερία και προκοπή όλων των Ελλήνων». Με τα λόγια αυτά, ξεκίνησε την ομιλία του, στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος. 

Όπως τόνισε ο κ. Υφυπουργός, φέτος τιμούμε 50 χρόνια αδιάλειπτης πολιτικής προσφοράς της ΝΔ στον τόπο. «Η φετινή όμως επέτειος, συμπίπτει και με μία άλλη ακόμη μεγαλύτερη συνθήκη. Μία συνθήκη πραγματικής Δημοκρατίας, καθώς από αυτά τα μέρη πριν 50 χρόνια, εμείς ήμασταν εκείνοι που επαναφέραμε στην Ελλάδα, το καλύτερο πολίτευμα. Σε όλη αυτήν την μακρόχρονη διαδρομή, αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, προκλήσεις, εμπόδια, αλλά και έντονα διλήμματα. Μία διαδρομή που είχε χαρές αλλά και λύπες, πάντα όμως με πίστη στις αρχές και τις αξίες μας, και με βασικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των Ελλήνων.  Είμαστε η μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη, που θα συνδέεται πάντα με την εγκαθίδρυση μίας ισχυρής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, με την ένταξή μας στην οικογένειατης ΕΟΚ και τις κομβικές μεταρρυθμίσεις που κράτησαν τη χώρα όρθια στα δύσκολα», είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στα ζητήματα του χαρτοφυλακίου του και έκανε αναφορά, στους βασικούς στόχους της νέας Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που όπως είπε, είναι να πολεμηθεί ο φόβος μέσα από μία αποτελεσματική πολιτική ασφάλειας. Μία πολιτική, που βάζει στο επίκεντρο την ασφαλή καθημερινότητα του πολίτη στις γειτονιές και ενισχύει διαρκώς τον ρόλο των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και τις καλές Διεθνείς πρακτικές, και στοχεύουμε  στην δια βίου εκπαίδευση των στελεχών, στην διοικητική και οργανωτική αναβάθμιση του σώματος, στην συνεχή αξιολόγηση, αλλά και την βέλτιστη αξιοποίηση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας. Στόχος μας να καλλιεργήσουμε μία άλλη κουλτούρα στον Έλληνα αστυνομικό, και να τον ταυτίσουμε απόλυτα με αυτό που ζητά κάθε πολίτης.Να είναι ο μόνιμος «φρουρός» της τάξης, της νομιμότητας και κυρίως της ασφάλειας του πολίτη», είπε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος. 

Αναφερόμενος στο πρόσφατο τραγικό περιστατικό γυναικοκτονίας, τόνισε χαρακτηριστικά:«Δεν θα αφήσουμε ελάχιστες κακές εξαιρέσεις να αμαυρώνουν την εικόνα του Έλληνα Αστυνομικού, να ακυρώσουν όλες τις πολιτικές που έχουμε αναπτύξει μέχρι σήμερα και είναι σημαντικές. Και ναι το περιπολικό πρέπει να είναι και έχει γίνει στο παρελθόν και ταξί και ασθενοφόρο. Η αντιπολίτευση έχει μάθει μόνο να κάνει εύκολη και ανέξοδη κριτική εκ των υστέρων, χωρίς να έχει κάνει ποτέ μια σοβαρή πρόταση για την ενδυνάμωση του ρόλου του αστυνομικού , γενικώς, χωρίς να έχει κάνει τίποτα για την Ελληνική Αστυνομία. Ειδικά  στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας  δεν έκαναν τίποτα απολύτως. Εμείς κάναμε και γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και την ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελίας. Το κουμπί πανικού και συμβουλευτικά κέντρα και δομές φιλοξενίας, και βέβαια προγράμματα εργασίας όπου υπάρχει ανάγκη».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Υφυπουργός απευθύνθηκε στους συνέδρους λέγοντας: 

«Φίλες και φίλοι, οι κάλπες που έχουμε μπροστά μας είναι κομβικές για το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης. Δεν είναι κάλπες που προσφέρονται για αποστολή ανέξοδων μηνυμάτων διαμαρτυρίας, αλλά θα καταδείξουν αν η Ευρώπη είναι σε θέση την επόμενη ημέρα να επιταχύνει τους ρυθμούς της εξέλιξής της και αν θα διαμορφωθούν νέες συμμαχίες κοινής λογικής, απέναντι στην αντισυστημική ψήφο του παραλογισμού.  Πάμε για την μεγάλη νίκη των Ευρωεκλογών λοιπόν. Πάμε να κάνουμε την πατρίδα μας ακόμη πιο ισχυρή. Ζητώ από όλους και όλες, να μπείτε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Για την Νέα Δημοκρατία. Για τους Έλληνες. Για την Ελλάδα μας!»

 

Δελτίο τύπου - Διονύσης Καλαματιανός για τις δυσλειτουργίες στον ΕΦΚΑ: «Τι γίνεται με τις καθυστερήσεις στα ΚΕΠΑ, τα λάθη στις fast track συντάξεις και τους ανασφάλιστους λόγω οφειλών;» 

Κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με ζητήματα που αφορούν τις δυσχέρειες στη λειτουργία του ΕΦΚΑ απηύθυνε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής. 

Για τη διαδικασία της απονομής των συντάξεων και τον χρόνο έκδοσής τους, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε πως τα προβλήματα παραμένουν.

«Πάρα πολλοί υποψήφιοι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται ότι καθυστερούν οι συντάξεις τους. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μια διαδικασία fast track έκδοσης συντάξεων, που από τη φύση της ενέχει τον κίνδυνο λανθασμένων αποφάσεων. Ο λόγος που έγινε αυτό είναι γιατί η κυβέρνηση αρνείται να δει την πραγματική αιτία του προβλήματος, που είναι η έλλειψη προσωπικού. Το αποτέλεσμα είναι να εκδίδονται με λάθη αρκετές αποφάσεις. Αυτό σημαίνει ότι απομειώνονται τα δικαιώματα των ασφαλισμένων. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν προσμετρείται όλος ο ασφαλιστικός βίος και η ασφάλιση που έχουν οι υποψήφιοι συνταξιούχοι. Μάλιστα, ενημερωνόμαστε ότι προχωράτε -ως Φορέας- στον επανέλεγχο των συντάξεων που βγαίνουν με γρήγορες διαδικασίες. Όμως, ποιοι υπάλληλοι θα κάνουν αυτόν τον επανέλεγχο και πότε θα τον κάνουν; Προφανώς, με αυτές τις πρακτικές το πρόβλημα θα παραμείνει σε βάθος χρόνου και θα ενταθεί.»

Για τη λειτουργία των ΚΕΠΑ, ο Βουλευτής ανέφερε πως υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη σε ιατρικό και διοικητικό προσωπικό.

«Αποτέλεσμα αυτών των ελλείψεων είναι να έχουμε φτάσει πλέον στους 3 με 4 μήνες για να προσδιοριστούν τα ραντεβού των Ατόμων με Αναπηρία και να μπορέσουν να εξεταστούν. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η εξέταση γινόταν μέσα σε 2 μήνες από την αίτηση. Πληροφορούμαστε πως σχεδιάζετε να δημιουργήσετε ένα κεντρικό εξεταστικό κέντρο. Πιστεύετε ότι αυτή η λειτουργία του ενός μεγάλου εξεταστικού κέντρου, θα βοηθήσει την ταχύτερη εξέταση των Ατόμων με Αναπηρία ή θα προκαλέσει νέα και μεγαλύτερα προβλήματα εξαιτίας των αποστάσεων και της πρόσθετης ταλαιπωρίας;  Επαναλαμβάνω ότι το βασικό ζήτημα είναι η έλλειψη γιατρών και διοικητικού προσωπικού και αυτό δεν το αντιμετωπίζετε όπως πρέπει.»

Κλείνοντας, ο Διονύσης Καλαματιανός έθιξε το κρίσιμο ζήτημα των οφειλών προς τον ΕΦΚΑ, στηλιτεύοντας την κυβερνητική απόφαση να μην ανανεωθεί η ασφαλιστική ικανότητα όσων αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών χρωστούν στον Φορέα. Μάλιστα, ρώτησε την Υπουργό, αν σκοπεύει η κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα επίλυσης του προβλήματος.

«Σε μια περίοδο που η αισχροκέρδεια, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός καλπάζουν, με τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα οφειλών, ουσιαστικά, αυτή η απόφαση της κυβέρνησης οδηγεί στην απώλεια της ασφαλιστικής ικανότητας για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Πρέπει, λοιπόν, να υπάρξουν ρυθμίσεις για αυτούς που οφείλουν χωρίς δική τους υπαιτιότητα, γιατί προφανώς βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους. Προτίθεστε να προχωρήσετε σε γενναία ρύθμιση χρεών, αντίστοιχη με αυτή των 120 δόσεων που είχε κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019;»

Δυστυχώς, οι απαντήσεις της Υπουργού υπήρξαν απογοητευτικές. Καμία αναφορά για προσλήψεις απαραίτητου προσωπικού για την έκδοση των συντάξεων και  διοικητικού προσωπικού για τη λειτουργία των ΚΕΠΑ, όπως επίσης και για το ενδεχόμενο ρύθμισης οφειλών προς τον ΕΦΚΑ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - Ν. Κοροβέσης: Συζήτηση με τον Κώστα Καραμανλή για την Ηλεία

Τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή είχε την ευκαιρία να συναντήσει να συζητήσει μαζί του για θέματα που αφορούν την Ηλεία, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, κατά την διάρκεια μιας ακόμα επίσκεψής του στην Αθήνα.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον κ. Κοροβέση στο γραφείο του, την Παρασκευή 5 Απριλίου και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον νομό και την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια προκειμένου να αποκτήσει η περιοχή μεγαλύτερη αναπτυξιακή προοπτική.

Η συζήτηση τους περιστράφηκε κυρίως γύρω από έργα υποδομών αλλά και πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της Ηλείας, με τον Κώστα Καραμανλή να αναγνωρίζει πως η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου της Πατρών – Πύργου, εκτός από ασφάλεια στους διερχόμενους οδηγούς, που είναι και το βασικότερο, θα προσδώσει έξτρα δυναμική στο νομό τόσο για τουριστική ανάπτυξη όσο και για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, απευθυνόμενος στον κ. Καραμανλή τόνισε πως η κατασκευή της Πατρών – Πύργου είναι υψίστης σημασίας, ωστόσο στάθηκε και στην ανάγκη ολοκλήρωσης του «δαχτυλιδιού» της Πελοποννήσου, μέσω της κατασκευής του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα που θα αναδείξει και θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και της Νότιας Ηλείας.

Από την συζήτηση του Νίκου Κοροβέση με τον πρώην πρωθυπουργό, δεν θα μπορούσε να λείψει και συζήτηση για τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας να ενημερώνει τον κ. Καραμανλή για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό, τονίζοντας για μια ακόμα φορά την ανάγκη παροχής έξτρα κινήτρων σε γιατρούς προκειμένου να επιλέξουν το Γ.Ν. Ηλείας.

Τέλος, ο κ. Κοροβέσης σε ένδειξη εκτίμηση και σεβασμού προς το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, του έκανε δώρο ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα με το σήμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προσκαλώντας τον μάλιστα να επισκεφθεί την Ηλεία, με τον Κώστα Καραμανλή να τον ευχαριστεί και να εκφράζει την επιθυμία του, η συνάντησή τους να επαναληφθεί στο μέλλον.

 

 

 

Δελτίο τύπου - Αστυνομικά συμβάντα στην Ηλεία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

 

 

 

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι προχθές το μεσημέρι, αφαίρεσε μοτοποδήλατο ημεδαπού άνδρα.

 

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το κλεμμένο δίκυκλο, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο ιδιοκτήτη του.

 

Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος την 02/04/2024 το μεσημέρι στον Πύργοαφαίρεσε μοτοσικλέτα ημεδαπού άνδρα, ενώ την ίδια ημέρα διέρρηξε αυτοκίνητο γυναίκας και αφαίρεσε ένα πορτοφόλι που περιείχε (150) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και κλειδιά.

 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του κατηγορούμενου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το κλεμμένο πορτοφόλι, το οποίο αποδόθηκε στη νόμιμη κάτοχό του.

 

Σύλληψη δυο ημεδαπών για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

 

 

 

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Ανδραβίδα, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα που επέβαιναν, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν συνολικά 18,2 γραμμάρια κάνναβης.

 

Δελτίο τύπου - Γιώργος Κρέζος: Να κάνουμε τον Δήμο μας πρότυπο στην καθαριότητα

Φιλοδοξία μου, ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, αλλά και στόχος της νέας Δημοτική Αρχής, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, είναι να μετατραπεί ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σε Δήμο-πρότυπο στον τομέα της καθαριότητας και του πρασίνου, ξεκινώντας από την Ολυμπιακή χρονιά που ήδη διανύουμε, στην οποία η εικόνα της Ολυμπίας αντανακλά την εικόνα της χώρας μας στα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων.

 

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και ο εορτασμός των 2800 χρόνων είναι ο κρίσιμος χρόνος για μια πόλη καθαρή και όμορφη.

 

Ο Δήμος με αφετηρία τις μέρες αυτές:

 

 1. Θα έχει τοποθετήσει επαρκή αριθμό κάδων απορριμμάτων.

 2. Θα έχει τοποθετήσει επαρκή αριθμό απορριμματοδοχείων.

 3. Θα συλλέξει τα ογκώδη αντικείμενα και χόρτα σε συνεννόηση με τα Τοπικά Συμβούλια.

 4. Θα συντηρήσει το πράσινο στους κοινόχρηστους χώρους και στις ζαρντινιέρες.

 5. Θα συλλέγει τακτικά τα απορρίμματα.

 

Όμως, η προσπάθεια του Δήμου μας είναι καταδικασμένη να αποτύχει, αν δεν υπάρξει η ενεργή συμμετοχή και το ενδιαφέρον όλων των δημοτών, ιδίως τις ημέρες της Αφής⸱ αν κάθε δημότης δεν δει τους δρόμους του Δήμου, τα πάρκα του, τις πλατείες του, τα δάση του σαν προέκταση του ίδιου του σπιτιού του.

 

Καλούμε, λοιπόν, τους κατοίκους του Δήμου μας:

 

 1. Να μην πετάμε σκουπίδια στους δρόμους ή τους κοινόχρηστους χώρους, παρά μόνο στα ειδικά απορριμματοδοχεία.

 2. Βάζουμε τα σκουπίδια σε μεγάλες σακούλες, τις δένουμε καλά και τις τοποθετούμε εντός των κάδων.

 3. Προβαίνουμε στην περιοδική και επιμελή καθαριότητα των οικοπέδων μας.

 4. Δεν καταλαμβάνουμε με οικοδομικά υλικά κοινόχρηστους χώρους.

 5. Δεν καταλαμβάνουμε πεζοδρόμια με τοποθέτηση πλαστικών τραπεζοκαθισμάτων.

 6. Τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ως προς την στάθμευση των οχημάτων μας.

 

Η καθαρότητα του Δήμου μας αποτελεί ύψιστο κοινωνικό αγαθό και πρωταρχικό καθήκον όλων μας.

 

Γιώργος Κρέζος

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.