642 New Articles

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ - Μαρίνος: Προτεραιότητα στην καθαριότητα και την ανακύκλωση

-Έκκληση αντιδημάρχου Ν. Μαφρέδα προς τους δημότες

 

Την ανάγκη τήρησης του κανονισμού καθαριότητας και των κανόνων εναπόθεσης αδρανών και ανακυκλώσιμων υλικών επισημαίνουν για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Νίκος Μαφρέδας, ενώ ο Δήμος παραμένει πρωταθλητής στην ανακύκλωση στο νομό Ηλείας.

«Για τον Δήμο Πηνειού η ανακύκλωση είναι σημαντικό κομμάτι της διαχείρισης των απορριμμάτων, γιατί συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και μειώνει το κόστος για το Δήμο και τους δημότες», τονίζει ο Δήμαρχος και συνεχίζει: «Αυτός είναι και ο λόγος που έχει ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας, εκσυγχρονίζουμε τον στόλο των απορριμματοφόρων μας και έχουμε προμηθευτεί νέους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Μαφρέδας έχει την εμπειρία και μαζί με το επαρκές προσωπικό ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες αλλά και στις απαιτήσεις των συνδημοτών μας, τόσο στην καθαριότητα όσο και στην ανακύκλωση».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας –Ανακύκλωσης κ. Νίκος Μαφρέδας δήλωσε:

«Το τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης είναι αρμόδιο για την εξασφάλιση της αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων, την χωριστή αποκομιδή και μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών και την εξασφάλιση της καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων. Οι ποσότητες των συλλεγόμενων ανακυκλώσιμων οικιακών απορριμμάτων αυξάνονται ποσοτικά και ποιοτικά κάθε έτος καθώς ολοένα γίνεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα ανακύκλωσης. Αν και ο Δήμος Πηνειού με την καθοδήγηση του Δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου παραμένει πρωταθλητής στην ανακύκλωση στο νομό Ηλείας, κάνω έκκληση σε όλους τους πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης στην καθαριότητα αλλά ιδιαίτερα στο θέμα της ανακύκλωσης του Δήμου, γιατί ένα λάθος αλλάζει αμέσως όλη την εικόνα του περιεχομένου των κάδων ανακύκλωσης. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο για την εμπιστοσύνη του και διαβεβαιώνω τους δημότες μας ότι ο αγώνας μας, με τους συνεργάτες μου και τους εργαζόμενους, δεν σταματά ποτέ»

Αστυνομικά συμβάντα στην Ηλεία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

 

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δραστών για καλλιέργεια ναρκωτικών

 

Εντοπίστηκαν, χθες το πρωί, στον Πύργο, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κοντά σε κάδους απορριμμάτων ανάμεσα σε ξερόχορτα, (34) αυτοφυή φυτά κάνναβης, ύψους έως (80) εκατοστών.

 

 

 

 

Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή, εξύβριση και απειλή

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι αφαίρεσε από σταθμευμένο αυτοκίνητο γυναίκας, μια τσάντα, που περιείχε μια τραπεζική κάρτα, το χρηματικό ποσό των (27) ευρώ, ένα ζευγάρι γυαλιών, καθώς και προσωπικά αντικείμενα της παθούσας.

Επιπλέον, η συλληφθείσα κατά την προσαγωγή της στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, απείλησε και εξύβρισε την παθούσα.

 

Με λογοτεχνική βραδιά - Εγκαίνια στη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Ανδραβίδας

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ανδραβίδας με την διοργάνωση λογοτεχνικής βραδιάς για την παρουσίαση του μυθιστορήματος της κ. Άννας Κοκκίνου «Μέσα σε μια καρδιά».

Την βραδιά διοργάνωσαν η Επιτροπή Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ανδραβίδας και ο Όμιλος Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στον αύλειο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ανδραβίδαςόπου πλέον στεγάζεται η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Δ.Σ. ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - Δημοπρατείται μέχρι τέλος του έτους η υπογειοποίηση του δικτύου

Ο κ. Παπαγιαννίδης διαβεβαίωσε ότι οι διαδικασίες προχωρούν ομαλά και δεν απεντάσσεται το έργο

 

“Το έργο όχι μόνο δεν κινδυνεύει αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά και μέχρι το τέλος του έτους θα γίνει και η δημοπράτησή του”.

Αυτό το σχόλιο έκανε ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος για το έργο της υπογειοποίησης του ΤΟΕΒ Γαστούνης, αμέσως μετά την συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την συμμετοχή και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Γαστούνης με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Κουλούρη, τον αντιπρόεδρο Νίκο Κοντούλη και τον Γραμματέα Χρήστο Βαρδουνιώτη, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για το έργο «Υπογειοποίηση Δικτύων φυσικής ροής (καναλέτων) ΤΟΕΒ Γαστούνης», το οποίο έχει καθυστερήσει εξαιτίας της διαδικασίας των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων.

 

Με κατ’ εξαίρεση διαδικασία

Όπως είχε γίνει γνωστό από τον περασμένο Φεβρουάριο, σε συνάντηση που είχε κάνει ο κ. Νικολακόπουλος με το προεδρείο του ΤΟΕΒ και μετά από σχετική επικοινωνία με τον κ. Παπαγιαννίδη, το Υπουργείο με παρέμβασή του προχώρησε  σε κατ’ εξαίρεση διαδικασίες για αντίστοιχα έργα,  παρακάμπτοντας τις κατά τόπους επιτροπές των περιφερειακών ενοτήτων, που είχαν την αρμοδιότητα για την εκτίμηση της αξίας των ακινήτων τα οποία απαλλοτριώνονται αναγκαστικά για την κατασκευή του έργου υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου. Η προβλεπόμενη διαδικασία ανατέθηκε σε ιδιώτη εκτιμητή σύμβουλο, με το Υπουργείο να θέτει σε προτεραιότητα το έργο που αφορά τον ΤΟΕΒ Γαστούνης.

Πλέον, η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο του καθορισμού προσωρινών τιμών από το αρμόδιο δικαστήριο για τις απαλλοτριωθείσες εκτάσεις και έως το τέλος του έτους θα προχωρήσει κανονικά η δημοπράτηση του έργου, δίνοντας λύση σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα.

“Διαβεβαιώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι το έργο δεν απεντάσσεται και δεν κινδυνεύει. Προχωρούν κανονικά όλες οι διαδικασίες για την υλοποίησή του” υπογράμμισε ο κ. Νικολακόπουλος, βάζοντας τέλος στις φήμες περί του αντιθέτου.

Ο ίδιος άλλωστε παρακολουθεί στενά όλες τις διαδικασίες και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το Υπουργείο αλλά και με τον ΤΟΕΒ Γαστούνης και μετά και τη νέα συνάντηση με τον κ. Παπαγιαννίδη ξεκαθαρίστηκε ότι το έργο βαίνει καλώς.

 

Νέες ειδικότητες του ΔΙΕΚ Αμαλιάδας και του Παραρτήματος Λεχαινών για το έτος Κατάρτισης 2022-2023

Το ΔΙΕΚ Αμαλιάδας (Παράρτημα Λεχαινών) ενημερώνει τους υποψήφιους σπουδαστές/στριες, ότι ξεκίνησε η διαδικασία συμπλήρωσης του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για τους τελειόφοιτους Λυκείου που απέκτησαν Απολυτήριο το Σχ. έτος 2021-2022.

Το ΔΙΕΚ Αμαλιάδας ¨συμμετέχει¨ στο Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για τους αποφοίτους των Σχ. ετών 2020-2021 & 2021-2022, με επτά (7) ειδικότητες:

Στα Λεχαινά:

  • Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών.

  • Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού Γραφείου.

  • Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ.

 

Στην Αμαλιάδα:

  • Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων.

  • Βοηθός Εργοθεραπείας.

  • Βοηθός Φυσικοθεραπείας.

  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (chef).

Έχουν προταθεί και άλλες ειδικότητες και αναμένουμε την έγκρισή τους.

Η εγγραφή στις ειδικότητες θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2022 και η σχετική διαδικασία θα ανακοινωθεί έγκαιρα στην ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ Αμαλιάδας:

https://iek-amaliad-new.ilei.sch.gr/

Στο μεταξύ, οι ενδιαφερόμενοι που δε συμμετέχουν στο παράλληλο μηχανογραφικό, μπορούν να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για τις νέες ειδικότητες στέλνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο e-mail του Δ.ΙΕΚ Αμαλιάδας:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή καλώντας στο τηλέφωνο: 2622029878.

Δ. Αυγερινοπούλου: Στις Ιαματικές Πηγές Ελλάδας ΑΕ για τη βιώσιμη διαχείριση και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της Ηλείας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλοτης ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος» (Ι.Π.Ε.), κ. Ιωάννη Νικολαΐδη και κ. Πασχάλη Μπουχώρη αντιστοίχως, πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη της Ηλείας ως σημαντικού τουριστικού προορισμού ευεξίας μέσω της βιώσιμης διαχείρισης των ιαματικών πηγών που εκτείνονται σε όλο το τόξο του Νομού, από το Κουνουπέλι και την Υρμίνη με αιχμή του δόρατος τον Καϊάφα.

Συνομίλησαν για τα πρώτα γοργά βήματα της εταιρίας στον τομέα της αναδιάρθρωσης του πλαισίου προστασίας των ιαματικών πηγών, την αρμονική συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τηνΤοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και το σχέδιο υποστήριξης της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών σε όλη την επικράτεια, όπως προτάσσει η τοπική κοινωνία, για την περαιτέρω ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού. Ειδικότερα, για τις ιαματικές πηγές της Ηλείας κανονίστηκε διευρυμένη συνάντηση με ενδιαφερόμενους ιδιώτες για την άμεση αξιοποίηση και βιώσιμη διαχείριση των ιαματικών πηγών.

Στο περιθώριο της συνάντησης, η κα Βουλευτής παρέλαβε το καινούργιο λογότυπο της νεοσυσταθείσας εταιρείας.

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το δρόμο Σέκουλα-Μάτεσι-Θεισόα, με την κατασκευή του τρίτου και πιο δύσκολου τμήματος - Πραγματικότητα ένα «όνειρο ζωής»

Έγινε εγκατάσταση του αναδόχου από το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκο

Ενιαία εργολαβία με το τμήμα  Χ. Παπαδούς προς Διάσελλα το οποίο ολοκληρώνεται

 

 

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα  έγινε για την  υλοποίηση   του ζωτικής σημασίας  οδικού άξονα Σέκουλα-Μάτεσι-Θεισόα κι εν συνεχεία προς Αρκαδία, με την εγκατάσταση από το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκο, του  αναδόχου  του έργου που εκτελείται  σε μήκος 1500 μ.

Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά κομμάτι στο τμήμα  από Σέκουλα προς Μάτεσι, το οποίο για πολλά χρόνια  αποτέλεσε «όνειρο ζωής»  για τους κατοίκους της ορεινής ζώνης του δήμου και σταδιακά  παίρνει «σάρκα και οστά»  χάρις στις συνεχείς ενέργειες  του δημάρχου  Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Παράλληλα   στα πλαίσια της ενιαίας  εργολαβίας, που χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με συνολικό ποσό 1.024.000 ευρώ,  ολοκληρώνεται και  ο δρόμος από Χ. Παπαδούς προς Διάσελλα, σε αντίστοιχο περίπου  μήκος, προσφέροντας τεράστια εξυπηρέτηση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

 Μιλώντας  για  το έργο που εκτελείται από το ύψος  του παραπόταμου του Αλφειού, Μιλάωνα, ο κ. Μπαλιούκος  τόνισε  ότι πρόκειται για  ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο το οποίο θα φέρει σε επαφή τους Νομούς Ηλείας και Αρκαδίας.

 «Διευκολύνουμε την πρόσβαση στην πεδινή μας ζώνη με την ορεινή και δίνουμε  διέξοδο σε μία περιοχή μέχρι τώρα απομονωμένη.  Βέβαια εδώ έχουν  κατατεθεί προσπάθειες και άλλων προσωπικοτήτων και πρέπει να αναφέρουμε τον πρώην δήμαρχο Ανδριτσαίνης κ. Γιώργο Σγούρο,  ο οποίος  είχε  κάνει παρεμβάσεις  στο δρόμο αυτό που   ήταν σε κακό χάλι, είχε φτιάξει γεφύρια και  τεχνικά, με τις πιστώσεις του αναπτυξιακού προγράμματος όταν πρωτοξεκίνησε ο Καποδίστριας. Αυτή την προσπάθεια την αναλάβαμε εμείς και τη συνεχίζουμε, είναι το τρίτο κομμάτι που κατασκευάζουμε και  έχουμε επιλέξει τα πλέον δύσκολα σημεία και βεβαίως κάνουμε προσπάθεια για την ένταξη τετάρτου τμήματος και σε μεγαλύτερο μήκος, της οδού αυτής. Μένουν πέντε χιλιόμετρα και  βλέπουμε δυσκολίες στην εξεύρεση χρημάτων, ενδεχομένως όμως  το Ταμείο Ανάκαμψης να κοιτάξει και προς τα συγκοινωνιακά έργα, οπότε εκεί  δημιουργούνται καλές συνθήκες. Εμείς σαν αυτοδιοίκηση είμαστε υποχρεωμένοι να το διεκδικήσουμε  και να δίνουμε την ελπίδα σε αυτή την περιοχή, η οποία είναι απομονωμένη σε σχέση με τις υπόλοιπες  του δήμου μας» δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

«Καίρια η σημασία και αξία του»

Αναφερόμενος  εξάλλου  στο αρχικό αίτημα για την υλοποίηση του εν λόγω οδικού άξονα που  για πολλά χρόνια  ήταν στις «καλένδες»,  ο κ. Μπαλιούκος  επεσήμανε πως  επισκέφτηκε το δρόμο όταν ακόμα ήταν δήμαρχος Σκιλλούντος , διαπιστώνοντας  την καίρια σημασία και αξία του, με την κατάθεση ανάλογων αιτημάτων και από τους απέναντι οικισμούς των Νομών Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

Ακόμα  τόνισε πως,  η  διεκδίκηση του δήμου και όλης της περιοχής είναι κάποια  στιγμή το έργο να αποτελέσει προέκταση του κόμβου του  Λεύκτρου , συνδέοντας  τον  Επικούριο Απόλλωνα, την  Αρχ. Ολυμπία και όλα τα σημαντικά μνημεία που υπάρχουν καθ’ οδόν σε  αυτή τη διαδρομή.

Από την πλευρά του  εξάλλου ο ανάδοχος του έργου κ. Ανδρέας Νικολετόπουλος  χαρακτήρισε  ως  πολύ  σημαντικό  το έργο,  προσθέτοντας πως «μας χαροποιεί ιδιαίτερα το ότι  είχαμε την τύχη πριν είκοσι χρόνια να διανοίξουμε  αυτό το κομμάτι του δρόμου με τον  κ. Σγούρο.  Και είναι γεγονός ότι φέρνει πολύ κοντά την Ηλεία με την Αρκαδία  και  τη Μεγαλόπολη και παρακάμπτει και την Ανδρίτσαινα  που είναι ορεινή περιοχή. Και μακάρι να βρει ο δήμαρχος  και τις υπόλοιπες πιστώσεις και να ολοκληρωθεί αυτό το έργο, στα πλαίσια της προσπάθειας έναρξης του δρόμου  Μεγαλόπολης  προς την  Αρχ. Ολυμπία».

Σαν  ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων,  που  γίνεται πραγματικότητα, χαρακτήρισε πρόεδρος της  Τ.Κ. Ματεσίου κ. Νικόλαος Δαλίτσικας, την  κατασκευή του  παραποτάμιου οδικού τμήματος,  που  συνδέει την Ηλεία μα την Αρκαδία.

«Ο δρόμος  είναι απαραίτητος να γίνει , διότι  θα είναι πολύ πιο γρήγορη η διαδρομή για Κρέστενα και για Πύργο  και θα πρέπει να συνεχιστεί  και το υπόλοιπο κομμάτι.  Είναι ένα όνειρο ζωής που γίνεται πραγματικότητα πλέον  και  μόνο ο Σάκης Μπαλιούκος το έκανε αυτό. Εξυπηρετεί όλα τα χωριά  και συντομεύει τη διαδρομή το λιγότερο κατά 25 χιλιόμετρα. Από αυτό και χρόνο κερδίζουμε αλλά και  έξοδα στα καύσιμα» ανέφερε ο πρόεδρος του Ματεσίου.

Τα δύο σημαντικά  έργα

 

Επίσης  η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων  κ. Γεωργία Σοφιανού, διευκρίνισε πως το οδόστρωμα θα είναι 5,5 μέτρα με δύο λωρίδες με σωληνωτά και τεχνικά, είναι το πιο δύσκολο κομμάτι  αφού περιλαμβάνει  ανηφοριές, αλλά  το τελικό αποτέλεσμα  θα δικαιώσει όλες τις προσπάθειες!

Αναφερόμενη εξάλλου και  στο τμήμα από Χ. Παπαδούς μέχρι τα Διάσελλα, η κ. Σοφιανού  γνωστοποίησε ότι είναι συνολικού μήκους 1530 μ. το οποίο πλέον ολοκληρώνεται και δεν μένει καμία εκκρεμότητα, προσφέροντας τεράστια εξυπηρέτηση αφού επί σειρά ετών ο δρόμος ήταν σχεδόν απροσπέλαστος.

Το «παρών» στην εγκατάσταση του εργολάβου στο τμήμα από Μάτεσι προς Σέκουλα, έδωσαν επίσης  ο αντιδήμαρχος  και ο πρόεδρος στην Δ.Ε. Ανδριτσαίνης κ.κ. Μιλτ. Γεωργακόπουλος και  Θεοδ. Τζίβας αντίστοιχα, τεχνικοί εκπρόσωποι  του έργου κ.α.

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.