306 New Articles

Δελτίο τύπου - Αστυνομικά συμβάντα στη Δυτική Ελλάδα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού

για καταδικαστική απόφαση

 

 

Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για κλοπή και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

 

Σύλληψη ημεδαπού με ένταλμα σύλληψης

 

 

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών, για ζωοκλοπή.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

Σύλληψη

ημεδαπής για κλοπή

 

 

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι βρισκόμενη σε κατάστημα, αφαίρεσε από άνδρα το πορτοφόλι του, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

 

 

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 71 γραμμάρια κάνναβης σε φούντες και ένας τρίφτης με υπολείμματα της ναρκωτικής ουσίας.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Αναδείχθηκε ο πλειοδότης ανάδοχος για το Παρά θιν Αλός

-Η άοκνη και επίμονη προσπάθεια της Βουλευτού Ηλείας, που απέφερε θετικά αποτελέσματα


Την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την ανάδειξη, σήμερα το μεσημέρι, 28 Μαρτίου, πλειοδότη αναδόχου από την ΕΤΑΔ, για την αξιοποίηση του «Παρά Θιν’ Αλός», στην παραλία της Ζαχάρως, εξέφρασε η Βουλευτής Ηλείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Πλέον, αναμένεται άμεσα να προχωρήσει ο ανάδοχος στην ολοκλήρωση της επένδυσης, ώστε το εμβληματικό και ιστορικό αυτό ακίνητο να λειτουργήσει ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το Παρά θιν Αλός βρισκόταν μεταξύ των ακινήτων της ΕΤΑΔ προς άμεση αξιοποίηση και πλέον, μετά την ανάδειξη αναδόχου, αναμένεται να αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Το κτίσμα περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο συνολικού εμβαδού 1.22.3,65τμ. Η διάρκεια της μίσθωσης, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, είναι για δέκα έτη από την υπογραφή της Σύμβασης, με δυνατότητα παράτασης για δέκα επιπλέον έτη.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις της η κα. Αυγερινοπούλου, «πλέον ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίησή του Παρά θιν Αλός, έπειτα από αρκετά χρόνια αδράνειας, και έτσι ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της Αυτοδιοίκησης. Με την επιτυχή, πλέον, ολοκλήρωση του διαγωνισμού, το εμβληματικό κτίριο στην παραλία της Ζαχάρως θα ξαναβρεί τη χαμένη του αίγλη και η ευρύτερη περιοχή θα αποκτήσει ξανά προοπτικές βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης με τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Πλέον, καθίσταται δυνατή η αποκατάσταση του κτιρίου και η επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου ώστε να αποτελέσει ξανά σημείο κατατεθέν της περιοχής, που θα συμβάλει στην ανάδειξη και την αναπτυξιακή προοπτική τόσο του Δήμου Ζαχάρως όσο και ολόκληρης της Ηλείας».

Άοκνη και διαρκής στόχευση, από το 2020

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020, η κα. Αυγερινοπούλου είχε επισημάνει ότι το Π.Δ για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο δεν απαγόρευε την επισκευή στο Παρά θιν’ Αλός. Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης είχε επίσης κάνει αυτή την επισήμανση και είχε επισκεφθεί, μετά από πρόσκλησή της, την Ηλεία, τον Ιούλιο του 2020. Τότε, είχε αναφερθεί στις δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης που μπορούν να υπάρξουν σε τέτοιες ευαίσθητες οικολογικές περιοχές, όπως η παραλία Ζαχάρως ενώ ακολούθως εκδόθηκε η αρχική βεβαίωση από το Υπουργείο για την δυνατότητα συντήρησης και επισκευών στο υπάρχον κτίριο. Εξάλλου, παρακολουθώντας αδιάκοπα την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος, τον Ιανουάριο του 2023, ύστερα από πρόσκλησή της, επισκέφθηκε την περιοχή ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, κ. Παναγιώτης Μπαλωμένος, για αυτοψία στην παραλία και στο Παρά θιν’ Αλός, εκφράζοντας την πρόθεση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου να υπάρξει σχεδιασμός για την αξιοποίηση του Κτήματος Ζαχάρως αλλά και την ανακατασκευή του Παρά θιν’ Αλός, ώστε να ανακτήσει την παλιά του αίγλη και να γίνει ξανά πόλος έλξης επισκεπτών στην περιοχή.

Παράλληλα, όλο το προηγούμενο διάστημα, η Ηλεία Βουλευτής είχε συντονισμένη συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την ΕΤΑΔ όσο και με την δημοτική αρχή Ζαχάρως, για την αξιοποίησή του. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η συνεργασία με τον τ. Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Περιβάλλοντος, κ. Παναγιώτη Παναγόπουλο, ο οποίος συνέβαλε στην όλη προσπάθεια να διατηρηθεί αυτό το ιστορικό για την περιοχή ακίνητο, να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να δρομολογηθεί η διαδικασία συντήρησης και επισκευής του. Επίσης, σημαντική ήταν και η στήριξη από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ζαχαραίων Αθήνας και Πειραιά, κ. Βασίλη Φουρλή, με στόχο την λήξη αυτής της περιπέτειας που στέρησε από την περιοχή ένα σημαντικό κύτταρο ανάπτυξης.

Πλέον, και μετά ανάδειξη του αναδόχου, αναμένεται άμεσα να προχωρήσει η αξιοποίησή του, που θα συμβάλει τα μέγιστα στη συνολική αναπτυξιακή και οικονομική προοπτική της ευρύτερης περιοχής, δημιουργώντας μία τουριστική υποδομή που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους χιλιάδες επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής. «Επιδίωξή μας είναι η Ηλεία να αποκτήσει ισχυρή θέση στον τουριστικό χάρτη της χώρας και να μετατραπεί σε πόλο έλξης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο και “πράσινο” μοντέλο ανάπτυξης, για αυτό και αποτελεί προτεραιότητα και η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα για την ολοκλήρωση του οδικού “δαχτυλιδιού” της Πελοποννήσου, ως ένα ακόμη βήμα του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Κυβέρνησης», πρόσθεσε μετά την θετική αυτή εξέλιξη η κα. Αυγερινοπούλου.

Επιπρόσθετα, η Βουλευτής Ηλείας συνεχίζει τις επικοινωνίες για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Καϊάφα, αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την ανάπτυξη της Λουτροπόλεως με σύγχρονες υποδομές που θα σέβονται στο μοναδικό χαρακτήρα του περιβάλλοντος και θα αναδεικνύουν και θα αξιοποιούν καινοτόμα και ποιοτικά τις πηγές.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Μια ευφάνταστη δράση αφύπνισης για τη συνέχιση της προσφορά του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Ηλείας “Παρεμβάσεις” υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Ήλιδας»

Σε μια ξεχωριστή δράση πραγματοποιούν στην πόλη της Αμαλιάδας τα μέλη της Ομάδας Εθελοντών «Ελεύθερο Όραμα Πρόληψης Αστείρευτης Ελπίδας», με σκοπό να δυναμώσουν προς πάσα κατεύθυνση τις φωνές, για απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας και της προσφοράς του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Ηλείας «Παρεμβάσεις», η οποία τίθεται εν αμφιβόλω μαζί με 75 κέντρα πρόληψης της Ελληνικής επικράτειας, μέσω του νέου νομοσχεδίου για την «Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης».

Η Ομάδα των Εθελοντών έχει δημιουργήσει ένα ειδικό περίπτερο, όπου παρουσιάζει με ευφάνταστο τρόπο τη διαχρονική δράση στον τομέα της πρόληψης των «Παρεμβάσεων», το οποίο θα παραμείνει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή εντός του Πολυχώρου Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας και το Σάββατο θα μεταφερθεί στην πλατεία Αγίου Αθανασίου κατά τη διοργάνωση του ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ.

Με τον τρόπο αυτό θέλουν να δείξουν ότι ο άνεμος δίνει ζωή,  στον οποίο περιλαμβάνονται οι φορείς που στηρίζουν το έργο των «Παρεμβάσεων» αλλά και οι ομάδες  (παιδιά, έφηβοι, γονείς, εκπαιδευτικοί κ.λπ.) που επικοινωνούν και επωφελούνται των δράσεων του Κέντρου Πρόληψης, ενώ παράλληλα τα μέλη της ομάδας διανέμουν και ενημερωτικό υλικό, στο οποίο συστήνονται και αναφέρονται διεξοδικά στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και απειλεί με «λουκέτο» τα Κέντρα Πρόληψης σε ολόκληρη τη χώρα.

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ηλείας «Παρεμβάσεις» λειτουργεί από το 1998, με τη μορφή Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας και με τη συμμετοχή 16 φορέων, σε συνεργασία και με την εποπτεία του ΟΚΑΝΑ και του Υπουργείου Υγείας.

Οι δράσεις της Αμαλιάδας υλοποιούνται από την Ομάδα Εθελοντών σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβηςφούντες και 17 φυτάτης ναρκωτικής ουσίας

 

 

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους αστυνομικούς του ΤμήματοςΔίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία γιακαλλιέργειακαι κατοχή ναρκωτικών.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών,πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του κατηγορούμενου, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

 

  • (65) γραμμάρια κάνναβης, (φούντες),
  • (1) τμήμα δενδρυλλίου κάνναβης με φούντες, συνολικού βάρους (123) γραμμαρίων,
  • (10) τμήματα κορμών φυτών κάνναβης και
  • (17)φυτά της ναρκωτικής ουσίας                                                        τα οποία ο κατηγορούμενος καλλιεργούσε σε γλαστράκια.

 

Ο συλληφθείςθα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ - Εμβολιασμός παιδιών Ρομά για την ιλαρά

Ο Δήμος Πύργου , μέσω του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και του ΚΕΠ Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, πραγματοποίησε την Τετάρτη και Πέμπτη, 27 & 28 Μαρτίου, εμβολιασμούς για την ιλαρά σε παιδιά 12 μηνών έως και 16 χρονών, σε έξι καταυλισμούς Ρομά.

Συγκεκριμένα στην κινητή μονάδα υγείας του ΕΟΔΥ εξετάστηκαν 64 παιδιά εκ των οποίων τα 47 εμβολιάστηκαν με την υποστήριξη της νοσηλεύτριας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πύργου, κας Γεωργίας Παπαδοπούλου και της διαμεσολαβήτριας Ρομά κας Ρούπα Νεκταρίας .

«Με προτεραιότητα στην δημόσια υγεία, κινητοποιηθήκαμε άμεσα λόγω έξαρσης της νόσου της ιλαράς, για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης της κοινότητας των Ρομά. Επισημαίνουμε την επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστούν και με τις δύο δόσεις εμβολιασμού όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει και κυρίως τα μικρά παιδιά», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας Τζουανόπουλος Δημήτριος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά που παρείχαν σημαντική υποστήριξη στον ΕΟΔΥ για την ενημέρωση και την διαχείριση του πληθυσμού των καταυλισμών, ανέφερε ότι όλα τα άτομα που δεν έχουν νοσήσει ή δεν έχουν εμβολιαστεί, είναι επίνοσα στην ιλαρά και η εμβολιαστική κάλυψη των ειδικών ομάδων θεωρείται η μόνη ενέργεια για την πρόληψη έξαρσης και εξάπλωσής της, που σύμφωνα με τις αναφορές, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται έντονα σε παιδιά και ενήλικες.

 

 

Δελτίο τύπου - Δράση εμβολιασμού Ρομά από Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα Ιλαράς σε παιδιά, πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός σε παιδιά Ρομά την Τετάρτη 27/3/2024 στους καταυλισμούς του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης για την πρόληψη εξάπλωσης της νόσου.Η δράση πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ με υπεύθυνη την κυρία Τσέκου Κατερίνα.

Δελτίο τύπου - Ενημέρωση από το Προσωρινό Οργανωτικό Συντονιστικό της Νέας Αριστεράς

Η  Αλληλεγγύη για Όλους συνεχίζει την καμπάνια "ΕΝΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ" 
Η καμπάνια συνδιοργανώνεται με την Παλαιστινιακή Παροικία της Ελλάδας . 
Η συλλογή χρημάτων γίνεται στον νέο  λογαριασμό της Α.Μ.Κ.Ε 
"Αλληλεγγύη για Όλους"  στην Εθνική Τράπεζα. 
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις πολιτικές εξελίξεις και την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα της ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ , συγκροτήθηκε η προαναφερόμενη συλλογικότητα διατηρώντας την επωνυμία Αλληλεγγύη για Ολους.
Θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει από το 2012  με όρους κινηματικής αυτονομίας, σε συνεργασία με δομές και συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα.    
Επισυνάπτεται το σχετικό υλικό της καμπάνιας . 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τους :
Υδραίο  Μιχάλη :         6972086311 
Ζήκου Μελίνα :            6932946719 
Σαρρή Μανώλη:           6932577567 
Κουγέα Λένα :              6944500186
Αγαθοπούλου Ειρήνη   6977004027 
Χατζημιμικό Μιχάλη      6932828028

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.