311 New Articles

Να υπάρξει συνολικός και ολοκληρωμένος αντιπλημμυρικός σχεδιασμός για την Ηλεία

Να υπάρξει συνολικός και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ηλείας και την αντιμετώπιση των κινδύνων της κλιματικής κρίσης καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς Περιβάλλοντος, Εσωτερικών, Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης με σχετική Ερώτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.

Ο κ. Κατρίνης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα καταθέσει επικαιροποιημένους χάρτες επικινδυνότητας και χάρτες κινδύνου πλημμύρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2007/60/ΕΚ, παρά την παρέλευση τη σχετικής προθεσμίας και την προειδοποιητική επιστολή (15-2-2023) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ζητά να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, ώστε ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός στην Ηλεία να λάβει υπόψη του τους νέους χάρτες. 

Ο βουλευτής τονίζει ότι η Ηλεία είναι ευάλωτη σε πλημμυρικούς κινδύνους, λόγω των λεκάνων απορροής Πείρου-Βέργα-Πηνειού, Αλφειού και Πάμισου-Νέδοντα-Νεδας που στο παρελθόν έχουν δώσει πλημμύρες στον Πύργο (1979,1985, 2002, 2012), στην Αμαλιάδα (1986, 2009), στον Ηλειακό κάμπο (2005, 2009, 2010, 2012,2013, 2015 και 2021 σε Βαρθολομιό, Λεχαινά, Ανδραβίδα, Βουπρασία), σε περιοχές του Πηνειακού Λάδωνα, της Νέδας και του Αλφειού (κάμπος της Παπαδού, των Μακρισίων κλπ), ενώ το 2021 στην Αρχαία Ολυμπία πλημμύρισε ο αρχαιολογικός χώρος.

Ο κ. Κατρίνης ζητά επιπλέον από τους συναρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν ποια αντιπλημμυρικά έργα έχουν ολοκληρωθεί από το 2019 μέχρι σήμερα, ποια έχουν ενταχθεί σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, για πόσα έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση και με τι χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ποια έχουν απενταχθεί, καθώς και εάν προτίθενται να χρηματοδοτήσουν νέα έργα από το ΕΣΠΑ και το αναθεωρημένο Ταμείο Ανάκαμψης. 

 

Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις στα κέντρα διασκέδασης, στα μπαρ και στα όμοια καταστήματα

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, σε περιοχή της Αμαλιάδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι λειτουργούσε, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχε θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα, συνδεδεμένο με ενισχυτή και ηχεία, αναπαράγοντας μουσική, παραβιάζοντας την άδεια παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής.

Διονύσης Καλαματιανός: «Να σταματήσουμε την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων»

Το μένος της κυβέρνησης για τον κόσμο της εργασίας δεν έχει τελειωμό, συνεχίζοντας απτόητη το ξήλωμα δικαιωμάτων και κεκτημένων. Με αυτόν τον τρόπο γιγαντώνεται το καθεστώς εργασιακής ζούγκλας που εδώ και 4 χρόνια έχει δομήσει με πλήθος αντεργατικών διατάξεων.

Είναι γνωστό πως στην προηγούμενη καταστροφική θητεία της, η κυβέρνηση της ΝΔ, μεταξύ άλλων:

  • κατάργησε το 8ωρο,
  • πρόβλεψε τις φθηνές ή απλήρωτες υπερωρίες,
  • υπονόμευσε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις,
  • θεσμοθέτησε τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, αλλά και τις μικρότερες αμοιβές και αποζημιώσεις απόλυσης,
  • κατάργησε τον βάσιμο λόγο απόλυσης, ανοίγοντας τον δρόμο για ανεξέλεγκτες απολύσεις,
  • περιόρισε τη δράση εργατικών σωματείων, ενώ πρόβλεψε έως και απαγόρευση κήρυξης απεργιών,
  • διεύρυνε τον αριθμό των εργασιακών κλάδων που μπορούν να εργάζονται και την Κυριακή,
  • αποδιοργάνωσε το ΣΕΠΕ.

Τώρα, επιχειρεί -ξανά- να πλήξει τους εργαζόμενους. Με προσχηματική διαβούλευση, βιασύνη και προχειρότητα φέρνει νέο νομοσχέδιο προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, προχωρώντας ακάθεκτη στην απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων. Ένα σχέδιο νόμου που σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Ε.Δ.Α.) υποβαθμίζει το παρεχόμενο επίπεδο προστασίας των εργαζομένων και θίγει τις θεμελιώδεις αρχές του εργατικού δικαίου στη χώρα μας.

Τι προβλέπει αυτό το νομοσχέδιο; Διατάξεις που αλλοιώνουν το εργατικό δίκαιο, στην κατεύθυνση του ιδεοληπτικού σχεδίου «Πισσαρίδη».

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, προωθείται η έως και 13ωρη εργασία αντί της 8ωρης, με την παράλληλη απασχόληση σε έτερο εργοδότη. Γεγονός που θα επιβαρύνει την υγεία και την ασφάλεια του εργαζόμενου, καθώς δε διασφαλίζεται η τήρηση των διατάξεων που αφορούν τον χρόνο εργασίας και ανάπαυσής του, εξαιτίας της έλλειψης ελεγκτικών μηχανισμών.

Επίσης, προβλέπει τις κατά παραγγελία συμβάσεις, με τον εργαζόμενο να είναι διαθέσιμος όλο το 24ωρο για όλες τις ήμερες της εβδομάδας. Πρόκειται για ένα νέο καθεστώς επισφάλειας και ελαστικότητας, με εξευτελιστικούς όρους και μισθούς, που δεσμεύει τον εργαζόμενο μετατρέποντάς τον σε «αποθήκη» προσωπικού για τις επιχειρήσεις. Ο εργαζόμενος «λάστιχο» πάντοτε σε ετοιμότητα.

Παράλληλα, επιβάλλεται η 6ήμερη εργασία, ενώ καταργείται η αργία της Κυριακής για μεγάλους κλάδους της βιομηχανίας. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Περισσότερα κέρδη για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, περισσότερη κούραση και λιγότερος ελεύθερος χρόνος για τους εργαζόμενους. Και όλα αυτά ενώ έχουν αυξηθεί τα εργατικά ατυχήματα και ειδικότερα τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, λόγω και της εξουθένωσης των εργαζομένων.

Άλλα μελανά σημεία του νομοσχεδίου είναι η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, με συνέπεια  τον εκφοβισμό των εργαζομένων να ασκήσουν το δικαίωμα της απεργίας, ενώ γίνεται 6μηνη η περίοδος μαθητείας, δίχως, όμως, δικαίωμα σε επίδομα ανεργίας μετά την ολοκλήρωσή της και χωρίς να δικαιούται ο εργαζόμενος αποζημίωση απόλυσης.

Απέναντι και σε αυτόν τον εργασιακό οδοστρωτήρα της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύει ότι είναι άμεση αναγκαιότητα η αύξηση των μισθών, η κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων εργασίας, η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, η επαναφορά του βάσιμου λόγου απόλυσης, η προστασία από τις ομαδικές απολύσεις, το πραγματικό ξεπάγωμα των 3ετιών, η κατοχύρωση του δικαιώματος της απεργίας και η ενίσχυση της συνδικαλιστικής δράσης. Όπως, επίσης, θα πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί με ουσιαστικά μέτρα η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια που συντρίβουν την αγοραστική δύναμη της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Μένουμε σταθεροί στην πεποίθησή μας ότι οι αξιοπρεπείς μισθοί και εργασιακές συνθήκες, ο σεβασμός του 8ωρου, η υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και την κοινωνική συνοχή.

Δυστυχώς, η αποψίλωση των εργασιακών δικαιωμάτων κυριαρχεί, για μια κυβέρνηση που έχει βαλθεί να γκρεμίσει ότι έχει μείνει όρθιο για την προστασία των εργαζομένων και στη δεύτερη θητεία της. Και όλα αυτά όταν χώρες της Ευρώπης προσανατολίζονται στη θέσπιση του 35ωρου χωρίς μείωση αποδοχών.  

Δεν αποδεχόμαστε αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα που συνθλίβει τον εργαζόμενο, που διώχνει τη νέα γενιά μακριά από τον τόπο μας, προκειμένου να βρει ένα καλύτερο μέλλον και αξιοπρεπή εργασία. Μαζί με τον κόσμο της εργασίας αγωνιζόμαστε για να τον σταματήσουμε και να επαναφέρουμε την προστασία και την αξιοπρέπεια  στις εργασιακές σχέσεις.  

 

 

 

Το 1ο “Heyday Road” πέρασε στην Ιστορία

Ο τερματισμός έγινε στην Αρχαία Ολυμπία, με την υποστήριξη του Δήμου

Αναβιώνοντας το ταξίδι του Λυκούργου και την συνάντησή του στην Αρχαία Ολυμπία με τον Ίφιτο και τον Κλεοσθένη της Πίσας, έχοντας ως αποτέλεσμα την Εκεχειρία και την γέννηση των Ολυμπιακών αγώνων, 19 συμμετέχοντες από 6 χώρες αποδέχθηκαν το κάλεσμα και την πρόκληση να διασχίσουν την απαιτητική διαδρομή των 165,9 χιλιομέτρων σε διάστημα 27 ωρών.

Ο αγώνας είχε την υποστήριξη και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο να παρίσταται στον τερματισμό και να απονέμει το μετάλλιο στον δρομέα που τερμάτισε πρώτος, τον Πολωνό LukasSagan, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023. Το «παρών» επίσης στον τερματισμό έδωσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, πρώην Αντιδήμαρχος Αθλητισμού.

«Αυτό τον δρόμο διέσχισε πριν από χιλιάδες χρόνια και ο Λυκούργος ο βασιλιάς της αρχαίας Σπάρτης για να συναντήσει τον Ίφιτο και τον Κλεοσθένη και να υπογράψουν την εκεχειρία», δήλωσε ο κ. Γεωργιόπουλος, προσθέτοντας: «Συγχαίρω τους διοργανωτές που συνδέουν την ιστορία με το σύγχρονο αθλητικό ιδεώδες. Η Ολυμπία πράγματι είναι ο ιδανικός τόπος τερματισμού ενός τέτοιου αγώνα και θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα της καθιέρωσης και άλλων διεθνών αγώνων με επίκεντρο το λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων».

Με στόχο την ανάδειξη των περιοχών, ως προς την ιστορική αλλά και πολιτιστική τους διάσταση, το “Heyday Road” έχει σκοπό την συνέργεια και την ευημερία.Έχοντας ως φιλοσοφία και έμπνευση  το δίπολο “αιωνιότητα και κάλλος”, προσδοκά να αφυπνίσει το ταλέντο, την ευαισθησία, τη φαντασία και δημιουργία, για ένα ζωντανό παρόν και ευοίωνο μέλλον.

Ακολουθώντας το παράδειγμα και το πρόσταγμα της ενότητας και της άμιλλας και έχοντας ως ζωντανό παράδειγμα  και οδηγό τον Θρυλικό Γιάννη Κούρο, με τις νουθεσίες και παραινέσεις του, ευελπιστεί να καθιερωθεί στα παγκόσμια δρώμενα.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί όλους όσους υποστήριξαν, βοήθησαν και συμμετείχαν στο  event και ανανεώνει το ραντεβού για το τέλος της Άνοιξης του 2024.

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ - Κυρίαρχο το θέμα των Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ηλεία

 

-Πρωτοβουλίες για την προώθηση των Διεθνών προγραμμάτων στην Αρχαία Ολυμπία, με έμφαση στον αθλητισμό

 

 

Σε σειρά ενεργειών έχει προβεί ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ώστε να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για την λειτουργία προγραμμάτων Πανεπιστημιακών σπουδών στο νομό μας.

Στο πλαίσιο αυτό είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την δημιουργία Διεθνών Προγραμμάτων Προπτυχιακών Πανεπιστημιακών σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία, με πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε προαναγγείλει στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή ο πρώην Αν. Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Οικονόμου, στην κατεύθυνση που έχει εστιάσει και ο κ. Νικολακόπουλος, στο πλαίσιο της συνεργασίας του τόσο με το Πανεπιστήμιο Πατρών όσο και με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, ο πρόεδρος της οποίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, είχε καταθέσει από το 2020 στο Υπουργείο Παιδείας τεκμηριωμένη πρόταση για δημιουργία Προπτυχιακού προγράμματος Ολυμπιακών Σπουδών και Sportsmanagement, στην Αρχαία Ολυμπία.

 

Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες

Ο κ. Νικολακόπουλος ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Βρούτση για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ζήτησε την παρέμβασή του προκειμένου να προωθηθεί η διαδικασία με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Ειδική αναφορά έκανε στο συμβολισμό της Αρχαίας Ολυμπίας και στην αξία που θα προσδώσει η λειτουργία ανάλογων τμημάτων όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή και το νομό μας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.

Άλλωστε, έχει προηγηθεί η πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών για τη δημιουργία αυτόνομης Ξενόγλωσσης Σχολής Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πατρών στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία θα περιλαμβάνει τμήματα Ολυμπιακής Παιδείας, Ελληνικού Πολιτισμού και Φιλοσοφίας της Αρχαίας Ελλάδας και παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας αντίστοιχων Μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

«Ο παγκόσμιος τόπος του Ολυμπισμού, που προάγει τα Ολυμπιακά ιδεώδη και το ευ αγωνίζεσθαι, καλείται να παίξει ενεργό ρόλο πλέον και στον τομέα της εκπαίδευσης. Πρόκειται για έναν μεγάλο οραματικό στόχο, όχι μόνο για την Αρχαία Ολυμπία και την Ηλεία αλλά για ολόκληρη τη χώρα μας. Μέσα από τα προγράμματα που σχεδιάζονται και στόχος μας είναι να υλοποιηθούν άμεσα, θα εκπαιδευτούν στελέχη που θα προάγουν και θα εφαρμόζουν τα Ολυμπιακά ιδεώδη και την Ολυμπιακή Παιδεία στην εκπαίδευση και τους αθλητικούς χώρους και μπορούν να διαμορφωθούν προγράμματα σπουδών σε διάφορους τομείς που αφορούν τον αθλητισμό, όπως είναι και το Sportsmanagement» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολακόπουλος, επισημαίνοντας ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες ώστε οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο να προβεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την Ολυμπιακή Ακαδημία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νικολακόπουλος είχε συναντηθεί στην Αρχαία Ολυμπία με τον πρόεδρο της Δ.Ο.Α. κ. Ισίδωρο Κούβελο ζητώντας την συνδρομή του για την υλοποίηση των πιο πάνω προτάσεων.

Στην συνάντησή του με τον κ. Βρούτση έθεσε και το θέμα λειτουργίας του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, καθώς έχει ήδη ψηφιστεί η σχετική διάταξη στη Βουλή και μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

 

Ευχαριστίες για την πρωτοβουλία

Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Βρούτση για την πρωτοβουλία του Υπουργείου να προχωρήσει στην βράβευση του Ηλείου παγκόσμιου πρωταθλητή στην Ελληνορωμαϊκή, ΑρίωναΚολιτσόπουλο, και τον Ομοσπονδιακό προπονητή πατέρα του Αλέξη και στην άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά τους για τον εκσυγχρονισμό του προπονητηρίου στον Πύργο, στο οποίο ο Αρίωνας κάνει την προετοιμασία του, με την αγορά μίας νέας παλαίστρας Ολυμπιακών προδιαγραφών.

«Είναι σημαντικό να επιβραβεύουμε και να στηρίζουμε τους αθλητές μας που τιμούν τη γαλανόλευκη και με τις διακρίσεις τους μας κάνουν υπερήφανους» τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος.

 

 

ΟΤΑ AWARDS:ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟ - Δικαίωση για τον Ανδρέα Μαρίνο το εμβληματικό έργο

Το εμβληματικό έργο ενεργειακή αναβάθμιση και αυτοματοποίηση συστημάτων οδοφωτισµού του Δήμου Πηνειού, αποτέλεσμα προσωπικού αγώνα και επιμονής του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου, βραβεύθηκε χθες σε ειδική εκδήλωση στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.

Ο Δήμος Πηνειού, και η υποψηφιότητά του στα Βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΟΤΑ AWARDS 2019-2023 στην κατηγορία «Ενέργεια- Οδοφωτισμός» απέσπασε το τρίτο Βραβείο μεταξύ  των Δήμων της χώρας.

Σπουδαίο έργο υποδομής, εξοικονόμησης ενέργειας και  πολλαπλής ωφέλειας με  σημαντικό αποτύπωμα για την βιωσιμότητα, με προστιθέμενη αξία για τους πολίτες, έργο που αναβαθμίζει  την ποιότητα ζωής των πολιτών του Δήμου Πηνειού και που δικαίωσε πανηγυρικά τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Μαρίνο.

Με την ενεργειακή αναβάθμιση οδοφωτισµού έργο (από την Sirec energy SA) προϋπολογισμού 4.228.400 ευρώ και πρωτοπόρο για την Ηλεία, όλες οι Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες του Δήμου,  διαθέτουν από το 2022 άπλετο φως στους κοινόχρηστους χώρους και το πλέον σημαντικό εξασφαλίζουν σε αυτούς τους ιδιαίτερα κρίσιμους καιρούς, εξοικονόμηση της τάξης του 79%

Το βραβείο εκ μέρους του Δήμου παρέλαβε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος ο οποίος δήλωσε: « Είμαι υπερήφανος για το έργο αυτό και για την βράβευση που απέσπασε. Στην εποχή της ενεργειακής φτώχειας, όπου το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται δραματικά, ο Δήμος Πηνειού με τον «έξυπνο» ηλεκτροφωτισμό εξασφάλισε μείωση του κόστους, εξοικονόμηση ενέργειας, άριστη λειτουργία του συνόλου του δικτύου και βελτίωση των υπηρεσιών  στους πολίτες μας».

Ειδικότερα χθες Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των «Βραβείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023» με την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ και ΠΕΔ. Αττικής.

Τα Βραβεία Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023 – OTA AWARDS 2023, είναι τα μοναδικά βραβεία που υπάρχουν στη χώρα και τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά στους Πρωτοβάθμιους & Δευτεροβάθμιους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας δράσεις και έργα για την Καινοτομία, τη Βιωσιμότητα, την Ποιότητα Ζωής των Πόλεων αλλά και τις Υπηρεσίες προς τον Πολίτη για το σύνολο της τετραετίας.

Περισσότεροι από 100 Δήμοι και αρκετές Περιφέρειες από ολόκληρη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή στα βραβεία, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Πηνειού, με αρκετές υποψηφιότητες σε κατηγορίες όπως, οικονομική ανάπτυξη, απασχόληση, παιδεία, αστικός σχεδιασμός, καθαριότητα, υποδομές, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, βιώσιμη κινητικότητα, μεταφορές, ενέργεια, περιβάλλον, πολιτική προστασία κ.ά. παρουσιάζοντας τα έργα που πραγματοποίησαν για το σύνολο της τετραετίας 2019-2023.

Στην Κριτική Επιτροπή των βραβείων συμμετείχαν άνθρωποι με πολύχρονη εμπειρία και βαθιά γνώση του αντικειμένου των υποψηφιοτήτων, από τον Ακαδημαϊκό, Επιχειρηματικό και Πολιτικό χώρο, καθώς και από τον Ιδιωτικό τομέα.

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.