642 New Articles

Δήμος Ήλιδας - Σοβαρή βλάβη στο κεντρικό πληροφοριακό σύστημα του Δήμου Ήλιδας

Ανακοίνωση - Ενημέρωση

 

Ενημερώνουμε ότι το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα του Δήμου Ήλιδας έχει υποστεί σοβαρή βλάβη.

Για τις επόμενες ημέρες δε θα μπορούν οι υπηρεσίες του Δήμου να  εξυπηρετούν το κοινό.

Γίνεται προσπάθεια για αποκατάσταση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό.

Αναμένεται νεότερη ενημέρωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από τη Διεύθυνση Υδάτινων Πόρων και Αποκαταστάσεων του Δήμου Ήλιδας

Η Διεύθυνση Υδάτινων Πόρων και Αποκαταστάσεων του Δήμου Ήλιδας, ενημερώνει τους κατοίκους των κάτωθι Κοινοτήτων ότι θα υπάρξει διακοπή στην υδροδότηση, λόγω απαραίτητων εργασιών για την τοποθέτηση νέων σταθμών ελέγχου του δικτύου στο πλαίσιο της σύνδεσης τους με το Διυλιστήριο:

  • Δουνέικα Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 και ώρες από 9πμ- 1μμ
  • Ροβιάτα Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 και ώρες από 9πμ- 1μμ
  • Καρδαμάς Πέμπτη 30Ιουνίου 2022 και ώρες από 9πμ- 1μμ

 

                    Διεύθυνση Υδάτινων Πόρων και Αποκαταστάσεων

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ - Νέα φάση ερευνών από δύτες-αρχαιολόγους στην Αρχαία Φειά

Στη δεύτερη φάση των ερευνών στον υποθαλάσσιο χώρο του Αγίου Ανδρέα προχώρησε το κλιμάκιο δυτών-αρχαιολόγων του Υπουργείου Πολιτισμού που βρέθηκε το αμέσως προηγούμενο διάστημα στην περιοχή. Το ίδιο κλιμάκιο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού είχε ξεκινήσει την αρχαιολογική αυτοψία στην Αρχαία Φειά, το περασμένο φθινόπωρο κατόπιν σημαντικής πρωτοβουλίας του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου,με στόχο την ανάδειξη του αρχαιολογικού και ιστορικού πλούτου της περιοχής.

Επί μία βδομάδα, η πενταμελής ομάδα δυτών του Υπουργείου Πολιτισμού, με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Ευστράτιο Καραγιαννάκη, προχώρησαν πλέον σε μια πιο εμπεριστατωμένη αρχαιολογική αυτοψία, τα αποτελέσματα της οποίας θα γνωστοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα. Η αυτοψία περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, καταδύσεις και υποβρύχια φωτογραφική τεκμηρίωση.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι ήδη τα ευρήματα της πρώτης αυτοψίας είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ιστορική αξία και για το λόγο αυτό, οι δύτες-αρχαιολόγοι ανανέωσαν την έρευνά τους στην περιοχή.

Όπως έχει τονίσει ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος:«Είμαστε οι φυσικοί κληρονόμοι αυτού του ιστορικού και αρχαιολογικού πλούτου, κι έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε και να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Η πρώτη αρχαιολογική αυτοψία στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε το 1957 από τον πρώτο Έλληνα καταδυόμενο αρχαιολόγο Νίκο Γιαλούρη. Τα ευρήματα αυτής της έρευνας, σήμερα βρίσκονται στην Αρχαία Ολυμπία. Μετά από πολλές δεκαετίες επιχειρείται εκ νέου έρευνα και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το πόρισμα αυτής. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να αναδείξουμε όλη την περιοχή, καθώς υπάρχει και η φιλόδοξη πρόταση δημιουργίας ενός καταδυτικού πάρκου».

 

 

 

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΚΚΑ ΤΟΥ ΧΡΕΠΑ - Μαρίνος: Ενωμένοι απέναντι στον εχθρό

Ο Δήμος Πηνειού και το ΝΠ Πολιτισμού τιμώντας τους 6 εκτελεσθέντες του ηλειακού κάμπου από τους Γερμανούς κατακτητές το 1944, το Σάββατο τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση  στη Λάκκα του Χρέπα.

Για το χρονικό της ιστορικής μέρας μίλησε ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημ. Βασιλόπουλος.

Επίσης στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η επιμνημόσυνη δέηση είναι μια ευκαιρία να δώσουμε την υπόσχεσή μας ότι οι Έλληνες είμαστε όλοι μαζί απέναντι στον εχθρό και όσους επιβουλεύονται την ελευθερία και την Δημοκρατία».

Στεφάνια κατέθεσαν: ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Καλαματιανός,  ο επικεφαλής της ΚΟ ΚΙΝΑΛ κ. Μ. Κατρίνης, ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Σπύρος Βασιλείου, ο πρόεδρος ΝΠ κ. Δ. Βασιλόπουλος ,  η πρόεδρος της Κοινότητας Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου και ο πρόεδρος της Κοινότητας Λεχαινών κ. Σάκης Παναγιώταρος.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε άψογα από το ΝΠ Πολιτισμού πλαισιώθηκε υπό τους παιάνας της  Φιλαρμονικής Γαστούνης.

Παρόντες την εκδήλωση μνήμης τέως και πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, ο Γεν. γραμματέας του Δήμου Πηνειού, δημ. σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων , συγγενείς των εκτελεσθέντων  κ.α.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ - Ολοκληρώθηκε η δράση καθαρισμού στην παραλία Κατακόλου από την iSea

  • Συγκεντρώθηκαν πάνω από 60 κιλά απορρίμματα

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο παράκτιος καθαρισμός μέρους της παραλίας Κατακόλου από την Περιβαλλοντική Οργάνωση για την προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων iSea, με τη στήριξη του Δήμου Πύργου και του Γραφείου Εθελοντισμού.

Το πρωί της Δευτέρας (27/6) έξι εθελοντές, μέλη της Οργάνωσης, «έπιασαν» δουλειά και το αποτέλεσμα αυτής ήταν να συγκεντρωθούν πάνω από 60 κιλά απορρίμματα! Ο μεγαλύτερος όγκος αυτών ήταν πλαστικά μπουκάλια και ακολούθησαν ρούχα και υποδήματα, δίχτυα, σκοινιά, τούβλα, κ.α. Τα απορρίμματα συγκεντρώθηκαν από την παραλία και τον θαλάσσιο χώρο.

Στο σημείο βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας και υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Μαρίνος Αχτύπης οι οποίοι ευχαρίστησαν τα μέλη της Οργάνωσης για την πολύτιμη βοήθειά και δράση τους, κι αντάλλαξαν απόψεις για τον καθαρισμό της παραλίας καθώς και στο παρελθόν ο Δήμος Πύργου έχει διοργανώσει καθαρισμούς με τη συμβολή εθελοντών.

Η εθελοντική δράση καθαρισμού του iSea, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω», μιας κοινής προσπάθειας για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα συνολικά περισσότερες από 170 δράσεις καθαρισμών σε όλη την Ελλάδα και ο συνολικός όγκος απορριμμάτων που έχουν απομακρυνθεί ξεπερνά τα 46.239 κιλά. Συγκεκριμένα 71 δράσεις παράκτιων καθαρισμών με τη συμμετοχή περισσότερων από 1000 εθελοντών, σε όλη τη χώρα με την παράλληλη εκπαίδευση πολιτών για τις επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων και τη συλλογή ερευνητικών δεδομένων μέσα από την καταγραφή τους. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 1148 εθελοντές και 34 δύτες.

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ - «Έλαμψε» στον Πύργο η Ολυμπιακή Ιστορική Μηχανοκίνητη Περιήγηση

Μια ξεχωριστή εικόνα και μια «νότα» άλλης εποχής κυριάρχησαν στην πλατεία του Πύργου το βράδυ του Σαββάτου (25/6).Στην εντυπωσιακή και μεγάλη από άποψη συμμετοχών Ολυμπιακή Ιστορική Μηχανοκίνητη Περιήγηση που έκλεψε τα βλέμματα στην πορεία της από όποια περιοχή κι αν πέρασε. Την διοργάνωση της μηχανοκίνητης αυτής περιήγησης, είχε ο σύλλογος «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» Ι.Δ.Ο.ΡΟ με επικεφαλής την Ολυμπιονίκη Όλγα Βασδέκη, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας Ελλήνων Ολυμπιονικών, και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ ενεργή ήταν και η συμμετοχή από τον Δήμο Πύργου και τη ΔΗΚΕΠ.

Στις 9.30 το βράδυ, όλοι οι συμμετέχοντες στην μηχανοκίνητη πορεία, έφτασαν στον Πύργο όπου τους επιφύλαξαν θερμή υποδοχή ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος και η πρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαριάννα Σταθοπούλου, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχηΝίκου Κοροβέση. Μαζί τους η κ. Φλώρα Παπαγιαννάκη και η υπεύθυνη Πολιτισμού της ΝΔ για την Δυτική Ελλάδα Αριστέα Παπαδοπούλου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πολύς κόσμος που είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τις σπάνιες μηχανές Harley και να συνομιλήσει με τους Ολυμπιονίκες και τους άλλους συμμετέχοντες παλιούς μεγάλους αθλητές (όπως ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Ντανιέλ Μπατίστα, τον οποίο βράβευσε μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνακόπουλος). Στη συνέχεια ο δήμαρχος δεξιώθηκε όλους τους συμμετέχοντες του εξαιρετικού αυτού δρώμενου στο Επαρχείο, ολοκληρώνοντας την φιλοξενία του δήμου Πύργου. 

Όπως ανέφερε η κ. Βασδέκη: “Ταξιδεύουμε στο χρόνο για να βρούμε την σύνδεση μας, πέρα από τον μύθο, με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στους τόπους που γέννησαν το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο Αθλητικό γεγονός, τους Ολυμπιακούς αγώνες. Παράλληλα μεταφέρουμε το μήνυμα της οδικής ασφάλειας, της σωστής οδηγικής συμπεριφοράςκι ηεκδήλωση αυτή έχει σκοπό να επισημάνει πως στους δρόμους της πόλης και όχι μόνο,  ο  «αδύναμος κρίκος» στη “ζούγκλα της ασφάλτου ” είναι οι ποδηλάτες και οι πεζοί”.

ΓΑΣΤΟΥΝΗ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΙΝΟΥ ΜΕ ΠΡΕΣΒΗ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ - Υπάρχει λύση για τη στέγαση εργατών γης

-Τι αποκάλυψε ο Πρέσβης στον Δήμαρχο για το Μνημόνιο Κατανόησης

Οι συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης των εργατών γης από το Μπαγκλαντές που παρέχουν αγροτική εργασία σε καλλιέργειες του Δήμου Πηνειού ήταν το βασικό θέμα συζήτησης του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές  στην Αθήνα κ. AshudAhmed, στο Δημαρχείο της Γαστούνης το πρωί του περασμένου Σαββάτου.

Η εποικοδομητική και γόνιμη συνάντηση, παρουσία του Γεν. Γραμματέα του Δήμου κ. Στάθη Στεφανόπουλου και του Γραμματέα της Πρεσβείας κ. KumerPaul, διήρκησε 70 λεπτά και έγινε στον απόηχο του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Ελλάδος και Μπαγκλαντές που υπεγράφη τον περασμένο Φεβρουάριο και αναμένεται να ψηφισθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο εντός του Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος Πηνειού τόνισε την ανάγκη κατασκευής εργατικών κατοικιών για την αξιοπρεπή διαμονή των αλλοδαπών εργατών γης, σε δημοτικές εκτάσεις εκτός αστικού ιστού ή σε εκτάσεις του Δημοσίου, με επένδυση μέσω ΣΔΙΤ. «Μπορεί σήμερα οι εργάτες να νιώθουν την περιοχή σαν το σπίτι τους, αλλά πρέπει να αποκτήσουν και σπίτι, ώστε να μηδενιστεί η εκμετάλλευσή τους» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και συνέχισε: «Είναι φιλήσυχοι και εργατικοί και απόλυτα ωφέλιμοι για τις καλλιέργειες του Κάμπου».

Τέλος ο κ. Ανδρέας Μαρίνος πρότεινε μετά την ψήφιση του Μνημονίου Κατανόησης από την Βουλή των Ελλήνων και του Μπαγκλαντές, να υπάρξει εκ νέου συνάντηση με τον Πρέσβη παρουσία του Δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γ. Λέντζα με στόχο τον σχεδιασμό κοινής πορείας για την επίλυση του προβλήματος διαμονής των αλλοδαπών.

Ο Πρέσβης κ. AshudAhmedάκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις προτάσεις του Δημάρχου Πηνειούαπό τον οποίο ζήτησε να βρίσκεται σε επαφή, τον ευχαρίστησε και αποκάλυψε ότι η πολύωρη συζήτηση που είχαν τον Δεκέμβριο του 2020 επίσης στο Δημαρχείο στη Γαστούνη,«αποτέλεσε τον κορμό της ιδέας για την σύνταξη του Μνημονίου Κατανόησης».

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.