306 New Articles

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΛΕΙΑΣ - Πανελλαδική συγκρότηση δικτύου αγροτικής πολιτικής Παρασκευή 29/3 18:00

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/3/2024 στις 18:00
Στο ακόλουθο link:
https://us06web.zoom.us/j/88646081798?pwd=ygwP64W2zL3acXW2uk0ZQHxYAVfbiL.1

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στον απόηχο των αγροτικών κινητοποιήσεων και σε μια περίοδο που ο αγροτικός κόσμος προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις πολιτικές της κυβέρνησης και η θέση του καθίσταται κάθε μέρα και πιο δυσχερής.

Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε σημαντική τη συγκρότηση ενός Δικτύου Αγροτικής Πολιτικής με την συμμετοχή από όλες τις περιοχές της χώρας αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων, μελισσοκόμων, γεωτεχνικών και πανεπιστημιακών με σκοπό τη παραγωγή προτάσεων και θέσεων για τον αγροδιατροφικό τομέα∙ θέσεων στον αντίποδα των κυβερνητικών πολιτικών, για ένα νέο βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο με σεβασμό στο περιβάλλον, που θα στοχεύει στο να δώσει τη θέση που αξίζει στους παραγωγούς μέσα στη κοινωνία, στη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, στην επισιτιστική ασφάλεια και στη δυνατότητα πρόσβασης των καταναλωτών σε ποιοτικά τρόφιμα με προσιτές τιμές.
Καλούμε όλες και όλους που επιθυμούν να συμβάλλουν στη συγκρότηση του Δικτύου για την Αγροτική Πολιτική, να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική Συνάντηση την Παρασκευή 29 Μαρτίου. Το δίκτυο είναι ανοικτό σε όσους/ες επιθυμούν να συνδράμουν και απευθύνεται σε όλες και όλους που συμμερίζονται τις κοινές μας αξίες και προβληματισμούς και πιστεύουν στην συλλογική δράση και συμμετοχή ως βασική προϋπόθεση για μια δικαιότερη κοινωνία και μια καλύτερη ζωή.
Επισυνάπτονται αφισάκι, εισήγηση και προτάσεις της Νέας Αριστεράς για την αναθεώρηση της ΚΑΠ και το Στρατηγικό σχέδιο, όπως αποτυπώθηκαν στην επιστολή του προέδρου της Κ.Ο Α. Χαρίτση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Βίκυ Βασιλοπούλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Το γραφείο του Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου επισκέφθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος»

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Δήμο Ήλιδας από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής, πραγματοποίησε ο πρώην υπουργός και Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, τον οποίο υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και οι αντιδήμαρχοι του.

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος ενημέρωσε τον πρώην Ευρωπαίο επίτροπο για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Ήλιδας, ενώ του παρέδωσε και υπόμνημα με πέντε συγκεκριμένα θέματα στα οποία ζήτησε τη συμβολή του.

Ειδικότερα, τον ενημέρωσε πλήρως για τις εξελίξεις σχετικά με τον περιφερειακό δρόμο που θα συνδέει τον υπό κατασκευή νέο αυτοκινητόδρομο της Πατρών – Πύργου με την υφιστάμενη Εθνική Οδό, ο οποίος βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, με αποτέλεσμα η πόλη της Αμαλιάδας να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στην είσοδο και την έξοδό της προς την Ολυμπία Οδό. Σε αυτό το θέμα ζήτησε λύσεις σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις και τις απαλλοτριώσεις, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος για αρκετά χρόνια η Αμαλιάδας να μην έχει την πρόσβαση που ενδείκνυται στο νέο αυτοκινητόδρομο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη του Δήμου συνολικά.

Επιπλέον, του έθεσε και το θέμα του Λαζαράκειο Δημοτικού Μεγάρου, το οποίο έκλεισε για την ενεργειακή του αναβάθμιση και την πλήρη ανακατασκευή του το Φθινόπωρο του 2021, με σκοπό να είναι έτοιμο στα τέλη του 2023. Αφού το ιστορικό κτίριο ξηλώθηκε, διαπιστώθηκε ότι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στο οποίο είχε ενταχθεί, δεν είχε χρήματα και έτσι σταμάτησε οποιαδήποτε εργασία. Από τότε αναμένεται να επανένταξή του στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ), το οποίο όμως παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις. Την ίδια στιγμή ο Δήμος κινδυνεύει να μείνει χωρίς Δημοτικό Μέγαρο, αφού και το Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας σε λίγους μήνες θα κλείσει, αφού θα προχωρήσει το δεύτερο στάδιο του έργου που είναι η δημιουργία του διοικητηρίου Αμαλιάδας. Αποτέλεσμα, ο Δήμος Ήλιδας να μένει χωρίς δημαρχείο, αν δεν επισπευστούν οι διαδικασίες αποπεράτωσης των συγκεκριμένων έργων.

Επίσης, του έθεσε το μεγάλο θέμα του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, ζητώντας να συμβάλλει προκειμένου να παραμείνει ως έχει παρά το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση, θέτοντας το μεγάλο ζήτημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου που κινδυνεύει με οριστικό «λουκέτο», αλλά και την πάγια διεκδίκηση για επαναφορά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αμαλιάδα.

Οι δύο άνδρες δεσμεύτηκαν για αγαστή συνεργασία το επόμενο διάστημα, ώστε από κοινού να δώσουν λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας.


Δελτίο τύπου - Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας - Εκδήλωση με θέμα «Τα νέα δεδομένα στην ποινική δικαιοσύνη μετά το ν. 5090/2024»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και άκρως επίκαιρη εκδήλωση διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 και ώρα 18.00 στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με θέμα «Τα νέα δεδομένα στην ποινική δικαιοσύνη μετά το ν. 5090/2024».

. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται με σκοπό την ενημέρωση του νομικού κόσμου αλλά και κάθε άλλου ενδιαφερομένου για τις αλλαγές που επήλθαν στο ποινικό δίκαιο της χώρας μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις τόσο του Ποινικού Κώδικα όσο και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αλλαγές που έρχονται να προστεθούν σε αυτές που έχουν προηγηθεί καθόλο το χρονικό διάστημα της τελευταίας πενταετίας και που συγκέντρωσαν σε μεγάλο βαθμό την κριτική των νομικών ενώσεων της χώρας, πλην όμως αποτελούν πλέον νόμο του κράτους και θα ρυθμίζουν εφεξής τις ποινικές υποθέσεις των πολιτών. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επιστήμονες από όλους τους τομείς της ποινικής θεωρίας και πράξης (πανεπιστημιακοί, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι) και αναμένεται να τεθούν προς συζήτηση και προβληματισμό όλα τα θέματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή των νέων ποινικών νόμων. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που προετοίμασε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας έχει ως εξής:

18.00 – 18.30 Προσέλευση συμμετεχόντων


18.30 Έναρξη 1ης συνεδρίας με θέμα «Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα».

Προεδρεύων: Αθανάσιος Ζούπας, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών,

Εισηγητές: Ευθύμιος Ναυρίδης, Δικηγόρος Αθηνών, πρ. μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Ποινικό Κώδικα,

Βασίλειος Πετρόπουλος, Επικ. Καθηγητής Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Δρ Ποινικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Μονάχου και Διδάκτωρ επί Υφηγεσία στους τομείς του Ποινικού Δικαίου, της Ποινικής Δικονομίας, του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου και του Οικονομικού Ποινικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Μονάχου.


20.00 Έναρξη 2ης συνεδρίας με θέμα «Οι αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».

Προεδρεύων: Νικόλαος Νικολάου, Εισαγγελέας Εφετών, Διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Πατρών,

Εισηγητές: Ευάγγελος Μιχαήλος, Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας,

Πολυχρόνης Τσιρίδης, Δικηγόρος Πειραιώς, Δρ του Ποινικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επισκέπτης Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σύμβουλος επί ποινικών θεμάτων της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας,

Παρεμβαίνων: Θεόδωρος Αντωνόπουλος, Δικηγόρος Πρωτοδικείου Ηλείας, μέλος της Ένωσης Μαχόμενων Δικηγόρων.

Δελτίο τύπου Εκτελεστικής Γραμματείας Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ηλείας

Την Τρίτη 26/03/2024, στην 3η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμηματος ΑΔΕΔΥ Ν. Ηλείας ολοκληρώθηκε η συγκρότηση του προεδρείου της.

Η σύνθεση της ΕΓ έχει ως εξής:

 

Πρόεδρος: Μπάμπης Καλαντζής (Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχαίας

Ολυμπίας-Ζαχάρως)

Αντιπρόεδρος: Γιώργος Αντωνόπουλος (Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχαίας

Ολυμπίας-Ζαχάρως)

Γραμματέας: Σωκράτης Σωτηρόπουλος (Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείο Αμαλιάδας)

 

Ταμίας: Γιάννα Θεοδωροπούλου (Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων περιοχής

Πρωτοδικείου Αμαλιάδας)

Οργ. Γραμματέας: Ανδρέας Ασημακόπουλος (Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας

Ηλείας)

Μέλη: Τρύφων Αθανασόπουλος (ΕΛΜΕ Ηλείας)

 

Χρήστος Γαρύφαλλος (Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχαίας

Ολυμπίας-Ζαχάρως)

Δημήτρης Μπαξεβανάκης (ΕΛΜΕ Ηλείας)

 

Μπάμπης Μικέλης (Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακης Ενότητας Ηλείας)

 

Πύργος, 26/03/2024

 

 

 

 

 

Αναδημοσίευση - Αναστολή «λουκέτου» στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Βάρδα

Αναστολή «λουκέτου» στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Βάρδα, συμφωνήθηκε στην συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης με την Διοίκηση της Τράπεζας.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει νέα συνάντηση με τα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» για την λειτουργία του υποκαταστήματος στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης παρουσίασε στην συνάντηση αναλυτικά στοιχεία, καθώς το συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα εξυπηρετεί τόσο την Ηλεία, όσο και την Αχαΐα, με πελάτες χιλιάδες κατοίκους, παραγωγούς και επιχειρήσεις.

Ο Γιάννης Λέντζας ευχαριστεί δημόσια όλους του Βουλευτές Ηλείας και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Διονύση Καπλάνη για την στήριξή τους στο δίκαιο αίτημα του Δήμου, καθώς και τους παραγωγούς και επιχειρηματίες της περιοχής που παραβρέθηκαν στην συνάντηση. Περισσότερο από όλους ο Δήμαρχος ευχαριστεί όλους τους απλούς δημότες που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν αν αγωνίζονται στο πλευρό του Δήμου για την παραμονή της Τράπεζας.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί!Δελτίο τύπου - Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, με τον Γ.Γ. Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρο Καμπούρη - Ν. Κοροβέσης: Παράταση προθεσμιών χορήγησης στεγαστικής συνδρομής

Η παράταση προθεσμιών χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των κτιρίων που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές στην Ηλεία, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης, που είχαν το προηγούμενο διάστημα, στην Αθήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης με τον Γενικό Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρο Καμπούρη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοροβέσης, κατανοώντας τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες ιδιοκτήτες κτιρίων από τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την Ηλεία, ζήτησε από τον κ. Καμπούρη, την χορήγηση παράτασης τόσο της ισχύος των αδειών Επισκευής, όσο και της υποβολής αιτήσεων για την χορήγηση β’ και δόσεων εγκρίσεων πυρόπληκτων και σεισμόπληκτων κτιρίων.

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, δεσμευόμενος ότι θα εξετάσει το αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία να του σταλούν τα στατιστικά στοιχεία, προκειμένου να τα ελέγξει και να προωθήσει το αίτημα παράτασης.

Δελτίο τύπου - Με γεμάτη ατζέντα η συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη

Ν. Κοροβέσης: Δώστε επιπλέον κίνητρα σε γιατρούς για το νοσοκομείο του Πύργου

Τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Πύργου αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας στην Ηλεία, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την προηγούμενη εβδομάδα, ο Νίκος Κοροβέσης με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σε μια ακόμα προγραμματισμένη επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας στην Αθήνα για επαφές σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο.

Ο κ. Κοροβέσης έθεσε υπόψιν του Υπουργού Υγείας, πάγια αιτήματα των νοσοκομειακών υπαλλήλων του νοσοκομείου Πύργου με πρώτο και βασικότερο αυτό της ενίσχυσης της νοσηλευτικής μονάδας με ιατρικό προσωπικό, ζητώντας από τον κ. Γεωργιάδη να γίνονται προκηρύξεις μόνο για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη και να δοθούν επιπλέον οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς, προκειμένου να επιλέξουν το Γ.Ν. Ηλείας.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας συζήτησε με τον Υπουργό Υγείας, την κατάσταση που επικρατεί στο Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης ατόμων με HIV, στον Πειραιά, όπου βρίσκονται αρκετοί συνάνθρωποί μας από την Ηλεία, με τον κ. Κοροβέση να ζητά από τον Άδωνι Γεωργιάδη, να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, προκειμένου η δομή να μην κλείσει και να μην υποβαθμιστεί ή τουλάχιστον να υπάρξει πρόβλεψη και μέριμνα για τους ασθενείς, αφού τα ιδρύματα της Ι.Μ. Ηλείας, δεν δύνανται να τους εξυπηρετήσουν.

Τέλος, ο Νίκος Κοροβέσης, ζήτησε από τον κ. Γεωργιάδη να επανεξετάσει το θέμα των συμβασιούχων στις νοσηλευτικές μονάδες της Ηλείας που είχαν σύμβαση με τα νοσοκομεία και πλέον καλούνται να δουλέψουν σε εργολάβους που θα αναλάβουν υπηρεσίες όπως της καθαριότητας, της φύλαξης και της εστίασης.

«Οι υψηλές υπηρεσίες υγείας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ευημερία ενός τόπου. Και εμείς θέλουμε η Ηλεία να αναπτυχθεί και οι πολίτες της να ευημερούν. Γι’ αυτό και στην συνάντηση που είχα με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, τον ενημέρωσα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτικές μονάδες του νομού, για πολλά από τα οποία ασφαλώς ήταν ήδη ενήμερος. Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση, ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε τα δίκαια αιτήματά μας και δεσμεύτηκε να εξετάσεις τις επιλογές που υπάρχουν για την ενίσχυση του Γ.Ν. Ηλείας», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.