451 New Articles

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ - ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ - Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             Κρέστενα 17 /03/2023                                

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ - ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ                                                                                                      

                                                                                               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων  , ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ηλείας, ενημερώνει τους ωφελούμενους στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» το οποίο χρηματοδοτείται από το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας ότι η διαδικασία ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ τροφίμων , (Κρέας Βόειο και χοιρινό, τυρί Φέτα ΠΟΠ, γραβιέρα ΠΟΠ, τυρί ημίσκληρο ,Ρύζι, αλεύρι, Ελαιόλαδο, Κριθαράκι, μακαρόνια , Φακές, Φασόλια, Αλάτι, Κομπόστα Ροδάκινου, Ρεβύθια, Τόνος Κονσέρβα , Ακτινίδια , Μήλα , Πορτοκάλια, Μέλι , Μαρμελάδα) , αποκλειστικά για δικαιούχους ΤΕΒΑ ,  πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα   20/3/2023 και ώρες 09:30 έως 13:30  στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ   Κρεστένων στην Επαρχιακή οδό Κρεστένων – Μακρισίων

Διαδικασία Διανομής :

  • Οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέρχονται στον χώρο διανομής, την ημερομηνία και την ώρα που θα αναγράφεται στο γραπτό μήνυμα (SMS) που τους έχει αποσταλεί.
  • Ο κάθε δικαιούχος θα πρέπει να έχει μαζί του επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει το Α.Μ.Κ.Α. ή το ΑΦΜ του όπως ορίζει το πρόγραμμα καθώς και την αστυνομική του ταυτότητα.
  • Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει στο σημείο διανομής, τα προϊόντα θα παραληφθούν από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση του δικαιούχου θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής.
  • Λόγω του ότι τα τρόφιμα τα οποία θα παραληφθούν έχουν βάρος περίπου τα 35 Kgr ανά άτομο παρακαλούνται οι ωφελούμενοι να προσέλθουν με αυτοκίνητο  καθώς η διαδικασία θα γίνει με την μέθοδο drive- through (δεν απαιτείται η αποβίβαση του ωφελούμενου καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας διανομής – Είσοδος στο χώρο , ταυτοποίηση , φόρτωση και έξοδος)

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19, παρακαλούνται οι δικαιούχοι του προγράμματος να προσέρχονται στο χώρο διανομής τηρώντας  τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

                                                                                                          

                                                                                                                                                                                  

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος

 

Αναστάσιος Καρνάρος

 

Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου - Νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από 1ης Απριλίου

Την ικανοποίησή της για την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου, στα 780 ευρώ, ενισχύοντας το εισόδημα περίπου 600.000 εργαζομένων, εξέφρασε η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Όπως τόνισε η κα. Αυγερινοπούλου μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, πρόκειται για τον υψηλότερο κατώτατο μισθό που έχει δοθεί ποτέ στην ελληνική αγορά εργασίας, ως αποτέλεσμα της δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας.

Στην δήλωσή της, η Δρ. Αυγερινοπούλου υπογράμμισε ότι η πορεία της οικονομίας στην Ελλάδα καταγράφει μια δυναμική από τις υψηλότερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ ταυτόχρονα σημειώνεται και από τις μεγαλύτερες μειώσεις στην ανεργία. «Στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί διεθνώς λόγω της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει να επιδείξει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα σε πολλά πεδία και κυρίως σε αυτό της οικονομίας. Η πτώση της ανεργίας δείχνει ότι η οικονομία έχει δυναμική, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια και η ανάκαμψη της οικονομίας θα συνεχιστεί και το 2023, στο 2%. Εργαζόμαστε συστηματικά και υποστηρίζουμε στην πράξη την δίκαιη ανάπτυξη και τον δίκαιο επιμερισμό υπέρ των πολιτών. Το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός φθάνει το 9,4% και είναι η τρίτη διαδοχική από το 2019.  Είναι η έμπρακτη στήριξη που παρέχει η Κυβέρνηση στην κοινωνία, μέσα από ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, καινοτόμες πρωτοβουλίες και μέτρα, βαθιές και ουσιαστικές τομές, σημαντικά βήματα και εφαρμογή στην πράξη της πολιτικής μας που έχει βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα, αποτέλεσμα μιας σειράς σημαντικών βελτιώσεων. Η νέα αυτή αύξηση είναι μια ακόμη από τις χειροπιαστές και αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και εφαρμόζει μια πολιτική βαθιά ανθρωποκεντρική».

Η Ηλεία Βουλευτής συμπλήρωσε ότι αυτή η αύξηση θα συμπαρασύρει το επίδομα ανεργίας αλλά και σειρά άλλων επιδομάτωνπου καταβάλει η ΔΥΠΑ, δίνοντας σημαντική ανακούφιση στο ευρύτερο κοινωνικό πεδίο ενώ πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση των μισθών τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

 

 

 

 

 

Αστυνομικά συμβάντα στην Ηλεία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη δύο ημεδαπών για παράβαση υγειονομικών διατάξεων

 

 

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε περιοχή του Πύργου, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Εγκληματικότητας Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, δυο ημεδαποί άνδρες, διότι σε αστυνομικό έλεγχο  που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκαταστήσει πρόχειρο παράπηγμα και διέμεναν σε αυτό, χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, ύδρευσης αποχέτευσης για την υγιεινή διαβίωση, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης.

 

 

 

Συλλήψεις για στέρηση

 άδειας

 ικανότητας οδήγησης

 

 

 

 

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών Πύργου, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου, δυο  ημεδαποί άνδρες, διότι σε αστυνομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν οχήματα, στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συκοφαντική επίθεση Ζωής Κωνσταντοπούλου σε Μάκη Μπαλαούρα!!! - Nα ανακαλέσει δημόσια διαφορετικά θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, όπως στα ΝΕΑ

Στις 26 Φεβρουαρίου η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη της στο ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, αφού πρώτα έκανε μια συνολική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα βασισμένη σε πλήρως αβάσιμες παραδοχές, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο Νίκος Παππάς θα έπρεπε να καταδικαστεί για κακούργημα (!), στην συνέχεια έκανε μια επιπλέον δυσφημιστική αναφορά στο πρόσωπό μου, επαναλαμβάνοντας παλαιότερο συκοφαντικό δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ», ότι δηλαδή δήθεν έγινε ευνοϊκή ρύθμιση για τη σύνταξη μου!
Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν μπορεί να μη γνωρίζει - κι αν δεν γνωρίζει, όφειλε να ενημερωθεί πριν με δυσφημίσει, ότι τα ΝΕΑ έχουν παραδεχθεί ότι το δημοσίευμά τους είναι ανακριβές και έχουν ζητήσει συγγνώμη, χωρίς όμως να με αποκαταστήσουν ουσιαστικά, καθώς η δήθεν επανόρθωση της εφημερίδας φιλοξενήθηκε σε εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας σε αντίθεση με τον πρωτοσέλιδη συκοφάντησή μου. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρωτόδικα μου έχει επιδικαστεί αποζημίωση παρά την συγγνώμη της εφημερίδας.
Κατόπιν αυτών και αφού τώρα πλέον η κ. Κωνσταντοπούλου γνωρίζει την αλήθεια, οφείλει να ανακαλέσει δημόσια την δυσφημιστική αναφορά στο πρόσωπό μου.
Διαφορετικά θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.
Απομαγνητοφώνηση:
«(Η κυβέρνηση Τσίπρα) Μάλιστα κάνανε, αν θυμάστε, την ώρα την κόβανε συντάξεις κάναν φωτογραφικές ρυθμίσεις για τους εαυτούς τους, για απαλλαγές ενοικίου και ούτως καθεξής και για τους συγκεκριμένους ... ο κύριος Μπαλαούρας τότε που ήταν εισηγητής του τρίτου μνημονίου φρόντισε τον εαυτό του ως συνταξιούχο της Τράπεζας της Ελλάδος, να μην κοπούν οι δικές τους δηλαδή οι συντάξεις και αδιαφόρησε παντελώς για τους απλούς ανθρώπους. Υπερφορολόγησε…»
{Τα σχετικά από το 7.21 στο βίντεο για ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα-Παππά }, το σχετικό κομματι για Μπαλαούρα το έχει κόψει το ΣΚΑΙ (!), αλλά υπάρχει στο 2ο βίντεο που αντιγράφτηκε από το αρχικό.

Δωρεάν rapid test στην Αμαλιάδα

Την Δευτέρα 20 Μαρτίου και ώρα 9:30 το πρωί με 14:30 το μεσημέρι, στο ισόγειο του Συνεδριακού Κέντρου της Αμαλιάδας, στη Σοχιά, θα πραγματοποιηθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapidtests) κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (covid-19) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε πολίτες της περιοχής  στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων και περιορισμού της διασποράς της πανδημίας covid-19.

Υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι ανήλικοι θα πρέπει ή να συνοδεύονται από τους γονείς τους ή να προσκομίζουν στο κλιμάκιο υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης του γονέα επικυρωμένη από το ΚΕΠ ή από το www.gov.gr (έκδοση υπεύθυνης δήλωσης).

Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19 (αποτέλεσμα rapidtest) μπορείτε να εκτυπώσετε στη σελίδα www.gov.gr στις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του taxis και το ΑΜΚΑ.

Ή μπορείτε να αντιγράψετε το παρακάτω link χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του taxis και το ΑΜΚΑ για την έκδοση της βεβαίωσης.

https://www.gov.gr/.../bebaiose-arnetikou-diagnostikou...

Στα εγκαίνια του πρώτου Πάρκου Ελληνικής Επανάστασης η Πρόεδρος της Επ. Περιβάλλοντος, Δρ. Αυγερινοπούλου

Στην τελετή εγκαινίων του πρώτου εμβληματικού Πάρκου Ελληνικής Επανάστασης, στον οικισμό των Κάτω Αμπελοκήπων του Δήμου ΠύλουΝέστορος, μετείχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Το Πάρκο Ελληνικής Επανάστασηςαποτελείσυνέχεια του επετειακού ερευνητικού προγράμματος «Δίκτυο Αιωνόβιων Δέντρων Ελληνικής Επανάστασης» του Ινστιτούτου Πολιτισμού Μεσσηνίας που τελούσε υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου – Νέστορος και την αρωγή 21 ιστορικών Δήμων της Πελοποννήσου.

Η Πρόεδρος της ΕπιτροπήςΔρ. Αυγερινοπούλου, στον χαιρετισμό της, επισήμανε ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής στήριξε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία για τη δημιουργία «Δικτύου Αιωνόβιων Δέντρων Ελληνικής Επανάστασης» με στόχο την προστασία και την σήμανση των ιστορικών δέντρων της χώρας, τα οποία μεταφέρουν κρίσιμες πληροφορίες για τη βιοποικιλότητα και την κλιματική αλλαγή ανά τους αιώνες και είναι «ζωντανά μνημεία φυσικής ιστορίας», αλλάκαι δένδρα που η γενιά μας είναι ευλογημένη να τα έχει ακόμα κοντά της.Τόνισε, μάλιστα, ότι «αυτήν την σπάνια και πολύτιμη φύση, οφείλουμε να την προστατεύσουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να την κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας και τις μέλλουσες γενιές», ενώ σημείωσε ότι «μέσα από δράσεις, όπως αυτή που εορτάζουμε σήμερα, προάγουμε την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας και τιμούμε την συμβολή της πλούσιας ελληνικής φύσης στη δημιουργία του Ελληνικού Έθνους». Υπογράμμισε, τέλος, ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος θα συνεχίσει να στηρίζει αντίστοιχες πρωτοβουλίες και στόχος είναι η λίστα με τα 71 δέντρα της Πελοποννήσου να διευρυνθεί, έτσι ώστε να προστατευθούν τα υπεραιωνόβια δέντρα και να μένουν ως ιστορική και περιβαλλοντική παρακαταθήκη για τις μέλλουσες γενεές.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εγκαινίων του Πάρκου, τελέστηκε και η πρώτη τιμητική εκδήλωση για την 198η επέτειο της Μάχης Κάτω Μηναγίων, με τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας υπέρ των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων εις μνήμην των ηρώων της πρώτης αντίστασης των Ελλήνων απέναντι στους Τουρκοαιγυπτίους, μετά την απόβαση των δυνάμεων του Ιμπραήμ Πασά στη Μεθώνη κατά το έτος 1825. Η Δρ. Αυγερινοπούλου πραγματοποίησε κατάθεση στεφάνου, ενώ μετείχε και στα αποκαλυπτήρια του πίνακα που αποτυπώνεται σπάνιος χάρτης της Πελοποννήσου της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης και αναπτύσσονται 21 «Μικρές Ιστορίες Ελευθερίας» της Ελληνικής Επανάστασης 21 ιστορικών Δήμων της Πελοποννήσου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον επισκέπτη του Πάρκου να έχει μια συνολική εικόνα της ανθρωπογεωγραφίας της επανάστασης στην Πελοπόννησο.

«SOSεκπέμπουν οι πατατοπαραγωγοί της Ηλείας, ενώ οι καταναλωτές αγοράζουν πανάκριβα»

Σε απόγνωση βρίσκονται και φέτος οι παραγωγοί πατάταςτης Ηλείας,αφού η αύξηση του κόστους παραγωγής φτάνει το 22%, λόγω της κατακόρυφης αύξησης της τιμής λιπασμάτων, αγροτικών εφοδίων, ενέργειας και καυσίμων.

Την ίδια στιγμή που η τιμή πώλησης της πατάτας είναι κάτω από 50 λεπτά/κιλό, οι αθρόες εισαγωγές και οι ‘’ελληνοποιήσεις’’ οδηγούν σε αθέμιτο ανταγωνισμό και  αυξάνουν τον όγκο της αδιάθετης ελληνικής πατάτας.Οι αθέμιτες αυτές πρακτικές προκαλούν στρεβλώσεις στην αγορά, αλλά και παραπλάνηση των καταναλωτών που φτάνουν να αγοράζουν την πατάτα στο ράφι ως και 1,10 ευρώ/κιλό!

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως τόσο ο Μιχάλης Κατρίνης όσο και ο τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, έχουν προτείνει σειρά μέτρων ανακούφισης των εγχώριων παραγωγών πατάτας, όπως:

  • Εντατικοποίηση των ελέγχων στα σημεία εισόδου της χώρας, στα συσκευαστήρια, στους χώρους αποθήκευσης, στις λαχαναγορές στα σημεία λιανικής πώλησηςγια την αντιμετώπιση των παράνομων ‘’ελληνοποιήσεων’’
  • Πραγματοποίηση αυστηρών φυτοϋγειονομικών ελέγχων, μακροσκοπικά και εργαστηριακά, για κάθε εισαγόμενο φορτίο πατάτας
  • Αύξηση των ελέγχων στα σημεία χονδρικής και λιανικής πώλησης για ψευδείς και παραπλανητικές ενδείξεις όσον αφορά τη χώρα προέλευσης.
  • Αυστηροποίηση του πλαισίου των διοικητικών κυρώσεων και προστίμων σε όσους επιχειρούν «ελληνοποιήσεις» προϊόντων και παραβιάζουν τη νομοθεσία περί ΠΟΠ και ΠΓΕ.
  • Αξιοποίηση των αδιάθετων ποσοτήτων εγχώριας πατάτας από την πολιτεία για επισιτιστική βοήθεια.
  • Καταγραφή των εκτάσεων καλλιέργειας και των παραγόμενων ποσοτήτων πατάτας, ώστε να είναι γνωστές κάθε έτος οι διαθέσιμες ποσότητες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ηλείος βουλευτής δήλωσε:

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί πατάτας στην Ηλεία, έχουν ως αποτέλεσμα ένας κομβικός κλάδος του πρωτογενούς τομέα της χώρας να βρίσκεται στα όρια της καταστροφής. Η τιμή του προϊόντος δέχεται ισχυρές πιέσεις πριν την ανοιξιάτικη συγκομιδή, όχι μόνο εξαιτίας σειράς αρνητικών εξελίξεων στην αγορά, αλλά και λόγω της αδράνειας και της απουσίας μέτρων στήριξης από πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.Εδώ και αρκετά χρόνια οι Ηλείοι παραγωγοί πατάταςδίκαια διαμαρτύρονται, αφού η τιμή πώλησης της ανοιξιάτικης πατάτας στο χωράφι δεν επαρκεί για να καλύψει το κόστος παραγωγής της.Η αδράνεια της κυβέρνησης οδηγείμεγάλο αριθμόπαραγωγών στην απόσυρση από την γεωργία, ενώ και οι ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό–παρά τις ‘’τυμπανοκρουσίες’’ ότι το πρόβλημα λύθηκε- ‘’συμπιέζουν’’ ακόμη περισσότερο τους αγρότες. Απαιτούνται εντατικοί και ουσιαστικοί έλεγχοι ώστε να παταχθούν οι ‘’ελληνοποιήσεις’’, αλλά και μέτρα στήριξης των πατατοπαραγωγών που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αντιμετωπίζουν υπέρμετρα κόστη, αθέμιτο ανταγωνισμό και χαμηλές τιμές πώλησης του προϊόντος τους ».

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.