649 New Articles

Εκδήλωση για τη Διαχείριση Ακραίων Γεγονότων Πυρκαγιάςστην Αρχαία Ολυμπία

-ΤηνΤετάρτη21 Ιουνίουαπό τηνΕλληνικήΕταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Καθώς οι δασικές πυρκαγιές των πρόσφατων ετών ανέδειξαν την ανάγκη πρόληψης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης των τοπικών κοινωνιών, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) με πολυετή δράση στην προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση του κοινού, δημιούργησε το πρόγραμμα «Διαχείριση Ακραίων Γεγονότων & Εκπαίδευση Τοπικών Κοινωνιών» με στόχο την συμβολή στην ενημέρωση των πολιτών και την μείωση του κινδύνου από δασικές πυρκαγιές.

Για την εφαρμογή του προγράμματος επιλέχθηκαν αρχικά τρεις οικισμοί σε περιοχές με σημαντικό ιστορικό πυρκαγιών, τα Βίλια Αττικής, το Μαντούδι Ευβοίας και η Αρχαία Ολυμπία.Η τρίτη από τις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις διοργανώνεται την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, στην Αρχαία Ολυμπία, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και το Ινστιτούτο Μεσογειακών & Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ «Δήμητρα».

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας (ισόγειο), είναι ανοιχτή στο κοινό.Ειδικευμένοι επιστήμονες θα αναφερθούν σε θέματα που αφορούν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής – μεταξύ άλλων:

– Συμπεριφορά δασικών πυρκαγιών και τεχνικές κατάσβεσης.
– Ανάλυση κινδύνου σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς: κατοικίες, υποδομές, αγροτική παραγωγή, φυσικές περιοχές, βιοποικιλότητα.
– Ενθάρρυνση συντονισμένης εθελοντικής δράσης σε τοπικό επίπεδο για την πρόληψη & καταστολή των πυρκαγιών.
– Ενημέρωση για μέτρα προστασίας με σκοπό την μείωση του κινδύνου καταστροφής κτηρίων.

Το πρόγραμμα θα συνεχισθεί στην περιοχή το φθινόπωρο 2022 με επαναληπτική εκδήλωση και εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18:00    Έναρξη

18:15    Χαιρετισμοί

18:30    «Συμπεριφορά πυρκαγιάς και οι παράγοντες που την επηρεάζουν. Τεχνικές κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών».Ντινόκας Δημήτριος, Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος

18:45    «Ενημερωτικές δράσεις για τους πολίτες: δασικές πυρκαγιές και μεταπυρική διαχείριση».Δασκαλάκου Ευαγγελία, Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος Ινστιτούτο Μεσογειακών & Δασικών Οικοσυστημάτων, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ»

19:00    «Τρόποι και μέθοδοι πρόληψης και προστασίας των πολιτών από την πυρκαγιά».Στεφανίδης Ιωάννης, Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος Μελετητής

19:15    «Ασφάλεια οικημάτων από δασικές πυρκαγιές».Σακελλάρης Ηλίας, Αρχιτέκτων, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

19:30    «Τοπίο και πυρκαγιά».Βλάμη Βασιλική, Περιβαλλοντολόγος, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

19:45    Παρεμβάσεις τοπικών φορέων

20:00    Ερωτήσεις – Προτάσεις – Συζήτηση

20:30    Κλείσιμο της Εσπερίδας – Συμπεράσματα

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS.

Ράπιντ τεστ Covid-19 τηνΤρίτη21 Ιουνίουστην Αρχαία Ολυμπία

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 θα διενεργηθούν νέα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtest) Covid-19στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας από τις 09:00 το πρωί έως τις 15:00μμ.

Οι δημότες που θα υποβληθούν στην εξέταση θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.Εκτός από τους κατοίκους της Αρχαίας Ολυμπίας, μπορούν να υποβληθούν σε τεστ και δημότες από άλλες όμορες Κοινότητες ή διερχόμενοι πολίτες.

Συζήτηση Γεωργιόπουλου με Πρύτανη Παν. Πατρών για Μεταπτυχιακό Τμήμα στην Αρχαία Ολυμπία

Τη δυνατότητα δημιουργίας ενός Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία συζήτησαν σε συνάντησή τους ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Αρχαία Ολυμπία.

Έγινε μια καταρχήν συζήτηση κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πεδίο συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Εκτιμήθηκε και από τις δύο πλευρές ότι η ακτινοβολία της Ολυμπίας (brand) της δίνει τη δυνατότητα προσέλκυσης ελλήνων και ξένων φοιτητών για ένα Μεταπτυχιακό Τμήμα Σπουδών, ξενόγλωσσο ή δίγλωσσο. Προς την κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο διαδικασιών για τα επόμενα βήματα.

Ξεκινά έτσι μια κοινή προσπάθεια που έχει στόχο να βάλει σε τροχιά υλοποίησης έναν πολύχρονο αγώνα της τοπικής κοινωνίας προκειμένου η Ολυμπία να επικυρώσει το πνευματικό της περιεχόμενο.

Δωρεάν εξέταση rapid test την Τετάρτη (22/06) στα Λεχαινά, και την Παρασκευή (24/06) στην Ανδραβίδα

Η  Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, συνεχίζει τις δράσεις, για την καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).

 

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:

 

 

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στα Λεχαινά,  στο Σινε Άστρον,

Από τις 09:00 έως τις 15:00.

 

 

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου στην Ανδραβίδα, στο Περιφερειακό Ιατρείο,

Από τις 09:00 έως τις 15:00.

 

 

 

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, συστήνει τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19.

 

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!

ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ!

Μιχάλης Κατρίνης: «Άμεση καταγραφή ζημιών και γρήγορη αποζημίωση για τους Ηλείους παραγωγούς που καταστράφηκαν από την θερινή χαλαζόπτωση»

Άμεσα έφερε στη Βουλή το ζήτημα της άμεσης καταγραφής των ζημιών και των έγκαιρων αποζημιώσεων των παραγωγών των χωριών του πρώην δήμου Ωλένης, καθώς και άλλων περιοχών της Ηλείας, που υπέστησαν σημαντικές καταστροφές από τις χαλαζοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, καταθέτοντας ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά.

Όπως επισημαίνει ο Ηλείος βουλευτής στο κείμενο της ερώτησής του «σημαντικές είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες χωριών του πρώην δήμου Ωλένης (Κουτσοχέρα, Μουζάκι, Αγία Άννα, Γούμερο, Καρυά, Σόπι, Χειμαδιό, Ώλενα κ.α), καθώς και σε άλλες περιοχές  της Ηλείας, εξαιτίας των συνεχόμενων θερινών χαλαζοπτώσεων της προηγούμενης εβδομάδας, που κορυφώθηκαν με πρωτόγνωρη ένταση το περασμένο Σάββατο (18/6/2022)».

Ειδικότερα, τα ακραία για την εποχή φαινόμενα επέφεραν μεγάλες καταστροφές, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν ακόμη και το 100% της παραγωγής, για ένα μεγάλο φάσμα καλλιεργειών, που συμπεριλαμβάνει ελαιοκαλλιέργειες, καλλιέργειες σιτηρών, καλαμποκιού, αμπέλια, περιβόλια κ.α.

Όπως μάλιστα, ο βουλευτής σημειώνει η συγκεκριμένη καταστροφή συνέβη σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη συγκυρία για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής, με τα κόστη παραγωγής να έχουν εκτοξευθεί για καύσιμα, ρεύμα και αγροεφόδια, με την κατανάλωση να είναι μειωμένη λόγω της ακρίβειας και του πληθωρισμού και τις υποχρεώσεις των αγροτών να έχουν αποδεδειγμένα πολλαπλασιαστεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μιχάλης Κατρίνης αξιώνει την άμεση καταγραφή των ζημιών από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ, όσο οι ζημιές είναι ακόμη ορατές και ρωτά συγκεκριμένα τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Πότε αναμένεται να πραγματοποιήσουν αυτοψίες τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ στις πληγείσες από το θερινό χαλάζι περιοχές της Ηλείας, προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές των καλλιεργειών;
  • Πότε δεσμεύεται πως θα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες της περιοχής, έγκαιρα και δίκαια, για το σύνολο των καταστροφών που υπέστησαν;

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά

 

Θέμα: « Άμεση ανάγκη καταγραφής και αποζημίωσης των καταστροφών στην αγροτική παραγωγή της Ηλείας, εξαιτίας της θερινής χαλαζόπτωσης»

Σημαντικές είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες χωριών του πρώην δήμου Ωλένης (Κουτσοχέρα, Μουζάκι, Αγία Άννα, Γούμερο, Καρυά, Σόπι, Χειμαδιό, Ώλενα κ.α), καθώς και σε άλλες περιοχές της Ηλείας, εξαιτίας συνεχόμενων θερινών χαλαζοπτώσεων της προηγούμενης εβδομάδας, που κορυφώθηκαν με πρωτόγνωρη ένταση το περασμένο Σάββατο (18/6/2022).

Ειδικότερα, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεγάλες καταστροφές, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν ακόμη και το 100% της παραγωγής, για ένα μεγάλο φάσμα καλλιεργειών, που συμπεριλαμβάνει ελαιοκαλλιέργειες, καλλιέργειες σιτηρών, καλαμποκιού, αμπέλια, περιβόλια κ.α.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη καταστροφή συνέβη σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη συγκυρία για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής, με τα κόστη παραγωγής να έχουν εκτοξευθεί για καύσιμα, ρεύμα και αγροεφόδια, με την κατανάλωση να είναι μειωμένη λόγω της ακρίβειας και του πληθωρισμού και τις υποχρεώσεις των αγροτών να έχουν αποδεδειγμένα πολλαπλασιαστεί.

Δεδομένου ότι ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας δοκιμάζεται για πολλοστή φορά και συνεπώς περιμένει την άμεση αρωγή της Πολιτείας, η οποία οφείλει να σταθεί έμπρακτα δίπλα του.

Δεδομένου ότι η άμεση καταγραφή των ζημιών από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ είναι απολύτως αναγκαία, όσο οι ζημιές είναι ακόμη ορατές, προκειμένου οι πληγέντες αγρότες να αποζημιωθούν τάχιστα και στο 100% της καταστροφής που έχουν υποστεί.

Δεδομένου ότι το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ, θα πρέπει να δεσμευθούν άμεσα πάνω σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα αποζημιώσεων των παραγωγών, έτσι ώστε οι Ηλείοι αγρότες  να γνωρίζουν συγκεκριμένα το ποτέ, το ποσό, αλλά και το πώς θα αποζημιωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν στην παραγωγή τους, εξαιτίας της θερινής χαλαζόπτωσης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Πότε αναμένεται να πραγματοποιήσουν αυτοψίες τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ στις περιοχές της Ηλείας που επλήγησαν από το θερινό χαλάζι περιοχή, προκειμένου να καταγράψουν άμεσα τις ζημιές των καλλιεργειών;
  2. Πότε δεσμεύεται πως θα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες της περιοχής, έγκαιρα και δίκαια, για το σύνολο των καταστροφών που υπέστησαν;

Ο ερωτών βουλευτής

Μιχάλης Κατρίνης

Διαμόρφωση εναλλακτικής οδού διαφυγής στην Αρχ. Ολυμπία, σε περίπτωση κινδύνου πυρκαγιάς

*Αυτοψία νότια της ΔΟΑ, από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο, τον Δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας Γ.Γεωργιόπουλο και την Διευθύντρια ΕΦΑ Ηλείας Ερ. Κόλια

 

 

   Η εξασφάλιση μιας ακόμα εναλλακτικής διαδρομής διαφυγής από τον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, σε περίπτωση κινδύνου πυρκαγιάς, ήταν ο λόγος της αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Δρ Ερωφίλη -Ίριδα Κόλια, σε περιοχή πλησίον του Αρχαίου Σταδίου.

   Η πρωτοβουλία αυτή, έρχεται σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε προς δυο εβδομάδων στην Ολυμπία, παρουσία των Υπουργών Κλιματικής Κρίσης & Πολ. Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του Υφυπουργού και του Γεν. Γραμματέα Πολ. Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά και Βασίλη Παπαγεωργίου αντίστοιχα, μετά την επιτυχημένη άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης επισκεπτών από την Αρχαία Ολυμπία.

Στο «bypass» νότια της ΔΟΑ

   Οι κ.κ Γιαννόπουλος και Γεωργιόπουλος και η κα Κόλια, συνοδευόμενοι από τους Αντιδημάρχους Αρχαίας Ολυμπίας Παναγιώτη Φλέσσα και Βασίλη Αρβανίτη, την Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Π.Ε Ηλείας Νάνσυ Παναγιωτοπούλου, τον Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου σε τεχνικά θέματα Χρήστο Γιαννόπουλο και τον Αρχαιολόγο Χρήστο Λιάγκουρα, επισκέφθηκαν τμήμα δημοτικού/αγροτικού δρόμου, νότια του Ιερού της Δήμητρας Χαμύνης, η ανακάλυψη του οποίου διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της παλαιάς Ε.Ο Αρχαίας Ολυμπίας – Τριπόλεως, στο ύψος των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Ο δρόμος αυτός, γνωστός στην περιοχή και ως «bypass», λόγω του γεγονότος ότι βρίσκεται πολύ κοντά στον Αρχαιολογικό χώρο, επιτρέπει την γρήγορη πρόσβαση στην Περιμετρική Οδό της Ολυμπίας και έχει μικρό μήκος (σ.σ περίπου 1,2 χλμ), θα μπορούσε να αποτελέσει τον ιδανικό εναλλακτικό δρόμο διαφυγής, για την ασφαλή και γρήγορη απομάκρυνση επισκεπτών αλλά και κατοίκων, σε περίπτωση που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο περιμετρικός δρόμος της Ακαδημίας.

   Κατά την διάρκεια της αυτοψίας τονίστηκε ότι, το εν λόγω τμήμα της αγροτικής οδού, που ήδη χρησιμοποιείται από τον τοπικό πληθυσμό, με ήπιες παρεμβάσεις διάνοιξης – διαμόρφωσης, θα μπορούσε να αποκτήσει τις προδιαγραφές για την διέλευση και λεωφορείων, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπάρξει η συναίνεση ιδιοκτητών όμορων αγροτεμαχίων, για την παραχώρηση εδαφικής λωρίδας, ώστε να διασφαλιστεί το απαιτούμενο πλάτος της οδού. Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ανέλαβε την υποχρέωση των διερευνητικών επαφών με τους ιδιοκτήτες, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να ληφθεί η σύμφωνη γνώμη τους και μετά την απαραίτητη έγκριση και από τον Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς το εν λόγω τμήμα ανήκει σε Ζώνη Προστασίας Α΄ (σ.σ βρίσκεται στο άμεσο περιβάλλον το Αρχαιολογικού χώρου) να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες διαμόρφωσης του υφιστάμενου δρόμου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 

 

 

 

Διονύσης Καλαματιανός: «Να αποζημιωθεί άμεσα το σύνολο των πυρόπληκτων παραγωγών»

Οι πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στην Ηλεία άφησαν πίσω τους τεράστια καταστροφή σε περιβαλλοντικό επίπεδο, ενώ προξένησαν δραματικές συνέπειες και στην τοπική οικονομία. Χιλιάδες στρέμματα αγροτικών εκτάσεων έγιναν στάχτη, οδηγώντας σε απελπισία πολλούς συμπολίτες μας που είδαν το βιός και τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να χάνονται. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς είχαν βιώσει την καταστροφή και στις φονικές πυρκαγιές του 2007.

Σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο από τις περσινές πυρκαγιές, ελάχιστα έχουν γίνει για να αποκατασταθούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν πλήρως οι πληττόμενοι παραγωγοί μας. Μάλιστα υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν λάβει ούτε την προκαταβολή της αποζημίωσης. 

Αποτέλεσμα είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν ως πρώτη και κύρια ενασχόλησή τους την αγροτική γη, να προσπαθούν να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους χωρίς εργασία και κατ’ επέκταση δίχως εισόδημα. Τη δραματική αυτή κατάσταση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο η πρωτοφανής ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα και την ενέργεια, στα καύσιμα, στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, στις μεταφορές και τις υπηρεσίες. Απ’ όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι η επόμενη μέρα για τους παραγωγούς και τις οικογένειές τους είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Το ίδιο προβληματική είναι η κατάσταση για τους πυρόπληκτους παραγωγούς που δεν λαμβάνουν επιδοτήσεις βασικής ενίσχυσης και τους αγρότες ειδικού καθεστώτος. Και αυτοί οι πυρόπληκτοι συμπολίτες μας, που σε μεγάλο βαθμό βιώνουν την ολοσχερή καταστροφή των καλλιεργειών τους, μάταια περιμένουν να ενισχυθούν και να αποζημιωθούν, καθώς ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. 

Με συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις έχουμε αναδείξει το κρίσιμο ζήτημα των αποζημιώσεων του συνόλου των πυρόπληκτων παραγωγών κάθε κατηγορίας, ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς να παραθέσουν ολόκληρο το κυβερνητικό σχέδιο και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής του, προκειμένου να στηριχθούν με άμεσο και δίκαιο τρόπο όλοι οι πυρόπληκτοι αγρότες και κτηνοτρόφοι. 

Δυστυχώς, όμως, οι κυβερνητικές ενέργειες και επιλογές για την αποκατάσταση των ζημιών και την παροχή στήριξης προς τον πυρόπληκτο αγροτικό κόσμο, από τις περσινές πυρκαγιές που κατέκαψαν την Ηλεία, είναι καθυστερημένες και ανεπαρκείς, βυθίζοντάς τον στην απόγνωση. Και δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά.

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.