392 New Articles

Δελτίο τύπου - Διονύσης Καλαματιανός: «Ολοκληρωμένη πρόταση στήριξης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγροτικό κόσμο»

Η σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες αποκαλύπτει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι και στο μείζον ζήτημα της ακρίβειας, η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς. Η αδυναμία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το γενικευμένο κύμα ανατιμήσεων και η ανοχή της σε ολιγοπωλιακές πρακτικές που τροφοδοτούν την αισχροκέρδεια, φτωχοποιούν συστηματικά την κοινωνική πλειοψηφία. Νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγροτικός κόσμος βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξαϋλώνονται και την αγοραστική τους δύναμη να καταβαραθρώνεται. Δυστυχώς, αποτελεί θλιβερή διαπίστωση πως αρκετοί συμπολίτες μας αδυνατούν πλέον να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες.

Εμείς, αφουγκραζόμενοι το σήμα κινδύνου της ελληνικής κοινωνίας, αναδεικνύουμε συνεχώς το πρόβλημα, πιέζοντας για αποτελεσματικές λύσεις. Μάλιστα, καταθέσαμε και σχετική πρόταση νόμου. Πρόκειται για ένα ολιστικό πλαίσιο αντιμετώπισης της ακρίβειας και καταπολέμησης της αισχροκέρδειας, πλήρως κοστολογημένο, ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο.

Μεταξύ άλλων, η πρόταση νόμου περιλαμβάνει:

 • Θέσπιση ανώτατου περιθωρίου μεικτού κέρδους σε τρόφιμα, βιομηχανικά αγαθά και αγροεφόδια,
 • επιβολή ανώτατου περιθωρίου κέρδους στη διύλιση πετρελαίου και θέσπιση έκτακτης εισφοράς για τα πλεονάζοντα κέρδη των διυλιστηρίων το 2023, ύψους 90%,
 • θέσπιση μηχανισμού παρακολούθησης και αποτροπής υπερκερδών στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας,
 • επιβολή έκτακτης εισφοράς στα πλεονάζοντα κέρδη των τραπεζών,
 • μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, στο χαμηλότερο επιτρεπόμενο συντελεστή της ΕΕ,
 • μείωση του ΦΠΑ στον μέσο όρο της ΕΕ και μηδενισμό του σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης,
 • ισχυροποίηση του μηχανισμού επιβολής προστίμων αισχροκέρδειας.

Επιπλέον, η πρότασή μας ενσωματώνει ειδικά μέτρα στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Δίχως αμφιβολία, ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση καθώς δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις επιπτώσεις της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, αλλά και σειρά άλλων ζητημάτων όπως μειωμένες ενισχύσεις και αποζημιώσεις, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής αδιαφορίας και εγκατάλειψης. Ενδεικτική είναι η πρόσφατη πληρωμή των αγροτικών ενισχύσεων, με τους Ηλείους παραγωγούς να λαμβάνουν πολύ μικρότερα ποσά από αυτά που ανέμεναν. Το βέβαιο είναι πως ο πρωτογενής τομέας αποτελεί πεδίο ενασχόλησης δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας και συνδέεται άμεσα με την διατροφική επάρκεια της χώρας. Επομένως, η στήριξη των ανθρώπων του είναι κοινωνική αναγκαιότητα. Προτάσσουμε, λοιπόν, τη μείωση του κόστους φυτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, τη χορήγηση ειδικής κάρτας «ΑΓΡΟΚΙΝΗΣΗΣ» για την οικονομική ενίσχυση των αγροτών και τη μείωση του κόστους αγροτικού ρεύματος.

Νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες και κτηνοτρόφοι, υποφέρουν από τον εφιάλτη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. Η αγοραστική δύναμη καταρρέει, με τους μισθούς, τις συντάξεις και τα εισοδήματα να μη φτάνουν για βγει ούτε το 15ημερο. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να θελήσει η κυβέρνηση να τις υιοθετήσει. Δυστυχώς, έστω και τώρα, δεν είναι διατεθειμένη να το κάνει.

Δελτίο τύπου - Δ. Αυγερινοπούλου: Εξετάζεται από το Υπουργείο η παράταση προθεσμιών Στεγαστικής Συνδρομής για πυρόπληκτα και σεισμόπληκτα -Η απάντηση Τριαντόπουλου σε ερώτηση της Βουλευτού Ηλείας

Η αναγκαιότητα παράτασης στις προθεσμίες χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση κτηρίων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007 και τον σεισμό του 2008 στην Ηλεία, εξετάζεται από την αρμόδια υπηρεσία, σύμφωνα με την απάντηση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, σε σχετική ερώτηση της Βουλευτού Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου. Το Υπουργείο, αναγνωρίζοντας τόσο την οικονομική όσο και την κοινωνική διάσταση του θέματος, αναμένεται να εξετάσει την ανάγκη για παράταση των προθεσμιών, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση της Ν.Δ, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, την προστασία και τις δυνατότητες συνεισφοράς στους πληγέντες κάθε περιοχής.

Η κα. Αυγερινοπούλου, στις 9 Απριλίου είχε κάνει παρέμβαση για την παράταση προθεσμιών Στεγαστικής Συνδρομής, με ερώτησή της προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας να εξεταστεί η δυνατότητα παράτασης των σεισμοπλήκτων και πυρόπληκτων Αδειών Επισκευών και των β’ και γ’ δόσεων Εγκρίσεων Ανακατασκευών, κάτι που έχει αιτηθεί και το Τ.Α.Π Ν. Ηλείας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει.

Στην απάντηση του Υπουργείου, αναφέρεται ότι, όσον αφορά στον αριθμό των υποθέσεων που εκκρεμούν στον Τ.Α.Π. Ν. Ηλείας για τις πυρκαγιές του 2007 και τον σεισμό του 2008, έχουν υποβληθεί 8 αιτήσεις από ιδιοκτήτες πληγέντων κτηρίων από τον σεισμό του 2008 που αιτούνται παράταση στις προθεσμίες χορήγησης στεγαστικής συνδρομής, προκειμένου να προχωρήσουν τις διαδικασίες για τη χορήγηση των β΄και γ΄ δόσεων επισκευής/ ανακατασκευής.

Παράλληλα όμως, όπως αναφερόταν και στην ερώτηση της Βουλευτού, μια σειρά υποθέσεων για τις πυρκαγιές του 2007 και τον σεισμό του 2008, βρίσκονται στο αρχείο της αρμόδιας υπηρεσίας. Σε αυτές, η αποκατάσταση των κτηρίων δεν έχει ολοκληρωθεί, διότι δεν υλοποιήθηκαν από τους ιδιοκτήτες οι απαιτούμενες ενέργειες μέχρι και την τελευταία προθεσμία που είχε δοθεί και συγκεκριμένα μέχρι τις 31.12.2023 για τον σεισμό του 2008 και μέχρι τις 31.12.2021 για τις πυρκαγιές του 2007.

Όπως ανέφερε η Ηλεία Βουλευτής, μετά τον σεισμό που έπληξε τον Ν. Ηλείας την 8η Ιουνίου 2008 και την πυρκαγιά του Αυγούστου 2007, οι πληγέντες σεισμόπληκτοι και πυρόπληκτοι προχώρησαν στην έκδοση αδειών επισκευών και αδειών δόμησης για την αποκατάσταση των πληγέντων κτηρίων τους. Ωστόσο, εν μέσω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών και της πανδημίας, δεν κατάφεραν εντός των οριζόμενων προθεσμιών να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες, προκειμένου να τους χορηγηθούν οι β΄ δόσεις καθώς και οι περαιώσεις για επισκευές και ανακατασκευές. Έτσι έχουμε κτήρια με ημιτελή ή και μηδενικής επισκευής, τα οποία σε έναν επικείμενο νέο σεισμό μπορεί να είναι και επικίνδυνα.

Με την ερώτησή της, η κα. Αυγερινοπούλου ζήτησε τις ενέργειες του Υπουργείου, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα αποκατάστασης των πληγέντων.


Δελτίο τύπου - ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - Οικονομική ενίσχυση στον προεκλογικό σχεδιασμό - στοιχεία λογαριασμού τράπεζας

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
 
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε καταρχήν για την άμεση ανταπόκριση αρκετών συντρόφων και συντροφισσών για την οικονομική ενίσχυση στη Νέα Αριστερά.
Το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για το σχεδιασμό της Νέας Αριστεράς ενόψει των Ευρωεκλογών στις 9 Ιούνη.Όπως καταλαβαίνουμε οι οικονομικές ανάγκες παραμένουν υψηλές.
 
Προωθούμε ξανά  τα στοιχεία του κεντρικού λογαριασμού όπου μπορεί ο καθένας και η καθεμία, εφόσον έχει δυνατότητα, να συμβάλλει,καταθέτοντας ένα ποσό.Η συμβολή όλων είναι ουσιαστική και καθοριστική!
 
Τα στοιχεία του λογαριασμού είναι:

Αρ. Λογαριασμού: 054/005231-05
ΙΒΑΝ GR20 0110 0540 0000 0540 0523 105 
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ
 
Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη όλων!
 
To εκλογικό συντονιστικό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Το έθιμο της κουλούρας αναβίωσε από το Δήμο Ήλιδας με έναν ξεχωριστό αγώνα δρόμου στην Τοπική Κοινότητα Αυγείου»

Το έθιμο της Κουλούρας που μετρά πάνω από 130 χρόνια ζωής, αναβίωσε και φέτος στην τοπική κοινότητα Αυγείου, προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου ανήμερα της εορτής του, έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου Ήλιδας μέσω της Τοπικής Κοινότητας και του προέδρου της κ. Γιώργου Προκόπη και σε αγαστή συνεργασία με το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν από το πρωί με τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο κοιμητήριο Αυγείου, όπου κάτοικοι και επισκέπτες συμμετείχαν και στη λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους του χωριού, συνοδεία 6 αλόγων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην κεντρική πλατεία της κοινότητας ξεκίνησε και η μεγάλη εκδήλωση, που περιελάμβανε και το δρομικό αγώνισμα «Τρέξιμο της Κουλούρας» σε ηλικιακές κατηγορίες.

Μάλιστα, δεκάδες αθλητές έτρεξαν τη μεγάλη διαδρομή Αρχαία Ήλιδα – Αυγείο, ενώ παράλληλα μικρά παιδιά έτρεξαν εντός του χωριού, κρατώντας ζωντανό το μακραίωνο έθιμο.

Εκατοντάδες κάτοικοι του χωριού και των όμορων κοινοτήτων πλημμύρισαν τους δρόμους του Αυγείου, αγκαλιάζοντας το δρώμενο που χρόνο με τον χρόνο δυναμώνει και ενισχύεται. Στον φετινό αγώνα, μάλιστα, συμμετείχαν περισσότεροι από 90 αθλητές.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος που αγκάλιασε το έθιμο της περιοχής, τόνισε ότι ο Δήμος στέκεται και θα στέκεται αρωγός σε όλες τις προσπάθειες που τιμούν τις παραδόσεις μας, παρέχοντας κάθε βοήθεια. Όπως επεσήμανε: Τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις πρέπει να μεταλαμπαδευτούν από τους παλιούς στους νέους, μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις».

Ο Πρόεδρος του Αυγείου κ. Γιώργος Προκόπης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Δήμο Ήλιδας για την πολύτιμη βοήθειά που προσέφερε στην διοργάνωση της εκδήλωσης.

Στην μεγάλη εορτή του Αυγείου, το «παρών» έδωσαν -μεταξύ άλλων- ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Φιλάρετος Σπανόπουλος, τα μέλη της δημοτικής αρχής Ήλιδας κ. Κώστας Τσεριώνης – Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος – Αντιδήμαρχος Πηνείας, καθώς και η δημοτική σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κα Ρόη Αντωνοπούλου.

Όλοι τους απένειμαν τα μετάλλια και τα κύπελλα στους μικρούς και μεγάλους νικητές των κατηγοριών, οι οποίοι έλαβαν και την παραδοσιακή κουλούρα του Αγίου Γεωργίου.


Δελτίο τύπου - ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - Πρακτικά 1ης συνεδρίασης της Ομάδας για τον Διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας

Πρακτικά 1ης Συνεδρίασης

29/4/2024

 

Ημερήσια Διάταξη

 1. Καλωσόρισμα και Γνωριμία της ομάδας

 2. Στόχοι της Ομάδας, βραχυπρόθεσμοι, μεσοπρόθεσμοι

 3. Προτάσεις για συγκρότηση ομάδων εργασίας σε θεματικές περιοχές για ‘Διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας’

  1. Τα Συνταγματικά προβλήματα που συνδέονται με το μη διαχωρισμό στο ελληνικό Σύνταγμα

  2. Μοντέλα και καθεστώτα της σχέσης Κράτους-Εκκλησίας στις ευρωπαϊκές χώρες. Τα διπολικά τυπολογικά παραδείγματα της Γαλλίας και της Γερμανίας

  3. Ζητήματα διαχωρισμού στην Παιδεία και η ‘κατηχητική’ διδασκαλία των θρησκευτικών

  4. Ζητήματα εκκλησιαστικής περιουσίας, φορολόγησής της, συγκρούσεις χωροταξικού/πολεοδομικού και εκκλησιαστικού δικαίου

  5. Η οικονομική σχέση Κράτους-Εκκλησίας με στόχο την απεμπλοκή των δημόσιων οικονομικών

  6. Πολιτικός λόγος, εκκλησιαστικές (πολιτικές) παρεμβάσεις και αναχρονιστικές τελετουργίες (πχ. ορκωμοσίες πολιτικών, κλπ.)

  7. Κοινωνία, Δικαιώματα και Εκκλησία: Διάρρηξη της σχέσης Κράτους-Πολίτη, κοινωνικός διαχωρισμός και αποκλεισμός ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων

  8. Γυναικεία παρουσία στο Άγιον Όρος, η αναχρονιστική σχέση της Εκκλησίας με το κοινωνικό φύλο (gender) και η αύξηση των έμφυλων διακρίσεων

 4. Συζήτηση – προτάσεις από τα μέλη της Ομάδας για άλλες θεματικές ή εκδηλώσεις στο πλαίσιο των δικαιωμάτων - υπεύθυνοι ομάδων

 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν 10 μέλη της ομάδας, κατά αλφαβητική σειρά οι Εμμανουηλίδης Βασίλης, Θεοδωράτου Αικατερίνη, Κουτσουπιά Βάσω, Μαράκη Διονυσία, Παπαδοπούλου Δέσποινα, Παπαδοπούλου Φωτεινή, Παπανδρέου Νίκος, Παπαφιλίππου Γιώργος, Τζινόπουλος Βασίλης και Φωτεινός Νίκος.

Αρχικά παρουσιάστηκαν τα συμμετέχοντα μέλη της ομάδας και γνωρίστηκαν μεταξύ τους. Οι συντονιστές Εμμανουηλίδης Βασίλης και Παπαδοπούλου Δέσποινα παρουσίασαν σύντομα το αντικείμενο και τους στόχους της ομάδας, όπως αυτοί καταγράφονται στο 1ο κείμενο πρόσκληση που στάλθηκε στα μέλη της ομάδας. Οι στόχοι χωρίζονται σε ουσιαστικούς/στρατηγικούς και οργανωτικούς έτσι ώστε οι δεύτεροι να βοηθήσουν στην εφικτότητα των πρώτων. Διακρίνονται επίσης σε άμεσους (με ορίζοντα τις ευρωεκλογές), σε μεσοπρόθεσμους (με ορίζοντα το Συνέδριο του φθινοπώρου) και σε μακροπρόθεσμους.

 

Μακροπρόθεσμος και τελικός στόχος είναι ο πλήρης Διαχωρισμός, που προϋποθέτει μια σειρά από αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο αλλά και στις ιδιοκτησιακές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας και του Κράτους. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο επισημάνθηκε από κάποιους συμμετέχοντες η πολυπλοκότητα του ζητήματος της «εκκλησιαστικής περιουσίας», των ακινήτων δηλαδή που διεκδικεί η Εκκλησία μη έχοντας πάντα νόμιμους τίτλους κυριότητας.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο, συζητήθηκε εκτενώς η παρουσία και επιρροή της Εκκλησίας στην Παιδεία, που δεν περιορίζεται μόνο στο μάθημα των θρησκευτικών, και που δρα αντιπαραθετικά προς τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε το παράδειγμα του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου για την ισότητα στο γάμο, και της χρήσης από τους μαθητές που διαφωνούσαν (και που σε κάποια σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης έκαναν μέχρι και καταλήψεις) των ίδιων επιχειρημάτων που χρησιμοποιούσαν και οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας. Σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών, επισημάνθηκε η αλληλεξάρτησή του με την λειτουργία στα Πανεπιστήμια Θεολογικών Σχολών με τη σημερινή τους μορφή.

Συζητήθηκαν όλες οι θεσμικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, αλλά και πως ακόμη και όσες λίγες έχουν γίνει εφαρμόζονται μερικώς. Για παράδειγμα, είκοσι και πλέον χρόνια μετά την κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες ώστε να συμμορφωθεί η χώρα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, πολλές δημόσιες υπηρεσίες (και αναφέρθηκε εδώ το παράδειγμα τις Αστυνομίας) συνεχίζουν να ζητούν από τους πολίτες δήλωση θρησκευτικών φρονημάτων.

Συζητήθηκε επίσης η ημιτελής θέσπιση του πολιτικού γάμου τη δεκαετία του 1980, που διατήρησε για την Εκκλησία τις πολιτικές και διοικητικές αρμοδιότητες που σχετίζονται με τον θρησκευτικό γάμο. Κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω είναι οι δυσκολίες και η αντίσταση που συναντά κάθε αλλαγή προς την εκκοσμίκευση του κράτους, πράγμα όμως που έρχεται σε αντίθεση με την επιθυμία της πλειοψηφίας των πολιτών, που σε κάθε σχετική μέτρηση δηλώνουν σε ποσοστό πάνω από 70% ότι επιθυμούν τον Διαχωρισμό της Εκκλησίας από το Κράτος.

Δεδομένων των δυσκολιών αλλά και της πολιτικής συγκυρίας, κρίνεται λοιπόν απαραίτητη η προσπάθεια επίτευξης κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών προς την κατεύθυνση του τελικού στόχου που είναι ο πλήρης Διαχωρισμός, και αυτός θα πρέπει να είναι και ένας από τους βασικούς σκοπούς της ομάδας.

 

Στις αποφάσεις που ελήφθησαν καταγράφονται:

 1. Ο στόχος συγγραφής ενός κειμένου συμβολής με χρονικό περιθώριο το Συνέδριο του Κόμματος που θα καταθέτει προτάσεις εφικτής πολιτικής προς την κατεύθυνση του Διαχωρισμού.

 2. Το κείμενο αυτό μπορεί να συντίθεται από επιμέρους κείμενα που θα εστιάζουν σε διαφορετικές θεματικές ενότητες, όπως αυτές προτείνονται στην Η.Δ.

 3. Σε μία πρώτη κατανομή θεματικών ενοτήτων οι παρακάτω σύντροφοι δηλώνουν ενδιαφέρον για τις εξής ΘΕ:

 • Βιδάλη Σοφία, ΘΕ 8

 • Θεοδωράτου Κατερίνα, ΘΕ 4.

 • Παπαδοπούλου Δέσποινα, ΘΕ 1 και 2

 • Παπαδοπούλου Φωτεινή, ΘΕ 3 και 8

 • Παπανδρέου Νίκος, ΘΕ 2, 3 και 6

 • Παπαφιλίππου Γιώργος, ΘΕ 1

 • Φωτεινός Νίκος, ΘΕ 6

 

Η ομάδα θα ξαναβρεθεί την πρώτη βδομάδα μετά το Πάσχα για περαιτέρω ανάθεση ΘΕ σε μέλη της ομάδας, κατάθεση επιπλέον προτάσεων, εμβάθυνση και συζήτηση προς υλοποίηση των στόχων της ομάδας.

 

Συντροφικά,

Οι Συντονιστές

Δήμος Πύργου - Δελτίο τύπου για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Συνεργεία του Δήμου από την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024 θα προβούν σε αυτοψίες για τον εντοπισμό ακαθάριστων οικοπέδων που βρίσκονται εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οικισμών, σε εκτάσεις που βρίσκονται σε ακτίνα 100 μέτρα από τα όρια των ανωτέρω περιοχών καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, στο πλαίσιο της εφαρμογής των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας, σύμφωνα με την 20/23 πυροσβεστική διάταξη, προς αποτροπή του κίνδυνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Oι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές των ανωτέρω περιοχών είχαν την υποχρέωση μέχρι και την 30η Απριλίου 2024 να προβούν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους καθώς επίσης και να φροντίζουν να παραμένουν καθαρά καθ΄ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από 1η Μάιου έως την 31η Οκτωβρίου.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού και συντήρησης καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου επιβάλλεται η καταλογίζεται αντίστοιχο εξολοκλήρου στον/στους υπόχρεους από τον Δήμο πρόστιμο 50 λεπτών του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο με ελάχιστο ποσό τα 200 ευρώ καθώς επίσης και η δαπάνη του αυτεπάγγελτου καθαρισμού του χώρου και απομάκρυνσης των υλικών.


 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ


CINE CINEMA || Πρόγραμμα 9/5 - 15/5

9/5 - 15/5
 
1."GARFIELD: ΓΑΤΟΣ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ" >>> 18:00- Αιθ.1
2."KUNG FU PANDA 4" >>> 18:00- Αιθ.2
3."ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ" >>>19:45- Αιθ.2
4."THE FALL GUY" >>> 19:45& 22:00- Αιθ.1
3."ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ" >>> 21:30- Αιθ.2
 
Ευχαριστούμε!


--

Cine Cinema
Αντωνίου Πετραλιά & Σμύρνης
Αμαλιάδα
26220-38088
 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.