516 New Articles

Πύργος - Σύλληψη δύο ατόμων για κλοπή

Συνελήφθησαν χθες στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 17 και 25 ετών, διότι στις 24-4-2020 στο Λεβεντοχώρι Ηλείας, αφαίρεσαν μια σταθμευμένη μοτοσικλέτα, η οποία βρέθηκε στην οικία του 25χρονου και αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Α. Νικολακόπουλος: Πάγιο μέλημά μας η στήριξη του αγροτικού κόσμου εν μέσω προβλημάτων του κορωνοϊού

Παρεμβάσεις για καίρια αγροτικά ζητήματα

Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός αναδιάρθρωσης καλλιεργειών Κορινθιακής σταφίδας

Έρχονται αποτελέσματα ελέγχων για ζημιές του 2019 ενώ δίνεται περισσότερος χρόνος για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Σε στοχευμένες παρεμβάσεις για ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο έχει προβεί ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος με θετική ανταπόκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς ήδη δρομολογούνται λύσεις τόσο για τρέχοντα θέματα που έχουν ανακύψει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όσο και για πάγια αιτήματα του κλάδου.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός προκειμένου να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών της Κορινθιακής σταφίδας. Ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης είναι θετικός σε αυτή την κατεύθυνση, όπως είχε δηλώσει άλλωστε και σε επίσκεψή του στο νομό Ηλείας, και με δεδομένο ότι η βούληση είναι να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία το Υπουργείο έχει  ξεκινήσει την καταγραφή του συνολικού αριθμού στρεμμάτων σε όλους τους νομούς που καλλιεργείται Κορινθιακή σταφίδα και θα αναζητηθούν όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης της αναδιάρθρωσης, μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Και επίσημα παράταση

Θετική εξέλιξη και για την υποβολή των δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης για το έτος 2020, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος εντός των επόμενων ημερών θα δοθεί και επισήμως παράταση μέχρι τις 15 Ιουνίου για την συμπλήρωση και υποβολή τους.

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ είναι η 15η Μαΐου, ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξαιτίας της δυσχερούς κατάστασης που έχει ανακύψει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει αποφασίσει να επιτρέψει στα κράτη μέλη να παρατείνουν κατά ένα μήνα την προθεσμία υποβολής, απόφαση της οποίας  κάνει χρήση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της χώρας μας, για να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στην διαδικασία.

Άλλωστε, το Υπουργείο είχε λάβει απόφαση από τις αρχές του μήνα προκειμένου η 15η Μαΐου να λογίζεται ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ που πραγματοποιούνται μόνο εξ αποστάσεως και είχε δοθεί σχετική παράταση μέχρι τις 15 Ιουνίου για τις περιπτώσεις που απαιτείται η φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων, ωστόσο προς διευκόλυνση θα δοθεί και επισήμως παράταση για όλες τις περιπτώσεις.

Αποστολή πορισμάτων

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα αποσταλούν και τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για όσους είχαν υποστεί ζημιές στις καλλιέργειες κατά το έτος 2019, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων.

Επισημαίνεται ότι από την Μεγάλη Τετάρτη καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 18.848.000 ευρώ σε παραγωγούς, ως αποζημιώσεις για καταστροφές φυτικού και ζωικού κεφαλαίου του έτους 2019, εκ των οποίων το ποσό των 75.322,20 ευρώ αφορούσε την Ηλεία.

Με την αποστολή των πορισμάτων την επόμενη εβδομάδα οι παραγωγοί θα έχουν την δυνατότητα να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ πληρωμής και ζημίας και θα έχουν την δυνατότητα υποβολής ενστάσεων.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Νικολακόπουλος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και με τους αγρότες του νομού για το θέμα της τιμής της πατάτας, που βάλλεται από τις αθρόες εισαγωγές και ήδη έχει θέσει το θέμα στο Υπουργείο για περαιτέρω στήριξη του προϊόντος.

 

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (27-4-2020 έως 3-5-2020) θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

 

 • Την Δευτέρα 27-4-2020 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ανδρίτσαινα - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Μάτεσι – Ροβιά - Θησόα - Νέα  Φιγαλεία – Ζαχάρω.
 • Την Τρίτη 28-4-2020 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
 • Την Τετάρτη 29-4-2020 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Ανδρίτσαινα – Κάτω Μυγδαλιές - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα – Βρίνα – Κρέστενα.
 • Την Παρασκευή 1-5-2020 και κατά τις ώρες 17:00-24:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
 • Το Σάββατο 2-5-2020 και κατά τις ώρες 14:00-20:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Δραγώγι –Πέτρα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω
 • Την Κυριακή 3-5-2020 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Ανδρίτσαινα – Κάτω Μυγδαλιές - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα – Βρίνα – Κρέστενα.

 

 

 

 

 

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΤΑΚΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ (Άρθρο 67 Ν.3852/10)

            Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του  Δημοτικού συμβουλίου Πηνειού στις 29-4-2020, ημέρα Τετάρτη    σε συνεδρίαση   «δια περιφοράς» σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67 παρ 5 και 167 παρ1 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του άρθρο 184 (παρ. 1 και 2) του Ν. 4635/2019 με ώρα έναρξης της συνεδρίασης 11:00 π.μ. και λήξης 13:00 μ.μ.,   για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της  ημερήσιας διάταξης:

 

 1. Λήψη απόφασης για κλάδεμα δένδρων ευκαλύπτου που βρίσκονται στην περιοχή της Μπούκας Παλαιοχωρίου Δ. Πηνειού. (Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας   κ. Σπυρίδων Βασιλείου).
 2. Λήψη απόφασης για απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελών για όλες τις επιχειρήσεις του Δήμου Πηνειού  που έχουν υποχρεωθεί να διακόψουν τη λειτουργία τους εξαιτίας των έκτακτων μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. (Εισηγητής : Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού Θεόδωρος Θεοδωρακόπουλος).
 3. Λήψη απόφασης για έγκριση ανόρυξης υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Τραγάνι» στην Κοινότητα Δήμητρας. (Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας κ.  Σπυρίδων Βασιλείου).
 4. Λήψη απόφασης για έγκριση ανόρυξης υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Χαλικερό» στην Κοινότητα Ρουπακίου. (Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας   κ.  Σπυρίδων Βασιλείου).
 5. Λήψη απόφασης για συγκρότηση επιτροπών παραλαβής έργων. (Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας κ. Σπυρίδων Βασιλείου).
 6. Λήψη απόφασης για γνωμοδότηση του ετήσιου προγράμματος δασοπονίας του Δασαρχείου Αμαλιάδας στα διοικητικά όρια του Δήμου Πηνειού. (Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας κ. Σπυρίδων Βασιλείου).
 7. Λήψη απόφασης για τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων και μεταλλικών κολωνακίων έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στη Κοινότητα Παλαιοχωρίου. (Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας   κ. Σπυρίδων Βασιλείου ).
 8. Λήψη απόφασης σχετικά με τα σιντριβάνια κοινοχρήστων χώρων Δήμου Πηνειού. (Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας   κ. Σπυρίδων Βασιλείου )
 9. Λήψη απόφασης για  αναμόρφωσης προϋπολογισμού εσόδων εξόδων του Δήμου έτους 2020 (Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών  κ. Γεώργιος Παναγούλιας).

 

 • Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί διά περιφοράς (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) σύμφωνα με τις διατάξεις τού άρθρ. 10 τής από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού Covid-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής τους» (ΦΕΚ Α΄ 55), και τού άρθρου 184 «Ρύθμιση θεμάτων σύγκλησης δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων» του Ν. 4635/19.
 • Καλείται κάθε μέλος τού συμβουλίου ξεχωριστά:

                        Α) να ενημερώσει το προεδρείο για τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση στο email:

                      Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                        β) να στείλει την ψήφο ή την τοποθέτησή του επί των θεμάτων,

                        με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο ανωτέρω email ή εγγράφως ή με fax: 2623032839, στη γραμματεία του ΔΣ,     αποκλειστικά και μόνο  κατά  το διάστημα διεξαγωγής της συνεδρίασης.

(τηλέφωνο Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου : 6974509782)

 

 

                                                                   Γαστούνη 24 Απριλίου   2020

Ο  Πρόεδρος

 

 

Θεόδωρος Αθ. Θεοδωρακόπουλος


 

 
   

 

 

 

 

 

α/α

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» μετά την σύμπραξη  των δημοτικών παρατάξεων «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ –ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ» του εκλεγέντος Δημάρχου και ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ»

1

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ

2

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

3

ΒΡΥΩΝΗ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ

4

ΒΥΤΑΝΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

5

ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

6

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΣ

7

ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ

8

ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

9

ΚΟΛΟΚΑΤΙΝΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

10

ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ

ΣΙΜΩΝ

11

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΟΦΙΑ

12

ΜΑΦΡΕΔΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

13

ΜΠΡΑΤΗΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ

14

ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

15

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ

ΜΙΧΑΗΛ

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»

16

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

17

ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΦΩΤΕΙΝΗ-ΔΙΟΝΥΣΙΑ

18

ΔΗΜΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

19

 ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

20

ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

21

ΚΑΤΣΑΛΑΣ

ΦΩΤΙΟΣ

22

ΚΟΝΤΟΥΛΗ

ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΩ ΕΙΡΗΝΗ

23

ΚΥΡΙΑΖΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

24

ΤΣΕΡΕΜΕ

ΑΡΕΤΗ

25

ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΗΝΕΙΟΥ»

26

ΤΣΑΟΥΣΑΚΗΣ

ΑΛΕΞΙΟΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

27

ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

 

 • Με την αριθμ. 1066/2019 απόφαση Δημάρχου Πηνειού έγινε αποδεκτή η αίτηση παραίτησης της κας Μαρίας Πανάγαρη  από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου της ΕΝΙΑΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» της Εκλογικής  Περιφέρειας Γαστούνης. Τη θέση της κατέλαβε ο πρώτος αναπληρωματικός σύμβουλος σύμφωνα με την  αριθμ. 19/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας κ. Καλαρίτης Μιχαήλ  ο οποίος και ορκίστηκε την 25η -10-2019.
 • Με την αριθ. 325/14-1-2020 δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου  Ιωάννη Καραμπίνη προς το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  ανεξαρτητοποιήθηκε από την  ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»  

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΙ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ

ΠΟΥΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ

ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΤΣΙΟΓΚΑ 

ΜΑΡΙΑ

ΤΡΑΓΑΝΟΥ

ΤΣΑΚΩΝΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓ. ΜΑΥΡΑΣ

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΑΣ

ΓΙΑΤΡΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΑΒΑΣΙΛΑ

ΒΑΓΓΗΣ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΚΑΡΔΙΑΚΑΥΤΙ

ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ

ΚΟΡΟΙΒΟΥ

ΛΑΛΟΣ

ΦΩΤΙΟΣ

ΛΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΡΟΥΛΙΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΛΥΓΙΑΣ

ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΑΧΟΥ

ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

ΤΣΑΤΣΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΡΟΥΠΑΚΙΟΥ

ΡΕΓΚΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΙΜΙΖΑΣ

ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ

ΚΑΛΥΒΙΩΝ-ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ

ΣΠΥΡΙΛΙΩΤΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Μιχάλης Κατρίνης: Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση εάν θα μας οδηγήσει σε νέο μνημόνιο. Η πολιτική της δημιουργεί νέους «προνομιούχους» και «μη προνομιούχους».

Η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης για έκδοση ευρωομολόγου εγκαταλείφθηκε νωρίς και τώρα στηρίζει το Ταμείο Ανάκαμψης στην Ευρώπη ζητώντας άμεσες ενισχύσεις, ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης στην στη Βουλή, κατά τη συζήτηση κύρωσης της ΠΝΠ της 30/3/2020 ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει εάν θα μας οδηγήσει στον ESM και σε νέο μνημόνιο».

Σε σχέση με την στάση του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή τόνισε: «Ασκούμε υπεύθυνη αντιπολίτευση με προτάσεις, ψηφίσαμε μέτρα της κυβέρνησης που δίνουν λύσεις, αλλά δεν συναινούμε σε όλες τις επιλογές, εφόσον υπάρχει κίνδυνος οι αποφάσεις της να δημιουργήσουν τους νέους «προνομιούχους» και «μη προνομιούχους του αύριο», να οδηγήσουν σε κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και νέες στρατιές ανέργων».

Ο βουλευτής τόνισε ότι αποτελεί κοινωνική αναλγησία όταν προσφέρει επίδομα μόνο σε 160.000 από τους 470.000 μακροχρόνια άνεργους ή όταν με γραφειοκρατικά προσχήματα αφήνει εκτός στήριξης κατηγορίες ωρομίσθιων, χαμηλόμισθων ή υποαπασχολούμενων.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδικία και προκατάληψη απέναντι στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αφού τους αφήνει εκτός των μέτρων στήριξης, υπονομεύοντας ταυτόχρονα τη διατροφική επάρκεια της χώρας. Χαρακτήρισε νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία την άποψη, ότι όποιος δεν μπορεί στην κρίση να κολυμπήσει, τότε ας πνιγεί, επισημαίνοντας ότι με αυτή τη λογική και υιοθετώντας τις εντολές των τραπεζών η κυβέρνηση αφήνει έξω από τις ευκαιρίες στήριξης τις επιχειρήσεις που κατάφεραν να μείνουν ανοιχτές, ακόμα και με τα τραύματα της προηγούμενης δεκαετούς κρίσης, ακόμα και με την υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας στην πλάτη μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τρεις τροπολογίες που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής, για τη μείωση της προκαταβολής φόρου για το 2020 στο 50% για όλες τις επιχειρήσεις και πλήρη απαλλαγή για τις άμεσα πληττόμενες, για την προστασία πρώτης κατοικίας και για την έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των εργαζομένων του ΕΣΥ και όλων όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου απέναντι στον κορωνοϊό,

Δήλωσε, επίσης, ότι το Κίνημα Αλλαγής συμφωνεί με την στήριξη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την πληροφόρηση των πολιτών, αλλά αυτή πρέπει να γίνεται με κριτήρια, να συμπεριλαμβάνει και τα περιφερειακά ΜΜΕ και να διασφαλίζει τον πλουραλισμό των απόψεων.

Τέλος, σε σχέση με το φιάσκο της περιβόητης τηλεκατάρτισης ανέφερε ότι είναι θλιβερό να μην υπάρχει η ευθιξία της παραίτησης υπουργών.

 

Συνεδρίασε το Συντονιστικό του δήμου Πηνειού με θέμα την προετοιμασία για την πρόληψη πυρκαγιών

Υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Νίκου Μαφρέδα συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Γαστούνης  το Συντονιστικό Τοπικό  Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πηνειού. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή με την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Στο ΣΤΟ συμμετείχαν: ο κ. Βασίλειος Σολδάτος  πύραρχος διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Ηλείας, ο κ. Τριτάρης  Νικόλαος σμηναγός  επιτελής εγκαταστάσεων, ο κ. Λεμποτέσης Κωνσταντίνος υπαστυνόμος  διοικητής ΑΤ Πηνειού, ο κ. Κωνσταντίνος Χριπάτσιος διοικητής ΠΥ Αμαλιάδας και ο κ. Αργύρης Φαλίδας αντιπύραρχος Διοικητής ΠΥ Λεχαινών,

Από την πλευρά του Δήμου συμμετείχαν: ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Κώστας Μπαλκάμος,  ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μαφρέδας , η επίκουρός του Χριστίνα Βρυώνη, η αντιδήμαρχος Παιδείας Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης  Σοφία Μαρινοπούλου, ο άμισθος αντιδήμαρχος Νίκος Γεωργόπουλος και η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας  Δέσποινα Τσάφα.

Το Χρονολόγιο της «Νίκης της απόσυρσης της επαίσχυντης διάταξης με τα voucher της ντροπής»

«Συνέβαλανεπιστήμονες (δικηγόροι-μηχανικοί κτλ), όλοι μας, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ που σήκωσε το θέμα. Εύχομαι και σε όλα τα υπόλοιπα, όπως χαριστικές ρυθμίσεις στα κανάλια, στους κλινικάρχες κτλ να συντονιστούμε όλοι».

Αυτά τα σεμνά έγραψα στο προφίλ δικηγόρου, που ήταν από τους πρώτους που πήραν δημόσια θέση για τη προσβολή των επιστημόνων επαγγελματιών και το σκάνδαλο που έστησαν.

Φίλοι του όμως, μου όρμησαν αμφισβητώντας τη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στην απόσυρση της επαίσχυντης απόφασης της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σημειώνω, τη μεγάλη συμβολή, ελάχιστων ΜΜΕ,φωτεινές εξαιρέσεις: «Εφ. Συντακτών», «Η Αυγή», “Documento”, “Tvxs”, «Δημοκρατία» καιπάρα πολλά social media.

Χωρίς πολλά λόγια ας δούμε το χρονολόγιο της εξέλιξης μέχρι την νίκη:     

 • 03.2020:Δημοσιεύτηκε η ΠΝΠ περί «μεθόδου τηλεκατάρτισης στα προγράμματα ανέργων ή εργαζομένων».
 • 03.2020: Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων. Παροχή έκτακτου επιδόματος σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.
 • 03.2020: Αλ. Τσίπραςσε τηλεδιάσκεψη με το Προεδρείο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας: Ο κ. Μητσοτάκης να πάρει πίσω την απαράδεκτη ρύθμιση, που κάνει «δωράκια»,περί προγραμμάτων κατάρτισης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,αναφέρθηκε στους εμπαιγμούς της κυβέρνησης, με τα ψίχουλα των 300 ευρώ το μήνα και μάλιστα με τρόπο εξευτελιστικό. Αφού τους θεωρεί a priori ακατάρτιστους,τονίζει ότι "ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να παρέμβει προσωπικά και να πάρει πίσω αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση. Και να εντάξει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως άλλωστε προβλέπει και η ΠΝΠστο έκτακτο -αν και ανεπαρκές- επίδομα των 800 ευρώ".
 • 03.2020: Ν. Παππάς: «Όχι στον εμπαιγμό επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών, να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ»
 • 03.2020 : Β. Παπαστεργίου: Η επιλογή των voucher κατάρτισης είναι αναξιοπρεπής
 • 4.2020Αλ. Τσίπρας στη Βουλή: Διατήρηση των θέσεων και σχέσεων εργασίας αλλά και των εισοδημάτων μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων, και ελευθέρων επαγγελματιών κατά την διάρκεια της κρίσης.
 • 04.2020: Ερώτηση 42 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη στήριξη τωνελευθέρων επαγγελματιών, ανακαλώντας άμεσα τις υποτιμητικές εξαγγελίες περί κατάρτισης τους.
 • 04.2020:Επίκαιρη ΕρώτησηΤσακαλώτουπρος Σταϊκούρα για τη μεσαία τάξη και τα ταμειακά διαθέσιμα.
 • 04.2020: Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει και για το τελευταίο ευρώ που έχει δαπανηθεί εν μέσω της πανδημίας
 • 4.2020:

Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα στο ΚΟΝΤΡΑ

"Πρώτα απ'όλα ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται η κυβέρνηση στους επαγγελματίες επιστήμονες, δηλαδή σε αυτούς που εκπροσωπούν την μεσαία τάξη στην Χώρα μας, καταδεικνύει το πόσο υποκριτικό ήταν όλο αυτό προεκλογικό αφήγημα, που είχε κάνει δήθεν σημαία την μεσαία τάξη και τώρα αυτή η μεσαία τάξη δεν έχει δικαίωμα ούτε σε αυτό λειψό 800άρι"

Τόνισε επίσης ότι "ακόμη χειρότερο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ενώ η Ευρωπαϊκή επιτροπή δίνει την δυνατότητα να ενταχθούν τα 800 ευρώ στα προγράμματα ΕΣΠΑ" εξηγώντας ότι «θα μπορούσαν να πάρουν το πλήρες ποσό χωρίς την διαμεσολάβηση ΚΕΚ, το οξύμωρο όμως είναι ότι έχουμε αυτή την περίεργη διαμεσολάβηση και ο δημόσιος προϋπολογισμός επιβαρύνεται κατά πολύ περισσότερο με 50εκ. ευρώ" την ώρα που οι επαγγελματίες αντί 800 ευρώ παίρνουν 600 ευρώ κι ένα ποσό 470 ευρώ πηγαίνει στα κέντρα κατάρτισης».Τόνισε επίσης, ότι «θα ζητηθούν εξηγήσεις για την επιλογή της κυβέρνησης να χρηματοδοτηθούν με 80 εκατομμύρια οι ιδιοκτήτες ΚΕΚ,  που είναι μειωτική για τους επιστήμονες. Το θέμα θα τεθεί και θα ζητήσουμε απαντήσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 • 04.2020: Ενώ το ΤΕΕ σιωπά οι μηχανικοί συλλέγουν υπογραφές για «τα voucher της ντροπής»
 • 04.2020: Αν και με μεγάλη αργοπορία, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, εκφράζει την οργή των δικηγόρων κατάΒρούτση: «Όχι» στην τηλεκατάρτιση, άμεση χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ.
 • 04.2020:

Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για τα προγράμματα voucher

Για αδιαφανή και εξευτελιστική διαδικασία κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησε την ακύρωση των προγραμμάτων, υπενθυμίζοντας ότι «για τα εν λόγω προγράμματα χρησιμοποιείται και δημόσιο χρήμα, την ώρα που η κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα να μην επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε με ένα ευρώ».

 • 04.2020: Ο Αλ. Χαρίτσης: Η Ν.Δ εξαπάτησε τους "κατεξοχήν εκπροσώπους της μεσαίας τάξης, τους επιστήμονες" που αντί να στηριχθούν από την Κυβέρνηση " αντιμετωπίζουν την αδιαφορία και τον εξευτελισμό ", ενώ κατήγγειλε ότι «τα ΜΜΕ αποσιώπησαν το ζήτημα», κάνοντας λόγο για «αναντιστοιχία μεταξύ αυτών που απασχολούν την κοινωνία και των όσων προβάλλουν τα ΜΜΕ».
 • 04.2020: Ενώ το Οικ Επιμελητήριο σιωπά, προοδευτικοί Οικονομολόγοι: Το φιάσκο των vouchers της ντροπής
 • 4.2020: Καμία απάντηση Βρούτση για το φιάσκο των voucher, για το «"Σκοιλ Ελικικού» και τις «Προσθέσεις και Ελέγχου Λοιμώχθηκαν».
 • 4.2020: Τα γνωστά Μέσα Ενημέρωσης σιώπησαν, ακόμα και σήμερα, ημέρα που αναγκάστηκε ο κ. Μητσοτάκης να αποσύρει τη κατάπτυστη ρύθμιση της κυβέρνησης του.

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.