528 New Articles

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ - Διάσωση Πρώτης Κατοικίας και με επιδότηση δόσης δανείου

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

 

 

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ

ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΑΡΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

 

 

 

Το σχέδιο για το νέο πτωχευτικό κώδικα, περιλαμβάνει σημαντικές δικλείδες ασφαλείας στην περίπτωση διάσωσης της πρώτης κατοικίας και παραλλήλως προβλέπει ρυθμίσεις και για πολλά περισσότερα φυσικά πρόσωπα όπως είναι η κατηγορία των εμπόρων που μέχρι τώρα λόγω της επαγγελματικής τους δραστηριότητας δεν καλύπτονταν από το νόμο Κατσέλη αλλά και δεν εντάχθηκαν  στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

 

Ταυτοχρόνως θα δώσει απάντηση στο αδιέξοδο που έχουν μπροστά τους αναρίθμητοι δανειολήπτες που δεν έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο προστασίας. Και τούτο, εξαιτίας των αποφάσεων και των νομοθετικών πρακτικών της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ  στελέχη του οποίου σήμερα, έρχονται με υποκριτικό πολιτικό τρόπο να εκφράσουν τώρα τη δήθεν ανησυχία τους. Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει την λήξη της προστασίας της προστασίας της πρώτης κατοικίας την 31-12-2019 και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδωσε παράταση μέχρι την 30-4-2020 προκειμένου να προετοιμάσει νέο νομικό πλαίσιο προστασίας.

 

Τα ανωτέρω επισημαίνει ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος  που είναι σε επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς και οικονομικούς παράγοντες για το θέμα, ώστε να ενημερώνεται αλλά και για να υποβάλλει προτάσεις  για το σχέδιο που διαμορφώνεται  για να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή και να πείσει για την αποτελεσματικότητά της τους θεσμούς της Ευρωπαικής Επιτροπής.

 

 

 

 

ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΓΩΝΙΑΣ

 

 

Όπως τονίζει ο κ. Νικολακόπουλος  επιδιώκεται μια διαδικασία  με ευελιξία και με εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής και μάλιστα για ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό υπερχρεωμένων πολιτών  που μέχρι σήμερα βρίσκονταν  εκτός νομοθετικού πλαισίου και κινδυνεύουν οι περιουσίες τους, ενώ στοχεύει σε λύση που θα ικανοποιεί  σχετικά με την πρώτη κατοικία σε βάθος χρόνου και ανάλογα με τις δυνατότητες αποπληρωμής των ίδιων των δανειοληπτών.

Σχολιάζοντας εξάλλου  τις αιτιάσεις της Αξιωμ. Αντιπολίτευσης  ο βουλευτής της ΝΔ σημειώνει ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία για φυσικά πρόσωπα μέχρι τον Ιούνιο και για νομικά πρόσωπα μέχρι τον Σεπτέμβριο ενώ μέχρι τότε αναμένεται να θεσπιστεί νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας. Οι παρατάσεις όμως επιτείνουν την αγωνία για αυτό και ο νέος πτωχευτικός κώδικας θα στραφεί σε διαφορετικά δεδομένα, που θα μπορούν να βοηθήσουν περαιτέρω τα ευάλωτα νοικοκυριά που θα έχουν ακόμη και την επιλογή  να επιδοτηθούν από το Κράτος για την εξόφληση μέρους της δόσης τους.

ΟΙ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΙ 

Σύμφωνα με τα όσα συζητούνται όπως ενημερώνει ο Ηλείος βουλευτής, η διάσωση της πρώτης κατοικίας θα μπορεί να γίνει είτε με εξωδικαστική διαδικασία μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμμματείας Ιδιωτικού Χρέους, είτε με πτωχευτική διαδικασία στο δικαστήριο. Στην πρώτη περίπτωση ο δανειολήπτης θα διερευνά με τους δανειστές χωρίς την παρέμβαση δικαστηρίων  την εξεύρεση λύσης με ρύθμιση οφειλών  Εδώ ο νέος πτωχευτικό κώδικας δεν θα προβλέπει προκαθορισμένο είδος ρύθμισης ή ύψος «κουρέματος» κλπ όπως συμβαίνει τώρα,

Εφόσον δε, οι δύο πλευρές συναινέσουν σε συγκεκριμένη συμφωνία ρύθμισης, ο οφειλέτης θα μπορεί να ζητήσει επιπλέον μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιδότηση της δόσης δανείου (ως στεγαστικό επίδομα) υπό την προϋπόθεση  να ανήκει στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

 

Στην δεύτερη περίπτωση, μέσω Δικαστηρίου, ο δανειολήπτης, θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει αίτημα εξαίρεσης της πρώτης κατοικίας από την εκποίηση της υπόλοιπης ακίνητης περιουσίας . Θα μεταβιβάζει προσωρινά την κυριότητά της σε κρατικό φορέα που θα δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό, σε τίμημα ίσο με την εμπορική αξία του ακινήτου. Θα μπορεί ωστόσο να μένει στην κατοικία του δίνοντας ένα μικρό μίσθωμα που θα ορίζεται με βάση την απόδοση που αντιστοιχεί προς το μέσο κυμαινόμενο επιτόκιο του στεγαστικού δανείου.

 

Ακολούθως και εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος που πιθανότατα να είναι τα τρία έτη,  θα μπορεί να ζητήσει την μετατροπή της σύμβασης σε μίσθωση με δικαίωμα επαναγοράς  και τουλάχιστον εικοσαετή διάρκεια ώστε το ακίνητο να επανέλθει στην κυριότητά του.

 

Όλα τα παραπάνω ήδη εξετάζονται με μεγάλη προσοχή και στις λεπτομέρειές τους ώστε στο τέλος να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην διάσωση της πρώτης κατοικίας που είναι και το μείζον ζητούμενο καταλήγει ο κ. Νικολακόπουλος ενώ τέλος σε σχέση με τα πυρόπληκτα δάνεια που επίσης ενδιαφέρουν κυρίαρχα πολλούς δανειολήπτες στην Ηλεία θα γίνουν ξεχωριστές διαπραγματεύσεις  να βρεθούν  και εδώ οι λύσεις που θα δίνουν με την σειρά τους διέξοδο στους επαγγελματίες μας. Στο θέμα των πυρόπληκτων δανείων ήδη εξετάζονται συγκεκριμένες λύσεις και υπάρχει βεβαιότητα ότι θα υπάρχουν διευκολύνσεις.

Δήλωση Αυγερινοπούλου για την Διεθνή Ημέρα Γης: Υγιής Φύση – Υγιείς Άνθρωποι

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Γης, η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. δήλωσε:

«Κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, εορτάζουμε την Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης που σήμανε την απαρχή του παγκόσμιο περιβαλλοντικού κινήματος . 

Φέτος, η 50η επέτειος του εορτασμού της Ημέρας της Γης (1970 - 2020) συμπίπτει με μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, καθώς ο ιός COV-SARS-2 έχει προκαλέσει παγκοσμίως πανδημία, αλλά συνάμα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρίας θύμησης της στενής αλληλεξάρτησης της υγείας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, καθώς έρευνες ενδεικνύουν την συσχέτιση μεταξύ της εξάπλωσης του ιού με την περιβαλλοντική υποβάθμιση. Η περιβαλλοντική υποβάθμιση και η κλιματική αλλαγή ευνοούν την εμφάνιση και εξάπλωση των ιών, όπως του COVID-19, ενώ επηρεάζουν και την ευαλωτότητα των ανθρώπων απέναντι στους ιούς, καθώς ένα ρυπασμένο περιβάλλον, εν γένει, αδυνατίζει τον ανθρώπινο οργανισμό και συμβάλλει στην εμφάνιση υποκείμενων νοσημάτων. Τα δε λεπτά σωματίδια τα οποία δημιουργούν την ατμοσφαιρική ρύπανση γίνονται φορείς του ιού και συμβάλλουν στη μεταδοτικότητά του. Καθίσταται συνεπώς σαφές ότι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, υγιές περιβάλλον σημαίνει και υγιής άνθρωπος».

#ypen #earthday2020

 

Διονύσης Καλαματιανός: Το «μαξιλάρι» των 37 δις ανήκει στον Ελληνικό λαό!

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη δημοσιονομική της πολιτική πέτυχε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τη ρύθμιση του χρέους και την εξασφάλιση ενός αποθεματικού – «μαξιλαριού» ρευστότητας ύψους 37 δις ευρώ. Τα χρήματα αυτά, που προέρχονται από την τεράστια προσπάθεια και τις θυσίες του λαού πετυχαίνουν τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Είναι χρήματα που με εθνική συνείδηση συγκέντρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το συμφέρον των πολιτών, ιδίως εκείνων που επλήγησαν περισσότερο κατά την πολύχρονη οικονομική κρίση. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση, έχοντας παραλάβει άδεια ταμεία το 2015 και παρ’ ότι κυβέρνησε με το «βραχνά» των μνημονίων, παρέδωσε οικονομική ρευστότητα για να χρησιμοποιηθεί σε δύσκολες στιγμές.

Όλοι θυμόμαστε ότι τα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ, σε δημόσιες τοποθετήσεις τους, αρχικά αμφισβήτησαν την ύπαρξη αυτού του «μαξιλαριού» ρευστότητας. Στη συνέχεια, αρμόδιος υφυπουργός το χαρακτήρισε σε ομιλία του στη Βουλή ως οικονομική γκάφα! Τελικά, αναγκάστηκαν ν΄ αναγνωρίσουν την αξία και την ύπαρξή του. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες, πηγές του Υπουργείου Οικονομικών διαρρέουν ότι, χρήματα αυτού του αποθεματικού αντλούνται ήδη από την 1η Απριλίου για την αντιμετώπιση της νέας κρίσης.

Το «μαξιλάρι», λοιπόν, είναι υπαρκτό και μάλιστα, είναι ένα από τα βασικά χρηματοδοτικά εργαλεία, στα οποία στηρίζεται το πλήρως κοστολογημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, για την αντιμετώπιση της υγειονομικής και της επερχόμενης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Ένα μέρος του είναι αναγκαίο να χρησιμοποιηθεί άμεσα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των παραγωγών και των αδύναμων συνανθρώπων μας. Όσο η κυβέρνηση καθυστερεί, τόσο η κρίση διογκώνεται και αποκτά εκρηκτικές διαστάσεις.

Αν πράγματι αντλούνται χρήματα από αυτό το αποθεματικό, όφειλε ο πρωθυπουργός να μιλήσει από την πρώτη στιγμή επίσημα και υπεύθυνα για αυτό, με πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης, ανταποκρινόμενος στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αξιοποιήσει το «μαξιλάρι». Είναι αδιανόητο αυτές τις κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε να υπάρχει υποψία αδιαφάνειας, «θολών νερών» και μικροπολιτικών πρακτικών.

Γιατί άραγε η κυβέρνηση αφήνει να καλλιεργηθεί αυτή η ασάφεια και να διαρρέουν πληροφορίες που προκαλούν ερωτηματικά; Για τη στήριξη ποιων αξιοποιεί το πολύτιμο «μαξιλάρι»; Δυστυχώς, ήδη έχουμε φαινόμενα ισχυρής χρηματοδότησης μίντια, ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και κλινικών, εργολαβικών εταιριών κ.α. που έλαβαν γενναιόδωρες παροχές, επ’ ονόματι του κορονοϊού. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες παραμένουν ακάλυπτοι από τα ελλιπέστατα μέτρα στήριξης που έχουν ανακοινωθεί.

Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να σκορπίζει σκανδαλωδώς τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών σε ημέτερους, σε φίλους και σε κάθε λογής συμφέροντα, εν μέσω πανδημίας, την καλούμε να αλλάξει ρότα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμηνύσει ότι θα φέρει στη Βουλή το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα. Θα καταθέσει πρόταση για τη διεξαγωγή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την πορεία της οικονομίας απαιτώντας το αυτονόητο, τη λογοδοσία για κάθε ευρώ που ξοδεύεται. Πρακτικές σαν κι αυτές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν ξανά.

Ο Ελληνικός λαός, με τον ιδρώτα και τις στερήσεις του οποίου δημιουργήθηκε αυτό το «μαξιλάρι» ασφαλείας, απαιτεί διαφάνεια και η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να ανταποκριθεί πλήρως. Οφείλει να παρουσιάσει με πλήρη στοιχεία τη δημοσιονομική εικόνα της χώρας και να μας εξηγήσει πότε, πώς και ποιους στηρίζει. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, η ΝΔ έχει δημιουργήσει ένα «γκρίζο» πλαίσιο, θολώνοντας το τοπίο, δημιουργώντας έντονα την αίσθηση της αταξίας και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Δεν ενισχύει έγκαιρα, επαρκώς και ουσιαστικά τις επιχειρήσεις, τους μισθούς, την εργασία και τους αδύναμους συνανθρώπους μας. Η ευθύνη της για την επερχόμενη οικονομική και κοινωνική κρίση είναι ξεκάθαρη.

Διονύσης- Χαράλαμπος Καλαματιανός

Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου - Ρύθμιση οφειλών των επιχειρήσεων και μέτρα επανεκκίνησης των επιχειρήσεων

Τώρα που αρχίζει να υποχωρεί η πανδημία, θα πρέπει να αρχίζουμε να δούμε πως μπορούμε να επανεκκινήσουμε την οικονομία και να  κρατηθούν οι θέσεις εργασίας, γιατί ενώ περνάει  η υγειονομική κρίση έρχεται η οικονομική κρίση, η όποια μετά από δέκα χρόνια μνημονίων θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα για τον επιχειρηματικό κόσμο.  

Ύστερα από τόσες ημέρες με ανενεργές επιχειρήσεις, που για την αγορά μέρα που περνάει δεν ξαναγυρίζει, με τον τουρισμό που βασίζονται οι περισσότεροι,σύμφωνα με τις προβλέψεις να αναμένεται πτώση πάνω από 50%,με πολλές επιχειρήσεις να χρειάζονται ρευστότητα για να ξεκινήσουν πάλι, με τις περισσότερες υποχρεώσεις,ασφαλιστικές –φορολογικές –δανειακές – επιταγές –πληρωμές προμηθευτών,να έχουν πάει πίσω, θα χρειαστεί μια χρηματοδότηση με κεφάλαιακίνησηςβραχυπρόθεσμαάτοκα η με πολύ χαμηλό επιτόκιο .

Πρώτα όμως θα πρέπει να ρυθμιστούν,με διαγραφή κάποιων τόκων οι παλαιές υποχρεώσεις προς τράπεζες, Funds που έχουν αγοράσει δάνεια πολύ χαμηλά,πυρόπληκτα, οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία,δημόσιο και δήμους, με ένα τρόπο εύκολο και γρήγορο ώστε να  μην αποκλείεται κανένας.

Πιο συγκεκριμένα πρέπει να σχεδιαστεί ένα μέτρο το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους αυτούς τους πληγέντες να συγκεντρώσουν όλες τις οφειλές που έχουν προκύψει(φορολογικές,ασφαλιστικές,δανειακές,funds)κάτω από τη στέγη μιας ευνοϊκής ρύθμισης η οποία θα τους επιτρέπει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις αυτές. Θεωρείται αυτονόητο πως θα θεσπιστεί όριο κατώτατης δόσης, μέγιστος αριθμός δόσεων και διάρκεια αποπληρωμής,καθώς και ασφαλιστικές δικλείδες για τους κακοπληρωτές, δηλαδή να βγαίνει από την ρύθμιση όταν δεν πληρώνει για 5 δόσεις συνεχόμενες .

Το βασικό όμως  ζητούμενο είναι να έχουν δυνατότητα υπαγωγής σε αυτή τη ρύθμιση όλες οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως ποσού οφειλής και φυσικά δραστηριότητας.

Έτσι μπορούν να οριστούν κατηγορίες στις οποίες θα εμπίπτουν οι επιχειρήσεις ανάλογα με το ποσό οφειλής τους.

Για παράδειγμα:

Ά Κατηγορία: επιχειρήσεις με ποσό οφειλής από 0 έως 5.000 ευρώ

(πρωτίστως μέγιστος αριθμός δόσεων 20 και δευτερευόντως κατώτατο όριο δόσης 150 ευρώ)

΄Β Κατηγορία:επιχειρήσεις με ποσό οφειλής από 5.001 έως 15.000 ευρώ

(πρωτίστως μέγιστος αριθμός δόσεων 50 και δευτερευόντως κατώτατο όριο δόσης 200 ευρώ)

΄Γ Κατηγορία:επιχειρήσεις με ποσό οφειλής από 15.001 έως 30.000 ευρώ

(πρωτίστως μέγιστος αριθμός δόσεων 100 και δευτερευόντως κατώτατο όριο δόσης 250 ευρώ)

΄Δ Κατηγορία:επιχειρήσεις με ποσό οφειλής από 30.001 έως 50.000 ευρώ

(πρωτίστως μέγιστος αριθμός δόσεων 120 και δευτερευόντως κατώτατο όριο δόσης 350 ευρώ)

Έ Κατηγορία:επιχειρήσεις με ποσό οφειλής άνω των 50.000 έως 100.000 ευρώ

(πρωτίστως μέγιστος αριθμός δόσεων 200 και δευτερευόντως κατώτατο όριο δόσης 500 ευρώ)

Ζ  Κατηγορία:επιχειρήσεις με ποσό οφειλής άνω των 100.000  ευρώ

(πρωτίστως μέγιστος αριθμός δόσεων 300 και δευτερευόντως κατώτατο όριο δόσης 1000 ευρώ)

Έτσι και οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν,οι τράπεζες θα  απαλλαγούν από τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια [στεγαστικά –πυρόπληκτα –κεφάλαια κίνησης ] και το δημόσιο θα εισπράξει τα  πραγματικά οφειλόμενα.

Τα fundsθα πρέπει να συμμετέχουν,σε αυτή την διαδικασία, με γενναίο κούρεμα των δάνειων,διότι τα έχουν αγοράσει σε πολύ χαμηλή τιμή.

Να συμβάλουν ώστε οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν την λειτουργία τους,να αποπληρώνουν τα χρέη τους, να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας.

Γιατί όταν λέμε ότι η επανεκκίνηση τις οικονομίας θέλει μεγάλες αποφάσεις και δραστικά μετρά, σαν κυβέρνηση πρέπει να τις πάρετε, και να διασφαλίσετε ότι όλοι θα συμμετέχουν,[τράπεζες –funds –δήμοι –ασφαλιστικά ταμεία ].

Και μην ξεχνάμε:οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά τις οικονομίας .

 

                                           Ο Πρόεδρος    

                                      ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών, σε χωριό της Αμαλιάδας

Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε χωριό της Αμαλιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 63χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4,7) γραμμάρια ηρωίνης, ένα πιάτο και μια κάρτα με υπολείμματα ηρωίνης.

Μιχάλης Κατρίνης: Κανένα μέτρο ακόμα για στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων. Να δοθεί τώρα το 50% της επιδότησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Παρότι οι παραγωγοί ανέμεναν την ένταξή τους στα κυβερνητικά μέτρα στήριξης και παροχής ρευστότητας διαπίστωσαν, τελικά, ότι ο πρωτογενής τομέας απουσίαζε από αυτά. Επομένως, η λύση που απομένει είναι η χρηματοδότηση των επειγουσών αναγκών των γεωργών τώρα, με απλοποιημένη διαδικασία, με την καταβολή μέσω ταμειακής διευκόλυνσης του 50% των ευρωπαϊκών ενισχύσεων του 2020.

Αυτό επισημαίνουν σε ερώτησή τους οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, την οποία συνυπογράφει και ο Μιχάλης Κατρίνης, προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι βουλευτές τονίζουν ότι γεωργοί και κτηνοτρόφοι βρίσκονται μπροστά σε μεγάλο πρόβλημα που, αν δεν αντιμετωπισθεί άμεσα, θα θέσει σε κίνδυνο την παραγωγική τους ικανότητα και την διατροφική αυτάρκεια της χώρας. Οι εξαγωγές και η κατανάλωση έχουν επηρεασθεί από την κρίση, δεν υπάρχει η αναγκαία ταμειακή ρευστότητα  για να προμηθευτούν εφόδια και να προχωρήσουν στον προγραμματισμό της παραγωγής τους, ενώ η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί από την καθυστέρηση ή αναστολή εξόφλησης των επιταγών που κατέχουν οι παραγωγοί από πωλήσεις προϊόντων, αλλά και από την ανυπαρξία τραπεζικής χρηματοδότησης.

Το Κίνημα Αλλαγής, λαμβάνοντας υπόψη τα υπομνήματα εκπροσώπων και οργανώσεων παραγωγών, προτείνει να υπάρξει άμεσα ειδικός ολοκληρωμένος σχεδιασμός με αποτελεσματικά μέτρα στήριξης για τον πρωτογενή τομέα, που να λαμβάνει υπόψη την ανάγκη διατήρησης της παραγωγικής ικανότητας, μέσω της επάρκειας εφοδίων (σπόροι, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές, ενέργεια, αρδευτικό νερό κλπ). Όπως σχολιάζουν οι βουλευτές, τα 150 εκ. ευρώ που έχουν ανακοινωθεί είναι σταγόνα στον ωκεανό και δεν λαμβάνουν υπόψη ότι η παραγωγική διαδικασία τροφίμων δεν σταματά, ούτε ξεκινά με το κλείσιμο και το άνοιγμα ενός διακόπτη, αλλά υπάρχει ο καλλιεργητικός και ο παραγωγικός κύκλος. Επομένως, εάν δεν λάβουμε σήμερα μέτρα, όσο και να θέλουμε αύριο δεν θα μπορούμε να αποφύγουμε την ζημιά.

ΕΛ. ΑΣ. - Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο δραστών για ληστεία και βιασμό

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό και ληστεία σε βάρος δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι στις 19-4-2020 αργά το βράδυ, σε περιοχή της Ηλείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, στην οποία άσκησαν σωματική βία, την βίασαν και στη συνέχεια της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και κοσμήματα αξίας (300) ευρώ, ενώ παράλληλα αφαίρεσαν και την τραπεζική της κάρτα και αποπειράθηκαν να κάνουν ανάληψη χρημάτων, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους λόγω μη διαθέσιμου υπολοίπου.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.