223 New Articles

Ο Επιχειρηματικός Σύλλογος Ηλείας στον Δήμαρχο Πηνειού

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η συνάντηση του δημάρχου Πηνειού με το Δ.Σ. του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ν. Ηλείας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Μαραγκός, ο αντιπρόεδρος Νίκος Δημήτρουλας και ο γ.γ. Αγαθοκλής Κωτσάκης.

Στην ατζέντα της συζήτησης που διεξήχθη σε άριστο κλίμα, κυριάρχησαν οι σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία του covid-19 στις επιχειρήσεις και τον επιχειρηματικό κόσμο του Δήμου Πηνειού και του Νομού γενικότερα καθώς και προτάσεις για ανακούφιση των επιχειρηματιών.

Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων - Διακοπή μαθημάτων στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω παγετού την 19/01/2021

Επιτυχής η διαχείριση της χιονόπτωσης από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ιδιαίτερα επιτυχής υπήρξε από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας η διαχείριση της χιονόπτωσης στις ορεινές περιοχές, έπειτα από κινητοποίηση ολόκληρου του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Από τις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου που το χιόνι άρχισε να πυκνώνει, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης έθεσε σε πλήρη κινητοποίηση το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, το οποίο με τέσσερα μηχανήματα και δύο ακόμη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ρίχτηκε στη «μάχη» του χιονιά, ενώ στην όλη προσπάθεια συνέδραμαν και εθελοντές. Η έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση απέτρεψε τον συγκοινωνιακό αποκλεισμό της ορεινής περιοχής του Δήμου, καθώς υπήρξε χιονόστρωση σε όλο το επαρχιακό δίκτυο από Λάλα προς Εθνική Οδό Πατρών – Τρίπολης (111).

Τα μηχανήματα ωστόσο επιχείρησαν και σε άλλα οδικά τμήματα προς τις κοινότητες του οροπεδίου Φολόης αλλά και σε πιο δυσπρόσιτες περιοχές, διευκολύνοντας κτηνοτρόφους στην πρόσβαση προς τις μονάδες τους. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει προμηθευτεί έγκαιρα επαρκή ποσότητα αλατιού και έγινε ήδη επίστρωση στους δρόμους, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία παγετού, που αναμένεται για την Τρίτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ.

Κλειστά τα σχολεία σε Δίβρη – Πανόπουλο

Στο μεταξύ, με απόφαση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, τα σχολεία της Δίβρης και του Πανόπουλου δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες δυσχέρειες θα προκύπταν στη μεταφορά μαθητών, λόγω του παγετού. Τα σχολεία στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Αλλαγή ημερομηνιών στην διεξαγωγή των αιμοδοσιών της Π.Ε Ηλείας

   Την μερική αλλαγή του προγράμματος των εθελοντικών αιμοδοσιών που θα πραγματοποιηθούν στην Π.Ε Ηλείας, με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, επέβαλε το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ηλεία.

   Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, μετά από συνεννόηση με τους συνεργαζόμενους φορείς, η αλλαγή αφορά στις δυο πρώτες ημέρες  του προγράμματος, καθώς οι περιοχές των Κρεστένων και του Λάλα ανήκουν στους δήμους τους οποίους έχει πλήξει ο χιονιάς.

   Έτσι, το νέο πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας, είναι το παρακάτω:

  • Πέμπτη 21/1/21 – Λεχαινά 9:30-14:00
  • Παρασκευή 22/1/21 – Ανδραβίδα 9:30-14:00
  • Δευτέρα 25/1/21 - Κρέστενα 9:30-14:00
  • Τρίτη 26/1/21 - Λάλα 9:30-14:00

 

 

 

M. Μπαλαούρας: Η κ. Αυγερινοπούλου αγκαλιά με τα σκουπίδια Μέσων Ενημέρωσης

Το πρόσφατο δημοσίευμα μου στηριζόταν σε παρουσίαση της έγκυρης ιστοσελίδας Tvxs.gr, όπου και τα δύο δημοσιεύματα δεν έγραψαν κάτι μεμπτό για υπουργούς ή βουλευτές της ΝΔ, αλλά απαντούσαν στον Μ. Βορίδη που δήλωσε ότι όποιος/όποια παίρνει χορηγίες για τον τόπο του/της διαπράττει δωροδοκία !!

  Η κυρία Αυγερινοπούλου, μάλλον, κατάλαβε την ουσία των δημοσιευμάτων, αλλά προτίμησε να μη μιλήσει σταράτα (γιατί υπάρχουν και οι μηνύσεις), επιλέγοντας  τη (δοκιμασμένη) ΥΠΟΥΛΗ μέθοδο, αυτή που βάζει δήθεν ερωτήματα, με στόχο την αναπαραγωγή των αθλιοτήτων του κόμματος της και των βρώμικων Μέσων Ενημέρωσης που παχυλά ταΐζονται με τα χρήματα του χειμαζόμενου ελληνικού λαού.

Το ηθικό μειονέκτημα των ΝΕΩΝ και της ΝΔ

  Αλήθεια, όταν ΤΑ ΝΕΑ (Μάρτης 2018) δημοσιεύσαν επαίσχυντο πρωτοσέλιδο με φωτογραφία μου ! ως καταζητούμενος, για τάχα χαριστική ρύθμιση για τη σύνταξη μου, τότε η ΝΔ και η Νεολαία της ! , καθώς και τα φίλια σε εσάς ΜΜΕ αναπαρήγαγαν το βούρκο… Μήπως και εσείς, πάλι ύπουλα τον σιγοντάρατε τότε;

  Τώρα, όμως που και με τη βούλα του δικαστηρίου καταδικάστηκαν ΤΑ ΝΕΑ για τις αθλιότητες τους, τι λέει η ΝΔ; Εσείς; Τίποτα, ως γεγονός μη γενόμενο.

  Έγραψαν κάτι τα γνωστά κίτρινα ΜΜΕ; Όχι, ούτε συγνώμη,  ούτε καν δύο γραμμές ως είδηση, που τότε είχαν ξιφουλκήσει εναντίον μου και ακόμα οι βρωμιές τους φιγουράρουν στο διαδίκτυο…

  Προφανώς και εσείς συμφωνούσατε τότε με το συμπέρασμα- υπότιτλο των ΝΕΩΝ «χάθηκε (από εμένα) το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς»;

  Εκεί σκοπεύετε, αλλά θα χάσετε όσο και αν το επιθυμείτε, γιατί, ούτε εγώ που στοχοποιούμαι συνεχώς λόγω της κοινωνικής μου διαδρομής, με το γκεμπελικό  «αφού και αυτός είναι λαμόγιο, τότε σκεφτείτε τι θα είναι οι υπόλοιποι», ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα γίνουμε σαν και εσάς που λεηλατήσατε και καρπωθήκατε τους κόπους του λαού μας, και το χειρότερο είναι ότι τα συνεχίζετε.        

Ευκαιρία για να βγάλει «χολή και όξος»

 Κυρία Αυγερινοπούλου, οφείλετε να γνωρίζετε ότι οι χορηγίες έγιναν  και υλοποιήθηκαν, πολύ πριν σκάσει το σκάνδαλο. Ένα σκάνδαλο που συγκαλύπτονταν τα τελευταία 15 χρόνια που κυβερνούσατε εσείς, ενώ παράλληλα κεντρικά στελέχη της ΝΔ είχαν αναπτύξει «σχέσεις στοργής» με την οικογένεια της Folli-Follie….  

 Αν εσείς κυρία Αυγερινοπούλου, που μεσολαβήσατε να δοθεί χορηγία από  η εταιρία που στην πορεία αποδειχθεί ότι χειραγωγεί καταστάσεις, είστε εμπλεκόμενη; 

 Από την πλευρά μου παύει η σιωπή, όπως τα ατοπήματα που διαπράξατε τρέχοντας, με τη βοήθεια φίλιων δημοσιογράφων σας, να οικειοποιηθείτε έργα που προχώρησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας (π.χ. Καϊάφα)…

  Λυπάμαι, γιατί  εσείς ως βουλευτής Ηλείας και μάλιστα Νομικός !, στηριχτήκατε στα σκουπίδια των ΜΜΕ για να αμφισβητήσετε την εντιμότητα μου, όπως έπραξε και το κόμμα σας,  ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Ηλειακών ΜΜΕ, αλλά και οι άλλοι συνάδελφοι σας της ΝΔ της Ηλείας, δε το έπραξαν, αν και ένας εξ αυτών προκλήθηκε !

Θα έλθει η ώρα να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Αλλά δε θα ζητήσετε συγνώμη. Γιατί είστε από τη πάστα της (παλινορθούμενης) ΕΡΕ … 

Κοινή Δήλωση Κοινοβουλευτικών Υπευθύνων Κινήματος Αλλαγής Ανάπτυξης Μ. Κατρίνη και Δικαιοσύνης Νάντιας Γιαννακοπούλου

Όπως είχαμε δηλώσει πρόσφατα, βιώνουμε μια πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας που δεν έχει μόνο υγειονομικές επιπτώσεις. Αυτή την στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες βιώνουν άγχος και ανασφάλεια, λόγω της οικονομικής κρίσης, της κατάστασης χιλιάδων Επιχειρήσεων και του κινδύνου αύξησης της ανεργίας. Σ’ αυτή την δύσκολη κατάσταση δεν μπορεί να προστίθεται και ο κίνδυνος απώλειας της πρώτης κατοικίας. Από τις 40.000 περίπου αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών έχουν υποβληθεί μόλις 4.400 αιτήσεις επαναπροσδιορισμού με την βασική ευθύνη να μην ανήκει σ’ αυτούς. Οι δυσλειτουργίες της πλατφόρμας και οι συνθήκες στην λειτουργία Υπηρεσιών, που εμποδίζουν την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, έχουν επηρεάσει καθοριστικά αυτήν την κατάσταση.

Η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει με σχέδιο και χωρίς αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις την κατάσταση αυτή. Στις 5/1 και σε απάντησή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε ερώτηση που είχαμε υποβάλει από κοινού με τον Μιχάλη Κατρίνη λάβαμε την απάντηση ότι δεν χρειάζεται κάποια παράταση και παρουσιαζόταν μια ιδεατή λειτουργία της πλατφόρμας. Λίγες μέρες αργότερα στις 13/1 ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί παράταση 15 ημερών. Τώρα πια όμως φαίνεται πως δεν θα είναι αρκετή ούτε αυτή η παράταση για την υποβολή αιτημάτων επαναπροσδιορισμού. Γι’ αυτό και θα πρέπει να δοθεί εκ νέου παράταση που να δίνει τα περιθώρια να υποβάλουν αιτήσεις χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο απώλειας της πρώτης κατοικίας. Είναι η ελάχιστη κίνηση σεβασμού της Κοινωνίας που δοκιμάζεται, του Κράτους Δικαίου, χιλιάδων πολιτών που υποφέρουν.

 

Ο Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ - Αναλυτική ενημέρωση για τις Σχολές στο νέο Υφυπουργό Παιδείας

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕ

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΜ. ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ…

 

 

Οι Πανεπιστημιακές Σχολές, και πολύ περισσότερο τα λειτουργούντα Τμήματα στην Ηλεία, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης του νέου Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου και του βουλευτή του Νομού μας Ανδρέα Νικολακόπουλου.

Ο κ. Νικολακόπουλος, που άνοιξε και πάλι όπως είχε προαναγγείλει και σε πρόσφατη δήλωσή του νέο κύκλο επαφών με την ηγεσία του Υπ. Παιδείας, επισκέφθηκε τον κ. Συρίγο και του έθεσε το σύνολο των ζητημάτων που έχουν σχέση με τις Σχολές  στην Ηλεία ενημερώνοντάς τον αναλυτικά για μία προς μία τις περιπτώσεις που μας αφορούν μιλώντας παράλληλα και για την δική του αντίστοιχη πρόταση.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι ο Ηλείος πολιτικός κατέθεσε εμπεριστατωμένο φάκελο  με τα θέματα του Νομού αρμοδιότητας του κ. Συρίγου κάνοντας μνεία και στις πιθανές λύσεις που μπορούν να βρεθούν έτσι ώστε ο κυβερνητικός παράγοντας, που έδειξε και έντονο ενδιαφέρον, ανά πάσα στιγμή να έχει την ανάλογη πληροφόρηση με τον πιο ευέλικτο τρόπο.

Σημειώνεται ότι, ο κ. Νικολακόπουλος μίλησε  για τα προβλήματα αλλά και τις δικαιολογημένες διεκδικήσεις της Ηλείας, όπως ακριβώς είχε κάνει και στον προκάτοχο του σημερινού Υφυπουργού, τον κ. Διγαλάκη, με σκοπό να υπάρξει η επιθυμητή εξέλιξη των θεμάτων των Σχολών μας που εξακολουθούν να παραμένουν σε «ανοικτή ατζέντα» ως προς την αντιμετώπισή τους.

 

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

 

Παράλληλα, ο Ηλείος κοινοβουλευτικός  ανταποκρινόμενος και στο τελευταίο κάλεσμα ανάληψης πρωτοβουλιών του κ. Αντωνακόπουλου διαβίβασε τα αιτήματα τόσο του Δήμου Πύργου όσο και του Δήμου Ήλιδας  όπως επίσης της Προέδρου του Τμήματος Μουσειολογίας κας Μακρυγένη - Ζαφειροπούλου και των σπουδαστών της ίδιας Σχολής  που αναφέρονται σε αδυναμίες και ελλείψεις οι οποίες οδηγούν σε υποβάθμιση.

 

Ο Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τον κ. Νικολακόπουλο για την εικόνα που του μετέφερε και παρέλαβε τον ολοκληρωμένο φάκελο με ικανοποίηση, τονίζοντας ότι θα γίνει και νέα συγκεκριμένη συνάντηση στο πλαίσιο της επεξεργασίας που κάνει αυτή την περίοδο πάνω στα θέματα της Ακαδημαϊκής κοινότητας και της λειτουργίας των Σχολών.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Στο μεταξύ ιδιαίτερη συζήτηση μεταξύ Υφυπουργού και βουλευτή έγινε και για τον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης καθώς αναμένεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες αναβάθμισης και επέκτασής της σε σύνδεση με την αγορά εργασίας και τις τοπικές κοινωνίες. Ο συγκεκριμένος τομέας θα βρεθεί στο επίκεντρο μεταξύ άλλων του Υπουργείου Παιδείας  και για τον λόγο αυτό οι δύο πολιτικοί άντρες συμφώνησαν σε μια περαιτέρω συνεργασία αφού το θέμα θα αφορά σημαντικά και στην Ηλεία.

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.