533 New Articles

Ανδρέας Μαρίνος: ΔΩΡΕΑΝ μάσκες και αντισηπτικά στα σχολεία του Δήμου Πηνειού - Εποικοδομητική συνάντηση με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Νίκο Κλάδη

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους με απόφασή του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου, ο Δήμος Πηνειού για ένα χρονικό διάστημα, θα προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ πιστοποιημένες μάσκες και αντισηπτικά στις σχολικές μονάδες.

Αυτό γνωστοποίησε ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος στην συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο στη Γαστούνη με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Νίκο Κλάδη, ο οποίος πραγματοποιεί ουσιαστικές επισκέψεις στα Δημαρχεία με στόχο την ενεργοποίηση συνεργειών για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης .

Ο  νέος Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Κλάδης δήλωσε: «Έχω τη χαρά σήμερα να επισκέπτομαι τον φίλο δήμαρχο Πηνειού, κ. Ανδρέα Μαρίνο με τους συνεργάτες του, την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Σοφία Μαρινοπούλου και τους προέδρους των Σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ.κ. Σίμο Μάλιαρη και Δημήτρη Βασιλόπουλο. Ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς θεώρησα σκόπιμο να αρχίσω αυτό τον κύκλο επαφών με τους δημάρχους.  Ήδη έχω επισκεφθεί τον δήμαρχο Πύργου και έπονται και άλλες συναντήσεις γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι,  θα χρειαστεί απαραίτητα και καθημερινά η ουσιαστική βοήθεια και συνδρομή όλων των υπηρεσιών του Δήμου, στην κατεύθυνση της ασφάλειας και της διατήρησης της υγιεινής των σχολικών χώρων.

Σ’ αυτό τον τομέα εστιάζει η σημερινή μας συνάντηση και σύσκεψη, ώστε να εξεταστούν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Πηνειού, γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ξεκινάμε στις 7 Σεπτέμβρη με όλους τους μαθητές πλέον και με αυξημένα μέτρα προστασίας. Για το λόγο αυτό είμαι σήμερα εδώ για να συζητήσω με τον δήμαρχο και με τους συνεργάτες του τα βήματα, τα οποία πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε και από την πλευρά του δήμου να εξεταστούν και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να υποδεχόμαστε ένα τρανό ανάστημα του τόπου μας τον Νίκο Κλάδη που μετά από μια αξιοκρατική επιλογή αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Γνωρίζω τις ανησυχίες του, τις δράσεις του και κυρίως το πείσμα για την γνώση και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πετύχει στη δύσκολη αποστολή του. Εμείς ως Δήμος Πηνειού θα είμαστε κοντά του. Η συνεργασία μας θα είναι διαρκής, ουσιαστική και ειλικρινής. Εξάρω και την προσφορά σου ως διευθυντής του 2ου Δημοτικού Γαστούνης όπου με το γνήσιο ενδιαφέρον σου προσπαθούσες για την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να εγκατασταθεί ο εργολάβος στο σχολείο και να ξεκινήσουν οι εργασίες επιδιόρθωσης του κτιρίου. Το σχολικό έτος θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου εν μέσω νέου κύματος πανδημίας και εμείς ως Δήμος θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε σε ασφαλείς αίθουσες τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Με την ευκαιρία να σας ενημερώσω ότι με την έναρξη του σχολικού έτους με απόφασή μου, ο Δήμος Πηνειού για ένα χρονικό διάστημα, θα προσφέρει δωρεάν πιστοποιημένες μάσκες και αντισηπτικά στις σχολικές μονάδες. Θέλουμε τα παιδιά μας να είναι ασφαλή. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε την καταστροφική λαίλαπα του covid-19».

Η εκδήλωση των Παλαιών Προσκόπων στο "Κτήμα Μερκούρη"

  Μια  βραδιά που θα τη θυμούνται για πολύ,είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι δεκάδες Παλαιοί Πρόσκοποι, στο εξαιρετικό υπαίθριο χώρο στο ''Κτήμα Μερκούρη'',μέσα στην ομορφιά της φύσης που προσιδιάζει άλλωστε ,στον κατα κύριο χώρο δράσης τους..
       Η πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης ανήκε στην Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας -για 10η χρονιά-και  απέσπασαν,τα συγχαρητήρια όλων για την εκεί φιλοξενία τους,τα αυστηρά μέτρα λόγω της πανδημίας, αλλά και τις πολυποίκιλες δραστηριότητές τους.
         Στην αρχή το λόγο πήρε ο Αρχηγός της κ.Κώστας Τριανταφυλλόπουλος,που μίλησε για το έργο  της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας  εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μέχρι τώρα πορεία και την παραδοχή της κοινωνίας όπως και  για την μεγάλη συμμετοχή,περιέγραψε  τον κοινωνικό και καθοριστικό  ρόλο και τους στόχους της Ένωσης.Ιδιαίτερα την παραχώρηση αίθουσας και επίπλων για τις συναντησεις και εκδηλώσεις.. Με πυξίδα την προσφορά όλων,στους νέους του Πύργου και γενικότερα της Ηλείας,για την ανάπτυξη ,προβολή και διάδοση της Προσκοπικής Ιδέας,συνεχίζουμε ..''και αυτός είναι ο κρίκος που μας ενώνει''.
     Τόνισε την εξαιρετική συμβολή του Δημάρχου  Πύργου που συνέδραμε  ουσιαστικά στην προσπάθεια αυτή ,καθώς και το Δασάρχη Πύργου.Επίσης τις ευχαριστίες όλων ,στο ''Κτήμα Μερκούρη'' για την άψογη φιλοξενία, στο  ΙΙΕΚ ΣΜΑΡΝΑΚΗ τακτικό συμπαραστάτη,την συμβ/φο Ν.Φουφοπούλου,το κατ/μα wind Κ.Κονδύλη και τα στελέχη της Ομάδας Πύργου
        Ο  υπ/γος της ΕΠΠ κ.Ανδρέας Γιατράς,που είχε την επιμέλεια και τον συντονισμό,κάλεσε τον παλιο Πρόσκοπο κ.Βασίλη Κανελλακόπουλο,πρώην βαθμοφόρο και Προσκοπο Εθνους  να παραλάβει από τον Αρχηγό την τιμητική πλακέτα επιδίδοντας του την μπλούζα της Ένωσης.Συγκινημένος ο τιμηθείς αναφέρθηκε στις Αρχές και Ιδεώδη και το σημαντικό ρόλο στην προσωπική του πορεία και την  αφιέρωσε στον Αρχηγό του κ.Γιάννη Βαρουξη.
         Το τελετουργικό ολοκληρώθηκε  με τον παραδοσιακή κύκλο γύρω από την Πυρά.Άναψε, με την Ευχή που περιγράφει τις Αξίες και Ιδανικά και   είναι  ο ηθικός κώδικάς  που υλοποιούν δια βίου, ο πρώην Βαθμοφόρος και κάτοχος της ανώτατης  διάκρισης του Αργυρού Φοίνικα ,ο αστροφυσικός κ.Διον.Σιμόπουλος .

      Συντελεστές του εξαιρετικού μουσικού μέρους που ακολούθησε ,ο  υπαρχηγος  της Ένωσης κ.Παν.Καλαμπρέζος[κιθάρα],συνεπικουρούμενος από τον Ηλία Κούκο [μπουζούκι],  καθώς και οι,Λάμπη Γάσπαρη[σαξόφωνο]. ,Κώστα Διαμαντόπουλο και Ρόζα Τσαγκαρουσιάνου [τραγούδια ] Επίσης  ερμήνευσαν  οι κ,κ. .Παύλος Μαλλιόπουλος,Χρ.Νάνου,Χαρά Σκουλαρίκου,Κων.Σακκά,Γ.Μπαρτζοπουλου,Νίκος Παναγιωτακόπουλος  μαζί με όλους τους παρευρεθέντες. Την επιμέλεια των ηχητικών είχε ο κ.Τάσος Παυλίδης

       Την επιτυχημένη αυτή Συνάντηση ''Πυράς Μνήμες'' τίμησαν με την παρουσία τους,ο βουλευτής Ηλείας κ.Διον.Καλαματιανός,ο αντ/ρχος κ.Λάμπης Αριστειδόπουλος,ο Πρόεδρος της κοινότητας Σκαφιδιάς κ.Αντ.Αρβανίτης ο πρ.αντ/ρχης και βαθμοφόρος κ Παν.Μπράμος  και ο Δασάρχης κ.Παν..Λάττας,..  .

         Μεταξύ των παλαιοτέρων αρχηγών και στελεχών Προσκόπων οι πρώην Περιφερειακοί Ηλείας κ.Σπ.Μπαμπής , ο πρώην Τοπικός Έφορος, Αγγ.Παναγιωτακόπουλος,Θύμιος Κολοκοτρώνης  και Κων.Σκουλαρίκος Κυρ.Γούναρης[Αμαλιάδας]Γιωργ,Παναγιωτακόπουλος [Α.Ολυμπίας], οι διατελέσαντες βαθμοφόροι ,Αργ.Σαλπέας,Ανδρ.Αλεξανδρόπουλος ,Γ.Σταθόπουλος,Δημ.Μπαμπή,Λάμπρος Αντωνόπουλος, Κώστας Παναγιωτόπουλος,Γ.Ηλιόπουλος,Γ.Μπακόπουλος Α.Ρεβελου, ,Β.Φάμελος, Ε.Χριστοπούλου,Διον.Πολίτης ,η Πίτσα Γιαννοπούλου και παλιοί Οδηγοί Πύργου κα.,και τα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας.

      Τα στελέχη της Ομάδας Πύργου Γιώργ.Καραμάνης,Νίκη Μπέλμπα,Πέννυ Νικολοπούλου,Αγγελ. Δαφνερού και Παν.Φωτόπουλος.

      Επίσης και φιλοπρόσκοποι έδωσαν το παρών,οι κ.κ Διομ.και Νάνσυ Πετροπούλου,Ν.Κριαράς ,Μίνα Γιαννοπούλου ,Γιάννης Αντωνόπουλος ,Αθαν.Μόσχοβος,Καν.Δεσποτοπούλου,Ελ.Ρουμπίνη,Ρ.Αντωνοπούλου κα

    Ήταν μια ανεπανάληπτη  βραδιά γεμάτη αναμνήσεις,ζώντας πάλι τα  βιώματα της τρυφερής ηλικίας,ενθυμούμενοι  τις νεανικές, ευχάριστες,ανέμελες  στιγμές αλλά και ταυτόχρονα  υπόσχεση να ξαναβρίσκονται συχνά και να μετουσιώνουν συνεχώς τις Αξίες και τα Ιδανικά της Προσκοπικής Κίνησης σύμφωνα με το ρητό τους ΄΄Μια φορά Πρόσκοπος ,πάντα Πρόσκοπος ΄΄,να προσπαθήσουν κυρίως με αυτές τις συνθήκες που βιώνει η Κοινωνία να είναι πάντα χρήσιμοι βοηθώντας, συντρέχοντας και υπηρετώντας τον πλησίον και τη Νεολαία..

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ - «Εδώ και τώρα, αγροτική οδοποιία – Ο Χ Ι στις παρεμβάσεις καθυστέρησης»

Σε συνάντηση που έγινε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όλοι οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Πύργου,  ομόφωνα και δυναμικά εξέφρασαν την επιθυμία τους και την βούληση τους, να γίνουν άμεσα και γρήγορα τα αντιπλημμυρικά έργα. Ήταν καυστικοί σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης και δημιουργίας προσκομμάτων στη διαδικασία, αφού η συγκεκριμένη διαδικασία -  δηλαδή της διαπραγμάτευσης - θα ελεγχθεί οίκοθεν και αυτόματα από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.  Άρα, όσοι προβούν σε ενστάσεις και προσπάθεια αναβολής των έργων, ουσιαστικά βρίσκονται, στην απέναντι πλευρά της επίλυσης των προβλημάτων, που είναι ήδη οξυμένα, επιδιώκοντας τη καθυστέρηση.

   Ο  Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, τόνισε στην συνάντηση, πως η περιοχή μας είναι κηρυγμένη - δύο φορές -  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πως οι ζημιές που έχουν προκληθεί, έχουν επιδεινώσει τις προϋπάρχουσες ζημιές, από τις πλημμύρες  του 2016.  

  Η διαδικασία της διαπραγμάτευσης είναι μια γρήγορη διαδικασία δοκιμασμένη, όπως ο ακριβώς ο Νόμος προβλέπει, να ακολουθείται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν  Ήδη μέχρι τώρα, έχουν επιλεγεί κατασκευαστές, με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης, για μικρότερα έργα στο Δήμο μας, που είναι σε έκτακτη ανάγκη, λόγω πλημμυρών του 2019.  

  Συνεχίζοντάς ο Δήμαρχος ανέφερε : «Στη λογική αυτή, προχωράμε, με την μεγάλη εργολαβία του 1.400.000 ευρώ όπου γνώμονας της τελικής επιλογής, θα είναι η οικονομική δυνατότητα του φορέα, να χρηματοδοτήσει το έργο, η συνέπεια που έχει επιδείξει στο παρελθόν -  σε συνεργασία με το Δήμο - και βεβαίως, το φόρτο εργασίας που έχει, αυτό τον καιρό.  Όλες αυτές οι διαδικασίες γίνονται για τους πολίτες και όχι για τους εργολάβους   διότι η διαφάνεια είναι πρώτο κριτήριο.  Στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης, το σίγουρο είναι ότι στην περιοχή μας θα πέσουν πολύ περισσότερα χρήματα.  Τώρα, όποιος θέλει ή θεωρεί, ότι η διαδικασία αυτή δεν είναι η καλύτερη -  για την περίπτωση μας -  μας υποδεικνύει έναν άλλο δρόμο δημοπράτησης του έργου, που σε ενάμιση χρόνο -περίπου- θα έχει ανατεθεί σε εργολάβο.  Και το  ερώτημα είναι αμείλικτο.    θέλετε εδώ και τώρα έργα για να προλάβουμε το φετινό χειμώνα ?   ή  θέλετε για το μεθεπόμενο ?     Εμείς λέμε εδώ και τώρα στα πλαίσια της νομιμότητας, της διαφάνειας, αλλά και της εγκυρότητας που έχει κατακτήσει κάθε πολιτικό πρόσωπο μέσα τη διαδρομή του.   Η εντιμότητα και η επιμονή στην διαφάνεια, είναι κάτι το οποίο ο καθένας, το έχει αποδείξει με την διαδρομή του.    «κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια»   διάφοροι λαλίστατοι, γύρω από τις διαδικασίες.   Το μήνυμα είναι πως, δεν είμαστε όλοι ίδιοι !  και το έχουμε αποδείξει την διαδρομή μας.   Εμείς ενώ έχουμε πολλά παραδείγματα να πούμε, δεν θα επιμείνουμε, σε κάποιους από όλους αυτούς, που ανέθεσαν ή ανέλαβαν θέση εκτελεστικής εξουσίας και ανάθεσαν εργασίες απευθείας σε Πατρινό εργολάβο  ή κάποιοι άλλοι είχαν αναθέσει ένα αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο αντί να έχει κλίση ο αγωγός, προς τη θάλασσα, έχει κλίση, προς την περιοχή που υποτίθεται θα περνούσαν τα νερά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν Νοσοκομεία κι άλλοι χώροι.  Αυτοί λοιπόν, ας μάθουν πρώτα, να επιλέγουν αποτελεσματικούς και ικανούς εργολάβους και μετά να μιλούν, για διαδικασίες.  Οι οποίοι βέβαια, με την   διαδικασία της διαπραγμάτευσης, είχαν κάνει αυτά τα έργα. Κάποιοι κάνουν τον Αμερικάνο, σαν να ήρθαν από την Αμερική -χθες το βράδυ- με το αεροπλάνο στον Πύργο.  Δεν ξέρουν τίποτα !!  Εμείς, φροντίζουμε ο κόσμος να θυμάται !!   Γιατί το θέατρο είναι καλό ως θέαμα, όχι όμως στην πολιτική».

 Στη συνέχεια της συνάντησης, μίλησαν όλοι οι Πρόεδροι και με θέρμη στήριξαν τη προσπάθεια του Δήμαρχου, δηλώνοντας πως είναι μαζί του.     Μεταξύ άλλων είπαν : «Πρέπει εδώ και τώρα να γίνουν έργα στην αγροτική οδοποιία, η οποία έχει εγκαταλειφθεί παραπάνω από δέκα χρόνια. Οι πρόεδροι δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.  Εξέφρασαν την ανησυχία τους και την καταδίκη τους σε οποιαδήποτε ενέργεια υπονόμευσης αυτής της προσπάθειας.»

  Παράλληλα εξέφρασαν την απεριόριστη εμπιστοσύνης τους, στο προσώπου του Τάκη Αντωνακόπουλου, σχετικά με τον χειρισμό των διαδικασιών. Έχει προκύψει ένα αρραγές μέτωπο για την άμεση πραγματοποίηση αυτών των έργων που έχουν -εκτός των άλλων - και οικονομικό χαρακτήρα τόνωσης της τοπικής οικονομίας.

   Τέλος όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πύργου, ακολουθεί άμεσα ένα πρόγραμμα έργων αγροτικής οδοποιίας, ενός εκατομμύριου ευρώ, για το οποίο εκπονούνται μελέτες, για την ίδια περιοχή.  

  Δείχνοντας συνέπεια στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ο Τάκης Αντωνακόπουλος,  υλοποιεί  το μισό Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου με έργα που αφορούν, την αγροτική οδοποιία.  

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με τους νέους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 οι νέοι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας, Γιώργος Φωτεινόπουλος και Νίκος Κλάδης αντίστοιχα, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.

   Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος τους συνεχάρη και τους ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο – ομολογουμένως – έργο τους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των υψηλών απαιτήσεων που έχει η προετοιμασία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν με ασφάλεια στις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις, από τις 7 Σεπτεμβρίου 2020. Πρωταρχικό μέλημα και απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό, όπως εξήγησαν οι δυο διευθυντές στον κ. Γιαννόπουλο, είναι η αυστηρή τήρηση των οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και των μέτρων που θα ισχύσουν, τα οποία θα καθοριστούν από την επιτροπή των ειδικών επιστημόνων που παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

  Εξάλλου, κατά την διάρκεια των δυο συναντήσεων, συζητήθηκαν και άλλα, λειτουργικά θέματα, που άπτονται της συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της οποίας οι δυο πλευρές βρίσκονται ήδη και θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία, τόσο ενόψει της έναρξης όσο και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 

 

 

 

  

 

  

 

 

 

Δελτίο τύπου - ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ (Γ.Ο.Ε.Β.) ΠΗΝΕΙΟΥ - ΑΛΦΕΙΟΥ - Οφειλόμενη απάντηση στον δήμαρχο Πηνειού Α.Μαρίνο

                                                                                                                         

ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Πύργος : 20   - 08   - 2020

 

ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ

 

          ( ΓΟΕΒ)

 

 

ΠΗΝΕΙΟΥ-ΑΛΦΕΙΟΥ

                 ΠΡΟΣ:  ΜΜΕ

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ     

 

 

                     

 

 

    Οφειλόμενη απάντηση στον δήμαρχο Πηνειού Α.Μαρίνο  

Όταν επιδιώκεις να δημιουργήσεις εντυπώσεις  αναπόφευκτο είναι να χάσεις αυτό που πραγματικά σε βάθος πιστεύεις … και αυτό θα το εξηγήσω στο τέλος αυτής της οφειλόμενης απάντησης στον δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο  με αφορμή την συνάντηση που προκάλεσε( όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου που κοινοποιήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ ) με την συμμετοχή εκπροσώπων των  ΤΟΕΒ Μυρτουντίων , Γαστούνης και Σαβαλίων για τον καθαρισμό αποστραγγιστικών τάφρων και την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων ενόψει χειμώνα.  Στο δελτίο τύπου γίνεται αναφορά για «συντονισμό δράσεων» σε ότι αφορά τον καθαρισμό χωρίς να τονίζεται ωστόσο  ότι ο Γενικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Πηνειού- Αλφειού  που αρδεύει πάνω από 80.000 στρέμματα  στην περιοχή και είναι αρμόδιος για τα εγγειοβελτιωτικά έργα  δεν είχε προσκληθεί! Βέβαια είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέγει τους συνομιλητές του δεν μπορεί όμως να αγνοεί θεσμικά τον ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού ως όφειλε ξεχνώντας βέβαια τις συμβατικές υποχρεώσεις του δήμου  που υπάρχουν απέναντι στον οργανισμό την στιγμή που άλλοι δήμοι συμμετέχουν ενεργά, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τόσο εγγράφως όσο και δια ζώσης . Ο κ. Δήμαρχος αναφέρει στο δελτίο τύπου ότι υπάρχει αδυναμία στο να ανταποκριθούν οι αγρότες στα αρδευτικά τέλη που επιβάλλουν οι ΤΟΕΒ σχολιάζοντας ότι η Πολιτεία θα πρέπει να εξετάσει την ενίσχυσή τους, από την άλλη ούτε λόγος  για  την αδιαφορία που επιδεικνύει ο δήμος με τις οφειλές προς τον ΓΟΕΒ. Οφείλω να τον ενημερώσω για να γνωρίζει  ότι πριν το «όψιμο ενδιαφέρον του»   ήδη εμείς είχαμε  έρθει σε επικοινωνία με τους προέδρους των ΤΟΕΒ  που συναντήθηκε αλλά  και τους υπόλοιπους από την νότια ζώνη και προωθούμε με την συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε Ηλείας  ΑΜΕΣΑ την προγραμματική σύμβαση για τον καθαρισμό τάφρων και στα χωρικά όρια του δήμου Πηνειού με 150.000 ευρώ που ενέκρινε ο Περιφερειάρχης μας Νεκτάριος Φαρμάκης.  Συμπληρωματικά για ενημέρωσή του ετοιμάζουμε μια ακόμα προγραμματική σύμβαση για τον εξοπλισμό αποστραγγιστικών αντλιοστασίων και στην βόρεια ζώνη  με 100.000 ευρώ που ενέκρινε ο Περιφερειάρχης μας.

 Κε δήμαρχε αλήθεια πιστεύεις όσα  αναφέρονται χαρακτηριστικά  μέσα στο δελτίο τύπου) « το αρμόδιο Υπουργείο να λάβει γενναίες αποφάσεις όπως πρέπει να δει και αν χρειάζεται και o ΓΟΕΒ σε κάθε νομό, αφού θεωρώ ότι δεν κάνει τίποτα και προς επίρρωση των όσων λέω στη χωρική αρμοδιότητα του δήμου Πηνειού βλέπουμε ότι πουθενά από την πλευρά των κεντρικών καναλιών που ανήκουν στη δικαιοδοσία του ΓΟΕΒ, δεν έχουν καθαριστεί». Να σε γυρίσω 7 χρόνια  πίσω εκεί στις αρχές του 2013  τι έλεγες αλλά και έγραφες ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ηλείας  σε σχετικό ερώτημα προς τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη για την λειτουργία του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού σε αίτημα για είσπραξη  μισθωμάτων   εκτάσεων πρώην λιμνών Αγουλινίτσας – Μουριάς και Κάστας. Τότε έγραφες στη αναφορά σου: « Πρώτον ο ΓΟΕΒ έχει συμπεριλάβει τα έσοδα από την είσπραξη των μισθωμάτων στον ετήσιο προϋπολογισμό του και δεύτερον έχοντας υπόψη το ουσιώδες έργο το οποίο επιτελεί! Θα ήταν σημαντικό να διερευνηθεί εάν υπάρχει η δυνατότητα εξαίρεσής του…»

 Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας και θα θωρακίσουμε όλους τους Δήμους.

 Για το τέλος σου αφιερώνω το παρακάτω ρητό:  

//Αν ένας άνθρωπος δεν αντιφάσκει ποτέ, πρέπει να είναι επειδή ποτέ δεν λέει τίποτα//

Miguel de Unamuno, 1864-1936, Ισπανός συγγραφέας & φιλόσοφος

                                                        Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  

 

                                                    

                                                   ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  ΑΛΤΑΝΗΣ

 

                                   

Τον προγραμματισμό προσλήψεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Τον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού για το 2021, καθώς επίσης τεσσάρων προσλήψεων έκτακτου προσωπικού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνήλθε δια περιφοράς την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020.

Ειδικότερα, με εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων τακτικού (μονίμου) προσωπικού για το έτος 2021, πρότεινε την πρόσληψη 19 ατόμων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τις προσλήψεις, μονίμου προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες είναι αυξημένες, καθώς συνδέονται είτε με αποχωρήσεις υπαλλήλων για λόγους συνταξιοδότησης, είτε με τη μεταβίβαση επιπλέον αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες, αλλά και με υπηρεσιακές εκκρεμότητες.

Στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος προσλήψεων τακτικού προσωπικού για το έτος 2021, προβλέπεται ανά περιφερειακή ενότητα, να καλυφθούν οι αντίστοιχες θέσεις ως εξής:

 

 

Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΛΑΔΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ

ΠΕ

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

2

ΠΕ

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ

1

ΠΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

-

1

ΤΕ

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

1

ΤΕ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

1

 

Έδρα & Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΛΑΔΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ

ΠΕ

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

2

ΠΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

-

1

ΤΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

-

1

ΔΕ

ΟΔΗΓΩΝ

-

1

ΠΕ

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ

1

ΤΕ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

1

ΔΕ

ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙKΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ (ΤΥΠΟΥ JCB) &  ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΓΑΙΩΝ (ΓΚΡΕΪΝΤΕΡ)

1

 

 

Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΛΑΔΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ

ΠΕ

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

1

ΠΕ

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ

1

ΠΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

-

1

ΤΕ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

1

ΔΕ

ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ (ΤΥΠΟΥ JCB) &  ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΓΑΙΩΝ (ΓΚΡΕΪΝΤΕΡ)

1

 

Εξάλλου, κατά την ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η πρόσληψη τεσσάρων ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για χρονικό διάστημα δυο μηνών, προκειμένου να καλυφθούν οι εποχικές και πρόσκαιρες υπηρεσιακές ανάγκες του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής. Ειδικότερα πρόκειται να προσληφθούν δύο άτομα κατηγορίας ΔΕ με πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας για τις ανάγκες του Γραφείου Παροχής Τουριστικών Πληροφοριών Νέου Λιμένα Πατρών όπου θα απασχοληθούν για δύο μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και άλλα δύο άτομα με αντίστοιχα προσόντα για τις ανάγκες του Γραφείου Παροχής Τουριστικών Πληροφοριών Αερολιμένα Αράξου.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ: Τρίωρη διακοπή νερού σήμερα στον Πύργο και από ώρα 23:00

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

  Ανακοινώνεται ότι σήμερα 20-08-2020 ημέρα Πέμπτη και από ώρα 23.00 θα υπάρχει τρίωρη γενική διακοπή νερού στην πόλη του Πύργου, λόγω αναγκαίων

επισκευών του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.