641 New Articles

Μιχάλης Κατρίνης: Ρύθμιση του προβλήματος με τη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων, μετά από παρέμβαση του Κινήματος Αλλαγής

Τη δέσμευση ότι θα επιλυθεί το πρόβλημα με τη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων απέσπασε το Κίνημα Αλλαγής από το υπουργείο Οικονομικών, μετά από νέα επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε για το θέμα προς τον αρμόδιο υπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχαν φέρει στη Βουλή από τις 14 Φεβρουαρίου οι βουλευτές Μιχάλης Κατρίνης, Κ. Σκανδαλίδης, Β. Κεγκέρογλου και Γ . Μουλκιώτης.

Το Κίνημα Αλλαγής είχε ζητήσει να ακυρωθούν όλες οι παράτυπες διαδικασίες που έχουν γίνει, να διαγραφούν πρόσθετοι φόροι, πρόστιμα κ.λπ., να κοινοποιηθούν ηλεκτρονικά και με νόμιμο τρόπο τα ποσά, όπως πρέπει να φορολογηθούν και βεβαίως να γίνουν νέες εκκαθαρίσεις φόρων για την κάθε χρονιά που αντιστοιχούν τα αναδρομικά που έλαβαν.

Το θέμα ξεκίνησε επειδή το 2013 καταβλήθηκαν αναδρομικά σε χιλιάδες συνταξιούχους  που αφορούσαν τα έτη 2010, 2011 και 2012 και το 2019 το Υπουργείο Οικονομικών και η ανεξάρτητη αρχή προχώρησε αυθαίρετα  σε τροποποιητικές δηλώσεις των φορολογούμενων, χωρίς τη δική τους υπογραφή και χωρίς τη δική τους γνώση.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Βεζυρόπουλος δεσμεύτηκε στο Κίνημα Αλλαγής να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει διορθωτική τροποποίηση για την πράξη προσδιορισμού φόρου ή επιβολής προστίμου.

Παράλληλα, τόνισε ότι με τη συγκεκριμένη παρέμβαση θα διορθωθούν προβλήματα, χωρίς όμως να αφαιρείται το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη για τον πολίτη.


Με τη νομοθετική ρύθμιση αναμένεται:

 1. να δοθεί η δυνατότητα κατάθεσης τροποποιητικών δηλώσεων από τους συνταξιούχους ανά έτος, ώστε τα εισοδήματα να φορολογηθούν με βάση την κλίμακα κάθε χρονιάς και να μην προστεθούν συνολικά σε ένα έτος με την εκκαθάριση του φόρου ανά έτος,
 2. ο συνταξιούχος να μπορεί να φορολογείται με βάση το αφορολόγητο της κλίμακας και το ποσό των αναδρομικών να μην προστίθεται σε ένα έτος,
 3. να υπάρξει διαγραφή μέρους ή του συνόλου των προστίμων και των προσαυξήσεων που είχαν επιβληθεί,
 4. να δοθεί παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των πρόσθετων φόρων έως τις 31 Μαΐου 2019, αντί για τις 28 Φεβρουαρίου 2019 που προβλέπονταν αρχικά. Με αυτό τον τρόπο οι συνταξιούχοι μπορούν να εκμεταλλευτούν, εφόσον το επιθυμούν, την νέα πάγια ρύθμιση σε 24 ή 48 δόσεις η οποία ενεργοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα.

Το Κίνημα Αλλαγής μετά από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών αναμένει την επίσημη κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να προτείνει συγκεκριμένες βελτιώσεις, ώστε οι συνταξιούχοι αυτών των περιπτώσεων να αντιμετωπισθούν δίκαια, αφού δεν φέρουν ευθύνη για την ετεροχρονισμένη καταβολή των αναδρομικών.

 

 

 


 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούμε όλους τους επαγγελματίες εστίασης (καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ, καφενεία, ψησταριές) του δήμου Πύργου, σε έκτακτη γενική συνέλευση, την Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 16:00, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, με μοναδικό θέμα συζήτησης τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, τα οποία εξαιρούν τον κλάδο μας.

Θα παραβρεθούν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου και του Δήμου.

Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι να δώσουν το παρών.

Υ.Σ. Παρακαλούμε να τηρηθούν όλα τα μέτρα υγιεινής στο χώρο της συνέλευσης.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ 

Φόρουμ Αρχαίας Ολυμπίας: Πρόταση για Δίκτυο Αδελφοποιημένων Πόλεων

Την πρόταση δημιουργίας ενός Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων διατύπωσε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος κατά την διάρκεια του φόρουμ που έγινε μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων, στο Δημοτικό Μέγαρο της Ολυμπίας, το πρωί της Τετάρτης 11 Μαρτίου 2020.

Η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού δεν επέτρεψε σε όλες τις αντιπροσωπίες των δώδεκα συνολικά αδελφοποιημένων πόλεων να ταξιδέψουν μέχρι την Ολυμπία και να συμμετάσχουν, έτσι στο φόρουμ παραβρέθηκαν, εκτός του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με τους αντίστοιχους εκπροσώπους:

-Ο Δήμος Grossostheim Γερμανίας, με τον Δήμαρχο κ. Χέρμπερτ Γιάκομπ και τον πρώην Δήμαρχο κ. Χανς Κλουγκ.

-Ο Δήμος Colorado Springs των ΗΠΑ με την διευθύντρια του Δήμου κα Ντόνα Νέλσον και τον πρόεδρο της επιτροπής αδελφοποίησης κ. Χάρη Καλόφωνο.

-Ο Δήμος Antibes Juan-les Pins της Γαλλίας με το στέλεχος του Δήμου κα Μισέλ Μπος και τον υπεύθυνο για την αδελφοποίηση κ. Άλκη Βολιώτη.

-Ο Δήμος Olimpia, Sao Paolo Βραζιλίας με τον Δήμαρχο κ. Φερνάντο Αγκούστο Κούντσα.

-Ο Δήμος Olympia, Washington των ΗΠΑ, με την Δήμαρχο κα Σέριλ Σέλμπι.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των αντιπροσωπιών από την Αντιδήμαρχο κα Ρόη Αντωνοπούλου. Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος κ. Γεωργιόπουλος καλωσόρισε τους εκπροσώπους των αδελφών πόλεων, εκφράζοντας τη λύπη του που η συνάντηση γίνεται κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Υποσχέθηκε, ωστόσο, να τους φιλοξενήσει στο μέλλον κάτω από καλύτερες συνθήκες.

Αναφερόμενος στον θεσμό, ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι από το 1989 που ξεκίνησε, 12 πόλεις μέχρι σήμερα έχουν αδελφοποιηθεί με την Ολυμπία. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι για την συμμετοχή στο φόρουμ είχαν αρχικά εκδηλώσει ενδιαφέρον οι δέκα από τις δώδεκα αδελφοποιημένες πόλεις, όμως τελικά εκπροσωπήθηκαν οι μισές. «Είχα την φιλοδοξία να κάνουμε σ’ αυτό το φόρουμ την ιδρυτική διακήρυξη ενός Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων, κάτι που μπορεί να μετατεθεί για αργότερα, ώστε να πραγματοποιηθεί κάτω από καλύτερες συνθήκες», τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Κατά τη συζήτηση καθορίστηκαν κάποιοι από τους άξονες του υπό σύσταση Δικτύου, όπως η προαγωγή των Ολυμπιακών Αξιών, η ανταλλαγή πολιτιστικών δεδομένων και η συνεργασία σε θέματα οικονομίας και ανάπτυξης μεταξύ των πόλεων. Η συζήτηση που άνοιξε στο φόρουμ, προτάθηκε από τον κ. Γεωργιόπουλο να συνεχιστεί διαδικτυακά, προκειμένου να συμπληρωθούν οι άξονες και να διαμορφωθεί ο καταστατικός χάρτης για το υπό δημιουργία Δίκτυο.

Οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των αδελφών πόλεων τοποθετήθηκαν διαδοχικά, αναπτύσσοντας τις θέσεις τους για τον θεσμό αυτό. Από τις τοποθετήσεις αυτές κατέστη σαφές ότι υπάρχει ομοφωνία για την δημιουργία του Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων για το οποίο όλοι δεσμεύθηκαν ότι θα εργαστούν για την υλοποίησή του. Μεταξύ των αντιπροσωπιών έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ κατά την διάρκεια των τοποθετήσεων έγινε και παρουσίαση βίντεο με τα αξιοθέατα κάθε μιας από τις συμμετέχουσες πόλεις. Από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, δόθηκε ακολούθως γεύμα προς τιμήν των φιλοξενούμενων αντιπροσωπιών.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΛΕΖΑΝΤΕΣ:

adelfopoiisi_1  Αναμνηστική φωτογραφία από την συνάντηση των αντιπροσωπιών αδελφοποιημένων πόλεων στην Ολυμπία.

Παράταση ισχύος αποφάσεων παραχώρησης χρήσης εκτάσεων πρώην λιμνών Αγουλινίτσας – Κάστας – Μουριάς

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

        ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

            Πύργος,  10-03-2020  

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

            Αριθ. Πρωτ.: 69313/5639

ΤΜΗΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΗΣ

 

Ταχ. Δ/νση        

:

Διοικητήριο

 

 

Ταχ. Κώδικας  

:

27100

 

Tηλέφωνο

:

26213-60218

 

Φαξ

:

26213-60156

 

Email

:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πληροφορίες

:

Καραπάνου Καλλιόπη

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Παράταση ισχύος αποφάσεων παραχώρησης χρήσης εκτάσεων πρώην λιμνών Αγουλινίτσας – Κάστας – Μουριάς»

 

Με το άρθρο 43 του ν./2020 «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις», παρατείνεται μέχρι 31-12-2020 το χρονικό διάστημα παραχώρησης χρήσης εκτάσεων πρώην λιμνών Αγουλινίτσας – Κάστας – Μουριάς που προβλέπεται στην υπ’αριθμ. πρωτ. 179540/14500/14-06-2019 απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας.

 

Προκειμένου να συνταχθούν οι νέοι πίνακες δικαιούχων καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, κάτοικοι των παραλιμνίων δημοτικών διαμερισμάτων, που είναι:

 1. Κατά κύριο επάγγελμα αγρότες
 2. Άνεργοι στους οποίους παραχωρήθηκε αγροτεμάχιο κατά την καλλιεργητική περίοδο έτους 2019
 3. Νέοι αγρότες,

Να υποβάλλουν αίτηση προς την Υπηρεσία μας από Τετάρτη 11-03-2020 μέχρι και Παρασκευή 20-03-2020,  στην οποία θα περιλαμβάνονται τα κάτωθι δικαιολογητικά:

 1. Βεβαίωση Επαγγελματία Αγρότη από Τ.Α.Α.Ε.
 2. Βεβαίωση ανεργίας από Ο.Α.Ε.Δ. (μόνο για τους κατέχοντες αγροτεμάχιο κατά το έτος 2019)
 3. Βεβαίωση καταβολής μισθωμάτων για τα έτη 2017-2018
 4. Βεβαίωση καταβολής οφειλών σε Τ.Ο.Ε.Β. για τα έτη 2017-2018
 5. Δήλωση Ο.Σ.Δ.Ε. για το έτος 2019

 

 

           Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ                                        Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &                           ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

           ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

 

 

         Π. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ                                            Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Ανακοίνωση του Δήμου Πηνειού σχετικώς με την εξυπηρέτηση του κοινού, από τις υπηρεσίες του, εξ αποστάσεως

Λόγω της έκτακτης ανάγκης της περιοχής μας και στην προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και  για την προστασία της υγείας των δημοτών μας,  σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω μέτρα που αφορούν την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Πηνειού.

Η εξυπηρέτηση των δημοτών κυρίως θα γίνεται τηλεφωνικά:

 1. Για διοικητικά-οικονομικά θέματα στο τηλ. 2623360769 και τα αιτήματα θα αποστέλλονται με το FAX 2623032839 και στο email: dimospineiou@1312.syzefxis.gov.gr
 2. Όσον αφορά τα ΚΕΠ:

α) η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται με αυτεπάγγελτη αναζήτηση μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών και του ΚΕΠ (ΕΦΚΑ, ΕΦΟΡΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΟΑΕΔ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΟΤΑ α΄ και β΄βαθμού, ΣΧΟΛΕΙΑ κ.τ.λ.).

Αυτεπάγγελτη αναζήτηση μπορεί να γίνει για τα κάτωθι:

 1. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
 2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
 • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΡΡΕΝΩΝ
 1. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (για μειωμένη θητεία)
 2. ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ, ΓΑΜΟΥ, ΘΑΝΑΤΟΥ κ.τ.λ.

                  β) Επίσης θα αποστέλλονται ταχυδρομικά κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου μέσω FAX ή email τα ανωτέρω πιστοποιητικά στους δημότες εάν επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν στον ιδιωτικό τομέα (π.χ. ΟΤΕ, ΔΕΗ ΤΡΑΠΕΖΕΣ κ.τ.λ.)

ΤΗΛ ΚΕΠ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ : 2623360712, 718, 722- FAX: 2623035829

ΤΗΛ ΚΕΠ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ : 2623360537, 536- FAX: 2623043811

ΤΗΛ ΚΕΠ ΤΡΑΓΑΝΟΥ : 2623360922, 923- FAX: 2623062434

 

 

 

 

3) για θέματα ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ :

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ τηλ: 2623360718, FAX: 2623035829

            ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ τηλ: 2623360536 ,FAX: 2623043811

            ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΤΡΑΓΑΝΟΥ τηλ: 2623360901, 922, FAX:2623062420

4) Για θέματα ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ στo τηλ: 2623360732, 731 και FAX: 2623035897

5) Σχετικά με τα πιστοποιητικά εγγυτέρων συγγενών θα δίνονται κατόπιν ειδικής συνεννοήσεως με το τμήμα ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟΥ στο τηλ: 2623360725.

6) Οι πληρωμές στον Δήμο Πηνειού θα γίνονται μέσω της  Τράπεζας Πειραιώς.  Τηλ.  Ταμείου : 2623360759

Αριθμός Λογαριασμού Τράπεζας Πειραιώς : GR  6201725300005530051190651

 

 

 

Η τελετή της Λαμπαδηδρομίας στο Δήμο Πύργου

Έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πως οι Τελετές Αφής (12 Μαρτίου), Παράδοσης (19 Μαρτίου) της Ολυμπιακής Φλόγας «Τόκυο 2020», καθώς και η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Ο Δήμος Πύργου ενημερώνει ότι η  επίσημη τελετή θα πραγματοποιηθεί στη Πλατεία Σάκη Καράγιωργα.

  Οι λαμπαδηδρόμοι του Δήμου θα παραλάβουν τη δάδα στην οδό Πατρών (Δημοτικό Στάδιο Πύργου) και θα ανάψουν το βωμό στο  μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στις 15:30 το μεσημέρι της Πέμπτης.

  Να σημειωθεί πως από τις εκδηλώσεις του Δήμου Πύργου, έχει εξαιρεθεί το πολιτιστικό πρόγραμμα και η συμμετοχή μαθητών στο δρώμενο , τηρώντας τους κανόνες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κορονοϊού.   

Το πρόγραμμα διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αμαλιάδα και της Υποδοχής στην Αρχαία Ήλιδα

Η Ολυμπιακή Φλόγα των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο 2020, που θα ξεκινήσει, μετά την τελετή αφής, από την Αρχαία Ολυμπία στις 12 Μαρτίου το ταξίδι της σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί κανονικά βάσει του ΦΕΚ αριθ. Φύλλου 723/6-3-2020 της απόφασης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που ελήφθη μετά την συνεδρίασης της 9ης Μαρτίου. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από την πόλη της Αμαλιάδας την Πέμπτη 12 Μαρτίου, με ώρα άφιξης 2.15 μ.μ. στην Αντ. Πετραλιά λίγο πριν τις σιδηροδρομικές γραμμές στο ύψος της οδού Σμύρνης. Κατόπιν η φλόγα θα συνεχίσει με λαμπαδηδρομία στις οδούς Αντ. Πετραλιά, Ερμού και Αρχαίας Ήλιδος μέχρι και 300 μέτρα μετά την Πλατεία Ανεμομύλου στην Οδό Καλυβίων.

Στη συνέχεια η Ολυμπιακή Φλόγα θα εισέλθει στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ήλιδας στην Ρωμαϊκή Αγορά, βάσει του προγράμματος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στις 2. 46μ.μ.., όπου εκεί θα πραγματοποιηθεί ένα σύντομο τελετουργικό, που περιλαμβάνει ανάκρουση Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Ιαπωνίας και Ελλάδας με παράλληλη έπαρση των αντίστοιχων σημαιών, χαιρετισμοί επισήμων από Δήμο Ήλιδας, εκπρόσωπο Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων ΤΟΚΥΟ 2020 και από εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Δεν θα πραγματοποιηθεί πολιτιστικό πρόγραμμα και θα ισχύσουν όλα τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας, τον Ελληνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και από τον Δήμο Ήλιδας.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.