506 New Articles

Μηνιαία Δραστηριότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος

(Συλλήψεις - Εξιχνιάσεις - Εξαρθρώσεις - Κατασχέσεις)

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων για το μήνα Ιούνιο  του έτους 2020 και για όλη την εδαφική της περιφέρεια. 

Κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουνίου του έτους 2020, από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, (Διευθύνσεις Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας) :

Α.  Συνελήφθησαν συνολικά – 487- άτομα. Ειδικότερα :

 • 7

για ληστείες

 • 48

για κλοπές/διαρρήξεις

 • 94

για ναρκωτικά

 • 23

για καταδιωκτικά έγγραφα

 • 150

για παράνομη είσοδο & παραμονή

 • 165

για λοιπά αδικήματα

 

 

 

Β. Εξιχνιάστηκαν συνολικά   -276- υποθέσεις. Ειδικότερα:

 

 • 5

ληστείες

 • 75

κλοπές/διαρρήξεις

 • 78

ναρκωτικά

 • 118

λοιπά αδικήματα

 

Γ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

 

 • 3

κιλά κάνναβης περίπου

 • 2

κιλά ηρωίνης

 • 19

γραμμάρια κοκαΐνης περίπου

 • 114

δενδρύλλια κάνναβης

 • 806

δισκία ναρκωτικών

 • 2.170

ευρώ

 • 33

μαχαίρια , γκλοπ, γεμιστηρες

 • 4

κυνηγετικά όπλα

 • 4

Πιστόλια, περίστροφα, πιστόλια replica

 • 5.985

φυσίγγια

 • 6.205

πακέτα λαθραίων τσιγάρων

 • 5

κιλά  λαθραίου καπνού περίπου

 • 637

είδη παραεμπορίου

 • 2

κροτίδες

 • 5

Φωτοβολίδες

 • 16

Βεγγαλικά

 

 

 

Σύλληψη αλλοδαπού με καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στα Λεχαινά, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Βουπρασίας, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών για απείθεια.

Κόνσολας από την Αρχαία Ολυμπία: «Κάναμε το καλύτερο για τη στήριξη του τουρισμού»

Την αισιοδοξία του ότι η χώρα μας ανακάμπτει στον τουριστικό τομέα, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των ξένων τουριστών, εξέφρασε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας από την Αρχαία Ολυμπία, όπου βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 3 Ιουλίου, προσκεκλημένος του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου και προέδρευσε σε σύσκεψη με φορείς της περιοχής.

Ο κ. Κόνσολας συνοδευόμενος από τον κ. Γεωργιόπουλο, τον οποίο και ευχαρίστησε για την πρόσκληση, επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ολυμπίας, εκφράζοντας τη χαρά και τη συγκίνησή του για το σημαντικό αυτό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. «Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου ως πολίτης της χώρας αλλά και ως κοσμοπολίτης σ’ αυτή την παγκόσμια κοιτίδα πολιτισμού και αξιών» τόνισε ο κ. Κόνσολας, προσθέτοντας: «Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου, ήρθα να ανταποδώσω την ευγνωμοσύνη μου σ’ αυτό τον τόπο. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Αρχαία Ολυμπία έχει παρόν αλλά και μέλλον. Αυτή η παρακαταθήκη των αρχαίων προγόνων, μας δίνει ενέργεια για να προχωρήσουμε όλοι μπροστά». Χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα δύσκολη τη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι «μπορέσαμε αυτή την περίοδο να ανατάξουμε τις αξίες μας, να θυμηθούμε τον άνθρωπο, να θυμηθούμε από πού ξεκινήσαμε. Η ελάχιστη ανταπόδοση που μπορούμε να δώσουμε, είναι ότι η Ολυμπία έχει δικαίωμα στον τουριστικό ορίζοντα της χώρας, της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου. Στο Υπουργείο, άλλωστε, έχουμε συζητήσει αρκετά για αυτή την επίσκεψη».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Κόνσολας τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Ελληνικός τουρισμός περνάει τη μεγαλύτερη κρίση και η κυβέρνηση έκανε ότι καλύτερο γινόταν για να στηρίξει πρώτα τους εργαζόμενους και κατόπιν τις επιχειρήσεις «Δώσαμε πόρους από τον δικό μας προϋπολογισμό αλλά και από το ΕΣΠΑ για τη στήριξη των εργαζομένων, του επαγγελματία και τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Όλοι μαζί καταφέραμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η χώρα είναι από τις ασφαλέστερες στον πλανήτη και η Ελλάδα είναι πρώτη παγκόσμια επιλογή και προορισμός μεταξύ 12 χωρών με που αποτελούν τουριστική αγορά. Ξεκινάμε από μηδενική βάση και όπως είπε ο Πρωθυπουργός, είναι πολύ σημαντικό μέσα σ’ αυτή την κρίση να πάρουμε ένα μεγάλο κομμάτι από μια μικρή πίτα».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι η Αρχαία Ολυμπία έχει υποστεί τεράστια ζημιά εξαιτίας του κορονοϊού, καθώς η τουριστική κίνηση ξεκινά από Φεβρουάριο – Μάρτιο, νωρίτερα από άλλες περιοχές παραθεριστικού τουρισμού και το γεγονός ότι η κρουαζιέρα, που αποτελεί το 50% των τουριστικών ροών, είναι «νεκρή», φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος. Τόνισε επίσης ότι οι επιχειρηματίες της περιοχής ζητούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.

ΦΩΤΟ: konsolas 1, 2

Ολοκλήρωση των εργασιών από το Υδρογραφικό (Υ/Γ) ΣΤΡΑΒΩΝ στο Λιμάνι της Κυλλήνης

Σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου, με την ολοκλήρωση των υδρογραφικών εργασιών, στο Λιμάνι της Κυλλήνης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κεκάτος Δ. πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού Υ/Γ ΣΤΡΑΒΩΝ στο λιμάνι της Κυλλήνης. Οι υδρογραφικές εργασίες είχαν ξεκινήσει το 2018, και με την ολοκλήρωση τους θα εκδοθούν οι νέοι χάρτες που θα αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα του βυθού.

Ο Κυβερνήτης του Υ/Γ ΣΤΡΑΒΩΝ Πλωτάρχης Καρνέσης Δ. ευχαρίστησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης για τη φιλοξενία και απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζα Γ., τον οποίο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Κεκάτος Δ.

Από τη πλευρά του ο κ. Κεκάτος ευχαρίστησε την υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού για τις Υδρογραφικές Εργασίες στην περιοχή μας, που αποσκοπούν στην   ασφαλέστερη ναυσιπλοΐα.

Παρών στη συζήτηση ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού κ. Υφαντής Ζ., ο Αντιπρόεδρος Ε.Α.Α.Ν. κ. Αράπογλου Τ., και ο Προϊστάμενος Υδρογραφικής Υπηρεσίας κ. Πασιπουλαρίδης Κ.

Η ανοσία της Πολιτείας για τους ΑμεΑ

Του Μάκη Μπαλαούρα*

Βρισκόμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού με το θερμόμετρο να κτυπάει 37ο. Οι παραγωγοί τρελαίνονται για τις καταστροφές που διαλύουν τους κόπους της χρονιάς, όπως φέτος με ελιές-εσπεριδοειδή. Οι εργαζόμενοι και ΜμΕπιχειρηματίες σε εστίαση-τουρισμό βιώνουν τραγικά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, την «ανοσία της αγέλης»…

Εσκεμμένηκυβερνητικήπολιτική που δε έχει προχωρήσει, ούτε προχωρά, έστω και τώρα, σε οικονομικά μέτρα όχι μόνο επιβίωσης, αλλά και αναζωογόνησης…

Ας πάμε όμως και στα ζητήματα, ας πούμε «χαμηλής» πολιτικής, όπως η συμπεριφορά της κοινωνίας και των κρατικών δομών απέναντι σε ένα (μεγάλο) πλήθος συνανθρώπων μας που είναι ανάπηροι.

Μόλις είσαι ΑμεΑ μπαίνεις εφ' όρου ζωής σε καραντίνα

Καλοκαίρι, ζέστη, καύσωνας. Όλοι μπορούν να βουτήξουν στη θάλασσα για δροσιά, εκτός από τους ΑμεΑ.        

Διαβάζω βαρύγδουπες δηλώσεις δημάρχων και δημοτικών παραγόντων, ότι ΘΑ μπουντα αναγκαία για τη πρόσβαση τους μηχανήματα(Seatrac). Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Ακατανόητο! Δε ξέρουν ότι θα έλθει το καλοκαίρι και η ζέστη; Δεν ψήφισαν τα αναγκαία κονδύλια; Τι έγιναν τα περσυνά, τα κατάπιε η θάλασσα και γιατί; Θυμάμαι το καλοκαίρι του 2018, μετά από μηνύματα απελπισίας από ΑμεΑ, να προσπαθώ και εγώ να πιέσω και δεν έβρισκα άκρη. Δήμαρχοι με παρέπεμπαν στους αντιδημάρχους και αυτοί στους υπηρεσιακούς παράγοντες. Αναισθησία, αδιαφορία, αναλγησία!!! 

Τα ανάπηρα άτομα, μαζί τις οικογένειες τους, βιώνουν καθημερινά την αναλγησία μικρών εξουσιών καικράτους για τις μικρές καθημερινές ανάγκες τους. Θεωρούν ότι ο αποκλεισμός τους δεν οφείλεται στις δομές που έχουν φτιάξει, αλλά στην αναπηρία καθαυτή!!!

Τα ανεπαρκή μέτρα που πήρε για την πανδημία, το «επιτελικό» κράτος της ΝΔ,δεν αφορούσαν τους «Αόρατους», τους ανάπηρους. Ακόμα και η συχνή αναγκαία ιατρική φροντίδα, (και τους χρόνια πάσχοντες),σταμάτησε στη καραντίνα...

Ας θυμηθούμε πρόσφατη συμπεριφορά της κυβέρνησης και των οργανισμών που εποπτεύει:

 1. Πριν τον κορωνοϊό το 50% των ΑμεΑ δε πήρε το μέρισμα που δόθηκε για ανάπηρα άτομα.
 2. Διακοπές ηλεκτροδότησης σε οικογένειες με ΑμεΑ, (και στην Ηλεία)!
 3. Στον Νόμο Κεραμέως για τη Παιδεία δεν αναφέρεται η λέξη ΑμεΑ. Η υπουργός δε δεσμεύτηκε καν για την προμήθεια ειδικού, εξατομικευμένου εξοπλισμού. Θυμίζω, ότι το 2018 πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη δαπάνη 1 εκατ. για μαθητές ΑμεΑ.
 4. Είναι η μόνη κυβέρνηση στην Ευρώπη χωρίς ούτε ένα μέτρο για τους ΑμεΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης400-700 ευρώ.
 5. Στις αρχές Ιουνίου 44 ευρωβουλευτές, 17 χωρών, 7 Πολιτικών Ομάδων,{δυστυχώς κανένα από τα άλλα ελληνικά κόμματα(!), εχτόςτου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τον Δ. Παπαδημούλη} έστειλαν επιστολή καλώντας τη Κομισιόν για τη διασφάλιση της φροντίδας και στήριξης των ατόμων με αναπηρία εξ αιτίας της πανδημίας.

Μικρά για μας, μεγάλα για ΑμεΑπροβλήματα

 • ΔΕΝ μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς διότιδενείναι προσβάσιμα.
 • ΔΕΝ υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης για οχήματα αναπήρων, όπως λένε οι Νόμοι.
 • Από τα μέσα 2019 η κ. Μενδώνη είχε δηλώσει ότι θα μπει νέο αναβατόριο στην Ακρόποληξηλώνονταςτο προηγούμενο, έτσι που δεν μπορεί να ανέβει κανένα άτομο ΑμεΑ.
 • Γνωρίζουμε ότι σε όλη την Ελλάδα, οι πόλεις δεν είναι δεν είναι φιλικές και προσβάσιμες.«Ο Μεγάλος Περίπατος» αποτελεί τη σύνοψη του αποκλεισμού. Δεν ελήφθησαν οι ελάχιστεςπρόνοιες για τα ανάπηρα άτομα, εμποδίζοντας τους στη προσεγγίση του κέντρου.

Παρά την τεράστια ψυχική δύναμη που διαθέτουν εκατοντάδες ακτιβιστές/στριες των ΑμεΑ,όπως ο Αντώνης Ρέλλας, ο Παντελής Παπαναγιώτου ή η Αγαθή Ρηγοπούλου, αν δε συστρατευτούμε μαζί τους,Πολιτεία και κοινωνίαθα σφυρίζουν αδιάφορα, γιατί όπως διαλαλεί ο ποιητής «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή»…

*Μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

Διονύσης Καλαματιανός: Στο χείλος της καταστροφής οι παραγωγοί της Ηλείας

Εδώ και καιρό είχαμε προειδοποιήσει ότι οι παραγωγοί του νομού αντιμετωπίζουν σημαντικότατα προβλήματα, που σε μεγάλο βαθμό απειλούν ακόμα και την ίδια τους την ύπαρξη. Σε συνέχεια της εχθρικής αγροτικής πολιτικής που ξεκίνησε να ασκεί η κυβέρνηση, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την εξουσία, προστέθηκαν η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και ακραία καιρικά φαινόμενα, προκαλώντας ακόμα περισσότερες δυσχέρειες στον αγροτικό κόσμο.

Σε αυτή τη δεινή πραγματικότητα η κυβέρνηση επιλέγει την απραξία.  Επιμένει να αδιαφορεί για τους παραγωγούς, αποκλείοντάς τους παντελώς ακόμα και από τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης που έχει λάβει.

Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί  ότι η οικονομία του Νομού Ηλείας βασίζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στα αγροτικά εισοδήματα. Δείχνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι η παραγωγή είτε μένει αδιάθετη, είτε καταστρέφεται.  

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αδιαφορεί:

 • για την ιδιαίτερα χαμηλή τιμή του εξαιρετικής ποιότητας ηλειακού ελαιολάδου και τα προβλήματα στην καρποδεσία που δημιούργησε ο καύσωνας που παρατηρήθηκε στα μέσα του Μαΐου,
 • για την εξευτελιστική τιμή των 5 λεπτών/κιλό του καρπουζιού, με το προϊόν να παραμένει στα χωράφια και οι παραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση,
 • για την καρπόπτωση στις καλλιέργειες των εσπεριδοειδών, λόγω των πολύ υψηλών, για την εποχή, θερμοκρασιών του Μαΐου,
 • για τους παραγωγούς πατάτας που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα, καθώς το προϊόν έφτασε να φεύγει από το χωράφι ακόμα και σε τιμή πολύ χαμηλότερη του κόστους παραγωγής (12 λεπτών/κιλό), με τις δυσκολίες απορρόφησης της παραγωγής κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τις αθρόες εισαγωγές του προϊόντος, σε συνδυασμό με τις «ελληνοποιήσεις», που καταγγέλλονται,
 • για τη μικρή εμπορευσιμότητα της φράουλας,
 • για την αναδιάρθρωση-ανασύσταση της καλλιέργειας της μαύρης κορινθιακής σταφίδας, που η παραγωγή της μειώνεται συνεχώς, με τα πρέμνα της καλλιέργειας να είναι γερασμένα και προσβεβλημένα από ασθένειες στο πέρασμα των χρόνων.

Όσο και αν ορισμένοι δε θέλουν να το αντιληφθούν, το σύνολο των παραγωγών έχει πληγεί σε τεράστιο βαθμό και από την υγειονομική κρίση, και η στήριξή τους κρίνεται απαραίτητη.

Για το λόγο αυτό κατέθεσα ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία συνυπογράφουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα που προτίθεται το υπουργείο να λάβει, ώστε να ενισχυθούν άμεσα οι παραγωγοί που αντιμετωπίζουν -ή αντιμετώπισαν- σοβαρά προβλήματα εμπορευσιμότητας των προϊόντων τους.

Πρέπει να μας απαντήσει ο Υπουργός:

 • αν το υπουργείο σκοπεύει να κινήσει τις διαδικασίες για την αποζημίωση των παραγωγών που είδαν μεγάλο μέρος της νέας τους παραγωγής να μένει αδιάθετο ή να καταστρέφεται εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών του Μαΐου,
 • αν υπάρχει η πρόθεση να κινηθούν οι διαδικασίες σχεδιασμού και υλοποίησης ενός προγράμματος απορρόφησης των παραγόμενων προϊόντων και διάθεσής τους σε κοινωνικές και κρατικές δομές και αν θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση-ανασύσταση της καλλιέργειας της μαύρης κορινθιακής σταφίδας.

Οι κραυγές αγωνίας των αγροτών μας περιγράφουν με τον πλέον δραματικό τρόπο το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο πρωτογενής τομέας του νομού μας. Η κυβέρνηση είναι χαρακτηριστικά απούσα και οι παραγωγοί βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται ή να μηδενίζεται. Το πρόβλημα λαμβάνει περαιτέρω διαστάσεις, αν αναλογιστούμε ότι μια ενδεχόμενη κατάρρευση του αγροτικού κόσμου θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, που μπορεί να ελλοχεύουν ακόμη και τον κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης. Θα είμαστε δίπλα στους παραγωγούς και θα παλέψουμε μαζί για τη δικαίωσή τους.

 

Διονύσης – Χαράλαμπος Καλαματιανός

Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.