357 New Articles

ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ - Δήμος Πηνειού: Αποκατάσταση οδοστρώματος με τη μέθοδο της εκτοξευόμενης ασφάλτου

Μαρίνος: Συνεχής αγώνας για την βελτίωση της καθημερινότητας

 

Ο Δήμος Πηνειού είναι ο πρώτος δήμος στο νομό Ηλείας που ήδη εφαρμόζει την πρωτοποριακή μέθοδο εκτοξευόμενης ασφάλτου για την άμεση, οριστική και ασφαλή αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος.  

 

Με αυτή τη μέθοδο επιτυγχάνεται ταχύτατη επισκευή ενώ οι δρόμοι που αποκαθίστανται δίνονται άμεσα στην κυκλοφορία.

Η μέθοδος θα εφαρμοστεί και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πηνειού.

 

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος που  με τους συνεργάτες του, δίνει τη μάχη για την βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, δήλωσε:

 

«Ξεκίνησε από τη Γαστούνη και θα συνεχιστεί σε ολόκληρο το Δήμο Πηνειού η αποκατάσταση φθορών, μικρών και μεγάλων, στο οδόστρωμα με μια μέθοδο πρωτοποριακή και ρηξικέλευθη, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο νομό Ηλείας. Η εταιρεία στην οποία έχουμε αναθέσει το έργο, είναι αξιόπιστη με πολλές περγαμηνές στη διαδρομή της. Βέβαια η διαδικασία αυτή θα είναι χρονοβόρα και κοστοβόρα, αλλά αξίζει γιατί βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών». 

 

«Πρόκειται για μια εκπληκτική μέθοδο αποκατάστασης φθορών στο οδόστρωμα, που γίνεται με ταχύτητα και ποιοτικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σπύρος Βασιλείου και συμπλήρωσε: «Η απόφαση του δημάρχου να επιλέξει την μέθοδο αυτή, λύνει πολλά προβλήματα στο Δήμο Πηνειού»

 

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, ο  πολιτικός μηχανικός κ. Αλεξανδρής Βασίλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η μέθοδος εκτοξευόμενης  ασφάλτου χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στο νομό Ηλείας από τον Δήμο Πηνειού. «Είναι σχετικά νέα μέθοδος, η εργασία έχει εγγύηση για 4 -5 χρόνια και με το που γίνεται η κάλυψη της λακκούβας μπορεί να περάσει οποιοδήποτε όχημα. Το μείγμα ασφάλτου χρησιμοποιείται για να εξαλείψει λακκούβες, θρυμματισμούς, ρωγμές, μικρές υποχωρήσεις και ανωμαλίες στις περιοχές κυκλοφορίας».

 

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών  κ. Σπύρο Βασιλείου, την πρόεδρο της Κοινότητας Γαστούνης  κ. Μαρία Μητσοπούλου Τσιόγκα και το μέλος του Συμβουλίου της Κοινότητας κ. Πέπη Σιμοπούλου.

«Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Μαρίνο που δίνει λύση σε ένα ακόμη πρόβλημα της Γαστούνης. Τον ευχαριστούμε γιατί δίνει αγώνες για την βελτίωση της καθημερινότητάς μας», δήλωσε η κ. Μαρία Μητσοπούλου.

 

 

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, στο Τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών Αμαλιάδας

 

  Το Τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών Αμαλιάδας της Π.Ε Ηλείας επισκέφθηκε, σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

   Ο κ.Γιαννόπουλος ενημερώθηκε από την προϊσταμένη Καλλιόπη Καραπάνου για τον τρόπο λειτουργίας του Τμήματος και την διεκπεραίωση των ζητημάτων,  εν μέσω πανδημίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα, με ασφάλεια και χωρίς καθυστερήσεις οι πολίτες που απευθύνονται καθημερινά στην Υπηρεσία. Κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους μάλιστα - και της συνομιλίας που είχε και με εργαζομένους - τέθηκε το θέμα της υποστελέχωσης του τμήματος, εξαιτίας των επικείμενων αφυπηρετήσεων. Ο Αντιπεριφερειάρχης, τους καθησύχασε πως δε θα επιτραπεί η υποβάθμισή του, αντίθετα, τους διαβεβαίωσε πως, ήδη υπάρχει μέριμνα και προγραμματισμός για την ενίσχυση του με προσωπικό και την κάλυψη των κενών που θα προκύψουν λόγω των συνταξιοδοτήσεων. Άλλωστε, όπως ο ίδιος σημείωσε, η προσφορά του Τμήματος Μεταφορών και Επικοινωνιών της Αμαλιάδας είναι γνωστή και σημαντική, καθώς εκεί εξυπηρετούνται οι υποθέσεις ιδιωτών αλλά και επαγγελματιών των δήμων Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Περιοχές στις οποίες υπάρχει αυξημένη επαγγελματική δραστηριότητα (βιοτεχνίες, συσκευαστήρια αγροτικών προϊόντων κ.α) καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, η οποία απαιτεί και τακτική συνεργασία με το Τμήμα Μεταφορών της Αμαλιάδας.

 

 

 

  

 

 

 

  

 

Συνάντηση δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με τον νέο Περιφερειακό Διοικητή της Π. Υ. Δυτικής Ελλάδας

«Σε πλήρη ετοιμότητα

για τις δασικές πυρκαγιές»

Την αναβάθμιση του Κλιμακίου   της  Κρέστενας σε Πυροσβεστικό  Σταθμό, ζήτησε ο  Σάκης Μπαλιούκος

 

Η νέα αντιπυρική περίοδος και ο συντονισμός των δράσεων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τετάρτη ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος με  στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  που είχαν ως  επικεφαλής τον Περιφερειακός Διοικητής της Π. Υ.  Δυτικής Ελλάδας,  Αρχιπύραρχο  κ.Ανδρέα Στεμπίλη.

 

Παρών στη συνάντηση ήταν επίσης  ο Διοικητής Πυροσβεστικών  Υπηρεσιών Ν. Ηλείας κ.Βασίλης Σολδάτος,  ο  αναπληρωτής  Διοικητής της Π.Υ. Πύργου  κ. Νίκος Σμαρνάκης, ο νέος προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων κ.Κων. Δρακόπουλος και ο  αναπληρωτής  του κ.Θεοδ. Νεοφώτιστος.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια πρώτη γνωριμία του κ. Μπαλιούκου με το νέο Περιφερειακό  Διοικητή της Π.Υ. , ο οποίος επεσήμανε στο δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων πως   γνώριζε ήδη  τις προσπάθειες  που  έχει καταβάλει  επί σειρά ετών  για την πρόληψη, αλλά και την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή.

Συγχρόνως ο κ. Στεμπίλης  ανέφερε  ότι η Υπηρεσία του βρίσκεται  σε πλήρη ετοιμότητα με έμπειρο προσωπικό, τόσο σε επίπεδο Νομού όσο και Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων,  με το οποίο υπάρχει  διαρκής  συνεργασία.

Από την πλευρά του ο κ. Σ. Μπαλιούκος  τόνισε ότι  είναι δεδομένη αυτή η συνεργασία,  με την εμπειρία που έχει αποκτηθεί στα τόσα χρόνια  που η Δ.Α. βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, σε άμεση συνεργασία με το Κλιμάκιο  των Κρεστένων.

«Αυτά που μας χορηγεί  το κράτος θα προσπαθήσουμε να τα αξιοποιήσουμε στο έπακρο, χωρίς να υπάρχει άλλοθι ότι δεν έχουμε χρήματα, κάτι που κάνουμε  κάθε χρόνο με μηχανήματα και προσωπικό του δήμου» δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ο οποίος εξέφρασε την ανάγκη να αναβαθμιστεί  το Κλιμάκιο  της  Κρέστενας σε Πυροσβεστικό  Σταθμό, τη στιγμή που σαν υπηρεσία καλύπτει πολύ μεγάλη έκταση, ακόμα και από το δήμο Πύργου!  Προς αυτή την κατεύθυνση ζήτησε τη συμβολή του Διοικητή  της Π. Υ.  Δυτικής Ελλάδας 

Επίσης ο κ. Κώστας Δρακόπουλος που είναι και πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κρεστένων, ανέφερε ότι  ως προϊστάμενος του Π.Κ. θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του  στην  αντιπυρική προστασία,  σε συνεργασία με τους προέδρους των χωριών και  τους πολίτες, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είναι συλλογική η προσπάθεια, προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα.

Ο κ. Στεμπίλης  εξέφρασε την ικανοποίησή του  για το γεγονός πως ο κ. Δρακόπουλος είναι επί σειρά ετών πρόεδρος  των Κρεστένων, λειτουργώντας σαν συνδετικός κρίκος  με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο επικεφαλής της Π.Υ. στη Δυτική Ελλάδα επισκέφτηκε  και   το Π.Κ. Κρεστένων όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπαλλήλους,  λέγοντας  ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία που υπάρχει κάθε χρόνο από το ίδιο μετερίζι με το δήμο και το δήμαρχο, για τον κοινό στόχο που είναι η προστασία των πολιτών.

Ακολούθως τα στελέχη της Π.Υ.  αναχώρησαν  για Ανδρίτσαινα όπου  επιθεώρησαν το Πυροσβεστικό  Κλιμάκιο,  στο οποίο  γίνονται  κάποιες τελευταίες εργασίες, ενώ επισκέφτηκαν  και άλλα πυροφυλάκια της περιοχής Κρεστένων, καθώς  και της Φιγαλείας.

Νέα Ράπιντ τεστ Covid-19 από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας σε 4 Κοινότητες -Παρασκευή: Κούμανι - Ξηρόκαμπο, Κυριακή: Τσίπιανα - Φλόκα

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα διενεργηθούν νέα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 στις Κοινότητες Κούμανι, Ξηρόκαμπο Τσίπιανα και Φλόκα.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 9 Απριλίου, από τις 9 έως τις 11 το πρωί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο Κοινοτικό Ιατρείο Κούμανι και από τις 11:45 π.μ. έως τις 2 μ.μ. θα βρίσκεται στην πλατεία Ξηρόκαμπου. Την Κυριακή 11 Απριλίου θα γίνουν επαναληπτικοί έλεγχοι στα Τσίπιανα, από τις 9 έως τις 11 π.μ. και στο Φλόκα, από τις 11:45 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Οι δημότες που θα υποβληθούν στην εξέταση θα πρέπει να έχουν στείλει για τη μετακίνησή τους μήνυμα στο 13033 επιλέγοντας την περίπτωση 1, να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Εκτός από τους κατοίκους του Πλατάνου, μπορούν να υποβληθούν σε τεστ και δημότες από άλλες όμορες Κοινότητες ή διερχόμενοι πολίτες.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή 4 Απριλίου έγιναν rapid test Covid-19 στις Κοινότητες Τσιπιάνων (21 τεστ εκ των οποίων 5 θετικά) και Φλόκα (97 τεστ εκ των οποίων 3 θετικά).

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ - Μήνυμα Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: «Η υγεία το μέγιστο κοινωνικό αγαθό»!

Η 7η Απριλίου του 1948 στάθηκε αφορμή να καταχωρηθεί επίσημα η ημέρα αυτή ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με αφορμή  την ίδρυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). 

Το τελευταίο έτος όλη η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, την πανδημία covid 19. Η συγκυρία αυτή κάνει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας πιο επίκαιρη από ποτέ, αλλά και ημέρα προβληματισμού για τις άυλες αξίες του ανθρώπου που θέτουν την Υγεία ως το μέγιστο κοινωνικό αγαθό!

Η Υγεία δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Κρύβει μέσα της αξίες αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και σεβασμού απέναντι στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Σήμερα, οφείλουμε να αναλογιστούμε όλοι εμείς πώς μπορούμε να διαχειριστούμε αυτό το «δώρο» της ζωής, που δυστυχώς αντιλαμβανόμαστε την πραγματικά μέγιστη αξία του όταν απειλείται ή το χάνουμε.

Πλέον η ζωή μας άλλαξε ραγδαία. Και μέσα από κάθε αλλαγή γεννιέται πάντα και μια ευκαιρία. Ας γίνει λοιπόν η σημερινή ημέρα η αρχή συνειδητοποίησης του πολυτιμότερου αγαθού που πλήττεται σοβαρά. Ας γίνει η αφορμή να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Σε όλο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας που κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες δίνουν άνιση πολλές φορές μάχη για όλους εμάς. Ας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ερευνητές  που φρόντισαν να δημιουργήσουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Πολύ περισσότερο όμως ας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον συνάνθρωπό μας που παραμένει ευσυνείδητος και μας προστατεύει με τη στάση του, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για να διαφυλάξουμε την υγεία μας.

Ας γίνει η σημερινή ημέρα η αφορμή να γίνει πράξη αυτό που λέει πάντα ο σοφός λαός μας: «Πάνω απ’ όλα η υγεία».

 

Ξεκινούν εργασίες στην εθνική οδό στον Πύργο

Στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο για το έργο «Βελτίωση οδού από εθνική Οδό Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας - Γενικό Νοσοκομείο Πύργου - διασταύρωση Επαρχιακής Οδού Πύργου Αγίου Γεωργίου», προχώρησε σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.  

Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν, έχουν στόχο την αποκατάσταση και τη γενικότερη βελτίωση της οδού, που δέχεται μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε μήκος 1.550 μέτρων για την διαμόρφωση του δρόμου από την Εθνική Οδό μέχρι την Επαρχιακή Οδό Πύργου – Οινόης, μπροστά από το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.

Εκτός από τις τεχνικές εργασίες προβλέπεται τοποθέτηση στεγάστρων και στάσεων για λεωφορεία και ταξί, ενώ θα κατασκευαστεί το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου, μπροστά από το νοσοκομείο.

Πρόκειται για έργο με συνολικό προϋπολογισμό 495.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Η βελτίωση της προσβασιμότητας, η ασφάλεια των μετακινήσεων και φυσικά, ο εξωραϊσμός των δρόμων, αποτελούν προϋποθέσεις κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. Όπως πολλές φορές έχουμε πει, η Περιφέρεια είναι εδώ για τα μικρά αλλά και για τα μεγάλα. Εδώ, για κάθε τι που προσθέτει αξία στον τόπο μας» δήλωσε με την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Φαρμάκης.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ - «i-AGRIC» - Ψηφιακή πλατφόρμα για τις ανάγκες των αγροτών

Ο Δήμος Πύργου ενημερώνει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στα πλαίσια ανάπτυξης και παροχής νέων υπηρεσιών συστημάτων βέλτιστης πληροφόρησης – ενημέρωσης και εξυπηρέτησης του αγροτικού πληθυσμού, υλοποίησε μία καινοτόμα mobile πλατφόρμα για «έξυπνες» συσκευές (smartphones).

Η νέα εφαρμογή «i-AGRIC» παρέχει στους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής και τους πολίτες υπηρεσίες γενικής ενημέρωσης, εξατομικευμένων ειδοποιήσεων, προσωποποιημένης ενημέρωσης και προσωποποιημένης εξυπηρέτησης/συμβουλευτικής.

Η mobile πλατφόρμα απευθύνεται σε πολίτες-αγρότες-επιχειρήσεις οι οποίοι μέσω κινητού τηλεφώνου ή ταμπλέτας θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για κάθε θέμα αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤ για να υποβάλλουν ερωτήματα για τις υποθέσεις τους, όπως:

 1. Υπηρεσίες ενημέρωσης (δελτία τύπου, ανακοινώσεις Υπουργείου κλπ)

 2. Υπηρεσίες εξατομικευμένων ειδοποιήσεων - Ο χρήστης της υπηρεσίας έχει την ευχέρεια να επιλέξει τις κατηγορίες/τα θέματα για τα οποία ενδιαφέρεται να λαμβάνει ενημερώσεις – ειδοποιήσεις, γύρω από τα αντικείμενα που αφορούν στο Υπουργείο ή και τους εποπτευομένους φορείς. Μπορεί επίσης να επιλέξει την Περιφερειακή Ενότητα για την οποία θέλει να λαμβάνει ενημερώσεις – ειδοποιήσεις ή/και συνδυασμό θεμάτων και γεωγραφικής περιοχής. Με τον τρόπο αυτό κάθε πολίτης έχει εξατομικευμένες επιλογές και λαμβάνει περιεχόμενο μόνο για ότι πραγματικά τον ενδιαφέρει.

 3. Υπηρεσίες προσωποποιημένης ενημέρωσης – Οι πολίτες μετά την αυθεντικοποίησή τους μέσω taxisnet, έχουν πρόσβαση σε προσωποποιημένες υπηρεσίες ενημέρωσης σχετικά με αιτήματ ακαι υποθέσεις τους. Ενδεικτικά:
  • Πρόσφατες πληρωμές ενισχύσεων ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Μεταβίβαση δικαιωμάτων ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Πρόσφατες πληρωμές αποζημιώσεων ΕΛΓΑ
  • Οφειλές προς ΕΛΓΑ
  • Διοικητικό στάδιο αιτήσεων αποζημιώσεων ΕΛΓΑ

 4. Υπηρεσίες προσωποποιημένης εξυπηρέτησης - συμβουλευτικής - Οι πολίτες μετά την αυθεντικοποίησή τους, έχουν πρόσβαση σε προσωποποιημένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και συμβουλευτικής. Έχουν την ευχέρεια να υποβάλλουν από την εφαρμογή του κινητού, αιτήματα εξυπηρέτησης για μεγάλο αριθμό διοικητικών διαδικασιών ή/και θεμάτων του Υπουργείου και των εποπτευομένων φορέων του. Τα αιτήματα των πολιτών είναι εφικτό να συνοδεύονται από φωτογραφίες και γεωγραφική απεικόνιση της περιοχής ή του γεωγραφικού στίγματος για το οποίο υποβάλλουν αιτήματα εκείνη τη στιγμή. Τα αιτήματα εξυπηρέτησης παραλαμβάνουν, οι πύλες εισόδου αιτημάτων στο Υπουργείο (ticketing system) και στους εποπτευομένους φορείς, ανάλογα με το θέμα εξυπηρέτησης, προκειμένου να το διεκπεραιώσουν. Η απάντηση της Υπηρεσίας στέλνεται στη θυρίδα του κινητού του χρήστη.

Για κατέβασμα σε Android Play Store
 https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.bsmapps.collectivesΠερισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.