226 New Articles

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ - Την Τετάρτη 23 Δεκέμβρη πληρώνονται οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων

Στις 23 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι μισθοί 3 μηνών στις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων του Δήμου Ήλιδας, σύμφωνα με όσα δήλωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ευγένιος Αστερής και ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Νικολόπουλος

Συγκεκριμένα στο Δήμο Ήλιδας απασχολούνται για τον καθαρισμό των μονάδων τριάντα (30) άτομα, εννιά (9) πλήρης και είκοσι ένα (21) μερικής απασχόλησης . Από την πρόσληψή τους έως και τώρα, λόγω αρκετών διαδικαστικών προβλημάτων που εμφανίστηκαν, δεν κατέστη δυνατή από την πλευρά του Δήμου, η πληρωμή των μισθών. 

Οι φάκελοι ολοκληρώθηκαν χθες και όπως ανέφεραν οι κ. κ. Αστερής  και Νικολόπουλος: «το απόγευμα της Τετάρτης 23ης Δεκεμβρίου, θα έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί με τα ποσά που οφείλονται και αφορούν τους μισθούς των τριών μηνών αλλά και τα επιδόματα παιδιών και ανθυιειγινών επαγγελμάτων. Λίγη ακόμα υπομονή και το θέμα θα κλείσει». Σίγουρα, συμπλήρωσαν «οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη για την ταλαιπωρία στην οποία υπεβλήθησαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και να τους διαβεβαιώσουμε πως αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί». 

Μαρίνος: Σε πορεία ανάπτυξης το Βαρθολομιό

Η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ Βαρθολομιού καθώς και η βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων του ήταν τα θέματα  που κυριάρχησαν στη σημερινή σύσκεψη του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου με δημοτικούς συμβούλους  και τον πρόεδρο της Κοινότητας Βαρθολομιού στο δημοτικό κατάστημα.

Ο δήμαρχος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις σημαντικές παρεμβάσεις που θα γίνουν στο Βαρθολομιό από τις αρχές του νέου έτους και οι οποίες θα δώσουν ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Στη γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση συμμετείχαν: η αντιδήμαρχος  κ. Σοφία Μαρινοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Άγγελος Μπράτης και Δημήτρης Βύτανος και η κ. Χριστίνα Βρυώνη καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαρθολομιού κ. Τάσος Πουλής και το μέλος του Συμβουλίου κ. Βασίλης Στριγάς. Δικαιολογημένα απόντες οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Μαφρέδας και Γιώργος Γεωργιόπουλος.

 

 

Διαδικτυακή ημερίδα για την κοινωνική ένταξη και τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ζωή των ΑμεΑ

   Σημαντικές ανακοινώσεις και ενδιαφέρουσες απόψεις κατατέθηκαν κατά την διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας με θέμα «Κοινωνική Ένταξη και επιπτώσεις της πανδημίας στην ζωή των ΑμεΑ», που διοργανώθηκε και διεξήχθη με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

   «Είναι υποχρέωση όλων, η δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης, μιας κοινωνίας που θα χαρακτηρίζεται από ανθρωπιά και από αλτρουισμό, με όλους τους πολίτες ενεργούς», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος στην εισαγωγική του τοποθέτηση, αναφερόμενος στον πολυεπίπεδο κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία σε καθημερινή βάση, καθώς η κοινωνία – όπως είπε - δεν λαμβάνει υπόψη της τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες τους, και όχι μόνο δεν σέβεται το αυτονόητο δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής, αλλά δημιουργεί εμπόδια - κυριολεκτικά και μεταφορικά - στην όποια προσπάθεια τους για κοινωνική ένταξη. «Πρέπει να ξεπεράσουμε αναχρονιστικές αντιλήψεις, να αντιληφθούμε ότι δεν περισσεύει κανείς, ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι καθ’ αυτά και καθ’ όλα ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας. Εμείς οφείλουμε να επενδύσουμε στις ιδιαίτερες ικανότητές τους, να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής και το φυσικό και κοινωνικό μας περιβάλλον, ώστε να αυξηθεί η απόδοση και η συμμετοχή των ατόμων αυτών στην κοινωνική ζωή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.

   O Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, στην σύντομη τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, το οποίο περιλαμβάνει έξι πυλώνες, και οι δράσεις του στηρίζονται σε μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση, όπου το άτομο με αναπηρία βρίσκεται στο επίκεντρο της δικαιωματικής αντίληψης, σχεδιασμού και υλοποίηση πολιτικών.  Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα του «Προσωπικού Βοηθού» το οποίο αποτελεί ουσιαστική παρέμβαση στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανεξάρτητης  διαβίωσης, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους, στη βάση των εξατομικευμένων αναγκών τους. Εξήγησε πάντως πως, η παροχή υπηρεσίας του προσωπικού βοηθού, δεν θα υποκαταστήσει ή αντικαταστήσει το υφιστάμενο δίκτυο παροχών προς τα άτομα με αναπηρία. Κλείνοντας, σημείωσε πως η ελληνική κοινωνία, όπως και κάθε κοινωνία, δεν έχει ανάγκη ευαισθητοποίησης, αλλά εκπαίδευσης στα θέματα της ισότιμης συμμετοχής των ΑμεΑ στην κοινωνία.

    Ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων Αντώνη Χαροκόπου για την ανεξάρτητη διαβίωση και την ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών διαβίωσης, ενώ ο Πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών – Κινητικά Αναπήρων Π.Ε Ηλείας Παντελής Παπαναγιώτου και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και ΑμεΑ Ν. Ηλείας Αγαθή Ρηγοπούλου αναφέρθηκαν στα πολλά προβλήματα της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία, στην ανάγκη λήψης αποφάσεων από την πολιτεία που θα δώσουν οριστικές λύσεις καθώς επίσης στην χρησιμότητα της δημιουργίας υποστηρικτικών δομών για τα ΑμεΑ και στην επαρχία. Σύντομες αναφορές στις επιπτώσεις της πανδημίας στην ζωή των ΑμεΑ, από ιατρικής απόψεως, έκαναν οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Πύργου – Ολυμπίας Χρήστος Γιαννικούλης και Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης, ενώ η Ψυχολόγος του ΚΕΦΙΑΠ του Γ.Ν Ηλείας Αθηνά Δαββέτα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη ενίσχυσης των δομών ψυχοκοινωνικής φροντίδας και των Τηλ. Γραμμών ψυχολογικής στήριξης, κάτι που τώρα, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ. Η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου Αγγελική Πετρόγιαννη στάθηκε στον ρόλο του σχολείου και στην θετική επίδραση της συμμετοχής των παιδιών στις δραστηριότητες του, στο πλαίσιο της ένταξής τους στην κοινωνία, ενώ η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Ηλείας Πηνελόπη Σουδενιώτη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Π.Ε Ηλείας Ασημίνα Χαλικιά (σ.σ είχε και ρόλο συντονίστριας της ημερίδας), μίλησαν για το νόημα και τα ισχυρά μηνύματα της θέσπισης της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, τα οποία, εν μέσω πανδημίας αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία, όπως μεγαλύτερη είναι και η ευθύνη όλων μας για τον σεβασμό στην διαφορετικότητα και την προάσπιση του δικαιώματος ισότιμης συμμετοχής. Τις εργασίες της διαδικτυακής ημερίδας χαιρέτισε μέσω της συντονίστριας και ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιάννης Βαρδακαστάνης, που λόγω τεχνικού προβλήματος δεν κατέστη δυνατό να συμμετάσχει. Σημειώνεται πως, η σημερινή συνομιλία του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έχει ήδη αναρτηθεί στο κανάλι της ΕΣΑμεΑ στο Youtube.

  

 

Σημείωση: Το βίντεο της διαδικτυακής εκδήλωσης, θα είναι σύντομα διαθέσιμο, στην σελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece) στο Facebook.

 

 

 

 

 

Τάκης Αντωνακόπουλος προς υπουργό Παιδείας: "Συνυπογράφουμε πλήρως την επιστολή αγωνίας των φοιτητών πρώην Τμήματος Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων, που σας έχει σταλεί"

Επιστολή με κατεπείγοντα χαρακτήρα προς την υπουργό Παιδείας απέστειλε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με την οποία συνυπογράφεται πλήρως το υπόμνημα αγωνίας των Φοιτητών πρώην Τμήματος Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων, που έχει σταλεί στο υπουργείο. Υπενθυμίζοντας παράλληλα και τις προηγούμενες σχετικές ενέργειες από τον Δήμο Πύργου, μεταξύ των οποίων την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και το ομόφωνο ψήφισμα από την ευρεία σύσκεψη των φορέων.

 

«Συνυπογράφουμε πλήρως την επιστολή αγωνίας των Φοιτητών πρώην Τμήματος Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων, που σας έχει σταλεί.

Στο τμήμα φοιτούν περί τους 1500 φοιτητές, 3ου και 4ου έτους και πολλοί άλλοι επί πτυχίω που χρωστάνε μαθήματα μεταξύ των οποίων και εργαστήρια.

Εδώ και δυο μήνες δεν διδάσκονται τα μαθήματά τους εξ’ αιτίας της έλλειψης καθηγητών στο Τμήμα.

Οι φοιτητές του Ζ’ εξαμήνου και των δύο κατευθύνσεων βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση καθώς  εάν δεν ολοκληρώσουν επιτυχώς τον κύκλο μαθημάτων του Χειμερινού Εξαμήνου ΔΕΝ θα μπορούν να πραγματοποιήσουν την Πρακτική τους άσκηση στο Η’ Εαρινό εξάμηνο, ούτε να αναλάβουν Διπλωματική εργασία ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, καθώς δεν θα έχουν διδαχτεί μαθήματα ειδικότητας που είναι προϋπόθεση γι’ αυτό. Εν ολίγοις θα χάσουν ολόκληρο έτος και όχι εξάμηνο!

Άλλωστε από τις 8 Σεπτεμβρίου 2020 με την Αριθμ.Αποφ. 214/2020 -ομόφωνου Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και με επίσης ομόφωνο από 30/10/2020 Ψήφισμα με τη συμμετοχή όλων των Επιστημονικών συλλόγων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηλείας, του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, του προέδρου Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πύργου, κλπ., στα οποία ζητούσαμε:

  • Να ενισχυθεί και να στελεχωθεί το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου του Πανεπιστημίου Πατρών όπως επιβάλλουν οι ακαδημαϊκές συνθήκες και η ανάγκη βιωσιμότητάς του καθώς παραδόξως κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 δεν δόθηκε καμία θέση μόνιμου μέλους.

     2) Να αυξηθεί ο Προυπολογισμός του 2021 για το Πανεπιστήμιο Πατρών, σχετικά με την προβλεπόμενη μείωση κατά 20% στο σχέδιο Προυπολογισμού του 2021».

Μέχρι και σήμερα, το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν έχει προβεί σε καμιά σχετική ενέργεια για την ενίσχυση του εν λόγω τμήματος, γεγονός το οποίο μεταξύ άλλων συνεχίζει να δημιουργεί τα προαναφερόμενα προβλήματα που θέτουν κι οι Φοιτητές στην Επιστολή αγωνίας τους.

Καλείστε να δώσετε μια ΑΜΕΣΗ και ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η φοιτητική μας κοινότητα (και κατ’ επέκταση και οι οικογένειές τους)».

Διονύσης Καλαματιανός: Λάθος σας τα είπανε κ. Πέτσα

Ενημερωθήκαμε μέσω δημοσιευμάτων σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πολύπαθο «Πάτρα-Πύργος». Ένα έργο που περιμένει απεγνωσμένα να ξαναξεκινήσει ο Ηλειακός λαός, και που έχει σταματήσει με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Τι δήλωσε ο κ. Πέτσας;  Ότι ο δρόμος Πατρών-Πύργου, θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δήθεν «κόλλησε» λόγω της απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κατάτμηση του έργου. Θα συστήναμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ενημερώνεται καλύτερα, αν θέλει να υπηρετεί την αλήθεια. Βέβαια, δεν μας εκπλήσσει η παραποίηση της πραγματικότητας από αυτόν, καθώς, συχνά καταφεύγει σε ανακρίβειες για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Πράγματι, κ. Πέτσα, ο δρόμος θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια. Έπεσε, όμως, «θύμα» της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ το 2013, που αποφάσισε την απένταξή του συγκεκριμένου τμήματος από την παραχώρηση «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ». Τώρα, μάλιστα, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Καραμανλής επιδιώκει την απ’ ευθείας ανάθεση του έργου στην ίδια παραχώρηση! Υπό την έννοια αυτή, πράγματι το έργο μπορούσε και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια.

Οφείλουμε, επίσης, να σας ενημερώσουμε κ. Πέτσα ότι το έργο δεν κόλλησε λόγω της κατάτμησης, αλλά σταμάτησε τον Μάρτιο του 2020 εξαιτίας της ακύρωσης των εκτελούμενων εργολαβιών από τον κ. Καραμανλή. Έως τότε, κ. Πέτσα, το έργο με τις 8 εργολαβίες είχε εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είχε χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε. με 292 εκ. ευρώ και είχε ξεκινήσει η κατασκευή του.

Θα ήταν ενδιαφέρον να δοθεί, επιτέλους, η κυβερνητική απάντηση για το πως συνέβησαν όλα αυτά, αν το έργο είχε «κολλήσει» με τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, εδώ και μήνες θα έπρεπε ο Υπουργός Υποδομών να προσκομίσει στη Βουλή τα έγγραφα που του έχουμε ζητήσει για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για την εξέλιξη του πολύπαθου αυτού έργου. Προφανώς, δεν τα φέρνουν για να μπορούν να κάνουν τέτοιου είδους δηλώσεις και να συσκοτίζουν την πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί υποθήκευσαν την πορεία του έργου. Οι μονομερείς ενέργειες του σημερινού Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών το έβαλαν σε μεγάλες περιπέτειες, με αποτέλεσμα να έχουν περάσει 17 μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. και να βασιζόμαστε μόνο σε ευχολόγια ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πειστεί από τα σχέδια της κυβέρνησης. Αντί, λοιπόν, το έργο να συνεχίζει να υλοποιείται και να οδεύει σταθερά προς την ολοκλήρωσή του, αυτή τη στιγμή αρκούμαστε σε ελπιδοφόρες «διαρροές» στον τύπο και «πανηγυρισμούς» στελεχών του κυβερνώντος κόμματος ότι όλα βαίνουν καλώς. Αυτά, όμως, δεν πείθουν τους πολίτες της Ηλείας.

Αυγερινοπούλου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – Με Νόμο νέες ρυθμίσεις που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, αναφέρεται στην ομιλία της, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την έμπρακτη στήριξη των ατόμων με αναπηρία και τη βελτίωση της προσβασιμότητάς τους. Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος εκσυγχρονίζονται οι διατάξεις για την προσβασιμότητα των ανθρώπων με αναπηρία και δίνεται, πλέον, η δυνατότητα εγκατάστασης κατασκευών, όπως ειδικές ράμπες εντός ρυμοτομικής γραμμής και ανελκυστήρων σε κτήρια ακόμα και αν δεν υπήρχε αρχική πρόβλεψη στην οικοδομική άδεια. Οι κατασκευές αυτές, εφόσον εξυπηρετούν άτομα με αναπηρία, δεν θα προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης. 

Η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ατόμων με αναπηρία είναι υψηλή προτεραιότητα της Κυβέρνησης και ο σεβασμός προς τα άτομα με αναπηρία φαίνεται και από την παρουσία του ίδιου του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στα εγκαίνια του ανελκυστήρα πλαγιάς στην Ακρόπολη, ενός εμβληματικού έργου που καθιστά την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλους.

 

Πισωγύρισμα η κατάργηση του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ.- Αναγκαία η μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση και διαμονή. - Παρέμβαση Μιχάλη Κατρίνη στη Βουλή

Στην απαξίωση των ΕΛΤΑ που επιχειρεί η Κυβέρνηση αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Κατρίνης με παρέμβασή του στη Βουλή. Συγκεκριμένα, τόνισε πως παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης καταργεί τον ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ γυρίζοντας τη χώρα πολλά χρόνια πίσω. Καταργείται ο ΑΣΕΠ, οι ενστάσεις που θα υποβάλλονται θα ελέγχονται μόνο ως προς τη διαδικασία, ενώ προβλέπεται και η κατάρτιση ξεχωριστού κανονισμού προμηθειών των ΕΛΤΑ.

 

Αναφερόμενος ο Ηλείος βουλευτής και στο ζήτημα της επιστρεπτέας προκαταβολής που απασχολεί τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τη κρίση του κορονοιού, σημείωσε πως με δεδομένο τον υψηλό αριθμό των αιτήσεων (πάνω από 450.000), αλλά και το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις παραμένουν απλήρωτες, το ποσό της επιστρεπτέας πρέπει να αυξηθεί προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να αντέξουν και να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα της κρίσης με αισιοδοξία. 

 

Για τη μεταφορά φορολογικής έδρας στην Ελλάδα που προβλέπεται στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για το λαθρεμπόριο, επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να ξεκαθαριστεί ότι αφορά και στους Έλληνες που επιθυμούν να επιστρέψουν πίσω στη χώρα, καθώς και ότι τα ελάχιστα χρόνια παραμονής σε άλλη φορολογική έδρα πρέπει να μειωθούν σε 5 από 7 ώστε να μπορεί κάποιος να κάνει χρήση των ευνοικών διατάξεων.

 

Ο Μιχάλης Κατρίνης στην παρέμβασή του αναφέρθηκε και στο θέμα της διατίμησης που επέβαλε η Κυβέρνηση σε προϊόντα που συνδέονται με τη δημόσια υγεία και την πανδημία (μάσκες, αντισηπτικά, υλικά απολύμανσης), επισημαίνοντας ότι άργησε να αντιληφθεί την αισχροκέρδεια που παρατηρήθηκε επί μήνες, καθώς και ότι εκτός από τον καθορισμό κέρδους στους πωλητές θα πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη ρύθμιση και για τους παραγωγούς-μεταποιητές, οι οποίοι έχουν επωμιστεί ήδη το κόστος παραγωγής.

 

Στην ομιλία του ο Μιχάλης Κατρίνης υποστήριξε και την τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής για τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 6% στην εστίαση και στη διαμονή, εξέλιξη που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία, καθώς πρόκειται για δύο τομείς που συμβάλλουν το 8% σχεδόν του ΑΕΠ και το 12,5 % της απασχόλησης.

 

Κλείνοντας, ο Ηλείος βουλευτής, υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο περιφερειακός και τοπικός τύπος και σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να δοθεί παράταση για 2 χρόνια της υποχρέωσης δημοσίευσης δημόσιων διακηρύξεων, προκηρύξεων και των περιλήψεών τους στον τύπο.

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.