389 New Articles

Εποικοδομητική συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, και Επενδύσεων, κ. Ν. Παπαθανάση είχε σήμερα, Τρίτη 9 Μαρτίου στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γ. Λέντζας

Στην Αθήνα, στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, και Επενδύσεων, και αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ, κ. Παπαθανάση Ν., βρέθηκε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. παρουσία του Βουλευτή Ηλείας κ. Νικολακόπουλου Α.

Στη συνάντηση τέθηκαν από πλευράς Δημάρχου, και από τον Βουλευτή Ηλείας, προγράμματα και μελέτες του Δήμου με αναπτυξιακό προσανατολισμό, και εξωστρέφεια, και ζητήθηκε η συνδρομή του Υπουργείου, για να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις, που θα φέρουν προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, μέσω της σύμπραξης του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Επίσης, από πλευράς Δημάρχου και του κ. Νικολακοπούλου Α. τέθηκε το θέμα με το τι ακριβώς ενέργειες  πρέπει να πραγματοποιήσει ο Δημος προκειμένου μέσω ΣΔΙΤ να επιτευχθεί η μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικης Υπηρεσίας Λεχαινων, σε νεόδμητο κτίριο.

Από τη πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε τη έμπρακτη στήριξη του, σε όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα που απογειώνουν την επιχειρηματικότητα, και δήλωσε πως το Υπουργείο θα συνδράμει σε όλες τις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος για το σκοπό αυτό.

Η συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα, με τους τρεις άνδρες να ανανεώνουν το ραντεβού τους, για να συζητήσουν τη πορεία των έργων υποδομών που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στο Δήμο μας.

Διονύσης Καλαματιανός: Σε εγκατάλειψη οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι χοροδιδάσκαλοι, οι μουσικοδιδάσκαλοι και οι λαϊκοί μουσικοί

Η υγειονομική και οικονομική κρίση έχει αφήσει το αρνητικό της αποτύπωμα στο σύνολο της κοινωνικής δραστηριότητας. Μεταξύ άλλων και οι Πολιτιστικοί – Λαογραφικοί – Μορφωτικοί Σύλλογοι έχουν βρεθεί σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, καθώς η πανδημία έχει αδρανοποιήσει τη λειτουργία τους. Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί για την αντιμετώπισή της, έχουν οδηγήσει σε αναστολή οποιαδήποτε πολιτιστική δραστηριότητα για λόγους δημόσιας υγείας, με αποτέλεσμα οι σύλλογοι αυτοί να έχουν πληγεί σημαντικά σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Ακυρώσεις εκδηλώσεων, εκδρομών, φεστιβάλ, μουσικών σχημάτων, θεατρικών τμημάτων κ.α., έχουν ως αποτέλεσμα να στερούνται οι σύλλογοι σημαντικά έσοδα, με τα οποία στήριζαν τη λειτουργία τους. Η κατάσταση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο αν κάποιος σύλλογος είχε προκαταβάλει ή προπληρώσει προγραμματισμένες εκδηλώσεις, καθώς στην περίπτωση αυτή η ζημία είναι μεγαλύτερη.

Δυστυχώς, οι σύλλογοι εδώ και ένα σχεδόν χρόνο βρίσκονται σε αδράνεια, με τα πάγια, μηνιαία, λειτουργικά έξοδα, όμως, να συνεχίζουν να τρέχουν. Καλούνται, λοιπόν, με μηδενικά έσοδα να διευθετήσουν ενοίκια, λογαριασμούς ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, κοινόχρηστα και λοιπά λειτουργικά έξοδα.

Αυτή η αδράνεια των συλλόγων πλήττει έντονα και τους χοροδιδασκάλους και τους μουσικοδιδασκάλους, οι οποίοι αμείβονται από τους συλλόγους και δεν μπόρεσαν να τεθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι λαϊκοί μουσικοί, οι οποίοι βασίζουν σε μεγάλο βαθμό το εισόδημά τους στη συμμετοχή τους στις παραδοσιακές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι σύλλογοι.

Αναγνωρίζοντας το σπουδαίο ρόλο και το έργο που προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες οι Πολιτιστικοί – Λαογραφικοί – Μορφωτικοί Σύλλογοι, Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέσαμε ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς, καλώντας τους να παρέμβουν, ώστε να λάβουν οι σύλλογοι επαρκή αποζημίωση για τα πάγια, μηνιαία, λειτουργικά τους έξοδα κατά τους μήνες που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, αλλά και να ενισχυθούν έμπρακτα οικονομικά διασφαλίζοντας τη λειτουργική τους επιβίωση.

Επίσης, τους ζητάμε να λάβουν τα αναγκαία μέτρα στήριξης των χοροδιδασκάλων και μουσικοδιδασκάλων που δεν τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας, αλλά και των λαϊκών μουσικών που συμβάλλουν καθοριστικά στη διατήρηση της λαϊκής μουσικής μας παράδοσης και βιοπορίζονται κατά βάση από τη συμμετοχή τους στις παραδοσιακές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι σύλλογοι.

Παράλληλα, τους καλούμε να απαντήσουν αν υπάρχει στους σχεδιασμούς των Υπουργείων η πρόθεση δημιουργίας ενός χρηματοδοτικού εργαλείου, που να καλύπτει με τη μορφή της τακτικής επιχορήγησης μέρος ή το σύνολο των λειτουργικών εξόδων των συλλόγων.

Οι σύλλογοι συμβάλλουν στη διατήρηση της μνήμης, της παράδοσης και της λαϊκής μας τέχνης. Το πολιτιστικό τους έργο πρέπει να συνεχιστεί. Χρειάζονται έμπρακτη στήριξη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Αν δεν ενταχθούν άμεσα στα μέτρα οικονομικής στήριξης, απειλούνται ακόμα και με διάλυση και οι εργαζόμενοι-συνεργαζόμενοί τους θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης.

 

 

 

Εξέταση με rapid test σήμερα 09 Μαρτίου στο Μπόρσι του Δήμου Ανδραβιδας-Κυλληνης - 56 δείγματα, ΟΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει τις καθημερινές δράσεις της, για την καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).

 

Σήμερα 09 Μαρτίου στο Μπόρσι πραγματοποιήθηκαν 56 rapid tests.

 

Όλα αρνητικά.

 

 

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται:

 

Την Πέμπτη 11 Μαρτίου, απέναντι από το Δημαρχείο Λεχαινών από

09:00 έως τις 13:00.

 

Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

 

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών, τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων).

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!

ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ!

ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ!


Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, χθες το απόγευμα και το
βράδυ, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου
και της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, δυο ημεδαποί
άνδρες, διότι σε αστυνομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, βρέθηκαν
στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου
και (9,8) γραμμάρια κάνναβης.

Γαστούνη: 87 rapid test -3 θετικά (τα δύο από όμορο Δήμο)

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πηνειού, έχοντας θέσει στην κορωνίδα των προτεραιοτήτων της  τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει τις δράσεις της, για την  καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).

Σήμερα Τρίτη στο Κέντρο Κοινότητας στη Γαστούνη, προσήλθαν 87 άτομα για έλεγχο και ανιχνεύθηκαν 3 θετικά κρούσματα covid-19 εκ των οποίων τα δύο είναι κάτοικοι όμορου δήμου.

H προσπάθεια ανάσχεσης της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού στο Δήμο Πηνειού, συνεχίζεται.

Ενημέρωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου για τα έργα επισκευής – συντήρησης, στο Αεροδρόμιο Επιταλίου

Τον χώρο του πρώην Κρατικού Λιμένα Επιταλίου επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 9 Μαρτίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, όπου είδε από κοντά τις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τις εργασίες που έχουν εκτελεστεί, προκειμένου να λειτουργήσει ως Πεδίο Προσγείωσης Ελαφρών Αεροσκαφών.

   Την ενημέρωση για τις εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί, και γι’ αυτές που υπολείπονται, ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την έκδοση της άδειας καταλληλότητας, από την αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, έκαναν στον κ. Γιαννόπουλο ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας Μιχάλης Καλογερόπουλος και η Διευθύντρια Διοικητικού Οικονομικού Σίσσυ Νικολάου. Οι δυο προαναφερόμενες υπηρεσίες  έχουν αναλάβει την διεκπεραίωση και εκτέλεση των απαιτούμενων ενεργειών, προκειμένου να ακολουθήσει ο τελικός έλεγχος και να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας.

   Στο πλαίσιο του έργου «Επισκευή – Συντήρηση Κτιριακών και Η-Μ εγκαταστάσεων – Αποκατάσταση περίφραξης Αεροδρομίου Επιταλίου», που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, μεταξύ άλλων, έγινε γενική ανακαίνιση στον Πύργο Ελέγχου (αντικατάσταση κουφωμάτων, ειδών υγιεινής, δικτύων υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων κ.α), διαγραμμίσεις (επανάχρωση των υφιστάμενων σημάνσεων) στον Διάδρομο Προσγείωσης/Απογείωσης, ενώ επισκευάστηκαν η θύρα κεντρικής εισόδου, η περίφραξη στο σύνολό της και έγινε καθαρισμός από την βλάστηση περιμετρικά αυτής. Επιπλέον, επισκευάστηκαν τα αποχωρητήρια (wc), οι θύρες αποθήκης καυσίμων και τοποθετήθηκαν προβολείς φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου Ελέγχου καθώς και συστήματα συναγερμού και καμερών ασφαλείας.

   Ο κ. Γιαννόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους των εργασιών, από την Π.Ε Ηλείας, σημειώνοντας τέλος πως, με την ολοκλήρωση της προμήθειας της υλικοτεχνικής υποδομής που υπολείπεται (δυο ανεμούρια, πυροσβεστικός και διασωστικός εξοπλισμός κ.α) το Αεροδρόμιο Επιταλίου, θα βρεθεί ένα βήμα πριν την επαναλειτουργία του.

 

 

  

 

  

 

Rapid test στο Καράτουλα

Ο Δήμος Πύργου ανακοινώνει την Τετάρτη 10/3/2021 και ώρες 11:00-14:30 θα διεξαχθούν rapid test ελέγχου για τον covid-19 σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, στην περιοχή του Καράτουλα (κοινοτικό γραφείο).

Οι ενδιαφερόμενοι που θα προσέλθουν θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματoς ελέγχου με sms.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.