238 New Articles

Κατάκολο - Κοινωνική προσφορά με σημαντική αξία, για τα ΑμεΑ από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

 Εγκαταστάθηκε στη χερσαία ζώνη του Λιμανιού στο  Κατακόλο, μια σύγχρονη - χημική τουαλέτα (WC) , που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες, των ατόμων ΑμεΑ.   Μια ακόμα αξιέπαινη προσφορά στη τοπική κοινωνία του Δήμου Πύργου – σε δημότες και επισκέπτες-  από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, στο Λιμάνι Κατακόλου. 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ - Τέλος η «ζούγκλα» πίσω από την Αστυνομική Διεύθυνση

Σχέδιο ευρείας κλίμακας με καθαρισμούς οικοπέδων και κοινοχρήστων χώρων καθώς και διανοίξεις δρομων που προβλέπονται στο σχέδιο πόλης ξεκίνησε να υλοποιεί ο Δήμος Πύργου. Η αρχή έγινε στην επέκταση της οδού Χαριλάου και στον περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου που στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας. Συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών υπό την επίβλεψη της Προισταμένης της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κικής Διονυσοπούλου προχώρησαν σε εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης θάμνων οι οποίοι είχαν μετατρέψει το συγκεκριμένο χώρο σε «ζούγκλα». Οι διανοίξεις θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα στην περιοχή του Κούβελου, όπου υπάρχουν αρκετά τμήματα δρόμων που παραμένουν κλειστά παρά το γεγονός ότι έχουν παραχωρηθεί από τους ιδιοκτήτες τα οικόπεδα προς ρυμοτόμηση. Παράλληλα συνεργεία του δήμου θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες τον καθαρισμό των αυλάκων στο αρδευτικό δίκτυο σε συνέχεια της μεγάλης επιχείρησης που έγινε πέρυσι για αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. «Η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας είναι στην κορυφή της ατζέντας της Δημοτικής Αρχής. Με εντολή του δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου προχωράμε στους καθαρισμούς οικοπέδων και διανοίξεις δρόμων προκειμένου να διέλευση πεζών και οχημάτων να είναι πιο εύκολη και ασφαλής» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος που βρέθηκε στο σημείο των εργασιών. 

Συνάντηση διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ηλείας Νίκου Κλάδη με τον Αναπληρωτή Δημάρχου Ήλιδας Βασίλη Παπαδόπουλο

Τον αναπληρωτή Δήμαρχο Ήλιδας κ Βασίλη Παπαδόπουλο, επισκέφτηκε την Παρασκευή 21 Αυγούστου,  ο νέος διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας κ Νίκος Κλάδης.  Σκοπός της συνάντησης ήταν να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα με λύσεις ουσίας και να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με το όσον το δυνατόν  λιγότερα προβλήματα στη λειτουργία όων των σχολικών μονάδων του Δήμου Ήλιδας. Επίσης στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της άμεσης  οργάνωσης των εμπλεκόμενων φορέων, για τη δημιουργία των καλύτερων συνθηκών και την υλοποίηση των μέτρων προστασίας για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού εντός των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης.  Πιο συγκεκριμένα έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα των καθαρισμών, των απολυμάνσεων όλων των κτιριακών υποδομών των σχολικών μονάδων, καθώς και της χορήγησης, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, απολυμαντικών και υγειονομικών μασκών. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης και ο κ. Αβραάμ Μπούρας αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόνοιας, ο κ. Χρήστος Νικολόπουλος πρόεδρος των επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ήλιδας και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμαλιάδας και εκπαιδευτικός κ.  Δημήτρης Παπαγιωτάρας.

Συνελήφθη ένας άνδρας για κλοπές στην Αμαλιάδα - Εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές σε καταστήματα και οικίες - Οι αστυνομικοί βρήκαν στην οικία του δράστη και κατέσχεσαν διάφορα κλεμμένα αντικείμενα

Εξιχνιάστηκαν,  μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των
αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, τέσσερις υποθέσεις κλοπών
που διαπράχθηκαν στην Αμαλιάδα και στο Βαρθολομιό Ηλείας.
 
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας σε βάρος του οποίου
σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ εξακολούθηση, τα πλήρη
στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
 
Ειδικότερα, ο δράστης από τις 09 μέχρι και τις 19 Αυγούστου 2020, στην
Αμαλιάδα, αφαίρεσε από καταστήματα κατασκευής και εμπορίας υαλοπινάκων
και τεντών και από μια οικία τρία τρυπάνια, μια μπαταρία φορτηγού και
ένα μεταλλικό τραπέζι με ομπρέλα, ενώ στις 13 Νοεμβρίου 2019, στο
Βαρθολομιό Ηλείας, είχε αφαιρέσει από οικία, ένα κυνηγετικό όπλο.
 
Στο πλαίσιο των ερευνών των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας
Αμαλιάδας,  ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη, ενώ στην οικία
του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία
αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Δήμος Πύργου: « Τροχιά ενεργειακής αναβάθμισης και καινοτομίας»

Συνάντηση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, με τον Δρ. Ενεργειακό Μηχανολόγο κ. Μιχάλη Καράγιωργα, καθηγητή ΑΣΠΑΙΤΕ (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης), πραγματοποιήθηκε - την Παρασκευή 21 Αυγούστου - στο Δημαρχείο Πύργου.

 Επιστημονικά θέματα στην ατζέντα της συζήτησης. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Α.Π.Ε.) με προτάσεις και μελέτες για την αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου Πύργου, αποτέλεσαν το βασικό θέμα.   Έργα που εντάσσονται στην πολιτική των φορέων της περιοχής του Δήμου, για υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα, στοχεύοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην εδραίωση της πολιτικής της κοινωνικής ευθύνης καθώς και στην εναρμόνιση των φορέων προς τα κυβερνητικά ΣΔΕΑ (Σχέδια Διαχείρισης Ενεργειακής Αποδοτικότητας) των Δήμων.

  Ο Δήμαρχος Πύργου ανέφερε : «πως η πολιτική του, στοχεύει στη καινοτομία και ιδιαίτερα στην ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών εγκαταστάσεων και τη χρήση Α.Π.Ε.». 

 

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με τον Αναπλ. Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Αθ. Κοτταρά

Τον προγραμματισμό του ΟΣΕ για έναρξη των εργασιών συντήρησης της Σιδηροδρομικής Γραμμής «Κατάκολο-Αρχαία Ολυμπία», εντός του Οκτωβρίου, γνωστοποίησε στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Αθανάσιος Κοτταράς, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, σήμερα Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020, στον Πύργο.

   Η συνάντησή τους, έρχεται ως συνέχεια της συνεργασίας που προηγήθηκε στις αρχές του καλοκαιριού στην Αθήνα, και αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την συνέπεια λόγων και έργων της Διοίκησης του ΟΣΕ, αφού από τον Ιούνιο ο κ.Κοτταράς είχε ενημερώσει τον κ. Γιαννόπουλο για τις προθέσεις του Οργανισμού σχετικά με την συντήρηση της Γραμμής.

   Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΣΕ, οι εργασίες στο τμήμα «Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία», θα αρχίσουν εντός του Οκτωβρίου και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την βελτίωση Τεχνικών Έργων (γέφυρες) την ανάταξη και βελτίωση της σιδηροδρομικής γραμμής, την εγκατάσταση 12 ΑΣΙΔ (προστατευτικές μπάρες) σε αντίστοιχες διαβάσεις της παραπάνω διαδρομής, καθώς επίσης και βελτιώσεις στις υποδομές των Στάσεων.

   Εξαιρετικά σημαντική, χαρακτήρισε ο κ. Γιαννόπουλος και την εξέλιξη που αφορά στο τμήμα της Σιδηροδρομικής Γραμμής «Πύργος - Πάτρα (Κάτω Αχαϊα)». Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον κ. Κοτταρά, έχει ήδη ολοκληρωθεί ο καθαρισμός της Γραμμής σε όλο το μήκος της και εντός των επόμενων ημερών ξεκινά η εκπόνηση μελέτης (σ.σ με στόχο να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου) σχετικά με την επισκευή και συντήρηση της υφιστάμενης Σιδηροδρομικής Γραμμής. Αυτές οι εξελίξεις, σε συνδυασμό με μια σειρά άλλων αποφάσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν εν καιρώ, επιβεβαιώνουν στην πράξη – όπως εξήγησε ο κ. Κοτταράς – την πρόθεση του Οργανισμού για την σιδηροδρομική επανασύνδεση της Ηλείας με την Αχαΐα και κατ’ επέκταση με το υπόλοιπο Σιδηροδρομικό Δίκτυο της χώρας.

  

 

 

 

  

 

 

 

 

Πύργος - Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες το πρωί, στον
Πύργο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου
ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε
διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του
Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κεφαλληνίας, με την οποία του επιβλήθηκε
ποινή φυλάκισης επτά μηνών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.