237 New Articles

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Νέα παρέμβαση με σχετική ερώτηση για την πρόσληψη γιατρών στα Νοσοκομεία

-Τι επισημαίνει σε ερώτηση στον Υπουργό Υγείας

Βασίλη Κικίλια

-Συνάντηση και με τον Αν. Υπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη

για τα θέματα και των τριών Νοσοκομείων του Νομού μας

“Η ανάγκη  για επαναπροκήρυξη θέσεων και προσλήψεις ιατρών στα Νοσοκομεία της Ηλείας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη και η στελέχωση των  Νοσηλευτικών μας Μονάδων με προσωπικό κρίνεται επιβεβλημένη,  ειδικά αυτή την περίοδο”.

Αυτό τονίζει με νέα παρέμβασή του για το μείζον θέμα του ιατρικού προσωπικού, και με σχετική ερώτησή του  στη Βουλή για τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο κοινοβουλευτικός του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο Ηλείος βουλευτής, επισημαίνοντας το πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, ζητά από τον κ. Κικίλια να ανταποκριθεί στο αίτημα  των προσλήψεων  σε μια χρονική στιγμή «επείγουσα» για κάτι τέτοιο.

 

Η ερώτηση πιο συγκεκριμένα έχει ως εξής :

 

« Η πανδημία COVID-19 έχει επιφέρει σημαντικά προβλήματα σε όλο τον κόσμο. Η χώρα μας βρίσκεται στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και μάλιστα σε περίοδο lockdown. Όλοι μας, καλούμαστε καθημερινά να γίνουμε σύμμαχοι σε αυτή τη μάχη κατά της covid-19, προσαρμόζοντας τα μέτρα των υγειονομικών στην καθημερινότητά μας.

 

Ο Νομός Ηλείας είναι ένας από τους Νομούς που δοκιμάζεται, και αυτός, καθημερινά στην πανδημία. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων μας δίνει καθημερινά την πιο ουσιαστική μάχη. Υπάρχουν όμως σοβαρές ελλείψεις στο προσωπικό και υπάρχει επιτακτική ανάγκη για άμεση πρόσληψη ιατρών στο Νομό.

Μέχρι σήμερα, σε όλες τις επικοινωνίες μας, έχετε ανταποκριθεί στα αιτήματα του Νομού Ηλείας, όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή κρίνεται επείγουσα και άμεση η ανάγκη για πρόσληψη ιατρικού προσωπικού».

 

ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Νικολακόπουλος  δεν στάθηκε μόνο στην ανωτέρω ερώτηση, αλλά  συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη  θέτοντας και δια ζώσης το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών,  ενημερώνοντάς τον και αναλυτικά για το τι συμβαίνει σήμερα και με τα τρία Νοσοκομεία, ζητώντας του την άμεση επαναπροκήρυξη θέσεων και την πρόσληψη ιατρών στις Νοσηλευτικές Μονάδες της υγείας.

Ο Ηλείος βουλευτής έλαβε την διαβεβαίωση από τον Αναπληρωτή Υπουργό ότι θα προβεί άμεσα σε ενέργειες προκειμένου να προκηρυχθούν θέσεις ιατρών, ενώ παράλληλα έγινε συζήτηση και πάνω σε άλλα ζητήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που απασχολούν το Νομό μας.

 

ΦΩΤΟ: 

Από προηγούμενη συνάντηση του Α. Νικολακόπουλου με τον Β. Κοντοζαμάνη

 

 

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ για τις επικείμενες αλλαγές στην Παιδεία

Ούτε και η αντισυνταγματική απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν κατάφερε να κρύψει την απομόνωση της Νέας Δημοκρατίας.
 
Μετά την μαζική παρουσία του φοιτητικού κινήματος στις διαδηλώσεις και μετά την ομόφωνη άρνηση των Πρυτανικών αρχών για σύσταση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα δημόσια ΑΕΙ, η κυβέρνηση του ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποσύρει συνολικά το εκτρωματικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.
 
Η σύσταση Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.), θα στελεχώνεται από κατώτερους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και από ειδικούς φρουρούς που μεταξύ άλλων η κυβέρνηση σκοπεύει να την χρηματοδοτήσει από κονδύλια του ειδικού λογαριασμού για την έρευνα και η προ μηνών κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου διαβρώνουν το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ.
 
Επίσης η μείωση και η αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης των ΑΕΙ αναπόφευκτα σημαίνουν συρρίκνωση της φοιτητικής μέριμνας και πτώση στον αριθμό των εισακτέων αφού θεσπίζεται ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα καθορίζεται από τα ίδια τα ιδρύματα. 
 
Και τέλος η εδώ και καιρό εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με τα ΑΕΙ και το δικαίωμα εγγραφής των αποφοίτων των κολλεγίων σε ΤΕΕ-ΟΕΕ-ΓΕΩΤΕΕ αποκαλύπτουν συνολικά την αντίληψη του Πρωθυπουργού κ.Μητσοτάκη και της Υπουργού Παιδείας κ.Κεραμέως για την ανώτατη εκπαίδευση, διάλυση του αυτοδιοίκητου και του δημόσιου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και άνευ όρων στήριξη στην ελιτίστικη εκπαίδευση των κολλεγίων.
 
Ο Νομός Ηλείας ιδιαίτερα είναι από τα πρώτα θύματα του σχεδίου ερημοποίησης της περιφέρειας στον ακαδημαϊκό χάρτη.
 
Η κατάργηση των 37 πανεπιστημιακών τμημάτων από την Νέα Δημοκρατία, μεταξύ άλλων και του τμήματος ΤΕΦΑΑ με έδρα τον Πύργο που είχε ιδρύσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μόνο η  αρχή.
 
Θέτουμε προ των ευθυνών τους τις τοπικές αρχές, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και την Περιφερειακή αρχή να μην γίνει πράξη η κατάργηση ή μεταφορά εκτός Νομού του τμήματος Μουσειολογίας με έδρα τον Πύργο.
 
Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι Θα βρισκόμαστε απέναντι σε όποιον έχει βάλει στόχο τα όνειρα μας για μια Δημόσια Παιδεία που δεν θα έχει ελλείψεις και αποκλεισμούς.
 
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας

Μπαλαούρας: Κοροϊδία της ΝΔ και στους αγρότες-κτηνοτρόφους

  Η μεροληπτική ταξική μεροληψία της ΝΔ εναντίον των μισθωτών και επαγγελματίες που πλήγηκαν από την πανδημία, προφανώς δε θα εξαιρούσαν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, που επιπλέον αντιμετωπίζουν και το θυμό της φύσης με καταστροφικά φαινόμενα που τους αποτελειώνουν. Οι συνέπειες δεν αφορούν μόνο τους ίδιους τους παραγωγούς, αλλά την ίδια τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, δεδομένου ότι η πρωτογενής παραγωγή, όχι μόνο άντεξε στη πρόσφατη 10ετή κρίση, αλλά βοήθησε στη ταχύτερη έξοδο μας από αυτή. Επιπλέον η ασφυξία της οδηγεί στην ερήμωση της περιφέρειας από τους νέους που επένδυσαν τα όνειρα της ζωής τους στο τόπο τους…

 

Ας δούμε το πως η κυβέρνηση της ΝΔ ξεγέλασε τους παραγωγούς δημιουργώντας προσδοκίες που τελικά διαψεύστηκαν:

 • Με τι αγροτικές επιδοτήσεις που μπήκανε πετσοκομένες και σε δόσεις και κανείς δε λέει στους αγρότες εάν και πότε θα λάβουν τα υπόλοιπα ποσά.
 • Ένας μακρύς κατάλογος όπως πληρωμές περίπου 300 εκατομμυρίων για συνδεδεμένες ενισχύσεις, ενστάσεις για την εξισωτική, εκκρεμότητες δικαιωμάτων και πολλών πληρωμών του 2020, αιτήσεις για ένταξη σε μέτρα που λήγουν σε μερικές μέρες αλλά η πρόσβαση στο ΟΣΔΕ έχουν παγώσει.
 • Ο ένας στους δέκα κτηνοτρόφους δεν έλαβε την ενίσχυση των 4 ευρώ/ζώο
 • Η πλειοψηφία των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών έχουν μείνει εκτός επιστρεπτέας ενίσχυσης
 • Η πλειοψηφία των δραστηριοποιούμενων στις λαϊκές αγορές έχουν βγει εκτός ενισχύσεων
 • Οι πληγέντες από τον Ιανό παραγωγοί έλαβαν αποζημιώσεις που ανέρχονται σε 42,6 εκατ. ευρώ υπολειπόμενες σχεδόν κατά το ήμισυ των εκτιμώμενων ζημιών ύψους 90 εκατ. € από τη ίδια Κυβέρνηση (και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό)!
 • Ταυτόχρονα δημιούργησαν σε όλη την επικράτεια αγρότες 2 ταχυτήτων, αλλά και στέρησε τις προκαταβολές σε πραγματικά πληγείσες περιοχές, ενώ και μέσα στις ίδιες περιοχές αγρότες με διαφορετικές ζημιές έλαβαν την ίδια προκαταβολή.
 • Πολλές καλλιέργειες που επλήγησαν από την πανδημία και την καραντίνα έμειναν εκτός ενισχύσεων
 • Ενισχύσεις λόγω κορονοιού:

- οι μισοί ελαιοπαραγωγοί έχουν μείνει εκτός ενίσχυσης

- ελάχιστοι αμπελοκαλλιεργητές εντάχθηκαναν στον «πράσινο τρύγο»

- οι μισοί καρπουζοπαραγωγοί (όψιμων, που έχουν μεγαλύτερο κόστος) πήραν τη μισή αποζημίωση

 

Και οι παραγωγοί εσπεριδοειδών βρίσκονται σε απόγνωση.

   Δραματικές οι επιπτώσεις από την πανδημία και την οικονομική κρίση, όπως και άλλοι κλάδοι, ιδιαίτερα, στους πορτοκαλοπαραγωγούς.

  Η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε αφενός από τη μεγάλη παραγωγή της Ισπανίας και αφετέρου, λόγω της (ουσιαστικής) απαγόρευσης από την ΕΕ ενός πολυχρησιμοποιούμενου φυτοφάρμακου. Έτσι τα πορτοκάλια τους παραμένουν στα αζήτητα ή το πουλούν σε εξευτελιστικές τιμές (με τιμή πώλησης των παραγωγών 10-17 λεπτά, στα Super Market 1 €!).

 

 Επιπλέον στην Ηλεία αντιμετώπισαν πλημμύρες σε εκατοντάδες στρέμματα κυρίως πορτοκαλιών, (και αμπέλια-ελιές) σε Μακρίσια, Κρέστενα, Κάτω Σαμικό, Καλυβάκια έως το φράγμα του Αλφειού. Εκτεταμένες ζημιές έχουμε σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και προϊόντα και σε άλλες περιοχές, όπως Σαλμώνη, Κουτσοχέρα, και στην ευρύτερη ζώνη της Πηνείας.    Μεγάλες ζημιές από παγετό καταγράφηκαν στο Κάμπο, όπως Τραγανό, Ανδραβίδα.

 

 Ούτε προγράμματα απορρόφησης αδιάθετων προϊόντων υλοποιούν

 

Σημειώνουμε ότι έχουν περάσει μήνες χωρίς καν ανακοίνωση των προγραμμάτων, της ΕΕ και υλοποιούντο επί ΣΥΡΙΖΑ, εναλλακτικών δυνατοτήτων απορρόφησης αδιάθετων αγροτικών προϊόντων σε κοινωνικές δομές, όπως Νοσοκομεία, Στρατιωτικές δομές, δομές φιλοξενίας μεταναστών, κρατικά ιδρύματα, σχολεία κα). 

 

 Οι τελευταίες καταστροφές σε αγροτική παραγωγή- υποδομές σε εκτεταμένες περιοχές της χώρας από τον «Ιανό» ανέδειξαν περίτρανα την αναγκαιότητα της ασφάλισης της παραγωγής από τον ΕΛΓΑ. Ως επιτακτική ανάγκη αναδεικνύεται η ισχυρή ενίσχυση της βιωσιμότητας του ΕΛΓΑ και όχι να κάνουν σχέδια εκχώρησης της ασφάλισης της πρωτογενούς παραγωγής από τον ΕΛΓΑ σε ιδιώτες και να κοιτάξουν τη διασφάλιση του εισοδήματος των παραγωγών…

 

 

Μ. Κατρίνης: Έκαστος εφ’ω ετάχθη - «Χωρίς στήριξη οι μικρές επιχειρήσεις από την Κυβέρνηση»

Ο κ. Σταϊκούρας ζήτησε και πέτυχε να μπορούν να ενισχυθούν ως και 10 εκατ. ευρώ οι μεγάλες επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, με την χθεσινή τροποποίηση του Προσωρινού Πλαισίου από την Ε.Ε.

Την ίδια στιγμή, οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις της χώρας, πάνω από το 50% των οποίων κόπηκαν από την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 ως ‘’μη πληττόμενες’’, βρίσκονται αντιμέτωπες με:

 • Μειωμένους τζίρους στην αγορά που ανοιγοκλείνει
 • Οφειλές από τα 2 lockdown σε εφορία και ταμεία
 • Οφειλές σε προμηθευτές και ΔΕΚΟ

Επιπλέον, λήγει η 9μηνη αναστολή για την καταβολή δόσεων  τραπεζικών δανείων  και οι επαγγελματίες θα δεχθούν σύντομα τηλεφωνήματα από τα funds και τις τράπεζες για να δώσουν το 50% της-προ κορωνοϊού-δόσης, πέραν των άλλων υποχρεώσεων, τη στιγμή που:

 • Δεν υπάρχει νομοθετημένη προστασία της πρώτης κατοικίας και αναστολή κατασχέσεων και πλειστηριασμών
 • Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, με τις ως 240 δόσεις, πριν την πτώχευση ξεκινάει τον Ιούνιο, ενώ ο πτωχευτικός τον Μάρτιο
 • Δεν υπάρχει μακροχρόνια ρύθμιση των οφειλών σε 120 δόσεις, με δυνατότητα κουρέματος 30% για όσους τηρούν τη ρύθμιση

Πέρα από την επιχορήγηση των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων με  εκατομμύρια ευρώ, η οποία νομοθετείται την επόμενη εβδομάδα, μήπως ο κ.Σταϊκούρας έχει σκεφτεί κάτι και για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις;

Διονύσης Καλαματιανός: «Παίζουμε» με το Τμήμα Μουσειολογίας κ. Υφυπουργέ;

-Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν ίδρυσε για πρώτη φορά στην Ηλεία τρία Πανεπιστημιακά Τμήματα, είχε κατανείμει 38 θέσεις μελών ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Πατρών για να καλύψουν τα νεοϊδρυθέντα αυτά Τμήματα.

-Δυστυχώς, το Πανεπιστήμιο Πατρών, επέλεξε να μην κατανείμει καμία από αυτές τις θέσεις, δηλαδή να μην στείλει κανέναν μόνιμο καθηγητή, στην Μουσειολογία.

Ο προβληματισμός και η ανησυχία των σπουδαστών, των γονέων και των καθηγητών, σχετικά με το παρόν και το μέλλον του Τμήματος Μουσειολογίας στον Πύργο, εντάθηκε μετά την τοποθέτηση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Συρίγου.

Ο Υφυπουργός δήλωσε στη Βουλή ότι «καθόμαστε και παίζουμε» με την ίδρυση της Μουσειολογίας το 2019 με δύο μέλη ΔΕΠ και ουσιαστικά ότι ήταν λάθος η ίδρυσή της. Η τοποθέτησή του αυτή δείχνει ποια πραγματικά είναι η άποψή του, αλλά και όλης της Κυβέρνησης, για το τμήμα που έχει 500 ενεργούς φοιτητές, αλλά και 1.100 φοιτητές του πρώην Τμήματος Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (ΔΟΕΠΤΜ) του πρώην TΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Όλοι αυτοί οι φοιτητές βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας το εξάμηνο να κινδυνεύει να χαθεί, με τους κόπους τους να πηγαίνουν χαμένοι.

Βέβαια, η στάση του Υφυπουργού συντάσσεται πλήρως με τη γραμμή που ακολουθεί η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως, σε ότι αφορά τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του νομού μας. Αναστολή έναρξης λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ, προβλήματα στο Τμήμα Γεωπονίας και η Μουσειολογία ακροβατεί κυριολεκτικά σε «τεντωμένο σχοινί». Η τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ηλείας ναρκοθετείται συνεχώς και αδιαλείπτως.

Η τοποθέτηση του Υφυπουργού δείχνει και κάτι άλλο. Αποκαλύπτει το μέγεθος της απαξίωσης του Υπουργείου Παιδείας, και της κυβέρνησης συνολικά, προς τη Μουσειολογία. Φαίνεται, ότι αδυνατούν να κατανοήσουν ότι το Τμήμα αυτό είναι το μοναδικό με το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο στη χώρα και ότι μπορεί να έχει κομβικό και σημαίνοντα ρόλο στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το 2019, ιδρύθηκαν με το νόμο Γαβρόγλου τρία Πανεπιστημιακά Τμήματα, για πρώτη φορά στην Ηλεία. Η ίδρυσή τους ήταν δίκαιη και η επιλογή σωστή, καθώς, τα τμήματα αυτά είναι απόλυτα συμβατά με τα χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού μας, δηλαδή τον πολιτισμό, τον αθλητισμό στον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και την αγροτική παραγωγή. Όλοι οι Ηλείοι συμφωνούμε σε αυτό, εκτός και αν κάποιος πιστεύει ότι δεν πρέπει να έχει η Ηλεία κανένα Πανεπιστημιακό Τμήμα και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για να ενισχυθούν τα νεοσύστατα τμήματα, η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, κατένειμε στο Πανεπιστήμιο Πατρών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 38 θέσεις ΔΕΠ. Δυστυχώς, το Πανεπιστήμιο επέλεξε να μην δώσει καμία από αυτές στη Μουσειολογία. Το ίδιο έγινε και τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, όπου καμία από τις κατανεμημένες θέσεις ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Πατρών δεν δόθηκε ξανά στη Μουσειολογία.

Το Τμήμα αυτό θα έπρεπε και θα μπορούσε να έχει ενισχυθεί προ πολλού, δυστυχώς, όμως, αυτό δεν έγινε. Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες. Το Υπουργείο Παιδείας και το Πανεπιστήμιο Πατρών οφείλουν να στηρίξουν και να ενισχύσουν έμπρακτα τη Μουσειολογία, που η βιωσιμότητα της απειλείται άμεσα.

Η Κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να δώσει λύση στο φλέγον αυτό θέμα. Μπορεί να βγάλει από το τέλμα το Τμήμα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Το ζήτημα είναι αν θέλει. Δυστυχώς, με την πολιτική που ασκεί, ενισχύοντας τα ιδιωτικά κολέγια σε βάρος των δημόσιων Πανεπιστημίων, διαπιστώνουμε ότι δεν επιθυμεί να το πράξει.

Rapid test τη Δευτέρα για τους Υπαλλήλους των Δημαρχείων Βάρδας και Λεχαινών.

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσια Υγείας θα διενεργήσει τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19 (rapid tests) τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, ΜΟΝΟ για τους Υπαλλήλους των Δημαρχείων Βάρδας και Λεχαινών.

Οι Υπάλληλοι καλούνται να προσέλθουν στα Δημαρχεία στις 08:30 το πρωί για το rapid test, και μετά από το αποτέλεσμα του τεστ, θα μπορούν να εισέρχονται στα Δημαρχεία, για την εργασία τους, τηρώντας αυστηρότατα όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (π.χ. χρήση μάσκας, τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων).  

 

 

 

 

 

 

Σύλληψη για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης και εξύβριση

Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ομάδας
ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι
ευρισκόμενος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πύργου
Ηλείας, διατάραξε την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου εξύβρισε ιατρό
και αποπειράθηκε να της ασκήσει σωματική βία.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.