519 New Articles

Στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης - Έγκαιρη ανίχνευση των δασικών πυρκαγιών με τη χρήση drone και θερμικής κάμερας

Σήμερα, Τετάρτη 17  Ιουνίου, στο πρώην Δημαρχιακό Μέγαρο Ανδραβίδας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου Συστήματος Εποπτείας Δασικών Περιοχών για την έγκαιρη ανίχνευση της έναρξης δασικών πυρκαγιών, με τη χρήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone), το οποίο είναι εξοπλισμένο με θερμικές -οπτικές κάμερες, και μοντέλα αξιολόγησης κινδύνου πυρκαγιάς, στην περιοχή των Βαλκανίων, και της Μεσογείου.

Το σύστημα “THEASIS”, όπως ονομάζεται, είναι ένα ευέλικτο και κλιμακούμενο σύστημα με δυνατότητες αυτόνομης επίβλεψης και έγκαιρης ανίχνευσης της έναρξης δασικών πυρκαγιών, το οποίο θα εφαρμοστεί σε τρεις (3) δασικές περιοχές, χωρών των Βαλκανίων και της Μεσογείου (Δάσος Στροφυλιάς, Δάσος Τροόδου στη Κύπρο, Εθνικό Πάρκο Ρουσενσκι Λομ στη Βουλγαρία).

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίου κ. Παπαθεοδώρου Ν., ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Μάνδαλος Π., και ο Επικεφαλής Καθηγητής της Ερευνητικής Ομάδας κ. Ασπράγκαθος Ν.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε την ερευνητική ομάδα από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Βουλγαρία και ιδιαίτερα την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών για την εξαιρετική εργασία τους, αλλά και τους παρευρισκομένους που τίμησαν με τη παρουσία τους την Ημερίδα, δήλωσε, ότι η πρόληψη, η εξάλειψη ή η μείωση στο ελάχιστο δυνατό βαθμό, των πυρκαγιών και η άμεση αντιμετώπιση τους, μπορεί να προστατέψει το «στολίδι» του Δήμου μας αλλά και της Δυτικής Ελλάδας, που είναι το Δάσος της Στροφυλιάς. Τέτοιου είδους ερευνητικά προγράμματα που στόχο έχουν την προστασία της Ανθρώπινης Ζωής, και του Δασικού πλούτου, πρέπει να εκτελούνται άμεσα, χωρίς γραφειοκρατικές κωλυσιεργίες. Η Συνέργεια μεταξύ της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίου και των Δήμων, μπορεί να επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα στη προστασία των οικοσυστημάτων και να συμβάλει στη διαφύλαξη του Περιβάλλοντος. 

Η αυλαία της παρουσίασης του συστήματος “THEASIS” έγινε με επίδειξη πτήσης drone και χρήση θερμικής κάμερας, στην πλατεία της Ανδραβίδας.

Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγελάκος Π., ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού κ. Σίνος Ν., ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ανυφαντής Π., ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Μάνδαλος Π., η Διοικητής της Αστυνομικής Υπηρεσίας Λεχαινών κ. Στάικου Μ., ο Προϊστάμενος  της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Μπαλκάμος Κ., ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Κορδονούρης Γ., ο Προϊστάμενος Προγραμματισμού κ Αθανασόπουλος Β., εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας και Λεχαινών, του Δασαρχείου, και του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς.

 

 

Συνάντηση του Διοικητή του ΟΑΕΔ με μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, επισκέφτηκε σήμερα Τέταρτη 17 Ιουνίου 2020, το Επιμελητήριο Ηλείας, όπου συζήτησε με μέλη του Δ.Σ. και επιχειρηματικούς φορείς της Ηλείας.

Ο κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης ενημερώθηκε σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στις επιχειρήσεις της Ηλείας και τις δυνατότητες του ΟΑΕΔ να συμβάλει στην επίλυση τους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος ο Ά Αντιπρόεδρος κ. Λεβέντης Κωνσταντίνος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Λάμπρος Κωνσταντίνος αφού καλωσόρισαν τον Διοικητή στο Επιμελητήριο διατύπωσαν συγκεκριμένες προτάσεις για:

  • Στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων Κατάκολου – Αρχαίας Ολυμπίας.
  • Κίνητρα απασχόλησης Ελλήνων εργατών γης την στιγμή που απασχολούνται 8 – 10.000 αλλοδαποί.
  • Ειδική μέριμνα για άτομα που κατέχουν υψηλή εξειδίκευση.
  • Κίνητρα για καινοτομία.
  • Επισήμανση του θέματος της έλλειψης εξειδικευμένου  προσωπικού.
  • Ενημέρωση για το νέο 7μηνο πρόγραμμα επαγγελματικής εμπειρίας που αρχίζει σήμερα .
  • Επισήμανση για ανάγκη ανάπτυξης δεξιοτήτων με κατεύθυνση τις νεοφυείς επιχειρήσεις και την καινοτομία.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η άμεση και διαρκής επαφή του Επιμελητηρίου και των τοπικών φορέων με τον ΟΑΕΔ και τις υπηρεσίες στον νομό και στην Περιφέρεια, με σκοπό τη στοχευμένη κάλυψη των αναγκών της τοπικής αγοράς εργασίας.

Από πλευρά Διοίκησης ΟΑΕΔ παρευρέθησαν η Περιφερειακή Δ/ντρια κα. Καλαπόδη και η γραμματέας του Διοικητή ΟΑΕΔ κα. Λευίτη Αντιγόνη.

Επίσης παρευρέθησαν ο Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Τσαούσης Βασίλης, ο Οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Χριστόπουλος Χρήστος, το Μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Μπουλούτας Διονύσιος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας , κ. Νικόλαος Καρυώτης ο Προεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πύργου και Μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου κ. Ξανθούλης Ηλίας, ο Προεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων και Μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου κ. Αναστάσιος Καρνάρος ,ο Προεδρος του Σωματείου Κομμωτών Ν. Ηλείας κ. Διονυσόπουλος Ιωάννης και ο Αντιπρόεδρος Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας κ. Μαμούσης Ιωάννης.

 

 

Συγχαρητήριο μήνυμα του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου στο Δήμαρχο της πόλης, για τον καθαρισμό της παραλίας Κατακόλου

 

                                                                                                                                   ΠΥΡΓΟΣ 17-6-2020

Δελτίο Τύπου

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΡΓΟΥ

Συγχαίρουμε τον Δήμαρχο Πύργου Κ.Τάκη Αντωνακόπουλο για την πρωτοβουλία να προβεί στον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου στην περιοχή του Κατακόλου. Τον προτρέπουμε και στηρίζουμε να συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για την καθαριότητα της ευρύτερης περιοχής της πόλης μας και των παραλιακών περιοχών μας έτσι ώστε να αποκτήσει ξανά την  χαμένη αίγλη του παρελθόντος.

 

                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                    ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ

 

 

 

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ Η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένη από τον τραπεζικό δανεισμό και τη ρευστότητα΄΄

Θετικό χαρακτήρισε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης  και Βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης , το θεσμό των μικροπιστώσεων αλλά επισήμανε με στοιχεία ότι η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένη από τον τραπεζικό δανεισμό και τη ρευστότητα.

Συγκεκριμένα ο κ.Κατρίνης επισήμανε ότι οι όροι των τραπεζών οδηγούν σε αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ ακόμα και στο Ταμείο Εγγυοδοσίας, που το 80% των κεφαλαίων είναι εγγυημένο από το ελληνικό δημόσιο, οι όροι είναι δυσμενείς και απαγορευτικοί.

Ειδικά για το Ταμείο Εγγυοδοσίας, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι υπάρχουν αιτήματα δανειοδότησης συνολικού ύψους 16,5 δις ευρώ ενώ οι διαθέσιμοι πόροι είναι 3,5 δις.

Στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ , όπως είπε ο κ.Κατρίνης , έχει εγκριθεί κάτι λιγότερο από το 10% των αιτήσεων δανειοδότησης  που υποβλήθηκαν.

‘’ Όλα αυτά δεν δικαιολογούνται,αν συνυπολογίσει κανείς ότι το τραπεζικό σύστημα έχει αντλήσει 28 δισεκατομμύρια από το Μάρτιο με αρνητικό επιτόκιο 1%, ενώ το 80% των κεφαλαίων του Ταμείου Εγγυοδοσίας, τελούν υπό την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου’’ τόνισε ο κ.Κατρίνης.

Παράλληλα χαρακτήρισε ανεπαρκή τη διάταξη για την φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων , τονίζοντας ότι δεν δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που δημιούργησε η ίδια η φορολογική διοίκηση επιβάλλοντας , αυθαίρετα, πρόσθετους φόρους και πρόστιμα.

Αναφερόμενος στην αναστολή της ένταξης των αγροτεμαχίων στον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ, ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι δεν πρέπει να μιλάμε για αναστολή αλλά για κατάργηση του μέτρου αφού τα αγροτεμάχια εκτός σχεδίου δεν πρέπει να συνυπολίζονται στον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γεωργιόπουλου με Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού - Η Αρχαία Ολυμπία σε προγράμματα επισκέψεων ομογενών

Την πρόταση για επιλογή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ως ιδανικού προορισμού διακοπών ή άλλου είδους επισκέψεων από ομογενείς, μέσω ειδικών προγραμμάτων, υπέβαλε προς τον Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών στην Αθήνα, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, ο κ. Γεωργιόπουλος προέταξε στον κ. Χρυσουλάκη τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που δεν περιορίζονται μόνο στη μοναδικότητα του αρχαιολογικού και πολιτιστικού πλούτου, αλλά και σε ποικίλα αξιοθέατα φυσιολατρικού, γαστρονομικού ή αγροτοτουριστικού ενδιαφέροντος. Στοχεύοντας στην αξιοποίηση προγραμμάτων εκπαιδευτικής φιλοξενίας της Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού, ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι η Αρχαία Ολυμπία, φιλοξενώντας αντίστοιχες δράσεις τα τελευταία χρόνια, έχει δώσει δείγματα γραφής, αποσπώντας θετικές εντυπώσεις από τους συμμετέχοντες.     

Ο κ. Χρυσουλάκης, ο οποίος σημειωτέον, συνδέεται με μακροχρόνια φιλία με τον κ. Γεωργιόπουλο, εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για την πρόταση, τονίζοντας ότι υπάρχουν προγράμματα εκπαιδευτικού και ιστορικού ενδιαφέροντος που αφορούν Έλληνες του εξωτερικού και μπορούν να υλοποιηθούν στην Αρχαία Ολυμπία. Τόνισε ακόμη ότι η Γ.Γ. προσπαθεί τον τελευταίο καιρό να αναζωογονήσει τον Απόδημο Ελληνισμό, αναζητώντας τρόπους να συνδέει άμεσα τους ομογενείς μας με την πατρίδα, ιδίως με τα μνημεία και τις ιστορικές – πολιτιστικές καταβολές τους.

Ήταν μια συζήτηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, ενώ συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις για την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού και Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

ΦΩΤΟ: xrysouloakis_georgiopoulos

Οι κ.κ. Χρυσουλάκης και Γεωργιόπουλος κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Ο Δήμος Ζαχάρως θέτει το ζήτημα του επαναχαρακτηρισμού σχολείων πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως δυσπρόσιτων

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         Ζαχάρω    12/06/2020

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ                                                      ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.  3624/12-6-020       

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ     

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                       ΠΡΟΣ

Τηλ: 2625360306-                                         Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων           

Fax : 2625032277                                        Γενική Διεύθυνση Σπουδών  Πρωτοβάθμιας                                                                   & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   

                                                            Παπανδρέου 37.Τ.Κ 15180 Μαρούσι                                                                           Κοινοποίηση: Γραφείο Υφυπουργού κας Σοφίας                                                                            Ζαχαράκη    

Τ.Κ.  27054,  Ζαχάρω

E-mail: dimoszacharos@1343                      

             syzefxis.gov.gr

ΘΕΜΑ: «Επαναφορά χαρακτηρισμού Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ζαχάρως για το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο και Λύκειο της τοπικής κοινότητας Ν. Φιγαλείας ως δυσπρόσιτα».

Σας γνωρίζουμε ότι τα τελευταία δύο  χρόνια τα Σχολεία Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ζαχάρως και ειδικότερα το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο & Λύκειο Ν. Φιγαλείας  αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στη εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού  τους έργου λόγω της υποστελέχωσής τους. Αιτία αυτού αποτελεί το γεγονός ότι πριν δύο χρόνια ήρθη ο χαρακτηρισμός τους ως «Δυσπρόσιτα». Αποτέλεσμα είναι  να μην επιλέγονται τα συγκεκριμένα σχολεία λόγω του ότι εκλείπουν τα κίνητρα μοριοδότησης και του οικονομικού επιδόματος απομακρυσμένων περιοχών, τα οποία ισχύουν για τους εκπαιδευτικούς που ασκούν το έργο τους σε σχολεία  χαρακτηρισμένα ως δυσπρόσιτα.

Ο πρώην Δήμος Ν. Φιγαλείας, ο οποίος έχει μακραίωνη ιστορία, ενσωματώθηκε στο Δήμο Ζαχάρως,  με τον οποίο αποτελεί ενιαία κοινότητα. Πρόκειται για ένα  ορεινό δημοτικό διαμέρισμα, τα όρια του οποίου φτάνουν μέχρι τον Επικούρειο Απόλλωνα.  Στην τοπική κοινότητα Ν. Φιγαλείας  λειτουργούν εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο καθώς Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου φοιτούν μαθητές και από τα παρακείμενα, ακόμη πιο ορεινά, χωριά. Πρόκειται για παιδιά οικογενειών που ασχολούνται, κατά βάση, με την κτηνοτροφία και τη γεωργία και που επιθυμούν τα παιδιά τους να αποκτήσουν ισότιμα τη γνώση που δικαιούνται και που η πολιτεία οφείλει να τους διασφαλίσει. Η άρτια λειτουργία των σχολείων συμβάλλει στην παραγωγή νέων ανθρώπων, καταρτισμένων, που θα μπορέσουν να στηρίξουν τον τόπο τους. Αποτελεί δε μεγάλη ανάγκη για το δήμο μας, ο οποίος φθίνει διαρκώς πληθυσμιακά, η στήριξη εκ μέρους της πολιτείας για την άρτια λειτουργία βασικών αγαθών, όπως αυτό της εκπαίδευσης.

Για τους λόγους αυτούς θερμά παρακαλούμε να εξετάσετε το αίτημά μας για επαναφορά του χαρακτηρισμού των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της τοπικής κοινότητας Ν. Φιγαλείας (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο), καθώς πρόκειται για σχολικές μονάδες που ανήκουν στον ορεινό όγκο του Δήμου Ζαχάρως. Προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχει και η θετική εισήγηση του ΠΥΣΔΕ  Ν. Ηλείας.

Με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημα του δήμου μας και με την πεποίθηση ότι χρέος όλων μας είναι να διαφυλάξουμε και να παρέχουμε ισότιμες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από τον τόπο που διαβιούν, αναμένουμε τη θετική απάντησή σας.

 

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος

Πύργος - Σύλληψη με καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πύργου, σύμφωνα με την  οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης (14) μηνών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και κλοπή.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.