533 New Articles

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ - Αναγκαία η ενίσχυση της παραγωγής καρπουζιού που παραμένει στα αζήτητα!

  • Μεγάλη οικονομική καταστροφή των Ηλείων παραγωγών

 

Τη δρομολόγηση της διαδικασίας για την ενίσχυση της παραγωγής του καρπουζιού που έχει πληγεί ιδιαίτερα και αυτό από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ζητά μέσω της χορήγησης ενισχύσεων ήσσονος σημασίας deminimis ή κατά τα πρότυπα αυτής ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, επισημαίνει ότι και η ζημιά του καρπουζιού θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, όπως τουλάχιστον υπάρχει η δέσμευση ότι θα γίνει και με το θέμα της φράουλας που επίσης είχε πληγεί σημαντικά κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ο κ. Νικολακόπουλος μετά και τη συζήτηση-ενημέρωση που είχε με αρκετούς Ηλείους αγρότες, ιδιαίτερα στην περιοχή του Κάμπου, τονίζει μεταξύ άλλων ότι το τελευταίο διάστημα τα καρπούζια του νομού παραμένουν αδιάθετα και καταστρέφονται στα χωράφια, καθώς δεν υπάρχει ζήτηση από τις αγορές του εξωτερικού, στις οποίες ως γνωστόν το συγκεκριμένο προϊόν διακρίνεται και κατέχει υψηλή θέση.

Υπέρογκα έξοδα χωρίς όμως παραγγελίες

Προσθέτει ακόμα ο βουλευτής της ΝΔ ότι η κρίση που επέφερε ο κορωνοϊός και στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνονται παραγγελίες από χώρες που παραδοσιακά συγκαταλέγουν το ελληνικό καρπούζι, και δη το καρπούζι της Ηλείας, στις βασικές τους εισαγωγές, όπως η Ιταλία και η Γερμανία.

Οι παραγωγοί είχαν προχωρήσει στην φύτευση του καρπουζιού πριν εκδηλωθεί η πανδημία του κορωνοϊού, κατά συνέπεια έχουν προβεί σε υπέρογκα έξοδα τα οποία αδυνατούν να καλύψουν από την στιγμή που το προϊόν παραμένει στα αζήτητα.

Είναι ενδεικτικό ότι το κόστος της καλλιέργειας ανά στρέμμα κυμαίνεται περί τα 800 ευρώ, κατά συνέπεια πολλοί παραγωγοί οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή, αφού δεν υπάρχει προοπτική συγκομιδής και τα προϊόντα σαπίζουν μέσα στα χωρά

Ο Ανδρέας Μαρίνος κοντά στους δημότες Τραγανού - Δεκάδες δημότες συνομίλησαν με τον δήμαρχο Πηνειού - Συνεδρίασε η ΕΕ στο παλαιό Δημαρχείο Τραγανού

«Ημέρα του Δημότη» σήμερα στο Δήμο Πηνειού, η νέα μορφή επικοινωνίας που έχει εγκαινιάσει ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος  ο οποίος βρέθηκε από τις 9 το πρωί στο παλιό Δημαρχείο του Τραγανού και εκεί τον επισκέφθηκαν δεκάδες δημότες και εκπρόσωποι φορέων,  με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις, άκουσε τα παράπονά τους και σε πολλές περιπτώσεις δόθηκαν κοινά αποδεκτές λύσεις.

Μετά την επικοινωνία που είχε με τους δημότες, ο δήμαρχος συγκάλεσε το μεσημέρι την Εκτελεστική Επιτροπή η οποία συνεδρίασε σε αίθουσα του παλιού δημαρχείου Τραγανού.

Μετά την συνεδρίαση της ΕΕ ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:

«Ανά δεκαπενθήμερο  επισκέπτομαι τις έδρες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων για να συζητάμε θέματα που αφορούν στις δημοτικές ενότητες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων.

Στο Τραγανό σήμερα δέχθηκα με ικανοποίηση πολλούς φίλους, πολλούς συνδημότες μας, οι οποίοι ήρθαν να πουν τα παράπονα στο δήμαρχο και έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις και να βρεθούν αρκετές λύσεις για ζητήματα που τους αφορούν.  Επίσης συμβολικά συνεδρίασε και η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Πηνειού εδώ  στο παλιό δημαρχείο του Τραγανού, όπως θα συνεδριάσει  επίσης και στο δημαρχείο του Βαρθολομιού, κάθε φορά που θα δέχομαι ως  δήμαρχος τους συνδημότες.

Η δημοτική αρχή είναι κοντά στον κόσμο, δίπλα στον άνθρωπο που έχει τα ζητήματα, έτσι ώστε ο δήμαρχος να έχει εικόνα σαφή, καθαρή και μαζί με τους συνεργάτες του να δίνει λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες».

 

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΚΑΥΚΩΝΙΑ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ – ΛΑΛΑ – ΑΧΛΑΔΙΝΗ – ΑΡΧΑΙΑ ΠΙΣΑ - Επιθεώρησε έργα, κατέγραψε προβλήματα, άκουσε τους κατοίκους

Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, είναι ένας στόχος που βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, εργαζόμενος καθημερινά, με τη συνεργασία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και των αρμόδιων υπηρεσιών, προς αυτή την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό, εντάχθηκε και η επίσκεψη του σε ορεινές και ημιορεινές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όπου παρακολούθησε την πορεία εκτελούμενων έργων και άκουσε τα προβλήματα από τους προέδρους και κατοίκους των ιδίων περιοχών.

   Στο οροπέδιο του Λάλα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος, ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών συντήρησης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου που εκτελούνται στην περιοχή, στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση οδικών αξόνων Λάλα – Ε.Ο 111 και Χάνι Πανόπουλου – Μουζάκι – Καράτουλα και Συνδετήριοι προς Νεμούτα – Αχλαδινή και Γούμερο – Μουζάκι», από τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Ειδικότερα, έκανε αυτοψία στα τμήματα παρέμβασης από Λάλα προς Ε.Ο 111 και στο τμήμα Νεμούτα – Αχλαδινή, ενώ συναντήθηκε και με τους προέδρους των Τ.Κ Αχλαδινής, Ανδρέα Ανδρικόπουλο και Κουμανίου Βασίλη Παπούλια, με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα και τις ανάγκες των περιοχών τους, καταγράφοντάς τα, προκειμένου η Υπηρεσία και ο ίδιος προσωπικά να βοηθήσουν για την επίλυση και κάλυψή τους, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κρυονέρι – Αρχαία Πίσα – Καυκωνία

   Με καλά νέα, όσον αφορά την αποπεράτωση του δρόμου Κρυονέρι – Λάσδικα, έφτασε στο Κρυονέρι ο κ. Γιαννόπουλος, αφού με τον πρόεδρο της Τ.Κ Κώστα Γεωργίου συζήτησαν τις λεπτομέρειες για ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων και είναι πια ζήτημα χρόνου η έναρξή του. Ειδικότερα, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την βελτίωση και ασφαλτόστρωση του τμήματος από έξοδο Κρυονερίου έως διασταύρωση Λάσδικα. «Πρόκειται για ένα έργο, η έναρξη του οποίου έρχεται την πιο κατάλληλη περίοδο, διασφαλίζοντας την οδική σύνδεση του χωριού με το Λάλα, δεδομένου του σοβαρού κατολισθητικού προβλήματος που υπάρχει στην είσοδο του χωριού, μεταξύ Κρυονερίου – Χελιδονίου. Η εξεύρεση λύσης και σε αυτό το τμήμα έχει δρομολογηθεί από την Περιφέρεια, αλλά η γεωμορφολογία του εδάφους στην περιοχή δεν μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε άμεσες παρεμβάσεις που θα μας δώσουν την οριστική λύση. Θα χρειαστεί χρόνος», σχολίασε σχετικά ο κ. Γιαννόπουλος. Παράλληλα, με τον πρόεδρο έκαναν αυτοψία και στην Περιμετρική Κρυονερίου, τον δρόμο που έχει κατασκευαστεί από την Περιφ. Ενότητα Ηλείας και στον οποίο απαιτούνται κάποιες ακόμα παρεμβάσεις, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα οδικής σύνδεσης του χωριού με το γειτονικό Χελιδόνι και κατ’ επέκταση με το Πελόπιο, την Ολυμπία και τον Πύργο, για την μεταφορά των μαθητών και την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

   Σε σημεία του οδικού δικτύου της Τ.Κ Αρχαίας Πίσας (Μιράκας) - αρμοδιότητας της Π.Ε Ηλείας - που χρίζουν παρέμβασης, βρέθηκε την ίδια ημέρα ο Αντιπεριφερειάρχης και ενημερώθηκε για τις ανάγκες από τον πρόεδρο Σοφιανό Σοφιανόπουλο. Πρόκειται για σημεία στις δυο εισόδους – εξόδους, τα οποία συνδέουν το χωριό με την Ολυμπία, την Ολυμπιακή Ακαδημία αλλά και τη Λιναριά.

   Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο κ.Γιαννόπουλος επισκέφθηκε και την Τ.Κ Καυκωνίας, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Γιώργο Ρηγόπουλο και κατοίκους. Βασική προτεραιότητα, όπως τονίστηκε, είναι η αποκατάσταση της βατότητας στο σημείο της ολίσθησης, επί του κεντρικού δρόμου, προκειμένου να δοθεί τέλος στο σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρεί το χωριό και τους κατοίκους από το 2011.

   Σε όλες τις παραπάνω περιοχές, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, είχε την ευκαιρία, εκτός από τους αιρετούς εκπροσώπους, να δει και να συνομιλήσει και με αρκετούς κατοίκους.

 

 

 

Μήνυμα του Βοηθού Περιφερειάρχη, Δημήτριου Νικολακόπουλου για την «Ολυμπιακή Ημέρα»

Με αφορμή τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, ο Βοηθός Περιφερειάρχη, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού και Ολυμπισμού, Δημήτριος Νικολακόπουλος, αναφέρει τα εξής:

«Η Ολυμπιακή ημέρα τιμάται σε όλο τον κόσμο, σε ανάμνηση της ίδρυσης της διεθνούς ολυμπιακής επιτροπής που έγινε στο Παρίσι το 1894 από τον Πιερ Ντε Κουμπερτέν και της ανάθεσης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα το 1896.

Οι ρίζες του Ολυμπιακού πνεύματος βρίσκονται στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό. Στην Αρχαία Ελλάδα ο αθλητισμός αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης παιδείας του ανθρώπου, η οποία απέβλεπε στην αρμονική διάπλαση των πνευματικών ψυχικών και σωματικών αρετών.

Το αθάνατο αυτό πνεύμα, οι αξίες του ολυμπιακού ιδεώδους, η ιδεολογία και η φιλοσοφία των Ολυμπιακών αγώνων επέζησαν και μεταλαμπαδεύτηκαν μέσω της σύγχρονης Ελλάδας και του Πιερ Ντε Κουμπερτέν σε όλο τον κόσμο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που ακολούθησαν μέχρι σήμερα προώθησαν και προβάλλουν το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, του συναγωνισμού, της φιλίας, του αλληλοσεβασμού και της ειρήνης.

Μέσω της Ολυμπιακής ημέρας το Ολυμπιακό κίνημα θέλει να αναδείξει την έννοια και την αξία της μαζικής συμμετοχής στον αθλητισμό, προκειμένου η άθληση να γίνει τρόπος ζωής για τον καθέναν.

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια της αφής της ολυμπιακής φλόγας για τον για τους ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο είχε προγραμματίσει πλούσιες αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις σε συνεργασία με τους δήμους και τους κοινωνικούς και αθλητικούς φορείς του τόπου. Δυστυχώς όμως, η πανδημία του Κορωναιού δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση αυτών των πρωτοποριακών εκδηλώσεων. Στους στόχους, βέβαια στις προτεραιότητες και στις αμετακίνητες θέσεις του περιφερειάρχη Νεκταρίου Φαρμάκη και όλης της Περιφέρειας, παραμένουν η ανάδειξη, η προβολή και η προώθηση του γνήσιου αθλητικού πνεύματος της ιδέας του ολυμπισμού και της Αρχαίας Ολυμπίας, ως κοιτίδας αυτού του πνεύματος, για αυτό άλλωστε έχει χαρακτηριστεί η Περιφέρειά μας ως “Η γη της Φλόγας”.

Μένουμε σταθερά προσηλωμένοι στα πανανθρώπινα ιδανικά που εκπέμπει ο ολυμπισμός του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών».

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος ο Γιώργος Γεωργούλης

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Ιουνίου από τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβούλου, κ. Γιώργου Γεωργούλη, που διαδέχεται τον επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αρχαίας Ολυμπίας», κ. Γιώργο Τζαβάρα, ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Η ορκωμοσία έγινε στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας. Ο κ. Γεωργιόπουλος καλωσορίζοντας τον κ. Γεωργούλη, ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με τις γνώσεις και την εμπειρία του, ως εκλεγμένος κατά το παρελθόν δημοτικός σύμβουλος, θα συμβάλλει στην προώθηση ζητημάτων του Δήμου. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κ. Τζαβάρα για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι η συμβολή του στην ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων του Δήμου, υπήρξε θετική.

Ο κ. Γεωργούλης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τόνισε ότι, μέσα από την θεσμική του θέση, θα σταθεί αρωγός στα προβλήματα των δημοτών, κυρίως εκείνων που ανήκουν σε χαμηλά κοινωνικά στρώματα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ευρύτερη ανάπτυξη του Δήμου.

Δήμος Πηνειού - Ολοκληρώθηκαν τα τηλεοπτικά γυρίσματα της εκπομπής «Από τόπο σε τόπο»

Τα τηλεοπτικά γυρίσματα της εκπομπής του καναλιού της Βουλής «Από τόπο σε τόπο», με θέμα τον πολιτιστικό θησαυρό, τις φυσικές ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Πηνειού, ολοκληρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον αύλειο χώρο της Παναγίας Καθολικής στη Γαστούνη.

 Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος ανέλαβε πρωτοβουλία με στόχο την προβολή και ανάδειξη των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων της περιοχής, με φόντο την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα για την τουριστική υπεροχή του Δήμου. Έτσι προσκάλεσε στο δήμο την εκπομπή «Από τόπο σε τόπο» (Κανάλι της Βουλής) με παρουσιαστή τον κ. Χρήστο Μυλωνά Λαογράφο- Μουσικολόγο.

Τα τηλεοπτικά γυρίσματα διήρκησαν τέσσερις μέρες και οι συντελεστές της εκπομπής με την καθοδήγηση του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου και του προέδρου του ΝΠ Πολιτισμού Δημήτρη Βασιλόπουλου βρέθηκαν σε όλες τις ομορφιές του Δήμου.

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ σήμερα στον αύλειο χώρο της Παναγίας της Καθολικής όπου ολοκληρώνεται αυτό το οδοιπορικό των συντελεστών της εκπομπής, έτσι για να έχουν εικόνα σε όλη την Ελλάδα από την εκπομπή του Χρήστου Μυλωνά και των συνεργατών του, για το ποιος είναι ο δήμος Πηνειού, ποια είναι τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει στην εθνική οικονομία και επίσης  να δοθεί η δυνατότητα και η ευκαιρία να αναδειχθούν αυτά τα σπουδαία και πανέμορφα, συγκριτικά στοιχεία όπως είναι οι παραλίες του, ή εύφορη γη του, όπως είναι οι επιχειρήσεις που αξιοποιούν το πρωτογενές προϊόν.

 Επίσης προβάλλεται  το πολιτιστικό επίπεδο που έχει αυτός ο δήμος με έδρα τη Γαστούνη, με τη μεγάλη ιστορία, όπως βεβαίως και των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων που θα μας δοθεί βεβαίως και η ευκαιρία με την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821, αλλά και το 2022 με την επέτειο των 100 ετών από των εγκατάσταση των Μικρασιατών που έφεραν εδώ πολιτισμό, που έφεραν αξίες που έφεραν την παράδοση των εκεί Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Ευχαριστώ λοιπόν και πάλι από καρδιάς τον Χρήστο Μυλωνά, το επιτελείο του, τους συντελεστές που συμμετέχουν, ευχαριστώ τον βουλευτή Διονύση Καλαματιανό για την παρουσία του, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του δήμου μας και όλους  τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους και όλους όσοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να έχουμε μια άρτια σε οργάνωση εκδήλωση».

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.