318 New Articles

Στη Βουλή «έφερε» η Δ. Αυγερινοπούλου τις καταστροφές στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών από τη χθεσινή κακοκαιρία - Ανάγκη στήριξης των αγροτών, λόγω της πανδημίας και των βροχοπτώσεων

Γρήγορα ήταν τα αντανακλαστικά της Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, απέναντι στο ζήτημα των μεγάλων καταστροφών στις καλλιέργειες και δη των εσπεριδοειδών από τη παρατεταμένη βροχόπτωση της Δευτέρας που έπληξε την Ηλεία και ιδίως τους Δήμους Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας, Ήλιδας, Πηνειού και Πύργου. Άμεσα η κα Βουλευτής έθεσε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δια μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, την ανάγκη έγκαιρης καταγραφής των ζημιών, αλλά και ουσιαστικής στήριξης των αγροτών. Στην αναφορά της στη Βουλή, η κα Αυγερινοπούλου σημείωσε ότι το οικονομικό αυτό πλήγμα έρχεται να προστεθεί στην οικονομική δυσπραγία που βιώνουν οι αγρότες και λόγω της πανδημίας της COVID-19, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι αφενός με τις επιπτώσεις της πανδημίας και αφετέρου των ακραίων καιρικών φαινομένων, και προς τούτου η ενίσχυσή τους κρίνεται επιβεβλημένη.

Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Πυργου Δήμος Πύργου - Επίσκεψη στον χώρο του ΚΔΑΠ "Hλίανθος"

Τον χώρο του ΚΔΑΠ Ηλίανθος επισκέφτηκαν σήμερα, ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος αλλά και εκπρόσωποι του Συλλόγου Νέων Καταραχίου και του συλλόγου «Πυργος όλοι μαζί» συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Βγενόπουλο, προκειμένου να ευχηθούν Καλή Χρονιά και ένα Νέο Δημιουργικό Έτος τόσο στο προσωπικό του ΚΔΑΠ όσο και στους ωφελούμενους, προσφέροντας αναμνηστικά δώρα.
Είμαστε δίπλα σε όλα αυτά τα παιδιά και στους ανθρώπους τους ΚΔΑΠ προσπαθώντας να κάνουμε την πολη μας καλύτερη! Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους και στους δασκάλους του κδαπ για την σπουδαία δουλειά που πραγματοποιούν όλο αυτό το καιρό!

Μήνυμα Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γ. Λέντζας για τον εορτασμό των Θεοφανείων

Η Βάπτιση του Κυρίου ας δώσει ψυχική δύναμη και πνευματική διαύγεια σε όλους μας.
Είθε ο τόπος μας, με τη νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε, να διαβεί με φώτιση, παραγωγικότητα και αισιοδοξία!
Φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός των υδάτων, μια από τις λαμπρότερες γιορτές της Ορθοδοξίας μας, ωστόσο προτεραιότητα όλων μας είναι η ασφάλεια, και υγεία όλων των συνδημοτών μας! 
Ο συμβολισμός της ημέρας αυτής είναι η κάθαρση και η πνευματική αναγέννηση, που αναβλύζει την ελπίδα και τη δύναμη να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ βγαίνοντας νικητές και αλώβητοι από αυτή την υγειονομική κρίση!
Εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά, με υγεία και φώτιση, σε όλες και όλους σας!

Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΕΝΩΝΕΙ - Συνάντηση Μ. Κατρίνη με τον Δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας

Τις αναπτυξιακές προοπτικές της Αρχαίας Ολυμπίας και τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής για το νέο έτος είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο κ. Μιχάλης Κατρίνης με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, από τον οποίο ενημερώθηκε και για τις ζημιές (κυρίως σε φυτικό κεφάλαιο) που σημειώθηκαν στην περιοχή από τη ραγδαία βροχόπτωση της Δευτέρας.

Ο Ηλείος βουλευτής, ο οποίος είναι γέννημα-θρέμμα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενημέρωσε τον κ. Γεωργιόπουλο για  την πρόσφατη απάντηση του υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή στην επίκαιρη ερώτηση για το δρόμο Αρχαία Ολυμπία-Βυτίνα-Τρίπολη. Οι δύο άντρες συμφώνησαν στη σπουδαιότητα του έργου για την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την αναγκαιότητα να βρεθεί χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή του, είτε από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης ή από την ένταξη στα ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας ενημέρωσε τον κ. Κατρίνη για τις προοπτικές που ανοίγει η ΟΧΕ του δήμου, σε συνεργασία με το σωματείο ‘’Διάζωμα’’ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και τη διέξοδο της Ολυμπίας προς τη θάλασσα, με τη χάραξη και κατασκευή οδικού άξονα που θα δώσει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Η αξιοποίηση του ορεινού όγκου, η ανάδειξη του περιπατητικού και θρησκευτικού τουρισμού αλλά και η ενεργοποίηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελληνικών Σπουδών, με την ταυτόχρονη αναβάθμιση της Αρχαίας Ολυμπίας στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (στόχος που έχει αναδειχθεί από αρκετούς κοινοβουλευτικούς της Ηλείας και όχι μόνο) βρέθηκαν στο επίκεντρο της κουβέντας, με τους δύο άντρες να καταλήγουν στην ανάγκη να ενωθούν δυνάμεις για την επίτευξη του κοινού στόχου: ‘’Ο κάλλιστος της Ελλάδας τόπος’’, με την παγκόσμια εμβέλεια και τη μοναδική πολιτιστική κληρονομιά, να γίνει πόλος ανάπτυξης της Ηλείας και της Πελοποννήσου.

Μήνυμα Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου για τον εορτασμό των Θεοφανείων

Η Εορτή των Θεοφανείων, πηγή του ανέσπερου Φωτός της Χριστιανοσύνης, μας δείχνει τον δρόμο της εξόδου από την σκληρή δοκιμασία.

Στον  Δήμο Πηνειού με τη νέα χρονιά που ανέτειλε, πορευόμαστε  με φώτιση και αισιοδοξία, σε δρόμους προκοπής και ευημερίας !

Με  υπευθυνότητα, σύνεση και πίστη στις δυνατότητές μας, ας  αναστρέψουμε τη ροή του δικού μας αγιασμένου Ιορδάνη ποταμού, εκεί όπου φανερώθηκε η Αλήθεια για να προχωρήσουμε ενωμένοι, στο δρόμο της ανάπτυξης.

Εύχομαι, ολόψυχα, η ημέρα των Φώτων  να σηματοδοτήσει για τον καθένα  από εσάς ξεχωριστά και τις οικογένειές σας, μια νέα δημιουργική περίοδο, με υγεία, χαμόγελο και ευτυχία.

Δήμαρχος Πηνειού

Ανδρέας Μαρίνος

Σπύρος Σιδηροκαστρίτης: Κάθε χρόνο, η λίμνη πιστή στο ραντεβού της… εμείς;

Κάθε χρόνο, πιστή στο ραντεβού της,  η λίμνη επανέρχεται, γεμίζει  για λίγο και καλύπτει την ασχήμια… Μας θυμίζει για λίγο το μεγαλείο της λίμνης που αποξηράνθηκε και ζητά την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ισορροπίας που χάθηκε. Μπορούμε και πρέπει να φτιάξουμε τη λίμνη Μουριάς  ξανά, γιατί απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και στη διάβρωση των ακτών της Ηλείας η μόνη λύση είναι ο επαναπλημμυρισμός.  Γιατί αν φτιάξουμε τη Μουριά  θα έχουμε λιγότερους παγετούς που καταστρέφουν τις καλλιέργειες, θα βελτιωθεί το μικροκλίμα της περιοχής με λιγότερους καύσωνες το καλοκαίρι. Θα αναπτυχθεί ο αγροτουρισμός και στα έργα αποκατάστασης θα εργαστεί πολύς κόσμος.

  Μπορεί να ακούγεται πολυτέλεια να ζητάμε κάτι τέτοιο όταν όλα γύρω μας για άλλη μια φορά κλονίζονται όμως για τέτοιου είδους δράσεις οι πόρτες των χρηματοδοτήσεων ευρωπαϊκών- εθνικών  είναι ανοιχτές αρκεί να τις χτυπήσουμε έχοντας μαζί μας  ένα επεξεργασμένο σχέδιο που θα συνδυάζει την περιβαλλοντική αποκατάσταση και τις ήπιες  επιχειρηματικές δραστηριότητες με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα!

 

Σιδηροκαστρίτης Σπύρος Αντιπρόεδρος Συλλόγου φίλων λίμνης Μουριάς και ποταμού Αλφειού

 

Πύργος - Σύλληψη για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη μετάδοσης του Κορωνοϊού

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς του
Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι λειτουργούσε
κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εξυπηρετούσε έξι πελάτες που
κατανάλωναν οινοπνευματώδη ποτά.
 
Στον άνδρα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ και αναστολή
λειτουργίας του καταστήματός της, για (15) ημέρες, ενώ σε κάθε έναν από
τους τρεις πελάτες, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ, για
στέρηση βεβαίωσης μετακίνησης.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.