357 New Articles

Παραχώρηση ιατρικού εξοπλισμού από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στο Περιφερειακό Ιατρείο Δίβρης

Μετά από αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Ιατρείου Λαμπείας, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ανταποκρίθηκε άμεσα, εξοπλίζοντάς το με ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, καλύπτοντας έτσι και ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Η παράδοση του εξοπλισμού έγινε την Τρίτη 30 Μαρτίου, παρουσία του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, του Αντιδημάρχου, αρμόδιου για την Δημοτική Ενότητα Λαμπείας, κ. Βασίλη Αρβανίτη και της Αντιδημάρχου Υγείας - Πρόνοιας κας Ρόης Αντωνοπούλου. Την παραλαβή έκαναν ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Περιφεριακού Ιατρείου Δίβρης. Η Δημοτική Αρχή με την κίνηση αυτή δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου. Η ακριτική Λαμπεία δικαιούται να έχει ένα επαρκώς εξοπλισμένο ιατρείο γιατί εξυπηρετεί και αρκετές όμορες Κοινότητες, ενώ ο Δήμος έχει σχεδιασμό να εξοπλίσει προσεχώς και τα περιφερειακά ιατρεία Πανόπουλου και Κούμανι.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου μας πρέπει να έχουν ένα αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας και να μπορούν να απολαμβάνουν άμεσα τις βασικές παροχές υγείας στον τόπο τους. Το ιατρείο της Δίβρης, που κατά το παρελθόν είχε σημαντική συνεισφορά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των κατοίκων, υπολειτουργούσε για αρκετά χρόνια.

Ο Δήμος μας, ανταποκρινόμενος στην ανάγκη στήριξης της λειτουργίας του ιατρείου, προχώρησε στην αγορά του απαραίτητου ιατρικού και βοηθητικού εξοπλισμού. Με τον εξοπλισμό αυτό, το ιατρείο της Δίβρης αναβαθμίζεται, παρέχοντας ουσιαστικές υπηρεσίες προς τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πανέμορφης ορεινής μας κωμόπολης».

Να σημειωθεί ακόμη ότι το διήμερο 7 και 8 Απριλίου θα εγκατασταθεί στη Δίβρη ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας (ο οποίος αναλαμβάνει και τα πάγια και λειτουργικά έξοδά του) σε χώρο που έχει παραχωρήσει δωρεάν ο Διβριώτης κ. Ιωάννης Σωτηρόπουλος και έχει διαμορφώσει η εταιρία WASSERCRAFT Α.Ε.

ΦΩΤΟ: iatreio-lampeias

Μηνυτήρια Αναφορά στις εισαγγελικές αρχές και Αναφορά προς τον Εισαγγελέα του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ κατέθεσαν 48 Έλληνες πολίτες για Απιστία σε βάρος του Δημοσίου από τις περιβόητες «Λίστες Πέτσα».

Κατηγορία για απιστία που διέπραξαν οι συνυπογράψαντες Στέλιος Πέτσας, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υφυπουργός Οικονομικών για κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ διαφημιστικής δαπάνης, που μπορούσε κατά τον νόμο να γίνει δωρεάν, προς ΜΜΕ ή ανύπαρκτα τέτοια, με αδιαφανή και μεροληπτικό τρόπο, αποβλέποντας στη χειραγώγηση τους σε εποχή πανδημίας, έλλειψης ΜΕΘ και χειμαζόμενης οικονομίας.

 Όλο και περισσότερα επίσημα στοιχεία αναδεικνύουν, ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί εν καιρώ πανδημίας σε φαινόμενα διαφθοράς, υποχώρησης των αρχών του κράτους δικαίου και έλλειψης ανεξαρτησίας των ΜΜΕ. Σύμφωνα με αφιέρωμα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, η Ελλάδα στην προστασία της ελευθεροτυπίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 κατατάσσεται 24η στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27. 

Η κοινή γνώμη έχει συνειδητοποιήσει, το καθεστώς έκτακτης συνθήκης που έχει δημιουργήσει η πανδημία, χρησιμοποιείται από τη κυβέρνηση προσχηματικά, ώστε να παρακαμφθούν οι ελληνικοί νόμοι και οι γενικές αρχές του ανταγωνισμού, της διαφάνειας και της αμεροληψίας του κοινοτικού δικαίου κατά τη σύναψη συμβάσεων προμηθειών και υπηρεσιών.

Μια τέτοια περίπτωση, που πλήττει και την ίδια τη δημοκρατία, αφορά τη διαφημιστική δαπάνη στα πλαίσια της καμπάνιας για τον COVID-19 «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς» σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου η κυβέρνηση να τα ποδηγετήσει. Τα χρήματα αυτά, ύψους 31 εκατομμυρίων, στερήθηκαν από το ΕΣΥ και τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν για τις ζωές των συνανθρώπων μας.

 Η μηνυτήρια αναφορά στηρίζεται σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις τέλεσης κακουργηματικής Απιστίας κατά του Δημοσίου:

Α) Κατασπατάληση τουλάχιστον 31 εκατομμυρίων για διαφημιστική δαπάνη κατά παράβαση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης, αφ’ ης στιγμής προβλέπεται από τις πάγιες διατάξεις της νομοθεσίας μας, ότι μια τέτοιου είδους καμπάνια για τη δημόσια υγεία οφείλει να προβάλλεται δωρεάν,

Β) Για τη κατανομή της ανωτέρω δαπάνης και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος με αδιαφανή τρόπο σε ανύπαρκτα, ή χαμηλότατης αναγνωσιμότητας ή ξένα και όχι εγχώρια ΜΜΕ,

Γ) Για την παράβαση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης στον τρόπο που διαχειρίστηκαν τη ανωτέρω δημόσια περιουσία, ευνοώντας ΜΜΕ με χαμηλότερη αναγνωσιμότητα σε σχέση με άλλα, τα οποία είχαν το κοινό χαρακτηριστικό ότι ασκούσαν κριτική στη Κυβέρνηση.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Προσφεύγουμε στις Εισαγγελικές Αρχές για να προβούν στις δέουσες ενέργειες για την αποκατάσταση της ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου και Ελληνικού Λαού, από τη τριπλή Απιστία που θεωρούμε πως διαπράχτηκε με τις «Λίστες Πέτσα».

 

Η Μηνυτήρια Αναφορά υπογράφεται από 48 καταξιωμένους πολίτες με έντονη κοινωνική  παρουσία. 

 

 1. Αρβανίτη - Σωτηροπούλου Μαρία, Γιατρός, συγγραφέας, Πρόεδρος του Ελληνικού Κλάδου της IPPNW, Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της ICAN (Νόμπελ Ειρήνης 2017)

 

 1. Αστρινάκη Ράνια, Επίκουρη Καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο

 

 1. Γεωργόπουλος Θύμιος, Οικονομολόγος, πρώην Διοικητής των Νοσοκομείων "Κοργιαλένειο Μπενάκειο ", "Άγιος Παντελεήμων Νίκαιας", " Δυτικής Αττικής Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ".

 

 1. Γιαννακάκη Μαρία, Διεθνολόγος- Ιστορικός, πρώην ΓΓ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 

 1. Γκίβαλος Μενέλαος, Αν. Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Ε.Κ.Π.Α.

 

 1. Γεωργούδης Στράτος, Μέλος ΔΣ της OIEΛE - Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δ.Σ. ΟΙΕΛΕ

 

 1. Γουγούλης Γιώργος, Πρόεδρος Ενωτικού Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς, Γενικός Σύμβουλος ΟΤΟΕ

 

 1. Δαρδανός Γιώργος, συγγραφέας και εκδότης ("Gutenberg", "Τυπωθήτω", "Σπουδή").Τιμήθηκε με το Βραβείο Γραμμάτων-Καλών Τεχνών της Ακαδημίας Αθηνών

 

 1. Δαφέρμος Ολύμπιος, Επίτιμος Σύμβουλος Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Συγγραφέας

 

 1. Δεληπέτρος Βαγγέλης, δημοσιογράφος πρ. Ειδικός Γραμματέας ΔΣ ΕΣΗΕΑ

 

 1. Δεμερτζιάν Μαρίνα, Δημοσιογράφος

 

 1. Δερμεντζόγλου Γιάννης, Σκιτσογράφος- Δημοσιογράφος

 

 1. Διαμαντοπούλου Δήμητρα, Δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου  και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).

 

 1. Ευθυμίου Χρήστος, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας.

 

 1. Ζώρας Κώστας, ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας και Συνταγματικών Θεσμών, πρώην αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

 1. Καββαδία Αννέτα, δημοσιογράφος - τ. Αντιπρόεδρος Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

 1. Καβουριάρης Μάκης, ομότιμος Καθηγητής Université Paris VIII (Vincent de Saint Denis).

 

 1. Καλδάρας Κώστας, Μουσικός, στιχουργός, εικαστικός

 

 1. Καπάκος Σταύρος, Δημοσιογράφος, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ

 

 1. Καρασαββίδου Ελένη, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Συγγραφέας,

 

 1. Κάσδαγλης Χριστόφορος, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας,

 

 1. Κεϊμαλή Ελένη, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας RNMScPhD

 

 1. Κουζέλης Μάκης, Ομότιμος Καθηγητής Επιστημολογίας και Κοινωνιολογίας της Γνώσης του ΕΚΠΑ.

 

 1. Κυβέλος Βαρθολομαίος, «Αλληλεγγύη για Όλους», συντονιστής «λαϊκών αγορών χωρίς μεσάζοντες» Ν. Φάληρο-Ταμπούρια Πειραιά

 

 1. Κωνσταντακάκη Άννα, Δημοσιογράφος, Μέλος κοινωνικών κινημάτων ΚΕΡΦΑΑ.

 

 1. Λαζαροπούλου Γιώτα, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΕΤΕ, πρώην Εθνοdata

 

 1. Λιόπα –Μποδιώτη Μαρία, Νομικός, Συγγραφέας,

 

 1. Λύρας Δημήτρης, τ. Διευθυντής Τράπεζας

 

 1. Μακρινού Δέσποινα, Δημοσιογράφος, Αναπληρωματικό Μέλος Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

 

 1. Μανταίος Κώστας, Νομικός, τ. Πρόεδρος Συνδέσμου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων 1967-1974, Αντιπρόεδρος ΣΑΕΕΑ

 

 1. Μαντζαβάς Αντρέας, μέλος ΔΣ του Ενωτικού Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς, Γεν. Γραμματέας ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

 

 1. Μανωλάκος Αριστείδης, Δημοσιογράφος, πρώην Προέδρος ΕΣΗΕΑ

 

 1. Μάτσα Αικατερίνη, Ψυχίατρος, πρώην Επιστημονική Υπεύθυνη του Τμήματος Απεξάρτησης  18 ΑΝΩ του ΨΝΑ

 

 1. Μεταλληνού Βιβιάννα, Αρχιτέκτων, Κριτικός Αρχιτεκτονικής, Ιστορικός Περιβάλλοντος

 

 1. Μπαλαούρας Γεράσιμος- Μάκης, Προέδρος Δ.Σ. Εφημερίδας «Η Εποχή»

 

 1. Νικολάρα Μάχη, Δημοσιογράφος Ειδική Γραμματέας Δ.Σ EΣHEA

 

 1. Παπαστεργίου Βασίλης, Δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

 

 1. Παπαχρήστος Δημήτρης, Συγγραφέας, αρθρογράφος, παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών.

 

 1. Πετσαλάκης Γιάννης, Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής

 

 1. Πολυχρονόπουλος Κώστας, ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», αρνήθηκε ανακήρυξη Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως "Ευρωπαίος Πολίτης της Χρονιάς"

 

 1. Πορτάλιου Ελένη, ομότιμη καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής Ε.Μ.Π. Δραστηριοποιείται στο Περιβαλλοντικό Κίνημα και τα Κινήματα για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα.

 

 1. Σάββας Μιχαήλ, Γιατρός, συγγραφέας

 

 1. Ρέλλας Αντώνης, Σκηνοθέτης- Ανάπηρος ακτιβιστής

 

 1. Ρόκος Κυριάκος, Γλύπτης ομότιμος καθηγητής, Α΄ Βραβεία: Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, ΕΕΤΕ, Ε.Μ.Π., Δήμου Αθηναίων, Vangjush Mio Korcas Αλβανίας, Υπότροφος της Ακαδημίας  Αθηνών

 

 1. Τουφεξή Μιμή, Δημοσιογράφος, Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, μέλος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου ΕΣΗΕΑ.

 

 1. Τρίμης Δημήτρης, Δημοσιογράφος, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

 

 1. Φίλιος Φίλιππος, γιατρός πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων

 

 1. Xαλβατζάκης Κώστας, Δημοσιογράφος, πρώην Γεν. Διευθυντής Ειδήσεων Ενημέρωσης EPT, πρώην Διευθυντής Τηλεόρασης της Βουλής 

 

*Προς τιμή του αείμνηστου μεγάλου συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη που είχε υπογράψει το Εξώδικο 21 πολιτών προς τον Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου η Πολιτεία να διεκδικήσει τη ζημιά, που προξένησε η Novartis στο Ελληνικό Δημόσιο και δικαιωθήκαν από το Ν.Σ.Κ.

** Συντάκτες του δικογράφου και πληρεξούσιοι δικηγόροι, ο Βασίλης Μάρκου και ο Γεράσιμος Κουλουμπής, δικηγόροι Πατρών.

 

 

 

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων της προκήρυξης πρόσληψης συνολικά εβδομήντα πέντε (75) ατόμων με σύμβαση 7μηνης διάρκειας για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας

Στο πλαίσιο της αριθμ ΥΠΠΟΑ/95137/08-03-2021, ΑΔΑ: 668Π4653Π4-Τ2Ο ανακοίνωσης (ΣΟΧ 2/2021), λόγω των επιδημιολογικών συνθηκών, σύμφωνα με την υπ΄ αρ. ΥΠΠΟΑ/135203/01-04-2021 (ΑΔΑ: ΨΝΕ74653Π4-ΚΜΚ) απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας δόθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως και την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, αποκλειστικά μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

Δείτε εδώ την Προκήρυξη.

ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ - Διακοπή νερού στο δίκτυο Ερυμάνθου

Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης του Ερυμάνθου θα υπάρχει διακοπή νερού την Παρασκευή 2/4/2021 από τις 06:00 π.μ και μέχρι την περάτωση της επισκευής. Η αποκατάσταση θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Ζητάμε την κατανόηση και την υπομονή σας».

 

* (Σημείωση πληροφοριακή): Αφορά κυρίως όσες Κοινότητες υδρεύονται από το δίκτυο, κι όχι ιδιαίτερα τον Πύργο

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ - Υλοποιείται το έργο αποκατάστασης του συνδετήριου δρόμου Λατομείου Ελαιώνα με επαρχιακή οδό Πύργου - Οινόης - Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Διπλή σημαντική εξυπηρέτηση»

Την γρήγορη πορεία υλοποίησης του έργου αποκατάστασης του δρόμου που συνδέει το Λατομείο του Ελαιώνα με την επαρχιακή οδό Πύργου-Οινόης διαπίστωσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος όπου μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλο επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 1/ 4 το σημείο που έχει εγκατασταθεί εδώ και λίγες ημέρες ο εργολάβος.

Το έργο, προϋπολογισμού 358.000 ευρώ, αφορά στην αποκατάσταση βατότητας της οδού που ενώνει την επαρχιακή οδό Πύργου-Οινόης με το Λατομείο του Ελαιώνα και εξυπηρετεί τις κυκλοφοριακές ανάγκες των οχημάτων που προμηθεύονται αδρανή υλικά αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής καθώς διευκολύνει τα μέγιστα την πρόσβασή τους για τις αγροτικές δραστηριότητές τους.

Έργο που όπως εξήγησε ο κ. Αντωνακόπουλος, κατασκευάζεται στο χρηματικό πλαίσιο της έκτακτης ανάγκης από το πρόγραμμα Φιλόδημος, με διαπραγμάτευση,  για την αντιμετώπιση των ζημιών που έχουν προκληθεί από θεομηνίες τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τις πλημμύρες του ‘19.

“Το έργο θα τελειώσει άμεσα, όπως είναι και ο στόχος μας εξάλλου, και θα έχει τεχνική πληρότητα καθώς η τοπική εταιρεία που το κατασκευάζει είναι αξιόπιστη” δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου. “Εδώ θα εξυπηρετηθεί τα μέγιστα η αγροτική δραστηριότητα αλλά κυρίως το λατομείο που διοικείται από Δημοτική Εταιρεία. Μάλιστα ήδη “κλείνονται” οι πρώτες μεγάλες παραγγελίες γιατί είναι το μόνο νόμιμο λατομείο στην περιοχή. Εμείς, έχουμε δεσμευτεί να αποδίδουμε ένα αντίτιμο με έργα στην Τ.Κ. του Ελαιώνα  και θα ξεκινήσουμε κάποια έργα απαραίτητα στο χωριό και την ευρύτερη περιοχή. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ελαιώνα, τον κ. Μπαμπίλη και ήδη έχουμε ξεκινήσει μικρές παρεμβάσεις στο χωριό. Επιπλέον, να επισημάνουμε ότι συνολικά κατασκευάζουμε έργα ύψους 700.000 ευρώ και όλα γίνονται με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, όλα έχουν δοθεί σε τοπικές επιχειρήσεις και όλα έχουν περάσει από διαδικασίες νομιμότητας με το ανάλογο ποσοστό έκπτωσης που δίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις και κυμαίνεται από 5-10%.  Θέλω να ευχαριστήσω τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Αργυρόπουλο και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου που πολύ γρήγορα διαμόρφωσαν τη μελέτη και υλοποίησαν την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία περί διαπραγμάτευσης”.

Την σπουδαιότητα του έργου υπογράμμισε με τη σειρά του και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τους γρήγορους ρυθμούς υλοποίησής του.

“Είναι ένα έργο το οποίο ήταν απαίτηση της τοπικής κοινωνίας του Ελαίωνα και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στο λατομείο μας να γίνει ακόμη πιο λειτουργικό. Υλοποιούμε και πολλά άλλα έργα στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας, στην Καρυά, την Κορυφή, ενώ θα δημοπρατήσουμε άμεσα επιπλέον τρεις δρόμους ύψους 780.000 ευρώ, στο Γούμερο, τη Μυρτιά και τα Χανάκια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν ένα ευρύ σχέδιο και πρόγραμμα προκειμένου να αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες που έχουμε βρει και είναι πολύ μεγάλες. Επίσης στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” θα υποβάλλουμε μια μεγάλη πρόταση για την αγροτική οδοποιία που σύμφωνα με τους πρόχειρους προϋπολογισμούς μας θα αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ. Τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά με μια συστηματική δουλειά προσπαθούμε και βρίσκουμε λύσεις προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δημότες μας, και στα χωριά μας, και στις παρυφές της πόλης του Πύργου όπου και εκεί υπάρχουν ζητήματα”

Τέλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ελαιώνα Κωνσταντίνος Μπαμπίλης χαρακτήρισε “έργο πνοής” το συγκεκριμένο έργο που θα δώσει λύση σε χρόνια προβλήματα των κατοίκων. “Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο και τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αργυρόπουλο που προχώρησαν τόσο γρήγορα την υλοποίηση της μελέτης. Είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή μας. Θα εξυπηρετήσει όλους τους πολίτες του χωριού μας, θα δώσει μεγάλη λύση του χρόνιου προβλήματος πρόσβασης για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις όπως και για το λατομείο καθώς θα διευκολύνει  όλες τις μεγάλες εταιρείες που θα έρθουν για να προμηθευτούν τα αδρανή υλικά”.

Όλα αρνητικά τα rapid test που έγιναν στο Καλλίκωμο - Να συνεχιστεί η υπεύθυνη στάση των πολιτών, ζήτησε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ- ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Να συνεχιστεί η υπεύθυνη στάση των πολιτών, ζήτησε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος

Όλα αρνητικά τα rapid test

που έγιναν στο Καλλίκωμο

Κανένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού δεν βρέθηκε  στα rapid test που έγιναν την Πέμπτη 1/4/2021 σε 163 πολίτες,  στην κεντρική πλατεία Καλλικώμου του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων.

Η διενέργεια των ελέγχων έγινε από συνεργεία του ΕΟΔΥ και για μια ακόμη φορά στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, όλα τα rapid test  ήταν αρνητικά.

Ανάμεσα σε εκείνους που εξετάστηκαν για covid-19 ήταν και ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, ο οποίος επεσήμανε  την ανάγκη να συνεχιστεί  η λήψη προληπτικών μέτρων από όλους  τους πολίτες, για την αποφυγή της αύξησης των κρουσμάτων σε επίπεδο Νομού.

  Επίσης  ο κ. Μπαλιούκος χαρακτήρισε  πολύ θετική την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στο δήμο από πλευράς covid-19, εφιστώντας ωστόσο την  προσοχή όλων  προκειμένου  αυτή η υπεύθυνη στάση  να συνεχιστεί και στο επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Δήμος Ήλιδας: «Η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει το Σάββατο 3 Απριλίου μόνο για αγροτικά προϊόντα»

Θα πραγματοποιηθούν αυστηροί έλεγχοι από την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία για τη τήρηση των μέτρων από παραγωγούς και καταναλωτές

Ο Δήμος Ήλιδας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως  η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 μόνο για πρωτογενή διατροφικά αγροτικά προϊόντα και με περιορισμένη παρουσία πωλητών, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Η Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία θα επιβλέπουν τη διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς και θα πραγματοποιήσουν αυστηρούς ελέγχους για τη τήρηση των μέτρων προστασίας και των απαιτούμενων εγγράφων που θα πρέπει να έχουν οι παραγωγοί, καθώς και οι καταναλωτές  για τη μετακίνηση τους.

 Οι πωλητές και οι καταναλωτές θα πρέπει να ακολουθήσουν τα μέτρα που έχουν οριστεί από τα αρμόδια Υπουργεία. Έτσι θα πρέπει  να εφαρμόσουν τα εξής:

α) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών θα πρέπει να είναι το ελάχιστο τα 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα,

 β) όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) και οι καταναλωτές υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα. Επίσης οι πωλητές να φορούν γάντια μιας χρήσης,

 γ) κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα και να χορηγούν γάντια μιας χρήσεως στους καταναλωτές για να μην αγγίζουν τα προϊόντα με τα χέρια .

δ) οι καταναλωτές να μην συνωστίζονται στους πάγκους και τους διαδρόμους της Λαϊκής Αγοράς και να διατηρούν την προβλεπόμενη απόσταση του ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ τους.

ε) οι έμποροι, παραγωγοί να έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης και άδεια λαϊκής αγοράς

στ) Επίσης οι καταναλωτές να μην ξεχάσουν να έχουν προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη μετακίνηση τους προς τη Λαϊκή Αγορά. Υποχρεωτική η αποστολή μηνύματος στο 13033: X κενό ΟΝΟΜΑ κενό ΕΠΙΘΕΤΟ κενό ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (μετακίνηση για προμήθεια αγαθών πρώτης ανάγκης όπου Χ βάζουμε τον αριθμό 2).

Παρακαλούμε τόσο τους πωλητές όσο και τους καταναλωτές, με επίκληση στην ατομική ευθύνη του καθενός, για την πιστή εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων  με κατανόηση και συνεργασία.

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.