544 New Articles

Τοποθέτηση Αυγερινοπούλου επί του Σχεδίου Νόμου για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς - Απλούστευση στις διαδικασίες ίδρυσης αγροτικών συνεταιρισμών – Μείωση της φορολογίας

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τίτλο «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις» τοποθετήθηκε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., το οποίο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και θα επιλύσει χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.

Με το σχέδιο νόμου ρυθμίζεται το νομικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις αγροτικές εταιρικές συμπράξεις, όπου απλοποιείται η διαδικασία ίδρυσης των αγροτικών συνεταιρισμών με έγκριση του καταστατικού από την εποπτεύουσα αρχή, μειώνοντας παράλληλα τα έξοδα για τους συνεταιριστές. Πλέον, η σύσταση των αγροτικών συνεταιρισμών είναι δυνατή και με δέκα πρόσωπα έναντι των είκοσι που απαιτούνταν, ενώ το ελάχιστο ποσό του συνεταιριστικού κεφαλαίου ορίζεται σε 10.000 ευρώ. Προβλέπεται, δε, η δυνατότητα σχηματισμού ειδικού αποθεματικού από τα πλεονάσματα ή τα κέρδη των αγροτικών συνεταιρισμών, τα οποία δεν φορολογούνται.

Το παρόν σχέδιο νόμου, όπως επισήμανε η κα Αυγερινοπούλου, παρέχει αυξημένες δυνατότητες στα μέλη των αγροτικών συνεταιρισμών, ώστε να διαμορφώσουν το κατάλληλο γι’ αυτούς πλαίσιο λειτουργίας του αγροτικού συνεταιρισμού ως ιδιωτικής και αυτόνομης επιχειρήσεως. Παράλληλα, ενισχύεται η δυνατότητα συμμετοχής μελών – επενδυτών με δικαίωμα ψήφου, γεγονός που καθιστά ελκυστική τη συμμετοχή τους, επιλύοντας το πάγιο ζήτημα χρηματοδότησης της λειτουργίας τους.

 

Μιχάλης Κατρίνης: Ως λαός ξεπεράσαμε τα όρια αλληλεγγύης και αντοχής. Τώρα χρειαζόμαστε έμπρακτη στήριξη από την ΕΕ.

Σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στην μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας στα σύνορα με την Τουρκία και την υποκινούμενη από την Τουρκία επιχείρηση μαζικής εισβολής στη χώρας μας μεταναστών και προσφύγων, ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

«Η απόσταση ανάμεσα στις συμβολικές παρουσίες των Ευρωπαίων αξιωματούχων στον Έβρο και στις ουσιαστικές ενέργειες είναι τεράστια.

Η κρίση εμφάνισε την Ευρωπαϊκή Ένωση αμήχανη και δυσκίνητη στα αντανακλαστικά και τις αποφάσεις της, τη στιγμή που η χώρα μας αντιμετωπίζει άμεση απειλή για την ασφάλειά της, από τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζει η Τουρκία και προσωπικά ο κύριος Ερντογάν, εργαλειοποιώντας χιλιάδες ανθρώπους, μετανάστες και πρόσφυγες.

Εκφράζουμε αυτή τη στιγμή όλοι τη στήριξη και την ευγνωμοσύνη μας στους ακρίτες μας, τις δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού και του λιμενικού, που αντιμετωπίζοντας συνθήκες εισβολής, υπερασπίζονται με αποτελεσματικότητα τα σύνορά μας.

Το ζητούμενο για την κυβέρνηση δεν είναι να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η διαχείρισή της είναι αποτελεσματική, ούτε να ζητηθεί η στήριξη του πρωθυπουργού ως θεσμού σε συνθήκες απειλής της χώρας. Αυτή είναι αυτονόητη. Το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να θέσει προ των ευθυνών της την ηγεσία της ΕΕ, ώστε να υπάρξουν πολύ συγκεκριμένα μέτρα έμπρακτης στήριξης της Ελλάδας.

Εμείς ως λαός και την αλληλεγγύη μας επιδείξαμε επανειλημμένα και με πολλούς τρόπους και οι αντοχές που επιδείξαμε ήταν πάνω από τις δυνάμεις μας. Τώρα χρειάζεται ομοψυχία, συνεννόηση και εθνική γραμμή και για το λόγο αυτόν το λόγο θεωρούμε επιτακτική την άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών».

 

 

 

Ψήφισμα του Δ.Σ. του Δήμου Πηνειού για τον θάνατο του πρ. Πειραιώς Καλλίνικου

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

   Σήμερα την 29η Φεβρουαρίου 2020 ημέρα Σάββατο  και ώρα 19:00 μ.μ.  συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού, μετά την αναγγελία της Κοιμήσεως ου Σεβασμιότατου,

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΦΑΛΗΡΟΥ

 ΚΥΡΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ

παρουσία του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου ο οποίος εξήρε την  προσωπικότητα του Κοιμηθέντος Ιεράρχου, αναφερόμενος εκτενώς στο ποιμαντικό , κοινωνικό   και θεολογικό  του  έργο που επιτέλεσε σε όλη του τη ζωή και βεβαίως κατά τα είκοσι οκτώ συναπτά έτη που αρχιεράτευσε της παραπάνω Μητροπόλεως

  Μετά την εισήγηση του Δημάρχου  Πηνειού  

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

  1. Εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια.
  2. Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδια ακολουθία με επικεφαλής το Δήμαρχο Πηνειού.
  3. Να κυματίζει μεσίστια η σημαία του Δημαρχείου Πηνειού και των δημοτικών υπηρεσιών από σήμερα μέχρι και την  εξόδιο ακολουθία.
  4. Να δοθεί το όνομα του μεταστάντος σε κεντρική οδό  της γενέτειράς του, την  Κοινότητα Βαρθολομιού. 
  5. Να τοποθετηθεί προτομή του σε χώρο που θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού προσεχώς.
  6. Να αποχαιρετίσει εκ μέρους του Δήμου Πηνειού ο Δήμαρχος Πηνειού,  τον  ενδημήσαντα εις Κύριον,  κυρό Καλλίνικο.
  7. Το παρόν ψήφισμα, να αναγνωσθεί κατά εξόδιο ακολουθία.
  8. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευτεί στον  έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Γαστούνη 29-2-2020

Ο Πρόεδρος της Δημοτικού                                        Τα Μέλη του Δημοτικού    Συμβούλιο Πηνειού                                                     του Συμβουλίου Πηνειού

  Θεόδωρος Θεοδωρακόπουλος

                                                     Ο Δήμαρχος

                                               Ανδρέας Σπ. Μαρίνος

Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

Λύσεις για τη στέγαση των σχολικών μονάδων

 

                                            Δρομολόγηση συγκεκριμένων ενεργειών

                                            μετά την συνάντηση

                                             στις ‘Κτιριακές Υποδομές’

 

 

-Σε τροχιά υλοποίησης και έργα

σε Νοσοκομεία και Πρωτοδικεία

 

Προτεραιότητα αποτελεί για τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο η επίλυση των προβλημάτων της σχολικής στέγης και της στέγασης των δημοσίων υπηρεσιών στην Ηλεία και αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα από τις διαρκείς επαφές που έχει σε κεντρικό επίπεδο για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε συνέχεια λοιπόν της συνάντησης που είχε με την Υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη, ο κ. Νικολακόπουλος, όπως είχε προαναγγείλει, επισκέφθηκε τις ‘Κτιριακές Υποδομές’ όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την εξέλιξη των διαδικασιών που αφορούν κτιριακές εγκαταστάσεις σχολικών μονάδων του νομού.

Ο κ. Νικολακόπουλος συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚτΥπ κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, τον Γενικό Διευθυντή Έργων κ. Θεόδωρο Κυριαζόπουλο, την Νομική Σύμβουλο κα Αλεξάνδρα Γιαννάκη και τον Οικονομικό Σύμβουλο κ. Θανάση Βρυώνη και έθεσε όλα τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά και αποτελούν αιτήματα της σχολικής κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών.

Ο Ηλείος βουλευτής ενημερώθηκε εκτενώς και ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου εντός του έτους και με την έναρξη της  επόμενης σχολικής χρονιάς να έχουν επιλυθεί όλα τα ζητήματα, λαμβάνοντας σχετικές διαβεβαιώσεις, προκειμένου να δοθούν λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα.

 

                    Στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης

Ειδικότερα, σε ότι αφορά σχολικές μονάδες του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση για την προσωρινή μετεγκατάσταση του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες ενίσχυσης και αποκατάστασης των κτιρίων που υπέστησαν βλάβες από τον σεισμό του περασμένου Μαΐου. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 1 εκ. ευρώ. Η ΚτΥπ έχει αναλάβει την προμήθεια, μεταφορά και τοποθέτηση οικίσκων ελαφράς προκατασκευής, προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο.

Ο κ. Νικολακόπουλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως το Υπουργείο Παιδείας και την Υφυπουργό κα Ζαχαράκη για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε από την πρώτη στιγμή για το συγκεκριμένο θέμα, άλλωστε είχε δοθεί και σχετική δέσμευση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι διαδικασίες ‘έτρεξαν’ ταχύτητα στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος και όπως τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης ήδη εκπονούν μελέτη για την επισκευή του σχολικού κτιρίου.

Παράλληλα, έχει υπογραφεί σύμβαση μεταξύ ΚτΥπ και του αναδόχου για την κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου Νέας Μανωλάδας, που έχει κριθεί επικίνδυνο μετά το σεισμό του 2008. Το σχολείο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 3.103,06 τ.μ. και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 3,1 εκ. ευρώ. Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και άμεσα ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής.

Σε ότι αφορά το ΓΕΛ Λεχαινών, έχει επιλεγεί ο ανάδοχος του έργου για την κατασκευή του νέου κτιρίου, με προϋπολογισμό 3,1 εκ. ευρώ, το οποίο επίσης έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» . Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

 

            Χρονοδιάγραμμα για το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού

Στον δήμο Πηνειού, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση μελετών για την κατασκευή νέου κτιρίου, προκειμένου να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».Το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε στην συνάντηση είναι να δημοπρατηθεί το έργο μέχρι τον Ιούνιο, προκειμένου έως το τέλος του έτους να έχει υπογραφεί και η σύμβαση με τον ανάδοχο, έτσι ώστε να ξεκινήσει και η κατασκευή του έργου.

 

            Σε νέο κτίριο Γυμνάσιο- Λύκειο Καράτουλα

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Νικολακόπουλος εξέφρασε το μεγάλο ενδιαφέρον του και ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να ολοκληρωθούν τάχιστα οι εργασίες κατασκευής και να παραδοθεί στην σχολική κοινότητα η σχολική μονάδα που θα στεγάσει το Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Καράτουλα, τα οποία εξακολουθούν να φιλοξενούνται σε λυόμενες αίθουσες μετά τον μεγάλο σεισμό του 2008.

Ο κ. Νικολακόπουλος μετέφερε την αγωνία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, μετά και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την στέγαση στις λυόμενες αίθουσες και έλαβε την διαβεβαίωση ότι οι εργασίες, ειδικότερα σε ότι αφορά τον περιβάλλοντα χώρο, θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του ερχόμενου Μαΐου, ώστε η έναρξη του νέου σχολικού έτους να γίνει στη νέα κτιριακή εγκατάσταση.

Αυτό που επισημάνθηκε από τα στελέχη της ΚτΥπ είναι ότι βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τον εργολάβο του έργου, έχουν ήδη γίνει συσκέψεις και επίκεινται και άλλες, προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα και το έργο να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και να παραδοθεί έγκαιρα στην τοπική κοινωνία.

Εκ νέου τέθηκε και το θέμα της στέγασης του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πύργου, που στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες στην περιοχή των Βυτινέϊκων, και αυτό που επισημάνθηκε από τα στελέχη της ΚτΥπ είναι ότι απαιτείται η σύνταξη μελετών από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Πύργου, προκειμένου να προχωρήσουν οι περαιτέρω ενέργειες για την κατασκευή κτιρίου.

 

            Δημοτικά σχολεία Πελοπίου-Πανόπουλου

Στην σύσκεψη ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε και ζητήματα που αφορούν σχολικές μονάδες του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και πιο συγκεκριμένα τις κτιριακές υποδομές των δημοτικών σχολείων Πελοπίου και Πανόπουλου.

Ήδη δρομολογούνται οι διαδικασίες για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Εταιρείας ΚτΥπ, προκειμένου να ενταχθεί η εκπόνηση μελετών στο πρόγραμμα της εταιρείας, ενώ παράλληλα ο δήμος ξεκινά τις διαδικασίες για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών. Το δημοτικό σχολείο Πελοπίου είναι καταπονημένο και απαιτείται η αντικατάστασή του από ένα σύγχρονο κτίριο, το οποίο θα καλύπτει και τις ανάγκες του νηπιαγωγείου, ενώ αναγκαία κρίνεται η δημιουργία ενός νέου κτιρίου και στο δημοτικό σχολείο Πανόπουλου, προς αντικατάσταση των λυόμενων αιθουσών και στέγαση των εργαστηρίων που σήμερα λειτουργούν εκτός σχολικού συγκροτήματος.

 

          Αναβάθμιση Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας

Ο κ. Νικολακόπουλος πέραν των θεμάτων των σχολικών κτιριακών μονάδων, έθεσε και το ζήτημα των αναγκών του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και ειδικότερα την πλήρη επισκευή και ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου και την ένταξή του στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης.

Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, στην οποία εκτός από τον κ. Νικολακόπουλο είχε παρευρεθεί και το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, όπου και συμφωνήθηκε να προχωρήσει το Υπουργείο στην εκπόνηση της μελέτης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης στην ΚτΥπ, αποφασίστηκε το συγκεκριμένο αίτημα να αποσταλεί άμεσα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και στις ‘Κτιριακές Υποδομές’, προκειμένου τάχιστα να εκπονηθεί η μελέτη και να προχωρήσει η διαδικασία για την εκπόνηση του έργου.

Εκτός του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, συζητήθηκε και το θέμα της αναβάθμισης του κτιρίου του Πρωτοδικείου Πύργου, για το οποίο επίκεινται και άλλες συναντήσεις το προσεχές διάστημα, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες.

 

            Ενεργειακή αναβάθμιση Νοσοκομείου Πύργου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται και το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας». Το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με προϋπολογισμό 1.545.000 ευρώ.

Μετά και την υπογραφή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την μελέτη σκοπιμότητας, η διαδικασία εισήλθε στην τελική φάση δημοπράτησης του έργου, το οποίο άπτεται της υλοποίησης στοχευμένων παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αποδοτικότητας στο ΓΝ Ηλείας-ΝΜ Πύργου. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει να έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτηση μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Αυτό που τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος είναι ότι εκτός από την εξοικονόμηση ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, η στοχευμένη παρέμβαση θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σημείωσε δε ότι παράλληλα με την ενεργειακή αναβάθμιση θα προχωρήσει και η προμήθεια βιοιατρικού εξοπλισμού, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία και για την ένταξη του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, για το οποίο θα επακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις.

 

 

 

 

 

Αν τα μέτρα δημόσιας υγείας δεν ελέγξουν την εξάπλωση του ιού, μπορεί να δούμε τη γέννηση μιας πανδημίας

«Nα μην υπερεκτιμούμε το πρόβλημα από τη μία μεριά –δεν είναι ο κορονοϊός σαν το SARS, όπου η θνητότητα είναι 10%– αλλά και να μην το υποτιμούμε ως πρόβλημα, γιατί με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα ο κορονοϊός δεν είναι και απλή γρίπη».

Αυγερινοπούλου για την εμπέδωση της Ιατρικής Ακριβείας στην Ελλάδα

Παρέμβαση πραγματοποίησε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, στη κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ενημέρωση από την Επιτροπή Βιοηθικής για την Ιατρική Ακριβείας». Η ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο του εξόχως σημαντικού ζητήματος της Ιατρικής Ακριβείας πρέπει να είναι ένας από τους στόχους της παρούσας Βουλής. Κατά την κα Βουλευτή, εάν οι νομοθέτες δεν δείξουν την κατάλληλη εγρήγορση και καθυστερήσουν ακόμα την δημιουργία του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα προωθήσει την Ιατρική Ακριβείας και ταυτόχρονα θα προστατεύσει τα δικαιώματα των πολιτών μας, στην πραγματικότητα θα καθυστερήσουν την ουσιαστική και πλήρη προστασία πανανθρώπινου, καθολικού δικαιώματος στην υγεία. Κάθε πολίτης αυτής της χώρας και κάθε νέο παιδί που γεννιέται, θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες ανάλυσης του γενετικού του υλικού και το δικαίωμα της έγκαιρης πληροφόρησης για την γενετική του προδιάθεση σε ασθένειες, ώστε να μπορέσει να προφυλάσσεται, αλλά και να μπορεί να του χορηγούνται φάρμακα γονιδιακά, εξατομικευμένα για την δική του θεραπεία, βασισμένα στην ιατρική ακριβείας. Θα βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής μας και θα καταπολεμηθούν αποτελεσματικότερα σημαντικές ασθένειες. 

Πρέπει να προωθήσουμε τις διακρατικές ερευνητικές συνεργασίες και τους τρόπους χρηματοδότησής τους και ταυτόχρονα και να προωθήσουμε και ομάδες Ελλήνων επιστημόνων που βρίσκονται στην ακμή της έρευνας και της καινοτομίας σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Από τους τέσσερις πυλώνες της υγείας, η κυτταρική ιατρική δεν πρέπει να είναι ο τέταρτος πυλώνας που παραμένει ως και σήμερα έωλος. Η κυτταρική ιατρική, η ιατρική ακριβείας, θα πρέπει στο μέλλον να γίνει ένας σταθερός, βασικός πυλώνας και από κει να ξεκινάει η πολιτική για την υγεία μας, εξατομικευμένη και βασιζόμενη στην πρόληψη. Η γνώση και η πρόληψη είναι υγεία. 

 

Συνάντηση Αυγερινοπούλου με Υπουργό Πολιτισμού για Αρχαία Ολυμπία

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη, πραγματοποίησε η Δρ.Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας,Ν.Δ., για τα θέματα της προώθησης του πολιτιστικού και τουριστικού πλούτου της Αρχαίας Ολυμπίας.Η Δρ. Αυγερινοπούλου, η οποία υποδέχτηκε την κα Μενδώνη στον αρχαιολογικόχώρο της Παγκόσμιας Πόλης Σύμβολο της Εκεχειρίας και Γενέτειρα των ΟλυμπιακώνΑγώνων συζήτησε με την Υπουργό, καθώς και με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων,κα Κόλλια, την επέκταση των έργων του αρχαιολογικού χώρου, προεχόντος του Γυμνασίου,αλλά και σειρά άλλων έργων τα οποία έχουν σταματήσει και θα πρέπει να επανεκκινηθούντο συντομότερο δυνατό, ώστε να προσλάβει η Ολυμπία τις διαστάσεις που θα έπρεπε να έχει,όπως η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Ναού του Διός. 

 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην προώθηση του ψηφιακής αποτύπωσης του αρχαιολογικού χώρουσε λογισμικό της Microsoft, έργο το οποίο προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft κατά τη συνάντησή τους στο Davos της Ελβετίας στα πλαίσια τουΠαγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ στις 23 Ιανουαρίου 2020.

Εν συνεχεία συναντήθηκαν με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Μουσείο και τον αρχαιολογικόχώρο και συζήτησαν τόσο τα εργασιακά τους ζητήματα, όσο και ζητήματα για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου. 

 

Τόσο η Δρ. Αυγερινοπούλου όσο και η κα Μενδώνη θα επισκεφτούν εκ νέου την Αρχαία Ολυμπίαγια την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στις 11 και 12 Μαρτίου. 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.