309 New Articles

Δήμος Πύργου - Πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» νέων έργων ύψους 1.600.000 ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης

Σ’ ένα απέραντο εργοτάξιο θα μεταμορφωθεί ο Δήμος Πύργου τους επόμενους μήνες, καθώς το 2021 έχει ήδη προγραμματιστεί ως χρονιά μεγάλων και συνεχών έργων. Μάλιστα λίγο πριν την εκπνοή του προηγούμενου έτους, ένας πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» ύψους 1.600.000 ευρώ έρχεται να προστεθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης περιλαμβάνοντας την χρηματοδότηση δύο νέων και σημαντικών έργων.

Συγκεκριμένα, το καλό νέο που φέρει την υπογραφή του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, με τη λήξη του 2020, ήταν η ένταξη στην Σ.Α.Ε.Π. 401 (Ταμείο Μολυβιάτη), με το πρώτο έργο να αφορά στις “Παρεμβάσεις στις υποδομές των πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου Πύργου” προϋπολογισμού 1.222.496,80 ευρώ και το δεύτερο στην “Κατασκευή υποδομών Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων στην Τ.Κ. Γουμέρου του Δήμου Πύργου” προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Αναλυτικά:

«Παρεμβάσεις στις Υποδομές των Πυρόπληκτων Περιοχών του Δήμου Πύργου»

Έργα Οδοποιίας

Οι περιοχές που θα εκτελεστούν παρεμβάσεις είναι:

-Η οδός Καταραχίου (αποκατάσταση 3 χλμ δρόμου από τη διασταύρωση προς Σπιάντζα έως τη διασταύρωση προς Μούτελη, ενός δρόμου ο οποίος ουδέποτε αποκαταστάθηκε, παρόλο το γεγονός ότι φέρει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο τόσο κατά τη θερινή περίοδο, όσο και κατά τη χειμερινή, διότι εξυπηρετεί πέραν των παραθεριστών της θερινής περιόδου και τους καλλιεργητές κατά τους χειμερινούς μήνες).

-Τμήμα δρόμου στην περιοχή Καβασιλάκια Πύργου.

-Τμήμα δρόμου στην περιοχή Καταράχι Πύργου.

-Τμήμα δρόμου στην περιοχή Τραγανό Πύργου.

-Τμήμα δρόμου στην περιοχή Κεραμιδιά Πρασίνου.

-Τμήμα δρόμου στην περιοχή Ροζέικα Αμπελώνα.

-Τμήματα της οδού που οδηγεί στην περιοχή Κατσικάρι Πύργου και συγκεκριμένα οι τρεις διασταυρώσεις. Ένας δρόμος ο οποίος δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο και ουδέποτε μέχρι σήμερα υπήρξε παρέμβαση αποκατάστασης του.

-Ο κόμβος της οδού Παπαγεωργίου με την Διονύσου και με την Αγίου Γεωργίου. Η παρέμβαση θα γίνει στα δυο σημεία που παρουσιάζουν μεγάλη φθορά και θα παρακινήσει όλο και περισσότερους οδηγούς να χρησιμοποιούν το δρόμο με άμεση συνέπεια και την αποφόρτιση του κέντρου της πόλης.

-Τμήματα οδού εντός του αστικού ιστού της Τ.Κ. Λαστείκων (η παρέμβαση στα οποία αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής αρχής αλλά και της τοπικής κοινωνίας).

Έργα Αποχέτευσης

Οι περιοχές που θα εκτελεστούν παρεμβάσεις είναι:

-Η Τ.Κ. Ωλένης (τμήμα δικτύου ομβρίων υδάτων εντός αστικού ιστού φραγμένο και σπασμένο)

-Η Τ.Κ. Αγίας Άννας (τμήμα δικτύου ομβρίων υδάτων εντός αστικού ιστού φραγμένο και σπασμένο)

-Η περιοχή Ανθόπυργος Πύργου (ολική αντικατάσταση οχετού)

-Η περιοχή Γεράμπελα Λαμπετίου Πύργου (σε οχετό ομβρίων υδάτων)

Έργα αντιμετώπισης Κατολισθητικών φαινομένων

Οι περιοχές που θα εκτελεστούν παρεμβάσεις είναι:

Η Τ.Κ. Αγίας Άννας (εντός οικιστικού ιστού)

Η Τ.Κ. Λαστείκων (στην περιοχή Ντόμπρινο)

«Κατασκευή Υποδομών Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Δραστηριοτήτων στην Τοπική Κοινότητα Γουμέρου Δ. Πύργου»

Αφορά τη λειτουργική ολοκλήρωση της υφιστάμενης υποδομής του Κέντρου Δημιουργικής Φιλοξενίας, με την κατασκευή κτηρίου περιβαλλοντικών δράσεων. Που θα περιλαμβάνει, ενιαίο χώρο εκδηλώσεων και πολλαπλών χρήσεων με τη διαμόρφωση σκηνής, χώρο υγιεινής και υπόγειο χώρο. Με το σχεδιασμό του νέου κτηρίου να συμβάλει στην οργάνωση του δομημένου χώρου και του υπαίθριου χώρου εκδηλώσεων, με άνοιγμα του μετώπου προς τη θέα του τοπίου.

  • Γ. Αργυρόπουλος: «Είμαστε έτοιμοι για δημοπρατήσεις»

“Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να ολοκληρώσουμε αυτές τις μελέτες, που έχουν την έγκριση κατ’ αρχήν της Διαχειριστικής Επιτροπής της Περιφέρειας, η οποία με τη σειρά της προχώρησε στην έγκριση και παράδοση των φακέλων στο Υπουργείο Ανάπτυξης” δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος.

« Είμαστε έτοιμοι πλέον να δημοπρατήσουμε αυτά τα έργα. Η οδηγία που έχει δοθεί από τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, είναι να τεθούν σε προτεραιότητα, και πιστεύουμε ότι μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2021 θα δημοπρατηθούν. Παράλληλα, μέσα στο χρόνο δημοπρατούμε και μια σειρά άλλων έργων που είναι σίγουρο ότι θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των συνδημοτών μας και θα αντιμετωπίσουν προβλήματα που χρονίζουν σε όλες τις τοπικές κοινότητες».

ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Π.Α.γ.Ο - Έναρξη Προγράμματος «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Στο πλαίσιο του προγράμματος Π.Α.γ.Ο., η Δ.Η.Κ.Ε.Π. σε συνεργασία με την ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, υλοποιεί με δωρεάν συμμετοχή στους χώρους των αθλητικών εγκαταστάσεων, τις παρακάτω δράσεις:

- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΜΑΚΗΣ E mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τηλέφωνο: 6979795307    και    ΒΑΡΖΕΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ E mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τηλέφωνο 6981 802220

- ΜΠΑΣΚΕΤ: ΛΕΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ E mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλέφωνο: 6978 996481, 26210 25812

- ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (ΣΤΙΒΟΣ): ΚΟΥΤΣΟΥΝΗ ΧΑΡΑ Ε mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τηλέφωνο:  6975 706874

- ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: ΤΣΑΝΤΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ E mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τηλέφωνο: 6980 109254

- ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΧΟΡΟΣ-ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ): ΤΣΑΝΤΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ E mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τηλέφωνο: 6980 109254

- ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ: ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ε mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τηλέφωνο 6978 824084

- ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ Α.ΜΕ.Α: ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ε mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τηλέφωνο 6978 824084

Σκοπός των προγραμμάτων είναι η βελτίωση της φυσικής – κινητικής κατάστασης όλων των πολίτων του Δήμου μας από Καθηγητές και Καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής.

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ  11/01/2021.

Για πληροφορίες και εγγραφές, στα τηλέφωνα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση των υπευθύνων των τμημάτων όπως παρατίθενται.

 

Διονύσης Καλαματιανός: Απογοήτευση από τις παλινωδίες της κυβέρνησης

Δυστυχώς, οι παλινωδίες της κυβέρνησης συνεχίζονται και το 2021. Ενώ μετράμε 2 μήνες από την έναρξη του δεύτερου lockdown, γίνεται ολοένα και περισσότερο εμφανής η κυβερνητική  έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και αποτελεσματικής αντιμετώπισης της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Το τίμημα των αποτυχημένων αυτών επιλογών και ενεργειών το πληρώνει η κοινωνία και η οικονομία.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να «κουνάει το δάχτυλο» στους πολίτες στην προσπάθειά της να αποσιωπήσει τις δικές της τεράστιες ευθύνες, τις ολιγωρίες και την ανικανότητά της.

Έχοντας χάσει πλήρως τον έλεγχο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, επιβάλλει, ξανά, αυστηρότερα μέτρα. Ταυτόχρονα, διαρρέει ότι προωθεί την επανέναρξη των σχολείων, πριν καν γνωμοδοτήσει η επιτροπή των ειδικών, χωρίς τους αναγκαίους ελέγχους και χωρίς να λάβει έστω και ένα μέτρο προστασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κυβερνητικής ανεπάρκειας είναι οι ξαφνικές ακυρώσεις προγραμματισμένων εμβολιασμών. Τη στιγμή που αναβάλλονται οι εμβολιασμοί σε υγειονομικούς, που δίνουν τη μάχη να σώσουν ζωές, είδαμε κυβερνητικά στελέχη να ποζάρουν περιχαρή κάνοντας το εμβόλιο. Ούτε τη στοιχειώδη ενσυναίσθηση δεν μπορούν να έχουν, ακόμα και αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Δίχως το παραμικρό σχέδιο, η κυβέρνηση συνεχίζει τα «μπρός- πίσω», αδυνατώντας να προχωρήσει όλο αυτό το διάστημα σε αποφασιστικές και κομβικές ενέργειες, που θωρακίζουν υγειονομικά και οικονομικά τη χώρα.

Η αποτυχημένη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης συνδυάζεται με την άρνηση της κυβέρνησης να παρέχει την αυτονόητη οικονομική ενίσχυση, καθώς αυτή περιορίζεται στα ελάχιστα και όχι για όλους. Είναι κοινή διαπίστωση ότι δεν έχει στηριχθεί ουσιαστικά η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων, των ανέργων, των παραγωγών, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων.

Η μέθοδος του click away εξελίχθηκε, όπως αναμενόταν, σε φιάσκο, ενώ ο εμπαιγμός προς τους επαγγελματίες επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ενώ ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για σταδιακό και ελεγχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου, λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας ανακοίνωνε αυστηρό lockdown. Βέβαια, στη συνέχεια ο Υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι ήταν ενήμερος από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ότι θα κλείσουν τα μαγαζιά, αλλά δε μπορούσε να το πει!

Η κυβερνητική αδιαφορία και ανεπάρκεια είναι πλέον διάχυτη. Με την κοινωνία και την οικονομία να επιζητούν διαρκώς ουσιαστική στήριξη, η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να πράξει το αυτονόητο: να εγγυηθεί την υγειονομική ασφάλεια, να βάλει ανάχωμα στην οικονομική κρίση και να σταθεί δίπλα στους πολίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη στιγμή έχει θέσει το πλαίσιο θωράκισης της κοινωνίας και έχει προτείνει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ανάσχεσης των επιπτώσεων της κρίσης. Μεταξύ άλλων, επιμένουμε ότι είναι αναγκαίο:

  • Να ενισχυθεί το ΕΣΥ με υγειονομικό προσωπικό και μέσα, να διενεργηθούν άμεσα μαζικά, δωρεάν τεστ και να επιταχθούν ιδιωτικές κλινικές,
  • το άνοιγμα των σχολείων να γίνει προσεκτικά, συνοδευόμενο από όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας,
  • να ενισχυθεί η οικονομία και να τονωθεί η αγορά με χορήγηση άμεσης ρευστότητας, με τη μορφή μη επιστρεπτέας προκαταβολής και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους,
  • το άνοιγμα της αγοράς να γίνει προσεκτικά, με ουσιαστικά μέτρα στήριξης και να επιδοτηθεί η εργασία.

Η απουσία σχεδίου από την κυβέρνηση υποθηκεύει την υγειονομική ασφάλεια και την οικονομική επιβίωση, ναρκοθετώντας τις προσπάθειες των πολιτών να σταθούν όρθιοι και να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της κρίσης. Τα κυβερνητικά στελέχη οφείλουν να σεβαστούν, επιτέλους, τους κόπους, την ανασφάλεια και τις αγωνίες του κοινωνικού συνόλου, σταματώντας τις παλινωδίες και τον διαρκή εμπαιγμό του.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ - Εντυπωσιακή αλλαγή του χρόνου με πολλά πυροτεχνήματα

Τι και αν οι απαγορεύσεις δεν επέτρεψαν κανέναν να βγει από το σπίτι του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με την βοήθεια της τεχνολογίας κατάφερε να “μπει” στα σπίτια, τους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα των δημοτών του και να μεταφέρει το μήνυμα της ελπίδας για το νέο έτος.

Με μια λιτή αλλά συγχρόνως εντυπωσιακή τελετή ο δήμαρχος Πύργου υποδέχτηκε το 2021 στην κεντρική πλατεία της πόλης με στενούς του συνεργάτες. Μπορεί οι Πυργιώτες να τήρησαν τα μέτρα και να έμειναν στα σπίτια τους, ωστόσο ο Δήμος φρόντισε να προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα και να το μεταδώσει ζωντανά μέσω του youtube, της σελίδας του στο facebook αλλά και σε πολλά τοπικά sites.

Την τελετή “άνοιξε” ο πρόερδος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος ο οποίος αφού ευχαρίστησε  τους δημότες για την στήριξη που έχουν δείξει όλους τους προηγούμενους μήνες στις δράσεις του Οργανισμού Πολιτισμού, έκλεισε με την ευχή η επόμενη Παραμονή να μας βρει όλους στις πλατείες να γιορτάζουμε την έλευση του νέου έτους.

Ο κ. Αντωνακόπουλος με τη σειρά του, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο 2021, όπου ο αόρατος εχθρός που αντιμετωπίζουμε ακόμη, θα ανήκει σύντομα στο παρελθόν και όλοι θα βγούμε νικητές απ’ αυτή τη μάχη. “Ωριμότεροι και πιο δυνατοί μέσα απο την οικονομική και υγειονομική κρίση  που ζήσαμε, πιστεύω  να αλλάξουμε νοοτροπίες και να πιστέψουμε στην αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, τις μεγάλες αξίες του ανθρωπισμού. Εύχομαι  το 2021 να φέρει σε όλους υγεία και χαρά, να φύγει ο φόβος απο τη ζωή μας και όλα αυτά θα συμβούν αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε” ήταν μερικά λόγια απο τον σύντομο λόγο του κ. Αντωνακόπουλου.

 

Δευτερόλεπτα μετά τα μεσάνυχτα ο Δήμαρχος Πύργου έδωσε το έναυσμα και δεκάδες πυροτεχνήματα ξεχύθηκαν στον ουρανό της πόλης κάνοντας τη νύχτα μέρα, προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα σε όλους τους κατοίκους της Ηλειακής πρωτεύουσας.

Η μοναδική βραδιά της Πρωτοχρονιάς έχει καταγραφεί σε βίντεο και υπάρχει σε ανάρτηση στη σελίδα του Δήμου Πύργου στο facebook.

 

Δήμος Πύργου: Απεμπλοκή μεγάλων έργων, έναρξη νέων και οριστικές εγκρίσεις

Το 2021 προβλέπεται να είναι έτος πολλών έργων για τον Δήμο Πύργου, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, με τον ίδιο να προσθέτει πως ήδη έχουν συμβασιοποιηθεί και δημοπρατηθεί έργα με ύψος προϋπολογισμού περίπου 5 εκατ. ευρώ.

Τις τελευταίες ημέρες, μετά από αποφάσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, υπεγράφησαν οριστικές εγκρίσεις επιπλέον έργων ύψους 1,6 εκατ. ευρώ για τον δήμο Πύργου.

«Τα έργα αυτά που θα δημοπρατηθούν εντός του έτους, αφορούν οδοποιΐα εντός του Πύργου, αλλά και έργα αποχέτευσης και οδοποιΐας στις κοινότητες, καθώς επίσης έργο και συμπληρωματικές εργασίες στο πολιτιστικό κέντρο Γουμέρου», τονίζει ο κ. Αντωνακόπουλος.

-Απεμπλοκή από ατέρμονες διοικητικές διαδικασίες ενστάσεων και προσφυγών…

Όσον αφορά τα έργα που σχεδιάστηκαν και δημοπρατήθηκαν στα πλαίσια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Πύργου, ορισμένα εκτελούνται (π.χ. οδοποιία στις κοινότητες Κορυφή, Καρυά), άλλα έχουν ήδη ανατεθεί (π.χ. δρόμος προς Λατομείο Ελαιώνα), που έχουν όλα ανατεθεί σε τοπικές κατασκευαστικές εταιρείες. Υπάρχουν και άλλα που έχουν «κολλήσει» σε επιτροπές, μετά από προσφυγές…

Ο Δήμαρχος Πύργου διευκρινίζει ότι «Δυστυχώς, κι ενώ υπηρεσίες του Κράτους με έγγραφά τους όπως η Διεύθυνση Τροχαίας Πύργου, επιβεβαιώνουν την άκρως επικίνδυνη κατάσταση και το επείγον της διόρθωσης βλαβών του οδικού δικτύου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την συνδετήρια οδό των δρόμων Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας και Πύργου – Κυπαρισσίας, υπάρχουν καθυστερήσεις. Αυτά τα κριτήρια είχαν οδηγήσει το περασμένο καλοκαίρι την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, να προωθηθεί ώστε κατασκευασθεί ο δρόμος με την ταχεία διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Διαδικασία που προβλέπεται από την κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης που τελεί ο Δήμος μας, μέχρι τον Μάιο του 2021, λόγω πλημμυρών και πυρκαγιών. Το έργο αυτό θα δημοπρατηθεί και η διαδικασία ολοκλήρωσης θα απαιτήσει τουλάχιστον άλλους 6 μήνες. Ενώ αν δεν υπήρχαν προσφυγές ήδη θα είμαστε σε φάση υλοποίησης του έργου»…

«Όσον αφορά το μεγάλο έργο Αγροτικής οδοποιΐας, προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ, το οποίο -λόγω ύψους προϋπολογισμού- ελέγχθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, εγκρίθηκε και πήραμε εντολή υπογραφής σύμβασης. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι απόφαση οριστική και υπερισχύει όλων των Διοικητικών οργάνων. Εμείς, παρ’ όλα αυτά, δεν υπογράψαμε σύμβαση ανάθεσης, στον ανάδοχο που ανέδειξε, μέσω διαπραγμάτευσης, η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου», συμπλήρωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Πύργου δήλωσε πως: «Μας ενδιαφέρει η άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των πολιτών, όπου μας την μεταφέρουν και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων εγγράφως και γι’ αυτό πρότειναν άμεσα διαδικασία Διαπραγμάτευσης, όπως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου προβλέπει. Κάποιοι που γνωρίζουν καλά τη συγκεκριμένη νόμιμη διαδικασία, γιατί την είχαν χρησιμοποιήσει πολλάκις στο παρελθόν, σχολίασαν αρνητικά την έκπτωση 5%… Όμως γνωρίζουν όλοι οι σχετιζόμενοι με έργα, ότι στις διαδικασίες Διαπραγμάτευσης οι εκπτώσεις διαχρονικά, πανελλαδικά κινούνται στο 5-7%. Αποδεικνύεται από το παρελθόν στον Δήμο Πύργου (για παράδειγμα έργο Αποχέτευσης οδός Ερυθρού Σταυρού κ.τ.λ.), αλλά και σε πλήθος περιπτώσεων σε όλη τη χώρα. Επειδή, όμως, άνοιξε κύκλος με ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες, επειδή σκόπιμα δεν υπογράψαμε καμία σύμβαση - ενώ νόμιμα δυνάμεθα- επειδή χάθηκε πολύτιμος χρόνος, επειδή εμείς έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα, εξετάζουμε πλέον σοβαρά την ακύρωση της διαδικασίας. Ενώ θα μπορούσαν από τον Νοέμβριο να εκτελούνται έργα, η απρόσφορη γραφειοκρατική εμπλοκή, μεταβιβάζει το έργο στις καλένδες. Αναλαμβάνουμε λοιπόν πρωτοβουλία άμεσης απεμπλοκής και διασφάλισης εκτέλεσης του έργου».

-Έργα που ξεκινούν το 2021

Ο Δήμαρχος Πύργου, τέλος, έκανε αναφορά στα έργα που ολοκληρώνονται, σε αυτά που πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα αλλά και σε αυτά που θα συμβασιοποιηθούν και είναι (αναφέρεται και το ύψος προϋπολογισμού):

Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Πύργου, 2,5 εκατ. ευρώ, προς συμβασιοποίηση.

Βελτίωση προσβάσεων σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, 753.000 ευρώ, προς δημοπράτηση..

Δρόμος Καράτουλα – Ώλενα, 400.000 ευρώ, ολοκλήρωση.

Πεζογέφυρα Σκαφιδιάς, 350.000 ευρώ, προς συμβασιοποίηση.

Ανάπλαση οδού 28ης Οκτωβρίου, 770.000 ευρώ, προς δημοπράτηση.

Ανάπλαση Αγίας Βαρβάρας, Αθλητικό κέντρο, Πύργος, 570.000 ευρώ, προς συμβασιοποίηση.

Ανάπλαση οδού Κολοκοτρώνη (Πύργος), 360.000 ευρώ, προς συμβασιοποίηση.

Ανάπλαση οδού Καταραχίου 3,5 εκατ. ευρώ προς δημοπράτηση (άμεσα οριστική ένταξη).

Αγορά mini bus, 855.000 ευρώ, άμεση εντολή δημοπράτησης.

Συνδετήριος δρόμος οδού Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας και οδού Πύργου – Κυπαρισίας, 180.000 ευρώ.

Δήμος Βώλακος – οδοποιία, 150.000 ευρώ, προς δημοπράτηση

Κλειστό Στάδιο Πύργου, οριστική ένταξη δημοπράτησης, 600.000 ευρώ.

ΔΕΥΑΠ – ΕΡΓΑ:

Εκσυγχρονισμός δικτύου ύδρευσης – Συνεχιζόμενο, 1.800.000 ευρώ.

Αποχέτευση Λαστέικα – περιοχή Νοσοκομείου – 2.400.000 ευρώ, δημοπράτηση

 

Επέκταση Βιολογικού Πύργου 2.250.000 ευρώ, δημοπράτηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηλείας σχετικά με τους εμβολιασμούς: "Κύριε Καρβέλη εκτίθεστε"

Μετά τις ακυρώσεις των εμβολιασμών για τους υγειονομικούς στα νοσοκομεία της Ηλείας, που είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την Δευτέρα 4 Γενάρη, και τον σάλο που δημιουργήθηκε, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ισχυρίστηκε ότι «ουδέποτε είχαμε πει επίσημα πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ηλεία». Όμως, η πραγματικότητα είναι άλλη. Το προσωπικό των μονάδων της Ηλείας είχε φροντίσει να είναι όλα έτοιμα σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαν δοθεί από τις υπηρεσίες της ΥΠΕ. Είχαν μάλιστα τυπωθεί και μοιραστεί προσωπικές προσκλήσεις προς τους ενδιαφερομένους υγειονομικούς με ακριβή ώρα εμβολιασμού. Τώρα ο διοικητής δηλώνει ότι δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα. Συμπέρασμα; Δεν διαθέτει πλέον την παραμικρή αξιοπιστία. Η ουσία είναι ότι για άλλη μια φορά η Ηλεία μένει ξεχασμένη στο περιθώριο.

Όσο και να προσπαθείτε, κύριε διοικητά, δεν μπορείτε να κρύψετε τον πανικό σας. Ο σχεδιασμός σας ναυάγησε. Οι ισχυρισμοί σας αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις. Είναι ολοφάνερο ότι και εσείς και η κυβέρνησή σας έχετε χάσει την ψυχραιμία σας από τις συνεχείς αστοχίες και τα απανωτά λάθη. Οφείλετε, όμως, να δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις. Πού πήγαν τα 412 εμβόλια που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν από 4 έως 9 Γενάρη στα νοσοκομεία της Ηλείας; Αν δεν μπορείτε εσείς, τότε οφείλει εξηγήσεις το υπουργείο Υγείας.

Γνωρίζει πια ο κόσμος ότι έχει να κάνει με ανίκανες διοικήσεις στο χώρο της υγείας και με μια επικίνδυνη κυβέρνηση που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στα στοιχειώδη. Γνωρίζει ότι το «επιτελικό» σας κράτος τα έχει κάνει θάλασσα. Οι πολίτες δεν σας έχουν πλέον καμιά εμπιστοσύνη. Δεν χρειάζεται να προκαλείτε και τη νοημοσύνη τους.

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηλείας

Ομάδα Υγείας

‘Γεύματα Αγάπης’ προσφορά στους ωφελούμενους από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ήλιδας - Οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι… Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι!

Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας έδωσε για ακόμη μία φορά στις ευάλωτες ομάδες η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ήλιδας, διοργανώνοντας δύο ξεχωριστά ‘Γεύματα Αγάπης’ για τους ωφελούμενους.

Πιστή στο ραντεβού της η Κοινωφελής Επιχείρηση κατάφερε να μειώσει τις αποστάσεις που έχει επιβάλλει η πανδημία και έκανε τους ανθρώπους που δοκιμάζονται να αισθανθούν ότι δεν είναι μόνοι, ότι υπάρχουν κάποιοι που τους σκέφτονται και βρίσκονται δίπλα τους για να τους θυμίζουν ότι… υπάρχουν ακόμη Άνθρωποι!

 

Δύο Γεύματα

Ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων και της εορτής της Πρωτοχρονιάς, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κα Αλεξία Κοτσαύτη-Παπαζαφειροπούλου, ο Αντιπρόεδρος κος Παπαγεωργακόπουλος Περικλής και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, άφησαν για λίγο τις οικογένειές τους και βρέθηκαν κοντά στους ‘δικούς τους’ ανθρώπους, αυτούς που έχουν καταφέρει και έχουν δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς μαζί τους, για να ανταλλάξουν ευχές και να φροντίσουν να στρωθεί σε όλα τα σπίτια το γιορτινό τραπέζι.

Χάρη στην γενναιόδωρη προσφορά της ‘σταθερής’ πλέον δωρήτριας, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, αγοράστηκαν τα τρόφιμα και ετοιμάστηκαν τα ‘Γεύματα Αγάπης’ για τα Χριστούγεννα. Όσο για την Πρωτοχρονιά τα γεύματα ετοιμάστηκαν και πάλι από χορηγούς όπως ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Σαψάλης Νίκος, τον οποίο και ευχαριστούμε καθώς και κάποιους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Περισσότεροι από 30 ωφελούμενοι, και τις δύο εορταστικές ημέρες, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, μετέβησαν στην δομή του Κ.Η.Φ.Η. και παρέλαβαν τα γεύματά τους, τα οποία και συνοδεύτηκαν από γλυκίσματα και αλμυρά  που είχαν ετοιμάσει με πολύ αγάπη οι εργαζόμενοι.

 

«Να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας»

Όπως το Πάσχα, τον Δεκαπενταύγουστο, την 28η Οκτωβρίου, έτσι και τώρα, οι άνθρωποι της Κοινωφελούς Επιχείρησης ήταν παρόντες και το πιο ουσιαστικό είναι ό,τι, δεν ήταν απλά ‘παρόντες’ με την φυσική τους παρουσία, ήταν παρόντες με την καρδιά τους συνοδεύοντας το κάθε γεύμα με την αγάπη τους και το ειλικρινές τους ενδιαφέρον.

«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς τους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά η κα Κοτσαύτη και συμπλήρωσε: «Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε μόνους αυτούς τους ανθρώπους τέτοιες μέρες και μάλιστα κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες. Η ευχή μας για το 2021 είναι να έχουν όλοι υγεία, να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας και μακάρι, το λέω ειλικρινά, να βελτιωθούν τόσο πολύ τα πράγματα για κάθε οικογένεια, για τον καθένα προσωπικά, που εμείς να μην ξαναχρειαστεί να ετοιμάσουμε γεύματα αγάπης. Μακάρι, τα επόμενα τραπέζια που θα στρωθούν να είναι για να γιορτάσουμε όλοι μαζί, όχι από ανάγκη αλλά από χαρά και ευγνωμοσύνη για τη ζωή».

Η κα Κοτσαύτη ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους δωρητές καθώς και όλους τους εργαζόμενους και ευχήθηκε οικογενειακή και προσωπική υγεία και ευτυχία για το 2021.

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.