518 New Articles

Εθελοντική αιμοδοσία σε Αρχαία Ολυμπία και Λάλα

Η κινητή μονάδα αιμοληψίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη της  Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και με την συνδρομή του Νοσοκομείου Πύργου, θα επισκεφθεί τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας την Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Απριλίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της κινητής μονάδας, θα πραγματοποιηθούν δύο εθελοντικές αιμοδοσίες, και συγκεκριμένα:

Δευτέρα 6 Απριλίου: Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, ώρες 09:30 – 14:00

Τρίτη 7 Απριλίου: Δημοτικό κατάστημα Λάλα, ώρες 09:30 – 14:00

Πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια για την δημοτική ενότητα Φολόης είναι και ο πολιτιστικός σύλλογος «Άγιος Κωνσταντίνος», ο οποίος δραστηριοποιείται ενεργά σε θέματα εθελοντικής αιμοδοσίας.

Με δεδομένο ότι οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαίτερα μεγάλες, λόγω της κατάστασης που έχει προκύψει από την πανδημία του κορονοϊού, κρίνεται αναγκαίο, όσοι δημότες επιθυμούν, να προσέλθουν και να συμμετέχουν στις αιμοδοσίες, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην προσπάθεια για επαρκή αποθέματα αίματος.

                                                                                                                 

ΦΩΤΟ:  giving_blood

Δελτίο τύπου 5 νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ: "Αποφασίζουμε και διαλύουμε!" - Με υπογραφή του Υπουργού Υποδομών «τελειώνει» το έργο της Πατρών – Πύργου

Το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής, 27ης Μαρτίου 2020,  αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια» οι αποφάσεις για τη διάλυση των συμβάσεων κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας - Πύργου. Πρόκειται για 4 συμβάσεις, επικυρωμένες από το ελληνικό κοινοβούλιο, που προέκυψαν από διαγωνιστικές διαδικασίες, στις οποίες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε εκπτώσεις ύψους 50% στον αρχικό τους προϋπολογισμό, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις δύο χρόνων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να γίνει ο δρόμος ως αυτοκινητόδρομος. Κι αυτό παρόλο που ο κυκλοφοριακός φόρτος οδηγούσε σε κατασκευή δρόμου με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση χωρίς διαχωριστική νησίδα. Παρά τις σχετικές ενστάσεις της Επιτροπής, έγινε δυνατό να επιτευχθεί η έγκριση και η χρηματοδότηση του έργου με 293 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Συνοχής και να ξεκινήσει η υλοποίησή του τον Μάιο του 2019, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα. Στο συγκεκριμένο έργο, αν είχαμε τις πολύ μικρές εκπτώσεις που η ΝΔ είχε κανονίσει, όπως στην Ολυμπία Οδό, απλώς δεν θα είχαμε την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου ως αυτοκινητόδρομου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο αρμόδιος Υπουργός, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, όχι μόνο δεν προχώρησε ως όφειλε στην υπογραφή των συμβάσεων στις οποίες δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, όχι μόνο δεν προχώρησε το έργο καταφεύγοντας στον επιλαχόντα, στις συμβάσεις όπου ο μειοδότης κηρύχθηκε έκπτωτος, ώστε το έργο να παραδοθεί νομίμως μέχρι το 2023, αλλά δήλωσε ότι τον ενοχλούσε η κατασκευή του έργου με οκτώ εργολαβίες. Παρακάμπτοντας το γεγονός ότι ο εθνικός νόμος και η ευρωπαϊκή νομοθεσία ορίζουν ότι όταν υπάρχει ένα μεγάλο έργο που έχει αυτοτελή τμήματα, η δημοπράτηση πρέπει να γίνεται ξεχωριστά για να μην υπάρξει συσσώρευση πολλών έργων σε λίγες εταιρίες. Άλλωστε η δική τους κυβέρνηση, το 2009, στο «Άκτιο-Αμβρακία», είχε επιλέξει το «σπάσιμο» σε τέσσερις εργολαβίες! Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρος τα παραμύθια περί κατάτμησης.

Ο κ. Καραμανλής θέλει να επιστρέψει το έργο στην παραχωρησιούχο εταιρία («Ολυμπία Οδό») που το είχε «ξεφορτωθεί» το 2013! Η πράξη του αυτή ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με την οριστική διάλυση των εν εξελίξει τεσσάρων εργολαβιών, μια ενέργεια την οποία το υπουργείο κοινοποίησε μέσω nonpaper! Ο Υπουργός έδωσε για ακόμη μια φορά έωλες υποσχέσεις για την ολοκλήρωση του έργου και την ένταξή του για χρηματοδότηση στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027. Γνωρίζει βέβαια ότι όλα αυτά τελούν υπό την αίρεση των αποφάσεων των ευρωπαϊκών θεσμών, διότι δεν έχει ακόμη λάβει απαντήσεις από τις αρμόδιες επιτροπές για το αν εγκρίνουν την πρόθεσή του να αναθέσει το έργο στην «Ολυμπία Οδό», ούτε αν προτίθενται να χρηματοδοτήσουν τα σχέδιά του. Επιπλέον, δεν έχει ακόμη λάβει γραπτή αποδοχή της κατασκευής του έργου από την ανωτέρω κοινοπραξία ή έστω επίσημη τοποθέτηση των εκπροσώπων της. Χωρίς να υπολογιστούν οι τεράστιες καθυστερήσεις και το επιβαρυμένο κόστος που μπορεί να επιφέρουν οι όποιες δικαστικές διεκδικήσεις στις οποίες, τουλάχιστον μια εταιρία που μέχρι χθες κατασκεύαζε τον αυτοκινητόδρομο έχει δηλώσει ότι θα προσφύγει.

Ο Υπουργός Υποδομών τηρώντας πιστά την πολιτική γραμμή της κυβέρνησής του θεωρεί ότι βρίσκει την κατάλληλη χρονική στιγμή να μετατρέψει την κρίση σε «ευκαιρία». Εκμεταλλεύεται τις δύσκολες αυτές ώρες που η χώρα μας δοκιμάζεται από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση του κορονοϊού για να βάλει στην ουσία ταφόπλακα στο ζωτικής σημασίας έργο για τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου, τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας - Πύργου, σε ένα εγκεκριμένο, χρηματοδοτημένο και κατασκευαζόμενο ευρωπαϊκό έργο. Δεν υπολογίζει στο ελάχιστο τις αντιρρήσεις και τις δυναμικές αντιδράσεις σε αυτά του σχέδια από τις δημοτικές αρχές και τους φορείς της Αχαΐας, της Ηλείας, της Μεσσηνίας, της Κεφαλλονιάς και της Ζακύνθου, όπως είχαν εκφραστεί στα τέλη Φεβρουαρίου στην κινητοποίηση στο Βουπράσιο. Αυτό αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, ότι πρόκειται για μια πολιτική ηγεσία που «δεν δίνει δεκάρα» για το τι θέλουν και ζητούν οι πολίτες της περιοχής, αλλά ενδιαφέρεται μόνο πώς θα εξοφλήσει προεκλογικές υποσχέσεις σε συγκεκριμένα συμφέροντα. Το Πάτρα - Πύργος, αν ποτέ γίνει κανονικός αυτοκινητόδρομος, θα έχει κόστος λόγω των διοδίων που θα «καρπώνεται» η εργολαβική κοινοπραξία.

Πρόκειται για έναν ολοφάνερο εμπαιγμό προς τους χιλιάδες πολίτες της δυτικής Πελοποννήσου και των νησιών,οι οποίοι ήδη έχουν πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια βαρύ φόρο αίματος για αυτόν τον δρόμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο την τελευταία δεκαετία 2009-2019, μετρήσαμε συνολικά 556 θύματα (130 νεκρούς, 75 σοβαρά και 351 ελαφρά τραυματίες).  Από εδώ και πέρα για ό,τι συμβεί, η ευθύνη θα βαραίνει τον Υπουργό Υποδομών και την κυβέρνησή του.

 

Οι Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ

Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφαλληνίας, Μεσσηνίας

Μιχάλης Κατρίνης: Η κυβέρνηση δεν απαντά αν θα δώσει άμεσες ενισχύσεις, ούτε για τους όρους των δανείων στις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης σχετικά με τα μέτρα ενίσχυσης και προστασίας των επιχειρήσεων από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ο υπουργός Ανάπτυξης δεν απάντησε στην ουσία των ερωτημάτων τα οποία τέθηκαν  από τον τομεάρχη ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη.

Όπως ανέφερε και στη δευτερολογία του ο βουλευτής, δεν υπήρξε καμία απάντηση από τον υπουργό στο ερώτημα εάν θα δοθούν άμεσες ενισχύσεις στις επιχειρήσεις που πλήττονται, ούτε με ποιους όρους θα δοθούν δάνεια, ούτε ποιος θα θέσει αυτούς τους όρους.

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι σε αρκετές χώρες υπάρχουν μέτρα άμεσων ενισχύσεων, όπως στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ στις υπόλοιπες χώρες υπάρχουν μέτρα εγγυοδοτήσεων, με τέτοιους όρους, όμως, που ουσιαστικά είναι σαν να μιλάμε για μορφή άμεσων ενισχύσεων.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής, προφανώς η χώρα μας δεν μπορεί να διαθέσει 500 δισεκατομμύρια, όπως αυτά που δίνει η Γερμανία ή 100 δισεκατομμύρια, όπως αυτά που δίνει η Ισπανία. Έχει, όμως, πολύ μεγάλη σημασία να δούμε τους όρους με τους οποίους θα δοθούν αυτά τα δάνεια. Όπως, ωστόσο, προκύπτει από το προσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την Αναπτυξιακή Τράπεζα, η οποία θα είναι το βασικό εργαλείο δανειοδότησης των επιχειρήσεων, φαίνεται ότι αυτά τα δάνεια ουσιαστικά θα δίνονται με τους όρους πάλι του τραπεζικού συστήματος.

Αυτό σημαίνει ότι δικαιούχοι των νέων δανείων θα είναι μόνο οι ενήμερες επιχειρήσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Όπως τόνισε στη συνέχεια, έχει σημασία να δούμε ποιες είναι, τελικά, αυτές οι προβληματικές επιχειρήσεις και ποιες θεωρούνται προβληματικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα του 2020, όταν με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος του Δεκεμβρίου του 2019, τα επιχειρηματικά δάνεια σε ποσοστό 36% είναι μη εξυπηρετούμενα, όταν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι στο 50%, των πολύ μικρών επιχειρήσεων στο 60%, ενώ στον κλάδο του εμπορίου το 48% είναι μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Τα αντίστοιχα ποσοστά για το τουρισμό είναι 31% και για τις αγροτικές δραστηριότητες 50%. Όλοι αυτοί είναι προβληματικοί, μη εξυπηρετούμενοι και ουσιαστικά είναι εκτός της δυνατότητας να τους χορηγηθεί ρευστότητα μέσω των δανείων.

Ωστόσο, η Τράπεζα της Ελλάδας δεν τους θεωρεί όλους αυτούς στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά περίπου έναν στους πέντε.

Σε αυτό το σημείο ο Μιχάλης Κατρίνης, απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη είπε επί λέξει:

 «Άρα εσείς τι κάνετε τώρα; Ουσιαστικά αποσωληνώνετε τις επιχειρήσεις που είναι στην εντατική και δεν έχουν πρόσβαση στη ρευστότητα και δεν έχουν τακτοποιήσει με τις τράπεζες τις υποχρεώσεις τους. Δεν θα έχουν καμία δυνατότητα να έχουν ρευστότητα την επομένη της κρίσης. Άρα όλες αυτές οι επιχειρήσεις θα κλείσουν και όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, αναρωτιέμαι, κύριε Πρόεδρε, πού θα βρουν θέση εργασίας. Γι’ αυτό κάνω έκκληση, κύριε Υπουργέ, και σε σας, μιας και θα εγγυηθείτε όλα αυτά τα δισεκατομμύρια στις ελληνικές τράπεζες, μαζί με τις τραπεζικά ενήμερες στις 31/12, να εντάξετε και σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων που είναι στο όριο. Το 39% των επιχειρήσεων έχουν καθυστέρηση τρεις ως έξι μήνες».

 

 

 

Ευγενική χορηγία από τους Συνεταιρισμούς Φράουλας «Υρμίνη» και «Ήλιδα», προς τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης - Δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, που βιώνει η χώρα μας, υπό το βάρος της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε συνεργασία με τις ομάδες παραγωγών φράουλας «Υρμίνη» και  «Ήλιδα», προχώρησαν σε μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης με τη διανομή ποσοτήτων φράουλας σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου μας!

Τις μεγάλες ποσότητες φράουλας που απλόχερα πρόσφεραν οι παραγωγοί, παρέλαβαν ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι, και αυτοί με τη σειρά τους, τις διένεμαν με τα οχήματα του Δήμου και τη βοήθεια των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, στις κοινωνικές δομές του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Ο Δήμαρχος κ. Λέντζας Γιάννης ευχαριστεί θερμά για την ευγενική τους χορηγία, και την κίνηση αλληλεγγύης, και ανθρωπιάς, τους Προέδρους των συνεταιρισμών «Υρμίνης» κ. Κυριαζή Φ.,της «Ήλιδας» κ. Μωυσίδη Ι. και τους παραγωγούς κ. Τακτικό Ν. και Κόττη Σ..

Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ - 30 επιπλέον εποχικοί πυροσβέστες στην Ηλεία

Ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στην Ανδρίτσαινα

                                                -Τρίτος νομός στη χώρα σε αριθμό

                                                 εποχικών πυροσβεστών                                    

                                                 (Μετά την Αττική και την Εύβοια)

Με ενισχυμένες δυνάμεις θα καλύψει φέτος την αντιπυρική περίοδο, που βρίσκεται προ των πυλών, ο Νομός Ηλείας, καθώς όχι μόνο αυξάνεται ο αριθμός των εποχικών πυροσβεστών που θα στελεχώσουν τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και τα Κλιμάκια αλλά ταυτόχρονα δημιουργείται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και στην περιοχή της Ανδρίτσαινας.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος με αυτή την εξέλιξη είναι ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος είχε θέσει πριν από λίγο καιρό σχετικά αιτήματα τόσο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και νυν υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χαρδαλιά όσο και στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

                              Σημαντική ενίσχυση

Και οι δύο προτάσεις του κ. Νικολακόπουλου υιοθετήθηκαν και ήδη προκηρύχθηκε ο πανελλήνιος διαγωνισμός για την πρόσληψη εποχικών πυροσβεστών, μέσω του οποίου ο νομός Ηλείας ενισχύεται φέτος με 30 επιπλέον πυροσβέστες!

 Οι τριάντα νέες θέσεις έρχονται να προστεθούν στις υπάρχουσες θέσεις εποχικών πυροσβεστών, οι οποίοι προσλαμβάνονται κάθε χρόνο κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό με βασικό στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των δασών κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου.

Με αυτή την σημαντική εξέλιξη ο Νομός Ηλείας μπαίνει στο κάδρο των   νομών της χώρας με τον μεγαλύτερο αριθμό εποχικών πυροσβεστών, αφού βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση, μετά τους νομούς Αττικής και Ευβοίας.

 

         Προστασία σε Ανδρίτσαινα και Επικούριο Απόλλωνα

Επιπλέον η απόφαση για δημιουργία και λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Ανδρίτσαινα, πιστοποιεί το ενδιαφέρον και την βαρύτητα που δίνει η πολιτεία στην συγκεκριμένη περιοχή.

Μία περιοχή η οποία, όπως τονίζει και ο κ. Νικολακόπουλος, χρίζει ιδιαίτερης μεταχείρισης, αφενός γιατί είναι μία ορεινή περιοχή στα όρια του νομού Ηλείας με μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις από τα μεγάλα αστικά κέντρα, αφετέρου γιατί στις Βάσσες της Φιγαλείας βρίσκεται ο εμβληματικός ναός του Επικούριου Απόλλωνα, που συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και οφείλουμε να προστατεύσουμε με κάθε δυνατό τρόπο και με δεδομένο ότι κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι αναγκαία η λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη. Η Ηλεία είναι ένας νομός που έχει πληγεί από τις πυρκαγιές και έχει πληρώσει ακριβό τίμημα και οφείλουμε να μεριμνήσουμε έγκαιρα ώστε να προστατεύσουμε τα δάση μας και γενικότερα το περιβάλλον. Το γεγονός ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος έκαναν δεκτά τα αιτήματα για την ενίσχυση του νομού με επιπλέον εποχικό πυροσβεστικό προσωπικό αλλά και η δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Ανδρίτσαινα, που ήταν πάγιο αίτημα, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Ο νομός προετοιμάζεται για την καλοκαιρινή περίοδο και ευελπιστώ ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά και χωρίς προβλήματα» σημείωσε ο κ. Νικολακόπουλος.

 

 

Αυγερινοπούλου: Παράταση στους Δήμους για τη πρόσκληση «Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο – Αστική Αναζωογόνηση» του Πράσινου Ταμείου

Με γνώμονα την εξομάλυνση της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, λόγω του ιού Covid-19, η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία όλο αυτό το διάστημα με την Ηγεσία των Υπουργείων, στελέχη της Κυβέρνησης και Επικεφαλής οργανισμών και φορέων.

Μετά από επικοινωνία με το Γραφείο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Δρ. Αυγερινοπούλου, ενημερώνει ότι δόθηκε παράταση στην ημερομηνία υποβολής προτάσεων από τους Δήμους για την Πρόσκληση «Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο – Αστική Αναζωογόνηση» του Πράσινου Ταμείου, συνολικού ύψους 55 εκατ. Ευρώ, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής τις26 Ιουνίου 2020 αντί στις 8 Μαΐου 2020, ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στους Δήμους για να υποβάλουν ώριμες προτάσεις.

Η κα Βουλευτής καλεί τους Δήμους του Ν. Ηλείας να υποβάλλουν σχετικές προτάσεις, καθότι μέσω τέτοιων προγραμμάτων θα βελτιωθεί σημαντική η περιβαλλοντική κατάσταση του Νομού και θα επιτευχθεί η ανάπλαση του αστικού περιβάλλοντος, μιας και στις χρηματοδοτούμενες δράσεις, συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αποκατάσταση δημοσίων κτιρίων και μνημείων, η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, η ανακαίνιση κτιρίων που ανήκουν σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για κοινωνική, πολιτιστική και αναπτυξιακή δράση, η απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων και τα έργα πρόσβασης για ΑΜΕΑ.

 

Συνεργασία Π.Ε Ηλείας και Δήμου Πύργου, για τον καθαρισμό και ευπρεπισμό της οδού Κατακόλου

Στην οδό Κατακόλου, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού, βρέθηκαν σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, με τον αρμόδιο σε θέματα καθαριότητας-πρασίνου- ανακύκλωσης Αντιδήμαρχο, Λάμπη Αριστειδόπουλο.

   Τεχνικά συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και του Δήμου Πύργου, προβαίνουν σε εργασίες καθαρισμού σε όλο το μήκος της οδού,  μέχρι την Τ.Κ Κατάκολου. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν κοπή χόρτων, καθαρισμό και ευπρεπισμό εκατέρωθεν του δρόμου, για την διασφάλιση της καλής ορατότητας στους διερχόμενους οδηγούς και την ασφάλεια των πολιτών που επιλέγουν το βοηθητικό τμήμα της οδού, για τους περιπάτους τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

   Η κοινή παρέμβαση, εντάσσεται στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και του Δήμου Πύργου, με τελικούς αποδέκτες τους πολίτες.

   «Οι παρεμβάσεις ήταν επιβεβλημένες, ειδικά αυτή την περίοδο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου, για τον καθαρισμό της άγριας βλάστησης που έχει αναπτυχθεί εκατέρωθεν του δρόμου και στα πρανή αυτού, για την ασφάλεια και των πολιτών που επιλέγουν την περιοχή για τους περιπάτους και την άσκησή τους», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος, συμπληρώνοντας ότι, οι κοινές παρεμβάσεις και η συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με τον μηχανοκίνητο στόλο της, θα συνεχιστούν όπου αλλού κριθεί σκόπιμο.

   «Η καθαριότητα και ο ευπρεπισμός του δήμου μας, αποτελούν κύριο μέλημα για εμένα και τους συνεργάτες μου, γι’ αυτό και σε καθημερινή βάση τα τεχνικά μας συνεργεία, με όσα μέσα διαθέτουμε, καθαρίζουν εντός και εκτός οικιστικού ιστού. Η ασφάλεια των δημοτών μας, αποτελεί πάντα - πολύ περισσότερο αυτή την περίοδο - βασική μας προτεραιότητα», δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

 

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.