506 New Articles

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΚΑΥΚΩΝΙΑ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ – ΛΑΛΑ – ΑΧΛΑΔΙΝΗ – ΑΡΧΑΙΑ ΠΙΣΑ - Επιθεώρησε έργα, κατέγραψε προβλήματα, άκουσε τους κατοίκους

Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, είναι ένας στόχος που βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, εργαζόμενος καθημερινά, με τη συνεργασία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και των αρμόδιων υπηρεσιών, προς αυτή την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό, εντάχθηκε και η επίσκεψη του σε ορεινές και ημιορεινές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όπου παρακολούθησε την πορεία εκτελούμενων έργων και άκουσε τα προβλήματα από τους προέδρους και κατοίκους των ιδίων περιοχών.

   Στο οροπέδιο του Λάλα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος, ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών συντήρησης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου που εκτελούνται στην περιοχή, στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση οδικών αξόνων Λάλα – Ε.Ο 111 και Χάνι Πανόπουλου – Μουζάκι – Καράτουλα και Συνδετήριοι προς Νεμούτα – Αχλαδινή και Γούμερο – Μουζάκι», από τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Ειδικότερα, έκανε αυτοψία στα τμήματα παρέμβασης από Λάλα προς Ε.Ο 111 και στο τμήμα Νεμούτα – Αχλαδινή, ενώ συναντήθηκε και με τους προέδρους των Τ.Κ Αχλαδινής, Ανδρέα Ανδρικόπουλο και Κουμανίου Βασίλη Παπούλια, με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα και τις ανάγκες των περιοχών τους, καταγράφοντάς τα, προκειμένου η Υπηρεσία και ο ίδιος προσωπικά να βοηθήσουν για την επίλυση και κάλυψή τους, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κρυονέρι – Αρχαία Πίσα – Καυκωνία

   Με καλά νέα, όσον αφορά την αποπεράτωση του δρόμου Κρυονέρι – Λάσδικα, έφτασε στο Κρυονέρι ο κ. Γιαννόπουλος, αφού με τον πρόεδρο της Τ.Κ Κώστα Γεωργίου συζήτησαν τις λεπτομέρειες για ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων και είναι πια ζήτημα χρόνου η έναρξή του. Ειδικότερα, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την βελτίωση και ασφαλτόστρωση του τμήματος από έξοδο Κρυονερίου έως διασταύρωση Λάσδικα. «Πρόκειται για ένα έργο, η έναρξη του οποίου έρχεται την πιο κατάλληλη περίοδο, διασφαλίζοντας την οδική σύνδεση του χωριού με το Λάλα, δεδομένου του σοβαρού κατολισθητικού προβλήματος που υπάρχει στην είσοδο του χωριού, μεταξύ Κρυονερίου – Χελιδονίου. Η εξεύρεση λύσης και σε αυτό το τμήμα έχει δρομολογηθεί από την Περιφέρεια, αλλά η γεωμορφολογία του εδάφους στην περιοχή δεν μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε άμεσες παρεμβάσεις που θα μας δώσουν την οριστική λύση. Θα χρειαστεί χρόνος», σχολίασε σχετικά ο κ. Γιαννόπουλος. Παράλληλα, με τον πρόεδρο έκαναν αυτοψία και στην Περιμετρική Κρυονερίου, τον δρόμο που έχει κατασκευαστεί από την Περιφ. Ενότητα Ηλείας και στον οποίο απαιτούνται κάποιες ακόμα παρεμβάσεις, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα οδικής σύνδεσης του χωριού με το γειτονικό Χελιδόνι και κατ’ επέκταση με το Πελόπιο, την Ολυμπία και τον Πύργο, για την μεταφορά των μαθητών και την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

   Σε σημεία του οδικού δικτύου της Τ.Κ Αρχαίας Πίσας (Μιράκας) - αρμοδιότητας της Π.Ε Ηλείας - που χρίζουν παρέμβασης, βρέθηκε την ίδια ημέρα ο Αντιπεριφερειάρχης και ενημερώθηκε για τις ανάγκες από τον πρόεδρο Σοφιανό Σοφιανόπουλο. Πρόκειται για σημεία στις δυο εισόδους – εξόδους, τα οποία συνδέουν το χωριό με την Ολυμπία, την Ολυμπιακή Ακαδημία αλλά και τη Λιναριά.

   Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο κ.Γιαννόπουλος επισκέφθηκε και την Τ.Κ Καυκωνίας, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Γιώργο Ρηγόπουλο και κατοίκους. Βασική προτεραιότητα, όπως τονίστηκε, είναι η αποκατάσταση της βατότητας στο σημείο της ολίσθησης, επί του κεντρικού δρόμου, προκειμένου να δοθεί τέλος στο σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρεί το χωριό και τους κατοίκους από το 2011.

   Σε όλες τις παραπάνω περιοχές, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, είχε την ευκαιρία, εκτός από τους αιρετούς εκπροσώπους, να δει και να συνομιλήσει και με αρκετούς κατοίκους.

 

 

 

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος ο Γιώργος Γεωργούλης

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Ιουνίου από τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβούλου, κ. Γιώργου Γεωργούλη, που διαδέχεται τον επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αρχαίας Ολυμπίας», κ. Γιώργο Τζαβάρα, ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Η ορκωμοσία έγινε στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας. Ο κ. Γεωργιόπουλος καλωσορίζοντας τον κ. Γεωργούλη, ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με τις γνώσεις και την εμπειρία του, ως εκλεγμένος κατά το παρελθόν δημοτικός σύμβουλος, θα συμβάλλει στην προώθηση ζητημάτων του Δήμου. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κ. Τζαβάρα για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι η συμβολή του στην ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων του Δήμου, υπήρξε θετική.

Ο κ. Γεωργούλης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τόνισε ότι, μέσα από την θεσμική του θέση, θα σταθεί αρωγός στα προβλήματα των δημοτών, κυρίως εκείνων που ανήκουν σε χαμηλά κοινωνικά στρώματα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ευρύτερη ανάπτυξη του Δήμου.

Δήμος Πηνειού - Ολοκληρώθηκαν τα τηλεοπτικά γυρίσματα της εκπομπής «Από τόπο σε τόπο»

Τα τηλεοπτικά γυρίσματα της εκπομπής του καναλιού της Βουλής «Από τόπο σε τόπο», με θέμα τον πολιτιστικό θησαυρό, τις φυσικές ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Πηνειού, ολοκληρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον αύλειο χώρο της Παναγίας Καθολικής στη Γαστούνη.

 Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος ανέλαβε πρωτοβουλία με στόχο την προβολή και ανάδειξη των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων της περιοχής, με φόντο την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα για την τουριστική υπεροχή του Δήμου. Έτσι προσκάλεσε στο δήμο την εκπομπή «Από τόπο σε τόπο» (Κανάλι της Βουλής) με παρουσιαστή τον κ. Χρήστο Μυλωνά Λαογράφο- Μουσικολόγο.

Τα τηλεοπτικά γυρίσματα διήρκησαν τέσσερις μέρες και οι συντελεστές της εκπομπής με την καθοδήγηση του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου και του προέδρου του ΝΠ Πολιτισμού Δημήτρη Βασιλόπουλου βρέθηκαν σε όλες τις ομορφιές του Δήμου.

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ σήμερα στον αύλειο χώρο της Παναγίας της Καθολικής όπου ολοκληρώνεται αυτό το οδοιπορικό των συντελεστών της εκπομπής, έτσι για να έχουν εικόνα σε όλη την Ελλάδα από την εκπομπή του Χρήστου Μυλωνά και των συνεργατών του, για το ποιος είναι ο δήμος Πηνειού, ποια είναι τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει στην εθνική οικονομία και επίσης  να δοθεί η δυνατότητα και η ευκαιρία να αναδειχθούν αυτά τα σπουδαία και πανέμορφα, συγκριτικά στοιχεία όπως είναι οι παραλίες του, ή εύφορη γη του, όπως είναι οι επιχειρήσεις που αξιοποιούν το πρωτογενές προϊόν.

 Επίσης προβάλλεται  το πολιτιστικό επίπεδο που έχει αυτός ο δήμος με έδρα τη Γαστούνη, με τη μεγάλη ιστορία, όπως βεβαίως και των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων που θα μας δοθεί βεβαίως και η ευκαιρία με την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821, αλλά και το 2022 με την επέτειο των 100 ετών από των εγκατάσταση των Μικρασιατών που έφεραν εδώ πολιτισμό, που έφεραν αξίες που έφεραν την παράδοση των εκεί Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Ευχαριστώ λοιπόν και πάλι από καρδιάς τον Χρήστο Μυλωνά, το επιτελείο του, τους συντελεστές που συμμετέχουν, ευχαριστώ τον βουλευτή Διονύση Καλαματιανό για την παρουσία του, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του δήμου μας και όλους  τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους και όλους όσοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να έχουμε μια άρτια σε οργάνωση εκδήλωση».

 

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (22-6-2020 έως 28-6-2020) θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

  • Την Δευτέρα 22-6-2020 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Ανδρίτσαινα – Κάτω Μυγδαλιές - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα – Βρίνα – Κρέστενα.
  • Την Τρίτη 23-6-2020 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Δραγώγι – Πέτρα - Νέα  Φιγαλεία – Ζαχάρω.
  • Την Τετάρτη 24-6-2020 και κατά τις ώρες 8:00-14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ήλιδας, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Πηνειού, ακολουθώντας το δρομολόγιο Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι– Όλγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
  • Την Πέμπτη 25-6-2020 και κατά τις ώρες 17:00-24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
  • Την Παρασκευή 26-6-2020 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Βουπρασίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο – Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι - Νέα Μανωλάδα  - Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος  - Κόροιβος – Γαστούνη
  • Την Κυριακή 28-6-2020 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Ανδρίτσαινα – Κάτω Μυγδαλιές - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα – Βρίνα – Κρέστενα.

 

Η κυβέρνηση ΝΔ εξοβελίζει απασχόληση, στραγγαλίζει τις μικρές επιχειρήσεις

Του Μάκη Μπαλαούρα*

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε τη συνεχιζόμενη εκτίναξη και) για τον μήνα Μάιο 2020, του ποσοστού ανεργίας κατά 25,13% (ένα από τα μεγαλύτερα στη μεταπολιτευτική περίοδο)!!Ο αριθμός των ανέργων εκτινάχθηκε στους 1.162.955, δηλαδή 233.559 περισσότερους άνεργους από τον Μάιο 2019!

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ που κατέγραψε τους τζίρους όλων των κλάδων επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως την παρουσίασε η Εφ. Συντακτών, στις 45 μέρες της καραντίνας χάθηκαν 9 δισ. ευρώ από την αγορά και τις επιχειρήσεις, ποσό που αντιστοιχεί στο 5% του ΑΕΠ της χώρας. Και σε αυτές περιλαμβάνονται μόνο οι μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις, όχι οι μικρότερες και ατομικές, για τις οποίες τα στοιχεία θα γίνουν γνωστά μετά τον Σεπτέμβρη. Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι οι απώλειες θα αποδειχθούν διπλάσιες.

Τραγική κατάσταση, αν υπολογίσουμε και τις απώλειες από τον τουρισμό, που σύμφωνα με (μετριοπαθείς) εκτιμήσεις, θα φτάσουν τα 10 δισ.

Καλπάζει η οικονομική ύφεση

Η βαθιά οικονομική ύφεση πλήττει αλληλένδετα μισθωτούς (απολύσεις, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων), αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους επαγγελματίες-επιχειρηματίες.

Έρευνα του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕ έδειξε ότι ο τζίρος έπεσεστο 50% του περσυνού και επειδή η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα απασχολεί το 89% του εργατικού δυναμικού, οι επιπτώσεις στην εργασία είναι τεράστιες.Παράλληλα η μείωση μισθών κατά 20%-23%,οδηγεί σε ένα σπιράλ επιδείνωσης με μείωση ζήτησης>> απολύσεις >> χρεοκοπία!

Και σήμερα είμαστε ακόμα στην αρχή. Το τρίτο τρίμηνο του έτουςθα καταπέσει το μιντιακό πέπλο των κυβερνητικών εξωραϊσμώνκαι θα αποκαλυφθεί η καταστροφή…

Η κυβέρνηση ή δεν έχει συνειδητοποιήσει την υφιστάμενη (και επερχόμενη) καταστροφή ή κρατάει τις γενναίες ενέσεις ρευστότητας για αργότερα, όταν θα ξεκαθαρίσει ο ορίζοντας από την παρουσία των μικρών-μεσαίων επιχειρήσεων υπέρ των μεγάλων διεθνών-εγχώριων μεγάλων επιχειρήσεων και ομίλων. Γιατί, πως να εξηγηθεί η ανεπάρκεια και η προβληματική σύνθεση των μέτρων που μέχρι σήμερα έχει πάρει;

Κυβερνητικές ασπιρίνες σε οικονομία στην εντατική

  • Επιστρεπτέα προκαταβολή:Ενώ η αγορά στενάζει από έλλειψη ρευστότητας,οι μηχανισμοί ρευστότητας εξοβελίζουν το 90% των πληττόμενων. Στη Α΄ φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής εγκρίθηκαν μόνο 52.500, δηλαδή το 7%-8%!!
  • Λίγα λεφτά, τοκογλυφικά πανωτόκια: Η ΕΚΤ χορηγεί τεράστια ρευστότητα στις τράπεζες με αρνητικόεπιτόκιο(έως -1%),αυτές δανειοδοτούν με απίστευτα πανωτόκια, έως 8%(μέσω ΤΕΠΙΧΙΙ, Ταμείο Εγγυοδοσίας κλπ)για κεφαλαία κίνησης.Από τα 54 δισ. που μπορούν να πάρουναπό ΕΚΤ, έδωσαν μόνο 4 δισ. και ζητούν ενχρήματεςεγγυήσεις που φτάνουν το 40% του δανείου και με επιτόκια μέχρι 8%. Τις πήραν χαμπάρι και έτσι εμφανίστηκαν χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί π.χ. από Γαλλία που δίνουν,(και στην Ελλάδα),δάνεια με επιτόκιο 2%!!
  • Καταβολή πολλών μαζεμένων δόσεων:Μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν από υποχρεώσεις από 31 Ιουλίου μέχρι 30 Σεπτέμβριου,αν δε δοθεί περίοδοςχάριτος και νέες ρυθμίσεις δόσεων.Όσοι έχουν ρυθμισμένες οφειλές, πρέπει να καταβάλλουνμαζεμένα τις(τουλάχιστον 5)δόσεις που, που θα εξοντώσουν τους πάντες.
  • Πετάγονται εκτός όσες ατομικές επιχειρήσειςδεν απασχολούν προσωπικό και απαλλάσσονται από την υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων μέσω φορολογικών ταμειακών μηχανών.Δηλαδή, εξαιρούνται από το πολυδιαφημισμένο μέτρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη της επιστρεπτέας προκαταβολής 250.000αυτοαπασχολούμενοι!Αυτοί περισσεύουν! 

Να αγωνιστούμε για Μείνουμε Όρθιοι.Όλοι μαζί!

*Μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Πύργος - Σύλληψη για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο,  υπό την επήρεια μέθης.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.