518 New Articles

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας - Εμπαιγμός της Ηλείας τα μέτρα «ανακούφισης»

Για μια ακόμα φορά η ΝΔ εμπαίζει την Ηλεία. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς την εξαγγελία των μέτρων για την δήθεν «ανακούφιση» των πληγεισών από τον κορονοϊό περιοχών. Η αναστολή πληρωμών για τις οφειλές προς τις ΔΟΥ και τον ΕΦΚΑ ισχύει μόνο για τις ελάχιστες επιχειρήσεις που η δραστηριότητά τους έχει διακοπεί περισσότερο από 10 μέρες με κρατική εντολή. Και μάλιστα, μόνο για 3 μήνες!

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Κάνει πως δεν αντιλαμβάνεται τις τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της περιοχής συνολικά. Και τις επιπτώσεις αυτές δεν υφίστανται μόνο οι κλάδοι του τουρισμού και της εστίασης. Το πλήγμα είναι βαρύ για το σύνολο των επιχειρήσεων καθώς η οικονομική δραστηριότητα έχει στην πραγματικότητα περιοριστεί δραματικά.

Η απογοήτευση για την ανεπάρκεια των δήθεν μέτρων είναι έκδηλη στο νομό μας και εκφράζεται στις ανακοινώσεις των επαγγελματικών φορέων. Το ελάχιστο που οφείλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση είναι:

-       Αναστολή πληρωμών για κάθε είδους οφειλές προς τις ΔΟΥ και προς τον ΕΦΚΑ (τρέχουσες ή ρυθμισμένες) για 6 μήνες, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020.

-       Αναστολή των δόσεων δανείων προς τις τράπεζες για 6 μήνες, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020.

-       Αναστολή κατασχέσεων και εκτέλεσης κάθε είδους αναγκαστικών μέτρων στις πληγείσες περιοχές για 6 μήνες, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020.

-       Μέτρα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στις πληττόμενες επιχειρήσεις, καθώς και για τους εποχιακά εργαζόμενους κατά την τουριστική περίοδο.

Ταυτόχρονα γίνεται επιτακτικά αναγκαία η ταχύτατη ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, με προτεραιότητα στις πληττόμενες περιοχές. Το λιγότερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ανανεώσει όλες τις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού του ΕΣΥ και να ολοκληρώσει επιτέλους τις 2.500 μόνιμες προσλήψεις, 1.000 γιατρών και 1.500 λοιπού προσωπικού, που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το 2019 και οι οποίες επί Νέας Δημοκρατίας καθυστερούν υπερβολικά. Εδώ η ΝΔ δεν φαίνεται να κινείται με την «ταχύτητα φωτός», με την οποία έσπευσε να προσλάβει 1.500 ειδικούς φρουρούς, εκτός πανελλαδικών εξετάσεων και εκτός ΑΣΕΠ!

Η κατάσταση στην Ηλεία μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται. Ταυτόχρονα διογκώνεται και η οργή των ανθρώπων που βλέπουν ότι, για άλλη μια φορά, η ουσιαστική στήριξή τους δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ.

Καλούμε όλους τους φορείς του νομού, ιδιαίτερα τους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη, να σταθούν στο πλευρό των συμπολιτών τους και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να λάβει γενναίες αποφάσεις για την πραγματική στήριξη των περιοχών που πλήττονται.

 

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

Γραφείο τύπου

 

--

Όμιλος Φίλων Σταφίδας - Αναβολή της προγραμματισμένης ημερίδας, λόγω του κορωνοϊού

          Ο Όμιλος Φίλων Σταφίδας   είχε  ετοιμάσει την πραγματοποίηση ΗΜΕΡΙΔΑΣ  για την Κορινθιακή (μαύρη) σταφίδα την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020, στο Συνεδριακό Κέντρο του Διοικητηρίου στον Πύργο με θέματα:

  • Φυτωριακό υλικό. Παραγωγή αξιόπιστου πιστοποιημένου φυτωριακού υλικού
  • Διατροφική αξία της σταφίδας
  • Ποιότητα της σταφίδας. Προδιαγραφές-προυποθέσεις. Πιστοποιήσεις.
  • Μορφές συλλογικής επιχειρηματικότητας. Συνεταιρισμοί-Ομάδες παραγωγών, ΚΟΙΝΣΕΠ, clusters, Διεπαγγελματικές  οργανώσεις.
  • Προοπτικές της σταφίδας. Προτάσεις πολιτικής
  • Θέματα Μουσείου Σταφίδας.

 

       Με δεδομένες όμως τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις στο Νομό μας , τις σχετικές  με τα  κρούσματα  του κοροναϊού  και   κατόπιν των μέτρων που παίρνει η Πολιτεία για τον περιορισμό της εξάπλωσής του,  είμαστε  αναγκασμένοι  με λύπη μας να αναβάλουμε προς  το παρόν την  Ημερίδα αυτή του Ομίλου μας.

                                                                                                           Πύργος  9 Μαρτίου 2020

                                                                                                         ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ. Επικ.:  6946388622

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναβολή ταξιδιού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην Ιαπωνία

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το ταξίδι αντιπροσωπίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην αδελφοποιημένη πόλη της Ιναζάβα Ιαπωνίας, από 2 έως 9 Απριλίου, λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος, σε σχετική επιστολή του προς τους μαθητές και τα άλλα μέλη της αποστολής, αναφέρει τα εξής: «Είναι γνωστή σε όλους η κατάσταση που έχει προκύψει σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του κορονοϊού και η επίδραση της κατάστασης αυτής στα πολύωρα αεροπορικά ταξίδια. Με αίσθημα ευθύνης και επίγνωσης της δύσκολης αυτής κατάστασης, σας γνωρίζω  ότι είμαστε υποχρεωμένοι να αναβάλλουμε την προγραμματισμένη αποστολή μας στην Ιαπωνική αδελφή πόλη της Ιναζάβα από 2 έως 9 Απριλίου. Μια τέτοια αποστολή ίσως μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο μέλλον, κάτω από ευνοϊκότερες συνθήκες».

 

Σύσκεψη το βράδυ της Δευτέρας στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας - Δήμος Ήλιδας, ΕΟΔΥ, Ιατρικός Σύλλογος, Νοσοκομείο στη μάχη κατά του κοροναϊού

Στη «μάχη» για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, στην περιοχή της Αμαλιάδας, έχουν ριχθεί από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το πρόβλημα, ο Δήμος Ήλιδας, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Αμαλιάδας και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά αφού μέχρι και σήμερα, δεν έχει καταγραφή διασπορά του ιού. Όμως δεν σταματούν εδώ. Το βράδυ της Δευτέρας, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, προγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό του Δημάρχου κ. Γιάννη Λυμπέρη, με τη συμμετοχή των μελών του κλιμακίου ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην Αμαλιάδα, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης κ. Κώστα Τσαούσης, της Διοικήτριας του Νοσοκομείου κ. Ειρήνης Αγγελάκου, του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ Νίκου Σδούγα και στελεχών του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης.

Στόχος της συνάντησης ήταν να προγραμματιστούν οι δράσεις που από κοινού θα αναληφθούν, προκειμένου η κατάσταση αναφορικά με την εξάπλωση του κοροναϊού να είναι πλήρως ελεγχόμενη. Αποφασίστηκε να ενεργοποιηθούν όλοι οι φορείς του Δήμου – και οι συνταξιούχοι γιατροί – και την Παρασκευή θα συναντηθούν εκ νέου για να καθορίσουν τον τρόπο ο κάθε ένας θα κινηθεί ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που δεν είναι άλλος από τον περιορισμό του ιού.

 

 

Γιάννης Λυμπέρης : «Να μην υπάρξει εξάπλωση του κοραναϊού»

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας : «Στόχος και της τωρινής μας συνάντησης είναι να συντονίσουμε τις ενέργειές μας από τώρα και στο εξής, προκειμένου να μην υπάρξει εξάπλωση του κοραναϊού στην περιοχή μας. Από την πρώτη ημέρα που εμφανίστηκε το πρόβλημα, ο Δήμος Ήλιδας, το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας και ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης, έχουν αναλάβει δράσεις και τώρα πλέον φτάσαμε στο σημείο που οφείλουμε να θωρακίσουμε την περιοχή μας. Θα υπάρξει μια οργάνωση με ευρύτερες ομάδες που είναι σε θέση να βοηθήσουν το σκοπό μας, όπως οι συνταξιούχοι γιατροί της πόλης και άλλοι. Στα τέλη της εβδομάδας θα υπάρξει μια συνάντηση με όλες αυτές τις ομάδες προκειμένου να καθορίσουμε τις δράσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης».

 

Κώστας Τσαούσης : «Τα περιστατικά αντιμετωπίζονται όπως πρέπει»

Με τη σειρά του ο κ. Κώστας Τσαούσης είπε : «Θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μας πως το Ιατρικό Σώμα σε συνεργασία με το Δήμο Ήλιδας και τους γιατρούς του νοσοκομείου Αμαλιάδας, είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να παρέμβει εάν παρουσιαστεί θέμα. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Τα περιστατικά αντιμετωπίζονται όπως πρέπει και οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να νιώθουν σιγουριά και εμπιστοσύνη στις κρατικές δομές και τους εκπροσώπους της πολιτείας»

Στις δηλώσεις της η κ. Ειρήνη Αγγελάκου επεσήμανε :«Το νοσοκομείο Αμαλιάδας, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με τις εντολές του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του κοροναϊού»
Τέλος ο κ. Δημήτρης Ηλιόπουλος, υπεύθυνος του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ τόνισε  : «Ως εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ ήρθαμε στην Αμαλιάδας για  να συναντηθούμε με τον Δήμο, τον ιατρικό Σύλλογο τη Διοίκηση του Νοσοκομείου με σκοπό να καταγράψουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζεται με το νέο αυτό ιό. Να δούμε τη διαχείριση της κρίσης στην πόλη, γιατί υπάρχουν επιβεβαιωμένα περιστατικά ή σε κατ’ οίκον περιορισμό. Όλα αυτά συζητήθηκαν με τους φορείς για να δούμε που μπορεί ο ΕΟΔΥ να βοηθήσει. Καταλήξαμε πως θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο θα ακολουθηθεί από όλους για να μπορέσουμε αποτελεσματικά να αντιμετωπίζουμε την όλη κατάσταση».

Στην Ολυμπία αντιπροσωπία του Colorado Springs

Αντιπροσωπία από την αδελφοποιημένη πόλη Colorado Springs έφτασε στην Αρχαία Ολυμπία για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, την τιμητική συμμετοχή με ένα μέλος της στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία και τη συμμετοχή στο φόρουμ αδελφοποιημένων πόλεων.

Η αντιπροσωπία, με επικεφαλής τον Ελληνοαμερικανό κ. Χάρη Καλόφωνο, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο και τους Αντιδημάρχους, κα Ρόη Αντωνοπούλου και κ. Χάρη Σπηλιόπουλο. Ο κ. Γεωργιόπουλος καλωσόρισε τα μέλη της αποστολής και εξέφρασε τη λύπη του που, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν θα είναι δυνατή η παρουσία τους στο αρχαίο στάδιο για να παρακολουθήσουν την Αφή. Μεταξύ των δύο πλευρών επιβεβαιώθηκαν οι ιδιαίτεροι δεσμοί των δύο πόλεων που απορρέουν από την αδελφοποίηση ενώ έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Συνάντηση Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες

Ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας  Μαρίνος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, τη Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Γεωργία Πλώτα,  τους αρμόδιους ιατρούς του ΕΟΔΥ Δημήτριο Ηλιόπουλο και Γιώργο Δελλή στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού στον Δήμο Πηνειού.

Ο Δήμαρχος Πηνειού έκανε σαφές ότι  αποτελεί επιτακτική ανάγκη να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στον πυρήνα του προβλήματος,  δίνοντας τη μάχη μας καθημερινά στο πεδίο της ενημέρωσης και της λήψης απαραίτητων μέτρων. Συνέστησε ψυχραιμία,  αυξημένη προσοχή και εφαρμογή των οδηγιών ιδιαίτερα από τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, οι οποίοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.  Τόνισε πως θα πρέπει να γίνεται σωστή ενημέρωση των πολιτών από τους επίσημους φορείς, ώστε να αποφευχθεί η τρομολαγνεία και  ο στιγματισμός ανθρώπων και κοινωνικών ομάδων. Τέλος     αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που έχουν προκύψει στους επαγγελματίες του Δήμου, τονίζοντας ότι η αγορά έχει μπει σε φθίνουσα πορεία και πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιητικά για να ανατρέψουν την πορεία αυτή και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Κυβέρνηση θα δει άμεσα το πρόβλημα στη πραγματική του διάσταση.

Στη συνέχεια οι αρμόδιοι  εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ  Δημήτριος Ηλιόπουλος και Γεώργιος Δελλής,  συνιστώντας ψυχραιμία και αυξημένη προσοχή, επισήμαναν ότι επιβάλλεται  η κατάρτιση οργάνωσης ενός τοπικού σχεδίου ετοιμότητας που θα οδηγήσει στη σωστή εκτίμηση και αντιμετώπιση της κατάστασης. Αναφέρθηκαν στα μέτρα τα οποία αφορούν στη σχολαστική υγιεινή ως το βασικό μέτρο πρόληψης εξάπλωσης του ιού και πως οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και κυρίως να συνειδητοποιήσουν ότι ο περιορισμός της εξάπλωσης είναι μέρος και της δικής τους ευθύνης. Σημείωσαν επίσης πως θα βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Δήμο για ότι χρειαστεί.

 Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος

στην τοποθέτησή του – μεταξύ άλλων – ανέφερε : «Αυτή τη στιγμή η περιοχή και ο Νομός Ηλείας συνολικά δέχεται το βάρος πολλών αρνητικών εξελίξεων και υπάρχουν αλυσιδωτές αντιδράσεις που συμπαρασύρουν πολλούς κλάδους επαγγελματιών και επιχειρήσεων, που θίγονται βάναυσα από την επικρατούσα κατάσταση.

   Όσον αφορά στα μέτρα, έχουμε διαβεβαίωση από το Υπουργείο Οικονομικών ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα εξεταστεί η λήψη νέας δέσμης μέτρων, πιο στοχευμένων και ουσιαστικών αυτή τη φορά.

   Το μείζον ζήτημα είναι η δημόσια υγεία. Δε θέλω να μπω στη διαδικασία για πιθανές αστοχίες και παραλείψεις. Πρέπει να τηρούμε το σχέδιο που έχει προβλεφθεί από το Υπουργείο Υγείας και να ακολουθούμε τις οδηγίες του αρμόδιου οργανισμού

   Πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και ψυχραιμία να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση όπως διαμορφώνεται και εξελίσσεται τις επόμενες ημέρες.

   Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγηθούμε σε ακραίες συμπεριφορές και αντιδράσεις που κατατείνουν στον στιγματισμό συνανθρώπων μας και κοινωνικών ομάδων. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τις τελευταίες ημέρες αναλωνόμαστε σε συζητήσεις για την εκκλησία, για την Θεία κοινωνία.

   Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητας Ηλείας εμπράκτως είναι δίπλα σε όλους τους δήμους και σ’ εσάς γιατί είστε ο πιο θιγόμενος δήμος, γι’ αυτό και είμαστε σήμερα εδώ με τους συνεργάτες μου"

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης  ο Διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας Θεόδωρος Λάμπος, η Διευθύντρια Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Ηλείας  Πηνελόπη Σουδενιώτη, η Ακριβή Ζάρρα από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε Ηλείας, οι Ιατροί της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ Νίκος Μπαραμπάτης και Δημήτριος  Δανίκας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ηλείας Μαρία Μπίλια και  Χρήστος Μπιλίρης , οι Αντιδήμαρχοι Πηνειού Σπύρος Βασιλείου, Γεώργιος Παναγούλιας, Γεώργιος Κολοκατίνης, Νίκος Μαφρέδας, ο Πρόεδρος Ν.Π. Πολιτισμού Δημήτρης Βασιλόπουλος καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων του Δήμου Πηνειού.

Ακολούθησε ενημέρωση του κοινού στην πλατεία Ελευθερίας στη Γαστούνη, όπου απαντήθηκαν εύλογα ερωτήματα των παρευρισκομένων από την πλευρά του ΕΟΔΥ και του Δήμου.

 

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραμπεζικών Ν. Ηλείας για τις εκλογές του

Τις επόμενες ημέρες-τέλος του μήνα- λήγει η θητεία του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ηλείας,που αποτελείται από εν ενεργεία και συνταξιούχους τραπεζικούς και καλούνται,να εκλέξουν Νέο ΔΣ.
Για ημέρα των εκλογών ειχε οριστεί η 15η Μαρτίου ημέρα Κυριακή από 10.30 πμ μέχρι 14 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, 28ης Οκτωβρίου 54Αα, Α όροφος στον Πύργο.
 
Λόγω των εκτάκτων συνθηκών αναβάλλονται,μέχρι νεωτέρας ..
 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.