518 New Articles

Με απόφαση του Δημάρχου κ. Γιάννη Λέντζα - Προληπτική απολύμανση σχολείων και Δημοτικών κτιρίων

Με αίσθημα ευθύνης, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης θα πραγματοποιήσει απολυμάνσεις σε σχολεία και δημόσια κτίρια ως μέτρο πρόληψης και προαγωγής της υγείας των Δημοτών κατά του κορωνοϊού.

Με απόφαση του Δημάρχου κ. Λέντζα Γιάννη, ειδικά συνεργεία, θα απολυμάνουν για προληπτικούς λόγους, όλα τα δημόσια κτίρια του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Η απολύμανση των κτιρίων θα ξεκινήσει αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου και θα περιλαμβάνει τα δημοτικά κτίρια, καθώς και τα κτίρια στα οποία υπάρχει συνάθροιση κοινού.

Συγκεκριμένα, θα απολυμανθούν, τα κτίρια, της Αστυνομικής Υπηρεσίας Λεχαινών, και Βάρδας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, τα Κ.Α.Π.Η. σε όλο το δήμο, το Ειρηνοδικείο Μυρτουντίων, τα Δημαρχεία Λεχαινών, Βάρδας, Κυλλήνης, Κάστρου, και Ανδραβίδας, το Κέντρο Κοινότητας στα Λεχαινά, το Δημοτικό Σινεμά «Σινέ Άστρον», το κλειστό Γυμναστήριο «ΑΕΘΛΙΟΝ», τα κτίρια που στεγάζονται τα ιατρεία Ανδραβίδας, Στρουσίου, Νεοχωρίου, και Νέας Μανολάδας, καθώς και όλα τα σχολικά κτίρια, (39 σχολεία) της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβάνοντας τους βρεφονηπιακούς, τους παιδικούς σταθμούς, και τα νηπιαγωγεία που λειτουργούν με ευθύνη του Δήμου.

 

Δήμος Πύργου - Ανακοίνωση για την εξυπηρέτηση δημοτών

                                                                             Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

                   Ανακοινώνεται εκ του Τμήματος Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου του Δήμου Πύργου Ν.Ηλείας ότι λόγω εκτάκτου ανάγκης  η εξυπηρέτηση των δημοτών θα γίνεται με αυτεπάγγελτη αναζήτηση μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών και του τμήματός μας  ( ΕΦΚΑ,Εφορία,Σύλλογος Πολυτέκνων,ΟΑΕΔ ,Νοσοκομείο,Δικαστήρια,ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού ,Στρατολογία,λοιπά ασφαλ.ταμεία,Σχολεία,  κλπ)  μέσω ΦΑΞ και email.

                  Αυτεπάγγελτη αναζήτηση μπορεί να γίνει μόνο  για τα κάτωθι :

  1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης .
  2. Πιστοποιητικό γεννήσεως .
  3. Πιστοποιητικό εγγραφής στα ΜΑ.
  4. Πιστοπ.οικογεν. κατ/σης Στρατολογίας (για μειωμένη θητεία)
  5. Ληξ.πράξεις (γεννήσεως,γάμου,θανάτου, κλπ.)

                   Επίσης θ΄αποστέλλονται ταχυδρομικώς κατόπιν αιτήσεως  του ενδιαφερόμενου μέσω ΦΑΞ ή email τα ανωτέρω  πιστοποιητικά στους δημότες εάν επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν στον ιδιωτικό τομέα (π.χ. Τράπεζες , ΟΤΕ,ΔΕΗ κλπ).

                      Σχετικά με τα πιστοποιητικά εγγυτέρων συγγενών  θα δίνονται κατόπιν ειδικής συνεννόησης με το Τμήμα μας στο ανωτέρω τηλέφωνο Δημοτολογίου .

 

--

 ____________________________________________________________________
Δήμος Πύργου 
Γραφείο Δημάρχου 
 
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
 

Σύνδεσμος των εν Αθήναις Πυργίων - Αναβολή της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσής του

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της υγείας μας και συμβάλλοντας στη γενική προσπάθεια περιορισμού των συναθροίσεων λόγω του κορονοϊού, αποφασίσαμε την αναβολή της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου μας που είχε οριστεί για την Παρασκευή 13 Μαρτίου και την Κυριακή 15 Μαρτίου.

 

Ο Πρόεδρος                                                                   Η Γ.Γραμματέας

Δημήτρης Δουφεξής                                                       Πέλλη Κουκουμέλη

 


--

Σύνδεσμος των εν Αθήναις Πυργίων

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΩΣΗ Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ - Απαιτούνται περισσότερα για την «πληγωμένη» αγορά μας

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ

ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

ΕΒΕ ΚΑΙ ΟΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ

ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

 

 

 

 

Η στήριξη πρέπει να

είναι άμεση και για το

σύνολο των επιχειρήσεων του τόπου

 

 

 

 

Οι πρώτες ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης της αγοράς και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την «ακινησία» λόγω κορωνοϊού, βρίσκονται στη θετική κατεύθυνση αλλά δεν αρκούν μόνο αυτά. Είναι ωστόσο η πρώτη κίνηση της κυβέρνησης και αναμφίβολα θα εξετασθούν περαιτέρω τα δεδομένα ώστε όπου χρειάζεται να γίνουν  και οι ανάλογες διορθώσεις   για να ενισχυθούν πραγματικά και να βγούν από το αδιέξοδο τους επαγγελματίες μας.

 

Τη δήλωση αυτή έκανε χθες ερωτηθείς σχετικά ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος επισημαίνοντας την τεράστια ύφεση που έχει αιφνιδιαστικώς προκύψει στον τοπικό επιχειρηματικό κόσμο και τις ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες, όχι μόνο για επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να κλείσουν, αλλά για το σύνολο της αγοράς.

 

Ο κ. Νικολακόπουλος μάλιστα κατέθεσε άμεσα αναφορά στη Βουλή για τους αρμόδιους υπουργούς με τις επιστολές του Επιμελητηρίου Ηλείας και την Επιστημονικών και Επαγγελματικών Συλλόγων καθώς και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας με τις οποίες παρουσιάζεται αναλυτικά η διαμορφωθείσα κατάσταση και ζητούνται εκτάκτως συγκεκριμένα μέτρα με οικον. ελαφρύνσεις με δεδομένη την εξάπλωση του κορωνοϊού.

 

Στη δήλωσή του εξάλλου ο Ηλείος βουλευτής κάνει πέραν των άλλων ιδιαίτερη μνεία στον τουριστικό τομέα που δέχθηκε από την πρώτη στιγμή ισχυρό και απόλυτο πλήγμα από τη νέα κρίση αφού έχει «εξαφανισθεί» ο τουρισμός από τον Νομό μας, που αποτελούσε βασικό αιμοδότη της τοπικής και κατ' επέκταση της Ελληνικής Οικονομίας.

 

Ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία, καταστήματα εστίασης και άλλες συναφείς επιχειρήσεις έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη οικονομική καταστροφή και αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά ζητήματα ρευστότητας ενώ ταυτοχρόνως δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε διάφορες υποχρεώσεις όπως δάνεια, οφειλές σε εφορία, τράπεζες κλπ.

 

ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥΣ

 

Αν οι επιχειρήσεις μας δεν τύχουν των ανάλογων πρόσθετων και αποτελεσματικών μέτρων είναι δύσκολο να επανέλθουν σε μορφή κανονικότητας και ομαλής λειτουργίας και δεν αποκλείεται πολλές από αυτές σύντομα να καταρρεύσουν, τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος και σημείωσε:

 

«Είναι χαρακτηριστικό ότι με αγωνιώδη τρόπο οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών Οργανισμών της Ηλείας, εκτός από την αναστολή του ΦΠΑ και της πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών ζητούν τις ανάλογες πιστωτικές διευκολύνσεις και τις ρυθμίσεις οφειλών (π.χ. πυρόπληκτα δάνεια) από τις Τράπεζες, την προσαρμογή προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που θα ενισχύσουν το τοπικό επιχειρείν, την αποζημίωση για απώλεια εισοδήματος καθώς τίποτα σχεδόν δεν κινείται στην περιοχή μας, αλλά και ένα ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης προβλημάτων για δραστηριότητες που ουσιαστικά είναι σήμερα απενεργοποιημένες με τη σχετική εφαρμογή των περιορισμών.

 

Ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρει ότι χρειάζεται η προσεκτική εξέταση όλων των προτάσεων και στη βάση αυτή εκτιμά ότι θα πρέπει να περιμένουμε μία περαιτέρω κυβερνητική παρέμβαση με νέες ανακοινώσεις που θα ανακουφίσουν οικονομικά για συγκεκριμένο χρόνο διάστημα και χωρίς εξαιρέσεις τους επιχειρηματίες μας.

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου - Ολυμπίας: Αλλαγή ώρας της συνέντευξης τύπου για κορωνοϊό, Τρίτη 10-03-20, ώρα 13:45, γραφεία Ι.Σ.Π.Ο.

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ- ΟΛΥΜΠΙΑΣ
                                Ν.Π.Δ.Δ.
Γρηγορίου Ε΄ 1 - Τ.Κ. 27131 -  Πύργος Ηλείας
Τηλ: 2621022311  Φαξ: 2621020044
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  website: www.ispyrgou.gr
 
Πύργος    10-03-2020
 
 
Προς:  ΜΜΕ
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ  COVID-19 (ΚΟΡΩΝΟΪΟ)
 
Σας ενημερώνουμε  ότι η  συνέντευξη  τύπου που  θα δοθεί από το Δ.Σ. 
του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας  σήμερα  Τρίτη
10  Μαρτίου  2020  ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ  στις  13:45    στα γραφεία  του
Συλλόγου  με  θέμα  ενημέρωση σχετικά  με εξάπλωση
του  κορωνοϊού στην περιοχή μας.
 
Παρακαλούμε όπως διαμορφώσετε  αντίστοιχα το πρόγραμμά σας  βάσει της 
παραπάνω  νέας ώρας πραγματοποίησης
 
 
                                        Για  το Δ.Σ. του Ι.Σ.Π.Ο.
 
 
                  Ο  Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας
 
 
                Νίκος  Κατσαρός                    Χρήστος  Γιαννικούλης

Μέτρα στήριξης και ανακούφισης των επιχειρήσεων όλων των περιοχών που πλήττονται από τον κορωνοϊό ζήτησε ο βουλευτής Ηλείας Κ. Τζαβάρας - Κ. Τζαβάρας: «Επείγουσα ανάγκη να επανεξεταστούν τα μέτρα στήριξης»

Την ανάγκη επανεξέτασης των μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση υπογράμμισε ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας, ζητώντας να ληφθούν άμεσα νέες αποφάσεις που να καλύπτουν όλο το φάσμα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Ο Κώστα Τζαβάρας τόνισε ότι ηαλματώδης εξάπλωση του ιού έχει επιφέρει ισχυρό πλήγμα στην τουριστική κίνηση του Πύργου, της αρχαίας Ολυμπίας και γενικά της Ηλείας,  με χιλιάδες ακυρώσεις κρατήσεων και αφίξεων ενόψει της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας,που πλέον αγγίζουν το 100% για τον Μάρτιο και έχουν βυθίσει οικονομικά τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η εύλογη ανησυχία των Ηλείων πολιτών έχει επηρεάσει σημαντικά την εμπορική κίνηση σε όλες τις πόλεις του νομού, με συνέπεια να έχει μειωθεί κατακόρυφα ο τζίρος σε κλάδους όπως η εστίαση, οι μεταφορές κ.α., με συνέπεια να ελλοχεύει κίνδυνος για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και για την απώλεια δεκάδων θέσεων εργασίας.

Ο Ηλείος βουλευτής επισήμανε ότι είναι αδήριτη ανάγκη να συμπληρωθούν τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν χθες, ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των επαγγελματιών που έχουν υποστεί πολύ σοβαρή οικονομική ζημιά από τον κορωνοϊό.

«Είναι επείγουσα η ανάγκη να επανεξεταστούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τα αρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού. Θα πρέπει να ληφθούν εκ νέου οι αναγκαίες αποφάσεις που θα προβλέπουν την υποστήριξη όλων ανεξαιρέτως των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον ιό και έχουν απωλέσει σημαντικό εισόδημα και όχι μόνο αυτών που αναγκάστηκαν να κλείσουν με κρατικές αποφάσεις», τόνισε.

 

Αυγερινοπούλου προς Σταϊκούρα και Τριαντόπουλο, ΓΓ Υπ. Οικονομικών: Επώδυνες οι Επιπτώσεις του COVID-19 στην τοπική οικονομία. Πρόσθετη στήριξη στην οικονομία του Ν. Ηλείας – Τα μέτρα για την Ηλεία δεν αρκούν

Με τον Υπ. Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, και τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, επικοινώνησε σήμερα η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., ώστε να μεταφέρει το αίτημα των πρόσθετων οικονομικών μέτρων, τα οποία είναι αναγκαία για την στήριξη της τοπικής οικονομίας, μετά από την απώλεια εσόδων που προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις, λόγω των εκτεταμένων κρουσμάτων από τον Κορονοϊό COVID-19. Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα μέτρα που αφορούν περιοχές και κλάδους, όπου διακόπτεται η δραστηριότητα με κρατική εντολή για πάνω από 10 ημέρες. Η πρώτη δέσμη άμεσων μέτρων στήριξης που εξήγγειλε το Υπουργείο Οικονομικών αφορά, μεταξύ άλλων, την αναστολή πληρωμών τρεχουσών υποχρέων, ΦΠΑ και δόσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών μέχρι 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομικών, αυτή είναι μια πρώτη δέσμη αναγκαίων οικονομικών μέτρων, αλλά όχι και η τελική. Νεότερα, πιο ουσιαστικά μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης θα μπορέσουν να ανακοινωθούν μετά την ερχόμενη Δευτέρα και την πραγματοποίηση του Eurogroup, όπου θα τεθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τα σχετικά ζητήματα από την χώρα μας, αλλά και τις άλλες χώρες οι οποίες έχουν πληγεί από τον COVID-19. Όπως δήλωσε και ο Υπουργός Οικονομικών στην  οικονομία, τα δεδομένα και οι μέχρι σήμερα εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι επιπτώσεις θα είναι μεν παροδικές, αλλά τελικά θα είναι πολύ πιο σημαντικές και επώδυνες από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Αυγερινοπούλου προς Βορίδη, Άδωνη και Θεοχάρη: Πρόσθετα οικονομικά μέτρα, στήριξη σε Τουρισμό και τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

 

Τις επιστολές του Επιμελητηρίου Ηλείας και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), αλλά και τις προτάσειςτης Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας, των Εμπορικών Συλλόγων Αμαλιάδας, Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου υπέβαλε η Δρ. Αυγερινοπούλου στο Υπουργείο Τουρισμού, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, και Οικονομικών, καθώς τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας είναι μεν προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται να συμπληρωθούν με νέα πρόσθετα μέτρα, καθώς η τοπική οικονομία πρόκειται μεσοπρόθεσμα να πληγεί έτη περαιτέρω. Συγκεκριμένα, νέα οικονομικά μέτρα πρέπει να υιοθετηθούν προς στήριξη των επιχειρήσεων που, δεν έκλεισαν μεν μετά από κρατική εντολή (εκπαιδευτικά κέντρα, θέατρα, κινηματογράφοι, αθλητικά συγκροτήματα), αλλά και πλήθος άλλων επιχειρήσεων που τις έκλεισε η ίδια η αγορά, καθώς ο τζίρος τους περιορίστηκε σε χαμηλότατα όρια. Τέτοιες είναι για παράδειγμα οι τουριστικές επιχειρήσεις με ποσοστά ακυρώσεων 100% όπως ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά πρακτορεία, οι μεταφορές, τα καταστήματα τουριστικών ειδών, οι επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και κάθε άλλη συναφής δραστηριότητα. Διατηρούνται δε επιφυλάξεις για την μέτρηση των επιπτώσεων στη αγορά των εξαγωγικών επιχειρήσεων που διακινούν το σύνολο της αγροτικής παραγωγής από το Νομό Ηλείας.

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.