518 New Articles

Διονύσης Καλαματιανός για την εμφάνιση του κορονοϊού στο νομό μας: Απαραίτητα τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου διασποράς του Covid-19

Στη Βουλή τοποθετήθηκε ο Διονύσης Καλαματιανός για την εμφάνιση του κορονοϊού στο νομό μας. 

Συμμετέχοντας στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής τόνισε:

«Καταρχάς, να ευχηθούμε καλή ανάρρωση και περαστικά στους ασθενείς. Συνιστούμε ψυχραιμία και όχι πανικό. Είναι απαραίτητη η τήρηση κανόνων πρόληψης και προστασίας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχουν μέτρα προστασίας για το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων μας, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της κρίσιμης αυτής κατάστασης.»

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε ο βουλευτής για τα κρούσματα συνομίλησε με ιατρούς, ιατρικούς συλλόγους, διοικήσεις και εκπροσώπους εργαζομένων στα νοσοκομεία, δημάρχους, και άλλους φορείς. Επεσήμανε ότι επιδιώκουμε το συντονισμό, την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού ζητήματος. Η εξέλιξη της νόσου απαιτεί άμεσα μέτρα πρόληψης, έλεγχο της διασποράς, υπευθυνότητα και τήρηση των οδηγιών των επιστημόνων. Χρειάζεται να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα θωράκισης της Ηλείας, εστιάζοντας στα λιμάνια του Κατακόλου και της Κυλλήνης, που είναι πύλες εισόδου και εξόδου, έχουν μεγάλους κύκλους εργασιών και αποτελούν σημείο αναφοράς του νομού μας.

 

Δεν θα πραγματοποιηθεί η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας το Σάββατο 7 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους

Σύμφωνα με την 022/2020 αριθμ. Πρωτοκ. 4632 απόφαση Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη και σε πλήρη εναρμόνιση με τα έκτακτα προληπτικά μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τους επαγγελματίες, ότι το Σάββατο 7 Μαρτίου δεν θα πραγματοποιηθεί η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Αμαλιάδας για προληπτικούς λόγους.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας,το θέατρο Απόλλων θα παραμείνει κλειστό σήμερα Πέμπτη 5/3 και αύριο Παρασκευή 6/3.
Για την συνέχιση των παραστάσεων της ομάδας τέχνης Δούρειος Ίππος θα υπάρξει ενημέρωση εφόσον έχουμε νεότερες οδηγίες από τις αρμόδιες αρχές.
Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΠ
Χάρης Μικελόπουλος

Ανακοίνωση Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για διακοπή Λαϊκών αγορών λόγω Κορωνοϊού

Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής που θα επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού, ανακοινώνει ότι τόσο η λαϊκή αγορά της Ανδραβίδας την Παρασκευή 06/03/20, όσο και η κυριακάτικη αγορά της Νέας Μανολάδας στις 08/03/20 δε θα πραγματοποιηθούν.
Παρακαλούμε όλους τους εμπόρους –συμμετέχοντες να σεβαστούν την απόφαση της Δημοτικής Αρχής και να μην προσέλθουν στους τόπους διεξαγωγής , έχοντας σα γνώμονα την προφύλαξη της δημόσιας υγείας.
 
 

Αναστέλλεται η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βάρδα

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, αναστέλλεται η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βάρδα.
Από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας
 

Δελτίο τύπου Δήμου Αρχ. Ολυμπίας - Ματαιώνεται το 2ο Διεθνές Συμπόσιο Αστυνομικών στην Αρχαία Ολυμπία

Ματαιώνεται το 2ο Διεθνές Συμπόσιο Αστυνομικών, που είχε προγραμματιστεί να γίνει από 9 έως 13 Μαρτίου 2020 από το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Ο λόγος της ματαίωσης είναι σύνθετος και αφορά, αφενός την κατάσταση που έχει προκύψει με το μεταναστευτικό ζήτημα στη χώρα μας, αφετέρου τους γενικότερους περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού.

Ο Α. Νικολακόπουλος για τα κρούσματα κορονοϊού

Ψυχραιμία και νηφαλιότητα συνιστά ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, μετά την εμφάνιση των κρουσμάτων κορονοϊού και στο νομό Ηλείας.

Σε σύντομη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Αυτή τη στιγμή , που ο κορονοϊός έφτασε και στην περιοχή μας, απαιτείται ψυχραιμία, νηφαλιότητα και προσοχή. Ακούμε σε κάθε βήμα τις συστάσεις των ειδικών και ακολουθούμε όλοι πιστά το σχέδιο αποτροπής μετάδοσης του ιού.

Με δύναμη και αισιοδοξία. Όλα θα πάνε καλά».

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.