519 New Articles

Συνάντηση Αυγερινοπούλου με Υπουργό Πολιτισμού για Αρχαία Ολυμπία

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη, πραγματοποίησε η Δρ.Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας,Ν.Δ., για τα θέματα της προώθησης του πολιτιστικού και τουριστικού πλούτου της Αρχαίας Ολυμπίας.Η Δρ. Αυγερινοπούλου, η οποία υποδέχτηκε την κα Μενδώνη στον αρχαιολογικόχώρο της Παγκόσμιας Πόλης Σύμβολο της Εκεχειρίας και Γενέτειρα των ΟλυμπιακώνΑγώνων συζήτησε με την Υπουργό, καθώς και με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων,κα Κόλλια, την επέκταση των έργων του αρχαιολογικού χώρου, προεχόντος του Γυμνασίου,αλλά και σειρά άλλων έργων τα οποία έχουν σταματήσει και θα πρέπει να επανεκκινηθούντο συντομότερο δυνατό, ώστε να προσλάβει η Ολυμπία τις διαστάσεις που θα έπρεπε να έχει,όπως η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Ναού του Διός. 

 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην προώθηση του ψηφιακής αποτύπωσης του αρχαιολογικού χώρουσε λογισμικό της Microsoft, έργο το οποίο προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft κατά τη συνάντησή τους στο Davos της Ελβετίας στα πλαίσια τουΠαγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ στις 23 Ιανουαρίου 2020.

Εν συνεχεία συναντήθηκαν με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Μουσείο και τον αρχαιολογικόχώρο και συζήτησαν τόσο τα εργασιακά τους ζητήματα, όσο και ζητήματα για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου. 

 

Τόσο η Δρ. Αυγερινοπούλου όσο και η κα Μενδώνη θα επισκεφτούν εκ νέου την Αρχαία Ολυμπίαγια την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στις 11 και 12 Μαρτίου. 

 

Ανοιχτή συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ στη Γαστούνη, Τετάρτη 4-3-2020

Σε πλήρη δραστηριότητα βρίσκονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, μετά και τις πολύ επιτυχημένες ανοιχτές εκδηλώσεις του κόμματος και ιδιαίτερα τη μεγάλη απήχηση που είχε η παρουσία στην Ηλεία του προέδρου Αλέξη Τσίπρα. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι εγγραφές νέων μελών στο κόμμα είτε μέσω της πλατφόρμας isyriza είτε αυτοπροσώπως με πολύ μεγάλη προσέλευση.
Την Τετάρτη 4 Μαρτίου, στις 7 μμ, θα πραγματοποιηθεί, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαστούνης, συνεδρίαση στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής, με τις Συντονιστικές Επιτροπές των Οργανώσεων Μελών Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας - Κυλλήνης. Θα συζητηθούν οργανωτικά ζητήματα και ο οδικός χάρτης για το 3ο Συνέδριο. Η συνεδρίαση είναι ανοιχτή για τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.
 

--

ΣΥΡΙΖΑ  Ηλείας

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Ειδικοί φρουροί με fast track διαδικασίες, με fast track επικινδυνότητα

Του Μάκη Μπαλαούρα*

Ο κ. Μητσοτάκης τήρησε μια από τις ελάχιστες προεκλογικές δεσμεύσεις του. Αυτή της πρόσληψης 1.500 ειδικών φρουρών. Όμως με το παραδοσιακό τρόπο της Δεξιάς, τον ρουσφετολογικό. Όχι από διαγωνισμό με ή μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ με ειδικές απαιτήσεις, αλλά από 3μελή επιτροπή, που για ξεκάρφωμα υπήρχε και ένας εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ.

Πέραν τη προσκόμιση του απολυτηρίου Λυκείου, τα υπόλοιπα τυπικά πιστοποιητικά, οι υποψήφιοι  υπογράψαν υπεύθυνη δήλωση, που διαβεβαίωναν (!) πως έχουν λευκό ποινικό μητρώο, καθώς και πως είναι κάτοχοι τίτλων σπουδών.

Σύμφωνα μεκαταγγελία της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου,αποκαλυφτήκαν πλαστές βεβαιώσεις ποινικών μητρώων, που προσκόμισαν εκ των υστέρων. Επίσης προσκόμισαν και πλαστά πιστοποιητικά γνώσης ξένης γλώσσας!

Ελλιπής και η ψυχική-διανοητική εξέταση

Το σημαντικότερο όμως ήταν η με fast track «εξέταση των σωματικών, ψυχικών και διανοητικών προσόντων με υγειονομικές εξετάσεις και ψυχοτεχνικέςδοκιμασίες», από επιστήμονες ψυχολόγους και ψυχαναλυτέςαξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

Από πληροφορίες μας, για πρώτη φορά στις προσλήψεις σωμάτων ασφαλείας δεν κατέστη δυνατόν να τηρηθεί από τους ψυχολόγους και ψυχαναλυτέςη απαραίτητη επιστημονική διαδικασία εξέτασης των υποψήφιων. Και αυτό γιατί τους φόρτωσαν 2.500 υποψήφιους να τους εξετάσουν μέσα σε 4 μέρες, δηλαδή 120 -140 υποψήφιους ο κάθε επιστήμονας τη μέρα! Ούτε και τους δόθηκε η δυνατότητα επανεξέτασης, των ασαφών ή προβληματικών περιπτώσεων.Θυμίζουμε,ως συναφή ένδειξη για τη σοβαρότητα του θέματος, τα έτη 2017-2018 εξετάστηκαν ψυχολογικά από την υπηρεσία 30.000 αστυνομικοί και αφαιρέθηκαν 700 όπλα!

Ούτε, όμως οι προσληφθέντεςεκπαιδεύτηκαν επαρκώς. Αντί της 2ετούς εκπαίδευσης των αστυνομικών ή τουλάχιστο την εκπαίδευση 6-8 μηνών για τους ειδικούς φρουρούς, αυτοί εκπαιδεύτηκαν μόνο για 2 μήνες και μετά τους ξαμόλησαν στη κοινωνία με τις γνωστές προκλητικές παραβατικές συμπεριφορές των ειδικών φρουρών.  Και όλα αυτά με σκοπιμότητα την εφαρμογή του συνθήματος της ΝΔ «Νόμος και Τάξη», που ούτε νόμους ούτε τάξησέβονται.Ανομία, βία και αταξία επιβάλλεται στους πιο αδύναμους ή σε ομάδες της κοινωνίας που αντιστέκονται, όπως στα νησιά ή σε καταστολή καταλήψεων που σε άλλα κράτη θεσμοθετήθηκε η παρουσία τους.

Έτσι, και σε συνάφεια με τις χολιγουντιανές εφόδους και το «εσείς είστε το κράτος» του αείμνηστου, που αναβιώνει στις μέρες μας, οι ειδικοί φρουροί με το τσαμπουκά της στολής και του όπλου, ορμούν στην ΑΣΟΕΕ, και μάλιστα εκτός υπηρεσίας απειλώντας να πυροβολήσουν ή πυροβολούν το μπαμπρίζ αυτοκινήτου οδηγού για προσωπική τροχαία μεταξύ τους διαμάχη. Ένα πλήθος παραβατικών συμπεριφορών με εφόδους, αλαΦαρΟυέστ, σε κέντρα διασκέδασης με πυροβολισμούς τρομοκρατώντας έφηβους

θυμίζουμε, ότι και ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου ήταν ο ειδικός φρουρός Κορκονέας.

*(από την εφημερίδα «Εποχή»)

Αυγερινοπούλου: Συνάντηση για ΣΧΟΟΑΠ Αμαλιάδος, Χάβαρι, Κουρούτα και Πηνεία

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, τον Αντιδήμαρχο Ήλιδας αρμόδιο για την Χωροταξία και το Περιβάλλον, κ. Φουντά Αθανάσιο, και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο,με βασικό αντικείμενο την βελτίωση και ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού του Δήμου Ήλιδας σε όλο του το εύρος.

Ο κ. Αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδοςπραγματοποίησαν μια καθόλα κατατοπιστική και λεπτομερή αναφορά για τα ανοιχτά ζητήματα του Δήμου Ήλιδας από άποψης πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού. Συζήτησαν με τον κ. Μπακογιάννη, ο οποίοςέλκει την καταγωγή του από το Δήμο Ήλιδας, για το πως θα μπορούσανμέσα από τηνέγκαιρη υλοποίηση των ΣΧΟΟΑΠ να εξοπλιστούν με τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε η Αμαλιάδα να γίνει ακόμα πιο λειτουργική και φιλική προς τους κατοίκους της, δίνοντας νέες δυνατότητες ανάπτυξης. Η Δρ. Αυγερινοπούλου προσέθεσε ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της Αμαλιάδος,σημαντικής πόλης του Νομού που φιλοξενεί έντονη εμπορική, τουριστική και αγροτική δραστηριότητα. Ιδιαίτερη τουριστική ώθηση θα πρέπει να δοθεί στην Κουρούτα, όπως επισήμανε η κα Βουλευτής, και ως εκ τούτου ο πολεοδομικός σχεδιασμός θα πρέπει να επιτρέψει την διεύρυνση της περιοχής.

Η συζήτηση, δε, για τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Πηνείας, ήταν εκτεταμένη, έτσι ώστε εκτός από την αγροτική ανάπτυξη να μπορούν να φιλοξενήσουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως τον αγροτουρισμό, έχοντας εξοπλιστεί με τα κατάλληλα εργαλεία του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού προς εξυπηρέτηση των νέων δραστηριοτήτων, για τις οποίες είναι κατάλληλη η περιοχή.Αναμένεταιτο επόμενο χρονικό διάστημα και σχετική επίσκεψη του κ. Μπακογιάννη στον Νομό.

 

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου των εν Αθήναις Πυργίων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση

Των μελών του Συνδέσμου των εν Αθήναις Πυργίων

που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Μάρνη, αριθμός 12), με ΑΦΜ 090300693, ΔΟΥ Δ’ Αθηνών, έχει δε συσταθεί και λειτουργεί νόμιμα, δυνάμει της υπ’αριθμ. 1165/08.02.1934 Απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, όπως τροποποιήθηκε διαδοχικά κατά τα έτη 1955, 1973, 2006 και 2017 και ισχύει.

Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό του Συνδέσμου, καλούνται τα έως την ημέρα της Συνελεύσεως ταμειακά ενήμερα μέλη αυτού, στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την 13η Μαρτίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00, στα κεντρικά γραφεία του Συνδέσμου (οδός Μάρνη, αριθμός 12, 1ος όροφος, Αθήνα), προκειμένου να αποφασίσουν επί των κατωτέρω θεμάτων ημερησίας διάταξης:

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

1.       Λογοδοσία των πεπραγμένων κατά το έτος 2019.

2.       Ταμειακός απολογισμός και ισολογιστική κατάσταση του διαχειριστικού έτους 01.01.2019 - 31.12.2019.

3.     Έγκριση του οικονομικού απολογισμού, των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου και των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης που έληξε την 31.12.2019

 

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα γίνει την 15η Μαρτίου 2020, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00.

Υπενθυμίζεται ότι η επαναληπτική Γενική Συνέλευση έχει απαρτία, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών.

Ταμειακά ενήμερα είναι όσα μέλη έχουν εξοφλήσει τη συνδρομή του έτους 2020. Οι συνδρομές μπορούν να εξοφληθούν και στα γραφεία του Συνδέσμου, πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.

 

 

Αθήνα, 01.03.2020

 

                                                                         Ο Πρόεδρος                                                                                                                       Η Γεν. Γραμματέας

                                                                         Δημήτρης Δουφεξής                                                                                                        Πέλλη Κουκουμέλη

 


--

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΙ ΕIΠE ΓΙΑ ΑΣΦΑΛ. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - Ασφαλιστικό: Ευέλικτο απλό και αποδοτικό

Επιδίωξη μας είναι να κάνουμε τους Έλληνες να εμπιστευτούν και πάλι το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, να μπορούν να αισθάνονται ότι οι κόποι μιας ζωής δεν θα πάνε χαμένοι.

 

«Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Νομού Ηλείας γνωρίζω καλά και τα προβλήματα, αλλά και τις αγωνίες του πρωτογενή τομέα της ευρύτερης περιοχής μας. Από τη φετινή χρονιά με το νέο σύστημα οι ασφαλισμένοι του πρώην ΟΓΑ θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μια από τις συνολικά 6 ασφαλιστικές κατηγορίες χωρίς να σχετίζονται ούτε με το εισόδημα ούτε με τα χρόνια ασφάλισης. Την ίδια στιγμή οι εισφορές της υγειονομικής περίθαλψης παραμένουν σταθερές, ενώ οι συνταξιούχοι αγρότες που συνεχίζουν να είναι ενεργοί επαγγελματικά στον τομέα δεν θα έχουν καμία περικοπή στη σύνταξη τους».

 

Tα παραπάνω τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το Ασφαλιστικό και την επερχόμενη Μεταρρύθμιση στη Βουλή, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, βουλευτής της Ν.Δ., ο οποίος αναφερόμενος επίσης στον ίδιο τομέα, πρόσθεσε ότι:

«Προστατεύουμε τον αγροτικό τομέα της χώρας μας αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο αναπτυξιακό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει τονώνοντας την παραγωγική ανασυγκρότηση του κλάδου. Και το γεγονός αυτό γίνεται πράξη μέσα από τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση.

 

 

 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΤΟΜΩΝ

ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

 

 

Ιδιαίτερη σημασία εξ’ άλλου έδωσε ο κ. Νικολακόπουλος και στα ζητήματα που αφορούν τους ΑμεΑ λέγοντας:

Την ίδια στιγμή μεριμνούμε με την ευαισθησία που πρέπει να μας διακρίνει για την προστασία των ατόμων με αναπηρία. Στο πλαίσιο αυτόσυστήνεται στον e-ΕΦΚΑ, η Διεύθυνση Διευθέτησης Αναφορών για θέματα Α.Μ.Ε.Α. με στόχο  την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της Διοίκησης.Παράλληλα δίνουμε τη δυνατότητα να λάβει σύνταξη ο γονέας ή σύζυγος ή αδερφός του αναπήρου μέλους της οικογένειας του οποίου η καταβολή της σύνταξης έχει ανασταλεί λόγω της εργασίας του αναπήρου μέλους, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.Εμπεδώνουμε κατ’ αυτό τον τρόπο μία νέα ανθρωποκεντρική λειτουργία και αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΕΠΙΛΟΓΗ

 

Μιλώντας και για τη νέα γενιά επιστημόνων και επαγγελματιών ο βουλευτής Ηλείας αναφέρθηκε πέραν των άλλων και στην ελευθερία επιλογής στην ασφάλιση. Ειδικότερα είπε:

 

Ως παράταξη πιστεύουμε βαθιά στη νέα γενιά επιστημόνων και γνωρίζουμε καλά ότι μόνο εφόσον στηρίξουμε έμπρακτα τους νέους επαγγελματίες και τους επιστήμονες, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια εισόδου τους στην αγορά εργασίας, θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ανταγωνιστικό ανθρώπινο δυναμικό πάνω στο οποίο θα στηριχτεί η οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας μας. Γνωρίζουμε καλά ότι μόνο εφόσον στηρίξουμε τη νέα γενιά εργαζομένων δεν θα δημιουργήσουμε νέα γενιά ανέργων.

 

Ωστόσο, το νέο ασφαλιστικό είναι και ένα σύστημα που στηρίζεται στην αρχή της απόλυτης ευελιξίας και της ελευθερίας επιλογής των ασφαλιστικών εισφορών.

 

Ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι-επιστήμονες καθώς και όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα θα μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την κατηγορία των ασφαλιστικών τους εισφορών ανάλογα με την  οικονομική δυνατότητα του ασφαλιζόμενου και την προσδοκία του για μελλοντική σύνταξη. Επιτρέπουμε έτσι στους πολίτες να διαμορφώσουν οι ίδιοι τον ασφαλιστικό τους ορίζοντα.

 

 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

Αναλύοντας ακόμη την φιλοσοφία που διαπνέει το νέο Ασφαλιστικό και σε όσα επιχείρηση η κυβέρνηση να πετύχει με αυτό συμπλήρωσε:

 

Στόχος, όμως, είναι να αποκαταστήσουμε παράλληλα τη δικαιοσύνη για όσους έχουν εργαστεί περισσότερο και να ενισχύσουμε την ανταποδοτικότητα των συντάξεων αντιμετωπίζοντας τις διαχρονικές παθογένειες του χτες.

Και σε αυτή την κατεύθυνση υλοποιούμε την παρούσα μεταρρυθμιστική μας πρωτοβουλία με βάση το τρίπτυχο της απλότητας, της ευελιξίας και της ελευθερίας επιλογής.

Το νέο, λοιπόν,  ασφαλιστικό μας σύστημα είναι πιο απλό από ποτέ.

 

Ένα σύστημα που προχωρά στην πλήρη αποσύνδεση από τα χρόνια ασφάλισης και τις γνωστές κλάσεις του παρελθόντος, στην πλήρη αποσύνδεση από το εισόδημα παύοντας πλέον να αντιμετωπίζουμε το ασφαλιστικό ως φορολογικό, στην αποσύνδεση από την αύξηση του κατώτατου μισθού, την στιγμή που οι ασφαλιστικές εισφορές εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, όπως στην καθολική διεύρυνση της ειδικής πρόνοιας και την ευνοϊκή μεταχείριση σε όλους τους νεοεισερχόμενους στην παραγωγική διαδικασία.

 

 

 

 

Μιχάλης Κατρίνης: Η αναστολή έκδοσης νέων αδειών λαϊκής πλήττει κυρίως τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το ζήτημα της αναστολής έκδοσης νέων αδειών για τις λαϊκές αγορές από το 2017 και των κοινωνικών επιπτώσεων που έχει αυτή αναστολή, φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης και Μπαράν Μπουρχάν, με κοινή τους ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Ά. Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρουν οι δύο βουλευτές, σύμφωνα με το νόμο 4497 του 2017, η έκδοση νέων επαγγελματικών αδειών υπαίθριου εμπορίου οποιασδήποτε μορφής, καθώς και η δημιουργία νέων λαϊκών αγορών θα επιτρέπονται, μόνον μετά την πλήρη λειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΠΑ). Ωστόσο, στον ίδιο νόμο αναφέρεται επίσης ότι μπορεί με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, να επιτραπεί η έκδοση νέων αδειών υπαίθριου εμπορίου, καθώς και η δημιουργία νέων λαϊκών αγορών και πριν την πλήρη λειτουργία του ΟΠΣΠΑ.

Παρ’ όλα αυτά ουδεμία εξέλιξη υπάρχει μέχρι σήμερα, αφού ούτε η προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά ούτε και η σημερινή έχει προχωρήσει σε κάποια ενέργεια προκειμένου το ΟΠΣΠΑ να τεθεί σε πλήρη λειτουργία, ούτε κάποια Υπουργική Απόφαση έχει εκδοθεί, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό, αλλά και την αγανάκτηση, όλων των ενδιαφερομένων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο  υπαίθριο εμπόριο.

Με δεδομένο μάλιστα ότι οι προς διάθεση άδειες επαγγελματιών πωλητών υπαίθριου εμπορίου κατανέμονται, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, αποκλειστικά σε φυσικά πρόσωπα με συγκεκριμένα κοινωνικά χαρακτηριστικά, όπως: ενήλικους άνεργους, πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία κ.ά, αντιλαμβάνεται κανείς πως όλη αυτή η κωλυσιεργία πλήττει ξεκάθαρα τα τελευταία τρία χρόνια τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό Ανάπτυξης να απαντήσει σε τρία ερωτήματα:

1.Για ποιους λόγους έχει καθυστερήσει, η έναρξη της πλήρους λειτουργίας του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΠΑ), με αποτέλεσμα, να παραμένει, η διαδικασία έκδοσης νέων επαγγελματικών αδειών υπαίθριου εμπορίου καθώς και δημιουργίας νέων λαϊκών αγορών, σε αναστολή,

2.Πότε σχεδιάζει το Υπουργείο, να θέσει σε πλήρη λειτουργία το ΟΠΣΠΑ και

3.Εάν προτίθεται να προχωρήσει  άμεσα στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που αναφέρεται στο Άρθρο 59 του Ν. 4497/2017, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο σε εφαρμογή την δυνατότητα έκδοσης είτε νέων είτε προσωρινών αδειών υπαίθρου όπως αυτό προβλέπεται νομοθετικά.

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.