519 New Articles

Αστυνομικά συμβάντα στην Ηλεία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

 

 

Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση

 

 

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στα Λεχαινά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δυο ετών για κλοπή.

 

Σύλληψη δυο ημεδαπών για ρευματοκλοπή

 

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε περιοχή του Πηνειού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι ρευματοδοτούσαν παράνομα τις οικίες τους.

 

Σχηματισμός δικογραφίας  σε βάρος αγνώστων δραστών για παράβαση του νέο πλαίσιο για την προστασία των ζώων συντροφιάς

 

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστων δραστών, οι οποίοι σύμφωνα με καταγγελία ημεδαπού άνδρα, παρείχαν δηλητηριασμένη τροφή σε σκύλο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατός του.

 

Μ. Κατρίνης: Σε οριακή κατάσταση η λειτουργία των νοσοκομείων στην Ηλεία. Εδώ και τώρα, συγκεκριμένες αποφάσεις με προσλήψεις και κίνητρα για τους γιατρούς.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι δομές δημόσιας υγείας στην Ηλεία και ιδιαίτερα το νοσοκομείο Πύργου κατέθεσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Ηλείας κ.Μιχάλης Κατρίνης.

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισημαίνει την υποστελέχωση των νοσοκομείων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις σε αρκετές ιατρικές ειδικότητες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παθολογική κλινική του ΓΝ Πύργου όπου υπηρετεί ένας μόνο μόνιμος ιατρός, συνεπικουρούμενος από ιατρικό προσωπικό που αλλάζει καθημερινά, μετακινούμενο από νοσοκομεία εκτός Ηλείας.

Παρά τη συγκινητική προσπάθεια και την αυταπάρνηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Ηλείας , η κατάσταση, όπως επισημαίνει ο κ.Κατρίνης, είναι οριακή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία προκήρυξη για 5 θέσεις παθολόγων κηρύχθηκε άγονη, όπως συνέβη και με αρκετές προηγούμενες ενώ την ίδια στιγμή, σε περιοχές που αντιμετώπιζαν παρόμοιο πρόβλημα, όπως η Κέρκυρα, το ενδιαφέρον συμμετοχής ιατρικού προσωπικού αυξήθηκε θεαματικά με την πρόσφατη ένταξη των νοσοκομείων στις άγονες και προβληματικές περιοχές της Α΄Ζώνης του Π.Δ 131/1987.

Ο Μιχάλης Κατρίνης τονίζει επίσης ότι από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ απουσίαζε το οποιοδήποτε κίνητρο προσέλκυσης ιατρών στα περιφερειακά νοσοκομεία, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης.

Ο κ.Κατρίνης θέτει ευθέως το ζήτημα της ένταξης των νοσοκομείων της Ηλείας στις άγονες και προβληματικές περιοχές της Α’ ζώνης του Π.Δ. 131/1987, προκειμένου να υπάρξουν αυξημένα κίνητρα για τους γιατρούς ώστε να επιλέξουν να υπηρετήσουν στην Ηλεία.

Ζητά την άμεση προκήρυξη των κενών θέσεων ενώ ζητά να στελεχωθούν άμεσα, ακόμα και με επικουρικό προσωπικό τα νοσοκομεία της Ηλείας ώστε να διασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας για τους Ηλείους πολίτες.

Έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Πύργο ζητά η Παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα με, μοναδικό θέμα τις Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις του σχεδίου ανασυγκρότησης και αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας. - Πέρασε ένας χρόνος χαμένος!

Όλο το κείμενο της εισήγησης που εστάλη στη πρόεδρο με τις υπογραφές των 17 μελών περιφερειακών συμβούλων  της παράταξης.

 

Η καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2021 άφησε πίσω της εκτεταμένες ζημιές σε περιβάλλον, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, υποδομές σε δίκτυα, οδικά και αρδευτικά, στην μεγαλύτερη έκταση του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και σε πολλά διαμερίσματα του Δήμου Πύργου.

 

Η Κυβέρνηση, παρουσία όλων των φορέων της Ηλείας εξήγγειλε μέτρα άμεσης αποκατάστασης, γρήγορες αποζημιώσεις της παραγωγής καθώς και σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης αντίστοιχο της Βόρειας Εύβοιας σε συνεργασία με τη αυτοδιοίκηση.

 

Σήμερα ένα χρόνο μετά, μας έμειναν οι καταστροφές, οι υποσχέσεις ξεχάστηκαν και το σχέδιο αγνοείται!

 

Όλα δυστυχώς είναι στάσιμα και βαλτωμένα και το χειρότερο η  απάθεια της Περιφερειακής Αρχής που ο ρόλος της έπρεπε να είναι άλλος, να είναι διεκδικητικός - μαχητικός και οι πρωτοβουλίες της να είχαν ήδη φέρει αποτελέσματα.

 

Ο περιφερειάρχης επέλεξε τον ρόλο του παρατηρητή αφού συνειδητά συμβιβάστηκε με τη απραξία, τη αδράνεια που επιτρέπουν την κοροϊδία.

 

Η μόνη δραστηριότητα που είδε το φως της δημοσιότητας και μάλιστα με τυμπανοκρουσίες ήταν  οι επαναλαμβανόμενες φωτογραφήσεις στο έργο των ιδιωτών που φύτεψαν τις ελιές στις καμένες περιοχές.

 

Αναδεικνύουμε  Ένα – Ένα  τα θέματα που απασχολούν  τους πυρόπληκτους πολίτες και τους τοπικούς φορείς. Θέλουμε να γνωρίζουν όλοι τι ακριβώς συμβαίνει και κυρίως να αναλάβουμε νέες πρωτοβουλίες,  με συλλογικότητα  για να υπάρχουν άμεσα αποτέλεσμα.

 

Αποζημιώσεις

 

Στις καλλιέργειες της ελιάς που είναι και η κύρια παραγωγή, οι αποζημιώσεις περιορίστηκαν μόνο στις προκαταβολές των 50 ευρώ ανά ελαιόδεντρο και μόνο για τους πιστοποιημένους αγρότες, ενώ πολλοί αγρότες που έκαναν λάθη ή μπήκαν ετεροχρονισμένα στην πλατφόρμα του ΕΛΓΑ, δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε ένα ευρώ.

 

Στην  κτηνοτροφία δόθηκαν  μόνο οι ζωοτροφές και καμία μέριμνα για την αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου, ενώ για τις αμπελοκαλλιέργειες δεν έχουν καθοριστεί ακόμη οι τιμές ανά στρέμμα.

 

Καμία μέριμνα για τους πληγέντες πολίτες - αγρότες που είναι στο ειδικό καθεστώς, δηλαδή  δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά είχαν οργανωμένες καλλιέργειες ελαιόδεντρων, παρά το γεγονός ότι είχαν λάβει υποσχέσεις.

 

Καμία μέριμνα για τις μικρομεσαίες  επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που λειτουργούν και αναπτύσσονται  στις καμένες περιοχές και κυρίως τους επαγγελματίες των τουριστικών  επιχειρήσεων της αρχαίας Ολυμπίας που είναι και οι περισσότεροι , αλλά επηρεάστηκαν άμεσα γιατί νέκρωσε οικονομικά η περιοχή.

 

Καμία μέριμνα και κανένας προγραμματισμός για τις οριστικές αποζημιώσεις ανά δένδρο. Η απόφαση προέβλεπε 140 ευρώ ανά δένδρο αν έχουν υποστεί ολική καταστροφή και 100 ευρώ αν έχουν υποστεί μερική. Να σημειώσουμε εδώ ότι από την άνοιξη η εικόνα είναι απόλυτα σαφής για την ανάπτυξη ή μη των δένδρων.

 

Υποδομές

 

Τα μόνα χρήματα που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα δεν είναι παραπάνω από 2 εκ στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και 10 περίπου εκ ευρώ περίπου στην περιφέρεια. Ποσά που είναι αδύνατον να καλύψουν στοιχειωδώς τις άμεσες και έκτακτες ανάγκες σε αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα πολιτικής προστασίας.

 

Δεν υπάρχει σαφής οδικός χάρτης δημοτικών και περιφερειακών έργων, από ποιό ταμείο θα χρηματοδοτηθούν και ποιό το ύψος το ποσού ανά έργο. Ποιές υποδομές θα αναλάβει  το κεντρικό κράτος και ποιές προτάσσονται από την Περιφέρεια καθώς και σε ποιό στάδιο ωρίμανσης βρίσκονται.

 

Η 801 ΣΑΕ που αφορά έργα πρόληψης και αποκατάστασης ουσιαστικά δεν έχει αξιοποιηθεί, γιατί δεν έχουν ενταχθεί έργα μακροπρόθεσμα αντιπλημμυρικής και αντιδιαβρωτικής θωράκισης στην ευαίσθητη περιοχή από πυρκαγιές και κατολισθήσεις.

 

Προχωρούν  μόνο μερικές από τις αποκαταστάσεις στα πλαίσια της  έκτακτης ανάγκης. Κανένας σχεδιασμός για τις υποδομές του αύριο που θα τονώσουν το αναπτυξιακό και οικονομικό περιβάλλον της περιοχής.

 

Σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάτασης

 

Είχε εξαγγελθεί κατά τα πρότυπα της Ευβοίας που ήδη υλοποιείται, ολιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Αφορούσε την επιχειρηματικότητα , τις επενδύσεις και την τοπική οικονομία σε μία περιοχή που έχει υποστεί την μεγαλύτερη δημογραφικά μείωση πληθυσμού.

 

Η Διανέοσις που κλήθηκε να αναλάβει ένα σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του οραματικού σχεδίου για την αποκατάσταση είναι στο στάδιο της καταγραφής και της διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς.

 

Πέρασε όμως ένας ολόκληρος χρόνος απραξίας και κοροϊδίας και τώρα θα επανέλθουν πανηγυρικά  για τις  προεκλογικές ανάγκες  να υποσχεθούν τα υπεσχεθέντα να τα διαφημίσουν πάλι με χρήματα του λαού.

 

Θα συμπεριφέρονται ως ύστεροι σωτήρες και θα ζητήσουν την ψήφο των πολιτών σαν να μην τρέχει τίποτα.

 

Κύριοι της περιφέρειας,

 

Γιατί , Χάσατε έναν ολόκληρο χρόνο σε διαβουλεύσεις και διαπιστώσεις και συζητήσεις επί συζητήσεων χωρίς ακόμη να έχετε καταφέρει να υλοποιείτε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την  Ηλεία;

 

Γιατί, δεν παρακολουθήσατε μεθοδικά και εντατικά, τι έκαναν οι άλλες περιοχές και να ζητήσετε το δίκαιο της περιοχής;

 

Γιατί, δεν διδαχτήκατε τίποτε από την τραγική εμπειρία των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 στην ίδια περιοχή και να αποφύγετε την επανάληψη των λαθών;

 

Γιατί, αποδεχθήκατε η Ηλεία να έχει διαφορετικό κυβερνητικό χειρισμό στις  αποκαταστάσεις,  για μία εξίσου μεγάλη ζημιά, αλλά με το ιδιαίτερο φορτίο και συμβολισμό που έχει ο χώρος και το πνεύμα της Αρχαίας Ολυμπίας;

 

Η παράταξή μας με αίσθημα ευθύνης είχε αναλάβει την πρωτοβουλία και φέραμε πέρυσι σε έκτακτο συμβούλιο το θέμα προς συζήτηση στον Πύργο. Κάναμε προτάσεις και δηλώσαμε διάθεση στήριξης . Τα αγνοήσατε όλα και σήμερα ένα χρόνο μετά η Ηλεία βρίσκεται  στο σημείο μηδέν.

 

ΕΠΕΙΔΗ

 

α. όλα τα παραπάνω δεδομένα λειτουργούν αρνητικά, επιβάλλεται ένας νέος συντονισμός διεκδίκησης από όλες τις θεσμικές δυνάμεις του τόπου μας.

 

β. ο χρόνος περνά εις βάρος της Ηλείας και οι πόροι που θα αναζητηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ( ΠΔΕ ) μειώνονται συνεχώς.

 

γ. οι πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών νιώθουν εγκαταλελειμμένοι και απογοητευμένοι καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν και πρόσθετες δυσκολίες από την νέα κρίση. 

 

ΖΗΤΟΥΜΕ

 

Να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο στην Ηλεία στον Πύργο με μοναδικό θέμα τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις του σχεδίου ανασυγκρότησης και αποκατάστασης των πυρόπληκτων Περιοχών.

 

Προτείνουμε να κληθεί η κυβέρνηση και να προσκληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, δήμοι, επιμελητήρια, σύλλογοι, ενώσεις και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

 

Η παράταξή μας θα είναι και πάλι μπροστάρης

 

Για την παράταξη Δικαίωμα στην Πρόοδο

Κατσιφάρας Απόστολος

Αγγελόπουλος Γεώργιος

Γεωργακοπούλου-Μπάστα Δήμητρα

Δριβίλας Δημήτριος

Καπλάνης Διονύσιος

Καρπέτας Κων/νος

Κατσαρή Κωνσταντούλα

Κόντης Κων/νος

Κουσκουρή Αθανασία

Λύτρας Ιωάννης

Μητρόπουλος Κων/νος

Μπαλαμπάνης Νικόλαος

Μπράμος Παναγιώτης

Ρούση-Ντζιμάνη Αγγελική

Σκιαδαρέσης Σπυρίδων

Σώζος Βασίλειος

Χαροκόπος Αντώνιος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας : Επιστολή στήριξης της υποψηφιότητας του Επισκόπου Ωλένης προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Την αμέριστη υποστήριξή του προς τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης, κκ. Αθανάσιο, ως υποψήφιο Μητροπολίτη Ηλείας, εξέφρασε δια της υπ' αριθμ. Πρωτ. 111/13-9-2022 επιστολής του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κκ. Ιερώνυμο, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος.

Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, εκφράζει την πεποίθηση του, πως ο Επίσκοπος Ωλένης, κκ. Αθανάσιος, θα συνεχίσει με συνέπεια και προσήλωση το σπουδαίο πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που κληροδοτεί στην κοινωνία και τις επιχειρήσεις της Ηλείας, ο απερχόμενος Σεπτός Ποιμενάρχης, κκ. Γερμανός, ως πολύτιμη παρακαταθήκη.

Επισυνάπτεται το κείμενο της επιστολής.

Την ανάγκη επέκτασης της Ολυμπίας Οδού και την κατασκευή ορεινού οδικού άξονα επισημαίνει ο Ηλείος οικονομολόγος - Ν. Καλάκος: «Πρoτεραιότητα η σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με σύγχρονους δρόμους»

Καθοριστική για την ανάπτυξη της Ηλείας θεωρεί τη σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με σύγχρονο οδικό δίκτυο ο Ηλείος οικονομολόγος Νίκος Καλάκος, επισημαίνοντας ότι ο ασφαλής αυτοκινητόδρομος θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, βγάζοντας την περιοχή από τη στασιμότητα.

Ο Νίκος Καλάκος υπογράμμισε την ανάγκη να εκπονηθούν το συντομότερο δυνατόν οι μελέτες για την επέκταση της Ολυμπίας Οδού στην Αρχαία Ολυμπία, ώστε να αποκτήσει πραγματικό νόημα η ονοματοδοσία του δρόμου, υπενθυμίζοντας ότι πρώτος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για δρόμο Πάτρα-Πύργος-Αρχαία Ολυμπίας στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ηλεία.

Ο Ηλείος οικονομολόγος τόνισε πως η επιλογή της κυβέρνησης να επανεντάξει την Πατρών-Πύργου στη σύμβαση παραχώρησης αποδεικνύεται ορθή, καθώς οι εργασίες προχωρούν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι οι περίφημες οκτώ εργολαβίες του ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγούσαν το έργο σε αναπόφευκτο εκτροχιασμό.

Παράλληλα, όμως υπογράμμισε την ανάγκη να μην εγκαταλειφθούν οι προσπάθειες για την κατασκευή ορεινού οδικού άξονα, που θα συνδέει την Αρχαία Ολυμπία με την Αρκαδία και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, ζητώντας από το υπουργείο Υποδομών να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να βρεθούν εθνικές ή ευρωπαϊκές χρηματοδοτικές πηγές, δεδομένου ότι υπάρχουν ώριμες μελέτες.

«Η Αρχαία Ολυμπία είναι το μεγάλο αναπτυξιακό “όπλο” της Ηλείας και πρέπει να την αναδείξουμε. Η σύνδεσή της με σύγχρονο οδικό δίκτυο είναι αναγκαία για την οικονομική της ανάκαμψη, για αυτό και είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση η επέκταση της Ολυμπίας Οδού προς αυτήν την κατεύθυνση. Τώρα που έχουμε απαλλαγεί από όσα μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση στην Πατρών-Πύργου, πιστεύω ότι πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια να κατασκευαστεί και ορεινός οδικός άξονας που θα συνδέει την Αρκαδία με την Ηλεία, ώστε να καταστεί κέντρο της Πελοποννήσου η Αρχαία Ολυμπία», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.


ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Σ.Τ.Ο ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ - Μαρίνος: «Παντελώς απούσα η Περιφέρεια»

-Γ. Καραμπίνης: «Άφαντος ο ΓΟΕΒ- Συνεργασία με ΤΟΕΒ»

«Παντελώς απούσα από τον Δήμο Πηνειού είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε ότι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πηνειού υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γιάννη Καραμπίνη ενόψει της λήξης της αντιπυρικής περιόδου αλλά και του επερχόμενου χειμώνα.

«Καμία μέριμνα από την Περιφέρεια»

Ειδικότερα στην σύντομη εισήγησή του ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης των υδάτων, τόνισε μεταξύ άλλων: «Εμείς ως Δήμος έχουμε κάνει σοβαρές προσπάθειες. Ο καθαρισμός φρεατίων έχει ξεκινήσει και δύο συνεργεία αναλαμβάνουν τον καθαρισμό εκείνων που χρειάζονται αποφρακτικό. Επίσης καθαρίζουμε όσα κανάλια είναι στη δικαιοδοσία μας και έχουμε συνεργασία με τους ΤΟΕΒ. Παντελώς απούσα από τον Δήμο Πηνειού είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Φαίνεται πως υπηρεσιακοί παράγοντες ξέχασαν τα περυσινά προβλήματα του Δήμου. Καμία παρέμβαση για αντιπλημμυρική θωράκιση δεν έχει γίνει από την πλευρά της Περιφέρειας από την ημέρα που πληγήκαμε έως σήμερα. Επιστολές προς την Περιφέρεια τις Κεντρικές Υπηρεσίες της και τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη, αρκετές. Δεν μιλάμε βέβαια για τον ΓΟΕΒ που είναι εποπτεύουσα αρχή η Περιφέρεια και δεν υπάρχει πουθενά. Θεωρώ πως ο Δήμος Πηνειού είναι ο μοναδικός Δήμος για τον οποίο δεν έχει ληφθεί μέριμνα από την Περιφέρεια!»

«Αναζητώ τον Αντιπεριφερειάρχη»

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καραμπίνης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος έχει ξεκινήσει τον καθαρισμό των φρεατίων. Εδώ και ένα μήνα στείλαμε στην Περιφέρεια, τον ΓΟΕΒ και τους ΤΟΕΒ Γαστούνης Μυρτουντίων αλλά και Σαβαλίων σχετικά έγγραφα για αντιπλημμυρικά έργα. Τα ΤΟΕΒ έχουν ανταποκριθεί και έχουμε καλή συνεργασία. Η Περιφέρεια δεν έχει εμφανιστεί. Έχω αναζητήσει πολλές φορές στο τηλέφωνο τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, αλλά δυστυχώς δεν έχει καταστεί δυνατόν να μιλήσουμε. Προχθές επισκέφθηκα τον Αντιπεριφερειάρχη στο γραφείο του αλλά δεν ήταν εκεί. Του άφησα και πάλι τα έγγραφα και έχουμε μείνει εκεί. Ο καθένας ας αναλάβει πλέον τις ευθύνες του»


Παρόντες στη συνεδρίαση του ΣΤΟ: ο Πύραρχος κ. Κωνσταντακόπουλος Γιώργος Διοικητής Π.Υ. Νομού Ηλείας , ο Αντιπύραρχος κ. Χριπάτσιος Κων/νος Διοικητής Π.Υ Αμαλιάδας, ο διοικητής της ΠΥ Λεχαινών κ. Θεόδωρος Λεβέντης, εκπρόσωπος της 117 ΠΜ, ο κ. Μπαλκάμος Κώστας Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ηλείας, ο Διοικητής του ΑΤ Πηνειού, ο κ. Μποβολέκας Βασίλειος εκπρόσωπος του Δασαρχείου Αμαλιάδας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γεώργιος Κολοκατίνης και Νίκος Μαφρέδας, η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Δέσποινα Τσάφα, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Στ. Στεφανόπουλος και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων κ. Γ. Τσεκούρας (Λυγιάς), κ. Θ Σπυριλιώτης (Καλυβίων) , κ. Λουκόπουλος Π. (Καρδιακαυτίου), ο κ. Αθ. Δρούλιας (Λευκοχωρίου) , ο κ. Αθ. Γιατράς (Δήμητρας) και το μέλος του ΤΣ Λυγιάς κ. Ν. Γιαλαμάς.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν να υπάρξει μια ήρεμη χειμερινή περίοδος για όλους με τις λιγότερες δυνατόν επεμβάσεις και τα λιγότερα δυσάρεστα συμβάντα για το Δήμο Πηνειού και την Ηλεία γενικότερα.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

Δελτίο Τύπου Ι.Σ. Ηλείας για το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΛΕΙΑΣ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας στηρίζει κάθε πρωτοβουλία με σκοπό την νομοθετική εξασφάλιση ειδικών ενισχυμένων κινήτρων για την στελέχωση με το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό των νοσηλευτικών μονάδων της Ηλείας.

Υπενθυμίζουμε άλλωστε ότι η πρόταση για την θέσπιση τέτοιου είδους κινήτρων, με οποιαδήποτε νομική μορφή, για την στελέχωση του Γ.Ν. Ηλείας αποτελεί πάγια θέση του Ιατρικού Συλλόγου, την οποία έχουμε υποστηρίξει δημόσια κατ΄ επανάληψη τουλάχιστον από το 2020.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πλέον οποιαδήποτε προκήρυξη θέσεων ιατρικού προσωπικού για το Γ.Ν. Ηλείας, χωρίς την παράλληλη θέσπιση των αναγκαίων κινήτρων, δεν θα αποτελεί τίποτε άλλο παρά προσχηματική ενέργεια για απόσειση ευθυνών από όσους έχουν την αρμοδιότητα και την ευθύνη για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, την οποία δικαιούνται οι πολίτες της Ηλείας.

 

Για το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας

 

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


Χρήστος Γιαννικούλης Λεωνίδας Λεοναρδόπουλος

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.