223 New Articles

Λήψη αυξημένων μέτρων στον Λιμένα Κατακόλου λόγω έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Έχοντας υπ’ όψιν  την επικείμενη επιδείνωση καιρικών συνθηκών-καταιγίδα με θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη  σύμφωνα με πρόβλεψη της  Ε.Μ.Υ. για τον Νομό Ηλείας , καλούνται οι επαγγελματίες αλιείς ,ερασιτέχνες και κάτοχοι σκαφών αναψυχής που ελλιμενίζονται εντός του λιμένα Κατακόλου καθώς και για  τα σκάφη που βρίσκονται στην χερσαία ζώνη του λιμένα να  φροντίσουν άμεσα για την  ασφάλεια των σκαφών τους ως οφείλουν   και να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση.  Ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Π

 

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

  Δήμαρχος Πύργου

Διακοπή μαθημάτων την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

 Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, που υπέγραψε σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, εξαιτίας των προγνώσεων για την επικείμενη εκδήλωση ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων και για λόγους ασφάλειας των μαθητών, αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας,.

   

*Επισυνάπτεται η Απόφαση

 

 

 

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ - Έκτακτη συνεδρίαση Σ.Ο.Π.Π υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο

 Έκτατη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, συγκάλεσε σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, εξαιτίας των προγνώσεων για την εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και ειδικότερα θυελλωδών ανέμων και πλημμυρών. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διαπιστώθηκε επιχειρησιακή ετοιμότητα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και Αρχές.

   Της συνεδρίασης του ΣΟΠΠ, προηγήθηκε – νωρίς το πρωί – υπηρεσιακή σύσκεψη υπό τον κ. Αντιπεριφερειάρχη με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων και Πολιτικής Προστασίας, κατά την οποία ο κ.Γιαννόπουλος ζήτησε την επικοινωνία – εγγράφως και τηλεφωνικά – με τους εργολάβους των έργων αντιπλημμυρικών προστασίας που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και με τους ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργων από το Μητρώο της Πολ. Προστασίας, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα με τον μηχανοκίνητο στόλο τους, για την άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση έκτακτων προβλημάτων, που ενδέχεται να προκύψουν από την επέλαση της κακοκαιρίας.

   Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Σ.Ο.Π.Π, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος, γνωστοποίησε στους παριστάμενους τα μέχρι τώρα μετεωρολογικά δεδομένα, τα οποία δίνουν στην επερχόμενη κακοκαιρία τα χαρακτηριστικά «Μεσογειακού Κυκλώνα». Με τα πρώτα φαινόμενα που καταγράφονται (σ.σ μέχρι τη στιγμή της συνεδρίασης) να είναι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας και η αυξανόμενη ένταση των ανέμων, ο κ. Γιαννόπουλος ζήτησε να βρίσκονται όλοι σε αυξημένη ετοιμότητα.

   Αφού ενημέρωσε για τις πρώτες ενέργειες της Π.Ε Ηλείας σχετικά με την προετοιμασία που έχει γίνει (όπως αυτή περιγράφεται παραπάνω), ζήτησε από τους δημάρχους και από τους εκπρόσωπους των δήμων και των οργανισμών, να ενημερώσουν την Υπηρεσία για τυχόν σημεία των περιοχών ευθύνης τους, στα οποία υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και στα οποία χρειάζονται την συνδρομή της Π.Ε Ηλείας, είτε για άμεσες προληπτικές παρεμβάσεις είτε για την παρουσία μηχανημάτων έργων πλησίον των περιοχών αυτών, για άμεση επέμβαση σε περίπτωση ανάγκης.

   Επέστησε την προσοχή στους εκπροσώπους των δήμων που διαθέτουν παραλιακή ζώνη, καλώντας τους να προχωρήσουν – όσοι διαθέτουν – στην απεγκατάσταση των Συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα (seatrac), κάτι που έκανε ήδη από το πρωί η Π.Ε Ηλείας στην περιοχή του Κατακόλου.

    Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ.Γιαννόπουλος, εξέδωσε ενημέρωση προς τους πολίτες, εφιστώντας την προσοχή τους για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων από τις 9:00 το βράδυ της Πέμπτης (σ.σ σήμερα) έως τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (σ.σ αύριο) 18 Σεπτεμβρίου 2020, με την έκκληση για διαρκή ενημέρωσή τους από τους αρμόδιους φορείς για την εξέλιξη των φαινομένων και τη λήψη μέτρων προστασίας.

   Από τις τοποθετήσεις των Δημάρχων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, των αντιδημάρχων και εκπροσώπων των υπολοίπων δήμων, των οργανισμών και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, με αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχουν λάβει, στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί και τα αιτήματα τους προς την Π.Ε για συνδρομή σε επικίνδυνα σημεία, διαπιστώθηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα και επιβεβαιώθηκε ο απόλυτος συντονισμός και η συνεργασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να προκληθούν από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. «Σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις είμαστε ένα, λειτουργούμε ως ενιαίο σύνολο και με συνεργασία και διαρκή επικοινωνία θα αντιμετωπίσουμε όποια προβλήματα προκύψουν», κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

 

 

 

*Επισυνάπτεται η ενημέρωση/οδηγίες προς τους πολίτες για περιορισμό των μετακινήσεων

   

   

 

 

Δήμος Πηνειού: Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο.

Με απόφαση του δημάρχου Πηνειού και προέδρου του Σ.Τ.Ο. Ανδρέα Μαρίνου, πραγματοποιείται ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο) του Δήμου Πηνειού   στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Βιβλιοθήκης σήμερα Τετάρτη  16 Σεπτεμβρίου  και ώρα 21.00 μ.μ. για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα:

«Συζήτηση και λήψη απόφασης για άμεσες ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν εξαιτίας της επικείμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή μας»

Ο Δήμος Πηνειού ενημερώνει τους δημότες του ότι έχει ήδη προβεί σε αντιπλημμυρικά έργα, όπως διανοίξεις αποστραγγιστικών τάφρων, αλλά και καθαρισμούς φρεατίων, ενώ οι καθαρισμοί συνεχίζονται.

Όσοι πολίτες έχουν επικαλύψει τα φρεάτια όμβριων υδάτων θα πρέπει να τα απελευθερώσουν ώστε η ροή να διοχετεύεται κανονικά χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα.

 

Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Διακοπή μαθημάτων στα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              Ημ/νία: 17-09-2020

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ                                              Αριθμ. Πρωτ.: 10467

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 

Διεύθυνση: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2

Τ.Κ. 27053 ΛΕΧΑΙΝΑ

Πληροφορίες: Ε. Αθανασόπουλος

Τηλ: 2623360829

FAX:2623360810

                                               

 

ΑΠΟΦΑΣΗ αριθ. 171/2020

 

        Θέμα: «Διακοπή μαθημάτων στα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης»  

 

 

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης

 

                           Έχοντας υπ' όψη:

1) Τις διατάξεις των άρθρων 58  και 94 του Ν. 3852/2010 όπως ισχύουν

2) Τις διατάξεις  του άρθρου  5 του Π.Δ. 200/1998 και του άρθρου 5  του Π.Δ. 201/1998

3) Τις διατάξεις  του άρθρου 4 του Π.Δ 79/2017 ( ΦΕΚ109/1-8-2017) ΄

4) Το υπ’ αριθμ. πρωτ. 161099/16-09-2020 έγγραφο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας “’Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων»

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

 

Την διακοπή των μαθημάτων αύριο Παρασκευή (18/09/2020) στα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, λόγω Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή.

 

 

                Ο Δήμαρχος

 

 

 

ΛΕΝΤΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

 

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

-Δ/νση Α/Θμιας Εκπαίδευσης

-Δ/νση Β/θμιας Εκαπαίδευσης

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ &ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ    

                                                                                                               Πύργος 16/9/2020

http://syllogos-dn-pyrgou.blogspot.com/

                                                                              Αρ.Πρωτ.: 75

 

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Λετρίνων 12

                27131   ΠΥΡΓΟΣ                                          

      Τηλ. – fax: 2621025332

                Κιν:6971756997                                                          

e-mail: syldnpyr@gmail.com 

 

 

                                 ΠΡΟΣ

 

·        Μέλη Συλλόγου

·        ΜΜΕ

·        Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας

·        Γραφείο Πρωθυπουργού

 

 

 

Για τον μαθητή που ΔΕΝ θα γνωρίσουμε

 

Με αφορμή το τελευταίο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα ένα 16 μηνών βρέφος, επανερχόμαστε για να υπενθυμίσουμε προς πάσα κατεύθυνση την ανάγκη για επίσπευση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα.

Το υπάρχον οδικό δίκτυο βάφεται με αίμα όλο και πιο συχνά, όλο και πιο τραγικά.

Το τελευταίο του θύμα δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους. Ένα βρέφος που δεν γνώρισε τη ζωή, δύο γονείς που δεν πρόλαβαν να το δουν να μεγαλώνει με υγεία, εκπαιδευτικοί που δεν θα έχουν τη χαρά να το γνωρίσουν ως μαθητή…

Η επίσπευση του έργου και η άμεση παράδοσή του στους πολίτες προτάσσεται ως μοναδική διέξοδος στο φαινόμενο τέτοιων τραγικών ειδήσεων. Καλούμε όλους τους υπεύθυνους να δρομολογήσουν την επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει τη βαθιά θλίψη του στους γονείς του 16 μηνών βρέφους και τους εύχεται δύναμη και αντοχή

 

 

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Αντωνία Μπρη

Αθανάσιος Κατσίμπελης

 

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης ενημερώνει για Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ από 17/9 έως και 19/9/2020

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης ενημερώνει τους Δημότες πως έχει ήδη προβεί σε αντιπλημμυρικά έργα, όπως διανοίξεις αποστραγγιστικών τάφρων, αλλά και καθαρισμούς φρεατίων στη πλειονότητα των περιοχών του Δήμου μας, όπου συνεχίζει ακατάπαυστα τον καθολικό καθαρισμό τους. Όσοι πολίτες έχουν επικαλύψει τα φρεάτια θα πρέπει να τα απελευθερώσουν ώστε η ροή του νερού της βροχής να διοχετευτεί κανονικά ώστε να μη προκαλέσει προβλήματα.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ανδραβίδας -Κυλλήνης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, που θα εκδηλωθούν από το απόγευμα της Πέμπτης (17-09-2020), με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

 

 

Ειδικότερα, η πολιτική προστασία του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης,  συνιστά στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να:

*Περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις.

*Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου.

*Να βρίσκονται εκτός θαλάσσης και να απομακρυνθούν από τις ακτές κατά την διάρκεια των φαινομένων.

*Μη διασχίζουν χείμαρρους πεζοί ή με το αυτοκίνητο τους κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

*Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (πχ γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

*Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

*Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

 

Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112. Καθώς και την Yπηρεσία Πολιτικής Προστασίας τηλ. 2623360843, ή και στον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας στο τηλ. 6986760312.

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος

Βαγγελάκος Παναγιώτης

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.