392 New Articles

Δελτίο τύπου - Διονύσης Καλαματιανός για την κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και των Ειρηνοδικείων: «Πόσα ακόμα χτυπήματα θα επιφέρει η κυβέρνηση στην Ηλεία;»

Σημεία από την ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού, στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση σχεδίου νόμου για τον νέο δικαστικό χάρτη.

Σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό το νομοσχέδιο στην απονομή δικαιοσύνης στην Ηλεία, επισήμανε πως θα είναι ολέθριες.

«Για τον τόπο μου, την Ηλεία, πρόσφατα καταθέσαμε και συζητήσαμε επίκαιρη ερώτηση,  όπου τονίζαμε ότι δεν πρέπει να υποβαθμιστεί το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και δεν πρέπει να κλείσουν τα Ειρηνοδικεία της Ηλείας. Επιμένουμε ότι πρόκειται για μια ανορθολογική συρρίκνωση δομών και υπηρεσιών της δικαιοσύνης στον νομό. Επιμένουμε ότι δεν θα επιφέρει καμία επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης. Θα πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα της κυβέρνησής σας στην Ηλεία και στις τοπικές κοινωνίες της Αμαλιάδας, της Γαστούνης, της Ζαχάρως, του Πελοπίου και των Λεχαινών.

Το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας εξυπηρετεί ολόκληρη τη Βόρεια Ηλεία -80.000 κατοίκους-. Έχει ιδιόκτητο κτίριο και ίδιο όγκο υποθέσεων -ποινικών και αστικών- με το Πρωτοδικείο Ηλείας που εδρεύει στον Πύργο. Επιπλέον, βρίσκεται στην  Ήλιδα, τη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων, έναν τόπο με παγκόσμια αναφορά και σημασία, με ιστορική αξία και αναγνώριση. Αυτό το Πρωτοδικείο, το υποβαθμίζετε.

Εμείς καταθέτουμε τροπολογία για τη διατήρησή του. Εσείς συνεχίζετε την αποκοπή, τη συρρίκνωση, την αποψίλωση της Ηλείας από δομές και υποδομές. Αυτές οι πρακτικές σας θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερα χτυπήματα στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας. Θα πρέπει, λοιπόν, να εξηγήσετε στους πολίτες της Ηλείας: πως αυτή η νομοθέτηση θα επιφέρει επιτάχυνση της δικαιοσύνης; Οι οργανικές θέσεις των δικαστών, των εισαγγελέων και των δικαστικών υπαλλήλων θα παραμείνουν στην έδρα τους, στην Αμαλιάδα; Όχι. 

Καταψηφίζουμε αυτές τις επιλογές και ζητούμε να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων που ισοπεδώνουν την απονομή και τη λειτουργία της δικαιοσύνης, για να τοποθετηθούν όλοι οι Βουλευτές της κάθε Περιφέρειας.»

Ειδικότερα για την κατάργηση των Ειρηνοδικείων, ανέφερε ότι, «η συνθήκη αυτή, θα απομονώσει ολόκληρες περιοχές. Οι ειρηνοδίκες ξαφνικά θα βρεθούν να δικάζουν διαφορετικά αντικείμενα, διαδικασίες ειδικές και ποινικές υποθέσεις σε μονομελή σύνθεση. Είναι αυτό μεταρρύθμιση; Ασφαλώς, όχι. Τα Ειρηνοδικεία υφίστανται σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης. Εσείς, όμως, αντί να ακολουθήσετε σωστές πρακτικές και να τις εξελίξετε σε κάτι πιο ώριμο και αποτελεσματικό, ακολουθείτε πολιτικές που τινάζουν στον αέρα την απονομή της δικαιοσύνης. Αλήθεια, υπήρξε κάποια επιμόρφωση των ειρηνοδικών; Όχι. Εσείς τι κάνετε; Τους ονομάζετε πρωτοδίκες χωρίς εκπαίδευση, πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων και την απαραίτητη ψηφιοποίηση. Σας τα επισημαίνουν όλα αυτά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, οι ειρηνοδίκες και οι δικηγόροι. Δυστυχώς, δεν ακούτε καμία και κανέναν.

Παράλληλα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό.

«Επικαλείστε μια δήθεν επιτάχυνση και μείωση του κόστους απονομής της δικαιοσύνης. Το αντίθετο θα συμβεί. Ούτε επιτάχυνση θα υπάρξει, ούτε μείωση του κόστους. Με αυτό το νομοθέτημα, σύγχρονα δικαστικά μέγαρα θα περάσουν στην αχρησία, τοπικές κοινωνίες θα μαραζώσουν και η περιφέρεια θα υποβαθμιστεί. Αν ψηφιστεί, θα επιφέρει βλάβη στη δομή και στη λειτουργία της δικαιοσύνης, θα την αποσυντονίσει και θα την απορυθμίσει. Η συντριπτική πλειοψηφία των νομικών και των τοπικών κοινωνιών βρίσκεται απέναντι σε αυτό το νομοθέτημα.»

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει αυτό το νομοσχέδιο που ναρκοθετεί την απονομή δικαιοσύνης στη χώρα.

«Να αποσύρετε αυτό το νομοθέτημα και να εισάγετε μια σοβαρή νομοθετική πρόταση που θα είναι προϊόν επεξεργασίας Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής. Χρειάζεται να υπάρξει ουσιαστική διαβούλευση με όλους τους Φορείς. Προσπαθήστε έστω για μια φορά, να νομοθετήσετε προς όφελος της κοινωνίας, με όραμα. Τότε θα μπορείτε να συμβάλλετε πραγματικά και ουσιαστικά στη βελτίωση της απονομής της δικαιοσύνης. Εάν θέλετε να επιταχυνθεί η δικαιοσύνη, θα πρέπει να προχωρήσετε σε: πρόσληψη προσωπικού, πλήρωση των οργανικών θέσεων δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων, ψηφιοποίηση, ενίσχυση των υποδομών. Αυτές είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνετε και όχι διασπάσεις του Πρωτοδικείου της Αθήνας και κλείσιμο δομών στην επαρχία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των νομικών και των πολιτών απορρίπτει τις επιλογές σας. Ακούστε αυτούς και αφήστε το παραλήρημα μεγαλείου.»

CINE CINEMA || Πρόγραμμα 2/5 - 8/5 - ΑΛΛΑΓΗ

2/5 - 8/5
 
1."GARFIELD: ΓΑΤΟΣ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ" >>> 18:00- Αιθ.1 (Εκτός Κυριακής)
2."KUNG FU PANDA 4" >>> 18:00- Αιθ.2 (Εκτός Κυριακής)
3."BACK TO BLACK" >>> 19:45& 22:00- Αιθ.2  
4."ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ" >>>20:00 & 22:00- Αιθ.1
 
Μ.Παρασκευή & Μ.Σάββατο το σινεμά θα είναι κλειστό
Ευχαριστούμε!--

Cine Cinema
Αντωνίου Πετραλιά & Σμύρνης
Αμαλιάδα
26220-38088
 

Δελτίο τύπου - Ευχές για το Πάσχα του Ανδρέα Νικολακόπουλου-Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη

«Το Αναστάσιμο Φως ας φωτίσει τις ζωές μας, δείχνοντας τον δρόμο της αγάπης»

Η Ανάσταση του Κυρίου, είναι ταυτισμένη με τη νίκη της ζωής έναντι του θανάτου και το Αναστάσιμο φως «γεννά» προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο. Συμβολίζει το φως που νικά το σκοτάδι, την γαλήνη που υπερτερεί του Γολγοθά και την αντοχή που αναδύεται από τη Σταύρωση. Γι αυτό και μετά τη Θυσία, θα ακολουθεί πάντα η Ανάσταση και το Θαύμα, που όλοι προσδοκούμε.

Η πίστη, ήταν ανέκαθεν εκείνη που μας κρατούσε δυνατούς και η ενότητα ικανούς, για να ανταπεξέλθουμε σε κάθε δυσκολία. Μόνο ενωμένοι άλλωστε, μπορούμε να ξεπερνούμε τα εμπόδια και να ελπίζουμε σε ακόμη καλύτερες μέρες, πάντα με γνώμονα την προσπάθεια και την αποφασιστικότητα. Αλλά και με εμπιστοσύνη στην δημιουργικότητα και τις ξεχωριστές δυνατότητες των νέων μας, που θα αποτελούν πάντοτε την αιτία για ένα πιο «φωτεινό» μέλλον.

Το ανέσπερο φως της Ανάστασης ας φωτίσει τις ζωές μας, δείχνοντας τον δρόμο της αγάπης και της προκοπής για όλους τους Έλληνες, και σημαίνοντας ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας, ξεπερνώντας κάθε εθνική πρόκληση και δυσκολία. Το φετινό Πάσχα, ας γίνει η αφετηρία αισιοδοξίας και ελπίδας για μία ακόμη καλύτερη Ελλάδα, μία πιο ισχυρή πατρίδα, με περισσότερη κοινωνική συνοχή και ασφάλεια, και πρωτίστως με φροντίδα για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Βρισκόμαστε ήδη στο πέρασμα σε μία νέα, πιο δημιουργική και πιο αισιόδοξη εποχή, καθώς ήδη έχουμε καταφέρει πολλά και σημαντικά. Με αλληλεγγύη, ομοψυχία και πίστη στις δυνάμεις μας, είμαστε έτοιμοι να καταφέρουμε πολλά περισσότερα.


Χρόνια πολλά σε όλες τις απανταχού Ελληνίδες και τους απανταχού Έλληνες.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας εορτάζει την Πρωτομαγιά

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

 

Η 1η Μαΐου είναι ημέρα τιμής και μνήμης, αλλά και διαχρονικό σύμβολο αγώνων και διεκδίκησης της εργατικής τάξης. Η Εργατική Πρωτομαγιά παραμένει ημέρα σύμβολο για όλους τους εργαζόμενους ανά την υφήλιο και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα την τιμήσει, διοργανώνοντας εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο, για όλους τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του όμορφου τόπου μας.

 

ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΪΟΥ ΣΕ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ & ΚΟΥΜΑΝΗ

Σας περιμένουμε, λοιπόν, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην Κάπελη (Τ.Κ. Αγίας Τριάδας) και στο περιβαλλοντικό Μουσείο Κέντρο Ενημέρωσης Πληροφόρησης Δρυοδάσους Φολόης (Τ.Κ. Κούμανη) του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, σε μια όμορφη γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

 

Παράλληλα, σε πολλά χωριά του Δήμου διοργανώνονται μικρότερες εκδηλώσεις, όπου κάτοικοι και περαστικοί μπορούν να συμμετέχουν.

 

Καλή Πρωτομαγιά!

 

 

Σημ.: Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη και δωρεάν!

 

Δελτίο τύπου - Πασχαλινές ευχές της Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, Βουλευτού Ηλείας ΝΔ και Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής

«Αγαπημένοι μου συμπολίτες,

Το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, σηματοδοτεί διαχρονικά την πορεία από τη δοκιμασία στη λύτρωση. Γίνεται έτσι ευκαιρία ατομικού και συλλογικού αναστοχασμού, αλλά και αφετηρία ελπίδας. Ενώνει τους απανταχού Έλληνες γύρω από το μήνυμα της Ανάστασης, για προσφορά, αγάπη και προσήλωση στον άνθρωπο.

Η αυτοθυσία του Θεανθρώπου και το σύνολο της ζωής του και των διδαγμάτων του, αποτελούν το υπέρτατο παράδειγμα ζωής και σηματοδοτούν αιώνια το αξιακό μας σύστημα.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου να φέρει σε όλες και όλους μας φως, δύναμη και αισιοδοξία. Ας χαρίζει σε όλες και όλους μας ελπίδα και όαση θάρρους για την ζωή μας και ας γεμίσει τις καρδιές μας με αισιοδοξία. Ας γίνει αφετηρία αισιοδοξίας και ελπίδας για μία καλύτερη Ελλάδα, μία πιο ισχυρή πατρίδα, με περισσότερη κοινωνική συνοχή, πρωτίστως με φροντίδα για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Το Αναστάσιμο Φως να αποτελέσει πηγή δύναμης, πίστης και δημιουργίας και να φωτίζει τον δρόμο του καθενός μας με υγεία, αγάπη, αλληλεγγύη και ειρήνη!

Να γεμίσει τις καρδιές μας και να ενώσει τους απανταχού Έλληνες σε μια κοινή προσπάθεια για προσφορά, προσήλωση στον άνθρωπο και τις αξίες του.

Να φωτίσει τον δρόμο του καθενός από εμάς με υγεία, αλληλεγγύη, ομοψυχία και ειρήνη!

Να φέρει σε όλους καθαρότητα πνεύματος, υγεία και ελπίδα, αλληλεγγύη, αυτοθυσία και αμέριστη αγάπη προς τον πλησίον.

Σας εύχομαι από καρδιάς Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!»
Δελτίο τύπου - Πασχαλινό μήνυμα Δ. Καλαματιανού - Μήνυμα ελπίδας και λύτρωσης

Το Πάσχα σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας αρχής. Είναι ο θρίαμβος της ζωής απέναντι στον θάνατο.

Ας γίνει το μήνυμα της Ανάστασης, δύναμη και ελπίδα, για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει. Για μια καλύτερη ζωή με αλληλεγγύη, ενσυναίσθηση και ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη. Για ένα αύριο δίχως ανισότητες, με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και προοπτική.

Καλό Πάσχα με υγεία, αγάπη και πρόοδο. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!


Διονύσης - Χαράλαμπος Καλαματιανός

Βουλευτής Ηλείας

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος/Τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δελτίο τύπου - Πασχαλινό μήνυμα Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου

Η Ανάσταση του Κυρίου παραμένει διαχρονικά το ισχυρότερο μήνυμα ελπίδας και προσμονής.

Έπειτα από την κορύφωση του Θείου Δράματος με τις ημέρες των Παθών, της οδύνης και της θλίψης, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης.

Τη νίκη της αλήθειας έναντι του ψεύδους και της αγάπης έναντι του μίσους!

Η Ανάσταση συνδέεται με την αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο, που τόσο πολύ στις μέρες μας λείπει. Ανάσταση πνευματική, ηθική και κοινωνική, ως στοιχεία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, ανεκτικότητας και συμπερίληψης.

Όλα αυτά τα μηνύματα ας τα κρατήσουμε μέσα μας, ζωντανά τις Άγιες ετούτες ημέρες!

Ας κρατήσουμε το αναστάσιμο φως ως οδηγό μας, ως εχέγγυο επικράτησης των Αξιών, της Ελευθερίας και της Ελπίδας!

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ – Δήμαρχος Ήλιδας

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.