226 New Articles

Nίκος Κοροβέσης: «Ένας νέος όμορφος κύκλος μάθησης ξεκινά»

Η επάνοδος στα σχολεία σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το άνοιγμα ενός νέο όμορφου κύκλου μάθησης που αρχίζει για τους μαθητές της Ηλείας και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας με όνειρα, φιλοδοξίες, προοπτικές προόδου και επιτυχίας.

Μένοντας προσηλωμένοι στους στόχους τους, με επιμονή, υπομονή και μεθοδικότητα μπορούν να πετύχουν ό,τι ονειρευτούν και πρέπει να είναι απολύτως σίγουροι πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εγώ προσωπικά θα είμαι δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Ήδη άλλωστε, η περιφερειακή μας αρχή ολοκλήρωσε τις διαδικασίες ανάδειξης των προσωρινών αναδόχων και ξεκινούν τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών από τα λεωφορεία και ταξί που έχει μισθώσει η Περιφέρεια και στις τρεις περιφερειακές ενότητες προκειμένου να εξασφαλίσουμε στα παιδιά της καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες και στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, δύναμη και αντοχή για να αντεπεξέλθουν στην σπουδαία αποστολή που αναλαμβάνουν.

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - “Με αισιοδοξία υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά”

Υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά με χαμόγελο και αισιοδοξία και με την προσδοκία ότι θα είναι μία χρονιά εξαιρετικά αποδοτική και δημιουργική για τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας.

Μοιραζόμαστε την ελπίδα για πρόοδο και προσφορά στην Παιδεία μας, που οφείλει να έχει ανθρώπινο πρόσωπο και να βρίσκεται στην υπηρεσία των παιδιών μας.

Το σχολείο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου και καλείται να γίνει ‘οδηγός’ σε θέματα ανατροφής και διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς, να αφουγκράζεται τις μαθήτριες και τους μαθητές, τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους και εκτός από την γνώση να γίνει κυψέλη ανθρωπιάς, συνεργασίας και αλληλεγγύης, να εμπνέει σεβασμό για τον άνθρωπο, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και να στηρίζει όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς, στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Είμαι βέβαιος ότι με διάθεση συνεργασίας θα επιτευχθούν όλοι οι στόχοι.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους!

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρώτη συνάντηση των υποψηφίων της Ενωτικής Δημιουργίας στην Κρέστενα - «Πλημμύρισε» από νιάτα αλλά και έμπειρα στελέχη!

Σάκης Μπαλιούκος: «Μεταδίδουμε  το μήνυμα νίκης  σε όλους  τους δημότες, που  ήταν και δική τους επιμονή να είμαστε σήμερα εδώ»

 

Από νιάτα αλλά και έμπειρα στελέχη «πλημμύρισε»  το βράδυ της Παρασκευής  η Κρέστενα, κατά την πρώτη συνάντηση των υποψηφίων της Ενωτικής Δημιουργίας του δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκου, στο εκλογικό κέντρο της παράταξης,  δίπλα από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Τα δεκάδες μέλη του συνδυασμού Ενωτική Δημιουργία, δημιούργησαν  ατμόσφαιρα  αισιοδοξίας, ενθουσιασμού  αλλά και ελπίδας για το αύριο του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με τη συνέχιση των εντατικών προσπαθειών  που γίνονται  εδώ και πολλά χρόνια από τη Δ.Α. με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σ. Μπαλιούκο, καθώς και τα υπόλοιπα στελέχη της παράταξης.

Μιλώντας κατά τη συγκέντρωση ο κ. Μπαλιούκος, αφού καλωσόρισε όλους  τους υποψηφίους και κυρίως τους  πολλούς νέους και αξιόλογους ανθρώπους, που απαρτίζουν   το ψηφοδέλτιο της παράταξής του, τους μετέφερε το μήνυμα της νίκης στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, το οποίο όπως είπε θα μεταδοθεί σε όλα τα χωριά και τα σπίτια του Δήμου.

Επίσης αναφέρθηκε στο πολλά και σημαντικά έργα που γίνονται και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, υπογραμμίζοντας πως ο Δήμος ήταν παρόν σε όλες τις κρίσεις (φτώχεια, covid, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α.), σε αντίθεση με κάποιους άλλους που, όπως τόνισε,  ήταν  παντού απών και κοίταζαν πώς να σώσουν την ατομική περιουσία τους…

«Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει, θα ενημερώσουμε τον κόσμο σε όλο το Δήμο, που  άλλωστε ήταν και δική τους επιμονή να είμαστε σήμερα εδώ» ανέφερε  ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

 

 

 

 

 

 

‘’Συνεχώς δίπλα στους εποχικούς πυροσβέστες ο Μιχάλης Κατρίνης’’

Τα προβλήματα του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος που παραμένουν άλυτα, ακόμα και μετά τις φετινές ακραίες επιχειρησιακές συνθήκες, φέρνει για μία ακόμη φορά στη Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης μαζί με άλλους βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Από τα θέματα που συμπεριλαμβάνονται στην Ερώτηση και αφορούν άμεσα και τους πυροσβέστες στην Ηλεία, ξεχωρίζει ιδιαίτερα το ζήτημα της αξιοποίησης της εμπειρίας που έχουν αποκτήσει οι εποχικοί πυροσβέστες, με τους οποίους ο Μιχάλης Κατρίνης έχει πραγματοποιήσει συνεχείς συναντήσεις, υποστηρίζοντας το αίτημά τους για μοριοδότηση της εμπειρίας τους στους διαγωνισμούς για την πρόσληψη προσωπικού στο ΠΣ., αλλά και την επίλυση άλλων προβλημάτων που δυσκολεύουν το έργο τους.

Παράλληλα, μέσω της Ερώτησης αναδεικνύονται οι σοβαρές αδυναμίες που αντιμετωπίζει σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα, με προεξάρχουσες την υποχρηματοδότηση των υποδομών του, την υποστελέχωσή του και την εξουθένωση του προσωπικού που φτάνει στα βιολογικά του όρια χωρίς να υπάρχει έμπρακτη επιβράβευσή του, ενώ ζητείται, μεταξύ άλλων, από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει:

Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την κάλυψη των 3.630 κενών οργανικών θέσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα, πότε θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για τις 500 θέσεις πυροσβεστών που υποσχέθηκε η κυβέρνηση προεκλογικά και εάν θα προβλεφθεί η μοριοδότηση των εποχικών πυροσβεστών ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς και εθελοντών πολιτικής προστασίας που είναι εκπαιδευμένοι πιστοποιημένοι από το Π.Σ.

Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την ομογενοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος, πότε θα είναι έτοιμος νέος αναθεωρημένος Κανονισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας Πυροσβεστικού Σώματος  και πότε θα τεθεί σε  διαβούλευση.

Εάν θα θεσμοθετήσει την υπερεργασία ως προς τη μισθοδοσία των συμβασιούχων πυροσβεστών.

Εάν θα προμηθεύσει τους εποχικούς πυροσβέστες με καλύτερο εξοπλισμό αντίστοιχο με των μόνιμων πυροσβεστών.

Ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει ώστε να αποφευχθεί η σωματική εξουθένωση και η βιολογική εξάντληση των πυροσβεστών λόγω της εργασίας τους υπό ακραίες καιρικές και επιχειρησιακές συνθήκες.

 

Μήνυμα δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για την έναρξη του σχολικού έτους

Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς είναι μια ημέρα που φέρνει όμορφες και ζεστές μνήμες σε όλους εμάς από τα χρόνια που ήμασταν στα θρανία! Είναι μια ημέρα χαράς και προσδοκίας για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς!

Εύχομαι στους μαθητές να αξιοποιήσουν αυτή τη χρονιά για να συλλέξουν γνώσεις και εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να εξελιχθούν σε καλούς και σκεπτόμενους πολίτες!

Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι καλή επιτυχία στον απαιτητικό ρόλο που διαδραματίζουν με στόχο την πρόοδο των μαθητών τους και στους γονείς καλή δύναμη, για να μπορέσουν να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια των παιδιών τους!

Εμείς, ως Δήμος, έχουμε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη Νέα Γενιά του Δήμου μας και θα είμαστε δίπλα στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ιωάννης Λέντζας

Μήνυμα δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου για τη νέα σχολική χρονιά

«Αγαπητά μας παιδιά, σεβαστοί εκπαιδευτικοί, φίλοι γονείς.

Ελπίδες, αγωνίες, όνειρα και προσδοκίες συνοδεύουν τον καινούργιο κύκλο της σχολικής ζωής, που ανοίγει σήμερα.

Κάποιοι ξεκινάτε και άλλοι συνεχίζετε την κοπιαστική αλλά λαμπρή πορεία προόδου για απόκτηση εποικοδομητικής και ουσιαστικής γνώσης  σε συνδυασμό με την διάπλαση και ανάπτυξη ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με αξίες και ιδανικά.

Η Παιδεία και η Νέα Γενιά του τόπου μας αποτελούν βασική προτεραιότητα για εμένα προσωπικά αλλά και για τη Δημοτική Αρχή. Κοινός μας τόπος ένα ασφαλές και καθαρό σχολικό περιβάλλον που να ανταποκρίνεται  στις απαιτήσεις της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, είμαστε δίπλα σας σε ό,τι μας χρειαστείτε, για να ακούσουμε τις απόψεις και τους προβληματισμούς σας.

Είμαι βέβαιος ότι και αυτή τη νέα σχολική χρονιά εσείς οι εκπαιδευτικοί, που προσφέρετε τη γνώση, εμπειρία, αλλά και την ευαισθησία σας στα παιδιά μας, θα αναδείξετε το σπουδαίο παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο που επιτελείτε και οι μαθητές σας θα συνεχίσουν να διακρίνονται και να διαπρέπουν στις Επιστήμες, τις Τέχνες και τον εργασιακό βίο.

Προσκαλώ την σχολική κοινότητα και τους γονείς που δίνουν τον δικό τους σκληρό αγώνα, να ξεκινήσουμε όλοι μαζί με υψηλούς στόχους και οράματα και να καταβάλουμε την μέγιστη δυνατή προσπάθεια, για την πραγμάτωσή τους.

Εύχομαι σε όλους καλή εποικοδομητική σχολική χρονιά με υγεία, δυναμισμό, δημιουργικότητα, και επιτυχίες σε όλους τους τομείς».

 

Μήνυμα Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με ελπίδα και αισιοδοξία, ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, μια χρονιά η οποία εύχομαι να είναι γεμάτη δημιουργία, πρόοδο και υγεία για την εκπαιδευτική κοινότητα του Ν. Ηλείας. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Παιδείας, σε διαρκή συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει στρέψει σταθερά το ενδιαφέρον της στις υποδομές  και την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, την πληρότητα των θέσεων εκπαιδευτικών και την στήριξη όλων των μαθητών, δίνοντας την απαιτούμενη έμφαση στα παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές  ομάδες.

Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 23.211 αναπληρωτών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος των κενών στα σχολεία. Στην Ειδική Αγωγή, προσλήφθηκαν 7.360 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και 1.976 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Μια προσπάθεια που συνδέεται με την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης που είναι σημαντική για τους μικρούς μαθητές, τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες, καθώς όλοι οι μαθητές αξίζουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

Με προγραμματισμό και όραμα, δημιουργούμε ένα σύγχρονο σχολείο για όλους, ένα σχολείο που θα παρέχει ευκαιρίες για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς και παράλληλα την καλλιέργειατου πνεύματος. Ένα σχολείο που θα σέβεται τα δικαιώματα των άλλων, θα αποδέχεται την διαφορετικότητα, θα διδάσκει τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο, την συνεργασία και την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, που θα δημιουργεί ευκαιρίες για όλους τους μαθητές, θα καλλιεργείενδιαφέροντα και θα προάγει την καινοτομία και την αριστεία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η συνεργασία όλων, μαθητών,  εκπαιδευτικών, στελεχών εκπαίδευσηςκαι γονέων, είναι αναγκαία και πολύτιμη.

Καλή σχολική χρονιά σε όλη τη σχολική κοινότητα, με νέα όνειρα, φιλοδοξίες και στόχους!

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.