212 New Articles

Μήνυμα Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη για τααποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια  σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες,  που με συστηματική προσπάθεια και επιμονή πέτυχαν τις επιδόσεις που επιθυμούσαν για την εισαγωγή τους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Σε αυτό δύσκολο και ιδιαίτερο περιβάλλον, και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και αυτής των εξετάσεων,  κλήθηκαν οι μαθητές, με την αρωγή των γονιών τους και των εκπαιδευτικών,  να δώσουν τον αγώνα τους σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια των πανελλαδικών εξετάσεων.  Στη δική μου σκέψη είναι όλοι νικητές, γιατί οι μαθητές μας  έμαθαν να μάχονται σε συνθήκες πρωτόγνωρες,  με ζήλο και θάρροςγια να κατακτήσουν τα όνειρά τους.

Κάποιοι που δεν είχαν τις βαθμολογίες που περίμεναν,  δεν σημαίνει πως απέτυχαν. Αντιθέτως, είναι μια νέα αρχή για την κατάκτηση των στόχων τους, οι οποίοι να είναι σίγουροι ότι θα επιτευχθούν εφόσον συνεχίσουν με την ίδια επιμονή. Το μέλλον επιφυλάσσει πολλές ευκαιρίες, τις οποίες είναι στο χέρι τους να τις εκμεταλλευτούν στο έπακρο, αρκεί να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια και κυρίως τα όνειρά τους.  

Συγχαρητήρια και στους  γονείς και καθηγητές των μαθητών για την πολύτιμη συμβολή τους σε αυτές τις επιτυχίες.

Καλή σταδιοδρομία και καλή τύχη σε όλους.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας

Γιάννης Λυμπέρης

 

 

Προγράμματα φιλοξενίας ομογενών στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας Λαμπρή έναρξη, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κ. Βλάση

Αφετηρία υλοποίησης προγραμμάτων φιλοξενίας και εκπαίδευσης ομογενών και φιλελλήνων, για τα οποία εργάστηκε μεθοδικά η Δημοτική Αρχή Αρχαίας Ολυμπίας με το Υπουργείο Εξωτερικών και φορείς της ομογένειας, αποτέλεσε η λαμπρή εκδήλωση έναρξης του πρώτου απ’ αυτά τα προγράμματα, το απόγευμα της Παρασκευής 10 Ιουλίου.

«Ακαδημία Ελληνισμού – Επιστροφή στις ρίζες» είναι ο τίτλος του προγράμματος, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε με την εκδήλωση στο μνημείο Πιέρ ντε Κουμπερτέν στην Ολυμπία, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κων/νου Βλάση και του Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το τμήμα AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, καλωσορίζοντας τους παριστάμενους, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Ολυμπία ως τόπος, ως αποθετήριο αξιών, ως ιστορία, 3.000 χρόνια τώρα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το θεμέλιο και οι ρίζες του Ελληνισμού, αλλά και του Δυτικού πολιτισμού. Αποτελεί και μήτρα οικουμενικών αξιών, γι’ αυτό είναι ένας παγκόσμιος τόπος, ένα οικουμενικό μνημείο πολιτισμού και παιδείας. Υπ’ αυτή την έννοια, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και οι διοργανωτές επέλεξαν αυτόν εδώ τον χώρο, γιατί εδώ βρίσκεται, κατά δική του επιθυμία, η καρδιά του μεγαλύτερου ίσως φιλέλληνα όλων των εποχών, του Πιερ ντε Κουμπερτέν, που είχε πλήρη συνείδηση της διαχρονικότητας και της οικουμενικότητας των αξιών της Ολυμπίας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια πρώτα από όλα στους συνδιοργανωτές, στον κ. Δημήτρη Μουτούση, στον Αντιδήμαρχο κ. Χάρη Σπηλιόπουλο και σ’ όλους όσους βοήθησαν να γίνει η εκδήλωση. Να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα απόδημου Ελληνισμού, κ. Κ.Βλάση, αλλά και τον παλιό καλό φίλο, τον Γ.Γ. κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, γιατί με το Υπουργείο Εξωτερικών και με τον απόδημο ελληνισμό έχουμε ξεκινήσει μία συνεργασία η οποία παίρνει ήδη σάρκα και οστά. Η Ολυμπία μπορεί να φιλοξενεί εδώ Ελληνόπαιδες και φιλέλληνες, γιατί το κάλεσμά της είναι και διαχρονικό και οικουμενικό. Ελπίζω, από τον επόμενο χρόνο, τα πράγματα να γίνουν καλύτερα για τη χώρα μας, για όλο τον κόσμο. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η Ολυμπία δείχνει το δρόμο στην ανθρωπότητα. Γιατί αυτός εδώ ο τόπος, πέρα από τόπος της εκεχειρίας και της ειρήνης, του ευ αγωνίζεσθαι, της συναδέλφωσης και της αλληλεγγύης των λαών, προπάντων συμβολίζει τον διαχρονικό αγώνα του ανθρώπου απέναντι σε όλες τις δυσκολίες. Και αυτό που δίνει η ανθρωπότητα σήμερα, είναι ένας αγώνας. Από την Ολυμπία, λοιπόν, στέλνουμε ένα μήνυμα νίκης: θα νικήσουμε και αυτή τη μεγάλη δυσκολία όλοι μαζί».

Βλάσης: Το Υπουργείο στηρίζει

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κων/νος Βλάσης, στον χαιρετισμό του τόνισε: «Εδώ,  σ’ έναν χώρο ανεκτίμητης αρχαιολογικής και πολιτιστικής αξίας, σ’ ένα τοπίο απαράμιλλου φυσικού κάλλους, στην ιστορική κοιτίδα του Ολυμπιακού ιδεώδους, ομογενείς νέοι και νέες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές της Ελλάδος, να βιώσουν τη μοναδική φιλοξενία των ανθρώπων του τόπου μας και να αποκτήσουν μία μοναδική εμπειρία πατριδογνωσίας που θα τους συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή. Ο ελληνικός πολιτισμός είναι απολύτως προσβάσιμος στη σημερινή εποχή. Είναι όμως η βιωματική εμπειρία που γράφει στην καρδιά του κάθε συμμετέχοντα στην Ελλάδα, στην οποία πάντα θα θέλει να επιστρέψει. Έτσι γεφυρώνεται το χθες το σήμερα και το αύριο. Γι’ αυτό έχω τα προγράμματα φιλοξενίας μέσα στην καρδιά μου. Εκεί βρίσκεται η προστιθέμενη αξία τους και αποτελούν βασική προσωπική μου προτεραιότητα σε θέματα απόδημου Ελληνισμού. Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στη διεξαγωγή του φετινού προγράμματος φιλοξενίας και είθε η πρωτοβουλία αυτή να επαναληφθεί πάρα πολλές φορές στο μέλλον. Να είσαστε σίγουροι ότι θα σταθώ δίπλα σας με όλες μου τις δυνάμεις».

Εν συνεχεία, ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης αφού αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον κ. Γεωργιόπουλο, τόνισε ότι υπάρχουν πολλά προγράμματα που μπορούν να υλοποιηθούν από κοινού με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και το συγκεκριμένο είναι ένα απ’ αυτά: «Έχουμε εργαστεί εντατικά με τον κ. Υπουργό και μπορέσαμε να δρομολογήσουμε 20 διαφορετικά προγράμματα φιλοξενίας για 800 ομογενείς, με πρώτο ένα πρόγραμμα που θα υλοποιούνταν τη βδομάδα του Πάσχα. Δυστυχώς η Πανδημία μας έχει αναγκάσει να μεταφέρουμε όλον αυτό τον σχεδιασμό για το 2021. Παρόλα αυτά πρέπει να πω πως πρόκειται για προγράμματα τα οποία καταπιάνονται με μία συνολική προσέγγιση καθετί Ελληνικού για τους συμμετέχοντες, από την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας μέχρι τη γνωριμία με την ιστορία μας, τα ήθη κι έθιμα του τόπου, την άλλη και την εμπράγματη πολιτιστική μας κληρονομιά».

Αξιοποίηση κατασκηνώσεων Λάλα

Ο πρόεδρος του τμήματος AHEPA HJ25 «Άγιος Ανδρέας» κ. Δημήτρης Μουτούσης αναφέρθηκε στο βασικό πλαίσιο της πρωτοβουλίας: «Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός δικτύου ακαδημιών Ελληνισμού δηλαδή κατασκηνώσεων ανά την Ελλάδα και την Κύπρο. Η πρώτη κατασκήνωση - ακαδημία είναι πρόθεση μας να γίνει στην Αρχαία Ολυμπία, στην περιοχή Λάλα. Ήδη έχουμε ξεκινήσει εδώ και μήνες συνεργασία με το Δήμο έτσι ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε την επόμενη σεζόν, δηλαδή το Μάιο του 2021. Από τον Οκτώβριο του 2020 το εκπαιδευτικό σκέλος του προγράμματος με τη συνεργασία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της BSI Media Canada, θα προσφέρονται μέσω ψηφιακής πλατφόρμας σε παγκόσμιο επίπεδο».

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κ. Τάκης Παπαδόπουλος εκ μέρους του Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, ο αντικυβερνήτης AHEPA HELLAS D-25 κ. Κων/νος Βαρσάμης και ο αντιπρόεδρος του Ε.Α.Π. κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος. Ο ποιητής κ. Αντώνης Σκιαθάς απήγγειλε ένα ποίημά του που έγραψε ειδικά για τους ομογενείς ενώ ο τενόρος κ. Νικόλαος Καραγκιαούρης άνοιξε και έκλεισε την εκδήλωση με τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό ύμνο αντίστοιχα. Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε στην εκδήλωση το δρώμενο που επιμελήθηκε η σχολή χορού της κας Ζωής Ανδρίτσου, με ιέρειες σε χορευτικές επιδείξεις.

ΦΩΤΟ: ahepa-olympia-1, 2, 3, 4, 5

Γιώργος Αναστασόπουλος από το Φροντιστήριο Μ.Ε. Θεμέλιο Πύργου - Σχόλιο για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων

Οφείλουμε με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων να συγχαρούμε τους μαθητές του Φροντιστηρίου μας αλλά και όλους τους μαθητές που πέτυχαν τους στόχους τους και όλους όσους έδωσαν τον αγώνα τους ακόμα και αν δεν κατάφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, όμως, τα αποτελέσματα των βαθμολογιών αποτελούν αφορμή για έντονο προβληματισμό όλων των εμπλεκομένων. Ειδικά οι βαθμολογίες σε μαθήματα , όπως η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία ή και σε άλλα, αποδεικνύουν την ανάγκη για επαναπροσδιορισμό της αντίληψης για αυτά. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι σε μια διαδικασία, όπως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και μάλιστα με το νέο πνεύμα εξέτασης των μαθημάτων, δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρότητα ούτε εφησυχασμό, αλλά απαιτείται συνεχής και αδιάκοπη μεθοδική προσπάθεια. Οι μαθητές οφείλουν να έχουν υψηλούς στόχους.
Υπομονή μέχρι την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής και μεγάλη προσοχή στην επιλογή σχολών στο μηχανογραφικό λόγω πιθανών ανακατατάξεων, οι οποίες πιθανόν να υπάρξουν.
Καλό καλοκαίρι!!!

Αυγερινοπούλου για Γυμνάσιο και Λύκειο Καράτουλα: Δέσμευση από ΚΤΥΠ ότι θα τελειώσει τον επόμενο μήνα

Την δέσμευση ότι θα ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου μήνα η ανακατασκευή του Γυμνασίου και ΛυκείουΚαράτουλα έλαβε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ), κ. Αθανάσιο Γιάνναρη.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η κα Βουλευτής είχε διαβιβάσει στον Διευθύνοντα Σύμβουλοτην επιστολή του Δημάρχου Πύργου, το Υπόμνημα – Επιστολή Διαμαρτυρίας των Συλλόγων Καθηγητών και γονέων και κηδεμόνων των σχολείων, καθώς και σχετικό δημοσίευμα του τοπικού τύπου, και είχε θέσει εκ νέου το ζήτημα άμεσης ολοκλήρωσης της ανακατασκευής του Γυμνασίου και Λυκείου Καράτουλα, συμμεριζόμενη την αγωνία, αλλά και την αγανάκτηση των γονιών και των μαθητών. Είχε αιτηθεί, δε, την κατά προτεραιότητα υλοποίησή του έργου, ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς αποτελεί ένα χρονίζον ζήτημα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία εδώ και δώδεκα έτη.

 

Πύργος - Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών για υπόθεση ναρκωτικών.

Μήνυμα Ανδρέα Μαρίνου με αφορμή την ανακοίνωση βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων - Η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να παρέχει στη Νεολαία άρτια επαγγελματική κατάρτιση

Με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος τονίζει τα εξής:

«Σήμερα ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Προσωπικά, αλλά και ως Δημοτική Αρχή και τοπική κοινωνία, νιώθουμε ικανοποίηση για τις επιδόσεις και επιτυχίες που κατέγραψαν τα παιδιά μας, μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω κορονοϊού, περιβάλλον.

Συγχαίρω όλα τα παιδιά μας ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Τόσο οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δήμου Πηνειού που πέτυχαν τον στόχο τους όσο και αυτοί που δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αξίζουν  τα συγχαρητήριά μας και την στήριξή μας.

Στα παιδιά που πέτυχαν τον στόχο τους εύχομαι πάντα επιτυχίες και να δικαιώνονται πάντα από τις επιλογές τους.

Στους αποφοίτους που δεν είχαν το ποθητό αποτέλεσμα, θέλω να τους πω ότι οι ευκαιρίες δεν τελειώνουν εδώ, πάντα υπάρχει η δεύτερη ευκαιρία αλλά και η εναλλακτική επιλογή.

Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν τονίζω ότι η πολιτεία έχει την υποχρέωση να παρέχει στη νεολαία τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την συμβουλευτική εκείνη που θα τους ενημερώνει για τις δυνατότητες που έχουν και θα τους οδηγεί στις σωστές επιλογές με άρτια επαγγελματική κατάρτιση για μια αξιοπρεπή σταδιοδρομία.

Συγχαίρω τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τα παιδιά και τους δίνουν κουράγιο για να πιστέψουν στις αστείρευτες δυνάμεις τους και τις δημιουργικές τους δυνατότητες».

Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ηλείας: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήματος για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) που αφορά τους παράκτιους αλιείς που τα σκάφη τους διαθέτουν αλιευτική άδεια σε ισχύ κατά το έτος 2020

Το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ενημερώνει τους παράκτιους αλιείς που τα σκάφη τους διαθέτουν αλιευτική άδεια σε ισχύ κατά το έτος 2020, ότι ξεκίνησε η  διαδικασία υποβολής αιτήματος για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis). Το ύψος του κατ΄ αποκοπή ποσού ενίσχυσης καθορίζεται ως το γινόμενο του ποσοστού ιδιοκτησίας εκάστου πλοιοκτήτη επί το ποσό ενίσχυσης που αντιστοιχεί στη κατηγορία του επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους που κατέχει με βάση το ολικό μήκος.

Οι δικαιούχοι χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης υποβάλλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσω ψηφιακής εφαρμογής, αποκλειστικά και μόνο με χρήση των προσωπικών κωδικών εισόδου στις εφαρμογές του ΟΣΠΑ της Γενικής Δ/νσης Αλιείας του ΥΠΑΑΤ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://portal.alieia.minagric.gr/wps/portal/fishing.

Στο πεδίο «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ» της ιστοσελίδας της Γενικής Δ/νσης Αλιείας του ΥΠΑΑΤ (www. alieia.minagric.gr ) έχει αναρτηθεί το πλαίσιο και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη χορήγηση των εν λόγω ενισχύσεων.

Δεδομένου ότι οι αιτούντες αλιείς θα κληθούν να επιβεβαιώσουν ότι τα αναγραφόμενα στοιχεία είναι πλήρη και αληθή και ότι αυτά ταυτίζονται με τα αναγραφόμενα στα έγγραφα του σκάφους τους, στις περιπτώσεις που διαπιστώνουν ότι δεν είναι προσυμπληρωμένα όλα πεδία ή ότι τα στοιχεία είναι πλήρη αλλά δεν είναι αληθή θα πρέπει να μην προχωρήσουν σε «Επιβεβαίωση» και να απευθύνονται στην αρμόδια Λιμενική Αρχή για την συμπλήρωση των στοιχείων που λείπουν ή για την ορθή αποτύπωση των στοιχείων και την καταχώρηση τους στο ΕΑΜ, αντίστοιχα.

 Η ψηφιακή εφαρμογή έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία και θα είναι ανοικτή για την υποδοχή των αιτημάτων μέχρι την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020.

                                                                                    Η προϊσταμένη της Δ/νσης

                                                                                         Π. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Πηγή φωτογραφίας: http://www.alieia.minagric.gr/

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.