357 New Articles

Συλλήψεις τριών ατόμων για κλοπή

Συνελήφθησαν, σήμερα τα ξημερώματα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της
ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, δύο ανήλικοι ηλικίας 12
και 16 ετών και ένας 18χρονος, διότι χθες αργά το βράδυ, αφαίρεσαν από
διανομέα φαγητού παραγγελίες φαγητού συνολικής αξίας 45 ευρώ, που είχε
τοποθετημένες σε προσωρινά σταθμευμένο δίκυκλο.

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ - Κανονικά η κίνηση των ΙΧ στους δρόμους που περικλείουν το πεζοδρομημένο κομμάτι της Αμαλιάδας

Ελεύθεροι, για τα αυτοκίνητα, οι οδοί Ελευθερίου Βενιζέλου – Δεληγιάννη -  Ρήγα Φεραίου – Πολυτεχνείου – 25ης Μαρτίου – Ιπποκράτους – Έλλης – Φιλελλήνων – Δαλιάνη

Κανονικά θα κινούνται τα αυτοκίνητα, στις οδούς Ελευθερίου Βενιζέλου – Δεληγιάννη -  Ρήγα Φεραίου – Πολυτεχνείου – 25ης Μαρτίου – Ιπποκράτους – Έλλης – Φιλελλήνων – Δαλιάνη, από τις 15 Νοεμβρίου όταν και θα πεζοδρομηθεί το κέντρο της Αμαλιάδας.

Αυτό διευκρίνισε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ανακοινώνοντας  τη λειτουργία του δακτυλίου που, από την επόμενη Κυριακή, θα ορίζει  την ελεύθερη για πεζούς και ποδήλατα περιοχή που δημιουργείται στο κέντρο της πόλης.

Θα είναι μια πρώτη πρόβα της πεζοδρόμησης που θα διαρκέσει έως και τις 15 Ιανουαρίου. Στο διάστημα αυτό  θα καταγραφούν τυχόν δυσλειτουργίες, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει διάλογος σχετικά με τις δυνατές βελτιώσεις  για την οριστική μορφή της πεζοδρόμησης.

Από την ημέρα της ανακοίνωσης έως και σήμερα ο Δήμος Ήλιδας, έχει προμηθευτεί τα απαιτούμενα ενημερωτικά σήματα που θα τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα σημεία εισόδου για το κέντρο της Αμαλιάδας και θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Όπως ανέφερε ο κ. Λυμπέρης «το προσωρινό μέτρο της πεζοδρόμησης θα ακολουθήσει το οριστικό, που θα αλλάξει την εικόνα στο κέντρο της Αμαλιάδας με χρηματοδοτήσεις ύψους 10 εκ ευρώ που έχουν ήδη εξασφαλισθεί.

 Παράλληλα  έχει υποβληθεί και αναμένεται άμεσα να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του  Ανατολικού Κομματιού του Περιφερειακού Δρόμου της Αμαλιάδας, που θα ξεκινά από τον κόμβο Καλαβρύτων, θα συνδέει τη Σχολή Γεωπονίας με το Νοσοκομείο της πόλης και θα καταλήγει σε κόμβο στο δρόμο Αμαλιάδας -Καρδαμά».

Ο κ. Λυμπέρης, επανέλαβε  πως:

  • η κίνηση στο πεζοδρομημένο κομμάτι της πόλης, θα είναι ελεύθερη για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και τα οχήματα της υπηρεσίας καθαριότητας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
  • Ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων θα γίνεται με μικρά οχήματα, από τις 6.30 έως και τις 7.30 το πρωί και από τις 2 ως τις  3 το μεσημέρι. Για τα καταστήματα εστίασης που κάνουν και διανομές κατ’ οίκον θα υπάρχουν  συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα και η κυκλοφορία θα γίνεται με συγκεκριμένη ταχύτητα και με την επίδειξη άδειας.
  •  Σε ότι αφορά τους κατοίκους του κέντρου της Αμαλιάδας που διαθέτουν χώρους στάθμευσης στις κατοικίες τους, θα υπάρξει μέριμνα,  όπως επίσης και για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

ΔΕΥΑΠ: Διακοπή νερού στον Πύργο το βράδυ της Δευτέρας 30/11

Ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΖΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ» θα υπάρχει γενική διακοπή νερού στην πόλη του Πύργου τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 το βράδυ από ώρα 21.00 και για  8 ώρες.

 

 

 

                                                                                    ΕΚ  ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ

Το διαδίκτυο «σέρνεται», οι πολίτες πληρώνουν υπέρογκα, και η Κυβέρνηση «σφυρίζει» αδιάφορα

Με γενικότητες απάντησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην επίκαιρη ερώτηση του Μιχάλη Κατρίνη για την ψηφιακή υστέρηση της χώρας, η οποία εν μέσω πανδημίας υπονομεύει την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο.

 

Οκτώ μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας, το αρμόδιο Υπουργείο αρνείται να ασχοληθεί σοβαρά με την αναβάθμιση της χωρητικότητας και της αξιοπιστίας των δικτύων, με αποτέλεσμα οι πολίτες που προσπαθούν να επιβιώσουν σε περιβάλλον κοινωνικής απομόνωσης να αντιμετωπίζουν όλο και πιο συχνές δυσλειτουργίες σε όλα τα υπάρχοντα δίκτυα.

 

Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης, την ώρα που και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει παραδεχτεί ότι το κόστος χρήσης δεδομένων δεδομένης και της αναξιοπιστίας των δικτύων είναι απαράδεκτα υψηλό, η Κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει κάνει ελάχιστα για να κινητοποιήσει τις εταιρίες ώστε να προχωρήσουν στις αναγκαίες αναβαθμίσεις τόσο στον κορμό, όσο και στο δίκτυο διανομής.

 

Είναι χαρακτηριστικό, ανέφερε ο Ηλείος βουλευτής, ότι μόλις χτες η ΕΕΤΤ ενεργοποίησε τη διαδικασία αποζημίωσης από τους παρόχους, για τις αποκλίσεις μεταξύ των διαφημιζόμενων και των πραγματικών ταχυτήτων σύνδεσης στο διαδίκτυο, προσθέτοντας ότι παρότι εισέρχονται νέοι παίκτες στην αγορά, ο ανταγωνισμός δεν ενισχύεται. Αντί να ζητηθεί από την ΕΕΤΤ να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ανταγωνισμού ώστε να ευθυγραμμιστούμε με τις άλλες ευρωπαικές χώρες, η Κυβέρνηση αδιαφορεί και αρκείται στη δικαιολόγηση της πολύπλευρης ψηφιακής μας υστέρησης, σημειώνει ο Μιχάλης Κατρίνης.

 

Κλείνοντας, ο Ηλείος βουλευτής, τόνισε ότι η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αναλάβει δράση και να εξαντλήσει τις δυνατότητες για την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την πάταξη εναρμονισμένων πρακτικών και να σταματήσει να μοιράζει υποσχέσεις για «ψηφιακούς παραδείσους».

 

Διονύσης Καλαματιανός: Παρέμβαση στη Βουλή για τα σοβαρά προβλήματα της εστίασης

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι αποκαλυπτικά για τη ζοφερή κατάσταση που έχει περιέλθει η επιχειρηματικότητα της χώρας. Δυστυχώς και στην Ηλεία η κατάσταση εξελίσσεται αρνητικότατα. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι οι επιχειρήσεις εστίασης του νομού. Στο 3ο τρίμηνο του 2020 είχαν κύκλο εργασιών 12.853.237 ευρώ, ενώ στο 3ο τρίμηνο του 2019 είχαν 15.763.562 ευρώ. Η μείωση που καταγράφηκε ήταν της τάξης του 18,5%. Πολύ χειρότερα είναι τα πράγματα σε ότι αφορά το 2ο τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε, καθώς ο κύκλος εργασιών ήταν 3.818.645, ενώ στο 2ο τρίμηνο του 2019 ήταν 9.324.424. Μείωση, δηλαδή 59,0%.

Με βάση αυτά τα στοιχεία βγαίνουν 2 συμπεράσματα:

  • Η ανάκαμψη της οικονομίας δεν επιτυγχάνεται από μόνη της, μετά το πέρας του lockdown, προς ηχηρή διάψευση των αντίθετων ισχυρισμών της κυβέρνησης. 
  • Εν μέσω του lockdown, η κατάσταση είναι δραματική, καθώς κυριολεκτικά ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση.

Η κυβέρνηση όφειλε εδώ και καιρό να έχει λάβει πολύ σοβαρά τα στοιχεία και να έχει ακούσει τη διαρκή κραυγή αγωνίας των επαγγελματιών του χώρου. Αντί, λοιπόν, να μεριμνήσει για την ουσιαστική στήριξη του κλάδου, αλλά και της υπόλοιπης αγοράς, επιλέγει τη χρηματοδότηση (;) μέσω προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής, δηλαδή μέσω δανείου που αυξάνει το χρέος τους. Πρόκειται για μια ανεπαρκέστατη, στα όρια του εμπαιγμού, διαδικασία, καθώς αποκλείεται, λόγω των αυστηρών κριτηρίων που έχουν τεθεί, πολύ μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης, η κυβέρνηση φαίνεται να συζητά ένα άνοιγμα του κλάδου, ενδεχομένως μικρής διάρκειας, που απέχει παρασάγγας από το να χαρακτηριστεί βιώσιμο για τους επιχειρηματίες της εστίασης. Εάν πραγματοποιηθούν αυτά τα σχέδια, οι επαγγελματίες του κλάδου λένε ότι θα είναι το τελειωτικό χτύπημα. Χωρίς την απαιτούμενη στήριξη και ενίσχυση, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της εστίασης δε θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Για το λόγο αυτό καταθέσαμε ως αναφορά στη Βουλή το Δελτίο Τύπου και την επιστολή του Σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Πύργου με τον διακριτικό τίτλο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΠΥΡΓΟΥ». Επισημαίνουμε ιδιαιτέρως τους προβληματισμούς σχετικά με τον σχεδιασμό ενδεχόμενου μικρού χρονικά ανοίγματος της εστίασης και θέτονται συγκεκριμένα ερωτήματα για τον τρόπο που θα γίνει αυτό. Παράλληλα, εστιάζουμε στη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η πανδημία, και στην επόμενη μέρα της εστίασης μετά την άρση των υγειονομικών περιορισμών, προτείνοντας δέσμες μέτρων.

Εάν η εστίαση, όπως και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στο σύνολό της, δεν ενισχυθούν, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν πρόκειται να ορθοποδήσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανειλημμένως έχει προτείνει τη χορήγηση άμεσης ρευστότητας με μορφή μη επιστρεπτέας προκαταβολής, τη κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών το επόμενο εξάμηνο, τη στήριξη και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας με κάλυψη του μισθολογικού κόστους και του εισοδήματος όσων πλήττονται από την κρίση, τη ρύθμιση όλων των οφειλών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία, την επιδότηση ενοικίων. Είναι μέτρα απαραίτητα που θα ανακουφίσουν την αγορά και θα επιτρέψουν σε πολλούς συμπολίτες μας να σταθούν στα πόδια τους.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται σε διαφορετικό μήκος κύματος από αυτό που επιτάσσουν οι ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας. Όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ενισχύουν γενναιόδωρα τους παραγωγικούς κλάδους και στηρίζουν την εργασία, η κυβέρνηση επιδοτεί την αναστολή της και δανειοδοτεί επιλεκτικά έναν μικρό αριθμό επιχειρήσεων. Αδιαφορεί, λοιπόν, για την επιβίωση πολλών συνανθρώπων μας και οδηγεί σε οικονομική ασφυξία και σε λουκέτα τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της χώρας.

 

Ο Πύργος μια πόλη προσβάσιμη σε όλους

Πέντε νέες θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ δημιουργεί ο Δήμος Πύργου, ενώ πολύ σύντομα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης όπως και στην κεντρική είσοδο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου θα κατασκευαστούν ειδικές ράμπες προσβασιμότητας.

Ο Δήμος Πύργου σεβόμενος το δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία για απρόσκοπτη μετακίνηση στον αστικό ιστό και ισότιμη συμμετοχή στη δημόσια ζωή κάνει πράξη ένα πάγιο αίτημα του συλλόγου παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Ηλείας, όπως και την προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για μια πόλη ανθρώπινη, φιλική και προσβάσιμη σε όλους.

Οι νέες θέσεις στάθμευσης βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης για να μπορούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να κινούνται όσο το δυνατόν περισσότερο ανεμπόδιστα σε αυτήν. Συγκεκριμένα βρίσκονται, στα Χαλικιάτικα, στην Υψηλάντου (έξω από τη Μαγνητική), στην Πατρών (έξω από την Αξονική), στη ΔΟΥ Πύργου, και επί της 28ης Οκτωβρίου έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

«Διεξάγουμε ένα ευρύ σχέδιο για την προσβασιμότητα και τη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος. «Συγκεκριμένα δημιουργούνται νέες θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ. Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και θα δημοπρατηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες για την δημιουργία ραμπών που θα διευκολύνει την πρόσβαση σε άτομα με κινητικές αναπηρίες σε κεντρικά σημεία της πόλης όπως και στην είσοδο του  Λάτσειου Δημοτικού  Μεγάρου για τις υπηρεσίες του Δήμου. Πρόκειται για θέσεις που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες τους, ενώ παράλληλα υπάρχει και ειδική σήμανση με το διεθνές σύμβολο πρόσβασης, ώστε να είναι σαφές πως πρόκειται για θέσεις αποκλειστικής στάθμευσης ΑμεΑ.

Εντολή του Δημάρχου είναι να γίνει κάθε προσπάθεια για τη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία. Στο πλαίσιο αυτό προχωράμε σ’ αυτά τα έργα, είτε με ιδία μέσα είτε με δημοπράτηση.

Επίσης μέσα στο 2021 θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την τοποθέτηση δύο ακόμη Sea track  στις παραλίες της Σπιάντζας και του Αγίου Ηλία. Είμαστε πάντα σε στενή συνεργασία με τον Σύλλογο παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Ηλείας και στόχος μας είναι η όσο καλύτερη δυνατόν καλύτερη προσβασιμότητα στα δημόσια κτίρια και την πόλη».

Οι νέες ράμπες της πόλης

Το έργο αφορά την ανακατασκευή των υφισταμένων ραμπών για ΑΜΕΑ αλλά και τη δημιουργία νέων σε σημεία όπου δεν υπάρχουν. Η επιλογή των δρόμων όπου θα γίνει η παρέμβαση σε ράμπες, έγινε μετά από συνεννόηση με το αντίστοιχο σωματείο ΑΜΕΑ, με κριτήριο την εξυπηρέτηση αναγκών της αγοράς. Επιλέχθηκαν κεντρικοί άξονες της πόλης με σημαντική εμπορική και οικονομική δραστηριότητα.

Οι συνολικά 16 ράμπες που θα επισκευαστούν ή θα δημιουργηθούν είναι στις συμβολή των οδών:

-Ζαίμη και Πατρών

-Παπαφλέσσα και Πατρών

-Δεληγιάννη και Πατρών

-Τάση Καζάζη και Θεμιστοκλέους

-Μανωλοπούλου και Πατρών

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Πατρών

-Γκότση και Τάκη Πετροπούλου

-Τάκη Πετροπούλου και Πατρών

-Ζακύνθου και Πατρών

-Κωνσταντίνου Κανάρη και Γερμανού

-Κοκκίνου και 28ης Οκτωβρίου

-Συμβολή των οδών Τάκη Πετροπούλου

-           Ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας Γιώργος Παπανικολόπουλος ανέφερε πως: «Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Πύργου κ. Παναγιώτη Αντωνακοπουλο, όπως επίσης τον αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλο, για την καλή συνεργασία που έχουμε ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ανθρώπων με

M. Kατρίνης: Η εικονική πραγματικότητα της κυβέρνησης

Κάθε μέρα δεκάδες οικογένειες θρηνούν και από μία απώλεια, αλλά κορυφαίος υπουργός «πανηγυρίζει», καθώς ‘’ναι μεν έχουμε νεκρούς αλλά τουλάχιστον είναι λιγότεροι από του Βελγίου’’.

Επίσης άστοχη και χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης η δήλωση του υπουργού Επικρατείας, την ώρα που ο κόσμος αγωνιά για το αν θα βρεθεί κλίνη ΜΕΘ σε περίπτωση που τη χρειαστεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πλευρά του προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα των ‘’λίγων νεκρών σε σχέση με το Βέλγιο’’, αλλά το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως οι κυβερνήτες του πλοίου δεν έχουν σύμπνοια μεταξύ τους, την ώρα που πλέουμε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα. Πως, άραγε, θα λύσουν κάτι που δεν κατανοούν;

Και, όπως είναι φυσικό, αυτό από μόνο του δημιουργεί επιπλέον ανασφάλεια, στον ήδη τρομοκρατημένο πολίτη που απειλείται από τον κορωνοϊό και αγωνιά για το οικονομικό και εργασιακό του μέλλον.

Όμως, άκρως επιφανειακή και στα όρια του επικίνδυνου ήταν η αντίδραση και του κυρίου Τσίπρα που αποφάσισε να βγάλει το τεφτέρι και να μας δηλώσει-με μη τεκμηριωμένα στοιχεία-πως βρισκόμαστε στη 10η θέση παγκοσμίως όσον αφορά στους νεκρούς.

Η «υπεύθυνη» αντιπολίτευσή του περιορίστηκε στο πως θα επιτεθεί στο Κίνημα Αλλαγής για το ψήφισμα του Πολυτεχνείου!

Φυσικά όλα αυτά δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από τον ελληνικό λαό! Σε πρόσφατη δημοσκόπηση (ΚΑΠΑ Research) για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συντριπτικά είναι τα ποσοστά που καταδεικνύουν την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και της αποδίδουν τεράστιες ευθύνες για το χειρισμό της στο ζήτημα του τουρισμού, των μέσων μαζικής μεταφοράς, τις ελλείψεις του συστήματος υγείας, καθώς και τη συνολική διαχείριση της κρίσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας του covid-19.

Εξίσου αρνητική είναι και η εικόνα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν εμπνέει πλέον καμία εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία των πολιτών.

Εάν όλα αυτά τα χρόνια οι αστοχίες και οι ερασιτεχνισμοί «συγχωρούνταν» ή ξεχνιούνταν, είναι επειδή κινούμασταν σε ένα πλαίσιο συστημικής κανονικότητας.

Πλέον το δίλημμα δεν είναι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ζωή ή θάνατος. Και μπροστά σε αυτό το δίλημμα, κανείς δε θα ξεχάσει όσους έδειξαν ασέβεια και αναποτελεσματικότητα.
Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.