319 New Articles

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στη συγκέντρωση της 9ης Οκτωβρίου στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπου εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί διεκδίκησαν το αυτονόητο - υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας στο σχολείο - η πολιτική ηγεσία, εκμεταλλευόμενη τη δράση μίας μεμονωμένης ομάδας που καμία σχέση δεν είχε ούτε με το μαθητικό, ούτε με το εκπαιδευτικό κίνημα, έδειξε πως δεν θέλει ή/και δεν αντέχει καμία ουσιαστική συζήτηση, επιδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την αδιάλλακτη στάση της.

Καταγγέλλουμε την κρατική καταστολή στη σημερινή συγκέντρωση, κατά την οποία η αστυνομία, με τη χρήση χημικών και δακρυγόνων, έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια ανήλικων μαθητών.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουμε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας και τα δίκαια αιτήματά τους.

Διαμηνύουμε στην κυβέρνηση ότι η προσπάθεια εκφοβισμού των μαθητών και των εκπαιδευτικών οδηγεί σε έναν μόνο δρόμο, στον δρόμο της κλιμάκωσης του αγώνα.

Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση ότι κάθε προσπάθεια για καταστολή των κινητοποιήσεων, με μόνο στόχο την αποφυγή ουσιαστικού διαλόγου, θα πέσει στο κενό.

 

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Αντωνία Μπρη

Αθανάσιος Κατσίμπελης

 

Εγκαίνια γηπάδου 7Χ7 στο Βαρθολομιό, από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό

-Ο δήμαρχος Πηνειού ανακοίνωσε ευχάριστα νέα και για το Μουσικό Σχολείο

 

Αρχικός στόχος του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου, στόχος που συνεχίζει να υφίσταται, είναι η συνύπαρξη Αθλητισμού και Πολιτισμού και όχι ο πρωταθλητισμός. Στον πυρήνα του στόχου του η Νεολαία.

Έτσι από την Κυριακή το μεσημέρι λειτουργεί το νέο γήπεδο της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Δήμου στο Βαρθολομιό, ένα έργο που φέρει την υπογραφή του.

Το εγκαινιασθέν γήπεδο είναι στη διάθεση όλων των πολιτών της ενότητας Βαρθολομιού και του Δήμου Πηνειού ακολουθώντας πάντα συγκεκριμένο πρόγραμμα και κανόνες.

Εγκαίνια από τον Σεβ. Μητροπολίτη

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός συμπαραστατούμενος από τον αρχιμανδρίτη Φιλάρετο Σπανόπουλο και ιερείς της τοπικής εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης αφού ευλόγησε τα παιδιά της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου και τον προπονητή τους κ. Νίκο Αριδάκη, συνεχάρη τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του για το έργο του γηπέδου και κάλεσε μικρούς και μεγάλους να το προσέχουν και να το διατηρούν στην σημερινή κατάσταση.

Ομιλίες- Χαιρετισμοί

Ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δημήτρης Βασιλόπουλος  στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: «Αυτό το πανέμορφο γήπεδο ποδοσφαίρου 7Χ7 με συνθετικό τάπητα, οραματίστηκε και υλοποίησε σε σύντομο χρονικό διάστημα ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί και προσφέρει αρκετά για χρόνια στα αθλητικά δρώμενα της Ηλείας».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος στην ομιλία του αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανό για την παρουσία του, αλλά και για την στήριξή του σε δράσεις του Δήμου, αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησε η ιδέα για το έργο ύστερα από μια συζήτηση που είχε προ μηνών με τον δημοτικό σύμβουλο Άγγελο Μπράτη. «Αυτός ο χώρος, στο πάρκο ΟΣΕ, που θα είναι το μεγάλο πάρκο του Βαρθολομιού, θα καταστεί χώρος συνάντησης των παιδιών και των μεγάλων ενώ εκτός από τα γήπεδα θα δημιουργηθεί και χώρος πιστοποιημένης παιδικής χαράς»

Σειρά έργων στο Δήμο

Με την ευκαιρία ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στα έργα που με την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας  εντάσσονται σε προγράμματα και είναι 1/οι αποθήκες του ΑΣΟ όπου θα δημιουργηθεί Πολυχώρος και η έδρα του Δημαρχείου, οπότε το κτίριο Σισίνη θα είναι μουσείο, 2/ η διαμόρφωση του δρόμου Βαρθολομιού Γαστούνης Λουτρών Κυλλήνης, και 3/ η τηλεμετρία στο δίκτυο υδροδότησης  που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ έργο.

Έκπληξη για το Μουσικό Σχολείο

Ο δήμαρχος Πηνειού  επεφύλασσε και μια ακόμη ευχάριστη είδηση: «Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνω ότι εντός των ημερών το  κτιριακό αίτημα του Μουσικού  Σχολείου Ηλείας στο Βαρθολομιό γίνεται πραγματικότητα. Η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει το έργο με το ποσό των 7 εκατ. ευρώ. Και θα δημιουργηθεί ένα πρότυπο σχολικό συγκρότημα».

Ολοκληρώνοντας την σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος ευχαρίστησε και τον σύμβουλό του επί αθλητικών θεμάτων Δημήτρη Βύτανο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της κορδέλας από τον Σεβασμιώτατο και τον δήμαρχο παρουσία της βουλευτού κ. Διονυσίας Αυγερινοπούλου.

Παρόντες  μεταξύ άλλων στην εκδήλωση  , εκπρόσωπος του βουλευτή Διονύση Καλαματιανού, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Θ. Θεοδωρακόπουλος, αντιδήμαρχοι, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Δ. Γεωργόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του ΤΣ Βαρθολομιού κ. Τάσος Πουλής, πρόεδροι και μέλη ΤΣ, ο διευθυντής της  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Νίκος Κλάδης,  ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του παραρτήματος ΕΑΑΝ Ηλείας κ.κ. Ζώης Υφαντής και Τάσος Αράπογλου, εκπρόσωποι της ΕΠΣ Ηλείας, γονείς των μικρών ποδοσφαιριστών  κ.α.

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

Με επιτυχία και ενθαρρυντικά μηνύματα η δράση του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

   Με το σύνθημα  «Μην αφήνεις τη ζωή σου στην τύχη της. Ψάξου», και την κλινική εξέταση σε 30 και πλέον γυναίκες, ολοκληρώθηκε στον Πύργο η δράση για ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, που υλοποιεί ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, με την συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας , στο πλαίσιο του «Pink the City 2020”.  

   Μετά την επιτυχημένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, που προηγήθηκε σε Πάτρα και Αγρίνιο, το πρωί της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου 2020, η πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Λιολιώ Κολυπέρα, η γραμματέας Αγγελική Στεφανάκη και η εθελόντρια (και αναπλ. μέλος ΔΣ) Ρένα Χυτοπούλου, βρέθηκαν στον Πύργο για την υλοποίηση της δράσης - για την οργάνωση της οποίας είχαν συναντηθεί και συνομιλήσει προ ημερών με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, στην Πάτρα. Η δράση, με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων για τον Covid -19,  ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση 30 και πλέον γυναικών, και την δωρεάν κλινική εξέταση τους (σ.σ ψηλάφηση μαστού) από τον Χειρουργό Μαστού Ιωάννη Χαβελέ.

   Η πρόεδρος του Συλλόγου Λιολιώ Κολυπέρα, ευχαρίστησε από καρδιάς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα υγείας Χαράλαμπο Μπονάνο για την στήριξη της διοργάνωσης, καθώς επίσης τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, για την φιλοξενία της δράσης στο κτίριο του Διοικητηρίου, στον Πύργο. «Τους ευχαριστώ από καρδιάς για τη συνεργασία και τη βοήθεια, και ελπίζω, σε κάποια άλλη δράση στο μέλλον, να είμαστε και πάλι όλοι εδώ, ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί για την πρόληψη, την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού», είπε. Αναφερόμενη στην δράση του Συλλόγου και στα αποτελέσματα της συνεχούς προσπάθειας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, συμπλήρωσε πως «….Ξεκινήσαμε ως Σύλλογος πριν από 20 χρόνια πολύ δειλά και με πολλά ταμπού. Με μεγάλο αγώνα, καταφέραμε και βγάλαμε τη γυναίκα από το σπίτι της, της μάθαμε το μαστό της και να κάνει την μαστογραφία της. Δυστυχώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί, και σε πολύ νεότερες ηλικίες, απ’ ότι συνέβαινε πριν 10-20 χρόνια. Ωστόσο, η επιστήμη έχει προχωρήσει, οι γυναίκες είναι πια πολύ ευαισθητοποιημένες και αν εντοπίσουμε τον καρκίνο του μαστού στην αρχή, έχουμε ίαση κατά 90% και πλέον».

   Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε και δημόσια την πρόεδρο του Συλλόγου κα Κολυπέρα, τα μέλη του Δ.Σ και τον γιατρό, για την πρωτοβουλία και την πραγματοποίηση της δράσης στην Π.Ε Ηλείας, με στόχο να ενημερώσουν και  να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σ’ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα υγείας, αλλά και για τη δωρεάν κλινική εξέταση σ’ ένα σημαντικό αριθμό γυναικών. «Η καλύτερη ίαση είναι η έγκαιρη διάγνωση. Για το λόγο αυτό, η συνεργασία μας με το “Άλμα Ζωής” θα συνεχιστεί, και δεσμεύομαι ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και εγώ προσωπικά θα είμαστε στο πλευρό τους σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία και κοινωνική δράση, με αποδέκτες τους πολίτες», κατέληξε ο κ.Γιαννόπουλος.

 

   

 

 

 

Συνελήφθη ένας άνδρας στην Αμαλιάδα για κατοχή ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν (170) γραμμάρια κάνναβης

υνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος
Ασφαλείας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε
δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, αξιοποιώντας
πληροφορίες, εντόπισαν τον άνδρα να κινείται με αυτοκίνητο και σε έλεγχο
που ενήργησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν κάνναβη, (φούντα), συνολικού βάρους
  (164) γραμμάριων, που είχε αποκρύψει μέσα σε μπουφάν.
Σε σωματική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον συλληφθέντα
βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν επίσης (1,2) γραμμάρια κάνναβης,
καθώς και έξι τσιγάρα με μείγμα καπνού κάνναβης, συνολικού βάρους (5,2)
γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί
τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας
Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (12-10-2020 έως 18-10-2020) θα βρίσκεται
στις εξής περιοχές :
 
 
•    Την Δευτέρα 12-10-2020 και κατά τις ώρες 17:00-24:00, στην περιοχή των
Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το
δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα
Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Δραγώγι
– Πέτρα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
•    Την Τρίτη 13-10-2020 και κατά τις ώρες 17:00-24:00, στην περιοχή των
Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ακολουθώντας το
δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι –
Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά - Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα –
Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
•    Την Τετάρτη 14-10-2020 και κατά τις ώρες 14:00-20:00, στην περιοχή των
Αστυνομικών Τμημάτων Ήλιδας, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Πηνειού,
ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα –
Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη –
Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι– Όλγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Την Παρασκευή  16-10-2020 και κατά τις ώρες 8:00-14:00, στην περιοχή
των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως,
ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα –
Σέκουλας – Ανδρίτσαινα – Κάτω Μυγδαλιές  - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  -
Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα – Βρίνα
– Κρέστενα.
•    Το Σάββατο 17-10-2020 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή
των Αστυνομικών Τμημάτων Ήλιδας, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Πηνειού,
ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα –
Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη –
Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι– Όλγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Την Κυριακή 18-10-2020 και κατά τις ώρες 14:00-20:00, στην περιοχή των
Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το
δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα
Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ανδρίτσαινα - Ναός Επικούρειου
Απόλλωνα – Μάτεσι - Ροβιά – θησόα  – Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ν.Ηλείας, στο κάλεσμα του Δήμου Πύργου για ενίσχυση των κατοίκων της Καρδίτσας

 Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Διοικητικού Συμβουλίου  του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ν.Ηλείας, στο κάλεσμα του Δήμου Πύργου για ενίσχυση των κατοίκων της Καρδίτσας, με εφόδια και τρόφιμα μακράς διαρκείας  που επλήγησαν από την πρόσφατη  πρωτοφανή Θεομηνία,αφού μετα από έκτακτη σύγκληση του το ΔΣ  πήρε την απόφαση να καλέσει όλους τους Συναδέλφους,εν ενεργεία και μη, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, είτε μέσα από τα τα μέλη του ΔΣ στα Καταστήματα τους είτε μεμονωμένα να επιδείξουν την ενεργητική αλληλεγγύη τους , ώστε ικανη βοήθεια  να καταλήξει στις πληττομενες περιοχές .
        Και πράγματι,με μεγάλη προθυμία οι Τραπεζικοί των καταστημάτων του Πύργου και της περιοχής ευαισθητοποιημένοι από το βαρύ πλήγμα του ''Ιανού'' κάλυψαν με τις συνδρομές τους  τα έξοδα της βοήθειας[Κονσέρβες,είδη διαρκείας, είδη καθαρισμού κλ] αλλά και μέσα από τον προτεινόμενο λογαριασμό καταθέσεων
        Επιπροσθέτως, το Δ.Σ. αποφάσισε να αγοράσει τρόφιμα μακράς διαρκείας, ώστε και αυτά μαζί με τις προσφορές  εργαζομένων και συνταξιούχων , να αποσταλούν για την ανακούφιση των κατοίκων της Καρδίτσας.
        Η παραλαβή έγινε από τον κ. Γιάννη Πλεμμένο,υπεύθυνο του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου και την πρόεδρο του συλλόγου Κατακόλου "Ο ΦΑΡΟΣ" κ. Ελένη Τερζοπούλου, από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Κώστα Τριανταφυλλόπουλο,τον Ταμία κ.Διον.Πυριόχο και την υπ.κοινωνικής Αλληλεγγύης Μίνα Γιαννοπούλου,εκφράζοντας τα συγχαρητήρια τους για την εξαιρετική πρωτοβουλία.

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών Πύργου, στο ύψος
της Νέας Μανωλάδας, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης
Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που
του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια
συσκευασία, με ακατέργαστη αποξηραμένη κάνναβη, συνολικού βάρους (4,5)
γραμμαρίων και ένας τρίφτης κάνναβης με υπολείμματα της ναρκωτικής
ουσίας.
 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.