306 New Articles

«Δε φοβηθήκαμε τους όμοιούς σου σε νύχτες βάρβαρες με τανκς, σιγά μην φοβηθούμε εσάς» - Ο Μάκης Μπαλαούρας σε συνέντευξη του στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» και στον Α. Πετρόπουλο

Στην αρχή ο πρώην βουλευτής μίλησε για μέρα χαράς, αλλά και δικαίωσης,  αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Εφετείου, αν και αυτονόητη μετά τα εγκλήματα που έκαναν, δε παύει να είναι ιστορική (γνωρίζοντας, παντού, τη μεροληπτική τυφλότητα της), που έχει διδαχτικό αντίχτυπο σε όλη την Ευρώπη. Δίνοντας απέραντα συγχαρητήρια στους δικαστές που εξέφρασαν το κοινωνικό αίσθημα, όπως εκφράστηκε και στην μεγαλειώδη συγκέντρωση, αλλά και το έντονο συναίσθημα που φάνηκε από τα δάκρυα νέων και μεγάλων και από τις ζητωκραυγές και χειροκροτήματα, ιδιαίτερα σε όσους/όσες μιλούσαν και αγωνίζονταν για χρόνια να σπάσουμε το αυγό του φιδιού, όταν άκουσαν ότι «Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση"!!!

Σε ερώτηση για το πως βίωσε στη Βουλή τη Χρυσή Αυγή, ο Μάκης Μπαλαούρας αναφέρθηκε σε δύο περιστατικά με τον Κασιδιάρη, το μακρύ χέρι της Ναζιστικής οργάνωσης:

  1. «Μάϊος 2016, σε συνεδρίαση της Βουλής όπου προέδρευα, όταν ο Κασιδιάρης που ήθελε, ανεπιτυχώς, να πάρει τον λόγο με τσαμπουκά, προέβη σε τραμπουκισμούς και προσωπικές απειλές και ύβρεις στο πρόσωπο μου. «Δε φοβηθήκαμε τους όμοιούς σου σε νύχτες βάρβαρες με τανκς, σιγά μην φοβηθώ εσένα», του απάντησα και κάθισε κάτω».
  2. Για τη «Φρουρά-Φρουρά!» Έναν, ακριβώς, χρόνο μετά, το 2017, ο Κασιδιάρης επιτέθηκε στον Δένδια «Μην περνάς από μπροστά μου, δεν βλέπεις ότι μιλάω», τον έσπρωξε και έγινε μπάχαλο, που όμως δε έδειξε το κανάλι της Βουλής Οι Χρυσαυγίτες βουλευτές πετούσαν μπουκάλια νερού στους βουλευτές. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως Μανιός, Ξυδάκης και Μηταφίδης, σηκώθηκαν απειλητικά, προσεγγίζοντας τα έδρανα της της Χρυσής Αυγής.

«Προέδρευα και βλέποντας ότι η Βουλή θα γινόταν ρινγκ, απέβαλα τον Κασιδιάρη, λέγοντας του «Μολύνετε τη Βουλή!», αλλά αυτός με τσαμπουκά δεν έφευγε. Τότε κάλεσα τη Φρουρά της Βουλής να τον βγάλει βιαίως έξω. Όμως από το πανδαιμόνιο δεν ακουγόταν τίποτα. Το επανέλαβα 20 φορές, μέχρι να ακούσουν οι φρουροί. Έστειλα κλητήρα να καλέσει τη Φρουρά, αλλά και όταν ήλθε ήταν αμήχανη, γιατί πρώτη φορά αντιμετώπιζε τέτοιους έκνομους τραμπουκισμούς. Τελικά, υπάκουσαν και τον έβγαλαν έξω, ο οποίος αφρίζοντας εκστόμιζε ακατανόμαστες ύβρεις. Το σημαντικό κέρδος για τη Δημοκρατία, ήταν μετά από πρόταση μου, η Βουλή ομόφωνα καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή, επιβάλλοντας μομφή σε ΟΛΗ την Κοινοβουλευτική Ομάδα της και όχι μόνο στον Κασιδιάρη.»…  «Αρκετοί, ιδίως τα γνωστά κανάλια και σάιτ, λοιδόρησαν τη «Φρουρά-Φρουρά», μετρώντας τις φορές που κάλεσα τη φρουρά, υποβαθμίζοντας τη ναζιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής στη Δημοκρατία, μέσω της επίθεσης εντός του Κοινοβουλίου», δήλωσε ο Μάκης Μπαλαούρας.

  Ο πρώην βουλευτής αναφέρθηκε και στην τυχοδιωκτική πολιτική, όπως έπραξε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, της ΝΔ που παρά το επεισόδιο άρχισε από το πέραμα του Ν. Δένδια μπροστά από τον Κασιδιάρη και την ομόφωνη καταδικαστική απόφαση της Βουλής, το βράδυ, ακολουθώντας Άδωνη Γεωργιάδη, έβγαλε ανακοίνωση ότι ήταν στημένο(!) από ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή, αδειάζοντας τους βουλευτές της και τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών…    

 

Συμπλήρωση και αξιοποίηση υποδομών στη λίμνη Πηνειού του Δήμου Ήλιδας

Προγραμματική σύμβαση για την συμπλήρωση υποδομών στη λίμνη Πηνειού με στόχο την ανάδειξη της βιοποικιλότητας υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, ενταγμένο για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα συνεργασίας Interreg Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020, το οποίο προβλέπει σημαντικές παρεμβάσεις στην τεχνητή λίμνη Πηνειού που είναι χαρακτηρισμένος υγρότοπος. Αντικείμενο του έργου είναι η αξιοποίηση των υφιστάμενων εγκαταλελειμμένων υποδομών, προκειμένου να δημιουργηθεί παρατηρητήριο οικοτόπων και ενδιαιτημάτων, εκθεσιακό κέντρο, αλλά και ένας χώρος που θα φιλοξενεί εκδηλώσεις περιβαλλοντικού και οικοτουριστικού ενδιαφέροντος.

Με βάση την προγραμματική σύμβαση στα οικόπεδα και κτίρια που είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Ήλιδας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως εταίρος του προγράμματος Interreg, αναλαμβάνει να προχωρήσει στην ολοκλήρωση και αξιοποίηση των υποδομών. Εκτός από την ολοκλήρωση της αποκατάστασης, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπλαση των υφιστάμενων ημιτελών κτιρίων, προβλέπεται ο πλήρης εξοπλισμός αυτών, αλλά κι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

«Είναι μια σημαντική ευκαιρία για τον Δήμο Ήλιδας και μία σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε έναν χώρο ιδιαίτερου κάλους. Προχωράμε σε ένα αναπτυξιακό έργο που θα συμβάλει στην ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου φυσικού τοπίου, όπως επίσης στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση συνολικά του χώρου. Στοχεύουμε στην ανάδειξη σύγχρονων ιστορικών και πολιτισμικών μνημείων της περιοχής, αλλά και στην τουριστική αναβάθμιση της, καθώς πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει ιδανικό προορισμό για εναλλακτικές μορφές τουρισμού» ανέφερε ο Περιφερειάρχης μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Συμμετοχή στα τμήματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

Α/Α

ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΩΡΕΣ

1

Συμβουλευτική σταδιοδρομίας

25

2

Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

50

3

Αγροτική Επιχειρηματικότητα –Marketing Αγροτικών Προϊόντων

25

4

Δημιουργία Ιστοσελίδας

50

5

Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)

             25

6

Εθελοντισμός και κοινωνική δράση

25

7

Βασικά Ιταλικά Α1

50

 

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Στο μέλλον θα υπάρξουν νέες προσφερόμενες θεματικές ενότητες.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης: Τηλ.: 2624022549, Εσωτ. 5

Ταχ. Διεύθυνση: Πρ. Κονδύλη & Χ. Κοσμοπούλου 1

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Παραίτηση Γεν. Γραμματέα Δήμου Πηνειού για επαγγελματικούς λόγους

Μαρίνος: «Αδελφέ Γιώργο είμαι ευγνώμων για την προσφορά σου»

Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πηνειού  για «αυστηρά επαγγελματικούς λόγους» υπέβαλε ο Γιώργος Παπαδιαμαντόπουλος όπως αναφέρει στην επιστολή που απέστειλε προς τον δήμαρχο.

Στην επιστολή του προς τον Ανδρέα Μαρίνο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να υπηρετήσω το Δήμο Πηνειού, αλλά ειλικρινά λυπάμαι που λόγοι αυστηρά επαγγελματικοί με υποχρεώνουν να υποβάλλω την παραίτησή μου. Δήμαρχε εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες για τη συνεργασία που είχαμε όπως και με τους αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και το προσωπικό του Δήμου και σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαι πάντα δίπλα σας για να στηρίζω το όραμά σας για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Δήμο»

Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος αποδεχόμενος την παραίτηση, σε επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αδελφέ μου Γιώργο, εκφράζω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη για το έργο και τη στήριξη που προσέφερες ένα χρόνο στο Δήμο μας και την Τεχνική Υπηρεσία  με  τις πολύτιμες γνώσεις  σου, την  ευστροφία, την κριτική σου ικανότητα και την τεχνική σου αντίληψη. Έγκαιρα με είχες ενημερώσει για τη νέα σου επαγγελματική προοπτική και είμαι βέβαιος ότι χτίζεις ένα επιτυχές μέλλον.

Αδελφέ μου,  δεν σου κρύβω ότι με βαριά καρδιά κάνω αποδεκτή την παραίτησή σου αλλά με χαροποιεί το γεγονός ότι θα συνεχίσεις να βρίσκεσαι δίπλα μας για την υλοποίηση του οράματός μας για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό δήμο »

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΑΝΤΑ, ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ - Δήλωση Μιχάλη Κατρίνη για την ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη.  Είναι μια μέρα ανάστασης και συγκίνησης. Σε μια από τις σημαντικότερες δίκες της μεταπολίτευσης, η Ελληνική δικαιοσύνη, με συναίσθηση της ιστορικής της ευθύνης, καταδίκασε το σκληρό πολιτικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Εκφράζω απερίφραστα την ικανοποίησή μου για την απόφαση αυτή, όπως εξέφρασα χθες την εμπιστοσύνη μου στην κρίση της Ελληνικής δικαιοσύνης. Πρόκειται για απόφαση-σταθμό που στέλνει μήνυμα δημοκρατικής εγρήγορσης, αλληλεγγύης στα θύματα, μηδενικής ανοχής απέναντι στην εγκληματική δράση και τα απεχθή ιδεολογήματα του φασισμού και του νεοναζισμού.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τον νεοναζισμό,  που με τον πιο ακραίο και αποτρόπαιο τρόπο εξέφρασε η Χρυσή Αυγή, συνεχίζεται αταλάντευτα και δυναμικά παντού: στο δημόσιο λόγο, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς,  σε όλη την κοινωνία, σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

 Με μαχητικότητα, υπευθυνότητα, ενωτικό πνεύμα και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε να επιβεβαιώνουμε τη δημοκρατία κάθε μέρα. Σήμερα μας πλημμυρίζει η χαρά, η ικανοποίηση, η ηθική ανάταση, για το δίκιο που έλαμψε, δεν εφησυχάζουμε όμως.

Η σημερινή ιστορική απόφαση είναι  αφετηρία για νέους αγώνες!

 

Δήλωση του βουλευτή Ηλείας της ΝΔ για την καταδίκη της Χ.Α. - Κ. Τζαβάρας: «Ιστορική απόφαση για τη Δημοκρατία»

Η ποινική καταδίκη της Χρυσής Αυγής με την οποία αναγνωρίζεται μεταξύ των άλλων και ο εγκληματικός χαρακτήρας του ναζιστικού αυτού μορφώματος αποτελεί νίκη της Δημοκρατίας επί των δυνάμεων της ανελευθερίας, του σκοταδισμού και του ολοκληρωτισμού.

Η σημερινή απόφαση ήρθε να επισφραγίσει την πολιτική καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το λαό στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Η σημερινή ημέρα αποτελεί σταθμό στην πολιτική ιστορία του τόπου. Κλείνει με αυτήν ένας κύκλος πολιτικής ζωής, όπου ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και ως ένα βαθμό πολιτικές εκφράσεις του κοινωνικού υποκόσμου, όπως η Χρυσή Αυγή, άσκησαν σημαντική επιρροή στην εξέλιξη των κοινωνικών και πολιτικών μας πραγμάτων.

Είμαι υπερήφανος που ήμουν μέλος της Κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία είχε το πολιτικό θάρρος τον Σεπτέμβριο του 2013, λίγες μόλις ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να παραδώσει στην ελληνική δικαιοσύνη όλες τις υποθέσεις που αποκάλυπταν τον αληθινό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για τη σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που θεμελίωσε τη Δημοκρατία στον τόπο και που στέκεται διαχρονικά απέναντι σε όποιον την επιβουλεύεται. Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε, πλην όμως είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά, όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Το «Άλμα Ζωής» στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

   Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας γίνεται αρωγός της προσπάθειας του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, για ενημέρωση, πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, φιλοξενώντας την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, την δράση προληπτικού ελέγχου, στο κτίριο του Διοικητηρίου της Π.Ε Ηλείας. Για τη διευθέτηση των τελικών λεπτομερειών, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 6 Οκτωβρίου 202, με μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου, στην Πάτρα.

    Ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» διοργανώνει και φέτος τον Οκτώβριο, μια σειρά από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Οι ιδιαίτερες συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί λόγω του Covid – 19, μπορεί να επιβάλλουν την διαφοροποίηση της μορφής ορισμένων δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ωστόσο, με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων πρόληψης και προστασίας, έχει καταστεί δυνατή η διατήρηση μιας εξαιρετικά σημαντικής δράσης με φυσική παρουσία, η οποία, με τη βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη υλοποιηθεί στην Πάτρα, και αύριο Τετάρτη είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο. Με την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, η δράση θα πραγματοποιηθεί και στον Πύργο Ηλείας. Ο κ.Γιαννόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την πρόεδρο του Συλλόγου Λιολιώ Κολυπέρα, μέλη του Δ.Σ και το προσωπικό, στα Γραφεία τους, στην Πάτρα, τους συνεχάρη για το εξαιρετικά σημαντικό έργο που επιτελούν από ιδρύσεως του συλλόγου, σημειώνοντας πως η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και ο ίδιος προσωπικά, θα είναι πάντα αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία και δράση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης του πληθυσμού για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων υγείας.   

   Έτσι, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, από τις 10:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Π.Ε Ηλείας (Μανωλοπούλου 47), θα πραγματοποιηθεί δωρεάν κλινική εξέταση (ψηλάφηση μαστού) σε γυναίκες άνω των 40 ετών, από εξειδικευμένο γιατρό. Οι ενδιαφερόμενες για εξέταση, χρειάζεται να έχουν μαζί τους πρόσφατες διαγνωστικές εξετάσεις (μαστογραφία, υπέρηχο) και να προσέρχονται με μάσκα.

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.