319 New Articles

Σύλληψη δύο ατόμων για παραεμπόριο

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς του
Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες, διότι σε αστυνομικό
έλεγχο που τους διενεργήθηκε, σε χώρο στάθμευσης υπεραγοράς τροφίμων,
διαπιστώθηκε ότι διέθεταν προς πώληση προϊόντα (υαλοκαθαριστήρες) χωρίς
να κατέχουν την απαιτούμενη άδεια από αρμόδια αρχή.

Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών  Πύργου, στη Νέα
Μανωλάδα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου,
δυο ημεδαποί άνδρες, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε,
βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε κάνναβη, συνολικού βάρους (11)
γραμμαρίων.

ΔΕΥΑ Πύργου - Διακοπή νερού στην πόλη του Πύργου το Σαββάτο 10 Οκτωβρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΖΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ» θα υπάρχει γενική διακοπή νερού στην πόλη του Πύργου το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 το βράδυ από ώρα 22.30 και για 7 ώρες.

 

 

 

                                                                                    ΕΚ  ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ

Επικοινωνία Αυγερινοπούλου – Βορίδη – Τσιάρα για την αυστηροποίηση των ποινών για την κακοποίηση ζώων

Μετά και το πρόσφατο περιστατικό του αποτρόπαιου βασανισμού σκύλου στην Κρήτη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ήρθε σε επικοινωνία με Μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος, τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βορίδη, και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, όπου σημείωσε την ανάγκη αυστηροποίησης του θεσμικού πλαισίου σε σχέση με τις κακοποιήσεις και τις θανατώσεις ζώων για να διασφαλιστεί αποτελεσματικά η ευζωία τους.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξέδωσε, δε, δελτίο τύπου σύμφωνα με το οποίο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή ρύθμιση που θα θεσπίσει βαρύτερο ποινικό πλαίσιο για τη δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.

 

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών  Πύργου, στο ύψος
των Δουνέικων, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας
Πύργου, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του
διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια
συσκευασία κάνναβης, συνολικού βάρους (27,5) γραμμαρίων.
 
Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων του άνδρα προέκυψε ότι είχε
εισέλθει και διέμενε παράνομα στην Χώρα.

Αναβάλλεται η 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών στην Αμαλιάδα

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών της (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) η οποία θα λάμβανε χώρα στα όρια της Αμαλιάδας Δήμου Ήλιδας. Η απόφαση για την αναβολή πάρθηκε από τους διοργανωτές, παρότι είχε προβλεφθεί να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που πανελλαδικά παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες και σε όμορους Νομούς της περιοχής μας. Σύντομα θα οριστεί  νέα ημερομηνία διεξαγωγής της.

Υπενθυμίζεται πως η διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν αναλάβει από κοινού ο Δήμος Ήλιδας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Δίνω Ζωή», του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών  και Ναυαγοσωστών Αμαλιάδας και της ΜΟΤΟΛΕΑ.

Ο θεσμός της Λαμπαδηδρομίας στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει και να τονίσει τη σημασία της προσφοράς των εθελοντών αιμοδοτών ευελπιστώντας στην ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας. Διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2002 και αποτελεί κορυφαία εκδήλωση για τη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων σώματος στην ελληνική κοινωνία. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).

Αυγερινοπούλου: Επιχορήγηση και των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων

Τροπολογία κατέθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την Ιθαγένεια και την αναδιοργάνωση των ΟΤΑ, του οποίου είναι εισηγήτρια η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Σύμφωνα με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να επιχορηγούν τα ερασιτεχνικά σωματεία για τα λειτουργικά τους έξοδα, αλλά και για τα έξοδα κίνησης. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου που θα στηρίξει περαιτέρω τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ικανοποιεί το επί μακρόν αίτημα των ερασιτεχνικών σωματείων και αθλητικών συλλόγων.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.