533 New Articles

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, για όλους τους εργαζομένους του Δήμου και για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, στις 13:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο (Πολυτεχνείου 2, Λεχαινά).

Μιχάλης Κατρίνης: Αναστολή για το «Πάτρα-Πύργος», αναστολή και για το ΤΕΦΑΑ στον Πύργο. Γιατί όλες οι αναστολές αφορούν την Ηλεία;

Δριμεία κριτική στην υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως για την «αναστολή» της ίδρυσης του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πάτρας στον Πύργο άσκησε ο Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, διατυπώνοντας το ερώτημα: «γιατί πάλι η Ηλεία; Γιατί η παραπομπή στο άδηλο μέλλον διαφόρων κρίσιμης σημασίας αποφάσεων, την μία του δρόμου Πάτρα-Πύργος και την άλλη του ΤΕΦΑΑ, αφορούν συνεχώς την Ηλεία; Γιατί και πάλι επιχειρούν τα στελέχη της κυβέρνησης να χρυσώσουν το χάπι και κρύβονται πίσω από τις λέξεις;».

 

Ο βουλευτής κάλεσε την υπουργό να δηλώσει εάν είναι υπέρ της ίδρυσης του τμήματος ή όχι λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι σημαίνει «αναστολή»; Είστε υπέρ ή κατά της ίδρυσης των τμημάτων αυτών και με ποια κριτήρια; Γιατί αν είστε υπέρ, πρέπει να εξηγήσετε τι σημαίνει «αναστολή». Εάν είστε κατά, θα πρέπει να εξηγήστε γιατί μιλάτε για «αναστολή» και όχι για «ακύρωση». Και επίσης θα πρέπει να δώσετε εξηγήσεις για κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά».

Ο κ. Κατρίνης ανέφερε ότι αφενός μεν χρειάζονται ισχυροί εκπαιδευτικοί πόλοι ανά περιφέρεια, αλλά την ίδια στιγμή είναι σύγχρονη απαίτηση να ανοίξουν τα πανεπιστήμια και να συνδεθούν με τις αναπτυξιακές προκλήσεις της κάθε περιφέρειας, ιδιαίτερα μάλιστα όταν μπορεί, προς το σκοπό αυτό, να αξιοποιηθεί το παγκόσμιας εμβέλειας πολιτιστικό κεφάλαιο και brand name μιας περιοχής.

Από αυτή την άποψη, όπως ανέφερε, ο νομός Ηλείας αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση, που αποτελεί την ιδανική επιλογή για την ίδρυση ενός τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, στον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το πιο αναγνωρίσιμο γεγονός στον πλανήτη. Όπως, μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά, «μόνο σε όποιον έχει αναπτυξιακό όραμα και βλέπει μακριά μπορεί να γίνει κατανοητή αυτή η σύνδεση. Για το λόγο αυτό δεν είναι κατανοητή η επιλογή της υπουργού να νομοθετήσει την «αναστολή», υποτίθεται (!), της λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ στον Πύργο και την παραπομπή στις καλένδες μιας τέτοιας προοπτικής, τη στιγμή που και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών έχει συνηγορήσει στην ίδρυση και λειτουργία του τμήματος».

Ασκώντας γενική κριτική στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι όσο μακριά βρίσκεται η κυβέρνηση της νέας Δημοκρατίας από την υλοποίηση μιας εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη, άλλο τόσο μακριά βρίσκεται και από τη χάραξη μιας εθνικής πολιτικής για την εκπαίδευση και την έρευνα, αφού ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται και τους δύο τομείς είναι η άσκηση αποσπασματικής πολιτικής, χωρίς συνοχή, όραμα και πάνω από όλα σχέδιο.

 

 

 

Δελτίο τύπου Υπηρεσίας καθαριότητας, ανακύκλωσης και πρασίνου Δήμου Πύργου

Παρακαλούνται οι δημότες του Πύργου , πριν εναποθέσουν ογκώδη αντικείμενα (στρώματα , κλαδιά κ.τ.λ.) στους κοινόχρηστους χώρους, να ενημερώνουν την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου,  στα παρακάτω τηλέφωνα:

 

Προϊστάμενος Υπηρεσίας Πρασίνου Δημητρακόπουλος Αναστάσιος                                    2621362636

Υπηρεσία Καθαριότητας                2621025058

 

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα παραπάνω τηλέφωνα για οποιοδήποτε πρόβλημα τους απασχολεί και αφορά την Υπηρεσία Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Πρασίνου

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

 

--

 ____________________________________________________________________
Δήμος Πύργου 
Γραφείο Δημάρχου 
 
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

10.254 πολίτες με τη υπογραφή τους στο ψήφισμα ΑΠΑΙΤΟΥΝ να ξεκινήσει τώρα η κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου «Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα»

"O Πύργος όλοι εμείς" για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες: Όχι στις αποθήκες ψυχών

Το μεταναστευτικό ζήτημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει να διαχειριστεί η χώρα. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση καθυστέρησε να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και σήμερα με διαδικασίες εξπρές προσπαθεί να δώσει άμεσες και βεβιασμένες λύσεις σε ένα πρόβλημα που ήρθε για να μείνει. Με τη δημιουργία του κλειστού τύπου κέντρου φιλοξενίας Μεταναστών-Προσφύγων στο Επιτάλιο η Κυβέρνηση προσπαθεί να αποφορτίσει τα νησιά με υπαρκτό όμως, τον κίνδυνο να δημιουργήσει μια νέα δομή που άμεσα και αυτή θα μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών. Δυστυχώς, καμία τοπική κοινωνία δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση η οποία μη μπορώντας να διαχειριστεί το πρόβλημα ξέχασε τη δέσμευσή της για την αναλογία 1%  γηγενών – προσφύγων και προχωρά στην κατασκευή δομής με αρχική πρόβλεψη φιλοξενίας περίπου 1.500 ανθρώπων αλλά χωρίς καμία δέσμευση για τον τελικό αριθμό των φιλοξενούμενων. Προχωρά στη δημιουργία νέων Δομών σε ελάχιστους δήμους της χώρας ενώ είχε δεσμευθεί για ισόποση κατανομή σε όλες τις περιφέρειες.

   Για εμάς το προσφυγικό ζήτημα είναι πρωταρχικά ανθρωπιστικό-εθνικό ζήτημα και δεν μπαίνει σε παζάρια και σε μικροπολιτικά παιχνίδια. Αισθανόμαστε αλληλέγγυοι στους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας αλλά και στους ανθρώπους που θαλασσοπνίγονται αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.  Θέλουμε να μοιραστούμε το πρόβλημα και είμαστε υπέρ της φιλοξενίας προσφύγων σε μικρές δομές ανοιχτού τύπου με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και με αναλογία που θα αντιστοιχεί σε κάθε δήμο της Περιφέρειας.

   Θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κρύβεται, να μας φανερώσει τα σχέδιά της για το τι είδους δομή σκοπεύει να φτιάξει στο Επιτάλιο, να ακούσει τις ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών και να δώσει εξηγήσεις για την επιλογή του οικοπέδου το οποίο ανήκει σε εφοπλιστικά συμφέροντα.

  Ζητούμε από τον Δήμο Πύργου να επιμείνει στον διάλογο με τα συναρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να αντιπροτείνει λύσεις  για τη φιλοξενία προσφύγων σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, αλλά παράλληλα να μη δεχθεί τετελεσμένα.

  Με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας και τους συνανθρώπους  μας που ζουν τον εφιάλτη της προσφυγιάς  τασσόμαστε κατά των κλειστών κέντρων -φυλακών προσφύγων και μεταναστών.

 

 

«Ο Πύργος όλοι εμείς», πλειοψηφούσα παράταξη στο Συμβούλιο της Κοινότητας Πύργου

Δελτίο τύπου Δήμου Πύργου για διακοπή παροχής νερού λόγω βλάβης του κεντρικού αγωγού

Ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος ύδρευσης Ν. Ηλείας ενημερώνει  ότι λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης θα υπάρξει διακοπή παροχής την Τρίτη  21 Ιανουαρίου από τις πρώτες πρωινές ώρες. 
 Ζητούμε συγνώμη για τη ταλαιπωρία. Η παροχή θα επανέλθει σε κανονική ροή το συντομότερο δυνατό.   

Υποτροφία από Αυγερινοπούλου σε Ηλείο πολύτεκνο πρωτοετή φοιτητή

Μια συμβολική υποτροφία, όπως προεκλογικά είχε δεσμευτεί, προσέφερε η Βουλευτής Ηλείας της Νέας  Δημοκρατίας, Δρ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, σε νέο φοιτητή που προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια της Ηλείας, με σκοπό να καλυφθούν τα πρώτα έξοδα της φοίτησης του.Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας, στο πλαίσιο μιας συγκινητικής εκδήλωσης όπου τιμήθηκαν τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών που κατάφεραν να εισαχθούν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, απέστειλε η Ηλεία Βουλευτής την υποτροφία στο φοιτητή Χρήστο Γαλανόπουλο που έχει εισαχθεί στην σχολή Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αθήνας.  

Η Δρ. Αυγερινοπούλου δήλωσε: 

«Πρέπει να βοηθήσουμε τους νέους μας να εκπληρώσουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση την οποία διήλθε η χώρα μας άφησαν τις αρνητικές τους επιπτώσεις σε όλες τις οικογένειες - πολύ περισσότερο στις πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες με αυτοθυσία μεγαλώνουν σήμερα τα παιδιά τους. Για αυτό το λόγο και θέλησα σε μια συμβολική κίνηση να συγχαρώ τον νέο φοιτητή και την οικογένειά του και στο πρόσωπό του όλες τις οικογένειες του νομού μας. Βρίσκομαι κοντά σε κάθε οικογένεια και σε κάθε μαθητή και φοιτητή του νομού μας για όποια αρωγή χρειαστούν. θα βοηθήσουμε τους νέους μας να κατακτήσουν τους στόχους τους και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους - όμορφα όνειρα μια νεότερης γενιάς! Συγχαρητήρια σε όλους!»

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.