237 New Articles

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ‘’ Ο κ.Μητσοτάκης μεταθέτει τα προβλήματα της χώρας στο μέλλον’’

Ο κ.Μητσοτάκης έχει επιλέξει την τακτική της μετάθεσης των προβλημάτων της χώρας στο μέλλον.

Με τη μόνη διαφορά ότι προβλήματα όπως η ύφεση, η έλλειψη ρευστότητας και η αύξηση του αριθμού των ανέργων δεν μπορούν να περιμένουν.

Ο κ. Πρωθυπουργός δεν  είχε τίποτα να προτείνει για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις: την έλλειψη ρευστότητας.

Οι αναφορές του στο ασφαλιστικό δύσκολα αποκρύπτουν την πρόθεσή του να παραχωρήσει την κοινωνική ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση συντελεστών ΦΠΑ για περιορισμένο χρόνο, αποκρύπτουν μια μεγάλη αλήθεια: ότι λόγω των συνθηκών έχει επιτραπεί  στην Ελλάδα μια δημοσιονομική χαλαρότητα για το 2020, αλλά κάποια στιγμή θα απαιτηθούν μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος.

Και τότε η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να τα πάρει πίσω όλα αυτά αλλά ενδεχομένως να επιβάλλει και νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα μικρά ακριτικά νησιά είναι ένα θετικό μέτρο, την ίδια στιγμή που προετοιμάζεται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών και η οποία θα ακυρώσει ακόμα και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ του 2019.

Όσον αφορά τις απαντήσεις που έδωσε ο κ.Μητσοτάκης για τα ελληνοτουρκικά, δημιούργησαν περισσότερο προβληματισμό και ακόμα περισσότερα ερωτηματικά.

Η εξωτερική πολιτική της χώρας δεν αποτελεί προσωπική υπόθεση της κυβέρνησης , απαιτεί εθνική συνεννόηση και χάραξη εθνικής στρατηγικής, μέσα από συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Οι συντηρητικές επιλογές της κυβέρνησης και η μετάθεση των προβλημάτων στο μέλλον δεν είναι η λύση που χρειάζεται η χώρα και οι πολίτες.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει θέσεις που αποτελούν την πρώτη ύλη μιας πολιτικής με προοδευτικό πρόσημο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: “Μένουμε ασφαλείς και στα σχολεία”

Το νέο σχολικό έτος 2020-2021 είναι σαφώς διαφορετικό από ό, τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και είναι βέβαιο ότι θα καταγραφεί στην ιστορία ως μία σχολική χρονιά- πρόκληση- για μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Είναι η σχολική χρονιά που θα κριθούμε όλοι για την υπευθυνότητά μας, την συνέπειά μας, την αποτελεσματικότητά μας. Θα κριθούν οι αντοχές και η στάση μας απέναντι σε όλα όσα ανατράπηκαν στη ζωή μας εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεων που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού. Από εμάς εξαρτάται εάν θα βγούμε νικητές και από αυτή τη δοκιμασία. Η νέα πραγματικότητα  δεν είναι εύκολη, είμαι όμως βαθιά πεπεισμένος ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά. Ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα στις σχολικές μονάδες και χρησιμοποιώντας τη μάσκα, προστατευόμαστε, μένουμε ασφαλείς και δίνουμε την δυνατότητα στους μαθητές όλων των βαθμίδων να κατακτήσουν την γνώση και να κυλήσει ανεμπόδιστα το εκπαιδευτικό έργο. Προτεραιότητά μας είναι η συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας ακόμα και εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης. Στηρίζουμε τα παιδιά με όλα τα μέσα και κερδίζουμε τη γνώση τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας.   Βήμα- βήμα θα κερδίσουμε και πάλι τις ζωές μας και θα επανέλθει η κανονικότητα και στα σχολεία μας.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!  

Σύλληψη για παράβαση του νόμου για τα όπλα και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Εθνική Οδό Πατρών Πύργου, από
αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας  ημεδαπός
άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα που
επέβαινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα όπλο κρότου λάμψης, με ένα
γεμιστήρα και ένα κάλυκα, καθώς και ένα τραπεζογραμμάτιο αμφιβόλου
γνησιότητας αξίας (50) ευρώ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Ευχές για Καλή και Ασφαλή σχολική χρονιά!

Η φετινή σχολική χρονιά είναι διαφορετική για όλους: τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι μια γιορτή και μια συμβολική μέρα για νέες κατακτήσεις. Στις συνθήκες της πανδημίας, η φετινή χρονιά είναι μια χρονιά με ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Με υπευθυνότητα θα προχωρήσουμε στο δρόμο της μάθησης, αξιοποιώντας τη γνώση των ειδικών και ακολουθώντας τις οδηγίες τους για τη χρήση μάσκας και την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας και ατομικής υγείας.

Από τη πρώτη δημοτικού ως την τρίτη λυκείου η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια διαδικασία απόκτηση γνώσης, αλλά ,κυρίως, ένας μηχανισμός ανάπτυξης κριτικής σκέψης και κοινωνικής συνείδησης.

Οι δυσκολίες ούτε μας φοβίζουν ούτε μας πτοούν. Αντίθετα, η προσαρμογή στις νέες συνθήκες  ενισχύει το αίσθημα ευθύνης, ώστε να προχωρήσουμε μπροστά με στόχο τη συλλογική βελτίωση και την ατομική προκοπή. 

Εύχομαι καλή και ασφαλή χρονική χρονιά!

Παραδόθηκαν από τον Δήμο Ήλιδας οι μάσκες και τα παγουρίνια στους υπεύθυνους των σχολικών μονάδων

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η παράδοση των μασκών  στους διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Ήλιδας καθώς και των δοχείων νερού  (παγουρίνια) για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δηλώσεις Αντιδημάρχου Αβραάμ Μπούρα

«Αφού παραλάβαμε στις 9 το  βράδυ του Σαββάτου τις μάσκες από τον Πύργο, με τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας, ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή  η παράδοσή τους στους διευθυντές των σχολείων. Μαζί δόθηκαν και τα παγουρίνο για τους μικρούς μαθητές . Όμως παρατηρήθηκαν μερικές αστοχίες στα μεγέθη των μασκών καθώς και ελλείψεις  στις  μάσκες και στα παγουρίνο.

Ο Δήμος Ήλιδας θα αναλάβει την  προμήθεια για την κάλυψη των ελλείψεων σε μάσκες.

Παρακαλούμε οι Διευθυντές των σχολείων που δεν προήλθαν για την παραλαβή του υλικού, να έρθουν το πρωί της Δευτέρας για την παραλαβή των μασκών.

Ευχαριστούμε την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ήλιδας, το γραφείο Δημάρχου, τους προέδρους των σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστο Νικολόπουλο και κ. Παναγιώτη Παναγιωτάρα και τη Γενική Γραμματέα του Δήμου κ. Νίκη Κοκκαλιάρη.»

Γιάννης Λυμπέρης: Θα μείνουμε ασφαλείς, θα μείνουμε δυνατοί, θα επιτύχουμε  τους στόχους και τις επιδιώξεις μας! 

Η νέα σχολική  χρονιά 2020- 2021, ξεκινά. Μια ιδιαίτερη χρονιά συνέχεια της προηγούμενης που με δυσκολία κατάφερε να ολοκληρωθεί. 

Στις αντίξοες και πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες που δημιουργήθηκαν με την πανδημία covid-19, όλοι μας και ειδικότερα εσείς οι μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων αλλά σαφώς και το προσωπικό που έχει αναλάβει την καθαριότητα, τη φύλαξη και τη λειτουργία των κυλικείων , καλούμαστε να δείξουμε τη δέουσα σοβαρότητα, γενναιότητα και αντοχή, ώστε να επιτύχουμε την ασφάλεια, την υγεία αλλά και να μην παρεκκλίνουμε από τον βασικό στόχο της μάθησης , της προόδου, της ελπίδας.

  Ο Δήμος Ήλιδας θα σταθεί αρωγός  και συνοδοιπόρος προς την επίτευξη αυτής της κατεύθυνσης και θα μεριμνήσει για  την υγεία και την ασφάλεια του ευαίσθητου κλάδου της Παιδείας μας και των πολιτών του εν γένει.

 

Θα μείνουμε ασφαλείς, θα μείνουμε δυνατοί, θα επιτύχουμε  τους στόχους και τις επιδιώξεις μας! 

 

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ

 

Ο Δήμαρχος Ήλιδας

 

    Γιάννης Λυμπέρης

 

 

Μήνυμα Δημάρχου Πηνειού Α. Μαρίνου για τη νέα σχολική χρονιά

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο  δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος στο μήνυμά του προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς,  τους γονείς και τους κηδεμόνες αναφέρει τα εξής:

«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς, ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, αν και γίνεται  σε πρωτόγνωρες συνθήκες, για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, παραμένει αφετηρία γεμάτη στόχους, και προσδοκίες σε μια διαδρομή συναρπαστική  προς την κατάκτηση της γνώσης.

Οι υγειονομικές συνθήκες επιβάλλουν από όλους μας την τήρηση αυξημένων μέτρων πρόληψης και προφύλαξης. Η χρήση της μάσκας είναι στάση ευθύνης απέναντι στους εαυτούς σας και τους ανθρώπους που αγαπάτε. Η μάσκα όμως στο πρόσωπο του μαθητή δεν μπορεί να κρύψει το χαμόγελο και τη διάθεση για μάθηση. Δεν μπορεί να κρύψει τα όνειρα του για ένα καλύτερο μέλλον. Διαβεβαιώνω όλους σας ότι σε αυτή σας την διεκδίκηση ο Δήμος Πηνειού θα σταθεί αρωγός και συνοδοιπόρος.

 

Οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Πηνειού, είναι καθ’ όλα έτοιμες, καθαρές και υγειονομικά ασφαλείς και υποδέχονται τους μαθητές τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς.

Το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων θα φροντίζει καθημερινά για την τήρηση κανόνων και υγιεινής..

Ως Δημοτική Αρχή δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τη αγαστή συνεργασία μας με τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την Εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας καθώς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να επιτύχουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την αρτιότερη   λειτουργία των σχολείων μας.

Εύχομαι στη μαθητιώσα νεολαία να εφοδιαστεί με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων της.

Σε όλους τους αξιόλογους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου μας, καθώς και στους γονείς, εύχομαι ολόψυχα, να συνεχίσουν να αποτελούν το άοκνο στήριγμα για τα παιδιά μας και με δύναμη ψυχής να καλλιεργούν σε αυτά τις αξίες της μάθησης, του ήθους, του Πολιτισμού και της αλληλεγγύης.

Εύχομαι η πανδημία να αποτελέσει σύντομα παρελθόν και να επιστρέψουμε στην πολυπόθητη κανονικότητα.

Καλή Σχολική Χρονιά με πρόοδο και υγεία!»

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.