90 New Articles

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ‘’ Εξακολουθεί να κυριαρχεί η αβεβαιότητα και η ανησυχία για το δρόμο Πάτρα-Πύργος.’’

‘’ Ένα χρόνο πήρε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και στην κυβέρνηση να βρει το δρόμο για το κοινοβούλιο προκειμένου να ενημερώσει την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το έργο του δρόμου Πάτρα-Πύργος. Δυστυχώς όμως ούτε και σήμερα υπήρξαν πειστικές και σαφείς  απαντήσεις. Το μεγάλο αυτό έργο που θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της Ηλείας, εξακολουθεί να είναι στον αέρα. Ουδείς γνωρίζει πότε θα αρχίσει και πότε θα ολοκληρωθεί, ουδείς γνωρίζει αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει τελικά την έγκριση της στο μοντέλο που προωθεί η κυβέρνηση.’’ επισημαίνει ο Μιχάλης Κατρίνης αναφερόμενος στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για το έργο του δρόμου Πάτρα-Πύργος.

Ο κ.Κατρίνης αναφέρθηκε σε διαχρονικές και διακομματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων από το 2007 έως σήμερα, που οδήγησαν το σημαντικό αυτό έργο στις καλένδες, τονίζοντας την αγανάκτηση των πολιτών της Ηλείας.

Τόνισε ότι παρά το ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, το τελευταίο που ενδιαφέρει τους πολίτες της Ηλείας είναι ο καταλογισμός ευθυνών και επισήμανε ότι σε άλλες περιπτώσεις, όπως το έργο της κατασκευής του ΒΟΑΚ, η κυβέρνηση φροντίζει να βρει χρηματοδότηση (για το κόστος λειτουργίας) αλλά και κινηθεί με ταχύτητα.

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι η κυβέρνηση , μετά από παλινωδίες και απραξία 11 μηνών, κατέληξε στην ένταξη του έργου στην Ολυμπία Οδό, κάτι που σημαίνει ότι δεν μιλάμε πλέον για ένα δημόσιο έργο αλλά για σύμβαση με παραχωρησιούχο, κάτι που θα σημαίνει διόδια για τους πολίτες.

Έθεσε  συγκεκριμένα ερωτήματα όπως το ζήτημα της υπέρμετρης οικονομικής επιβάρυνσης από τα διόδια ζητώντας ξεκάθαρη θέση από τον Υπουργό Υποδομών κ.Καραμανλή, ο οποίος στην απάντηση του είπε ότι το κόστος για τα διόδια θα είναι 0,06 ευρώ ανά χιλιόμετρο.

Δεν απάντησε όμως στην επισήμανση του κ.Κατρίνη για επιδότηση του κόστους διοδίων , όπως έγινε με το δρόμο Σπάρτης-Λεύκτρο, ώστε να μη μεταφερθεί επιπλέον κόστος στους πολίτες.

Ο Τομεάρχης του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε όμως ότι ακόμα και αυτό το μοντέλο παραχώρησης δεν έχει ακόμα την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάτι που καθιστά αδύνατη την ολοκλήρωση του έργου ως το 2023 αλλά και αβέβαιο το χρόνο  έναρξης του, αφού ενώ ο κ. Καραμανλής μίλησε για χρόνο ολοκλήρωσης 36 μηνών, δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις στα δύο αυτά ερωτήματα: πότε θα εγκριθεί και πότε θα  ξεκινήσει το έργο.

Στο ερώτημα του Ηλείου βουλευτή για το αν η κυβέρνηση διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που η πρόταση της κυβέρνησης απορριφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Καραμανλής απάντησε ότι σε αυτή την περίπτωση το έργο θα γίνει ως ενιαίο δημόσιο έργο, δηλαδή όπως είχε σχεδιαστεί να γίνει πριν το 2015.

Με δεδομένο ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποβλήθηκε στις 25 Μαϊου, όπως είπε ο Υπουργός Υποδομών, είναι δεδομένο ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα απαιτήσει χρόνο και αν τελικά εγκριθεί, η όποια έναρξη εργασιών μετατίθεται για το 1ο τρίμηνο του 2021 το νωρίτερο.

 

 

 

ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ – ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

Η Δημοτική Επιχείρηση Πύργου Α.Ε. ΟΤΑ, ως αρμόδιος φορέας διαχείρισης λαϊκών αγορών Δήμου Πύργου, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τους εμπόρους των λαϊκών αγορών, πως κατόπιν της υπ΄ αριθμόν 14/2020 απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης, η λαϊκή αγορά της Τετάρτης 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί για αγροτοδιατροφικά και βιομηχανικά προϊόντα στον καθιερωμένο χώρο τέλεσης των λαϊκών, στην περιοχή της Δεξαμενής Πύργου.

Οι επαγγελματίες πωλητές και το καταναλωτικό κοινό, θα πρέπει να τηρούν τους αυστηρούς κανόνες προστασίας από την διάδοση του κορωνοϊού στην κοινότητα με διασφάλιση αποστάσεων ασφαλείας και λήψη μέτρων ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, τοποθέτηση αντισηπτικών σε κάθε πάγκο κλπ).

Η μόνη αρμόδια Υπηρεσία για την πραγματοποίηση και την διαχείριση των λαϊκών αγορών στον Πύργο, υπενθυμίζει, ότι οι συμμετέχοντες στις λαϊκές αγορές θα πρέπει να  εναρμονίζονται με το κανονιστικό πλαίσιο που θεσπίζεται από τον φορέα λειτουργίας για την αποφυγή αποκλεισμού τους από τις λαϊκές αγορές. 

 

Η κυβέρνηση αδικαιολόγητα γύρισε τον χρόνο στο 2014

*Συνέντευξη του Διονύση-Χαράλαμπου Καλαματιανού, βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, π. Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών την 13-6-2020.

Ο Διονύσης Καλαματιανός ήταν τελευταίος διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πριν αυτό καταργηθεί και περάσει στον ΕΦΚΑ. Σήμερα, βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, με έντονη δραστηριότητα σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης, απαντά στο ερώτημα γιατί ο ΕΦΚΑ δεν ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις που έχει απέναντι σε αυτονόητα αιτήματα και ερωτήματα ασφαλισμένων.

«Θα ήθελα να επαναδιατυπώσω το ερώτημά σας, τονίζοντας ότι ο e-ΕΦΚΑ όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, αλλά δυσχεραίνει και την καθημερινότητα των πολιτών, κόντρα στις διαφημιστικές καμπάνιες του δήθεν “ψηφιακού” κράτους. Ήδη από τον Ιούλιο του 2019, προ κρίσης κορονοϊού, οι συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες είχαν διπλασιαστεί, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες συνεχίζουν να υπολειτουργούν, ενώ το εργασιακό περιβάλλον, όπου δουλεύουν χιλιάδες υπάλληλοι του φορέα, είναι χειρότερο από εκείνο που παραδώσαμε εμείς, ως πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΕΦΚΑ. Η ενοποίηση διαφορετικών ασφαλιστικών ταμείων με ασύμβατες υποδομές σε λογισμικό, αλλά και η έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό, λόγω της μεγάλης μείωσής του κατά τα έτη 2010-2014, ήταν ζητήματα υπαρκτά. Όμως, σταδιακά, ο νέος φορέας έβρισκε τα πατήματά του, μέχρι τον Ιούλιο του 2019, όταν η νέα κυβέρνηση, αδικαιολόγητα, γύρισε τον χρόνο πίσω, στο 2014.

Εμείς, στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κινηθήκαμε με βάση το τρίπτυχο: νοικοκύρεμα των οικονομικών του φορέα, αύξηση του ρυθμού απονομής συντάξεων, μέριμνα για το προσωπικό, ώστε να είναι ο πυλώνας πάνω στον οποίο θα βασιστεί ο ΕΦΚΑ. Ξέρετε, το περιβάλλον του 2015 ήταν τελείως διαφορετικό, όταν έμπαινε ευθέως ζήτημα καταβολής συντάξεων, καθώς είχαν “φροντίσει” γι’ αυτό οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Στο σημερινό περιβάλλον, με σαφώς πιο ευνοϊκά τα δημόσια οικονομικά (γεγονός που οφείλεται και στις συνεχείς προσπάθειές μας από το 2015 να κρατήσουμε όρθιο το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης), η στοχοθεσία θα έπρεπε να είναι τελείως διαφορετική».

  • Τι χρειάζεται;

Αρχικά, απαιτείται επιπλέον χρηματοδότηση που θα διοχετευτεί σε προσωπικό, εξοπλισμό και βελτίωση κτιριακών υποδομών. Επίσης, πρέπει να υπάρξει κωδικοποίηση της νομοθεσίας, πραγματικός ψηφιακός μετασχηματισμός, με διαφανείς διαδικασίες, αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και πραγματική πολιτική βούληση, ώστε να στηριχτεί η δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Δυστυχώς, τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του συστήματος από την κυβέρνηση κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

  • Πώς θα μπορούσε να επιλυθεί το πρόβλημα του προσωπικού, χωρίς μεγάλη οικονομική επιβάρυνση;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Θα σας αναφέρω, ως παράδειγμα, τους 5.500 νέους με μεταπτυχιακά και διδακτορικά που απολύθηκαν πριν από μερικούς μήνες από την κυβέρνηση. Περίπου 1.000 εξ αυτών εργάζονταν στον ΕΦΚΑ και παρείχαν σημαντική βοήθεια στην παροχή υπηρεσιών του φορέα. Αντί η κυβέρνηση να παρατείνει τις συμβάσεις τους (πληρώνονταν από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ), ο αρμόδιος υπουργός επέλεξε να στερήσει σημαντική βοήθεια από τα ταμεία. Η κυβέρνηση συνεχώς πριονίζει τα πόδια του φορέα, τον απαξιώνει, για να οδηγήσει το σύστημα στην αδηφάγο ιδιωτική πρωτοβουλία.

Πυρήνας μιας νέας προσπάθειας πρέπει να είναι η άμεση πρόσληψη 500 υπαλλήλων στον e-ΕΦΚΑ σε πρώτη φάση και επιπλέον ακόμη 1.000 σε βάθος τριετίας. Επιπλέον πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι δυνάμεις που υπάρχουν και όλοι οι πόροι, εθνικοί και ευρωπαϊκοί. Όσο κι αν εξελιχθούν τα πληροφοριακά συστήματα –που είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, ο ανθρώπινος παράγοντας είναι αναντικατάστατος στην επικοινωνία και εξυπηρέτηση του πολίτη, όταν αναφερόμαστε στο κοινωνικό κράτος. Αρα, η ενίσχυση του μόνιμου, ανθρώπινου δυναμικού, η αξιοποίηση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και της αποκτούμενης εργασιακής εμπειρίας και η μέριμνα για τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού, είναι το κλειδί της διοικητικής αναβάθμισης του e-ΕΦΚΑ.

  • Αν ξαναγυρίζατε τον χρόνο στην περίοδο που ήσασταν διοικητής, τι θα κάνατε και τι δεν θα κάνατε;

Αρχικά να ευχηθώ να μη χρειαστεί η χώρα να περάσει τόσο δύσκολες στιγμές, όπως εκείνες που ζήσαμε το 2015, όταν οι δυσκολίες που ανέκυπταν, λόγω των προηγούμενων μνημονιακών πολιτικών, προκαλούσαν μεγάλες αγωνίες. Ακόμα και τότε, δεν οπισθοχωρήσαμε, μείναμε προσηλωμένοι στις αρχές μας, στην ανάγκη στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα κάναμε και σήμερα.

Και τότε είχαμε τονίσει ότι η ενοποίηση των εντασσόμενων ταμείων ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί μέσα σε 6 μήνες, όταν άλλες χώρες για αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις χρειάστηκαν 6-7 χρόνια. Δυστυχώς, οι δανειστές ήταν αδικαιολόγητα εμμονικοί, παρά τις παρατηρήσεις μας, κάτι που αποτυπώθηκε και στον συμβιβασμό του 2015. Από πλευράς μου, εργάστηκα σκληρά και κατέβαλα κάθε ικμάδα των δυνάμεών μου στην κοινή αυτή προσπάθεια. Θεωρώ ότι το στίγμα αυτής της προσπάθειας είχε και έχει θετικό πρόσημο. Στο διάστημα που ήμουν διοικητής αυξήσαμε τα έσοδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κατά 570 εκατομμύρια μέσα σε ένα χρόνο, βελτιώσαμε την εισπραξιμότητα του ταμείου και αντιμετωπίσαμε τη «μεγάλη» εισφοροδιαφυγή, αγωνιζόμασταν καθημερινά για τη μείωση του χρόνου απονομής των συντάξεων και για καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Η βιωσιμότητα και η επάρκεια της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, άλλωστε, είναι ένα ζήτημα που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και κυρίως από την κατάσταση της οικονομίας. Εμείς, στην εποχή των «ισχνών αγελάδων», στηρίξαμε το σύστημα. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., ακόμα και προ κρίσης αλλά και τώρα, αφήνει τα ταμεία χωρίς ουσιαστική στήριξη, δίχως χρηματοδότηση. Αυτή, αν θέλετε, είναι και η ποιοτική διαφορά μεταξύ εκείνων που έμπρακτα στηρίζουν το κοινωνικό κράτος και εκείνων που αντιστρατεύονται την ίδια την ύπαρξή του.

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ: Φάρμακα και αντιβιοτικά, αποκλειστικά και μόνο με ιατρική συνταγή

Αριθ. Πρωτ.:  3643

 

Πάτρα:  15-6-2020

 

 

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΙΓΙΟΥ, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ,  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΠΑΤΡΩΝ, ΠΥΡΓΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Θέμα: «Φάρμακα και αντιβιοτικά, αποκλειστικά και μόνο με ιατρική συνταγή»

Η επιστημονική κοινότητα χαιρετίζει την εφαρμογή του Ν 4675/2020, όπου πλέον είναι απαγορευτική η προμήθεια αντιβιοτικών από το φαρμακείο χωρίς ηλεκτρονική (ή χειρόγραφη) ιατρική συνταγή. Ο νόμος αυτός έρχεται να ενισχύσει την υπάρχουσα νομοθεσία περί απαγόρευσης διάθεσης φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, επιβάλλοντας πρόστιμα και κυρώσεις βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

 

Η ιατρική κοινότητα οφείλει να τηρήσει πιστά το νόμο, ειδικά σε ότι αφορά φάρμακα που περιέχουν αντιβιοτικά σε οποιαδήποτε μορφή (χάπια, ενέσεις, αλοιφές ή οφθαλμικά διαλύματα).

 

Αναδρομική συνταγογράφηση φαρμάκων που έχει προμηθευτεί ο πολίτης από το φαρμακείο είναι αδιανόητη. Υπενθυμίζεται ότι η συνταγογραφική συμπεριφορά του ιατρού είναι ελεγχόμενη, κωδικοποιημένη ανάλογα με τη νόσο και υπόκειται σε κυρώσεις, σε περίπτωση παράβασης των κείμενων διατάξεων.  

 

Στη χώρα μας παρατηρείται υψηλή αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά με καταγραφή πολλών θανάτων από πολυανθεκτικά στελέχη στα Νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. Ειδικά εν μέσω πανδημίας COVID-19, είναι επιτακτική η ανάγκη να διαφυλάξουμε τους ασθενείς που δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό από τις δυσμενείς συνέπειες της υπερκατανάλωσης αντιβιοτικών στην κοινότητα.

 

Μένουμε ασφαλείς. Λαμβάνουμε φάρμακα και αντιβιοτικά μόνο κατόπιν ιατρικής συνταγής.

 

Ι.Σ. Αγρινίου                                    Παντελής Παπαθανάσης

Ι.Σ. Αιγίου                                   Αικατερίνη Υφαντή

Ι.Σ. Αιτωλοακαρνανίας               Αριστόβουλος Τριβλής

Ι.Σ. Αμαλιάδας                           Κωνσταντίνος Τσαούσης

Ι.Σ. Αργολίδας                 Κωνσταντίνος Κατσαρός

Ι.Σ. Αρκαδίας                             Βασίλειος Ψυχογιός

Ι.Σ. Ζακύνθου                             Παύλος Καψαμπέλης

Ι.Σ. Κεφαλλονιάς                        Σοφία Ζαφειράτου

Ι.Σ. Κορινθίας                  Χρυσοβαλάντης Μέλλος

Ι.Σ. Λακωνίας                  Μαρία Τσιρώνη

Ι.Σ. Μεσσηνίας                Δημήτρης Τζωρτζίνης

Ι.Σ. Πατρών                     Άννα Μαστοράκου

Ι.Σ. Πύργου-Ολυμπίας                Νικόλαος Κατσαρός

Ανδρ. Μαρίνος: Δημοτικό Ιατρείο για όλη την Ηλεία – Εγκαινιάστηκε και τελεί υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού

-Επικεφαλής ο Ογκολόγος Παν. Γκινόπουλος

-Οι ιατροί μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αγκαλιάζουν την προσπάθεια

Εγκαινιάστηκε (Σάββατο 13 Ιουνίου) από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό  το  Δημοτικό Ιατρείο Προληπτικής Ογκολογίας, το οποίο λειτουργεί σε αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στη Γαστούνη.

Τα εγκαίνια του Δημοτικού Ιατρείου πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης παρουσία πλήθους κόσμου.

Η ίδρυση του Δημοτικού Ιατρείου, η λειτουργία του οποίου τελεί υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανού, είναι πρωτοβουλία του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προληπτικής Ογκολογίας παθολόγο-ογκολόγο Παναγιώτη Γκινόπουλο να είναι επικεφαλής της προσπάθειας αυτής. Ο διακεκριμένος επιστήμονας αποδέχθηκε την πρόσκληση και προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του σε όλους του Ηλείους.

Στην σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας  κ. Γερμανός, λαμπρό ανάστημα της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν ήρθε εδώ σήμερα μόνο για να ευλογήσει. Ήρθε εδώ για να αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι στηρίζει κάθε τέτοια πρωτοβουλία απ’ όποιον Δήμο και αν προέρχεται, για το καλό της κοινωνίας. Το Δημοτικό Ιατρείο, το Ιατρείο Προληπτικής Ογκολογίας, στο οποίο προΐσταται ο εκλεκτός μου φίλος  παθολόγος –ογκολόγος  Παναγιώτης Γκινόπουλος, θα προσφέρει σε όλους τους Ηλείους υπηρεσίες και όχι μόνο στους συνδημότες μας, γιατί η Ηλεία δεν έχει σύνορα.

Ευχαριστώ τους γιατρούς του δημοτικού συμβουλίου, τον πρόεδρό του Θοδωρή Θεοδωρακόπουλο, τον Γιώργο Παναγούλια, τον Παναγιώτη Κυριαζή, τον μικροβιολόγο Φώτη Κατσαλά και την μαία Αρετή Τσερεμέ που αγκαλιάζουν εθελοντικά αυτή την προσπάθεια . Η παρουσία όλων όσων προανέφερα με την καθοδήγηση του Παναγιώτη Γκινόπουλου, εξασφαλίζει ότι η λειτουργία του Ιατρείου θα είναι ωφέλιμη για όλους».

 

Από την πλευρά του ο παθολόγος-ογκολόγος Παν. Γκινόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Μετά την πρόσκληση  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού υπό την αιγίδα του οποίου θα λειτουργεί το Δημοτικό Ιατρείο και την βούληση του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου, βρίσκομαι κοντά σας ελπίζοντας ότι θα βοηθήσω ουσιαστικά στο τεράστιο κομμάτι της Ογκολογίας. Ευχαριστώ τους συναδέλφους ιατρούς , μέλη του δημοτικού συμβουλίου, που αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια και δίνουν καθημερινό αγώνα για να διαφυλάξουν το υπέρτατο αγαθό την υγεία».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας - Εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας στις 23 Ιουνίου 2020

Η Ολυμπιακή Ημέρα είναι ένα παγκόσμιο γεγονός, μία μεγάλη γιορτή,  που εορτάζεται στις 23 Ιουνίου κάθε χρόνο και στις πέντε ηπείρους και αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα αθλητικό γεγονός.

Είναι μία ημέρα, αφιερωμένη στον αθλητισμό και στη χαρά που μας δίνει, μέσα από την οποία όλος ο κόσμος, ανεξαρτήτου κατηγορίας, παρακινείται να δραστηριοποιηθεί ενεργά μέσα από τον αθλητισμό. Να γνωρίσει τις Ολυμπιακές αξίες και να ανακαλύψει νέα αθλήματα, μέσα από 3 πυλώνες: «κινούμαι, μαθαίνω, ανακαλύπτω».

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ολυμπιακής ημέρας, σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και το Γραφείο της ΕΘΝΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία διοργανώνει αθλητικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, με στόχο την προβολή των ολυμπιακών αξιών και του ολυμπιακού κινήματος γενικότερα. Όπως τόνισε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ολυμπιακών & Εκπαιδευτικών Θεμάτων κα Ρόη Αντωνοπούλου, έχει παγιωθεί το αθλητικό μέρος των εκδηλώσεων να είναι αφιερωμένο στον πρώτο Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δημήτριο Βικέλα (Βικέλιος δρόμος), ο οποίος συνέβαλλε καθοριστικά στην επιτυχημένη αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και στην μετέπειτα παγίωση του θεσμού.

Ωστόσο, φέτος, λόγω των μέτρων απαγόρευσης των εκδηλώσεων για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού, ο εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας θα είναι διαφορετικός και σε συμφωνία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η κα Αντωνοπούλου υπογράμμισε ότι έχει ενημερώσει τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων καθώς και τους εκπροσώπους των Αθλητικών Σωματείων του Δήμου οι οποίοι έδειξαν ενθουσιασμό και απάντησαν θετικά στο κάλεσμα του Δήμου και της ΕΘΝΟΑ για υλοποίηση των προτεινόμενων δράσεων.

Προτεινόμενες δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν από τα σχολεία και τα αθλητικά σωματεία (με το σκεπτικό των αποστάσεων και της μη χρήσης οργάνων), υπό τις οδηγίες δασκάλων και γυμναστών, είναι: Σύντομη ενημέρωση - ομιλία για τη σημασία της Ολυμπιακής Ημέρας, έκθεση ζωγραφικής με θέμα την Ολυμπιακή Ημέρα, σκυταλοδρομία ταχύτητας «πήγαινε - έλα», σκυταλοδρομία ταχύτητας με εμπόδια, σκυταλοδρομία ταχύτητας με σλάλομ, αντοχής διάρκειας 8 λεπτών, σταυρωτά άλματα (cross hopping), άλμα εις μήκος χωρίς φόρα, άλμα τριπλούν με μικρή φόρα και τρέξιμο σκάλας.      

Όσα σχολεία συμμετάσχουν, μπορούν να τραβήξουν κάποιες φωτογραφίες με τα αναμνηστικά διπλώματα ή και να βγάλουν ένα βίντεο με τις αθλητικές δραστηριότητες που θα διοργανώσουν, τα οποία αφού αποσταλούν στον Δήμο, θα προωθηθούν στην ΕΘΝ.Ο.Α. και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (#olympicday2020gr).

ΦΩΤΟ: olympic_day

Ο Ι.Σ.Π.Ο. συμπαρίσταται στην κινητοποίηση των ιατρών της Ν.Μ. Πύργου

 Ο Ιατρικός Σύλλογος  Πύργου-Ολυμπίας  συμπαρίσταται  στην  κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου 2020  των ιατρών  της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, θεωρώντας  τα αιτήματά τους δίκαια, τα οποία  άλλωστε  εκτός από τους ίδιους αφορούν    και την υγεία  όλων των πολιτών της Ηλείας.
 
                                                        Για  το Δ.Σ.
 
  Ο  Πρόεδρος                                                           
                      Ο Γεν. Γραμματέας
 
Νίκος Κατσαρός                                                         
                Χρήστος Γιαννικούλης

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.