357 New Articles

Διονύσης Καλαματιανός: Θλιβερή η εικόνα της τηλεκπαίδευσης

Αποκαλυπτική η εικόνα πέντε μικρών μαθητών στην αυλή του καφενείου του χωριού της Πεύκης, που, μέσα στο κρύο, προσπαθούν με δύο κινητά να συνδεθούν στην πλατφόρμα του Υπουργείου και να κάνουν μάθημα.

Δυστυχώς, αυτός είναι ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός της κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας, που όλο αυτό το διάστημα, δίχως ίχνος ντροπής, προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα βαίνουν καλώς. Ότι η πολυδιαφημισμένη «τηλεκπαίδευση» λειτουργεί υποδειγματικά και ότι κάποια «μεμονωμένα» περιστατικά δεν μπορούν να αμαυρώσουν το υποτιθέμενο καλό αποτέλεσμα.

Η εικόνα των παιδιών αναδεικνύει την κυβερνητική ανεπάρκεια και τις τεράστιες ευθύνες της Υπουργού κ. Κεραμέως. Ήταν γνωστό εδώ και 6 μήνες ότι βρισκόμασταν εν αναμονή ενός δεύτερου ισχυρότερου κύματος κορονοϊού. Παρόλα αυτά, δεν έκαναν τίποτα για να ενισχυθούν οι δομές της παιδείας μας, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα δύσκολα που είναι ήδη εδώ. Η αρχή έγινε με τους πολυάριθμους μαθητές στις τάξεις. Αντί να προσληφθούν επιπλέον εκπαιδευτικοί και να εξευρεθούν περισσότερες αίθουσες ώστε να μειωθούν οι μαθητές στα τμήματα, αυτοί αυξήθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρχουν αίθουσες ακόμα και με 27 παιδιά. Ύστερα, ποιος μπορεί να ξεχάσει το φιάσκο με τις μάσκες και το ακατάλληλο προστατευτικό υλικό που διαμοιράστηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, τη σοβαρή έλλειψη μέσων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τις ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας κ.α.

Και για τη λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο σχεδιασμός ήταν ανύπαρκτος, τα λάθη και οι παραλείψεις πολλές. Αποδεικνύεται καθημερινά ότι υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα. Πολλά παιδιά περιμένουν μάταια με τις ώρες μήπως μπορέσουν να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν το μάθημά τους. Αυτό, βέβαια, ισχύει για τα παιδιά που κατέχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό να το πράξουν. Γιατί τα άλλα παιδιά, που δεν μπορούν εκ των συνθηκών, κυρίως των οικονομικών, να αγοράσουν υπολογιστή ή να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, δε μπορούν καν να προσπαθήσουν…

Η κυβέρνηση ξεκίνησε την τηλεκπαίδευση δίχως να ακούσει τις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί όλο το προηγούμενο διάστημα από συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων, ούτε τις εκκλήσεις για προμήθεια των απαραίτητων τεχνολογικών μέσων στους μαθητές.  Δεν σκέφθηκε κανείς ότι, ακόμα και αν η διαδικτυακή πλατφόρμα λειτουργούσε δίχως προβλήματα, πολλοί μαθητές θα βρίσκονται εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς, οι οικογένειές τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα αγοράς υπολογιστών και πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Μετά το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο βρίσκεται στα όρια του με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, αποδεικνύεται ότι και η λειτουργία της δημόσιας παιδείας αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, εξαιτίας της κυβερνητικής αδράνειας και ολιγωρίας. Έστω και τώρα, οφείλει το Υπουργείο να χορηγήσει τον απαραίτητο και αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό σε όλους τους μαθητές, να μεριμνήσει για την πρόσβαση στο διαδίκτυο και να διορθώσει τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζει η διαδικτυακή πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οφείλει να το πράξει άμεσα, ώστε να εκλείψουν οι εικόνες ντροπής που δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη, συντεταγμένη και οργανωμένη πολιτεία.

Η εκπαίδευση των παιδιών μας είναι απαράγραπτο δικαίωμα και η πολιτεία έχει τεράστια ευθύνη και χρέος να την εξασφαλίζει απρόσκοπτα σε όλα.

 

 

 

 

                          

Απολύμανση και λειτουργία των Υπηρεσιών της Π.Ε Ηλείας

Κλειστές παρέμειναν σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 οι Υπηρεσίες που στεγάζονται στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου. Η απόφαση ελήφθη μετά τον εντοπισμό τριών θετικών κρουσμάτων στον κορωνοϊό, τα οποία προέκυψαν από τον προληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε εργαζόμενους της Π.Ε Ηλείας, την περασμένη Δευτέρα.

   Τα αποτελέσματα γνωστοποιήθηκαν προσωπικά στους εργαζόμενους, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ ενημερώθηκε και η Υπηρεσία, με την Συντονίστρια Διαχείρισης Covid-19, σε συνεργασία με την Διευθύντρια Υγείας Π.Ε Ηλείας, να προχωρούν στην εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Κρούσματος του ΕΟΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό, οι Υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο του Διοικητηρίου δεν λειτούργησαν για το κοινό, οι εργαζόμενοι δεν προσήλθαν στην εργασία τους, ενώ έγινε απολύμανση σε όλες τις Υπηρεσίες και τους κοινόχρηστους χώρους του Διοικητηρίου. Παράλληλα, από το αρμόδιο κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ηλείας, ξεκίνησε η διαδικασία προσεκτικής ιχνηλάτησης των επαφών των εργαζομένων που βρέθηκαν θετικοί, προκειμένου και αυτοί να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ. Σε επαναληπτικό τεστ θα υποβληθούν και οι τρεις εργαζόμενοι που διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως, και οι τρεις, βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και είναι καλά στην υγεία τους.

   Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλος, επικοινώνησε και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να διενεργηθούν εκ νέου τεστ σε όλους τους εργαζόμενους της Π.Ε Ηλείας, στις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο.

 

 

 

 

 

 

 

Πρόσβαση για όλους τους μαθητές της Ηλείας στη διαδικτυακή διδασκαλία - Δήλωση του Μιχάλη Κατρίνη

«Δεν είναι δυνατόν οι μαθητές, ιδιαίτερα του δημοτικού, να παίρνουν απουσίες επειδή δεν έχουν υπολογιστή ή γιατί δεν μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο». Αυτό είναι το λυπηρό συμπέρασμα των τηλεφωνημάτων που δέχομαι, χθες και σήμερα, από γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς, από χωριά του νομού Ηλείας. Και έχουν απόλυτο δίκιο.

Υπάρχουν μαθητές και μαθήτριες που δεν έχουν  υπολογιστή ή tablet  στο σπίτι για προφανείς λόγους οικονομικής αδυναμίας.  Στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί στο σπίτι να υπάρχουν δύο παιδιά και ένας μόνο υπολογιστής. Ακόμα, μαθητές και μαθήτριες που δεν έχουν σύνδεση στο ίντερνετ στο σπίτι τους και ταυτόχρονα, στο χωριό τους, δεν υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση στο κοινοτικό κατάστημα, ώστε να παρακολουθούν από εκεί τα μαθήματα εξ’αποστάσεως, σύμφωνα με όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής . Όλα αυτά είναι ανεπίτρεπτο να  λύνονται «διά ροπάλου», με τις απουσίες δηλαδή.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους δήμους, πρέπει αμέσως να φροντίσει να προμηθεύσει με  tablet στους οικονομικά αδύναμους μαθητές, καθώς και να μεριμνήσει να φτιαχτεί ένα wi-fi spot σε κάθε χωριό. Είναι επιβεβλημένο για λόγους εκπαιδευτικούς, παιδαγωγικούς και κοινωνικούς. Δεν μπορεί το έτος 2021, και μέσα στην πανδημία, μαθητές να αποκλείονται από τη μαθησιακή διαδικασία και να μπαίνουν φράγματα στη γνώση. 8 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης, η όποια καθυστέρηση ή ολιγωρία είναι αδικαιολόγητη και οι ευθύνες, ιδιαίτερα του Υπουργείου Παιδείας, μεγάλες.

Για το σκοπό αυτό επικοινώνησα με τους διευθυντές εκπαίδευσης στην Ηλεία, κ. Κλάδη και Φωτεινόπουλο, ζητώντας τους να εξετάσουν τις (αρκετές δυστυχώς) περιπτώσεις που υπάρχει πρακτική αδυναμία, για οικονομικούς λόγους, παρακολούθησης των μαθημάτων από τους μαθητές και να εξαντλήσουν την επιείκειά τους. Να μη χρεώσουν απουσίες στους μαθητές που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και να κινητοποιηθούν για την ταχύτερη δυνατή προμήθεια tablet στους μαθητές.

Δήμος Πύργου: Άμεσες οι ενέργειες παρέμβασης ώστε να λυθεί το πρόβλημα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας των μαθητών δημοτικού και γυμνασίου της τοπικής κοινότητας Πεύκης

Άμεσες είναι οι ενέργειες παρέμβασης του Δήμου Πύργου ώστε να λυθεί το πρόβλημα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας των μαθητών δημοτικού και γυμνασίου της τοπικής κοινότητας Πεύκης.

Η διδασκαλία των μαθητών  ξεκίνησε μετ’ εμποδίων, καθώς τα παιδιά όχι μόνο δεν διαθέτουν το κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τηλεκπαίδευση αλλά το μόνο σημείο που διαθέτει ίντερνετ είναι ο ημιυπαίθριος χώρος του καφενείου. Εκεί που είχαν συγκεντρωθεί τα παιδιά την περασμένη Τετάρτη και οι εικόνες καταγράφηκαν απ’ όλα τα τοπικά ΜΜΕ, προκαλώντας την αγανάκτηση όλων.

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Παπαδημητρίου σε άμεση επικοινωνία που είχαν με τον πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος, ενημέρωσαν ότι από την πλευρά του Δήμου, θα γίνουν άμεσα απαραίτητες κινήσεις ώστε τα παιδιά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να παραλάβουν τον τεχνικό τους εξοπλισμό για να μπορέσουν να κάνουν τα μαθήματά τους.

Ωστόσο, όπως ενημερώνει και ο κ. Παπαδημητρίου, η έλλειψη ίντερνετ είναι ένα σημαντικό τεχνικό θέμα που δεν εμπίπτει στον Δήμο αλλά στις Εταιρείες Τηλεφωνίας.

«Τόσο ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, όσο και εγώ, επικοινωνήσαμε αμέσως με τον πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος και πολύ σύντομα θα καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών με υλικοτεχνικό εξοπλισμό» σημειώνει ο κ. Παπαδημητρίου. «Θεωρούμε χρέος μας να σταθούμε δίπλα σε όλα τα παιδιά του Δήμου και να συμβάλλουμε τα μέγιστα όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη».

Όπως είχε δηλώσει αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του προβλήματος ο κ. Αντωνακόπουλος, έχει ήδη δοθεί η εντολή αγοράς 100 τάμπλετ από τον Δήμο για να προσφερθούν σε μαθητές που έχουν ανάγκη. «Δυστυχώς δεν είναι μόνο οι μαθητές της Πεύκης που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα. Έχω δώσει ήδη εντολή να προμηθευτεί ο Δήμος Πύργου 100 τάμπλετ που στην συνέχεια θα τα προσφέρουμε σε μαθητές που τα έχουν πραγματική ανάγκη».

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Π.Ο. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΥΡΓΟΥ

Ο  Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας με δεδομένη την επέκταση της πανδημίας  η οποία   ασκεί πλέον ασφυκτική πίεση  στην ασφαλή λειτουργία  του Εθνικού Συστήματος Υγείας, πίεση η οποία πλέον  αρχίζει να επηρεάζει και τις δημόσιες δομές υγείας στην περιοχή μας καθώς σταδιακά  αυξάνεται ο αριθμός  των κρουσμάτων,  θεωρεί  χρέος του να τονίσει σε όλους τους αρμοδίους την ανάγκη άμεσης  και επαρκούς στελέχωσης  των  δομών Ε.Σ.Υ.  της περιοχής μας, κυρίως δε της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου η οποία σηκώνει και θα σηκώνει  το μεγαλύτερο βάρος  ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Από όλα μάλιστα  τα τμήματα της Ν.Μ. Πύργου αυτά τα οποία καλούνται να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος είναι ταυτοχρόνως, κατά δυσμενή συγκυρία, και αυτά τα οποία παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες ελλείψεις σε ανθρώπινο ιατρικό δυναμικό αυτή τη στιγμή, δηλαδή η Παθολογική Κλινική και η Μ.Ε.Θ. Πύργου. H  μεν  πρώτη  λειτουργεί πολλές φορές  με έναν μόνο εφημερεύοντα Παθολόγο, χωρίς βοήθεια άλλου ειδικευμένου ιατρού,  για πολλά τμήματα συγχρόνως (όπως επείγοντα περιστατικά ασθενών ύποπτων για COVID-19, επείγοντα περιστατικά άλλων παθήσεων,  νοσηλευόμενους ασθενείς  με  επιβεβαιωμένη διάγνωση COVID -19,  νοσηλευόμενους ασθενείς  ύποπτους για COVID -19, νοσηλευόμε- νους ασθενείς  άλλων παθήσεων), η δε  δεύτερη  στηρίζεται πλέον μόνο στους δυο ιατρούς που της έχουν απομείνει.  Ειδικά για την Μ.Ε.Θ.  υπενθυμίζουμε ότι οι ιατροί που θα προσφέρουν τις   υπηρεσίες τους εκεί  πρέπει να  είναι κατάλληλα εξειδικευμένοι  ώστε η Μονάδα να λειτουργεί ασφαλώς και με την μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Συνεπώς καλούμε τους υπευθύνους για την στελέχωση της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου (Διοίκηση Γ.Ν. Ηλείας, 6η Υ.Π.Ε., Υπουργείο  Υγείας)  να ενισχύσουν άμεσα τη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ιδίως δε την ΜΕΘ Πύργου με κατάλληλα εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό,  ώστε να ανταποκριθεί με επάρκεια στην κρισιμότητα της κατάστασης.

                                                              Για  το Δ.Σ.                                   του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας          Ο  Πρόεδρος                                                                                Ο Γεν. Γραμματέας    Χρήστος Γιαννικούλης                                                               Λεωνίδας  Λεοναρδόπουλος       

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΙΛΑΕΤΗΣ»: Μια εποικοδομητική συζήτηση με τον ιδιοκτήτη της Κεραμουτοβλοποιίας «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ»

*Συζητήθηκαν οι δράσεις του Συλλόγου και η μελλοντική

συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού και της ιστορίας

 

*Επίτιμο μέλος του Συλλόγου ο κ. Κώστας Παναγιωτόπουλος μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.

 

*Κώστας Παναγιωτόπουλος:

«Όλοι μας να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι

 για να αναδείξουμε την τοπική μας ιστορία»

 

Τους στόχους και τις δράσεις του το τελευταίο διάστημα είχε την ευκαιρία να εκθέσει στον ιδιοκτήτη της εταιρείας «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ» κ. Κώστα Παναγιωτόπουλο το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στα γραφεία της εταιρείας μετά από πρόσκληση του κ. Παναγιωτόπουλου.

  Ο κ. Παναγιωτόπουλος αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Συλλόγου για την αποδοχή της πρόσκλησης, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τις μέχρι τώρα δράσεις του Συλλόγου που όπως ανέφερε είναι αξιέπαινες αφού είναι μια προσπάθεια που γίνεται για πρώτη φορά την Ηλεία – αυτή της ανάδειξης και προβολής της τοπικής ιστορίας του 1821 από τον πρώτο Σύλλογο Ιστορικής Αναβίωσης στο νομό.

  Αναφέρθηκε δε στην πρόσφατη εκδήλωση στο Θεματικό Πάρκο «ΞΥΣΤΡΗ» στον Πύργο όπου παρουσιάστηκε η πρώτη οργανωμένη δράση του Συλλόγου που αφορούσε την ταινία – ντοκιμαντέρ για την Πολιορκία και Άλωση του Λάλα με την καθοριστική μάχη στο Πούσι τον Ιούνιο του 1821 τονίζοντας ότι παρόλο που η προσπάθεια υπήρξε εθελοντική και ερασιτεχνική, το αποτέλεσμα της ταινίας ήταν άκρως επαγγελματικό και δικαίωσε τους εκατοντάδες πολίτες του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής που παρακολούθησαν την όλη εκδήλωση.

 

«Θα είμαι αρωγός στις δημιουργικές σας προσπάθειες»

Συνεχίζοντας ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Συλλόγου και θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να τον βοηθήσει στις μελλοντικές του δράσεις.

  Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «όλοι μας θα πρέπει να βάλουμε ένα λιθαράκι ώστε να αναδείξουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Θα είμαι αρωγός στις προσπάθειές σας».

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Λάμπρος αφού ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτόπουλο για τα καλά του λόγια προς τον Σύλλογο, ανέφερε ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να τον κάνει επίτιμο μέλος. Τόνισε δε ότι ο Σύλλογος χρειάζεται την βοήθεια και συνεργασία ανθρώπων σαν τον κ. Παναγιωτόπουλο με αγάπη για την ιστορία - πολιτισμό καθώς και για το ήθος και την ακεραιότητά του.

  Ο Γραμματέας του Συλλόγου Γεώργιος Κουρκούτας με την σειρά του προσέφερε στον κ. Παναγιωτόπουλο το βιβλίο του με θέμα την ζωή και την δράση του τοπικού ήρωα Χαραλάμπη Βιλαέτη ενώ ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φώτης Βερβίτας έκανε μια ενημέρωση αναφορικά με το Άγημα Ιστορικής Αναβίωσης που ετοιμάζει ο Σύλλογος και τις μελλοντικές του δράσεις.

   Στη συνάντηση εκτός των παραπάνω παραβρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Θανάσης Αναγνωστόπουλος, Σταμάτης Πολίτης και Νίκος Μητσόπουλος.

ΛΕΖΑΝΤΑ

ΦΩΤΟ – Panagiotopoulos Sillogos – Από την συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» με τον ιδιοκτήτη της Κεραμοτουβλοποιίας «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ» κ. Κώστα Παναγιωτόπουλο.

 

 

 

 

 

Απομακρύνονται τα παλιά στρώματα από το παλιό Νοσοκομείο Πύργου-Η προεκλογική δέσμευση γίνεται πράξη σε ελάχιστο χρόνο. - Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Παραλάβαμε ένα μνημείο περιβαλλοντικής ντροπής»

Η απομάκρυνση των παλιών στρωμάτων που είχαν συσσωρευτεί για πολλά χρόνια (!) στο χώρο του παλιού νοσοκομείου Πύργου, καθώς επίσης και διάσπαρτων παλιών απορριμμάτων και άλλων στερεών αποβλήτων, ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης από πιστοποιημένο ανάδοχο, μετά από διαρκείς σχετικές ενέργειες του Δήμου Πύργου.

Πρόκειται ως γνωστόν, για ένα ζήτημα που καθημερινά απασχολούσε όλη τη γύρω περιοχή, αλλά ουσιαστικά και την πόλη ευρύτερα, και το οποίο είχε ξεκινήσει από τη στάθμευση του δημοτικού όρχου απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων, που γινόταν εκεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και που τη μεταφορά των οποίων σε άλλο χώρο, επίσης ήδη υλοποίησε η νυν Δημοτική Αρχή τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όπως άλλωστε αυτό είχε αποτελέσει και προεκλογική της ήδη εξαγγελία. 

Για να πραγματοποιηθεί και η νέα αυτή θετική εξέλιξη της απομάκρυνσης των στρωμάτων, απαιτήθηκε να «τρέξουν» από το Δήμο συγκεκριμένες, προβλεπόμενες εκ των νόμων και των κανονισμών διαδικασίες. Μιας και δεν μπορούσε να ορίσει οποιοδήποτε άλλο χώρο εναπόθεσης γιατί τα αντικείμενα ήταν ογκώδη, κι έτσι με την ανάθεση στην πιστοποιημένη εταιρεία η διαχείριση γίνεται με ιδανικό σε σχέση και με την ιδιαιτερότητα αυτών των υλικών. Στην προκειμένη περίπτωση, η μεταφορά των στρωμάτων που είχαν υπερ-συσσωρευτεί στο παλιό νοσοκομείο Πύργου, γίνεται στην έδρα της εταιρείας στην Αθήνα.

«Παραλάβαμε ένα μνημείο περιβαλλοντικής ντροπής στον χώρο του παλιού Νοσοκομείου και μόλις σε έναν χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων μας κάναμε πράξη την προεκλογική μας δέσμευση» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η πρώτη κίνηση έγινε το φθινόπωρο με την απομάκρυνση του όρχου των οχημάτων του Δήμου. «Σήμερα, μέσα σε αντικειμενικά πολύ δύσκολες συνθήκες κάνουμε πράξη την δέσμευσή μας. Όσοι βιάστηκαν να εξαπολύσουν κατηγορίες για …αδιαφορία και …ολιγωρία της Δημοτικής αρχής, για άλλη μια φορά διαψεύδονται. Εμείς «ξεπερνάμε» τους βιαστικούς με πράξεις! Μέσα σε έναν χρόνο κάναμε για το χώρο ότι δεν είχε γίνει την τελευταία πενταετία. Και στα επόμενα χρόνια έχουμε να αποδώσουμε τριπλάσιο έργο. Εκτελούνται όλες μας οι δεσμεύσεις στο ελάχιστο χρόνο και μάλιστα υπό συνθήκες πανδημίας».

  • Με την ευκαιρία γνωστοποιείται πως, σύμφωνα με τον Δημοτικό Κανονισμό Καθαριότητας, οι πολίτες υποχρεούνται να επικοινωνήσουν με την αρμόδια υπηρεσία (το τηλέφωνο είναι 26213 62615), προκειμένου να κανονιστεί η ημερομηνία και ώρα που θα πρέπει να βγάλουν έξω τα όποια για αποκομιδή στρώματα, για να παραληφθούν από τα αρμόδια συνεργεία.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.