223 New Articles

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ - Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων και δημιουργία νέων δομών

ΤΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΗΛΕΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Μ. ΚΟΝΣΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΗ.

 

Η δημιουργία στην Αρχαία Ολυμπία Γραφείου Υποστήριξης  Υπηρεσιών Τουρισμού ως παράρτημα του ΕΟΤ αλλά και η λειτουργία εκπαιδευτικής δομής με αντικείμενο τον τουρισμό στην ίδια περιοχή είναι δύο από τα βασικά αιτήματα για τα οποία εδώ και καιρό ο Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος έχει θέσει προς την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού.

Πρόκειται για δύο θέματα που αναμένεται να συζητηθούν κατά τη σύσκεψη που θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία υπό τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα , με τον οποίο ο Βουλευτής της ΝΔ είχε και συναντήσεις , συνεργαζόμενος μαζί του για τα ζητήματα του νομού μας.

Ειδικότερα όπως τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος τόσο η δομή εκπαίδευσης όσο και το Γραφείο Υποστήριξης Υπηρεσιών θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάδειξη , προβολή και την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος σε συνδυασμό και με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Άλλωστε -υποστήριξε- ότι ανάπτυξη και τουρισμός είναι αλληλένδετες έννοιες που θα πρέπει να αξιοποιήσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο .

 ___________________

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

_____________________

Σχετικά με την ίδια τη σύσκεψη ο Ηλείος Βουλευτής επεσήμανε ότι η σημερινή κατάσταση με πλήθος τουριστικών επιχειρήσεων και ξενοδοχείων επιβάλλει μια διεξοδική συζήτηση για τους τρόπους ενίσχυσης των επαγγελματιών μας, κάτι που έχει επισημανθεί από την πρώτη στιγμή για τουριστικές ζώνες όπως είναι η Ολυμπία, το Κατάκολο κλπ. αφού πέραν των άλλων στερούνται το μεγάλο βαθμό επισκεψιμότητας από την προσέγγιση των κρουαζιερόπλοιων.

            Ο ίδιος έχει μεταφέρει την εικόνα που επικρατεί σε καιρό πανδημίας όπως και τη θέση των επαγγελματιών Ηλείας στον Τουρισμό, για μια ικανοποιητική αντιμετώπιση των φετινών προβλημάτων

             Να σημειωθεί ότι και προσφάτως είχε γίνει  μία ακόμη συνάντηση με τον κ. Κόνσολα και το Προεδρείο του ΔΣ του Επιμελητηρίου Ηλείας για τα προβλήματα που προέκυψαν με την πανδημία όπου διατυπώθηκαν και άλλες προτάσειςμε έμφαση στην ψηφιακή οικονομία, για την ενίσχυση του ιαματικού τουρισμού, αλλά και του αρχαιολογικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού με στόχο την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της περιοχής.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο αίτημα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού για εκπαίδευση του προσωπικού τους στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα με τη χορήγηση της αντίστοιχης πιστοποίησης προσώπων και επιχειρήσεων. Ο κ. Κόνσολας είχε τότε αποδεχθεί και την πρόταση του βουλευτή και του Επιμελητηριακού θεσμού για να επισκεφθεί σύντομα την Ηλεία κάτι που τελικώς πραγματοποιείται.

Όπως είπε ο κ. Νικολακόπουλος, ο Υφυπουργός Τουρισμού είναι φίλος της Ηλείας, δείχνει κάθε φορά ενδιαφέρον για τον τόπο, και ήδη βλέπει με θετική προοπτική , όσα του έχουν αναφερθεί, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει όσο μπορεί από την πλευρά του.

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφό του κ. Νικολακόπουλου , τόσο στον κ. Θεοχάρη όσο και στον κ. Κόνσολα , η Αρχαία Ολυμπία είναι το ισχυρό πλεονέκτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για μια δυνατότητα περαιτέρω της τουριστικής ανάδειξης. Είναι λοιπόν ένας ακόμη λόγος που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και αξιοποίησης. Σε μια τέτοια κατεύθυνση πρέπει να στρέψουμε όλοι τις προσπάθειές μας να στηρίξουμε πραγματικά την «επόμενη ημέρα» του τουρισμού στην Ελλάδα με αιχμή και σημείο αναφοράς την Ηλεία και την Ολυμπία και έτσι θα στηρίξουμε παράλληλα την εθνική και πολύ περισσότερο την τοπική μας οικονομία.

 

 

 

Πύργος - Σύλληψη για κατοχή όπλου

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένας σουγιάς.

Γαστούνη - Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στη Γαστούνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική αποφάση του Μονομελούς Πρωτοδικείου  Αμαλιάδας, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και δέκα ημερών για υπόθεση ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων  και πυροτεχνημάτων.

Συνάντηση Αυγερινοπούλου – Φιλιόπουλου (EnterpriseGreece) για την προώθηση δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων στην Ηλεία

Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (EnterpriseGreece), κ. Γεώργιο Φιλιόπουλο, επισκέφθηκε η Δρ. Αυγερινοπούλου για την προώθηση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων στην Ηλεία και του επενδυτικού portofolio της. Η κα Αυγερινοπούλουέθεσε την ανάγκη να προωθηθούν έργα και επενδύσεις στην Ηλεία, αλλά και να βοηθηθούν τόσο η ολοκλήρωση των δημοσίων υποδομών, όσο και η τουριστική, εμπορική και αγροτικήανάπτυξη του Νομού. Κάλεσε, δε, τον κ. Φιλιόπουλο να πραγματοποιήσει συνάντηση με τους φορείς στην Ηλεία, κυρίως με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες χρειάζονται ενίσχυση, αλλά και για τις στρατηγικές επενδύσεις στο Νομό, την οποία ο κ. Φιλιόπουλος αποδέχθηκε και θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Κρέστενα - Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στα Κρέστενα Ηλείας, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης 5,8 γραμμαρίων.

Ζαχάρω - Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών

Σε συνέχεια της χθεσινής εγγραφής μας :

«Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στη Ζαχάρω, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, δυο άτομα και συγκεκριμένα ένα ημεδαπός άνδρας και μια ημεδαπή γυναίκα,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκαν  στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τα εξής :

 

 • (2,2) γραμμάρια ηρωίνης,
 • (311) ναρκωτικά δισκία,
 • (2,8) γραμμάρια θρυμματισμένων χαπιών και
 • ένα ξύλινο ρόπαλο»

 

Σας ενημερώνουμε ότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των συλληφθέντων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη τα εξής :

 • 85 φαρμακευτικά – ναρκωτικά δισκία
 •  Τρία κομμάτια μαρμάρου για την διάσπαση ναρκωτικών ουσιών,
 • μια ηλεκτρική ζυγαριά ακριβείας, ,

 

Καθώς και τα παρακάτω αντικείμενα την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και ερευνάται η νομιμότητα της κατοχής τους:

 

 • (29) κινητά τηλέφωνα,
 • (69) μπαταρίες κινητών τηλεφώνων,
 • (12)  ζευγάρια γυαλιά ηλίου,
 • (9) ρολόγια χειρός
 • (74) μεταχειρισμένα ρολόγια χειρός,
 • (19) δαχτυλίδια
 • Τέσσερις φορητοί υπολογιστές
 • Ένα ηλεκτρονικό σύστημα θυροτηλεόρασης,
 • Μια κάμερα WIFI,  
 • Ένα IPAD,
 • Ένα τάμπλετ 
 • Μια ηλεκτρονική συσκευή ''SONER'',
 • (11) χρυσές αλυσίδες,
 • Μία χρυσή λίρα Αγγλίας
 • Τρία χρυσά μενταγιόν,
 • (14) αξεσουάρ κοσμημάτων,
 • (45) δερμάτινα βραχιόλια,
 • 170 καλλυντικά,
 • 108 κυτία με βαφές μαλλιών

Μιχάλης Κατρίνης: ‘’ Τώρα χρειάζονται τη στήριξη της Πολιτείας οι αγρότες.’’

Συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Ηλείας κ.Μιχάλης Κατρίνης για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων στην Ηλεία.

Ο κ.Κατρίνης αναφέρθηκε στη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι καρπουζοπαραγωγοί, τονίζοντας ότι ενώ πέρυσι τέτοια εποχή η τιμή ήταν 25 λεπτά/κιλό, φέτος η τιμή ανά κιλό εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει μειωθεί δραματικά καθώς κυμαίνεται μεταξύ 5-8 λεπτών και υπάρχουν ήδη μεγάλες αδιάθετες ποσότητες των προϊόντων.

Ο Βουλευτής Ηλείας ζήτησε να υπάρξει ειδική αποζημίωση των καρπουζοπαραγωγών , με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην απάντηση του να αποφεύγει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση στην πρόταση που κατέθεσε ο κ.Κατρίνης.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πατατοπαραγωγοί, ο κ.Κατρίνης επισήμανε ότι οι αθρόες εισαγωγές του προϊόντος, η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης για ένα δίμηνο, έχει καθηλώσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα τις τιμές του προϊόντος και συγκεκριμένα στα 12 έως 15 λεπτά ενώ την περσινή περίοδο η τιμή παραγωγού ήταν 40 λεπτά.

Ο Μιχάλης Κατρίνης και σε αυτή την περίπτωση ζήτησε την χορήγηση ειδικής αποζημίωσης για να αναπληρωθεί το εισόδημα των παραγωγών, με τον κ.Βορίδη να απαντά ότι σχετικές αποφάσεις να αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και τα οποία ανέδειξε ο Βουλευτής Ηλείας, η απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν ότι θα υπάρξουν ενισχύσεις ύψους 4 ευρώ το ζώο, και ότι η εκταμίευση θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στη δευτερολογία του , ο κ.Κατρίνης τόνισε ότι οι αγρότες χρειάζονται άμεσα μέτρα στήριξης αφού είναι απίθανο να μεταβληθούν οι τιμές πώλησης για τους παραγωγούς που είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα αλλά και να απορροφηθεί το σύνολο της παραγωγής τους σε τιμές που να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα για τους αγρότες.

‘’ Η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν έχει σχέδιο για τη στήριξη των παραγωγών αγροτικών προϊόντων. Η λογική βλέποντας και κάνοντας δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί σε αυτή τη χρονική συγκυρία χρειάζονται στήριξη οι αγρότες.’’

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.