311 New Articles

Αμαλιάδα - Σύλληψη για καλλιέργεια κάνναβης

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε χωριό της Αμαλιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε σε αγροτεμαχιό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, το ύψος των οποίων έφτανε μέχρι και τα δύο, τα οποία καλλιεργούσε σε γλάστρες και στο έδαφος.

Παράλληλα, στο σημείο που καλλιεργούσε τα δενδρύλια υπήρχε φυσική κάλυψη από υφιστάμενη βλάστηση (βάτα).

Tραγωδία στη Ζαχάρω - Πατέρας 90 χρονών σκότωσε τον γιο του και αυτοκτόνησε - Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Μηλέα (Σκήβα) Ζαχάρως

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Μηλέα (Σκήβα) Ζαχάρως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, πατέρας ηλικίας 90 ετών, πυροβόλησε και σκότωσε τον 45χρονο γιο του, ενώ στην συνέχεια έδωσε τέλος και στην δική του ζωή.

Πηγή, περισσότερα στα https://www.tanea.gr/2020/07/06/greece/pateras-90-xronon-skotose-ton-gio-tou-kai-aytoktonise/

Αυγερινοπούλου: Σημαντική ενίσχυση του ΕΛΓΑ και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων

Ακολουθεί δήλωση της Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ.:

«Λαμβάνω την τιμή να ενημερώσω τον αγροτικό κόσμο του Ν. Ηλείας ότι με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και σε συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βορίδη, και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Λυκουρέντζο, ο ΕΛΓΑ ενισχύεται με 35 εκατομμύρια ευρώ. Η σημαντική αυτή εξέλιξη επιτρέπει στον ΕΛΓΑ να επισπεύσει την καταβολή του 35% των οφειλόμενων αποζημιώσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών και εντός ενός μήνα θα πιστωθούν οι πληρωμές εξόφλησης που είχαν προγραμματιστεί για το τέλος του έτους.Είναι η πρώτη φορά, μετά από χρόνια, που οι αγρότες μας θα λάβουν τόσο γρήγορα τις αποζημιώσεις και το δημόσιο θα καταβάλει οποιοδήποτε ποσό για την ενίσχυση του συστήματος γεωργικών ασφαλίσεων.

Στον ένα χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιούνται ουσιαστικά βήματα διευθέτησηςαυτού τουμείζονος ζητήματοςκαι κάνουμε ότι είναι δυνατόν, ώστε οι αγρότες να απολαμβάνουν την στήριξη που τους αξίζει, ανοίγοντας τον δρόμο για πιο δίκαιες και έγκαιρες αποζημιώσεις. Η Κυβέρνηση συνεχίζει με σταθερά βήματα και με συνέπεια την υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών και τιςπροσπάθειες αναμόρφωσης και εξυγίανσης του ΕΛΓΑ».

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, το οποίο αποτελεί ευθεία επίθεση σε συνταγματικά κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα, που έχουν κερδηθεί με αιματηρούς αγώνες του λαού μας. Αφού πρώτα επανέφερε με ΠΝΠ, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, την πολιτική επιστράτευση, ώστε να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, τώρα προσπαθεί να συρρικνώσει και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

Το σύνολο των διατάξεων που περιέχονται στο νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί και συζητείται στο κοινοβούλιο, έρχεται να συμπληρώσει το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κρατικού μηχανισμού. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”.

 • Το νομοσχέδιο, που περιέχει άρθρα εμπνευσμένα από το «σύνταγμα» της χούντας (1968/73), έρχεται να επιβάλει τους όρους, τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση. Χώροι συγκέντρωσης δε μπορεί να είναι δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία. Επίσης μπορούν να γενικεύονται οι απαγορεύσεις όταν πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις χωρίς γνωστοποίηση στις αρχές ή αν δεν «συμμορφώνονται» οι διαδηλωτές στους περιορισμούς. Το νομοσχέδιο «επιτρέπει» συγκεντρώσεις μόνο για γεγονότα “κοινωνικής σημασίας”, προϋπόθεση που μπορεί να ερμηνεύεται από τον καθένα διαφορετικά.

 • Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το “σκοπό” της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων.

 • Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του λιμενικού σώματος, καθώς νομιμοποιείται η χρησιμοποίησή του ενάντια στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις. Το νομοσχέδιο ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα ερμηνείας του νόμου. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται.

 • Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα «καταζητούνται» οι συμμετέχοντες σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση – διαδήλωση.

 • Δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μέχρι και στο παρά πέντε. Παράλληλα απαιτεί τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή, ο οποίος θα έχει αστικές και ποινικές ευθύνες για οτιδήποτε συμβεί σε αυτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη–λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.

Για παράδειγμα η κινητοποίηση ενός πρωτοβάθμιου σωματείου εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση εκπαίδευσης για προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθώς και για αυθαιρεσίες της διοίκησης θα απαγορεύεται! Το ίδιο θα ισχύει και για μία συγκέντρωση εργατικών σωματείων και συλλόγων σε ένα νοσοκομείο της περιοχής τους που θα διεκδικούν διορισμούς γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Οι κινητοποιήσεις κατοίκων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση βασικών αγαθών όπως το ρεύμα και το νερό, θα χρειάζονται την προ έγκριση του κράτους… και θα απαγορεύονται!

Για την κατασυκοφάντηση των αγώνων.

Είναι ανυπόστατο ψέμα ότι οι εργατικές-λαϊκές διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων όπως με ευκολία ακούγεται προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτό το τερατούργημα. Κλειστά μαγαζιά υπάρχουν σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πόλη της χώρας χωρίς να γίνονται διαδηλώσεις.

 

Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά !

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Το νομοσχέδιο αυτό μαζί με τους απεργοκτόνους νόμους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να στραγγαλίσουν τους αγώνες και να καταστήσουν το κράτος ικανό να έχει τον πλήρη έλεγχο του εργατικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος.

Το συνδικαλιστικό κίνημα δε θα «συμμορφωθεί εις τας υποδείξεις» και θα υπερασπιστεί τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που κερδήθηκαν με αίμα και αγώνες. Οι αγώνες των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, των νέων θα γυρίσουν τον νόμο αυτόν στο χρονοντούλαπό του.

Όπως και όλες οι προηγούμενες κι αυτή η απόπειρα περιορισμού των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών μέσω της απαγόρευσης των διαδηλώσεων πρέπει να πέσει στο κενό.

Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων.

Καλούμε σωματεία, ομοσπονδίες και κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο να αντισταθούν! Όλοι/ες στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια για να μην περάσει το νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων!

Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τις απεργίες! Στους δρόμους καταργούνται οι νόμοι και τα διατάγματα.

Πύργος 05/07/2020


Τη Τετάρτη στο Πύργο το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» - Ο τρόπος διαχείρισης περιστατικών εξαφανίσεων παιδιών, στο επίκεντρο

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 στην πόλη του Πύργου και ειδικότερα στο αθλητικό κέντρο Αγ.Βαρβάρας  θα βρίσκεται ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Κατά την παραμονή του «ΟΔΥΣΣΕΑ» στην πόλη του Πύργου και στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Οργανισμού , θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί εκπαίδευση της Δημοτικής Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και άλλων στελεχών και εθελοντών του Δήμου Πύργου, με σκοπό την ένταξή τους στο Σύστημα Amber Alert και Missing Alert, καθώς επίσης την ευρύτερη ενημέρωσή τους σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης περιστατικών εξαφανίσεων, σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ο χώρος του «ΟΔΥΣΣΕΑ» είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και κλιματιζόμενος, ενώ παράλληλα είναι εξοπλισμένος με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και με οθόνες για την εύρυθμη υλοποίηση εκπαιδευτικών εργαστηρίων, τόσο διά ζώσης όσο και εξ αποστάσεως.

Συγκεκριμένα θα εκπαιδευτούν την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 τρεις (3) ομάδες των δεκαπέντε (15) ατόμων.

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πύργος            06/07/2020

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Αριθ. πρωτ.: 166899/14401

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

& ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ

Ταχ. Δ/νση: Μανωλοπούλου 47 Τ.Κ. 27131, ΠΥΡΓΟΣ

Πληροφορίες: Μικέογλου Γ.

Τηλέφωνο: 2621360140

Fax:          2621060150

Email:       Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

ΠΡΟΣ

Γραφείο Τύπου Π.Ε. Ηλείας

(προκειμένου να αποσταλεί

για δημοσίευση στα τοπικά Μ.Μ.Ε.)

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 1. Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης,

Φαξ:26233-608106,

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 1. Δήμος Πηνειού, Φαξ:26230-32253,

Emails: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

        Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 1. Δήμος Ήλιδας, Φαξ: 2622360501,

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 1. Δήμος Πύργου, Φαξ:26213-62642,

Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 1. Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, Φαξ:26240-23124

Emails: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 1. Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων,

Φαξ:26250-23666,

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 1. Δήμος Ζαχάρως, Φαξ:26253-60313

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 1. Ένωση Βιοκαλλιεργητών Ηλείας

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΔΕΛΤΙΟΥ   ΤΥΠΟΥ   -   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2020, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι ξεκινούν οι δολωματικοί ψεκασμοί στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:

Τετάρτη 08 Ιουλίου 2020:

Ομάδα   1η:    Κάστρο, Κυλλήνη - Κ. Παναγιά, Νεοχώρι & Λυγιά.

Ομάδα   2η :   Αμαλιάδα, Καρδαμάς, Δουνέικα & Κορυφή.

Ομάδα 3η: Μυρτιά, Σκαφιδιά, Άγιος Ηλίας, Λεβεντοχώρι, Κορακοχώρι, Κατάκολο, Σκουροχώρι, Γρανιτσέικα, Βυτινεϊκα & Άγιος Ιωάννης.

Ομάδα 4η:  Λαστέικα, Άγιος Γεώργιος, Βαρβάσαινα, Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη, Αμπελώνας, Κολύρι, & Πύργος.

Ομάδα 8η: Ξηροχώρι, Ζαχάρω, Σχίνοι, Αρήνη, Ροδινά, Κακόβατος, Καλίδονα, Νεοχώρι & Ταξιάρχες.

 

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020:

Ομάδα 7η: Αλφειούσα, Επιτάλιο, Αγρίδι, Ανεμοχώρι & Ράχες.

 

Επισημαίνουμε ότι:

 1. Το πρόγραμμα ψεκασμών του κάθε ψεκαστικού συνεργείου θα είναι αναρτημένο σε πίνακες ανακοινώσεων και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοκαλλιεργητές.
 2. Οι ελαιοκαλλιεργητές υποχρεούνται κατά τις ημέρες των ψεκασμών να έχουν ανοικτά τα λιοστάσια τους για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού και να διατηρούν τα λιοστάσια τους καθαρά και προσβάσιμα.
 3. Λιοστάσια κλειστά, με υψηλή αυτοφυή βλάστηση, χωρίς πρόσβαση για γεωργικό ελκυστήρα (ή για ψεκαστές όπως προβλέπεται) δεν θα ψεκάζονται.
 4. Οι ελαιοκαλλιεργητές παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους τις ημέρες των ψεκασμών για να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού και να αναφέρουν στην Υπηρεσία οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
 5. Σε λιοστάσια στα οποία υπάρχουν ζώα (πρόβατα, ιπποειδή) δεν θα γίνεται ψεκασμός. Αυτά πρέπει να απομακρύνονται πριν την ημερομηνία ψεκασμού από τον ιδιοκτήτη τους.
 6. Οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των μελισσοσμηνών.
 7. Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν, να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους.
 8. Κατά τον ψεκασμό θα διασπείρονται 300 cm3 περίπου ψεκαστικού διαλύματος ανά ψεκαζόμενο δέντρο κανονικής ανάπτυξης.

 

Θεωρούμε ότι η παρουσία των παραγωγών στα λιοστάσια τους συμβάλει τα μέγιστα στον έλεγχο και στην επιτυχία της εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας.

 

Ομάδα 5:  Κρυονέρι, Χελιδόνι, Καυκανιά, Κλαδέος, Μάγειρα, Κοσκινά, Στρέφι, Σμίλα, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο & Πλάτανος, η διαγωνιστική διαδικασία κρίθηκε άγονη και ακολουθεί  επαναληπτικός  διαγωνισμός. Εφιστούμε την προσοχή των ελαιοκαλλιεργητών στις παραπάνω  Τ.Κ. και ιδιαίτερα  του Χελιδονίου  και Καυκανιάς διότι υπάρχουν μεγαλόκαρπες ποικιλίες  με αυξημένο κίνδυνο δακοπροσβολής. Οι ελαιοπαραγωγοί να επιθεωρούν τα λιοστάσια τους και να μεριμνήσουν για την προστασία της ελαιοπαραγωγής τους, μέχρι την ανάδειξη εργολάβου για την συγκεκριμένη Ομάδα 5.

 

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής τηλ. 2621360-140, 145,155.

 

 

 

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

 

 

 

Σπυροπούλου Παναγιώτα

Κτηνίατρος

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : «Η αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις, προκαλεί κλίμα φόβου και ανασφάλειας στους δανειολήπτες»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα σχετικά με την παράταση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μετά την 31η Ιουλίου, και το νέο πτωχευτικό κώδικα, κατέθεσε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης, αποτυπώνοντας το κλίμα ανασφάλειας, φόβου και αβεβαιότητας που υπάρχει στους δανειολήπτες.

Ο κ.  Κατρίνης χαρακτήρισε πλήρως αποτυχημένο το πλαίσιο της κυβέρνησης για τις ρυθμίσεις δανείων, αφού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ν. 4605/19, εντάχθηκαν μόλις 1415 ρυθμίσεις δανείων ως σήμερα.

Επισημαίνει ότι ότι παρά τις σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, το πρόγραμμα-γέφυρα με επιδότηση ενήμερων και μη ενήμερων δανειοληπτών που επλήγησαν λόγω του covid-19 δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί, την ίδια στιγμή που υπάρχουν εκτιμήσεις ότι έχει ήδη δημιουργηθεί μια νέα γενιά κόκκινων δανείων την περίοδο της πανδημίας.

Ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε ειδική αναφορά στο νέο πτωχευτικό κώδικα που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή μετά από διαπραγμάτευση με τους δανειστές, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του.

Όπως τονίζει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ , η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις  και να διευκρινιστεί αν ο φορέας που θα συσταθεί προκειμένου να αγοράζει τα σπίτια των οφειλετών, στο πλαίσιο του νέου πτωχευτικού κώδικα, θα είναι δημόσιος ή ιδιωτικός,  καθώς και οι όροι ένταξης σε αυτόν.

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.