433 New Articles

Γ. Λυμπέρης: «Το νοσοκομείο Αμαλιάδας επιστρέφει στην κανονικότητα»

«Εντός του επομένου 15μέρου δίνονται προς χρήση τα επείγοντα ιατρεία, η μονάδα  βραχείας νοσηλείας της νέας πτέρυγας και ο νέος υποσταθμός της ΔΕΗ» δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας.

Την επιστροφή στην κανονικότητα για το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας,  σηματοδότησε η σημερινή συνάντηση της Επιστημονικής του Επιτροπής παρουσία και του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη.

Στη διάρκεια μιας κρίσης που εξελίσσεται, βασικός στόχος και αναγκαιότητα   είναι να καλυφθεί πλήρως ο πληθυσμός του νομού  σε όλους τους τομείς –ολόκληρο το μήνα.  Έτσι, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, καταρτίζεται το πρόγραμμα των εφημεριών για να προσφέρει υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης του νομού Ηλείας, με 15 γενικές εφημερίες στον παθολογικό και τον χειρουργικό τομέα, εναλλάξ από τις δύο νοσηλευτικές μονάδες.

Όπως δήλωσε ο κ. Λυμπέρης : «Μετά από καιρό, το Νοσοκομείο Αμαλιάδας επιστρέφει στην κανονικότητα, λειτουργώντας με 15 γενικές εφημερίες το Μάιο. Χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού, το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και το πνεύμα συνεργασίας και σύμπνοιας που δείχνουν σ’ αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες περιστάσεις, και στη συνεννόηση με το νοσοκομείο του Πύργου, οι πολίτες του νομού θα καλύπτονται πλήρως υγειονομικά για όλο το μήνα».

Μιλώντας και για τη νέα πτέρυγα, που ο Δήμαρχος επεσήμανε : « Μέσα στην πανδημία του κορονοϊού, δε σταματήσαμε στιγμή να εργαζόμαστε για να λύσουμε σημαντικά ζητήματα λειτουργίας του Νοσοκομειου Αμαλιάδας.  Στη νέα πτέρυγα - μετά από 5 χρόνια εγκατάλειψης και τεράστιας φθοράς-  ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης, ώστε εντός του επομένου 15μέρου δίνονται προς χρήση  τα επείγοντα ιατρεία με το νέο εξοπλισμό,  η μονάδα  βραχείας νοσηλείας και ο νέος υποσταθμός της ΔΕΗ, που θα υποστηρίζει ενεργειακά  το σύνολο  νοσοκομείου.

 

Οι προσπάθειες συνεχίζονται για τη στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό, ώστε το Νοσοκομείο μας να αποκτήσει την παλιά του ου αίγλη, προς όφελος των κατοίκων όλης της Ηλείας».

 

 

 

Μήνυμα Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, είναι η ημέρα που προάγει το μήνυμα της ενότητας, της συναδέλφωσης και της αλληλεγγύης. Είναι όλοι οι αγώνες για αντίσταση σε κάθε αντίληψη και σε κάθε πράξη που καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα και την κατάκτησή τους με όρους αξιοπρέπειας. Η κατοχύρωση του δικαιώματος στην εργασία ήταν και είναι το ζητούμενο σε μια κοινωνία ισότητας και με δικαίωμα πρόσβασης στην αγορά εργασίας όλων των ανθρώπων.

Ο εφετινός εορτασμός,  βρίσκεται στη συγκυρία των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας, που τόσο πολύ πλήγωσαν την απασχόληση, με δραματική αύξηση της ανεργίας και στέρηση των εισοδημάτων τους.

 Το μήνυμά της Πρωτομαγιάς, πιο επίκαιρο από ποτέ, μας καλεί σε αγώνες με αλληλεγγύη και συλλογική ευθύνη για την επάνοδο στην κανονικότητα, για το δικαίωμα στην εργασία για όλους.  Σε αγώνες, που θα δώσει και θα κερδίσει ενωμένη και δυνατή όλη η ελληνική κοινωνία.

Καλή Πρωτομαγιά

Γιάννης Λυμπέρης

Δήμαρχος Ήλιδας

 

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με το Σωματείο Κομμωτών Ν. Ηλείας, ενόψει της επαναλειτουργίας Κομμωτηρίων – Κουρείων – Κέντρων Αισθητικής, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Συνάντηση με μέλη του προεδρείου του Σωματείου Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Ν. Ηλείας είχε σήμερα Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ενόψει της επαναλειτουργίας των κομμωτηρίων – κουρείων και κέντρων αισθητικής, από την προσεχή Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, στο πλαίσιο του Σχεδίου Σταδιακής Αποκλιμάκωσης περιοριστικών μέτρων.

  Την πρωτοβουλία είχε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, προκειμένου να προληφθούν προβλήματα κοσμοσυρροής και συνωστισμού, δεδομένου του αυξημένου ενδιαφέροντος που παρουσιάζεται ήδη από τους πολίτες, για επισκέψεις σε κομμωτήρια – κουρεία και κέντρα αισθητικής, τα οποία παρέμεναν κλειστά στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Τόσο με τον πρόεδρο του Σωματείου της Ηλείας Γιάννη Διονυσόπουλο και τον Αντιπρόεδρο Σωκράτη Παναγόπουλο, με τους οποίους συναντήθηκε, όσο και με την πρόεδρο της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος Μαρία Σωτηροπούλου, με την οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή επικοινωνία (μέσω Skype), συζήτησαν τους τρόπους ασφαλούς μετάβασης στη νέα κανονικότητα και καθημερινότητα, πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων της πολιτείας, για την ασφάλεια τόσο των πελατών όσο και των εργαζομένων σε αυτούς τους χώρους.

   Με αφορμή την επιστολή της ΚΟΚΚΚΕ προς Υπουργεία και ΕΟΔΥ, που παρέδωσαν στον κ. Γιαννόπουλο  οι κ.κ Διονυσόπουλος και Παναγόπουλος, με την οποία η Ομοσπονδία ζητά κατεπειγόντως την έκδοση κατευθυντήριων οδηγιών για την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και κουρείων, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εξήγησε πως, οι έλεγχοι των κλιμακίων της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Ηλείας, η οποία έχει επιφορτιστεί με το έργο αυτό, και θα ξεκινήσουν από Δευτέρα, σε πρώτη φάση θα έχουν κυρίως ενημερωτικό – συμβουλευτικό χαρακτήρα. «Είναι βέβαιο και απολύτως λογικό, ότι οι απορίες που σήμερα υπάρχουν σε όλα τα μέλη σας, από τη Δευτέρα και κατά τη διάρκεια λειτουργίας των επαγγελματικών σας χώρων θα πολλαπλασιάζονται. Γι’ αυτό και τα στελέχη της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε Ηλείας, θα είναι σε θέση να σας ενημερώνουν σχετικά, μεταφέροντας τις οδηγίες και διευκρινήσεις από το Κεντρικό Κράτος, δίνοντας σε όλους τους επαγγελματίες ένα μικρό περιθώριο χρόνου προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία  αλλά και να ομαλοποιηθεί η οικονομική δραστηριότητα κάθε κλάδου», σημείωσε τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος.

   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν και άλλα θέματα, με κυριότερο την ανάγκη πάταξης του φαινομένου της «κομμωτικής πειρατείας», μέσα από ελέγχους των αρμόδιων οργάνων, προκειμένου να προφυλαχθεί η οικονομική δραστηριότητα των επαγγελματιών που λειτουργούν νόμιμα τις επιχειρήσεις τους και κυρίως να διαφυλαχθεί η υγεία των πολιτών από τις αμφισβητούμενης ποιότητας ασφάλειας υπηρεσίες που παρέχονται από τους «πειρατές» κομμωτές.     

 

 

 

 

Μιχάλης Κατρίνης: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της κρίσης. Η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει τους δήμους.

Συναντήσεις με το δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο και το δήμαρχο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκο είχε ο Μιχάλης Κατρίνης στο πλαίσιο των συνεχών επαφών και συζητήσεών του με τους φορείς της αυτοδιοίκησης στην Ηλεία.

Από τις συζητήσεις αναδείχθηκε το γεγονός ότι ενώ οι φορείς της αυτοδιοίκησης έχουν στηρίξει έμπρακτα τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, αλλά και τις ευάλωτες ομάδες, με πολιτικές που εκπονούν και εφαρμόζουν για το σκοπό αυτό, μέχρι στιγμής δεν υπάρξει κάποιο μέτρο για την επιπλέον στήριξή τους.

Μετά από τις συναντήσεις με τους δημάρχους ο βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης είναι πρωταγωνιστικός μέχρι σήμερα στην αντιμετώπιση της κρίσης. Οι δήμοι, ειδικότερα, έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα και βρίσκονται συνεχώς στην πρώτη γραμμή. 

Ωστόσο, παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη στήριξη της αυτοδιοίκησης, το μόνο  που έχουμε δει είναι μέτρα που δεν αποτελούν πρόσθετη χρηματοδότηση προς τους δήμους, αλλά κατανομές ποσών από τους ΚΑΠ των ΟΤΑ, δηλαδή από τα δικά τους χρήματα!

Είναι επομένως εύκολα αντιληπτό ότι με τέτοιους τρόπους όχι μόνο δεν λύνονται τα προβλήματα, αλλά η αυτοδιοίκηση υφίσταται εμπαιγμό.

Με δεδομένο ότι οι οργανισμοί της αυτοδιοίκησης αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, λόγω κατάρρευσης των εσόδων τους και των ανταποδοτικών τελών, επιβάλλεται άμεσα μία γενναία έκτακτη ενίσχυσή τους από την Πολιτεία.

Ως Κίνημα Αλλαγής προτείναμε να δοθούν δύο ακόμη μηνιαίες δόσεις των ΚΑΠ, με ταυτόχρονη εκπόνηση ενός Ειδικού Προγράμματος στήριξης ή καλύτερα σωτηρίας των ΟΤΑ, καταρχήν βραχυπρόθεσμου μέχρι το τέλος του 2020, αλλά και ενός δυναμικού προγράμματος με βάθος χρόνου».

 

 

 

 

Μήνυμα Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για την Πρωτομαγιά

Η φετινή επέτειος της εργατικής Πρωτομαγιάς μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, που απειλεί το δικαίωμα στην εργασία και πλήττει το επίπεδο διαβίωσης κάθε πολίτη, ο οποίος αγωνίζεται καθημερινά για να εξασφαλίσει στον ίδιο και την οικογένειά του ένα καλύτερο μέλλον. Για αυτό και το μήνυμά της είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

O αγώνας που δίνουμε σήμερα είναι το ίδιο σημαντικός με εκείνον που έδωσαν, πριν από έναν και πλέον αιώνα, οι εργαζόμενοι για την προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Είναι αγώνας για να επουλωθούν οι κοινωνικές πληγές της κρίσης, να ξανακερδίσουμε την εργασία με όρους αξιοπρέπειας, να ξαναδώσουμε προοπτική στην ελληνική κοινωνία. 

Αυτή η Πρωτομαγιά, ας χαραχθεί στο ιστορικό μας αποτύπωμα σαν την επέτειο εκείνη, όπου ο άνθρωπος και η υπόστασή του, έστω με βίαιο και οδυνηρό τρόπο, επανέρχονται στην κεντρική κοινωνική σκηνή.  

Ας τη θυμόμαστε σαν τη γιορτή της ζωής. 

Καλή Πρωτομαγιά σε όλους. 

Μήνυμα Δημάρχου Πηνειού για την Πρωτομαγιά

«Η Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής για όλους αυτούς που έδωσαν μάχες για τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά ταυτόχρονα συμβολίζει τον διαχρονικό τους αγώνα για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές.

Ομολογουμένως, φέτος διανύουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Όμως αποδείξαμε ότι η έγκαιρη, μεθοδευμένη και συλλογική αντίδραση, αποτέλεσμα της ατομικής ευθύνης,  μας  οδήγησαν στο κατώφλι της εξόδου όπου στο Δήμο Πηνειού συναντούμε ανθοστολισμένες γωνιές που ευωδιάζουν ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο. Βασικός κανόνας στην πορεία μας να συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε την διαμορφωθείσα κατάσταση με υπομονή, επιμονή και γόνιμη δράση σε όλα τα επίπεδα. Δεν εφησυχάζουμε.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, αυτή την Πρωτομαγιά διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν δύο ακόμη αξίες που παραμένουν αδιαμφισβήτητες. Ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας, το υπέρτατο δημόσιο αγαθό που παραμένει αδιαπραγμάτευτο αλλά και το κοινωνικό δικαίωμα καθενός από εμάς για μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά. Δύο αξίες που μας επιτρέπουν με αισιοδοξία να ατενίζουμε το μέλλον».

Ο Δήμαρχος Πηνειού

 

Ανδρέας Σπ. Μαρίνος

 

Μήνυμα Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για την Εργατική Πρωτομαγιά

Αν και τον φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς σκιάζει η πανδημία που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο, εντούτοις η 1η Μάη παραμένει μια μέρα τιμής και μνήμης των θυσιών της εργατικής τάξης και διαχρονικό σύμβολο αγώνων και διεκδίκησης. Όπως πριν από εκατόν τριάντα τέσσερα χρόνια, έτσι και σήμερα οι αγώνες του κόσμου της εργασίας είναι αγώνες για πρόοδο και ευημερία των κοινωνιών.

Η φετινή πρωτομαγιά, εν μέσω πανδημίας, αποτελεί και δίνει ένα διπλό θετικό μήνυμα και συμβολισμό: να τηρήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αλλά και να διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς καθώς κι ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

 

O Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Λέντζας Ιωάννης

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.