96 New Articles

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ‘’ Η Παιδεία χρειάζεται μεγάλες αλλαγές και όχι συντηρητικές πολιτικές’’

‘’ Η κυβέρνηση ανέστειλε τη δημιουργία του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Πύργο, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης όπως είχαν υποσχεθεί’’ επισήμανε ο Βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.

Ο κ.Κατρίνης χαρακτήρισε συντηρητικό το νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι δεν ανταποκρίνεται ούτε στις ανάγκες της εποχής ,ούτε στις προσδοκίες των νέων ανθρώπων και της ελληνικής κοινωνίας.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν αντιμετωπίζει βασικές παθογένειες στην Παιδεία όπως:

-Η υποβάθμιση των πανεπιστημίων.

-Η συρρίκνωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης

-Οι χαμηλοί μισθοί των εκπαιδευτικών

Επισήμανε ότι επιλογή της κυβέρνησης ήταν η άρνηση κάθε συνεννόησης προκειμένου να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική για την Παιδεία, αναφέροντας ότι απαιτούνται βαθιές τομές στη δομή και τη διοίκηση των εκπαιδευτικών δομών,  στα προγράμματα σπουδών  και τις μεθόδους διδασκαλίας ,τα βιβλία ,τις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες.

‘’ Όσο η δημόσια εκπαίδευση και το ανθρώπινο δυναμικό της παραμένουν εγκλωβισμένοι σε προκαταλήψεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος , τόσο η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης θα βρίσκει γόνιμο έδαφος.’’ τόνισε ο κ.Κατρίνης.

Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη  να δημιουργηθούν σε κάθε Περιφέρεια Πρότυπα ή Πειραματικά σχολεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που θα συνδεθούν με τις τοπικές ανάγκες, ώστε η νέα γενιά να αποκτήσει ουσιαστικές γνώσεις και δεξιότητες, τονίζοντας και το σχετικό αίτημα  που έχει υποβληθεί, από το 2017,  από τους εκπαιδευτικούς φορείς της Ηλείας.

Ο κ.Κατρίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει στηρίξει τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στα κυλικεία των σχολείων αφού η καθυστερημένη διάταξη που έφερε στο νομοσχέδιο είναι αναποτελεσματική για 10.000 επαγγελματίες που έχασαν τη μισή χρονιά, δεν άνοιξαν, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και δεν γνωρίζουν τι θα γίνει τη νέα σχολική χρονιά.

 

Συνάντηση Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας κ. Ρουμελιώτη

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας κ. Ρουμελιώτης Ν., που συνοδευόταν από τον Διοικητή Π.Υ. Λεχαινών κ. Φαλίδα Α. είχε χθες (10/06/20)  ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης  κ. Λέντζα Γ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συντονισμού των ενεργειών μεταξύ του Δήμου μας, και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.

Στη συζήτηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τα προβλεπόμενα του Νέου Νομοσχεδίου για την Πολιτική Προστασία, καθώς και καταγραφή των σημείων που εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ο κ. Ρουμελιώτης Ν. υπογράμμισε πως είναι απαραίτητη η σύμπραξη των συναρμόδιων φορέων, για να επιτευχθεί ο σχεδιασμός που αφορά τη προφύλαξη των πολιτών, αλλά και του φυσικού πλούτου της περιοχής μας.

Από τη πλευρά του ο κ. Λέντζας Γ., τόνισε ότι ο Δήμος, με όλες του τις δυνάμεις, θα είναι αρωγός στο δύσκολο έργο που επιτελεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αφού, ήδη έχει αναλάβει ενέργειες, όπως ο καθαρισμός οικοπέδων και σύσταση εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας. 

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τον Περιφερειακό Διευθυντή, πως  η  συνεργασία Δήμου και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε θέματα πρόληψης και πολιτικής προστασίας, θα είναι διαρκής και συμπληρωματική.

 

 

Πύργος - Σύλληψη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία φυτά κάνναβης, καθώς και μικροποσότητα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.

Εργασίες επισκευής και συντήρησης, ύψους 4,5 εκ. ευρώ σε οδικούς άξονες της Π.Ε. Ηλείας

Εργασίες επισκευής και συντήρησης ξεκινούν άμεσα σε πάνω από 60 σημεία στους οδικούς άξονες Μπαρακίτικα -Καλλιθέα – Ανδρίτσαινα, Περιβόλια.- Επ. Απόλλων – Ανδρίτσαινα και Περιβόλια - Πετράλωνα – Θολό, καθώς σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Οι παρεμβάσεις που θα εκτελεστούν είναι συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ και αποτελούν υποέργο της εργολαβίας «Συντήρηση– Οδική Ασφάλεια επαρχιακού οδικού δικτύου Ηλείας».

Προτεραιότητα θα δοθεί στις εργασίες για την αποκατάσταση των υπαρχουσών φθορών του οδικού δικτύου, ενώ έχουν συμπεριληφθεί και εργασίες άρσης επικινδυνότητας και αποκαταστάσεις βλαβών σε στηθαία ασφαλείας, πινακίδες κατακόρυφης σήμανσης κα.

Ειδικότερα, θα εκτελεστούν εργασίες:

  • Χωματουργικών, με καθαρισμούς επενδεδυμένων τάφρων, πρανών, ερεισμάτων.
  • Κοπής και του κλαδέματος σπάρτων και δέντρων που είτε εμποδίζουν την ορατότητα είτε την κυκλοφορία επί της οδού, άρση καταπτώσεων, κατασκευή επιχώσεων κλπ.
  • Τεχνικών έργων σε θέσεις βλαβών.
  • Οδοστρωσίας, με τοπικές εξυγιάνσεις οδοστρωμάτων.
  • Ασφαλτικών, με εργασίες αποκατάστασης του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα, με απόξεση ασφαλτοοδοστρώματος, ασφαλτικές ισοπεδωτικές στρώσεις σταθερού και μεταβλητού πάχους, ασφαλτικές στρώσεις κυκλοφορίας.
  • Σήμανσης και ασφάλειας, με εργασίες αντικατάστασης φθαρμένων στηθαίων, τοποθέτηση νέων στηθαίων, αντικατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων γεφυρών, τοποθέτησης πληροφοριακών και ρυθμιστικών πινακίδων οδικής σήμανσης, διαγράμμιση οδοστρώματος και τέλος
  • Οδοφωτισμού, με εργασίες συντήρησης εγκαταστάσεων φωτισμού οδικών έργων.

 

Συνελήφθησαν δύο άνδρες για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών στον Πύργο

Κατασχέθηκαν περίπου (230) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, πραγματοποίησαν έλεγχο σε όχημα που επέβαιναν οι δράστες,κατά τον οποίο βρήκαν και κατάσχεσαν μια συσκευασία με (10) γραμμάρια κάνναβης, ενώ από τον έλεγχο των εγγράφων του ενός συλληφθέντα προέκυψε ότι στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία ενός εκ των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο συσκευασίες,  που περιείχαν (214) γραμμάρια κάνναβης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα ΠρωτοδικώνΗλείας

Ηλεία - Σύλληψη για παράνομη ρευματοδότηση

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Αρετή Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας Κυλλήνης, δυο ημεδαποί άνδρες, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις οικίες τους, διαπιστώθηκε ότι τις ρευματοδοτούσαν παράνομα. 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.