223 New Articles

Διονύσης Καλαματιανός: Αβέβαιο το μέλλον των παραγωγών

Ανασφάλεια και αβεβαιότητα επικρατεί στις τάξεις των παραγωγών στην Ηλεία εξαιτίας των μηδαμινών μέτρων στήριξης που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση, αλλά και της ιδιαίτερα δυσοίωνης προοπτικής που διαμορφώνεται.

Τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για το σήμερα και το αύριο εκφράζουν συνεχώς εκπρόσωποι αγροτικών φορέων και οι ίδιοι οι παραγωγοί, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις και συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται ανά τον νομό, καθώς τα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή έχουν γιγαντωθεί.

Η έλλειψη ρευστότητας για την κάλυψη των αναγκαίων καλλιεργητικών δαπανών, η συμπίεση των τιμών από τους εμπόρους και η έλλειψη ζήτησης των προϊόντων είναι μερικά από τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Ηλείας.

Τα προβλήματα είναι γνωστά: η εξευτελιστική τιμή του ελαιολάδου, για την οποία η κυβέρνηση έμεινε απαθής με πρόσχημα τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, η καρπόπτωση που υπήρξε στα εσπεριδοειδή αλλά και οι ζημιές που παρατηρήθηκαν στην καρπόδεση των ελαιοδέντρων, λόγω του πρωτοφανούς καύσωνα που έπληξε το νομό στα μέσα Μαΐου, οι παράνομες «ελληνοποιήσεις», που καταγγέλλονται και οι αθρόες εισαγωγές στη πατάτα, που έριξαν στα «τάρταρα» την τιμή του προϊόντος, η μη διάθεση της φράουλας, η τιμή του καρπουζιού που αυτή τη στιγμή πωλείται από τον παραγωγό 5 λεπτά ανά κιλό, η αναδιάρθρωση της καλλιέργειας της σταφίδας, η χαμηλή διάθεση των αμνοεριφίων κ.α.

Όλα αυτά συνδέονται και επιδεινώνονται από την κατάσταση στην εγχώρια και στη διεθνή αγορά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς είναι αυτονόητο ότι οι επιπτώσεις της έχουν πλήξει στο μέγιστο βαθμό τη διάθεση και τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.

Θα έπρεπε, λοιπόν, οι παραγωγοί να στηριχτούν για τη μεγάλη απώλεια του εισοδήματος τους, που εν πολλοίς οφείλεται στα επακόλουθα της υγειονομικής κρίσης, αλλά και στα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν συχνότερα την περιοχή μας. Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση, αντί να δώσει λύσεις βιωσιμότητας και ανάταξης του κλάδου, επιλέγει μέτρα «ασπιρίνες», που δε βοήθησαν και δε βοηθούν τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς μας, όπως οι ίδιοι δικαίως υποστηρίζουν.

Επαναλαμβάνουμε ότι μέσα από το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι», ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει εξειδικευμένα μέτρα που συμβάλλουν στην επιβίωση του πρωτογενή τομέα. Μεταξύ αυτών είναι:

  • Η στήριξη των κτηνοτρόφων για απώλεια εισοδήματος λόγω χαμηλών τιμών πώλησης (αμνοερίφια και λοιπή ζωική παραγωγή), σύνολο 80 εκατ.
  • Η ειδική ενίσχυση ελαιοκαλλιέργειας, ύψους 120 εκατ.
  • Η μείωση των εισφορών ΕΛΓΑ για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο κατά 20%, με κάλυψη του κενού από εθνικούς πόρους, ύψους 35 εκατ.
  • Η επιτάχυνση των πληρωμών του Δημοσίου προς δικαιούχους (παλιές οφειλές, υπόλοιπα βασικής ενίσχυσης, μέτρα ΠΑΑ κ.λπ.).
  • Η ενεργοποίηση του κράτους ως αγοραστή «ύστατης καταφυγής» για την απορρόφηση παραγωγής πληττόμενων κλάδων.
  • Η εφαρμογή του ειδικού προγράμματος απορρόφησης παραγόμενων προϊόντων, ύψους 30 εκατ., για στήριξη κοινωνικών και κρατικών δομών (κοινωνικά παντοπωλεία/τράπεζες τροφίμων, γηροκομεία, σχολεία) με φρέσκα αγροτικά προϊόντα αγροτικών συνεταιρισμών νωπών κηπευτικών, φρούτων εποχής, γαλακτοκομικών ειδών, ελαιολάδου.

Οι παραγωγοί μας μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, συγκρίνοντας τα μέτρα της κυβέρνησης μ’ αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτες και άμεσες λύσεις ανακούφισης των παραγωγών μας. Η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν είναι σε θέση- ή δε θέλει- να εκτιμήσει και να διαχειριστεί αναλόγως τις βραχυπρόθεσμες, αλλά και τις μέσο-μακροπρόθεσμες συνέπειες, που θα έχει ο κορονοϊός στην οικονομία της χώρας γενικότερα και στη βιωσιμότητα του αγροτικού τομέα ειδικότερα. Ρισκάρει με αυτό τον τρόπο το ενδεχόμενο μιας επισιτιστικής κρίσης. Πριν να είναι πολύ αργά, οφείλει να κάνει αυτό που τόσο καιρό αποφεύγει επιδεικτικά. Να αναγνωρίσει τα μεγάλα προβλήματα του πρωτογενή τομέα και να στηρίξει έμπρακτα τους παραγωγούς, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση.

 

Διονύσης- Χαράλαμπος Καλαματιανός

Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Δήμος Πύργου: Ανοιχτή πρόσβαση για όλους - Άμεση διάνοιξη κεντρικών σημείων

 Σύσκεψη με θέμα την άμεση επέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών σε κεντρικά σημεία της πόλης -κυρίως στην Πλατεία Σάκη Καράγιωργα και στους πεζόδρομους του Πύργου - πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου.
  Ο Δήμαρχος Πύργου μιλώντας για το θέμα της συνεχούς αυθαιρεσίας τόνισε :
  "Είχαμε σήμερα μία προγραμματισμένη συνάντηση με το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Αντιπύραρχο Γιώργο Κωνσταντακόπουλο, την Διοικητή της Τροχαίας Πύργου Αστυνόμο Α’ κα. Αικατερίνη Μπόγλου, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνο Αχτύπη και την προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κα. Αγγ. Διονυσοπούλου, σχετικά με την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση οχημάτων και υπηρεσιών που έχουν άμεση σχέση με την υγεία και την ασφάλεια του πολίτη,  όπως η Τροχαία με τα περιπολικά, τα ασθενοφόρα, τα πυροσβεστικά οχήματα και οποιεσδήποτε υπηρεσίες εμπλέκονται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.  Δυστυχώς στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε αρκετά περιστατικά.  Έχουμε διαπιστώσει, πως τις περισσότερες φορές είναι αδύνατη η προσέγγιση των υπηρεσιών  στα σημεία που κρίνεται αναγκαία η επέμβαση τους.  Ολες οι περιπτώσεις οφείλονται σε παράνομες - εξόφθαλμες - παρεμβάσεις πάνω σε δημόσιες επιφάνειες όπως η Κεντρική Πλατεία και οι δρόμοι που οδηγούν σε αυτή. Επειδή υπάρχουν  δικαστικές αποφάσεις με αυστηρές ποινές για όσους δεν εφαρμόζουν το νόμο. Επειδή κοινωνικά αγαθά όπως η ελευθερία πρόσβασης, η ασφάλεια  και η υγεία  του πολίτη απειλούνται από αυτές τις αυθαίρετες και αντικοινωνικές συμπεριφορές,  εμείς - ως Δήμος Πύργου -δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε άλλο,αυτή τη κατάσταση. Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα διάνοιξη των συγκεκριμένων σημείων, εφαρμόζοντας τη νομιμότητα."

 
 

Δήμος - Πύργου: Επιστολή Αντωνακόπουλου στην Κ.Τ.Υ.Π. - «Γυμνάσιο Λύκειο Καράτουλα – Έχει εξαντληθεί η υπομονή, για τον Δήμο, τους γονείς και την μαθητική κοινότητα»

Σε συνέχεια της επίσκεψης της επιτροπής γονέων & κηδεμόνων,  εκπαιδευτικών και κατοίκων της περιοχής, σχετικά με το Γυμνάσιο – Λύκειο Καράτουλα, ο Δήμαρχος Πύργου απέστειλε επιστολή – άμεσα – στο Πρωθυπουργό, στην Υπουργό Παιδείας και τους βουλευτές της Ηλείας, καθώς και στον πρόεδρο του κατασκευαστικού φορέα του Ελληνικού Κράτους, αρμόδιο για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές (Κ.Τ.Υ.Π.)  

 

  Η επιστολή αναφέρει μεταξύ των άλλων :  

 

« Όπως γνωρίζετε το Γυμνάσιο – Λύκειο Καράτουλα Δήμου Πύργου λειτουργεί

εδώ και 12 έτη σε λυόμενες εγκαταστάσεις, που τοποθετήθηκαν από τον τότε

Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων καθώς το παλιό κτήριο κατεδαφίστηκε, μετά τις ζημιές που υπέστη από τον καταστροφικό σεισμό του 2008.

Το νέο κτηριακό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου , που κατασκευάζεται εδώ

και 10 και πλέον έτη παρ’ ότι έχουν περάσει τα προβλεφθέντα χρονοδιαγράμματα παράδοσης του, παραμένει ανολοκλήρωτο και οι εργασίες στον εξωτερικό χώρο εκτελούνται ακόμη.

 Η παραμονή μαθητών και εκπαιδευτικών για ακόμα μια χρονιά στις

λυόμενες εγκαταστάσεις είναι αντιεκπαιδευτική , επικίνδυνη, οι εγκαταστάσεις έχουν παλιώσει, οι φθορές είναι συνεχείς, με βλαβερές συνέπειες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  και πλέον  η νέα σχολική χρονιά καθίσταται

αδύνατη λόγω των υφιστάμενων συνθηκών στις λυόμενες εγκαταστάσεις , σε

συνδυασμό με την πανδημία του covid-19 και των μέτρων αντιμετώπισης του , που έχει θεσπίσει η πολιτεία.

Παρά τις , κατά το παρελθόν, συνεχείς διαβεβαιώσεις σας για ολοκλήρωση

των εργασιών πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου 2020-2021 , δυστυχώς , αυτές φαίνεται να μην πραγματώνονται .

Όπως γίνεται αντιληπτό η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν μπορεί να ισχύσει άλλο, η υπομονή για τον Δήμο τους γονείς  και την μαθητική κοινότητα έχει εξαντληθεί. Θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες και να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο , τεχνικής ή μη φύσης , ώστε να ολοκληρωθεί το έργο από τον ανάδοχο και να παραδοθεί προς χρήση , πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

  Άμεσα  να προσδιορίσετε συνάντηση μας  με την παρουσία των βουλευτών του Νομού με σκοπό την διεξοδική συζήτηση του θέματος « της αδικαιολόγητης καθυστέρησης ολοκλήρωσης των εργασιών στο ως άνω σχολικό συγκρότημα »και την επίλυση όλων των τεχνικών προβλημάτων προκειμένου την νέα σχολική περίοδο τα μαθήματα να αρχίσουν στο νέο Γυμνάσιο-Λύκειο Καράτουλα .»

Ενημερωτική εκδήλωση στην Αρχ. Ολυμπία για το ευρωπαϊκό έργο “P.A.T.H”

Στην τουριστική ανάδειξη και προβολή της περιοχής μέσω της δημιουργίας ειδικά διαμορφωμένων ηλεκτρονικών διαδρομών πεζοπορίας της περιοχής αποσκοπεί η πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου P.A.T.H.

Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας. Ο πλήρης τίτλος του έργου είναι «Προώθηση τουριστικής ελκυστικότητας της Δυτικής Ελλάδας μέσω διαδρομών πεζοπορίας και εισαγωγή νέας τουριστικής προσέγγισης (P.A.T.H.)», το οποίο υλοποιείται και χρηματοδοτείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι το πρόγραμμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Δήμο καθώς αφορά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Επεσήμανε την ιδιαίτερη συγκυρία όπου, αφενός ο Δήμος έχει ξεκινήσει ενέργειες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του, αφετέρου η Microsoft υλοποιεί στην Ολυμπία ένα μεγάλο ψηφιακό  έργο εικονικής πραγματικότητας στον αρχαιολογικό χώρο. Αναφέρθηκε ακόμη και στην υπό χρηματοδότηση μελέτη δημιουργίας μονοπατιών στο δρυοδάσος Φολόης που είναι ώριμη για ένταξη στο ΠΕΠ με 650.000 ευρώ το οποίο είναι ένα έργο που θα μπορούσε να συνδυαστεί και με το P.A.T.H. Χαιρετισμό επίσης έκανε και το μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ, δημοτικός σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Πέτρος Γιαννακόπουλος, συγχαίροντας τους διοργανωτές για την προώθηση τέτοιων προγραμμάτων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ακολούθως ο διευθυντής της ΠΕΔ κ. Θεόδωρος Καμπέρος έκανε την παρουσίαση του προγράμματος τονίζοντας ότι η  δημιουργία των θεματικών  διαδρομών  πρόκειται να  ενισχυθεί από  την ανάπτυξη  μιας ολοκληρωμένης πολυμεσικής διαδικτυακής πλατφόρμας που θα επιτρέπει στους τελικούς χρήστες να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες τους. Προβλέπεται, επίσης, η ανάπτυξη μιας σειράς δράσεων για τη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων διαδρομών που θα επιτρέπουν την πρόσβαση σε ΑμεΑ.     

Ειδικότερα, η δημιουργία των ηλεκτρονικών θεματικών διαδρομών θα προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν μονοπάτια ιδιαίτερου φυσικού κάλους και βιοποικιλότητας, χρησιμοποιώντας σημάνσεις QR code, διαδραστικούς χάρτες και εφαρμογές που επιτρέπουν σε κάθε επισκέπτη ξεχωριστά να περιηγηθεί στις επιλεγμένες διαδρομές (self-guiding tourism).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Σπηλιόπουλος ο οποίος έκανε και τον εναρκτήριο χαιρετισμό, ο πρόεδρος της ΟΕΣΗ κ. Νίκος Καρυώτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκος Ζαρόκωστας, ο διευθυντής της ΑΝΟΛ κ. Νίκος Θεοφιλόπουλος, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι φορέων.

ΦΩΤΟ: path-1,2

 

ΕΦ.Α.ΗΛ. - Δείτε το ολόγραμμα του κυπέλλου Bréal του Σπύρου Λούη στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία

Παραδόθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία το ολόγραμμα που απεικονίζει το αργυρό κύπελλο Bréal, μια ευγενική παραχώρηση επ’ αόριστον του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο ΥΠ.ΠΟ.Α. και την Εφ. Α. Ηλείας.

Την προθήκη με το ολόγραμμα του αργυρού κυπέλλου Bréal παρέλαβε η Προϊσταμένη της Εφ. Α. Ηλείας Δρ. Ερωφίλη – Ίρις Κόλλια, η οποία εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες της προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπως είχε πράξει σε σχετικό Δελτίο Τύπου την 23.06.2020 η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Το ολόγραμμα του κυπέλλου Bréal, από σήμερα εκτίθεται δίπλα στον μελανόμορφο σκύφο που επεστράφη το Νοέμβριο του 2019 από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου του Münster της Γερμανίας στην Ελλάδα και συνιστούν τα έπαθλα που αποδόθηκαν στον πρώτο Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου δρόμου, τον Σπύρο Λούη.

Η συνέκθεση των επάθλων της νίκης του Σπύρου Λούη στην είσοδο του Μουσείου της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας με πυλώνες τα δυο έργα, θα λειτουργεί ως γέφυρα που συνδέει τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αρχαιότητας με τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της εποχής μας.

Θυμίζουμε ότι με αφορμή τον καθιερωμένο εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας παρουσίασε την διαδικτυακή έκθεση με τίτλο …μέγιστα γέρα πρόκειται δρόμου… αφιερωμένη στα έπαθλα του Σπύρου Λούη, νικητή του πρώτου Μαραθωνίου Δρόμου των Α’ Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το έτος 1896.

Δυο μήνες νωρίτερα, στις 12 Μαρτίου 2020 είχε παρουσιαστεί η (τότε) περιοδική ομώνυμη έκθεση των δυο επάθλων στο πλαίσιο της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ΤΟΚΥΟ 2020 αλλά και ως εκδήλωση καλωσορίσματος του μελανόμορφου σκύφου ως μόνιμο πλέον έκθεμα του Μουσείου της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαιότητα (ΜΙΟΑΑ), στην Ολυμπία.

Για τις ανάγκες της συνέκθεσης, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε στείλει στην Ολυμπία το αργυρό κύπελλο Bréal  για ένα μήνα (03/03-03/04) χωρίς ωστόσο να καταφέρει το κοινό να επισκεφθεί το μουσείο εξ’αιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας του Covid19. Με την λήξη του δανεισμού το πολύτιμο κειμήλιο επεστράφη στο ΙΣΝ όπου οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να το δουν από κοντά στο χώρο μόνιμης έκθεσής του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.

 

 

 

                              

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

            Πύργος  25-6-2020

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

            Αριθ. Πρωτ.156636/13640

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

ΤΜΗΜΑ : ΦΥΤΙΚΗΣ &ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

 

Ταχ. Δ/νση         

:

Διοικητήριο

 

 ΠΡΟΣ: 1.Τα ΜΜΕ Ν.ΗΛΕΙΑΣ

               

Ταχ. Κώδικας  

:

27100

 

Tηλέφωνο

:

2621360133

 

Φαξ

:

2621360156

 

Email

:

 

 

Πληροφορίες

:

Γιάνναρου Νίκη 

Τροχαλιά Γεωργία

 

 

 

 

 

           

ΘΕΜΑ:ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

         Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  ανακοινώνεται ότι όσοι αμπελοκαλλιεργητές ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο μέτρο πρώιμης συγκομιδής ,θα πρέπει να προσέλθουν στην υπηρεσία μας και να υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 30-6-2020 .

     Τα δικαιολογητικά τα οποία θα πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση είναι:

1.Αντίγραφο αμπελουργικού μητρώου (δίδεται από την υπηρεσία μας)

2.Αντίγραφο αίτησης ενιαίας ενίσχυσης έτους  2020

  1. Φωτοτυπία 2 όψεων αστυνομικής ταυτότητας

4.Αντίγραφο εκκαθαριστικού εφορίας

5.Φωτοτυπία 1ης σελίδας τραπεζικού βιβλιαρίου.

6.Δηλώσεις συγκομιδής τουλάχιστον των 2 προηγούμενων χρόνων της υποβολής της αίτησης (δίδονται  από την υπηρεσία μας)

   Η ελάχιστη έκταση του αμπελοτεμαχίου να είναι 1 στρέμμα    και  ο παραγωγός να μην έχει παράνομες εκτάσεις.

   Η διενέργεια πρώιμης συγκομιδής θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τις 14-8-2020, με την υποχρέωση οι παραγωγοί  να μην προβούν σε μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος καθ΄όλη τη διάρκεια του προγράμματος και να μη συγκομίσουν σταφυλική παραγωγή, υποβάλλοντας δε δήλωση συγκομιδής με μηδενική παραγωγή και   αιτιολογία πρώιμος τρύγος.

 

  Πρώιμος τρύγος είναι η χειρωνακτική ή μηχανική απομάκρυνση των σταφυλιών που δεν έχουν ωριμάσει στο σύνολο της εκμετάλλευσης   ή  και    σε τμήμα αυτής ,αλλά σε ολόκληρο το αμπελοτεμάχιο.

      Η κάθε αίτηση θα βαθμολογείται σύμφωνα   με την επιμέρους βαθμολογία    κάθε αμπελοτεμαχίου και το άθροισμα θα διαιρείται με τη συνολική εγκριθείσα έκταση. Η κατανομή των κονδυλίων θα γίνεται κατά φθίνουσα σειρά μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου ποσού.

 

 

                                                               Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΑΟΚ ΗΛΕΙΑΣ

 

                                                                         Π.    ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

    Συν:   πίνακας  με τις ποικιλίες που συμμετέχουν στο μέτρο και τα ποσά ενίσχυσης.

   

 

 

 

                                                                                                                                  

                                 

                                              

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.