239 New Articles

Ανακοίνωση Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για διακοπή Λαϊκών αγορών λόγω Κορωνοϊού

Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής που θα επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού, ανακοινώνει ότι τόσο η λαϊκή αγορά της Ανδραβίδας την Παρασκευή 06/03/20, όσο και η κυριακάτικη αγορά της Νέας Μανολάδας στις 08/03/20 δε θα πραγματοποιηθούν.
Παρακαλούμε όλους τους εμπόρους –συμμετέχοντες να σεβαστούν την απόφαση της Δημοτικής Αρχής και να μην προσέλθουν στους τόπους διεξαγωγής , έχοντας σα γνώμονα την προφύλαξη της δημόσιας υγείας.
 
 

Ο Α. Νικολακόπουλος για τα κρούσματα κορονοϊού

Ψυχραιμία και νηφαλιότητα συνιστά ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, μετά την εμφάνιση των κρουσμάτων κορονοϊού και στο νομό Ηλείας.

Σε σύντομη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Αυτή τη στιγμή , που ο κορονοϊός έφτασε και στην περιοχή μας, απαιτείται ψυχραιμία, νηφαλιότητα και προσοχή. Ακούμε σε κάθε βήμα τις συστάσεις των ειδικών και ακολουθούμε όλοι πιστά το σχέδιο αποτροπής μετάδοσης του ιού.

Με δύναμη και αισιοδοξία. Όλα θα πάνε καλά».

Πρόκειται για το πλοίο που θα άνοιγε την αυλαία της τουριστικής σεζόν στην Κέρκυρα, έχοντας δέσει πρώτα στα λιμάνια Κατακόλου, Ηρακλείου, Ρόδου και Πειραιά 

Περισσότερα στο https://www.protagon.gr/epikairotita/se-karantina-logw-koronoiou-to-krouazieroploio-msc-opera-44342009956

Δήλωση Αυγερινοπούλου για τον Κορονοϊό Covid 19

Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, Εθνικό Διοικητή Πολιτικής Προστασίας, που έχει μεταβεί στην Αμαλιάδα, καθώς και με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, αλλά και τοπικούς φορείς.

Ενόψει των τελευταίων εξελίξεων με εμφάνιση κρουσμάτωνκορονοϊού σε Ηλεία και Αχαΐα είναι αναγκαίο όλοι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στο πλαίσιο της πρόληψης της εξάπλωσης του Covid 19.

Η επίσημη ενημέρωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας έχει ως εξής:

«Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Λοίμωξη από το νέο κορονοϊό, αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του ιού στην περιοχή.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία), για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου 2020.

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ώρου.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα πάλι να σας τονίσω την ανάγκη για τη λήψη από όλους μας των μέτρων βασικής προστασίας, των μέτρων υγιεινής, των μέτρων που έχουν να κάνουν με το πλύσιμο των χεριών, με την κάλυψη του βήχα, των μέτρων που έχουν να κάνουν με την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας, που αποφεύγουν τις συναθροίσεις, που αποφεύγουν τους χώρους που μπορούν να εκτεθούν σε ιώσεις, όπως και ο νέος ιός, τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την αποφυγή επισκέψεων σε νοσοκομεία και ανθρώπους που είναι ασθενείς από τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με τα μέτρα που αφορούν στη γενικότερη υγιεινή του βήχα και των ιώσεων που μιλάμε όλη αυτή την περίοδο.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε την αξία αυτών των μέτρων, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν, η εξάπλωση του ιού στην πατρίδα μας και να καθυστερήσει η διασπορά του».

 

Σημειωτέον ότι στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης που θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε για το χρονικό διάστημα που ορίζεται από τις οδηγίες του καθηγητή ΣωτήρηΤσιόδρα, εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, τα γραφεία μου στον Πύργο και την Αμαλιάδα θα παραμείνουν κλειστά. Για οποιοδήποτε επείγον ζήτημα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο μου στην Αθήνα στο 2114118547 ή με εμένα προσωπικά στο 6944010141.

 

Ενημερωτική σύσκεψη στο μικρό Συνεδριακό της Π.Ε. Ηλείας με αντικείμενο τις εξελίξεις σχετικά με τον νέο Κορωνοϊό

Σήμερα Πέμπτη, 5 Μαρτίου, 1:30 το μεσημέρι, στο μικρό Συνεδριακό της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ,πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων θεσμικών φορέων και συλλόγων, για τις εξελίξεις σχετικά με τον νέο Κορονοϊο.

Αυτοψία Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειαρχών στην Αρχαία Ολυμπία

Την πορεία των εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης του αστικού χώρου, που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στην Αρχαία Ολυμπία, ενόψει της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες  «Τόκιο 2020», επιθεώρησαν σήμερα Τετάρτη 4 Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, που έφτασαν στην Ολυμπία συνοδευόμενοι από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Νικόλαο Κοροβέση και τον βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού – Ολυμπισμού κ. Δημήτριο Νικολακόπουλο, όπου και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο  Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο.

   Οι εργασίες εκτελούνται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, για την Πράξη «Ανάπλαση κεντρικών σημείων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ενόψει της παγκόσμιας εμβέλειας Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας». Για την εκτέλεση της Πράξης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξασφάλισε πίστωση συνολικού ποσού 99.400 Ευρώ, από ίδιους πόρους.

  Ειδικότερα, αυτές τις ημέρες, μεταξύ άλλων, εκτελούνται – σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υποέργα – εργασίες συντήρησης κοινόχρηστων χώρων (επισκευές–συντηρήσεις πεζοδρομήσεων, χρωματισμοί εισόδων της πόλης, συντήρηση παραδοσιακού φωτισμού και αστικού εξοπλισμού), συντήρηση εσωτερικού οδικού δικτύου και καθαρισμοί καθώς και εργασίες ευπρεπισμού και καλλωπισμού της πόλης με τοποθέτηση σημαιών και λαβαρων, τοποθέτηση παγκακίων – μικρών κάδων απορριμμάτων, πινακίδων σήμανσης – πληροφόρησης – ρύθμισης της κυκλοφορίας, κ.α.

   Στη συνάντηση συνεργασίας που ακολούθησε συμμετείχαν επίσης ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Σύρμος, οι Αντιδήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας κ.κ Χάρης Σπηλιόπουλος και Παναγιώτης Φλέσσας, ο πρόεδρος της Τ.Κ Αρχαίας Ολυμπίας κ. Παναγιώτης Μαντάς και το μέλος κα Ιωάννα Παναγοπούλου, καθώς και ο Διευθυντής του Γραφείου του Περιφερειάρχη, κ. Γιάννης Μάκκας.

 

Δήλωση Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη:

«Βρισκόμαστε στον ιερό τόπο της Ολυμπίας, εδώ απ’ όπου σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει το μεγάλο της ταξίδι για το Τόκιο η Ολυμπιακή Φλόγα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη σημαντική γιορτή πολιτισμού και αθλητισμού, γιατί είναι η Ολυμπιακή Γη, η Γη της Φλόγας. Κι επειδή δίνουμε αξία στους συμβολισμούς, αυτό δε θα μπορούσε να δηλωθεί καλύτερα, πουθενά αλλού. Γιατί, η Παγκόσμια Κοινότητα μας γνωρίζει από αυτά που έχουμε να δώσουμε, από την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Είμαστε και θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας να υποδεχθεί τους οικοδεσπότες των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων και να αποχαιρετήσει από τα χώματά της την Ολυμπιακή Φλόγα. Όσο κι αν οι συγκυρίες δημιουργούν κάποιες δυσκολίες, εμείς, και αυτή τη φορά, όπως κάθε φορά, θα  τις αντιπαλέψουμε και θα ανταπεξέλθουμε».

 

Δήλωση Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου:

 

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έβαλε ¨πλάτη¨ στην προετοιμασία του δήμου μας ενόψει της Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και μπορώ να πω πως, χωρίς την βοήθεια και τη συνεισφορά της δε θα μπορούσαμε σήμερα να βλέπαμε μια πόλη έτοιμη θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα, δείχνοντας το καλύτερό της πρόσωπο. Συνεχίζουμε με την Περιφέρεια και στην διοργάνωση των εκδηλώσεων, όσες καταστεί δυνατό να πραγματοποιηθούν, δεδομένου ότι οι εξελίξεις με τον κορονοϊο τις τελευταίες ημέρες και όσα ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μας κάνουν επιφυλακτικούς. Σε κάθε περίπτωση, εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ευχαριστούμε τον κ. Περιφερειάρχη, και εγώ προσωπικά και η Δημοτική Αρχή, αλλά και οι δημότες της Αρχαίας Ολυμπίας. Σας είμαστε ευγνώμονες».

 

 

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλου:

«Οι έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του Κορονοϊου, μπορεί να επιβάλλουν τον περιορισμό των παράλληλων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ωστόσο, η σημασία του γεγονότος αυτού καθαυτού, δεν μπορεί να περιοριστεί. Αντίθετα, αυτές τις ημέρες, τα βλέμματα όλου του κόσμου θα είναι στραμμένα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου θα ανάψει η Ολυμπιακή Φλόγα και θα ταξιδέψει, μεταφέροντας τα ιδανικά και τις αξίες που γεννήθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα. Είναι χρέος μας και αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η διαφύλαξη, διατήρηση και ισχυροποίηση του σημαντικού αυτού θεσμού. Γι’ αυτό και θα είμαστε συνοδοιπόροι με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση. Για να αναδείξουμε μαζί, ακόμα πιο αποφασιστικά τον ρόλο της στην Παγκόσμια κοινότητα καθώς αποτελεί το πιο ισχυρό ¨brand name¨ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας». 

 

 

 

 

Κορωνοϊός - Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Πηνειου για τις 5 και 6 Μαρτίου-Ματαιώνονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις

 Με απόφαση του Δημάρχου Πηνειού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης καθώς επίσης και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας την Πέμπτη 05/03/2020 και την Παρασκευή 06/03/2020 λόγω υποψίας κρουσμάτων κορονοϊού. Πατράλληλα θα υπάρξει ενημέρωση με τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής. Ματαιώνονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
 
                                                    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ
                                                      Ανδρέας Σπ. Μαρίνος
 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.