226 New Articles

ΘΕΜΑ: Ομιλία του Βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη στη συζήτηση για το Σχέδιο Νόμου «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις»

«Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις σε έναν αγώνα που αξίζει να κερδηθεί»

 

Ο Βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, ξεκινώντας την ομιλία του ανέφερε ότι το υπό συζήτηση Νομοσχέδιο αποτελεί μια δημόσια παραδοχή του Υπουργού Οικονομικών ότι σε μια συνθήκη ύφεσης, έλλειψης ρευστότητας και πτώσης τζίρου στην πραγματική οικονομία, δεν μπορούμε να περιμένουμε πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης πριν από το 2021. Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα στοιχεία, σημείωσε ότι 3 στις 10 επιχειρήσεις θα κινδυνέψουν το επόμενο διάστημα, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθούν 250.000 θέσεις εργασίας, με τη πτώση τζίρου να εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα 50 δις ευρώ για το 2020.

 

Ειδικότερα, ο κος. Κατρίνης, σημείωσε ότι οι φωνές του κόσμου της αγοράς στέλνουν ηχηρό μήνυμα αποτυχίας των προγραμμάτων ρευστότητας που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση, η έλλειψη ρευστότητας ταλαιπωρεί τον κόσμο της αγοράς, δυσχεραίνει την καθημερινή λειτουργία, εμποδίζει την ανάπτυξη, ακυρώνει σχέδια, και γεμίζει τις επιχειρήσεις με αγωνία για το σήμερα και το αύριο.

Σχετικά με τις μικροπιστώσεις, ο κος Κατρίνης υπογράμμισε ότι οι μικροπιστώσεις δεν καλύπτουν προφανώς το τεράστιο κενό ρευστότητας, ωστόσο ανταποκρίνονται στην ανάγκη της αγοράς για εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Επεσήμανε ότι δάνειο δεν πρέπει να σημαίνει οικονομικό αδιέξοδο για τους δικαιούχους, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα Νομοσχέδιο με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα και σαφή στόχο τη στήριξη των αποκλεισμένων από το τραπεζικό σύστημα, ενώ υπογράμμισε ότι δυστυχώς το Νομοσχέδιο δεν διασφαλίζει επαρκώς ότι οι δανειολήπτες δεν θα βρεθούν σε οικονομικό αδιέξοδο.

Το Κίνημα Αλλαγής, όπως τόνισε ο Βουλευτής Ηλείας και Τομεάρχης Ανάπτυξης, στηρίζει όποιο εργαλείο διευρύνει τις χρηματοοικονομικές υποδομές, ακριβώς γιατί αφουγκράζεται την αγωνία των φορέων, καθώς και όλων των επιχειρήσεων που παρότι κατάφεραν να σταθούν όρθιες μετά από δέκα χρόνια κρίσης και πέντε χρόνια εξαντλητικής φορολογίας, κινδυνεύουν με δύο μήνες lockdown. “Στηρίζουμε τον αγώνα τους, έναν άνισο αγώνα που αξίζει να κερδηθεί”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον ρόλο των τραπεζών ο κος. Κατρίνης ανέφερε «Είναι κάτι παραπάνω από θεμιτό, είναι κοινωνικά αναγκαίο και δίκαιο να απαιτούμε από τις τράπεζες να αναλάβουν την ευθύνη τους και να διαδραματίσουν τον αναπτυξιακό τους ρόλο. Πολύ περισσότερο όταν το Τραπεζικό σύστημα έχει ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές, υποστηρίζεται ενεργά με την αναβαλλόμενη φορολογία, και στηρίζεται με 12 δις εγγυήσεις με το σχέδιο Ηρακλής.»

 

Ως προς το θέμα της φορολόγησης των αναδρομικών που έλαβαν οι συνταξιούχοι με 3 χρόνια καθυστέρηση ο Βουλευτής Ηλείας ανέφερε «Ως Κίνημα Αλλαγής επισημάναμε εγκαίρως το πρόβλημα και ζητήσαμε ρύθμιση ώστε να απαλλαγούν εντελώς από τις άδικες επιβαρύνσεις 71.000 συνταξιούχοι που ένα πρωί είδαν εμβρόντητοι στον υπολογιστή τους χρεωστικά σημειώματα με παχυλά πρόστιμα και προσαυξήσεις. Η αναδρομική φορολόγηση συνεπάγεται ταλαιπωρία και πρόσθετο κόστος, τη στιγμή μάλιστα που πολλοί συνταξιούχοι έχουν ήδη εξοφλήσει ή έχουν κάνει ρύθμιση, ενώ δεν προβλέπετε μια πιο μακριά περίοδο εξόφλησης.»

 

Τέλος, για τον συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ για τα αγροτεμάχια (γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού) ο κος. Κατρίνης επεσήμανε ότι αντί αυτός να καταργηθεί όπως έχει επανειλημμένως ζητήσει το Κίνημα Αλλαγής, η Κυβέρνηση αποφάσισε να τον αναστείλει τον αναστείλει μόνο για ένα έτος.

 

 

Διεθνής Ένωση Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Ηλείας - Πρωτόκολλο συνεργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την υλοποίηση κοινών δράσεων με σκοπό την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, υπέγραψαν στην Κόρινθο το π. Σάββατο, το Ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, οι τοπικές διοικήσεις Αιτωλίας, Αργολίδος, Αθηνών – Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Πειραιώς και νήσων και Φωκίδας με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΟΖΟΝ.

Οι κοινές δράσεις που θα υλοποιηθούν στο θαλάσσιο, παράκτιο και χερσαίο περιβάλλον θα εστιάζουν στην έρευνα για ποσοτικοποίηση και ανάδειξη των προβλημάτων ρύπανσης, στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των μελών των Ενώσεων ενάντια στην υποβάθμιση του ζωτικού μέρους της Μεσογείου και ειδικότερα στις περιοχές του Κορινθιακού και Αργοσαρωνικού κόλπου. Επίσης θα αφορούν σε πρωτοβουλίες για την καταγραφή, την έρευνα και την διαφύλαξη οικοσυστημάτων και της σχετιζόμενης μ’ αυτά χλωρίδας και πανίδας και σε ενέργειες για την επιμόρφωση των μελών για το περιβάλλον, τις ιδιαιτερότητες και την ιστορία του τόπου στον οποίο διαβιούν και αναπτύσσονται οι τοπικές κοινωνίες.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας με τον ΟΖΟΝ θα αποτελέσει μια γόνιμη και δημιουργική αφετηρία δράσεων που θα αναβαθμίσουν την περιβαλλοντική ατζέντα της περιοχής και θα κινητοποιήσουν τα μέλη στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης και επαφής με τον τόπο τους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συνεργασία αυτή εδράζεται στην εθελοντική προσφορά.    

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΡΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Διονύσης Καλαματιανός: Αδράνεια και αδιαφορία για τις μικρές, μεσαίες και στρατηγικές επιχειρήσεις.

Ομιλητής στη Βουλή κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης με θέμα: «Ενίσχυση Επιχειρήσεων. Αξιοποίηση νέων δυνατοτήτων.», που κατέθεσαν βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Διονύσης Καλαματιανός.

 

Ο Ηλείος βουλευτής τόνισε ότι είναι μύθος η μέριμνα της ΝΔ για τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, που αποτελεί το 90% των επιχειρήσεων στη χώρα, αλλά και για τις λεγόμενες στρατηγικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού, δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, που αποτελούν μοχλούς ανάπτυξης και ευημερίας για τον τόπο μας.

Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας δεν ενδιαφέρθηκε να στηρίξει τις επιχειρήσεις αυτές, αλλά αντιθέτως λειτούργησε με τη λογική της ''ανοσίας της αγέλης'' στην οικονομία, τη λογική ότι όσοι ισχυροί επιβιώσουν θα μοιραστούν τη χρηματοδότηση, την αντίληψη ότι ''το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό'' και την άποψη της δήθεν αυτορρύθμισης της αγοράς!

Με τις ενέργειές τους, τα αρμόδια υπουργεία, φρόντισαν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να αφεθούν στη μοίρα τους στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Χιλιάδες έμποροι και βιοτέχνες έχουν αφεθεί στην τύχη τους, παρόλο που είδαν τους τζίρους τους να εκμηδενίζονται και η παροχή ρευστότητας μοιάζει ''μακρινό όνειρο''.

Περαιτέρω, οι στρατηγικές επιχειρήσεις, εκείνες που λόγω της κακοδιαχείρισης και της κατασπατάλησης που προκάλεσαν οι κυβερνήσεις έως το 2015, έχουν ανάγκη στήριξης, καθώς αποτελούν στρατηγικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα για τη χώρα μας. Εκεί συνεχίζει η κυβέρνηση να τελεί ένα  έγκλημα δια παραλείψεως.

Από τις 19/3/20 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε  το προσωρινό πλαίσιο υποστήριξης. Αυτό μετέβαλε άρδην το πλαίσιο για την κρατική ενίσχυση βάσει του Άρθρου 107 της Συνθήκης της Ε.Ε. και έδωσε τις νέες δυνατότητες της απευθείας κρατικής εγγύησης και των φορολογικών ελαφρύνσεων, της απευθείας κρατικής ενίσχυσης σε ίδια κεφάλαια με μετοχοποίηση χρέους, της απευθείας χορήγησης κρατικών δανείων με προνομιακούς όρους σε μεγάλη κλίμακα και χωρίς δημοσιονομικό όριο κ.α.

Αυτά τα χρήσιμα εργαλεία επιχειρούν να διευκολύνουν την διάσωση κρίσιμων για το δημόσιο συμφέρον επιχειρήσεων, του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, με κρατικό δανεισμό. Επιτέλους και η ευρωπαϊκή τεχνοδομή, αρχίζει να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κρατικής παρέμβασης στην οικονομία και τη λειτουργία της παρέμβασης αυτής όχι με όρους παρασιτισμού, αλλά με όρους επιβίωσης των ίδιων των οικονομιών που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλες σχεδόν οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη κινούνται γρήγορα και δραστικά, με γνώμονα την άμεση στήριξη των επιχειρήσεων, αναγνωρίζοντας ότι η κατάρρευσή τους θα συμπαρασύρει και τις εθνικές και τις ευρωπαϊκές οικονομίες, προς την καταστροφή.

Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην Ευρώπη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση δεν έχει εξαγγείλει κανένα μέτρο για την κάλυψη προβληματικών επιχειρήσεων.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση αιτήθηκε μόλις 3 δις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, τη στιγμή που η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού έχει εγκρίνει εκατοντάδες δισεκατομμύρια, για άλλες χώρες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Πορτογαλία, που έχει αντίστοιχο πληθυσμό και χαρακτηριστικά οικονομίας με την Ελλάδα, η οποία αιτήθηκε και της εγκρίθηκαν 13 δις για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις της.

Η κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν έχει κάνει γνωστό αν έχει κατατεθεί φάκελος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και την εκμετάλλευση των νέων εργαλείων.

Δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε εξαγγελία για άμεση ενίσχυση ασθενών επιχειρήσεων που χρειάζονται αναδιάρθρωση, καθώς και για ασφάλιση εξαγωγών στις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Η αδράνεια και η αδιαφορία που διακατέχει την κυβέρνηση δεν είναι καθόλου τυχαία.

Οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας όπως η ΔΕΗ, η ΛΑΡΚΟ, η ΕΑΒ, τα ΕΑΣ, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας κ.α. είναι επιχειρήσεις, που θα μπορούσαν να διασωθούν με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία. Όμως, η κυβέρνηση δε θέλει να τις σώσει και να τις θέσει υπό τον ήπιο εποπτικό έλεγχο του κράτους. Θέλει σκελετούς και απαξίωση για τις σημαντικές αυτές μονάδες παραγωγής. Γιατί προφανώς επιθυμεί να τις απαξιώσει και να τις χαρίσει σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Η πραγματικότητα, όμως, δε μπορεί να είναι μονίμως εικονική. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων αυτών, οι πολίτες της χώρας, παρακολουθούν και βγάζουν τα συμπεράσματά τους. Η κυβέρνηση εφαρμόζει αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με την Ελλάδα της δίκαιης ανάπτυξης, της προόδου και της προοπτικής.

Συνεργασία Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Εθιμοτυπικό αλλά και ενημερωτικό χαρακτήρα είχε η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου με τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος Αρχιπύραρχο Νίκο Ρουμελιώτη, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Πύραρχο Βασίλη Σολδάτο και τον Διοικητή της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Αντιπύραρχο Γιώργο Κωνσταντακόπουλο.

   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ένας σύντομος απολογισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο, σχετικά με τις πρωτοβουλίες και δράσεις πυροπροστασίας που έχει αναλάβει και υλοποιεί, με ιδία μέσα, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Μια από αυτές αφορά , σε καθαρισμούς και αποψιλώσεις κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου, όπου υπάρχει ανάγκη, αλλά και σε σημεία που υποδεικνύει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί, προκειμένου, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, να μην υπάρξει πρόβλημα πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων. Αυτό άλλωστε, είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει και την ειδική σύσκεψη που συγκάλεσε προ λίγων εβδομάδων ο κ. Γιαννόπουλος, σχετικά με τους παραλιακούς οικισμούς και δη για την πυκνοκατοικημένη περιοχή του Αγίου Ηλία, στην οποία, ο κ. Ρουμελιώτης, γνωστοποίησε πως θα κάνει αυτοψία, προκειμένου να έχει ιδία εικόνα και άποψη.

  Στο υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος στην Περιφέρεια και εν προκειμένω στην Ηλεία, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο κ.Ρουμελιώτης, αφενός λόγω της ενίσχυσης του μηχανοκίνητου στόλου και των εποχικών πυροσβεστών που έχουν προστεθεί στο έμψυχο δυναμικό και αφετέρου λόγω της επικείμενης (σ.σ από 1η Ιουλίου) λειτουργίας των δυο Πυροσβεστικών Κλιμακίων στη Δίβρη και στην Ανδρίτσαινα, καλύπτοντας το ορεινό «τόξο» της Ηλείας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην από αέρος «θωράκιση», καθώς ήδη στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας έχουν σταθμεύσει δυο αεροσκάφη Canadair, δυο PZL και το ελικόπτερο Erickson, η αποτελεσματικότητα των οποίων αποδείχθηκε στην πρόσφατη πυρκαγιά στην περιοχή της Ανδρίτσαινας, προ λίγων ημερών.

   Η άριστη συνεργασία των δυο πλευρών, για την οποία έκανε ιδιαίτερο λόγο και ο κ. Σολδάτος, θα συνεχιστεί, όχι μόνο σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς αλλά και στο πλαίσιο της πρόληψης, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

   Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Επιπυραγός Χρυσόστομος Χριστοφής και ο Υποπυραγός Δημήτριος Αλεξόπουλος.

  

 

 

 

 

 

 

Ερώτηση για την αύξηση των μεταβιβάσεων δανείων σε funds εν μέσω πανδημίας κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας - Κ. Τζαβάρας: «Οι τράπεζες συνεχίζουν απτόητες να πουλάνε δάνεια μπιρ παρά»

Την αύξηση της αξίας των δανείων που μεταβιβάστηκαν από τις ελληνικές τράπεζες σε funds εν μέσω πανδημίας στηλιτεύει με ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας, ζητώντας τη λήψη μέτρων που θα προστατεύσουν τα οικονομικά συμφέροντα των δανειοληπτών και θα τερματίσουν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές των τραπεζών, οι οποίες κινούνται στα όρια της νομιμότητας.

Επικαλούμενος επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Κώστας Τζαβάρας αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης ότι η ονομαστική αξία δανείων που έχουν λάβει κάτοικοι του εσωτερικού που διαχειρίζονται οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΔΑΔΠ), αυξήθηκε στο α’ τρίμηνο του 2020 κατά 7,2 δις. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 30,8 δις, εκ των οποίων τα 5,9 δις. ευρώ αφορούν δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Την αύξηση της μεταβίβασης δανείων, για τα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι δεν διευκρινίζεται αν είναι μόνο μη εξυπηρετούμενα ή και εξυπηρετούμενα,  επικρότησε με ανακοίνωσή του ο οίκος Moody’s σε σχετικό δημοσίευμα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό του Ηλείου βουλευτή ότι «η σταδιακή ανάθεση της διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στις εταιρείες διαχείρισης δανείων (…) καθαρίζει τα NPEs από τους ισολογισμούς των τραπεζών, βελτιώνοντας την ποιότητα του ενεργητικού τους», δίχως όμως καμία αναφορά στο τίμημα της μεταβίβασης των δανείων από τις τράπεζες στα funds.

Ο Κώστας Τζαβάρας αποκαλύπτει επίσης ότι η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε με Δελτίο Τύπου στις 5.6.2020 την υπογραφή σύμβασης πώλησης απαιτήσεων από χαρτοφυλάκιο περίπου 2.800 μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων και πιστώσεων με εμπράγματες και λοιπές εξασφαλίσεις (περίπου 6.400 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα), ύψους 1,6 δις ευρώ σε όρους ανεξόφλητου κεφαλαίου με την επενδυτική εταιρεία Bain Capital Credit, στο πλαίσιο της στρατηγικής της τράπεζας για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, με τίμημα συναλλαγής μόλις στο 21% του ανεξόφλητου κεφαλαίου του χαρτοφυλακίου!

Ο Ηλείος βουλευτής επισήμανε ότι το σχήμα αυτό μεταβίβασης-εκχώρησης, που γίνεται για λόγους δημιουργικής λογιστικής, είναι εντελώς ακατανόητο, στο πλαίσιο του ισχύοντος φιλελεύθερου οικονομικού συστήματος, καθόσον με τις πωλήσεις αυτές δεν επιδιώκεται συγκεκριμένος θεμιτός οικονομικός σκοπός, αλλά η απόκτηση αθέμιτων φορολογικών πλεονεκτημάτων και η δημιουργία επίπλαστων καταστάσεων, όπως προκύπτει από το τίμημα της μεταβίβασης των ως άνω δανείων, και πρόσθεσε ότι η πώληση περιουσιακών στοιχείων μιας επιχείρησης με τέτοια θηριώδη ζημία δεν αποτελεί αποδεκτή οικονομική δραστηριότητα.

«Δυστυχώς η πρακτική της μαζικής εκποίησης δανείων από τις ελληνικές τράπεζες σε αγνώστου μετοχικής συνθέσεως αλλοδαπές εταιρείες αντί γλίσχρου τιμήματος, δεν επηρεάστηκε καθόλου από την πανδημία του κορωνοϊού. Παρότι τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ευεργετήθηκαν τα μέγιστα εν μέσω πανδημίας, από την απόφαση της ΕΚΤ να κάνει κατ’ εξαίρεση δεκτά ως ενέχυρα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, παρά τη χαμηλή πιστοληπτική τους αξιολόγηση, αφενός εξακολουθούν να θέτουν πολύ αυστηρά κριτήρια για τη χορήγηση δανείων στους πληγέντες από τονκορωνοϊό επαγγελματίες της χώρας και αφετέρου συνεχίζουν την εκποίηση περιουσιακών τους στοιχείων χωρίς κέρδος αλλά με ζημία τουλάχιστον 90%, αφήνοντας απροστάτευτους τους δανειολήπτες», δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας.

 

 

 

 

Αυγερινοπούλου: Σημαντική ενίσχυση των αγροτών μας που επλήγησαν από τον COVID-19

Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αγρότες του Νομού, επικοινώνησε εκ νέου με το Γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βορίδη, και μετέφερε την αγωνία των αγροτών για τις σοβαρές ζημιές που έχουν υποστεί στα αγροτικά τους προϊόντακαι δη στα εσπεριδοειδή, το καρπούζι, την τομάτα και την ελαιοπαραγωγή, λόγω του COVID-19.

Μετά την επικοινωνία της με το Γραφείο του κ. Υπουργού, η κα Βουλευτής ενημερώνει πως κατόπιν της έγκρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων και της υπερψήφισης του Προσωρινού Μέτρου Στήριξης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, θα διατεθούν κονδύλια ύψους μέχρι 7.000 ευρώ για κάθε αγρότη που έχει πληγεί από τον κορονοϊό και 50.000 ευρώ για κάθε μικρομεσαία αγροτική επιχείρηση. Βρισκόμαστε, δε, εν αναμονή περαιτέρω διάθεσης κονδυλίων.

Στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης - Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή μέσω της δημιουργίας Θεματικών Διαδρομών

Σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου στο Cine Άστρον στα Λεχαινά, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του έργου με τίτλο: «Promoting Area Attractiveness through Hiking and Introducing a Different Touristic Approach (P.A.T.H.)», το οποίο υλοποιείται και χρηματοδοτείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020.

Τη παρουσίαση του έργου P.A.T.H πραγματοποίησε ο κ. Καμπέρος Θ. Προϊστάμενος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, τον οποίο καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την εξαιρετική δράση του προγράμματος ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. δηλώνοντας πως ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης είναι αρωγός και συμμέτοχος στην προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του πολιτισμού, των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, της αρχιτεκτονικής (διατηρητέων κτηρίων, οικισμών, εκκλησιών-μοναστηριών), αλλά και της φυσικής κληρονομίας και του φυσικού κάλους του Δήμου μας.

Στόχος του έργου, η τουριστική ανάδειξη και προβολή της Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα του Δήμου μας μέσω της δημιουργίας ειδικά διαμορφωμένων ηλεκτρονικών διαδρομών πεζοπορίας της περιοχής. Η δημιουργία των θεματικών διαδρομών πρόκειται να ενισχυθεί από την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης διαδικτυακής πλατφόρμας που θα επιτρέπει στους τελικούς χρήστες:

  1. Προγραμματισμό επίσκεψης ανάλογα με τις ανάγκες τους
  2. Πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές
  3. Καταγραφή προσωπικής εμπειρίας

Προβλέπεται επίσης, η ανάπτυξη μιας σειράς δράσεων για τη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων διαδρομών που θα επιτρέπουν την πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Στη παρουσίαση παρευρέθησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακαλέτρη Γ., οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιαννίτση Α., Κεκάτος Δ., Βαγγελάκος Π., Βαρβαρέσος Γ. και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λεχαινών κ. Παναγιώταρος Δ., καθώς και εκπρόσωποι από φορείς του Τουρισμού.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.