451 New Articles

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μπορσίου κ. Παναγόπουλος Χ.

Τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζα Ιωάννη επισκέφτηκε στο γραφείο του σήμερα το πρωί (29/04), ο Πρόεδρος του Μπορσίου κ. Παναγόπουλος Χ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, τέθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη κοινότητα του Μπορσίου. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τα προβλήματα στην υδροδότηση του Μπορσίου που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες, για την βελτίωση της αγροτικής οδοποϊίας, καθώς και για δρόμο που οδηγεί στο φράγμα Καραμανλή.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρόεδρο πως ήδη πραγματοποιούνται και ολοκληρώνονται τα έργα για την αποκατάσταση των ζημιών στον αγωγό υδροδότησης. Επίσης εντός του Μαΐου θα ξεκινήσουν χαλικοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις δρόμων στο Μπόρσι, αφού έχουν υπογραφεί ήδη οι συμβάσεις.

Για το δρόμο του φράγματος υπάρχει επαφή με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτικού τάπητα. Συζητήθηκε επίσης το θέμα του Περιφερεικού Ιατρείου Μπορσίου, σχετικά με την προγενέστερη παραχώρησή του στη ΔΕΠΑΝΟΜ, καθώς και το θέμα του ευπρεπισμού, και στελέχωσης του Δημοτικού σχολείου του Μπορσίου.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την επίσκεψή του, και τον διαβεβαίωσε πως θα επιληφθεί για την αντιμετώπιση, και επίλυση των προβλημάτων που βιώνουν, οι κάτοικοι του Μπορσίου για τη βελτίωση της καθημερινότητας τους.

Αυγερινοπούλου: Στην Βουλή ο κίνδυνος να αποκλειστούν οι επιχειρήσεις του Ν. Ηλείας από τον τραπεζικό δανεισμό - Επικοινωνία Αυγερινοπούλου με την Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών

Αναφορά στη Βουλήγια τον κίνδυνο να αποκλειστεί η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων του Ν. Ηλείας από το πρόγραμμα τραπεζικής δανειοδότησης επιχειρήσεων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, λόγω πυρόπληκτων δανείων, κατέθεσε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον Υπουργό Οικονομικών.

Η κα Βουλευτής, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας,  κ. Κωνσταντίνο Νικολούτσο, διαβίβασε στα αρμόδια Υπουργεία την επιστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας, στην οποία επισημαίνεται πως βάσει των υπαρχόντων όρων της απόφασης του προγράμματος δανειοδότησης των επιχειρήσεων με απαραίτητη προϋπόθεση οι επιχειρήσεις να ήταν ενήμερες στα δάνειά τους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, τίθεται εκτός η πλειοψηφία των επιχειρήσεων του Ν. Ηλείας, λόγω των πυρόπληκτων δανείων. Η κα Βουλευτής, αναγνωρίζοντας την χορήγηση δανείων με κρατική εγγύηση ως βασικού εργαλείου για την επανεκκίνηση της οικονομίας, αιτήθηκε την λήψη μέριμνας και την εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης για την ειδική αυτή περίπτωση των πυρόπληκτων δανείων που χορηγήθηκαν το 2007 με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου ως μέτρο ανακούφισης των πολιτών και των επαγγελματιώνκαι ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών στην Ηλεία.

Η κα Βουλευτής επικοινώνησε, δε, με το Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα και το Γραφείο τουΓενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, κ. ΧρήστουΤριαντόπουλου, στους οποίους έθεσε την υπό διαμόρφωση κατάσταση του προγράμματος χορήγησης χαμηλότοκων δανείων για τον Ν. Ηλείας και μετέφερε την αγωνία των συμπολιτών της που κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τα οφέλη της συγκεκριμένης δανειακής διευκόλυνσης. Η κα Βουλευτήςεπισήμανε ότι στην Ηλεία πάρθηκαν μέτρα περιορισμού της επιχειρηματικότητας ορισμένες μέρες νωρίτερα από την υπόλοιπη χώρα, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού, και ζήτησε να βρεθεί ένας τρόπος (modusoperandi), ώστε να δοθούν τα δάνεια στις επιχειρήσεις του Ν. Ηλείας.

 

Προετοιμασία ενόψει αντιπυρικής περιόδου 2020 - Με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου

 

    Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε Ηλείας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου.

   Στην διάρκεια της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού (Covid-19), έγινε απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2019-2020, ενώ αναλύθηκαν ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου, αλλά και οι δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από σεισμικά φαινόμενα, δεδομένου του γεγονός ότι η Ηλεία ανήκει στις σεισμογενείς περιοχές της χώρας.

   «Τους δυο προηγούμενους μήνες, άλλαξαν τα πάντα στη ζωή και στην καθημερινότητα μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και κληθήκαμε να λειτουργήσουμε κάτω από αυτό τον ασφυκτικό κλοιό των μέτρων πρόληψης και προστασίας. Ωστόσο, η  Αυτοδιοίκηση και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες λειτούργησαν με υποδειγματικό τρόπο, με συνεργασία, σύμπνοια, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Έτσι, μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε, σε πολύ μεγάλο βαθμό, τη δύσκολη αυτή κατάσταση, γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω όλους σας για την καλή συνεργασία που είχαμε σε αυτό το επίπεδο», ανέφερε στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο κ. Γιαννόπουλος, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο, θα πρέπει  να συνεχίσουμε να λειτουργούμε και στην πορεία, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, και πρόσθεσε: «Το γεγονός αυτό δε με φοβίζει καθόλου. Όπως υποδειγματικά λειτουργήσαμε και μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, το ίδιο θα πράξουμε και στη συνέχεια, μέσα στο καλοκαίρι. Είμαι αισιόδοξος πως, όλοι μαζί, θα διαφυλάξουμε την εύρυθμη λειτουργία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πιθανό κίνδυνο».

   Στην συνεδρίαση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν, αναφερόμενοι στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί, στα σχέδια δράσης των υπηρεσιών τους αλλά και σε σημεία που πρέπει να προσεχθούν, δεδομένης της νέας πραγματικότητας που βιώνουμε, ο Διοικητής ΚΕΑΤ Κωνσταντίνος Ζολώτας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Παναγιώτης Μάνδαλος, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλειος Σολδάτος (σ.σ από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη), ο Λιμενάρχης Κατακόλου Δημήτρης Παπαηλιού, ο Διευθυντής Δασών Ηλείας Παναγιώτης Κορισσιάνος, ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων (ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ Δ.Ε) Σάκης Μπαλιούκος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρία Σωτηροπούλου, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Χρήστος Χριστόπουλος, ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΔΕ Νίκος Γυφτάκης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ηλείας Κώστας Μπαλκάμος, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε Ηλείας Μιχάλης Καλογερόπουλος, η Διευθύντρια Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Ηλείας Πηνελόπη Σουδενιώτη, ενώ υπήρξε έγγραφη τοποθέτηση και από την Εθελοντική Ομάδα Ηλείας.

   Τελειώνοντας, ο  κ. Γυφτάκης, έκανε ανακεφαλαίωση των μέτρων και δράσεων στα οποία οφείλουν να προβούν οι εμπλεκόμενοι φορείς, και τα οποία τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλο να λύει τη συνεδρίαση με ευχαριστίες προς όλους για τη συμμετοχή τους στην τηλεδιάσκεψη, για την μέχρι τώρα αγαστή συνεργασία και κυρίως για τον υποδειγματικό και αποτελεσματικό τρόπο που ενέργησαν εν μέσω πανδημίας για την προστασία της υγείας και των περιουσιών των πολιτών.

   Σημειώνεται τέλος πως, στο επόμενο χρονικό διάστημα, με την άρση των μέτρων περιορισμού, όπως ανακοίνωσε ο κ. Γιαννόπουλος, θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π Π.Ε Ηλείας, με φυσική παρουσία των μελών, με τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας.

  

 

 

Δημόσια ανοιχτή συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπ. Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

                                                                              Λεχαινά  29/04/2020

                                                                                 Αριθμ. Πρωτ. 4003

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ

 

 

Ταχ. Δ/νση                

Ταχ. Κώδικας

Πληροφορίες                             

Τηλέφωνο     

Fax             

e-mail

Πολυτεχνείου 2                      

27053 

Γραφείο Δημάρχου                ΠΡΟΣ:ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

2623360861

2623029285

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΚΟΙΝ.
: ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Δημόσια ανοιχτή συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπ. Οργάνου  (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

    ΣΧΕΤ: Το αριθμ.  61641/21-04-2020 έγγραφο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το Αριθ. 2850/18-04-2020 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ως Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου (ΣΤΟ)  Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης σας καλεί σε Δημόσια ανοιχτή συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου (ΣΤΟ) την Τετάρτη 06/05/2020 και ώρα 11:00  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου στα Λεχαινά. 

Τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

 1. Προγραμματισμός Δράσης Αντιπυρικής Προστασίας. 
 2. Διεργασίες για τον καλύτερο συντονισμό ενεργειών.

Ο Δήμαρχος  & Πρόεδρος του ΣΤΟ

 ΛΕΝΤΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ευχαριστίες Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για τη δωρεά προσωπίδων προστασίας από την εταιρία ΣΟΥΛΗΣ ΑΒΕΕ

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Ιωάννης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία  ΣΟΥΛΗΣ ΑΒΕΕ για την ευγενική της προσφορά στον Δήμο μας, με 40 προσωπίδες προστασίας για τους εργαζόμενους στον Τομέα της Καθαριότητας.  

Στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, αυτές οι πράξεις αλληλεγγύης, ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, και είναι άξιες αναφοράς και μίμησης.

Η Εταιρεία ΣΟΥΛΗΣ ΑΒΕΕ είναι πάντα αρωγός στο Δήμο μας, εδώ και πολλά χρόνια. Δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό και στην κατασκευή υλικών συσκευασίας φρούτων, και οπωροκηπευτικών υψηλού επιπέδου, με γνώμονα την ποιότητα και την αισθητική.

Αυτή η πρωτοβουλία της Εταιρείας, με την προσφορά 40 προσωπίδων προστασίας, για τους εργαζομένους του Δήμου μας, καταδεικνύει την ευαισθησία, την αλληλεγγύη, και την κοινωνική προσφορά της, απέναντι στις δύσκολες σημερινές καταστάσεις που δοκιμάζουν όλο τον πλανήτη μας.

Δελτίο Τύπου Ι.Σ.Π.Ο. για λειτουργία Παθολογικής Κλινικής Ν.Μ. Πύργου του Γ.Ν. Ηλείας

                ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ- ΟΛΥΜΠΙΑΣ
                            Ν.Π.Δ.Δ.
Γρηγορίου Ε΄ 1 - Τ.Κ. 27131 -  Πύργος Ηλείας
Τηλ: 2621022311  Φαξ: 2621020044
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  website: www.ispyrgou.gr                                                                      
                                                                         
                    Πύργος  29-04-2020                                                                            
                                                                       
Α.Π.:  706
 
 
                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
    Ο  Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας  εκφράζει την έντονη  ανησυχία του σχετικά με τον τελευταίο νόμο του Υπουργείου Υγείας  ο οποίος προβλέπει την  υποχρεωτική μετακίνηση των ιατρών Ε.Σ.Υ.  στην οργανική τους θέση. Αποτέλεσμα  του ανωτέρω νόμου  είναι  η στελέχωση πλέον  της Παθολογικής Κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας  Πύργου  του Γ.Ν. Ηλείας,  με μία μόνο ιατρό, γεγονός που καθιστά πρακτικά αδύνατη την περαιτέρω λειτουργία της.  Θεωρούμε  εξαιρετικά  επικίνδυνη  για τη δημόσια
υγεία, εν μέσω πανδημίας, την περαιτέρω υποστελέχωση  της συγκεκριμένης Κλινικής.
 
    Προσυπογράφουμε προς αυτή  την κατεύθυνση  την  ανακοίνωση  που εξέδωσε η ΄Ενωση ιατρών  της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου.
 
    Καλούμε  άμεσα  την  6η Υ.ΠΕ.  και το  Υπουργείο Υγείας να προβούν  στις απαιτούμενες ενέργειες  για την άμεση στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής  της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου με μόνιμο προσωπικό,  ή με όποιον άλλο τρόπο κρίνουν,  ούτως ώστε  να  επιτευχθεί  η απαιτούμενη ασφάλεια  και η  εύρυθμη λειτουργία  της  Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου του  Γ.Ν. Ηλείας.
 
                                      Για το  Διοικητικό Συμβούλιο
 
          Ο Πρόεδρος                                                     
              Ο  Γεν.  Γραμματέας
 
  Νίκος  Κατσαρός                                                     
        Χρήστος  Γιαννικούλης
 

Μιχάλης Κατρίνης: Να στηριχθούν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις της Ηλείας για να μην έχουμε «πανδημία» λουκέτων.

Τα θέματα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων της Ηλείας συζήτησε ο Μιχάλης Κατρίνης με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας και επαγγελματίες στην Κρέστενα. Ο Ηλείος βουλευτής βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία με τους προέδρους των εμπορικών συλλόγων του νομού, καταθέτοντας ερωτήσεις και κάνοντας δημόσιες παρεμβάσεις σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και το άνοιγμα της αγοράς.

 Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν είναι:

 • Η μείωση της προκαταβολής φόρου για το 2020 στο 50% για όλες τις επιχειρήσεις και πλήρης απαλλαγή για τις πληττόμενες
 • Η επέκταση του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής με ακόμα 2 δις ευρώ σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις
 • Η χορήγηση δανείων με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου (μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας) όχι με αυστηρά τραπεζικά κριτήρια, αλλά με κριτήρια βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και με δεδομένο ότι το 50% των επιχειρηματικών δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα
 • Η παράταση αποπληρωμής των “πυρόπληκτων” δανείων
 • Η μείωση της φορολογίας από το 24% στο 20% για το 2020, ρύθμιση 120 δόσεων για τις οφειλές που θα προκύψουν λόγω της κρίσης, άμεση επιστροφή του ΦΠΑ και εξόφληση υποχρεώσεων δημοσίου προς τους ιδιώτες
 • Κίνητρα στις μεταποιητικές μονάδες με μείωση του κόστους ενέργειας και επιδότηση μισθών εργαζομένων για 6 μήνες ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας
 • Η επίσπευση πληρωμών στα σχέδια βελτίωσης και ένταξη και των επιλαχόντων σχεδίων βελτίωσης από το νομό Ηλείας (επιπλέον ποσό 4,2 εκατ. ευρώ) για ενίσχυση των αγροτικών υποδομών και της τοπικής οικονομίας
 • Η διεύρυνση κατά 6 εκατ. ευρώ του ποσού για τη στήριξη των επενδύσεων που θα γίνουν στην Ηλεία μέσω του προγράμματος LEADER
 • Η στήριξη του τουρισμού, με μείωση του ΦΠΑ στο 6% και κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης για το 2020
 • Η διασφάλιση και επίσπευση έργων υποδομών, όπως ο δρόμος «Πάτρα-Πύργος», αλλά και έργων που θα χρηματοδοτηθούν από τα αδιάθετα υπόλοιπα του «Ταμείου Μολυβιάτη»

Στη συνέχεια ο κ. Κατρίνης δήλωσε:

«Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει το μέγεθος της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας το 2020 και τον τρόπο που θα λειτουργήσει η αγορά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ενισχύσει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων για να σταθούν στην αγορά. Αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν δέχεται τους αυστηρούς όρους των τραπεζών που θέτουν κριτήριο τραπεζικής ενημερότητας. Μιλάμε για επιχειρήσεις που εξέρχονται μιας δεκαετούς κρίσης και μιας πενταετούς εξοντωτικής φορολόγησης από την προηγούμενη κυβέρνηση και κατάφεραν να σταθούν όρθιες. Αποφύγαμε την πανδημία του κορωνοϊού, τώρα θα πρέπει να αποφύγουμε και την πανδημία λουκέτων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.