319 New Articles

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ - Εθελοντική αιμοδοσία

Ο Σύλλογος υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με βασικό σύνθημα «δίνουμε αυτό που μπορούμε σε αυτούς που το έχουν ανάγκη» διοργανώνει την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 Εθελοντική Αιμοδοσία, στο Συνεδριακό Κέντρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ηλείας από τις 09:00 έως 13:00.

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί συνειδητή πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο αποκτά πολύ μεγάλη βαρύτητα. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία των αιμοδοτών από τους κινδύνους της πανδημίας. 

 
--

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ (Σ.Υ.Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ)
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Διοικητήριο – Μανωλοπούλου 31 – Πύργος 27100

Blog: http://sypeilias.blogspot.com/

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
 

Τι επισημαίνει ο βουλευτής Ηλείας για το ακανθώδες ζήτημα που ταλανίζει τον κλάδο των μηχανικών - Κ. Τζαβάρας: «Επιβάλλεται λόγω ειδικών συνθηκών περαιτέρω παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων αυθαίρετων κατασκευών»

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων αυθαίρετων κατασκευών ζητά από τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας, προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα με απρόβλεπτες επιπτώσεις στις κατοικίες των πολιτών.

Με δηλώσεις του ο Κώστας Τζαβάρας επισημαίνει πως η αδυναμία των διπλωματούχων μηχανικών να ολοκληρώσουν τις δηλώσεις έως τις 30 Σεπτεμβρίου δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα, αλλά αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του κράτους, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα μέσω του οποίου υποβάλλονται οι αιτήσεις, τίθεται για αρκετές ώρες της ημέρας εκτός λειτουργίας, δυσχεραίνοντας το έργο των μηχανικών.

Επικαλούμενος την σχετική από 17 Σεπτέμβρη επιστολή του προέδρου του ΤΕΕ, κ. Στασινού,  ο Ηλείος βουλευτής υπογραμμίζει τις δυσκολίες του κλάδου να ανταποκριθεί στη γραφειοκρατία που χαρακτηρίζει την όλη διαδικασία υποβολής δηλώσεων αυθαίρετων κατασκευών. Όπως τονίζει, οι Έλληνες μηχανικοί (περισσότεροι από 27.000 χρήστες του πληροφοριακού συστήματος δηλώσεων αυθαιρέτων του ΤΕΕ) που έχουν αναλάβει από την Πολιτεία την ευθύνη να καταγράψουν κάθε αυθαίρετη κατασκευή που οι ιδιοκτήτες τους παρακινούνται να δηλώσουν, κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετήσουν την αυξημένη ζήτηση που καταγράφεται αλλά δεδομένων των προβλημάτων αυτό καθίσταται ανθρωπίνως αδύνατο, ειδικά για τα αυθαίρετα κατηγορίας 5.

Παραθέτοντας επίσης στοιχεία του ΤΕΕ Ηλείας, ο Κώστας Τζαβάρας σημειώνει πως σε τοπική κλίμακα ο αριθμός των παραβάσεων Κατηγορίας 5 είναι σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν των λοιπών κατηγοριών του ν.4495/17 τουλάχιστον στην επαρχία, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ τις τελευταίες εβδομάδες έχει καταρρεύσει και αναγκάζει τους μηχανικούς να εργάζονται και τις  μεταμεσονύχτιες ώρες για να υποβάλουν δηλώσεις.

«Η ανεπαρκής λειτουργία των ψηφιακών υποδομών αποτελεί υπαιτιότητα του κράτους και όχι των μηχανικών, οι οποίοι καταβάλλουν νυχθημερόν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις, με συνέπεια να προκαλείται “ασφυξία” στα γραφεία τους, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. Η μόνη ρεαλιστική προσέγγιση απαιτεί την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων αυθαίρετων κατασκευών. Το κράτος οφείλει πρώτα να εκπληρώσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του στην παροχή των κατάλληλων υποδομών και εργαλείων προς τους πολίτες και ύστερα να εφαρμόσει απαρέγκλιτες προθεσμίες.», δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας.

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί
τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας
Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (28-9-2020 έως 4-10-2020) θα βρίσκεται
στις εξής περιοχές :
 
 
•    Την Δευτέρα 28-9-2020 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή
των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το
δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα
Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ανδρίτσαινα - Ναός Επικούρειου
Απόλλωνα – Μάτεσι - Ροβιά – θησόα  – Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
•    Την Τρίτη 29-9-2020 και κατά τις ώρες 17:00-24:00, στην περιοχή των
Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ακολουθώντας το
δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι –
Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά - Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα –
Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
•    Την Τετάρτη 30-9-2020 και κατά τις ώρες 14:00-20:00, στην περιοχή των
Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας
το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας –
Ανδρίτσαινα – Κάτω Μυγδαλιές  - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι –
Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα – Βρίνα – Κρέστενα.
•    Την Παρασκευή  2-10-2020 και κατά τις ώρες 17:00-24:00, στην περιοχή
των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το
δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα
Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Δραγώγι
– Πέτρα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
•    Το Σάββατο 3-10-2020 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή
των Αστυνομικών Τμημάτων Ήλιδας, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Πηνειού,
ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα –
Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη –
Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι– Όλγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Την Κυριακή 4-10-2020 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00 στην περιοχή
των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως,
ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα –
Σέκουλας – Ανδρίτσαινα – Κάτω Μυγδαλιές  - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  -
Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα – Βρίνα
– Κρέστενα.
 
 
 

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

Συνελήφθη, χθες το πρωί στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης
Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι είχε αφαιρέσει στις
24-09-2020, ένα μοτοποδήλατο.
Ο δράστης είχε εντοπιστεί στις 24-9-2020, στον Πύργο, από αστυνομικούς
της ομάδας ΔΙΑΣ Πύργου, να οδηγεί το μοτοποδήλατο και στην θέα τους
τράπηκε σε φυγή, εγκαταλείποντας το κλεμμένο όχημα, το οποίο κατασχέθηκε
και αποδόθηκε στον κάτοχό του.
 

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας με θέμα το Λιμάνι Κατακόλου

Κύριε Υπουργέ,

Μετά τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας για τον τουρισμό και ειδικά για την κρουαζιέρα, που η πτώση των αφίξεων ήταν 100% , και την ανάγκη ανασχεδιασμού των τουριστικών υποδομών για ένα νέο ξεκίνημα, το Επιμελητήριο Ηλείας οφείλει να διατυπώσει τις θέσεις του για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου.

Η μέχρι τώρα λειτουργία του σαν δημοτική υπηρεσία δεν καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες  και απαιτείται επανασχεδιασμός με νέο πνεύμα που είναι αμφίβολο αν μπορεί να υλοποιηθεί σε ένα αυτοδιοίκητο περιβάλλον που έχει να αντιμετωπίσει πιεστικά προβλήματα καθημερινότητας.

Ελλείψεις όπως ο κώδικας ISPS, το ISO για τα φορτία, και τα κενά στα θέματα ασφαλείας επιβάλουν την εξέταση μετατροπής σε οργανισμό Λιμένος ή Ανώνυμη Εταιρεία, που εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων, μέσω των ετήσιων ισολογισμών, θα εμφανίζεται και η πραγματική οικονομική εικόνα για την πορεία του και την συμβολή του στην οικονομία της Ηλείας, που είναι και το ουσιαστικό ζητούμενο.

Οι λιμενικές υποδομές του Κατακόλου ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και αργά ή γρήγορα θα ενεργοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχει ο νόμος και η σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα.

Συνεπώς η επιτάχυνση των παραπάνω διαδικασιών, μέσω της μετατροπής σε οργανισμό ή ανώνυμη εταιρεία και με κατάλληλο management και διοίκηση, που θα αφίσταται τοπικών μικροτήτων, θα κάνει το Κατάκολο ισχυρά ανταγωνιστικό στο Εθνικό Λιμενικό σύστημα που δε θα στηρίζεται αποκλειστικά στην δημοφιλία της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά θα αναζητήσει και άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες όπως η θεσμοθέτηση του σαν τουριστικό λιμάνι – μαρίνα για την νmoμιμη υποδοχή των σκαφών αναψυχής.

Η απουσία για χρόνια εκπροσώπων της τοπικής επιχειρηματικότητας από το Διοικητικό Συμβούλιο, στέρησε την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για λειτουργική σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία και την οικονομία του τόπου.

Σας παρακαλούμε να εξετάσετε τις προτάσεις του Επιμελητηρίου για αναβάθμιση του σημαντικού τουριστικού λιμένα του Κατακόλου.

 

 

 

Με εκτίμηση,

Νικολούτσος Κωνσταντίνος

 

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

Διονύσης Καλαματιανός: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού αποκαλύπτει τον επικοινωνιακό τρόπο με τον οποίο ο ίδιος και συνολικά η κυβέρνηση διαχειρίζεται την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης στη χώρα. Ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά δε διστάζει να «κουνήσει το δάκτυλο» στους πολίτες, ισχυριζόμενος ότι για τη γιγάντωση της υγειονομικής κρίσης και τη νέα, δυσβάστακτη για την οικονομία μας καραντίνα, την ευθύνη θα την έχουν οι πολίτες, που δεν «αυτοπροστατεύονται».

Συνολικά ο λαός μας με την πειθαρχία του και την υπεύθυνη στάση του, άκουσε τις υποδείξεις των επιστημόνων, των ειδικών, υπάκουσε στα υγειονομικά μέτρα που πρότειναν και έδωσε στην κυβέρνηση τη χρονική δυνατότητα να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να θωρακίσει τη χώρα για το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η κυβέρνηση, δυστυχώς, ξόδεψε τη θυσία των Ελλήνων, δίχως να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και στην αναγκαία προετοιμασία για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, που είναι ήδη εδώ. Είναι απαράδεκτο να μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες, αντίθετα, οφείλει να κάνει την αυτοκριτική της και να αναλάβει τις μεγάλες δικές της ευθύνες. 

Είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης το γεγονός ότι ενώ έχουν περάσει 6 μήνες από την έναρξη της πανδημίας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχει ενισχυθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι ελλείψεις σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι τεράστιες και τα διαγνωστικά τεστ βρίσκονται σε ανεπάρκεια. Η αδυναμία του μεγάλου τριτοβάθμιου Νοσοκομείου της Νίκαιας να νοσηλεύσει περιστατικά κορονοϊού ενώ και ο Ευαγγελισμός είναι στο κόκκινο, αποδομεί πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα των «χιλιάδων προσλήψεων» και της «θωράκισης» του  ΕΣΥ με εκατοντάδες κρεβάτια ΜΕΘ. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ΕΣΥ υπηρετούν 5.000 εργαζόμενοι λιγότεροι από όσους υπηρετούσαν πέρυσι.

Είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ο τραγελαφικός χειρισμός της επανέναρξης του τουρισμού. Άνοιξε τα σύνορα χωρίς κανέναν σχεδιασμό και δίχως τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ και ελέγχων πριν και κατά τη διάρκεια της εισόδου των επισκεπτών στη χώρα μας, δημιουργώντας χάος με την αντιφατική και ανερμάτιστη πολιτική της στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Τον Ιούνιο τα κρούσματα ήταν ελάχιστα. Από τον Ιούλιο πολλαπλασιάστηκαν, συμβάλλοντας σημαντικά σε αυτό η παντελώς λανθασμένη διαχείριση της εισόδου των επισκεπτών.

Είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης το γεγονός ότι αντί να προσληφθούν επιπλέον εκπαιδευτικοί, να εξευρεθούν επιπλέον αίθουσες  και οι μαθητές να είναι έως 15 ανά τμήμα, στοιβάζονται σε τμήματα έως και 27 παιδιών. Το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, που σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί ενώ ταυτόχρονα είναι πρόσφατο το κυβερνητικό φιάσκο με τις ακατάλληλες μάσκες.

Είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η χαοτική κατάσταση που καθημερινά επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τους πολίτες να στοιβάζονται σε αυτά, καθώς δεν αυξήθηκαν τα δρομολόγια και οι συρμοί. Τώρα σπεύδουν να μισθώσουν οχήματα για την αύξηση των δρομολογίων, η διασπορά του ιού, όμως, έχει ήδη συντελεστεί.

Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο η ανεπάρκεια και η αναποτελεσματικότητα του «σωτήριου» σχεδιασμού της κυβέρνησης. Έχοντας ως προτεραιότητα την επικοινωνιακή της πολιτική, επιχειρεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες που φέρει για τη δυσχερή διαμορφωθείσα κατάσταση, επιχειρώντας ατελέσφορα να τις μετακυλήσει στους πολίτες. Επιτέλους, ας αναλογιστεί ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του την κρισιμότητα των στιγμών. Οφείλουν, ΤΩΡΑ να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία, να εξασφαλίσουν την υγειονομική κάλυψη του συνόλου του πληθυσμού και να θωρακίσουν τη χώρα, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον, πριν να είναι πολύ αργά.

Σύλληψη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Αμαλιάδα από αστυνομικούς του Τμήματος
Ασφάλειας Ήλιδας ένας ημεδαπός άνδρας, διότι καλλιεργούσε στην αυλή της
οικίας του ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο
εσωτερικό της οικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο περίπου γραμμάρια της
ίδιας ναρκωτικής ουσίας.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.