519 New Articles

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ‘’Πολίτες και επαγγελματικές τάξεις εξαιρούνται από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ.Μητσοτάκης ενώ η ακρίβεια επελαύνει’’

Ο Επικεφαλής της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης μίλησε στο ΣΚΑΙ  και στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη 

 

Το έθνος και η πατρίδα είναι πάνω και πέρα από κάθε πολιτική αντίθεση και διαφωνία. Θεωρώ ότι η πολιτική μας παράταξη με την στάση της και την πράξη της, τόσο εντός, όσο και εκτός Βουλής, το έχει αποδείξει αυτό, σε κάθε είδους κρίσιμη στιγμή, είτε αυτή αφορά ζητήματα γεωπολιτικά, είτε ζητήματα επιβίωσης του έθνους, τόνισε ο Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής  για το θέμα των νέων προκλήσεων της Τουρκίας.

 

Ενώ συμπλήρωσε: Οι «εθνικές κορώνες» του Πρωθυπουργού, δικαιολογημένα, δημιουργούν μία ανάταση – κι ας αποτελούν απλώς μια αυτονόητη εθνική στάση. Προσωπικά ωστόσο έχω ζητήσει στη Βουλή να μας πει ο Πρωθυπουργός ποια είναι η πάγια εθνική γραμμή, δεδομένου ότι από τις δεκαετίες του 70’ και του ’80, δηλαδή από τον Κ. Καραμανλή και τον Α. Παπανδρέου δεν συζητάμε με την Τουρκία τίποτα πέραν της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Περιμένω όμως ακόμη από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει από  το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., την επιβολή κυρώσεων σε ό,τι αφορά τις νέες προκλητικές και ανιστόρητες θέσεις της Τουρκίας. 

 

Σχετικά με το θέμα της ακρίβειας και των κόκκινων δανείων δήλωσε ότι: Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ άφησαν εκτός μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εμπόρους και επιχειρηματίες. Δεν ακούσαμε για αυτούς ούτε μέτρα στήριξης, ούτε μέτρα ανακούφισης. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, ο πληθωρισμός και η ακρίβεια καλπάζουν και οι πολίτες, οι αγρότες κι οι κτηνοτρόφοι που δεν μπορούν να επιβιώσουν, λόγω εξανεμισμένου εισοδήματος, δε μπορούν να στηριχθούν στα ημίμετρα της κυβέρνησης.

 

Όπως ίσως γνωρίζετε, έχω ασχοληθεί πολύ με το κρίσιμο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, κάνοντας παρεμβάσεις και καταθέτοντας συχνά τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου. Προσφάτως, ο κ. Μητσοτάκης με προκάλεσε στο Twitter, λέγοντας πως τα «κόκκινα δάνεια» μειώθηκαν. Τον προκαλώ, όμως, να απευθυνθεί σε όσους πολίτες χρωστούν σε τράπεζες και σε funds και να ακούσει τους ίδιους, για το αν θεωρούν ότι τα «κόκκινα δάνεια» έχουν μειωθεί. Γιατί όχι μόνο τα κόκκινα δάνεια δεν μειώθηκαν, αλλά αντίθετα, αυξάνονται. Και αυτό γιατί αυτή τη στιγμή οι πολίτες αντιμετωπίζουν ένα δίλημμα: να πληρώσουν το ρεύμα για να ζήσουν στο σπίτι τους ή να πληρώσουν το δάνειο για να μην χάσουν το σπίτι τους;

 

Εμείς σήμερα στη ΔΕΘ θα σκιαγραφήσουμε τους βασικούς άξονες της δικής μας ολοκληρωμένης πρότασης για τη χώρα. Μιας πρότασης που θα αφορά πρωτίστως την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η οποία δυστυχώς δεν έχει προβλεφθεί από την κυβέρνηση σε σχέση με την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επιπλέον, θα παρουσιάσουμε την πρότασή μας για τη στήριξη χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, με έμφαση στην κοινωνική κατοικία, όπως και για τα ζητήματα της Υγείας, για τα οποία ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα στις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ. Δε μπορεί μετά από μια πρωτοφανή κρίση πανδημίας, όπου π.χ. το σύστημα υγείας στην περιφέρεια εξακολουθεί να μην έχει ιατρικό προσωπικό ο κ. Μητσοτάκης να μη βρήκε να καταθέσει ούτε μία τεκμηριωμένη πρόταση, δήλωσε για το προγραμματικό αλλά και πολιτικό πλαίσιο που θα παρουσιάσει στο ΠΑΣΟΚ -ΚΊΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στην ΔΕΘ

 

Να φτάσει ο αυτοκινητόδρομος στην Αρχαία Ολυμπία

Η επέκταση του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα – Πύργος» στην Αρχαία Ολυμπία αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης κατά την επίσκεψη του Προέδρου της «Ολυμπίας Οδού» κ. Παναγιώτη Παπανικόλα στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, το απόγευμα της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος επανέλαβε την πρόταση που είχε κάνει προς τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, με επιστολή του στις 29 Μαρτίου 2022, να αναλάβει η «Ολυμπία Οδός» την εκπόνηση της μελέτης και να διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου μέσα από το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπεται για τη σύνδεση των αρχαιολογικών χώρων με τους αυτοκινητόδρομους. Επεσήμανε ακόμη τη δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του τον Νοέμβριο του 2021 στην Αρχαία Ολυμπία, για δημιουργία του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία».

Ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο χωρίς μεγάλες τεχνικές απαιτήσεις, που το συνολικό μήκος του δεν ξεπερνά τα 17 χιλιόμετρα, από τον κόμβο στις Κολιρέικες Παράγκες -που προβλέπεται να φτάσει ο νέος αυτοκινητόδρομος- μέχρι την πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας. Για να μπει σε τροχιά υλοποίησης το έργο της επέκτασης μέχρι την Ολυμπία, ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε να γίνει πρόταση προς το Υπουργείο Υποδομών προκειμένου να δώσει εντολή προς τον παραχωρησιούχο για εκπόνηση της μελέτης του συγκεκριμένου τμήματος.

Κατά τη συζήτηση παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος και Δημήτρης Νικολακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Φλέσσας και Φώτης Κωσταριάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παναγιώτης Μαντάς και ο Διευθυντής της Περιφέρειας κ. Γιάννης Μάκκας.

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας - «Ανανέωση του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων»

Σχετικό: Η με αριθ. 9269/246316/08.09.2020 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β ́4032/21.09.2020)

 

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηλείας υπενθυμίζει στους κατόχους του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων τα κάτωθι:

 

  • Σύμφωνα με την αριθ. 9269/246316/08.09.2020 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β’ 4032) «Εθνικό Σχέδιο Δράσης του άρθρου 18 του ν. 4036 με στόχο την εφαρμογή της Οδηγίας 2009/128/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Οκτωβρίου 2009 σχετικά με τον καθορισμό πλαισίου κοινοτικής δράσης με σκοπό την επίτευξη ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων (L 309)», και συγκεκριμένα το άρθρο 9 «Διάρκεια ισχύος και ανανέωση του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων», παρ. 1 «η ισχύς των πιστοποιητικών γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων είναι επτά (7) έτη και ξεκινάει από την ημερομηνία έκδοσής τους».
  • Επιπρόσθετα στην παρ. 1 του άρθρου 9 της ίδιας Κ.Υ.Α. αναφέρεται «από την έναρξη ισχύος της παρούσας, η διάρκεια ισχύος των υφιστάμενων πιστοποιητικών ορίζεται στα επτά (7) έτη από την ημερομηνία έκδοσής τους». Ως εκ τούτου, για τους επαγγελματίες χρήστες των οποίων το πιστοποιητικό εκδόθηκε μετά την 21.09.2015 (και με την διετή παράταση - επταετία), η λήξη του θα είναι από την 20.09.2022 και μετά. Επομένως οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων θα πρέπει να μεριμνήσουν έγκαιρα για την ανανέωση του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

 

Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ποιοτικού Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου και Φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηλείας, στη διεύθυνση Μανωλοπούλου 47 και στα τηλέφωνα 2621360140 & 2621360155.

 

 

 

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

Σπυροπούλου Παναγιώτα

Κτηνίατρος

 

Αυγερινοπούλου: Επίσκεψη στα εργοτάξια του αυτοκινητοδρόμου «Πάτρας – Πύργου»

«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού στον οδικό άξονα «Πατρών – Πύργου>», με αφορμή και την επίσκεψη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ολυμπίας Οδού, κ. Παναγιώτη Παπανικόλα. Διαπιστώσαμε με χαρά ότι το σπουδαίο αυτό έργο για τον τόπο μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα έργα προχωρούν εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος. Αναμένουμε, συνεπώς, την ολοκλήρωσή του, ακριβώς, όπως είχε υποσχεθεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή, εντός 36 μηνών από την έναρξη των κατασκευών, ήτοι Μάρτιος 2022 – Μάρτιος 2025.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ευχαριστώ, για άλλη μια φορά, τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, για την προτεραιοποίηση αυτού του έργου και την προσωπική μέριμνα που επέδειξαν για την επανένταξη της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού ως προς το τμήμα «Πάτρα – Πύργος» και την ολοκλήρωση του δι-ευρωπαϊκού δικτύου στο Νομό μας. Θερμότατα τους ευχαριστώ και για την πολιτική προτεραιότητα που αποδίδουν, επίσης, στον οδικό άξονα «Πύργος - Καλό Νερό – Τσακώνα», του οποίου η μελέτη έχει ανατεθεί στην παραχωρησιούχο εταιρεία Ολυμπία Οδό για επικαιροποίηση. Με την ολοκλήρωση και του τμήματος «Πύργου – Καλού Νερού – Τσακώνα» θα ολοκληρωθεί το δι-ευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών στην Πελοπόννησο. Πρόκειται για ένα δίκτυο ζωής, δίκτυο ανάπτυξης!

Καλωσορίζω, επίσης, τις ενέργειες του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, και των Αντιπεριφερειαρχών μας, για την αναβάθμιση του υφιστάμενου οδικού δικτύου. Με την στενή συνεργασία της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας αναβαθμίζουμε τις υποδομές μεταφορών στο Νομό μας, ενισχύουμε την οδική ασφάλεια και δημιουργούμε τις συνθήκες για την επίτευξη της ανάπτυξης στην Ηλεία».

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ- Ν.Π. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ - Εκδηλώσεις μνήμης σε Παναγία Καθολική και Γλύφα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Πηνειού και το ΝΠ Πολιτισμού πραγματοποιούν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μ.μ στον προαύλειο χώρο της Παναγίας Καθολικής στην Γαστούνη εκδήλωση με θέμα «Σμύρνη: Μια πόλη ευλογημένη κι απ’ τη λογοτεχνία παινεμένη». Ένα ταξίδι στ’ ακρογιάλια της αλησμόνητης πατρίδας μέσα από αφηγήσεις, προβολές, απαγγελίες και τραγούδια.

Επίσης το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ ο Δήμος Πηνειού, το ΝΠ Πολιτισμού και ο Μορφωτικός Σύλλογος Γλύφας «Αγία Μαρίνα» πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα «Από τη Μικρά Ασία στη Γλύφα», με κύριο ομιλητή τον κ. Νίκο Αντ. Δεμερτζή Δ/ντή Γυμνασίου και συγγραφέα του βιβλίου που έχει τίτλο της ομιλίας του και θα διατεθεί δωρεάν από τον Δήμο Πηνειού –Ν.Π. Πολιτισμού. Θα ακολουθήσουν Μικρασιάτικα τραγούδια και χοροί.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Μαρίνας Γλύφας, θα ακολουθήσει ομιλία του εκπαιδευτικού κ. Ανδρέα Μπαλτά ενώ στις 11 π,μ θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο θυμάτων Μικρασιατικής Καταστροφής στην πλατεία Γλύφας. Η εκδήλωση μνήμης θα τελειώσει με κατάθεση στεφάνων.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος και ο Πρόεδρος ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημ. Βασιλόπουλος σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις ανωτέρω εκδηλώσεις.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, για τον θάνατο του Κώστα Καζάκου

«Ο Κώστας Καζάκος υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα της Τέχνης και της Πολιτικής, ένας σπουδαίος άνθρωπος και άξιος πρεσβευτής του γενέθλιου τόπου του, του Πύργου, τον οποίο υπεραγαπούσε και επισκεπτόταν συχνά.

Η απώλειά του δημιουργεί ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του και στην κοινωνία. Ωστόσο, η παρακαταθήκη που αφήνει, είναι σπουδαία. Με την στάση ζωής του δίδαξε όχι μόνο Τέχνη, αλλά και Ήθος και Αξιοπρέπεια. Μέσα από τη μακρά διαδρομή του στον χώρο της υποκριτικής και του θεάτρου, ως πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης, κατάφερε να κερδίσει και να συγκινήσει το κενό, ενώ στον χώρο της πολιτικής, αφήνει το ανεξίτηλο σημάδι του, αφού με θάρρος και αγωνιστικότητα εξέφραζε και υπερασπιζόταν τις θέσεις και απόψεις του.

Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ψήφισμα του Δημ. Συμβουλίου Δήμου Πύργου για τον θάνατο του Κ. Καζάκου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ                                                  

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓOY

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                 

                                                   

                                                                           

                                                                      

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α                                        

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου μετά από πρόσκληση του Προέδρου του συνήλθε εκτάκτως σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου 2022 μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του σπουδαίου Πυργιώτη και κορυφαίου καλλιτέχνη με τη σημαντική πολιτική δράση  ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟΥ, που γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην πόλη του Πύργου, η οποία τον τίμησε με το μετάλλιο τιμής του Δήμου, το έτος 2016.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου

Εκτιμώντας την αξία του, τη μεγάλη του προσφορά στον καλλιτεχνικό χώρο καθώς και στην πολιτική ζωή της Χώρας που υπηρέτησε και από τη θέση του Βουλευτή,

αποφάσισε:

 

  • Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.
  • Να επιδοθεί το παρόν στην συμπολίτισσα σύζυγό του.
  • Να κατατεθεί στέφανος στη σορό του.
  • Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δήμου κατά την τελετή του αποχαιρετισμού του.
  • Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

                                                                     

 

 

            Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ

 

 

 

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                         ΕΠΑΜΕ

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.