357 New Articles

Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης

Ελληνική Δημοκρατία

Νομός Ηλείας

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Τμήμα Υποστήριξης

Πολιτικών Οργάνων

 

 

 

 

        Λεχαινά    24/8/2020    

               

                    Αριθ. Πρωτ. 8872

 

 

 

Ταχ. Δ/νση :

 Πολυτεχνείου 2

Τ.Κ. 27053 Λεχαινά

 

 

 

 

 

Προς:

1.Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

2.Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

3. Αναπληρώτρια Δ/ντρια Διοικητικών

  Υπηρεσιών Δήμου

4. Αναπληρώτρια Δ/ντρια Οικονομικών

  Υπηρεσιών Δήμου

5.Αναπληρωτή Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών

 

Πληροφορίες :

Τηλέφωνο :

Fax :

Αλέξης Γαλάνης

2623360828

2623360810

email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοιν.:

1.Πρακτικογράφο Δ.Σ.

2.Εφημερίδα ΠΡΩΤΗ

3.Εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ

4.Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

 

 

ΘΕΜΑ:

Πρόσκληση Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

 

Κατόπιν του με αρ. πρωτ.    8872/24-8-2020 εγγράφου του Δημάρχου κ. Λέντζα Ιωάννη για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλώ να προσέλθετε σε νέα  κεκλεισμένων των θυρών, λόγω λήψης των μέτρων αποφυγής και διάδοσης  του κορωνοϊού COVID -19  συνεδρίαση,  την 28η του μηνός Αυγούστου 2020 , ημέρα Παρασκευή  και ώρα 20.30 , που θα γίνει στην   αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 για  συζήτηση και λήψη απόφασης  στα παρακάτω  θέματα  της ημερήσιας διάταξης:

 1. Επικύρωση πρακτικών 8ης  κατεπείγουσας συνεδρίασης του δ.σ. στις 28/5/2020 (Εισηγήτρια: Πρόεδρος δ.σ. Κα Κακαλέτρη Γεωργία)
 2. Επικύρωση πρακτικών 10ης  ειδικής συνεδρίασης του δ.σ. στις 17/6/2020 (Εισηγήτρια: Πρόεδρος δ.σ. Κα Κακαλέτρη Γεωργία)
 3. Επικύρωση πρακτικών 11ης  τακτικής συνεδρίασης του δ.σ. στις 17/6/2020 (Εισηγήτρια: Πρόεδρος δ.σ. Κα Κακαλέτρη Γεωργία)
 4. Επικύρωση πρακτικών 12ης  κατεπείγουσας συνεδρίασης του δ.σ. στις 22/6/2020 (Εισηγήτρια: Πρόεδρος δ.σ. Κα Κακαλέτρη Γεωργία)
 5. Επικύρωση πρακτικών 13ης  κατεπείγουσας συνεδρίασης του δ.σ. στις 9/7/2020 (Εισηγήτρια: Πρόεδρος δ.σ. Κα Κακαλέτρη Γεωργία)
 6. Επικύρωση πρακτικών 14ης  τακτικής συνεδρίασης του δ.σ. στις 13/7/2020 (Εισηγήτρια: Πρόεδρος δ.σ. Κα Κακαλέτρη Γεωργία)
 1. Αναμόρφωση ισχύοντος προϋπολογισμού του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, οικονομικού έτους 2020 (Εισηγητής: Α/Δ Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Κος Βαρβαρέσος Κων/νος)
 2. Έγκριση Έκθεσης  Β΄ τριμήνου  υλοποίησης  του πρ/σμού  του Δήμου οικονομικού έτους 2020 (Εισηγητής: Α/Δ Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Κος Βαρβαρέσος Κων/νος)
 3. Εκμίσθωση αγροτεμαχίων Κοινοτήτων Λεχαινών, Αρετής & Ν. Μανολάδας(Εισηγητής: Α/Δ Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Κος Βαρβαρέσος Κων/νος)
 4. Επιβολή ανταποδοτικών τελών στην Κυριακάτικη Αγορά Ν. Μανολάδας (Εισηγητής: Α/Δ Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Κος Βαρβαρέσος Κων/νος)
 5. Μείωση μισθώματος δημοτικού ακινήτου(Εισηγητής: Α/Δ Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Κος Βαρβαρέσος Κων/νος)
 6. Καθορισμός αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου του Δήμου για υπόθεση ENERGA και HELLAS POWER(Εισηγητής: Α/Δ Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Κος Βαρβαρέσος Κων/νος)
 7. Σύνταξη διορθωτικής πράξης εφαρμογής  στο Ο.Τ. 130 της επέκτασης  του σχεδίου πόλης Βάρδας στην ιδιοκτησία με αριθμό κτηματογράφησης 0005056(Εισηγητής: Α/Δ Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας & Χωροταξίας Κος Κεκάτος Διονύσιος )
 1.  Αποδοχή συνεργασίας  με εταιρεία ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων (Εισηγήτρια: Α/Δ Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Κα Γιαννίτση Αλεξάνδρα)

                                                                                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                

 

 

                           ΚΑΚΑΛΕΤΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Ηλείας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τρίτη 25/08/2020 και ώρα 11:30 πμ. με θέματα:

1) την έγκριση ολιγομελών τμημάτων

2) έναρξη νέας σχολικής χρονιάς (όροι υγιεινής και ασφάλειας)

3) προσληψεις, αιτηματα αναπληρωτών.

 

 

Έρευνα στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών

Έρευνα πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα (23-08-2020) σε θάλαμο του Καταστήματος Κράτησης Πατρών από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και την Ομάδα Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα  ηρωίνης, αυτοσχέδιο μαχαίρι, αυτοσχέδιο σουβλί, (21) κάψουλες και τρίμματα άγνωστων ψυχοφαρμάκων και (2) χάπια.

Για τα ευρήματα ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η τοπική Αστυνομική Αρχή, η οποία διενεργεί σχετική προανάκριση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

 

Επισκέψεις του Α. Νικολακόπουλου και του Β. Φεύγα σε οινοποιεία της Ηλείας - Αναγκαία η ενίσχυση των οινοποιών της Ηλείας

-Αναμένονται σύντομα επιπλέον μέτρα

Προσανατολισμός για επενδυτικά προγράμματα και ανάπτυξη οινικού αγροδιατροφικού τουρισμού

Οι προοπτικές ανάπτυξης και ανάδειξης του οινοποιητικού κλάδου, μετά το πλήγμα που δέχτηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, αποτέλεσαν το αντικείμενο των επαφών που είχαν με οινοποιούς του Νομού Ηλείας ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Οι προσπάθειες που καταβάλλουν από την πλευρά τους οι οινοποιοί, στην κατεύθυνση διατήρησης του υψηλού επιπέδου ποιότητας τόσο στην παραγωγή όσο και στην τυποποίηση και διάθεση του προϊόντος,  αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας αντιμετώπισης των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης.

Σε συνδυασμό βέβαια και με τη λήψη των μέτρων που ελήφθησαν από την κυβέρνηση, προκειμένου να στηριχθεί και να ενισχυθεί ο κλάδος σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

 

                              Σε θετική κατεύθυνση

Αυτό προκύπτει από τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν ο κ. Νικολακόπουλος και ο κ. Φεύγας στο κτήμα ‘Σταυρόπουλου’ με τον κ. Σάκη Σταυρόπουλο, στο κτήμα ‘Μερκούρη’ με τον κ. Βασίλη Κανελλακόπουλο, όπου παρευρέθηκαν και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, ο αντιπρόεδρος κ. Κώστας Λεβέντης και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηλείας κ. Χρήστος Γαβράς, στο κτήμα ‘Μπριντζίκη’ με τον κ. Διονύση και την κα Σούλα Μπριντζίκη, στο κτήμα Ανδριόπουλου και στο κτήμα Σταγκουράκη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο μέτρο ‘απόσταξης κρίσης’ που τέθηκε σε εφαρμογή από την κυβέρνηση, καθώς και στην ενεργοποίηση, για πρώτη φορά, του μέτρου της πρώιμης συγκομιδής (πράσινος τρύγος), ενώ τα μέγιστα θα συμβάλλει και η διαδικασία της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που τίθεται σε εφαρμογή, κάτι που έγινε αποδεκτό με ανακούφιση από τους οινοποιούς, ενώ σημαντική χαρακτηρίστηκε και η διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής.  

Ο κ. Νικολακόπουλος και ο κ. Φεύγας επικεντρώθηκαν και στην προσπάθεια που γίνεται σε κυβερνητικό επίπεδο προκειμένου να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για ένταξη σε επενδυτικά προγράμματα και εξασφάλιση ροής χρηματοδοτήσεων, για να δοθεί η δυνατότητα στις οινοποιητικές μονάδες να προχωρήσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους.

Άλλωστε, αυτό ζήτησαν και οι οινοποιοί από την πλευρά τους προκειμένου να διατηρήσουν τις μονάδες τους και να προχωρήσουν σε περαιτέρω βήματα προώθησης των προϊόντων τους, θέτοντας παράλληλα και την αναγκαιότητα στήριξης από την τοπική αγορά.

“Στόχος μας είναι η ενίσχυση του κλάδου που αναπτύσσεται σημαντικά στο νομό μας, με προσανατολισμό στην ανάπτυξη του οινικού και αγροδιατροφικού τουρισμού” επεσήμανε ο κ. Νικολακόπουλος.

Να σημειωθεί ότι πέραν των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή μέχρι σήμερα, επίκειται η ανακοίνωση και άλλων μέτρων στήριξης το προσεχές διάστημα.

 

 

Δήλωση Αυγερινοπούλου με αφορμή το μνημόσυνο των πεσόντων στις φονικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007

«Με βαθύ αίσθημα σεβασμού τιμούμε σήμερα την μνήμη των πεσόντων κατά τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007, των πυροσβεστών και των πολιτών, τους οποίους και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Οι μνήμες εκείνης της τραγωδίας ζουν άσβεστες μέσα μας, ενώ οι επιπτώσεις των οποίων είναι ορατές μέχρι και σήμερα. Είναι δέσμευση και υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια ανασυγκρότησης της περιοχής μας.» 

Η Δρ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, παρέστη σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Πυροσβεστών του 2007 που τελέσθηκε στην Αρτέμιδα Ηλείας.

Πύργος - Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε χωριό του Πύργου, από αστυνομικούς του
Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας
ημεδαπός άνδρας, διότι  σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε,
βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε κάνναβη, συνολικού βάρους (21,7)
γραμμαρίων.
 
 

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου στο οροπέδιο της Φολόης - Επέβλεψε τις εργασίες συντήρησης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου

Την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών συντήρησης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο οροπέδιο της Φολόης, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο οποίος, επισκεπτόμενος τις Τ.Κ Νεμούτας, Κουμανίου και Νέας Πέρσαινας, επέβλεψε τις εργασίες και ενημερώθηκε για τα επόμενα σημεία των παρεμβάσεων.

   Πρόκειται για εργασίες που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου  «Συντήρηση οδικών αξόνων Λάλα – Ε.Ο 111 και Χάνι Πανόπουλου – Μουζάκι – Καράτουλα και Συνδετήριοι προς Νεμούτα – Αχλαδινή και Γούμερο – Μουζάκι» για την αποκατάσταση των σοβαρών βλαβών που παρουσιάζει το οδόστρωμα σε αρκετά τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου, στις παραπάνω περιοχές. Για την πορεία των εργασιών, ευρισκόμενος στην περιοχή της Τ.Κ Νεμούτας, ο κ. Γιαννόπουλος ενημερώθηκε από τους επιβλέποντες μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας και από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Παρών στην ενημέρωση ήταν και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος με συνεργάτες του. Παράλληλα, τόσο στο σημείο των παρεμβάσεων όσο και στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας, την οποία επισκέφθηκε ο κ. Γιαννόπουλος, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο Δημήτρη Κανελλόπουλο και κατοίκους, για τις ανάγκες της περιοχής και τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, αφού η αποκάλυψη των Καταρρακτών της Νεμούτας έχει μετατρέψει το χωριό σε πόλο έλξης επισκεπτών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

   Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος, ευρισκόμενος στην περιοχή, επισκέφθηκε επίσης την Τ.Κ Κουμανίου όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Βασίλη Παπούλια και είδε από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν στο επαρχιακό δίκτυο, και τα οποία, έχουν συμπεριληφθεί στη μελέτη του έργου για αποκατάσταση, στο πλαίσιο του ίδιου έργου. Αντίστοιχα προβλήματα, εντοπίζονται και στο οδικό δίκτυο προς την Τ.Κ Νέας Πέρσαινας, τα οποία είδε ο κ. Γιαννόπουλος επισκεπτόμενος την περιοχή όπου και συναντήθηκε με τον δημ. σύμβουλο Αρχ. Ολυμπίας, Θανάση Χριστόπουλο. Μάλιστα, σε επικοινωνία με τον πρόεδρο Νεκτάριο Καλογερόπουλο, τον ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών αποκατάστασής τους, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και στο εν λόγω τμήμα του οδικού δικτύου, τις τελευταίες ημέρες.

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.