328 New Articles

Συνάντηση του Διοικητή του ΟΑΕΔ με μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, επισκέφτηκε σήμερα Τέταρτη 17 Ιουνίου 2020, το Επιμελητήριο Ηλείας, όπου συζήτησε με μέλη του Δ.Σ. και επιχειρηματικούς φορείς της Ηλείας.

Ο κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης ενημερώθηκε σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στις επιχειρήσεις της Ηλείας και τις δυνατότητες του ΟΑΕΔ να συμβάλει στην επίλυση τους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος ο Ά Αντιπρόεδρος κ. Λεβέντης Κωνσταντίνος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Λάμπρος Κωνσταντίνος αφού καλωσόρισαν τον Διοικητή στο Επιμελητήριο διατύπωσαν συγκεκριμένες προτάσεις για:

  • Στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων Κατάκολου – Αρχαίας Ολυμπίας.
  • Κίνητρα απασχόλησης Ελλήνων εργατών γης την στιγμή που απασχολούνται 8 – 10.000 αλλοδαποί.
  • Ειδική μέριμνα για άτομα που κατέχουν υψηλή εξειδίκευση.
  • Κίνητρα για καινοτομία.
  • Επισήμανση του θέματος της έλλειψης εξειδικευμένου  προσωπικού.
  • Ενημέρωση για το νέο 7μηνο πρόγραμμα επαγγελματικής εμπειρίας που αρχίζει σήμερα .
  • Επισήμανση για ανάγκη ανάπτυξης δεξιοτήτων με κατεύθυνση τις νεοφυείς επιχειρήσεις και την καινοτομία.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η άμεση και διαρκής επαφή του Επιμελητηρίου και των τοπικών φορέων με τον ΟΑΕΔ και τις υπηρεσίες στον νομό και στην Περιφέρεια, με σκοπό τη στοχευμένη κάλυψη των αναγκών της τοπικής αγοράς εργασίας.

Από πλευρά Διοίκησης ΟΑΕΔ παρευρέθησαν η Περιφερειακή Δ/ντρια κα. Καλαπόδη και η γραμματέας του Διοικητή ΟΑΕΔ κα. Λευίτη Αντιγόνη.

Επίσης παρευρέθησαν ο Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Τσαούσης Βασίλης, ο Οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Χριστόπουλος Χρήστος, το Μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Μπουλούτας Διονύσιος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας , κ. Νικόλαος Καρυώτης ο Προεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πύργου και Μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου κ. Ξανθούλης Ηλίας, ο Προεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων και Μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου κ. Αναστάσιος Καρνάρος ,ο Προεδρος του Σωματείου Κομμωτών Ν. Ηλείας κ. Διονυσόπουλος Ιωάννης και ο Αντιπρόεδρος Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας κ. Μαμούσης Ιωάννης.

 

 

Συνάντηση Γεωργιόπουλου με Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού - Η Αρχαία Ολυμπία σε προγράμματα επισκέψεων ομογενών

Την πρόταση για επιλογή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ως ιδανικού προορισμού διακοπών ή άλλου είδους επισκέψεων από ομογενείς, μέσω ειδικών προγραμμάτων, υπέβαλε προς τον Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών στην Αθήνα, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, ο κ. Γεωργιόπουλος προέταξε στον κ. Χρυσουλάκη τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που δεν περιορίζονται μόνο στη μοναδικότητα του αρχαιολογικού και πολιτιστικού πλούτου, αλλά και σε ποικίλα αξιοθέατα φυσιολατρικού, γαστρονομικού ή αγροτοτουριστικού ενδιαφέροντος. Στοχεύοντας στην αξιοποίηση προγραμμάτων εκπαιδευτικής φιλοξενίας της Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού, ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι η Αρχαία Ολυμπία, φιλοξενώντας αντίστοιχες δράσεις τα τελευταία χρόνια, έχει δώσει δείγματα γραφής, αποσπώντας θετικές εντυπώσεις από τους συμμετέχοντες.     

Ο κ. Χρυσουλάκης, ο οποίος σημειωτέον, συνδέεται με μακροχρόνια φιλία με τον κ. Γεωργιόπουλο, εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για την πρόταση, τονίζοντας ότι υπάρχουν προγράμματα εκπαιδευτικού και ιστορικού ενδιαφέροντος που αφορούν Έλληνες του εξωτερικού και μπορούν να υλοποιηθούν στην Αρχαία Ολυμπία. Τόνισε ακόμη ότι η Γ.Γ. προσπαθεί τον τελευταίο καιρό να αναζωογονήσει τον Απόδημο Ελληνισμό, αναζητώντας τρόπους να συνδέει άμεσα τους ομογενείς μας με την πατρίδα, ιδίως με τα μνημεία και τις ιστορικές – πολιτιστικές καταβολές τους.

Ήταν μια συζήτηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, ενώ συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις για την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού και Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

ΦΩΤΟ: xrysouloakis_georgiopoulos

Οι κ.κ. Χρυσουλάκης και Γεωργιόπουλος κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Ο Δήμος Ζαχάρως θέτει το ζήτημα του επαναχαρακτηρισμού σχολείων πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως δυσπρόσιτων

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         Ζαχάρω    12/06/2020

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ                                                      ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.  3624/12-6-020       

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ     

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                       ΠΡΟΣ

Τηλ: 2625360306-                                         Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων           

Fax : 2625032277                                        Γενική Διεύθυνση Σπουδών  Πρωτοβάθμιας                                                                   & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   

                                                            Παπανδρέου 37.Τ.Κ 15180 Μαρούσι                                                                           Κοινοποίηση: Γραφείο Υφυπουργού κας Σοφίας                                                                            Ζαχαράκη    

Τ.Κ.  27054,  Ζαχάρω

E-mail: dimoszacharos@1343                      

             syzefxis.gov.gr

ΘΕΜΑ: «Επαναφορά χαρακτηρισμού Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ζαχάρως για το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο και Λύκειο της τοπικής κοινότητας Ν. Φιγαλείας ως δυσπρόσιτα».

Σας γνωρίζουμε ότι τα τελευταία δύο  χρόνια τα Σχολεία Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ζαχάρως και ειδικότερα το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο & Λύκειο Ν. Φιγαλείας  αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στη εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού  τους έργου λόγω της υποστελέχωσής τους. Αιτία αυτού αποτελεί το γεγονός ότι πριν δύο χρόνια ήρθη ο χαρακτηρισμός τους ως «Δυσπρόσιτα». Αποτέλεσμα είναι  να μην επιλέγονται τα συγκεκριμένα σχολεία λόγω του ότι εκλείπουν τα κίνητρα μοριοδότησης και του οικονομικού επιδόματος απομακρυσμένων περιοχών, τα οποία ισχύουν για τους εκπαιδευτικούς που ασκούν το έργο τους σε σχολεία  χαρακτηρισμένα ως δυσπρόσιτα.

Ο πρώην Δήμος Ν. Φιγαλείας, ο οποίος έχει μακραίωνη ιστορία, ενσωματώθηκε στο Δήμο Ζαχάρως,  με τον οποίο αποτελεί ενιαία κοινότητα. Πρόκειται για ένα  ορεινό δημοτικό διαμέρισμα, τα όρια του οποίου φτάνουν μέχρι τον Επικούρειο Απόλλωνα.  Στην τοπική κοινότητα Ν. Φιγαλείας  λειτουργούν εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο καθώς Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου φοιτούν μαθητές και από τα παρακείμενα, ακόμη πιο ορεινά, χωριά. Πρόκειται για παιδιά οικογενειών που ασχολούνται, κατά βάση, με την κτηνοτροφία και τη γεωργία και που επιθυμούν τα παιδιά τους να αποκτήσουν ισότιμα τη γνώση που δικαιούνται και που η πολιτεία οφείλει να τους διασφαλίσει. Η άρτια λειτουργία των σχολείων συμβάλλει στην παραγωγή νέων ανθρώπων, καταρτισμένων, που θα μπορέσουν να στηρίξουν τον τόπο τους. Αποτελεί δε μεγάλη ανάγκη για το δήμο μας, ο οποίος φθίνει διαρκώς πληθυσμιακά, η στήριξη εκ μέρους της πολιτείας για την άρτια λειτουργία βασικών αγαθών, όπως αυτό της εκπαίδευσης.

Για τους λόγους αυτούς θερμά παρακαλούμε να εξετάσετε το αίτημά μας για επαναφορά του χαρακτηρισμού των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της τοπικής κοινότητας Ν. Φιγαλείας (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο), καθώς πρόκειται για σχολικές μονάδες που ανήκουν στον ορεινό όγκο του Δήμου Ζαχάρως. Προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχει και η θετική εισήγηση του ΠΥΣΔΕ  Ν. Ηλείας.

Με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημα του δήμου μας και με την πεποίθηση ότι χρέος όλων μας είναι να διαφυλάξουμε και να παρέχουμε ισότιμες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από τον τόπο που διαβιούν, αναμένουμε τη θετική απάντησή σας.

 

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος

Πύργος - Σύλληψη με καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πύργου, σύμφωνα με την  οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης (14) μηνών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και κλοπή.

Συγχαρητήριο μήνυμα του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου στο Δήμαρχο της πόλης, για τον καθαρισμό της παραλίας Κατακόλου

 

                                                                                                                                   ΠΥΡΓΟΣ 17-6-2020

Δελτίο Τύπου

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΡΓΟΥ

Συγχαίρουμε τον Δήμαρχο Πύργου Κ.Τάκη Αντωνακόπουλο για την πρωτοβουλία να προβεί στον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου στην περιοχή του Κατακόλου. Τον προτρέπουμε και στηρίζουμε να συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για την καθαριότητα της ευρύτερης περιοχής της πόλης μας και των παραλιακών περιοχών μας έτσι ώστε να αποκτήσει ξανά την  χαμένη αίγλη του παρελθόντος.

 

                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                    ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ

 

 

 

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ Η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένη από τον τραπεζικό δανεισμό και τη ρευστότητα΄΄

Θετικό χαρακτήρισε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης  και Βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης , το θεσμό των μικροπιστώσεων αλλά επισήμανε με στοιχεία ότι η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένη από τον τραπεζικό δανεισμό και τη ρευστότητα.

Συγκεκριμένα ο κ.Κατρίνης επισήμανε ότι οι όροι των τραπεζών οδηγούν σε αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ ακόμα και στο Ταμείο Εγγυοδοσίας, που το 80% των κεφαλαίων είναι εγγυημένο από το ελληνικό δημόσιο, οι όροι είναι δυσμενείς και απαγορευτικοί.

Ειδικά για το Ταμείο Εγγυοδοσίας, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι υπάρχουν αιτήματα δανειοδότησης συνολικού ύψους 16,5 δις ευρώ ενώ οι διαθέσιμοι πόροι είναι 3,5 δις.

Στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ , όπως είπε ο κ.Κατρίνης , έχει εγκριθεί κάτι λιγότερο από το 10% των αιτήσεων δανειοδότησης  που υποβλήθηκαν.

‘’ Όλα αυτά δεν δικαιολογούνται,αν συνυπολογίσει κανείς ότι το τραπεζικό σύστημα έχει αντλήσει 28 δισεκατομμύρια από το Μάρτιο με αρνητικό επιτόκιο 1%, ενώ το 80% των κεφαλαίων του Ταμείου Εγγυοδοσίας, τελούν υπό την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου’’ τόνισε ο κ.Κατρίνης.

Παράλληλα χαρακτήρισε ανεπαρκή τη διάταξη για την φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων , τονίζοντας ότι δεν δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που δημιούργησε η ίδια η φορολογική διοίκηση επιβάλλοντας , αυθαίρετα, πρόσθετους φόρους και πρόστιμα.

Αναφερόμενος στην αναστολή της ένταξης των αγροτεμαχίων στον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ, ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι δεν πρέπει να μιλάμε για αναστολή αλλά για κατάργηση του μέτρου αφού τα αγροτεμάχια εκτός σχεδίου δεν πρέπει να συνυπολίζονται στον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.

 

 

 

 

 

Αυγερινοπούλου: Ομιλία στην συζήτηση για την πορεία του έργου Πάτρα – Πύργος: Να γίνει ο δρόμος!

Παρέμβαση πραγματοποίησε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., στη Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου ενημερώθηκαν τα Μέλη σχετικά με την πορεία του έργου στον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα – Πύργος» από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Παρατίθεται ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας:

«Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, σας ευχαριστούμε για άλλη μία φορά, για την έγκαιρη ενημέρωση που μας κάνετε σε σχέση με τον αυτοκινητόδρομο "Ολυμπία Οδός" και συγκεκριμένα γαι το τμήμα "Πάτρα-Πύργος". Συγχαρητήρια για την ταχύτητα της επαναδιαπραγμάτευσης του έργου και κυρίως για την εξασφάλιση της συνέχισης της χρηματοδότησης του έργου από ευρωπαϊκούς πόρους.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ένα είναι σίγουρο. Η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε το έργο αυτό και η Νέα Δημοκρατία θα το ολοκληρώσει. Αναμένουμε η κυβέρνηση, όπως αντιμετώπισε άρτια την πανδημία του κορονοϊού, με τον ίδιο τρόπο να ανταποκριθεί και σε αυτή, τελικά, την πρόκληση, όπως έχει εξελιχθεί το έργο, δίνοντας πρώτο λόγο στη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Διότι, κύριε Υπουργέ, εδώ κάθε μέρα, όποτε χρησιμοποιούμε το δρόμο, κινδυνεύουμε εμείς, τα παιδιά μας, οι συμπολίτες μας όλοι.

Θα σας πω μόνο ένα παράδειγμα, 18 Φλεβάρη πήγα και εγώ η ίδια, εκ μέρους του Ηλειακού λαού στις Βρυξέλλες και συναντήθηκα με τις Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τους ζήτησα μόνο ένα πράγμα, δεν μπήκα σε τεχνικές λεπτομέρειες: να επιταχύνουν την έκδοση της τελικής δικής τους αξιολόγησης και απόφασης, γιατί κάθε μέρα θρηνούμε θύματα. Σε δεκαπέντε μέρες μέσα, μόλις γύρισα από τις Βρυξέλλες, είχαμε πέντε ακόμα νεκρούς. Ο λόγος που δεν είχαμε  παραπάνω ήταν ο κορονοϊός, καθώς μειώθηκε η μετακίνηση. Είναι τόσο τραγική η κατάστασή μας. Η ολοκλήρωση άμεσα αυτού του αυτοκινητοδρόμου, είναι έργο ζωτικής, κυριολεκτικά, σημασίας για τους πολίτες της Ηλείας, τους πολίτες της Αχαΐας, τους πολίτες της Ζάκυνθου, της Κεφαλονιάς, τους επισκέπτες που έρχονται σε αρχαιολογικούς χώρους μας και όλους τους υπόλοιπους, που χρησιμοποιούν αυτό τον δρόμο. Κυρίως, για όσους δεν ξέρουν.

Έχει μεγάλη, επίσης,  σημασία και είναι δευτερεύον, αλλά αξίζει να το αναφέρουμε, ότι αυτός ο δρόμος είναι ιδιαίτερα σημαντικός, για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς επίσης και για τις εμπορευματικές μεταφορές, κυρίως των αγροτικών μας προϊόντων. Έτσι, λοιπόν, η εντολή που έχουμε εμείς από τον ηλειακό  λαό και δίνουμε σε εσάς, είναι το συντομότερο δυνατό και με τον αρτιότερο δυνατό τρόπο, να προχωρήσει η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου. Και, βέβαια, θέλουμε να φτάσει και στην Αρχαία Ολυμπία, εξ αυτού και Ολυμπία Οδός. Και θα θέλαμε και τη δική σας εποπτεία και αν χρειαστεί και τη χρηματοδότηση, όσον αφορά την ολοκλήρωση του Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα και βεβαίως, για την συντήρηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, το οποίο και εμείς θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε για τις διαδρομές τις τοπικές. Διότι, δεν θα είναι δυνατόν, είτε για πρακτικούς λόγους είτε για οικονομικούς, να χρησιμοποιούμε μόνο το νέο έργο. Για αυτό το λόγο, θα θέλαμε και την επιμέλειά σας, όσον αφορά στο ύψος των διοδίων, τουλάχιστον για τους κατοίκους της περιοχής και για τους συχνούς χρήστες αυτού του δρόμου.

Κλείνοντας, υπενθυμίζω ότι, εμείς ως πολίτες της Ηλείας, θέλουμε έτοιμο το δρόμο το συντομότερο δυνατό. Εσείς έχετε την εντολή μας  να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, όπως κρίνετε καλύτερα, αλλά πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Ευχαριστώ πολύ».

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.