392 New Articles

Πύργος - Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πύργος - Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το πρωί στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης δέκα μηνών για συκοφαντική δυσφήμιση και τεσσάρων μηνών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αυτοψία των Κτ.Υπ. Α.Ε. για την ανέγερση του ΛυκείουΛεχαινών. - Ενημέρωση του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γ. Λέντζα για την πρόοδο των εργασιών του Γενικού́ Λυκείου Λεχαινών και του Δημοτικού́ Σχολείου Ανδραβίδας

Την Τρίτη 7 Ιουλίου κλιμάκιοΑρχιτεκτόνων, και Μηχανικών, των Κτ. Υπ. Α.Ε. μετέβη στη πόλη των Λεχαινών για να πραγματοποιήσειαυτοψία στον περιβάλλονταχώροόπου θα ξεκινήσει η κατασκευή́ του Γενικού́ ΛυκείουΛεχαινών. Στον έλεγχο που διενέργησε η εποπτεύουσααρχή́ του έργου, μαζί́ με τον ανάδοχο του έργου, παρόντεςήταν ο ΔήμαρχοςΑνδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. και ο ΑντιδήμαρχοςΤεχνικώνΥπηρεσιών κ. Κεκάτος Δ.

Ο Δήμαρχος κ. Λέντζας Γ. στη συνέχεια μετέβη στην πόλη της Ανδραβίδας όπου μαζί́ με τον Πρόεδρο του Ν.Π. Πολιτισμού́ και Αθλητισμού́ κ. Βαρβαρέσο Γ. και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου «Ηρακλή́» κ. Χατζή Κ. ενημερώθηκαναπό́ τον εργολάβο για την εξέλιξη των εργασιώνσχετικά με το Δημοτικό ΣχολείοΑνδραβίδας. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τους εργολάβους την επίσπευση των εργασιών και την ταχείαολοκλήρωσή τους ώστε στην Ανδραβίδα η νέα σχολική χρόνια να βρει τους μαθητές στο νέο τους σχολείο ενώ στα Λεχαινά η ολοκλήρωση του έργου να επιτευχθεί το δυνατό συντομότερο. Είναι έργα πνοής που αφορούν όλους μας, και ιδίως τα παιδιά μας και συντελούν στη προαγωγή της κοινωνίας μας.

Αντωνακόπουλος: «Άμεση αξιοποίηση του Πράσινου Ταμείου»

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα – τη Πέμπτη 9 /07 -  συνάντηση εργασίας σχετική με τα έργα του Πράσινου Ταμείου στο Δήμο Πύργου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος και ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου Στάθης Σταθόπουλος.

  Ο  κ. Σταθόπουλος εξέφρασε το θαυμασμό του για τη μελέτη της Ανάπλασης της οδού 28ης Οκτωβρίου, η οποία αποτελεί μία από τις καλύτερες προτάσεις πανελλαδικά που κατατέθηκαν στο Ταμείο. Ο Δήμος Πύργου έχει εντάξει τέσσερα μεγάλα έργα στο Πράσινο Ταμείο.

 Το αθλητικό κέντρο Αγίας Βαρβάρας , την ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου, τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το Μανωλοπούλειο Νοσοκομείο και την ευρύτερη περιοχή καθώς και τα Σ.Β.Α.Κ.   

Ο Δήμαρχος Πύργου δήλωσε μεταξύ των άλλων, στο τέλος της εποικοδομητικής συνάντησης : «Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία  που μας δίνει το Πράσινο Ταμείο. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, κατάφεραν να υποβάλουν τεκμηριωμένες και ώριμες προτάσεις προκειμένου να τύχουμε της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο. Είναι έργα που θα αναβαθμίσουν το αστικό περιβάλλον και βελτιώνουν τη ποιότητα ζωής των πολιτών.»                

Συγκέντρωση Σωματείων στις 9-7-20, στον Πύργο, για τον νόμο για τις διαδηλώσεις

Μαχητική ήταν η χθεσινή συγκέντρωση των σωματείων στην Πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο όπου απαίτησαν να αποσυρθεί ο κατάπτυστος  νόμος και βροντοφώναξαν στους δρόμους του  Πύργου πως αυτός ο Νόμος θα μείνει στα χαρτιά και κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. Οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στο κατάπτυστο νόμο της κυβέρνησης που επιχειρεί  να πνίξει κάθε φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα προς όφελος της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Στην Συγκέντρωση απεύθυναν χαιρετισμό η Νατάσα Παναγιωτάρα πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, Αλέξης Τσαουσάκης πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών  Λεωφορείων Ηλείας, Θανάσης Βομπίρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, Τρύφων Αθανασόπουλος πρόεδρος ΕΛΜΕ Ηλείας  και την κεντρική ομιλία έγινε από τον Νίκο Λοχοβίτη Νίκο πρόεδρο του Σωματείου ΕΔΟΠ ΔΕΗ Πύργου.

Διονύσης Καλαματιανός για το νόμο για τις συναθροίσεις: Η ελευθερία πάντα βρίσκει τρόπο να αναπνεύσει!

Στην ομιλία του στη Βουλή για το νόμο που φέρνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των συναθροίσεων, ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός τόνισε:

«Το νομοσχέδιο που φέρνετε προς ψήφιση βάζει στην μέγγενη το ιστορικότερο, ατομικό, συνταγματικό δικαίωμα, που ασκείται συλλογικά. Το δικαίωμα της συνάθροισης. Ένα συνταγματικό δικαίωμα που θέλετε να περιορίσετε υπέρμετρα.

Λέτε ότι δήθεν θέλετε να σταματήσετε την ταλαιπωρία των πολιτών από μικρές ομάδες διαδηλωτών. Επαναλαμβάνετε το επιχείρημα αυτό ενώ ήδη με το ΠΔ 120/2013 το ζήτημα αυτό ρυθμίζεται. Όταν η συγκέντρωση είναι μικρή η αστυνομία μπορεί να μεταφέρει τους διαδηλωτές στο πεζοδρόμιο και δεν παρακωλύεται η συγκοινωνία. Το γνωρίζετε αυτό. Ήδη εφαρμόζεται. Προσπαθείτε, όμως, να δικαιολογήσετε τον περιορισμό του συνταγματικού δικαιώματος προκαλώντας κοινωνικό αυτοματισμό.

Λέτε ότι πρέπει να προστατευθούν οι επαγγελματίες του κέντρου της Αθήνας. Όμως, τα μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα δεν τα κλείνουν οι πορείες, αλλά, η δικιά σας οικονομική πολιτική, που φέρνει ύφεση, φτώχεια και λουκέτα.

Το νομοσχέδιο σας, παρά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κάνατε, εξακολουθεί να είναι ένα απολίθωμα του πιο σκοτεινού παρελθόντος της πρόσφατης ιστορίας του τόπου. Προβήκατε σε ελάχιστες αλλαγές προκειμένου να εξασφαλίσετε την ψήφο του ΚΙΝΑΛ, ώστε να αποκτήσετε δήθεν προοδευτική νομιμοποίηση για το έκτρωμα που νομοθετείτε.

Ξεχνάτε, όμως, ότι η νομιμοποίηση εδράζεται στην ίδια την κοινωνία. Κανένας νόμος, καμία αστυνομική διάταξη δεν μπορεί να εμποδίσει τις μεγάλες κοινωνικές κινητοποιήσεις.

Η αντισυνταγματικότητα των διατάξεων είναι προφανής και επισημαίνεται από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, την ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων, από φορείς και επιστήμονες.

Το άρθρο 3 του νομοσχεδίου σας επιβάλλει την υποχρέωση προηγούμενης γνωστοποίησης της συνάθροισης, ως προϋπόθεση πραγματοποίησής της. Η θέση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής είναι συντριπτική για το νομοθέτημά σας:

"..μόνη η μη γνωστοποίηση συνάθροισης δεν μπορεί ν΄ αποτελεί νόμιμο έρεισμα για τη διάλυσή της."

Περαιτέρω, τα άρθρα 7, 8 και 9 προβλέπουν περιορισμούς, δηλαδή αστυνομικές διατάξεις, με τις οποίες επιβάλλονται υποχρεώσεις στον τρόπο διεξαγωγής της συνάθροισης. Προβλέπονται κριτήρια, τα οποία όμως συνάπτονται με απλή πιθανολόγηση εκ μέρους των αρχών.

Έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το άρθρο 11 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο δημόσια συνάθροιση μπορεί να απαγορευτεί μόνο όταν επίκειται σοβαρός λόγος για την δημόσια ασφάλεια ή όταν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής.

Έτσι, με το νομοσχέδιο θεσπίζονται αντισυνταγματικά δύο νέοι λόγοι διάλυσης εν εξελίξει συνάθροισης: η παράλειψη γνωστοποίησης και η μη συμμόρφωση σε αστυνομικούς περιορισμούς.

Είναι προφανές ότι προσπαθείτε να ποδηγετήσετε το συνδικαλιστικό κίνημα και να φιμώσετε τις φωνές διαμαρτυρόμενων κοινωνικών ομάδων. Θέλετε να επιβάλλετε το δόγμα "νόμος και τάξη", προκειμένου να εγκαθιδρύσετε μια νέα καθεστηκυία τάξη.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η απραξία της Κυβέρνησης σας και η επιλεκτική χρηματοδότηση των λίγων και εκλεκτών, θα εκτοξεύσει την ύφεση, την ανεργία, τη φτώχεια. Η όξυνση των προβλημάτων στην οικονομία και την αγορά, η αύξηση της ανεργίας και η δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος των πολιτών θα προκαλέσουν κοινωνικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις.

Αυτές θέλετε να προλάβετε, να αποτρέψετε και να καταστείλετε. Ξέρετε ότι έρχεται ένα δύσκολο φθινόπωρο για την κοινωνική πλειοψηφία και σπεύδετε να λάβετε μέτρα περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών.

Οι συνθήκες που δημιουργείτε θα πυροδοτήσουν ένα κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας. Και τότε τι θα γίνει; Πιστεύετε πράγματι ότι με τέτοιους αντισυνταγματικούς νόμους θα καταστείλετε τη λαϊκή αντίδραση; Καταφανέστατα όχι! Στο τέλος η ελευθερία βρίσκει τρόπο να αναπνεύσει. Έτσι γίνεται πάντα!

Αυτό το αναχρονιστικό νομοθέτημα παραπέμπει σε απαγορεύσεις και καταστολή. Είχατε ευκαιρία να εκκινήσετε ένα σοβαρό και ειλικρινή διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για το θέμα αυτό. Δεν θα το κάνετε, όμως. Και δεν το κάνετε γιατί φλερτάρετε με το ακροδεξιό ακροατήριο. Αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και από όσους κινούνται στη λογική "τι Πλαστήρας-τι Παπάγος".

Οι στιγμές απαιτούν συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων για να απαντήσουμε στον αναχρονισμό, στο συντηρητισμό, στην καταστολή. Για να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά, τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα. Για να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς μισθούς και συνολική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.»

Πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Εργασίας για την κατάρτιση φακέλου για ΤΕΦΑΑ στον ΠΥΡΓΟ

Ο Επιστημονικός Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής ν. Ηλείας μετά την από καιρού πρώτη συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου κ. Αντωνακόπουλο Παναγιώτη, διαπίστωσε ταύτιση των απόψεων σχετικά με τους σχεδιασμούς του στον χώρο του αθλητισμού. Έτσι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του και ενώνει τις δυνάμεις του για την μεγάλη προσπάθεια που ξεκινά ο Δήμος μας για την ίδρυση στον Πύργο ΣΕΦΑΑ. Θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτό που αποτελεί όνειρο δεκαετιών για ολόκληρη την Ηλεία.

 

Στην συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς του Δήμου ο Γ.Γ του Δήμου Γιάννης Βαρελάς ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού Γιάννης Αργυρόπουλος και ο υπάλληλος Κώστας Σκαρτσιάρης. Από τον σύλλογο πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν.Ηλείας συμμετείχαν ο Πρόεδρος Ιωάννης Αλτάνης ,ο ειδ.Γραμματέας Βασίλειος Στυλιανός καθώς και το μέλος Βάσω Τσαντίλη.

 Κατά την πρώτη συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής του Δήμου για την διεκδίκηση της σχολής επαναβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα μεταξύ των εμπλεκομένων μερών

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ορίστηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές πάνω στις οποίες θα γίνει η σύνταξη μιας ολοκληρωμένης πρότασης -μελέτης Βιωσιμότας -αθλητικών εγκαταστάσεων και στέγασης του τμήματος ΤΕΦΑΑ στον Δήμο Πύργο.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος « Εν όψη της επικείμενης αξιολόγησης  από  την Εθνική Αρχή Ανωτάτης Εκπαίδευσης για νέα πανεπιστημιακά τμήματα οφείλουμε να έχουμε ένα πλήρη φάκελο μια  ολοκληρωμένη πρόταση -μελέτη για το τμήμα ΤΕΦΑΑ στον Δήμο Πύργο. Για πρώτη φορά θα υπάρξει η κατάρτιση φακέλου που θα περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν στις κτηριακές – αθλητικές εγκαταστάσεις της Σχολής και στον έλεγχο της αρτιότητας τους. Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν.Ηλείας αποδέχθηκε την πρότασή μου να συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας και Θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτό που αποτελεί όνειρο δεκαετιών για ολόκληρη την Ηλεία.

 Αυτή η ομάδα θα ενδυναμωθεί με Πύργιους καθηγητές πανεπιστημίου και προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας που η συμβολή τους για την επίτευξη του στόχου κρίνεται επιβεβλημένη.

 Ο Δήμος Πύργου δεν παραιτείται και θα συνεχίσει την διεκδίκηση για την ίδρυση τμήματος ΤΕΦΑΑ στον Πύργο.» 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.