319 New Articles

Πύργος - Σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα ληστείας

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι μετέβη σε χώρο στάθμευσης υπεραγοράς τροφίμων και επιχείρησε να αφαιρέσει από ηλικιωμένο ημεδαπό άνδρα, με την  άσκηση σωματικής βίας, τσάντες με προϊόντα, που ο παθόντας είχε αγοράσει νωρίτερα από το κατάστημα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός από πολίτες και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, έπειτα από πεζή καταδίωξη.

Ανθρωποφοβία από την αντιπολίτευση στο Δήμο Πύργου; - Άρνηση συζήτησης, σχετικά με τη Μονάδα Φιλοξενίας Μονογονεϊκών Οικογενειών

 Είναι γνωστή η άποψη της δημοτικής αρχής σχετικά με την στέγαση προσφύγων και μεταναστών.  Ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος έκανε δηλώσεις σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου (16/06) και τη θέση που πήραν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο Δήμαρχος Πύργου ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του : " Δώσαμε μάχη και προσωπικά είμαστε παρόντες στους αγώνες για να αποτρέψουμε τη δομή HOT SPOT  στο Επιτάλιο.  Για κάποιους που δεν θυμούνται, να τους πούμε, ότι εγώ ίδιος ήμουνα  μπροστά στον αποκλεισμό του δρόμου, έδωσα αγώνες στα Υπουργεία και  μάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ αυτοί απείχαν.  Δεν υπάρχει σωσίας δικός μου.  Εγώ ο ίδιος ήμουνα εκεί και τότε είχα πει ότι ΔΕΝ είμαστε ρατσιστές. Δεχόμαστε τις  δομές Φιλοξενίας  - όπως αυτή της Μητροπόλεως Ηλείας – και συμφωνούμε με τη συγκεκριμένη δομή που αφορά,   πενήντα μητέρες και πενήντα παιδιά,  δηλαδή μονογονεϊκές οικογένειες. Έχουμε τον ανθρωπισμό μέσα μας. Έχουμε έμφυτη την φιλοξενία.  Αν κάποιοι είναι κρυφοί ρατσιστές και αποκαλύπτονται τώρα, είναι ντροπή τους.   Είναι γνωστή η θέση μας την οποία έχω καταθέσει σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και με την οποία δεν είχαν διαφωνήσει πολλοί απ’ αυτούς.  

   Για να ξεκινήσει μια πιο συγκεκριμένη κουβέντα επί της αρχής, πρέπει και το Δημοτικό Συμβούλιο  να τοποθετηθεί, για  μία δομή  στο παλιό νοσοκομείο, όπου κάποιοι το άφησαν από το 2004, να καταρρεύσει και να γκρεμιστεί.  Παρότι  διοικούσαν την πόλη, το άφησαν να καταρρεύσει. Το έκαναν ένα σκουπιδότοπο – εγκατέστησαν εκεί τα αυτοκίνητα της καθαριότητας και τώρα οι ίδιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και μας μιλούν για πανεπιστήμια και σχολεία, σε ένα   ακατάλληλο χώρο για εκπαίδευση.  

  Πρότεινα λοιπόν τα το εξής:  Άμεσα να γίνει μια διερευνητική επαφή ύστερα από         σχετική πρόταση του Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την σύνταξη σχετικού  μνημόνιού συνεργασίας – διάρκειας τριών ετών - που θα κάναμε εάν το ήθελαν οι κύριοι αυτοί που ξαφνικά άρχισαν να ανησυχούν, για το κτίριο και την για την κοινωνία του Πύργου.

   Ο Δήμος σε περίπτωση μιας τέτοιας συνεργασίας θα είχε όφελος πεντακόσιες  χιλιάδες ευρώ για τις κτιριακές υποδομές καθώς και δεκάδες θέσεις εργασίας (διαφόρων ειδικοτήτων) ενώ ταυτοχρονα η τροφοδοσία και οι πρώτες ύλες, θα προμηθεύονται από τη τοπική αγορά.  Τέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο, θα συμμετέχουν, ο Δήμος Πύργου , το ΕΒΕ Ηλείας και άλλοι φορείς της πόλης.»

https://youtu.be/V0ciEcSygnk

 
   


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΔΥΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ

                        Πύργος,   17-6-2020

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

 

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

 & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

         Αριθ. Πρωτ. 147249/12879

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΠΡΟΣ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕ ΗΛΕΙΑΣ

(για δημοσίευση στα τοπικά ΜΜΕ χωρίς χρέωση)

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ταχ. Δ/νση: ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ, Τ.Κ. 27 131, ΠΥΡΓΟΣ

Πληροφορίες: Αντωνοπούλου Χριστίνα

Τηλέφωνο: 26213- 60113                  

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΘΕΜΑ : Ενημέρωση για παράταση προθεσμίας στις αδειοδοτήσεις των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων του  Ν. 4056/2012.

 

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Ηλείας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους, ότι δόθηκε παράταση έως τις 31-12-2020 στην προθεσμία έκδοσης άδειας εγκατάστασης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων όλων των κατηγοριών, όπως προβλέπεται στο Ν. 4056/2012 (παρ.1  & 4 του άρθρου 14).

Η παράταση μέχρι τις 31-12-2020 αφορά επίσης την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για έκδοση αδειών διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων εντός ή πλησίον κατοικημένων περιοχών, όπως προβλέπεται στο άρθρο 17α του Ν.4056/2012 και στην ΚΥΑ 940/81279/2017.

Ενημερώνουμε τους μελετητές ότι η ανωτέρω παράταση δημοσιεύθηκε  στο Ν. 4691/2020 (ΦΕΚ 108Α΄) Άρθρο 8 «Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις»

 

            Η υπηρεσία μας είναι στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.

 

 

                                                                                                       Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ

                                                                                    Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

 

 

                                                                                                ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

                                                                                                            Κτηνίατρος

Συνάντηση του Διοικητή του ΟΑΕΔ με μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, επισκέφτηκε σήμερα Τέταρτη 17 Ιουνίου 2020, το Επιμελητήριο Ηλείας, όπου συζήτησε με μέλη του Δ.Σ. και επιχειρηματικούς φορείς της Ηλείας.

Ο κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης ενημερώθηκε σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στις επιχειρήσεις της Ηλείας και τις δυνατότητες του ΟΑΕΔ να συμβάλει στην επίλυση τους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος ο Ά Αντιπρόεδρος κ. Λεβέντης Κωνσταντίνος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Λάμπρος Κωνσταντίνος αφού καλωσόρισαν τον Διοικητή στο Επιμελητήριο διατύπωσαν συγκεκριμένες προτάσεις για:

  • Στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων Κατάκολου – Αρχαίας Ολυμπίας.
  • Κίνητρα απασχόλησης Ελλήνων εργατών γης την στιγμή που απασχολούνται 8 – 10.000 αλλοδαποί.
  • Ειδική μέριμνα για άτομα που κατέχουν υψηλή εξειδίκευση.
  • Κίνητρα για καινοτομία.
  • Επισήμανση του θέματος της έλλειψης εξειδικευμένου  προσωπικού.
  • Ενημέρωση για το νέο 7μηνο πρόγραμμα επαγγελματικής εμπειρίας που αρχίζει σήμερα .
  • Επισήμανση για ανάγκη ανάπτυξης δεξιοτήτων με κατεύθυνση τις νεοφυείς επιχειρήσεις και την καινοτομία.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η άμεση και διαρκής επαφή του Επιμελητηρίου και των τοπικών φορέων με τον ΟΑΕΔ και τις υπηρεσίες στον νομό και στην Περιφέρεια, με σκοπό τη στοχευμένη κάλυψη των αναγκών της τοπικής αγοράς εργασίας.

Από πλευρά Διοίκησης ΟΑΕΔ παρευρέθησαν η Περιφερειακή Δ/ντρια κα. Καλαπόδη και η γραμματέας του Διοικητή ΟΑΕΔ κα. Λευίτη Αντιγόνη.

Επίσης παρευρέθησαν ο Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Τσαούσης Βασίλης, ο Οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Χριστόπουλος Χρήστος, το Μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Μπουλούτας Διονύσιος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας , κ. Νικόλαος Καρυώτης ο Προεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πύργου και Μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου κ. Ξανθούλης Ηλίας, ο Προεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων και Μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου κ. Αναστάσιος Καρνάρος ,ο Προεδρος του Σωματείου Κομμωτών Ν. Ηλείας κ. Διονυσόπουλος Ιωάννης και ο Αντιπρόεδρος Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας κ. Μαμούσης Ιωάννης.

 

 

Το Επιμελητήριο Ηλείας για την αποχή φοροτεχνικών – λογιστών από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Τους τελευταίους μήνες έχουν εκδοθεί αναρίθμητες ΠΝΠ, υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι ώστε να αποκτήσουν ισχύ και να καθοριστούν οι διαδικασίες και η εφαρμογή σειράς κρίσιμων και άμεσης προτεραιότητας ζητημάτων σχετικών με τον περιορισμό των δυσμενών επιπτώσεων που επέφερε η υγειονομική κρίση στην οικονομία και κοινωνία.

Το βάρος της διεκπεραίωσης των διαδικασιών, που εκ των πραγμάτων έπρεπε να πραγματοποιηθούν με ψηφιακό τρόπο στα σχετικά πληροφοριακά συστήματα (πχ ΕΡΓΑΝΗ, TAXIS, MYBUSINESSSUPORT) όπως π.χ. των αδειών ειδικού σκοπού, των αναστολών συμβάσεων εργασίας, των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού, των αιτήσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή, έπεσε στους «ώμους» των λογιστών – φοροτεχνικών, δεδομένου ότι 8 στις 10 επιχειρήσεις για την διεκπεραίωση των διοικητικών διαδικασιών τους με το δημόσιο  χρησιμοποιούν εξωτερικό συνεργάτη (λογιστή).

Ο κλάδος συνεπώς των φοροτεχνικών – λογιστών κλήθηκε από την μια μεριά να παρακολουθήσει, κατανοήσει και ερμηνεύσει ένα πρωτοφανές πλήθος νομοθετικών κειμένων - που ακόμα και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τον οποιονδήποτε να τα παρακολουθήσει στο σύνολο τους - και από την άλλη μεριά να τα εφαρμόσει για λογαριασμό των πελατών τους, δηλαδή των δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων.

Η κρίσιμη αυτή υπηρεσία που προσφέρθηκε άοκνα και δοκίμασε τα σωματικά και ψυχολογικά όρια των επαγγελματιών του κλάδου έχει πλέον εξελιχθεί σε «σισύφειο μαρτύριο» λόγω των ασαφειών, των περιττών διαδικασιών, των ελλείψεων και της ανελαστικότητας που ήδη έχουν επισημανθεί στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και συνεχίζουν να αναπαράγονται με αμείωτη ένταση και ρυθμό.

Με βάση τα παραπάνω το Επιμελητήριο Ηλείας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην αποχή από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Ελλάδας (ΠΟΦΕΕ), και στηρίζει η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Ηλείας (ΕΛΦΕΕΗ) για την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις επισημάνσεις – παρατηρήσεις των Λογιστών για μια σειρά αναγκαίων και εύλογων ζητημάτων που απαιτούν την προσοχή της και την ανάλογη μέριμνα προκειμένου να λειτουργήσει όσο πιο εύρυθμα γίνεται η οικονομία.

Στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης - Έγκαιρη ανίχνευση των δασικών πυρκαγιών με τη χρήση drone και θερμικής κάμερας

Σήμερα, Τετάρτη 17  Ιουνίου, στο πρώην Δημαρχιακό Μέγαρο Ανδραβίδας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου Συστήματος Εποπτείας Δασικών Περιοχών για την έγκαιρη ανίχνευση της έναρξης δασικών πυρκαγιών, με τη χρήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone), το οποίο είναι εξοπλισμένο με θερμικές -οπτικές κάμερες, και μοντέλα αξιολόγησης κινδύνου πυρκαγιάς, στην περιοχή των Βαλκανίων, και της Μεσογείου.

Το σύστημα “THEASIS”, όπως ονομάζεται, είναι ένα ευέλικτο και κλιμακούμενο σύστημα με δυνατότητες αυτόνομης επίβλεψης και έγκαιρης ανίχνευσης της έναρξης δασικών πυρκαγιών, το οποίο θα εφαρμοστεί σε τρεις (3) δασικές περιοχές, χωρών των Βαλκανίων και της Μεσογείου (Δάσος Στροφυλιάς, Δάσος Τροόδου στη Κύπρο, Εθνικό Πάρκο Ρουσενσκι Λομ στη Βουλγαρία).

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίου κ. Παπαθεοδώρου Ν., ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Μάνδαλος Π., και ο Επικεφαλής Καθηγητής της Ερευνητικής Ομάδας κ. Ασπράγκαθος Ν.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε την ερευνητική ομάδα από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Βουλγαρία και ιδιαίτερα την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών για την εξαιρετική εργασία τους, αλλά και τους παρευρισκομένους που τίμησαν με τη παρουσία τους την Ημερίδα, δήλωσε, ότι η πρόληψη, η εξάλειψη ή η μείωση στο ελάχιστο δυνατό βαθμό, των πυρκαγιών και η άμεση αντιμετώπιση τους, μπορεί να προστατέψει το «στολίδι» του Δήμου μας αλλά και της Δυτικής Ελλάδας, που είναι το Δάσος της Στροφυλιάς. Τέτοιου είδους ερευνητικά προγράμματα που στόχο έχουν την προστασία της Ανθρώπινης Ζωής, και του Δασικού πλούτου, πρέπει να εκτελούνται άμεσα, χωρίς γραφειοκρατικές κωλυσιεργίες. Η Συνέργεια μεταξύ της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίου και των Δήμων, μπορεί να επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα στη προστασία των οικοσυστημάτων και να συμβάλει στη διαφύλαξη του Περιβάλλοντος. 

Η αυλαία της παρουσίασης του συστήματος “THEASIS” έγινε με επίδειξη πτήσης drone και χρήση θερμικής κάμερας, στην πλατεία της Ανδραβίδας.

Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγελάκος Π., ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού κ. Σίνος Ν., ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ανυφαντής Π., ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Μάνδαλος Π., η Διοικητής της Αστυνομικής Υπηρεσίας Λεχαινών κ. Στάικου Μ., ο Προϊστάμενος  της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Μπαλκάμος Κ., ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Κορδονούρης Γ., ο Προϊστάμενος Προγραμματισμού κ Αθανασόπουλος Β., εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας και Λεχαινών, του Δασαρχείου, και του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς.

 

 

Συνάντηση Γεωργιόπουλου με Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού - Η Αρχαία Ολυμπία σε προγράμματα επισκέψεων ομογενών

Την πρόταση για επιλογή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ως ιδανικού προορισμού διακοπών ή άλλου είδους επισκέψεων από ομογενείς, μέσω ειδικών προγραμμάτων, υπέβαλε προς τον Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών στην Αθήνα, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, ο κ. Γεωργιόπουλος προέταξε στον κ. Χρυσουλάκη τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που δεν περιορίζονται μόνο στη μοναδικότητα του αρχαιολογικού και πολιτιστικού πλούτου, αλλά και σε ποικίλα αξιοθέατα φυσιολατρικού, γαστρονομικού ή αγροτοτουριστικού ενδιαφέροντος. Στοχεύοντας στην αξιοποίηση προγραμμάτων εκπαιδευτικής φιλοξενίας της Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού, ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι η Αρχαία Ολυμπία, φιλοξενώντας αντίστοιχες δράσεις τα τελευταία χρόνια, έχει δώσει δείγματα γραφής, αποσπώντας θετικές εντυπώσεις από τους συμμετέχοντες.     

Ο κ. Χρυσουλάκης, ο οποίος σημειωτέον, συνδέεται με μακροχρόνια φιλία με τον κ. Γεωργιόπουλο, εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για την πρόταση, τονίζοντας ότι υπάρχουν προγράμματα εκπαιδευτικού και ιστορικού ενδιαφέροντος που αφορούν Έλληνες του εξωτερικού και μπορούν να υλοποιηθούν στην Αρχαία Ολυμπία. Τόνισε ακόμη ότι η Γ.Γ. προσπαθεί τον τελευταίο καιρό να αναζωογονήσει τον Απόδημο Ελληνισμό, αναζητώντας τρόπους να συνδέει άμεσα τους ομογενείς μας με την πατρίδα, ιδίως με τα μνημεία και τις ιστορικές – πολιτιστικές καταβολές τους.

Ήταν μια συζήτηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, ενώ συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις για την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού και Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

ΦΩΤΟ: xrysouloakis_georgiopoulos

Οι κ.κ. Χρυσουλάκης και Γεωργιόπουλος κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.