319 New Articles

Συγχαρητήριο μήνυμα του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου στο Δήμαρχο της πόλης, για τον καθαρισμό της παραλίας Κατακόλου

 

                                                                                                                                   ΠΥΡΓΟΣ 17-6-2020

Δελτίο Τύπου

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΡΓΟΥ

Συγχαίρουμε τον Δήμαρχο Πύργου Κ.Τάκη Αντωνακόπουλο για την πρωτοβουλία να προβεί στον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου στην περιοχή του Κατακόλου. Τον προτρέπουμε και στηρίζουμε να συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για την καθαριότητα της ευρύτερης περιοχής της πόλης μας και των παραλιακών περιοχών μας έτσι ώστε να αποκτήσει ξανά την  χαμένη αίγλη του παρελθόντος.

 

                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                    ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ

 

 

 

 

Ο Δήμος Ζαχάρως θέτει το ζήτημα του επαναχαρακτηρισμού σχολείων πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως δυσπρόσιτων

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         Ζαχάρω    12/06/2020

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ                                                      ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.  3624/12-6-020       

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ     

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                       ΠΡΟΣ

Τηλ: 2625360306-                                         Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων           

Fax : 2625032277                                        Γενική Διεύθυνση Σπουδών  Πρωτοβάθμιας                                                                   & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   

                                                            Παπανδρέου 37.Τ.Κ 15180 Μαρούσι                                                                           Κοινοποίηση: Γραφείο Υφυπουργού κας Σοφίας                                                                            Ζαχαράκη    

Τ.Κ.  27054,  Ζαχάρω

E-mail: dimoszacharos@1343                      

             syzefxis.gov.gr

ΘΕΜΑ: «Επαναφορά χαρακτηρισμού Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ζαχάρως για το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο και Λύκειο της τοπικής κοινότητας Ν. Φιγαλείας ως δυσπρόσιτα».

Σας γνωρίζουμε ότι τα τελευταία δύο  χρόνια τα Σχολεία Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ζαχάρως και ειδικότερα το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο & Λύκειο Ν. Φιγαλείας  αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στη εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού  τους έργου λόγω της υποστελέχωσής τους. Αιτία αυτού αποτελεί το γεγονός ότι πριν δύο χρόνια ήρθη ο χαρακτηρισμός τους ως «Δυσπρόσιτα». Αποτέλεσμα είναι  να μην επιλέγονται τα συγκεκριμένα σχολεία λόγω του ότι εκλείπουν τα κίνητρα μοριοδότησης και του οικονομικού επιδόματος απομακρυσμένων περιοχών, τα οποία ισχύουν για τους εκπαιδευτικούς που ασκούν το έργο τους σε σχολεία  χαρακτηρισμένα ως δυσπρόσιτα.

Ο πρώην Δήμος Ν. Φιγαλείας, ο οποίος έχει μακραίωνη ιστορία, ενσωματώθηκε στο Δήμο Ζαχάρως,  με τον οποίο αποτελεί ενιαία κοινότητα. Πρόκειται για ένα  ορεινό δημοτικό διαμέρισμα, τα όρια του οποίου φτάνουν μέχρι τον Επικούρειο Απόλλωνα.  Στην τοπική κοινότητα Ν. Φιγαλείας  λειτουργούν εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο καθώς Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου φοιτούν μαθητές και από τα παρακείμενα, ακόμη πιο ορεινά, χωριά. Πρόκειται για παιδιά οικογενειών που ασχολούνται, κατά βάση, με την κτηνοτροφία και τη γεωργία και που επιθυμούν τα παιδιά τους να αποκτήσουν ισότιμα τη γνώση που δικαιούνται και που η πολιτεία οφείλει να τους διασφαλίσει. Η άρτια λειτουργία των σχολείων συμβάλλει στην παραγωγή νέων ανθρώπων, καταρτισμένων, που θα μπορέσουν να στηρίξουν τον τόπο τους. Αποτελεί δε μεγάλη ανάγκη για το δήμο μας, ο οποίος φθίνει διαρκώς πληθυσμιακά, η στήριξη εκ μέρους της πολιτείας για την άρτια λειτουργία βασικών αγαθών, όπως αυτό της εκπαίδευσης.

Για τους λόγους αυτούς θερμά παρακαλούμε να εξετάσετε το αίτημά μας για επαναφορά του χαρακτηρισμού των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της τοπικής κοινότητας Ν. Φιγαλείας (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο), καθώς πρόκειται για σχολικές μονάδες που ανήκουν στον ορεινό όγκο του Δήμου Ζαχάρως. Προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχει και η θετική εισήγηση του ΠΥΣΔΕ  Ν. Ηλείας.

Με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημα του δήμου μας και με την πεποίθηση ότι χρέος όλων μας είναι να διαφυλάξουμε και να παρέχουμε ισότιμες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από τον τόπο που διαβιούν, αναμένουμε τη θετική απάντησή σας.

 

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος

Πύργος - Σύλληψη με καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πύργου, σύμφωνα με την  οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης (14) μηνών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και κλοπή.

Διονύσης Καλαματιανός κατά Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών: Βάλατε σε περιπέτειες το «Πάτρα-Πύργος»

Έντονη αντιπαράθεση είχε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σχετικά με την πορεία του έργου στον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα-Πύργος».

Κατά την ομιλία του, ο κ. Καλαματιανός τόνισε εμφατικά ότι ο υπουργός, με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης, έθεσε σε μεγάλο κίνδυνο το έργο της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου. Ο βουλευτής έθεσε κρίσιμα ερωτήματα για τα οποία δεν έλαβε απαντήσεις, ενώ ζήτησε επανειλημμένως από τον υπουργό να προσκομίσει όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την αλήθεια για την πορεία του έργου από το έτος 2013, όταν απεντάχθηκε με ευθύνη της τότε συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ και κατόπιν απαίτησης των εργολάβων το τμήμα ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ από την παραχώρηση «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ», έως και σήμερα.

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Καλαματιανού στη Βουλή:

«Κύριε Υπουργέ,

Όταν ανακοινώσατε την πρόθεσή σας να ακυρώσετε τις εκτελούμενες εργολαβίες του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα - Πύργος», εκφράσαμε την πλήρη διαφωνία και την έντονη ανησυχία μας. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε τεράστιες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου, με τραγικές συνέπειες για τους πολίτες της Ηλείας και το νομό.

Υποσχεθήκατε ότι θα είχατε, έγκαιρα, εντός εξαμήνου από το Νοέμβριο του 2019, απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση της πρότασής σας να αναθέσετε το έργο ΞΑΝΑ στην παραχώρηση «Ολυμπία Οδός», από την οποία το απεντάξατε το 2013, με απαίτηση των εργολάβων. Τότε, με διπλάσιο ποσό δεν ήθελαν να το κάνουν, τώρα με το μισό ποσό μπορούν; Κάτι συνέβη τότε ή κάτι συμβαίνει τώρα.

Φτάσαμε στον Ιούνιο και δεν έχετε απάντηση. Μας λέτε ότι βρίσκεστε σε διαβουλεύσεις για το θέμα αυτό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έχετε συντάξει και έχετε αποστείλει τις απαιτούμενες νέες μελέτες με τα τεχνικά και οικονομικά στοιχεία του έργου στις τρείς διαφορετικές διευθύνσεις της Ε.Ε.; Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες. Επομένως οι επιλογές σας αυτές είναι καταδικασμένες σε τεράστιες καθυστερήσεις.

Έχουμε ζητήσει με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων να μας προσκομίσετε τα έγγραφα γιατί δεν αρκούν τα λόγια πλέον.

Μας λέτε ότι δήθεν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε διαφωνίες για την τμηματική δημοπράτηση του έργου με 8 εργολαβίες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας εξηγείτε, όμως, πώς η ίδια η Ε.Ε. ενέκρινε και χρηματοδότησε το έργο αν πράγματι είχε αντίθετη άποψη; Είναι δυνατόν να διαφωνεί η Ε.Ε. για τον τρόπο εκτέλεσης ενός έργου και παρά τη διαφωνία της, να το εγκρίνει και να το χρηματοδοτεί;

Εκφράσατε αυθαίρετα την άποψη ότι το έργο δε θα ήταν έτοιμο το 2023. Με τον αναπόδεικτο και έωλο αυτόν τρόπο προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τη διάλυση των εκτελούμενων συμβάσεων.

Προσπαθείτε να δικαιολογήσετε την απ’ ευθείας ανάθεση του έργου στην παραχώρηση «Ολυμπία Οδός». Αν πραγματικά πιστεύατε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να ακολουθήσετε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου της αξιοπιστίας των εταιριών που είχαν αναλάβει να υλοποιήσουν το έργο. Γνωρίζετε ότι υπεύθυνες για τη μη έγκαιρη κατασκευή και παράδοση του έργου είναι οι ανάδοχες εταιρίες.

Κύριε Υπουργέ μετά απ’ όλα αυτά, πραγματικά αναμένουμε με ενδιαφέρον να μας ενημερώσετε πώς περιμένετε να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, όταν ακυρώσατε τις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί σε ένα κατασκευαζόμενο έργο για να προβείτε σε απευθείας ανάθεση. Βέβαια, οι απευθείας αναθέσεις για την κυβέρνησή σας έχουν καταντήσει κάτι καθημερινό και συνηθισμένο. Αυτό, όμως, δεν ισχύει για την Ε.Ε.

Ακυρώσατε ένα έργο που κατασκευαζόταν και εσκεμμένα αποκρύπτετε ότι:

  • Το έργο, όπως το είχατε σχεδιάσει το 2014 είχε ελλιπείς μελέτες και δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος με διαχωριστική νησίδα, καθώς δε θα έπαιρνε ποτέ την έγκριση μεγάλου έργου από την Ε.Ε. Ποιο 2019 μας λέτε ότι θα ήταν έτοιμο το έργο;
  • Στην περίπτωση ενός διαγωνισμού, το ποσοστό έκπτωσης θα ήταν πολύ μικρότερο από αυτό που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, το έργο δεν θα μπορούσε να πάρει έγκριση με τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, λόγω κόστους. Ποια χρηματοδότηση μας λέτε ότι είχατε εξασφαλίσει;
  • Η κυβέρνησή μας βρισκόταν δύο χρόνια σε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πέτυχε ποσοστά εκπτώσεων 50%, προκειμένου να υλοποιηθεί ο δρόμος ως αυτοκινητόδρομος, με δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα.

Είπατε κ. Υπουργέ ότι η εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ, ο κ. Καλογρίτσας, «πήρε» 4 εργολαβίες. «Πήρε» κ. Υπουργέ; Φέρτε στη Βουλή τις υπογεγραμμένες συμβάσεις να το δούμε. Η αλήθεια είναι ότι καμία εργολαβία δεν πήρε. Μειοδότησε στο διαγωνισμό και τελικά κηρύχθηκε έκπτωτος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2019. Μη θολώνετε τα νερά. Πείτε την αλήθεια.

Κύριε Υπουργέ,

Το έργο μπήκε σε τεράστια περιπέτεια με τις δικές σας επιλογές. Ακυρώσατε, αναιτιολόγητα, υπογεγραμμένες και εκτελούμενες συμβάσεις εργολαβιών. Δεν πήρατε το μάθημά σας από την Παραϊόνια οδό που ο εργολάβος ακύρωσε στο Συμβούλιο Επικρατείας τις δικές σας αποφάσεις και το έργο θα καθυστερήσει και εκεί. Δώσατε το δικαίωμα στους εργολάβους με την ακύρωση των συμβάσεων από εσάς, να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα τεράστιες καθυστερήσεις και καταβολή αποζημιώσεων, που θα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες. Με τους χειρισμούς σας, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου το έτος 2023, δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Οι πολίτες της Ηλείας θα συνεχίσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα να υφίστανται τις συνέπειες της υπανάπτυξης και των δυστυχημάτων. Οι Δήμοι, οι φορείς, ολόκληρη η κοινωνία απαιτούν απαντήσεις».

 

 

 

  

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ Η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένη από τον τραπεζικό δανεισμό και τη ρευστότητα΄΄

Θετικό χαρακτήρισε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης  και Βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης , το θεσμό των μικροπιστώσεων αλλά επισήμανε με στοιχεία ότι η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένη από τον τραπεζικό δανεισμό και τη ρευστότητα.

Συγκεκριμένα ο κ.Κατρίνης επισήμανε ότι οι όροι των τραπεζών οδηγούν σε αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ ακόμα και στο Ταμείο Εγγυοδοσίας, που το 80% των κεφαλαίων είναι εγγυημένο από το ελληνικό δημόσιο, οι όροι είναι δυσμενείς και απαγορευτικοί.

Ειδικά για το Ταμείο Εγγυοδοσίας, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι υπάρχουν αιτήματα δανειοδότησης συνολικού ύψους 16,5 δις ευρώ ενώ οι διαθέσιμοι πόροι είναι 3,5 δις.

Στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ , όπως είπε ο κ.Κατρίνης , έχει εγκριθεί κάτι λιγότερο από το 10% των αιτήσεων δανειοδότησης  που υποβλήθηκαν.

‘’ Όλα αυτά δεν δικαιολογούνται,αν συνυπολογίσει κανείς ότι το τραπεζικό σύστημα έχει αντλήσει 28 δισεκατομμύρια από το Μάρτιο με αρνητικό επιτόκιο 1%, ενώ το 80% των κεφαλαίων του Ταμείου Εγγυοδοσίας, τελούν υπό την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου’’ τόνισε ο κ.Κατρίνης.

Παράλληλα χαρακτήρισε ανεπαρκή τη διάταξη για την φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων , τονίζοντας ότι δεν δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που δημιούργησε η ίδια η φορολογική διοίκηση επιβάλλοντας , αυθαίρετα, πρόσθετους φόρους και πρόστιμα.

Αναφερόμενος στην αναστολή της ένταξης των αγροτεμαχίων στον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ, ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι δεν πρέπει να μιλάμε για αναστολή αλλά για κατάργηση του μέτρου αφού τα αγροτεμάχια εκτός σχεδίου δεν πρέπει να συνυπολίζονται στον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.

 

 

 

 

 

Αυγερινοπούλου: Ομιλία στην συζήτηση για την πορεία του έργου Πάτρα – Πύργος: Να γίνει ο δρόμος!

Παρέμβαση πραγματοποίησε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., στη Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου ενημερώθηκαν τα Μέλη σχετικά με την πορεία του έργου στον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα – Πύργος» από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Παρατίθεται ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας:

«Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, σας ευχαριστούμε για άλλη μία φορά, για την έγκαιρη ενημέρωση που μας κάνετε σε σχέση με τον αυτοκινητόδρομο "Ολυμπία Οδός" και συγκεκριμένα γαι το τμήμα "Πάτρα-Πύργος". Συγχαρητήρια για την ταχύτητα της επαναδιαπραγμάτευσης του έργου και κυρίως για την εξασφάλιση της συνέχισης της χρηματοδότησης του έργου από ευρωπαϊκούς πόρους.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ένα είναι σίγουρο. Η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε το έργο αυτό και η Νέα Δημοκρατία θα το ολοκληρώσει. Αναμένουμε η κυβέρνηση, όπως αντιμετώπισε άρτια την πανδημία του κορονοϊού, με τον ίδιο τρόπο να ανταποκριθεί και σε αυτή, τελικά, την πρόκληση, όπως έχει εξελιχθεί το έργο, δίνοντας πρώτο λόγο στη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Διότι, κύριε Υπουργέ, εδώ κάθε μέρα, όποτε χρησιμοποιούμε το δρόμο, κινδυνεύουμε εμείς, τα παιδιά μας, οι συμπολίτες μας όλοι.

Θα σας πω μόνο ένα παράδειγμα, 18 Φλεβάρη πήγα και εγώ η ίδια, εκ μέρους του Ηλειακού λαού στις Βρυξέλλες και συναντήθηκα με τις Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τους ζήτησα μόνο ένα πράγμα, δεν μπήκα σε τεχνικές λεπτομέρειες: να επιταχύνουν την έκδοση της τελικής δικής τους αξιολόγησης και απόφασης, γιατί κάθε μέρα θρηνούμε θύματα. Σε δεκαπέντε μέρες μέσα, μόλις γύρισα από τις Βρυξέλλες, είχαμε πέντε ακόμα νεκρούς. Ο λόγος που δεν είχαμε  παραπάνω ήταν ο κορονοϊός, καθώς μειώθηκε η μετακίνηση. Είναι τόσο τραγική η κατάστασή μας. Η ολοκλήρωση άμεσα αυτού του αυτοκινητοδρόμου, είναι έργο ζωτικής, κυριολεκτικά, σημασίας για τους πολίτες της Ηλείας, τους πολίτες της Αχαΐας, τους πολίτες της Ζάκυνθου, της Κεφαλονιάς, τους επισκέπτες που έρχονται σε αρχαιολογικούς χώρους μας και όλους τους υπόλοιπους, που χρησιμοποιούν αυτό τον δρόμο. Κυρίως, για όσους δεν ξέρουν.

Έχει μεγάλη, επίσης,  σημασία και είναι δευτερεύον, αλλά αξίζει να το αναφέρουμε, ότι αυτός ο δρόμος είναι ιδιαίτερα σημαντικός, για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς επίσης και για τις εμπορευματικές μεταφορές, κυρίως των αγροτικών μας προϊόντων. Έτσι, λοιπόν, η εντολή που έχουμε εμείς από τον ηλειακό  λαό και δίνουμε σε εσάς, είναι το συντομότερο δυνατό και με τον αρτιότερο δυνατό τρόπο, να προχωρήσει η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου. Και, βέβαια, θέλουμε να φτάσει και στην Αρχαία Ολυμπία, εξ αυτού και Ολυμπία Οδός. Και θα θέλαμε και τη δική σας εποπτεία και αν χρειαστεί και τη χρηματοδότηση, όσον αφορά την ολοκλήρωση του Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα και βεβαίως, για την συντήρηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, το οποίο και εμείς θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε για τις διαδρομές τις τοπικές. Διότι, δεν θα είναι δυνατόν, είτε για πρακτικούς λόγους είτε για οικονομικούς, να χρησιμοποιούμε μόνο το νέο έργο. Για αυτό το λόγο, θα θέλαμε και την επιμέλειά σας, όσον αφορά στο ύψος των διοδίων, τουλάχιστον για τους κατοίκους της περιοχής και για τους συχνούς χρήστες αυτού του δρόμου.

Κλείνοντας, υπενθυμίζω ότι, εμείς ως πολίτες της Ηλείας, θέλουμε έτοιμο το δρόμο το συντομότερο δυνατό. Εσείς έχετε την εντολή μας  να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, όπως κρίνετε καλύτερα, αλλά πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Ευχαριστώ πολύ».

 

 

 

 

 

 

Έχει εξαντληθεί η υπομονή των Ηλείων πολιτών, τονίζει ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ - Κ. Τζαβάρας: «Να ενταθεί η πίεση στην Κομισιόν για την έγκριση του έργου»

Την ανάγκη επίσπευσης των απαραίτητων διαδικασιών για την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως προς τον τρόπο κατασκευής της Πατρών-Πύργου υπογράμμισε ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας, μετά και την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής.

Ο Κώστας Τζαβάρας τόνισε ότι το υπουργείο Υποδομών επέλεξε τον βέλτιστο τρόπο για να κατασκευαστεί και να ολοκληρωθεί το σημαντικότερο έργο για την Ηλεία και τους κατοίκους της, αφού με βάση τα επίσημα στοιχεία για την πορεία των εργασιών από τους αναδόχους του προηγούμενου διαγωνισμού, η πρόοδος ήταν πολύ μικρή και το έργο καρκινοβατούσε εξαιτίας της επιλογής της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να τεμαχιστεί στα οκτώ με το πρόσχημα του ανταγωνισμού.

Ωστόσο, ο Ηλείος βουλευτής επισήμανε πως θα πρέπει να ενταθεί η πίεση προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Κομισιόν, προκειμένου να δοθεί το συντομότερο δυνατόν η απάντηση και στη συνέχεια να καταρτιστεί σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου. Όπως ανέφερε, έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος και οι πολίτες της Ηλείας εξακολουθούν να διακατέχονται από αβεβαιότητα και ανασφάλεια για την τύχη του έργου, ενώ την ίδια στιγμή βλέπουν συνανθρώπους τους να χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα. Ο Κώστας Τζαβάρας δήλωσε ότι θα πρέπει να επιδιωχθούν νέες συναντήσεις και τεχνικές συσκέψεις με τα στελέχη των αρμόδιων Διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η σπουδαιότητα του έργου και η ανάγκη έγκρισής του το συντομότερο δυνατόν, για να πάψει η Ηλεία να θρηνεί θύματα και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας που εξήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, ανέφερε όμως ότι δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγω να διαμορφωθεί κλίμα εφησυχασμού ως προς το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου.

«Τα περιθώρια αναμονής για την Ηλεία εξαντλούνται, για αυτό και πρέπει να προχωρήσουν ταχύτερα οι αναγκαίες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος. Πρέπει η κυβέρνηση να εντείνει τις επαφές και τις πιέσεις της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να γίνει πλήρως κατανοητό και στα στελέχη των αρμόδιων Διευθύνσεων ότι είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών και την ανάπτυξη της περιοχής, το οποίο περιμένει εδώ και πολλά χρόνια ο ηλειακός λαός», δήλωσε.

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.