206 New Articles

Μιχάλης Κατρίνης: Άμεση εφαρμογή των μέτρων ανακούφισης και πιο αποφασιστικές κινήσεις περιμένει η Ηλεία από την κυβέρνηση.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση καλύπτουν μέρος των προτάσεων που είχα θέσει από τις 9 Μαρτίου, με την Ηλεία να έχει πρώτη χτυπηθεί από την κρίση στην οικονομία και την καθίζηση της αγοράς.

Η κάλυψη μέρους του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων μέσω του ειδικού επιδόματος, η πλήρης κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών, η ενίσχυση των μεμονωμένων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, η επέκταση για 2 μήνες του επιδόματος ανεργίας και η χορήγηση χαμηλότοκων δανείων ως κεφάλαιο κίνησης για τις επιχειρήσεις είναι μέτρα ανακούφισης του επαγγελματικού κόσμου, των εργαζομένων και της οικονομίας.

Μέτρα, όμως, τα οποία δεν αρκούν, αν δε συνδυαστούν με άμεση αποζημίωση των επιχειρήσεων που πλήττονται, ώστε να κρατήσουν τους εργαζόμενούς τους και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

 Ο χαμηλότοκος δανεισμός από τις τράπεζες δεν επαρκεί για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν γρήγορα στην κυβέρνηση, αφού ήδη έχουν χαθεί 30.000 θέσεις εργασίας λόγω απολύσεων τις τελευταίες 10 ημέρες.

Δυστυχώς η κυβέρνηση ΔΕΝ πήρε καμία απόφαση για:

 • Την αναστολή δανειακών υποχρεώσεων για τους συνεπείς δανειολήπτες που είναι φυσικά πρόσωπα, λες και η κρίση δεν τους αγγίζει.
 • Την αναστολή πλειστηριασμών και επέκταση της προστασίας της 1ης κατοικίας για τους αδύναμους δανειολήπτες, τουλάχιστον ως τις 30/9/2020
 • Τους χιλιάδες δανειολήπτες που παλεύουν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους με τις τράπεζες και τα funds ώστε να γίνουν και αυτοί ‘’ενήμεροι’’ στις τράπεζες, με βελτίωση των όρων ρύθμισης με βάση τα νέα δεδομένα
 • Τα πυρόπληκτα δάνεια των επαγγελματιών στην Ηλείας και τις άλλες πυρόπληκτες περιοχές, ώστε να επεκταθεί η περίοδος αποπληρωμής τους.

Η Ηλεία βιώνει 10 ημέρες πριν από την υπόλοιπη χώρα τις συνέπειες της πρωτοφανούς κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Ηλεία ζητά από την πρώτη στιγμή γενναία μέτρα άμεσης ρευστότητας για να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή, κάτι που πλέον αφορά όλη τη χώρα.

Μέτρα που πήραν ήδη αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να στηρίξουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Σε αυτή την εθνική προσπάθεια πρέπει να συνδράμουν όλοι, μηδέ εξαιρουμένου του τραπεζικού συστήματος.

Σε αυτή τη μάχη επιβίωσης για τη χώρα, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις η κυβέρνηση πρέπει να είναι πιο αποφασιστική.

 

 

 

 

 

 

 

Δήμος Ήλιδας : «Ειδική Δομή παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης σε άτομα ευπαθών ομάδων»

Για την υποστήριξη και εξυπηρέτηση των συμπολιτών που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους, ο Δήμος Ήλιδας, στο πλαίσιο της λειτουργίας των υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας,  δημιουργεί ειδική δομή άμεσης υποστήριξης.  

Έτσι, προσωπικό και οχήματα του δήμου τίθενται στην εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων ώστε, σ’ αυτές τις έκτακτες συνθήκες της μάχης με τον κορωνοϊό και με δεδομένο τον περιορισμό των μετακινήσεων, να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή προστασία τους.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα για την εξυπηρέτηση τους σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης, πρωινές και απογευματινές ώρες:

 • 2622024481
 • 2622029933
 • 2622360502
 • 2622360504

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, για έκτακτες περιπτώσεις,  μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 6972687399.

 Εναλλακτικά μπορούν να αποστείλουν μήνυμα στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ή στην ειδική φόρμα υποβολής αιτημάτων στην ιστοσελίδα του Δήμου Ήλιδας http://www.dimosilidas.gr/, στην εφαρμογή Novoville (απαιτείται εγγραφή), η οποία λειτουργεί και μέσω κινητού ή tablet.

Ο Δήμαρχος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ

 

 

Έπρεπε να εισβάλει ο κορωναϊός για να αντιληφθούν τη χρησιμότητα του ΕΣΥ;

Του Μάκη Μπαλαούρα

   Η εισβολή του κορωνοϊού δίνει μαθήματα στους νεοφιλελεύθερους μάγους με τη σημαία της ιδιωτικοποίησης των πάντων. Τώρα τρέχουν να καλύψουν τα επικίνδυνα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας.

Δεν μπορεί να καλυφθεί, όμως, το γεγονός ότι τα κενά οφείλονται στη χρόνια υποβάθμιση του ΕΣΥ, το οποίο είχε δεχτεί, τις μνημονιακές διαταγές που γίνονταν ασμένως δεκτές από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με πρόσχημα τον περιορισμό της σπατάλης: κλείσιμο νοσηλευτικών μονάδων, συγχώνευση άλλων, απολύσεις υγειονομικών, αδιαφορία για την πρωτοβάθμια φροντίδα, δραστική μείωση του προϋπολογισμού υγείαςπρος όφελος των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων…

Αντίθετα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έσωσε το ΕΣΥ από τη κατάρρευση,αποκρούοντας τις ακραίες λογικές των Μνημονίων και όσο μπορούσε μέσα στη χρεοκοπία που μας οδήγησαν, τοστήριξε,επιτρέποντας σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες την ελεύθερη πρόσβασηκαι παραδώσαμε σε λειτουργία 568κρεβάτια πολυδύναμων ΜΕΘ, από τα 438 που παραλάβαμε το 2015. Σήμερα η χώρα διαθέτει 555.

Τι έλεγαν για τα νοσοκομεία Μητσοτάκης, Γεωργιάδης κ.α.

Σε αυτή τη κρίση δεν μπορεί να μην θυμηθούμε όσα κατά καιρούς έχουν πει εναντίον του ΕΣΥ όσοι μας κυβερνούν. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι έχουμε στα νοσοκομεία περισσότερους γιατρούς από όσους χρειαζόμαστε, ενώ ως πρωθυπουργόςστις προγραμματικές δηλώσεις εκθείαζε την ιδιωτικοποίηση τμημάτων των νοσοκομείων! Ο Α. Γεωργιάδης ζητούσε να πιστωθούν στον ίδιο και όχι στον Τόμσεν οι απολύσεις από το ΕΣΥ. Ο Β. Οικονόμου τομεάρχης υγείας της ΝΔ υποστήριζε ότι οι πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας είναι σοβιετικού τύπου!

Ο τότε δημοσιογράφος και νυν βουλευτής της Ν.Δ. Μ. Παπαδημητρίου μαζί με Άρη Πορτοσάλτε πρότειναν να «γκρεμιστούν» τα Δημόσια Νοσοκομεία.

Προφανώς, οι βολές του βουλευτή της Ν.ΔΝικήτα Κακλαμάνη που δήλωσε στην ΕΡΤ ότι  «όλα τα νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια που έγραφαν για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, να μην ξαναπιάσουν την πένα τους να ξαναγράψουν τα ίδια. Αν δεν υπήρχε το ΕΣΥ με τους γιατρούς του δεν ξέρω για τι θα μιλάγαμε σήμερα», απευθύνονταν στο κόμμα του!

Επιπλέον, σε αντίθεση με τη μεγάλη μάχη της κοινωνίας στην εξάπλωση του κορονοϊού, στη κυβέρνηση επικράτησε η μικροπολιτική σκοπιμότητα και οι εσωκομματικέςισορροπίες, οδηγώντας σε εγκληματική-πολυήμερη καθυστέρησητηςαναστολήςόλων των λειτουργιών των εκκλησιών, όπως έπραξαν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη σύμφωνα μετην επιστημονικήκοινότητα, τη κοινή λογικήκαι είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή.

Όλα τα σφυριά να χτυπάνε στον ίδιο στόχο

Η δραματική εμπειρία της Ιταλίας οφείλεται στην έλλειψη(βλέπε νεοφιλελευθερισμό) κλινών ΜΕΘ λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών,μεσυνέπεια πάρα πολλοί να νοσηλευτούν σε απλούς θαλάμους χωρίς απαραίτητη υποστήριξη.Αν νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ, το 70% πιθανότατα θα ζούσε!

Επομένως, χρειάζεται αξιοποίηση όλων των κλινών ΜΕΘ ή «τύπου ΜΕΘ» των νοσοκομείων και οι οποίες λειτουργούν ή υπολειτουργούν σήμερα ως Μονάδες: Αυξημένης Φροντίδας,Εμφραγμάτων, Μετεγχειρητικής- Μεταναισθητικής φροντίδας, εγκαυμάτων, κλπ. Με ένα πρώτο υπολογισμό μπορούν να προσθετούν  άμεσα γύρω στα 250-300 κρεβάτια ΜΕΘ και με ενίσχυση εξοπλισμού και προσωπικού, με την άμεση πρόσληψη1.500 υγειονομικών που είχαν προκηρυχθείαπό τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και είχαν μπει στον πάγο.

Τέλος,με επίταξη πρέπει άμεσα να αξιοποιηθούν κρεβάτια από τις ιδιωτικές ΜΕΘ, προσθέτονταςεπιπλέον 50-60 κρεβάτια ΜΕΘ.

Ώρες ευθύνης

Στο μήνυμα που έστειλε ο Αλ. Τσίπρας στην επικοινωνία με τον Κυρ. Μητσοτάκη,δήλωσεότι“δεν είναι η ώρα της αντιπαράθεσης, αλλά η ώρα της ευθύνης", διαμηνύοντας του «πως τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να βοηθήσουν την Πολιτεία, τα νοσοκομεία, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας, να ανταπεξέλθουν σ' αυτή τη μεγάλη πρόκληση”.

Στο πνεύμα αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει ως "σανίδα σωτηρίας" οικονομίας - κοινωνίαςτο "μαξιλάριασφαλείας» των 35 δισ. ευρώπου δημιουργήσαμε".

Ας μην επιτρέψουμε τα κενά του δημόσιου συστήματος να τα καλύψουν οι κερδοσκόποι. Η εκτίναξη των τιμών μέσων προστασίας και τεστ στα ιδιωτικά κέντρα είναι μικρό δείγμα για το πώς λύνει η «αγορά» τα προβλήματα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη!

Τέλος, σε αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, πρέπει να κατασχεθούνπόροι, που πάνεσε περιττές φιοριτούρες,όπως στη «Πρωτοβουλία 1821-2021», με αρνητικό παράδειγμα την Τράπεζα Ελλάδος, που δώρισε 5 εκατομμύρια!

 

 

Έργα ασφαλτοστρώσεων στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Οι Δημότες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, οφείλουν αυτή τη περίοδο να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, για προληπτικούς λόγους, και να παραμείνουν στην οικεία τους, συμβάλλοντας με αυτόν το τρόπο στον περιορισμό, της διασποράς του κορωνοϊού.

Η Δημοτική Αρχη,από τη πλευρά της, οφείλει να προσφέρει τις υπηρεσίες της για την ασφαλέστερη και ποιοτικότερη  ζωή των Δημοτών της.

Γι΄ αυτό το λόγο ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας, επισκέφθηκε σήμερα τις εργασίες ασφαλτοστρώσεων, όπου είδε, και ενημερώθηκε για τη πορεία των εργασιών.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης ξεκίνησαν νέες ασφαλτοστρώσεις στη περιοχή της Βουπρασίας με μοναδικό στόχο τη βελτίωση του οδικού δικτύου του Δήμου.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Λέντζας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Φάρμακη Ν., τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιαννόπουλο Β., τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, δήλωσε ότι οι εργασίες αυτές ήταν επιβεβλημένες προκειμένου αυτοί οι δρόμοι να γίνουν πιο ασφαλής, και λειτουργικοί.

Τα έργα ασφαλτόστρωσης στη περιοχή της Βουπρασίας, και θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προσφέροντας ασφάλεια και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής για τους Δημότες μας.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πηνειού για τον θάνατο του Μαν. Αγιομυργιαννάκη

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

 

   Σήμερα την 12η  Μαρτίου 2020 ημέρα Πέμπτη   και ώρα 13:00 μ.μ.  συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού, μετά την αναγγελία του θανάτου, του Περιφερειακού Συμβούλου Δυτικής Ελλάδας,  Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας

 ΜΑΝΩΛΗ ΑΓΙΟΜΥΡΓΙΑΝΝΑΚΗ 

 

παρουσία του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου ο οποίος εξήρε την  προσωπικότητα του και  την προσφορά του στην Παιδεία και στην Αυτοδιοίκηση    

      

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

 

 1. Εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
 2. Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδια ακολουθία με επικεφαλής το Δήμαρχο Πηνειού.
 3. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευτεί στον  έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Γαστούνη 12-3-2020

Ο Πρόεδρος της Δημοτικού                                        Τα Μέλη του Δημοτικού    Συμβούλιο Πηνειού                                                     του Συμβουλίου Πηνειού

  Θεόδωρος Θεοδωρακόπουλος

 

                                                     Ο Δήμαρχος

                                               Ανδρέας Σπ. Μαρίνος

 

Αυγερινοπούλου: Η Κυβέρνηση θα διαθέσει 2 δις στις παραγωγικές επιχειρήσεις - Συνεχείς επικοινωνίες με τα Υπουργεία για ρύθμιση ζητημάτων

Σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικώνκαι το Υπουργείο Ανάπτυξης καιΕπενδύσεωνβρίσκεται η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., ακόμη και μέσα στο σαββατοκύριακο,μεταβιβάζονταςτα αιτήματα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηλείας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος, αλλά και τις επώδυνες επιπτώσεις του Covid – 19 στην τοπική οικονομία. Η κα Βουλευτής, σε συνέχεια της στήριξης του αιτήματος ενίσχυσης των πληγέντων επιχειρήσεων καταθέτοντας τη σχετική επιστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας ως αναφορά στη Βουλή, καθώς και της διαρκούς της μέριμνας για την ευημερία της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, διαβίβασε στα αρμόδια Υπουργεία την επιστολή του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος και αιτήθηκε την ανάληψη πρωτοβουλίας για λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης της τοπικής οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Σε επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης, η κα Βουλευτής, εξήρε δε, την ανάγκη να υπάρξουν περαιτέρω διευκρινίσεις και λεπτομερείς οδηγίες για τη λίστα των καταστημάτων που θα λειτουργούν και υπόποιες συνθήκες, ώστε να δοθούν οι πιο πλήρεις κατευθύνσεις στην αγορά και να διευκρινιστούν έτη περαιτέρω οι αποφάσεις, όπως στη περίπτωση των ζαχαροπλαστείων, τα οποία εφόσον δεν διαθέτουν τατραπεζοκαθίσματα για τους πολίτες, θα μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνέχεια της πρώτης δέσμης άμεσων μέτρων στήριξης και της ολοκλήρωσης του Eurogroup για την αντιμετώπιση της κρίσης από την εξάπλωση του κορονοϊού, εξήγγειλε πρόσθετα ουσιαστικά μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης, αλλά και την πλήρη δημοσιονομική ευελιξία στη μάχη κατά του κορονοϊού, καθώς τα κράτη-μέλη μπορούν να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του τεράστιου προβλήματος με τις δαπάνες αυτές να εξαιρούνται του δημοσιονομικού αποτελέσματος και της επίδοσης της Ελλάδας.

Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%του ΑΕΠ δεν θα ισχύσει για φέτος, όπως εξήγγειλε σήμερα ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που θα δώσει ανάσα και περιθώριο δυνατοτήτων στην εθνική οικονομία. Σε πρώτη φάση, δε, η κυβέρνηση θα διαθέσει 2 δις στις παραγωγικές δραστηριότητες με προβλήματα, λόγω μείωσης του τζίρου, ενώ θα αναλάβει να καταβάλει μέρος του μισθού των εργαζομένων στους κλάδους που πλήττονται, αναστέλλοντας και όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Αναμένουμε τις επόμενες ενέργειες και εξελίξεις βάσει της διάρκειας ισχύς των προληπτικών μέτρων και του σχεδιασμού της έκτακτης χρηματοδότησης από την ΕΕ.

Σε διαρκή επικοινωνία βρίσκεται, δε, η κα Αυγερινοπούλουκαι με το Υπουργείο Υγείαςγια τηνενίσχυσητων Νοσοκομείων Πύργου, Αμαλιάδας και Κρέστενας, καθώς και των υγειονομικών μονάδων, με έκτακτη οικονομική επιχορήγηση, άμεση κάλυψη έκτακτων αναγκών μέσω διάθεσης ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, καθώς επίσης και πρόσθετη υλικοτεχνική υποδομή.

Μετά από επικοινωνία με την Ένωση Ξενοδόχων Ηλείας, η Δρ. Αυγερινοπούλου επικοινώνησε εκτάκτως με τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Μάνο Κόνσολα, στον οποίο μετέφερε ότι η τοπική οικονομία πρόκειται να πληγεί έτη περαιτέρω μεσοπρόθεσμα, καθώς οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα στην οικονομική τους δραστηριότητα με τις κρατήσεις να βρίσκονται σε μηδενικό σημείο και τις ακυρώσεις για το Πάσχα και το καλοκαίρι να αγγίζουν το 100%. Οι επιπτώσεις αυτές, όπως επισήμανε, δεν περιορίζονται μόνο στα εποχικά τουριστικά καταλύματα, τα οποία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους έως και 30 Απριλίου 2020 μετά από κρατική εντολή, αλλά και στα ξενοδοχεία που λειτουργούν και τους 12 μήνες, καθώς ο κύκλος εργασιών μειώνεται και για τους μη εκδρομείς και τουρίστες. Η κα Αυγερινοπούλου πρότεινε τη λήψη πρόσθετων μέτρων οικονομικής στήριξης και για τα μη εποχικά ξενοδοχεία, κάτι που βρίσκεται υπό εξέταση από το Υπουργείο Τουρισμού.

Η Ηλεία Βουλευτής επικοινώνησε, επιπλέον, με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε να ενημερωθεί για τη μέριμνα και τα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί για την υγεία των ένστολων στη ΣΕΤΤΗΛ, την 117 Πτέρυγα Μάχης και το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ).

Σε επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρίσκεται, δε, η Δρ. Αυγερινοπούλου, όπου επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθούν περαιτέρω οι ομάδες και οι αθλητικές ενώσεις και να προστεθούν στον κατάλογο της κρατικής απαγόρευσης, ώστε αφενός να προστατευθούν οι εργαζόμενοι στο χώρο και αφετέρου να ενισχυθεί οικονομικά ο χώρος του αθλητισμού.

Με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον ΕΛΓΑ, αλλά και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, επικοινώνησε, ακόμη, η Δρ. Αυγερινοπούλου, μετά από τα αιτήματα που έλαβε από τον αγροτικό κόσμο της Ηλείας, στους οποίους μετέφερε τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, καθώς αδυνατεί να προωθήσει σε ικανοποιητικό βαθμό τα αγροτικά του προϊόντα στη λαϊκή αγορά, δυσκολεύεται η εξαγωγή των προϊόντων, ενώ και οι συνθήκες εργασίες είναι δυσμενέστερες, λόγω των προφυλάξεων που πρέπει να λαμβάνουν για αποφυγή της εξάπλωσης του Covid-19. Αναμένουμε να συμπεριληφθούν σχετικές αποζημιώσεις.

 

Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ-ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ - Σε εφαρμογή η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου

Επισήμως τίθεται πιλοτικά σε εφαρμογή η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου, για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αυτό έκανε γνωστό ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος είχε συζητήσει από την πρώτη στιγμή το θέμα με την Υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη και την ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου.  

Πρόκειται για την λεγόμενη τηλεκπαίδευση, κατά την οποία θα ενεργοποιηθούν ψηφιακά εργαλεία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος, τα σχολεία της Ηλείας, καθώς επίσης της Ζακύνθου και της Αχαΐας, συγκαταλέγονται στα πρώτα σχολεία της χώρας τα οποία έκλεισαν προληπτικά, νωρίτερα από τα υπόλοιπα, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και η εφαρμογή του συστήματος τηλεκπαίδευσης στην παρούσα φάση κρίνεται αναγκαία, ειδικά για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου οι οποίοι θα κληθούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις.

 

                 Με σύγχρονες πλατφόρμες

Εξηγεί ότι το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος, πιλοτικά σε πρώτη φάση για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητά του στην πράξη, και στην πορεία θα αξιολογηθεί και επέκταση του μέτρου.

Στη διάθεση των μαθητών θα είναι τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία (Ε-Books), το Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό (Φωτόδεντρο) και τα Ψηφιακά Διδακτικά Σενάρια (Πλατφόρμα «Αίσωπος») είναι ήδη οργανωμένες ανά βαθμίδα, μάθημα και ενότητες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το σχέδιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, πέρα από τις υφιστάμενες ψηφιακές δομές του υπουργείου, και τις δικτυακές συνδέσεις και υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, περιλαμβάνει και τρεις ψηφιακές πλατφόρμες που παρέχονται δωρεάν προς το υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς του από τις εταιρείες CISCO, Google και Microsoft.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι το Υπουργείο θα διαθέσει στις σχολικές μονάδες ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα για την πραγματοποίηση μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης από τους εκπαιδευτικούς.

Επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας είναι να δοθεί μεγαλύτερη αυτονομία σε κάθε σχολική μονάδα να προσαρμόσει την παρεχόμενη δυνατότητα εξ αποστάσεως διδασκαλίας στις υφιστάμενες ανάγκες της, και για το λόγο αυτό οι Διευθυντές των σχολείων θα διαμορφώνουν οι ίδιοι, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, το πρόγραμμα διδασκαλίας.

 

 

              ‘Θα βγούμε νικητές’

«Η εξάπλωση του κορωνοϊού μας έχει φέρει αντιμέτωπους με μία πρόκληση, πρέπει να εξυπηρετηθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες, και εμείς πρέπει να δράσουμε γρήγορα για να μπορέσουν οι μαθητές να διατηρήσουν την επαφή τους με το σχολείο τους. Εκτιμούμε ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα αποφέρει αποτελέσματα και παράλληλα θα υπάρξουν και πολλά μακροπρόθεσμα οφέλη για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Είμαι πεπεισμένος ότι θα ξεπεράσουμε και αυτή την πρόκληση και θα βγούμε νικητές» υπογράμμισε ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος ζητά από όλους τους εμπλεκόμενους να αγκαλιάσουν την προσπάθεια και καλεί τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών προκειμένου να ανταποκριθούν στα SMS που παραλαμβάνουν από τις σχολικές μονάδες και να κοινοποιήσουν τις διευθύνσεις e-mail ώστε να χρησιμοποιηθούν για την είσοδο στο σύστημα. 

Αναφορικά με τυχόν προβλήματα που εντοπίζονται στην ψηφιακή σύνδεση, ο κ. Νικολακόπουλος επεσήμανε ότι θα τεθούν υπόψιν του Υπουργείου, προκειμένου να ξεπεραστούν άμεσα με τη συνδρομή των τριών εταιρειών που ενεργούν ως εποπτευόμενοι φορείς του εγχειρήματος.

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.