219 New Articles

Δελτίο τύπου Υπηρεσίας Καθαριότητας-Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου Πύργου

          ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

 

      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παρακαλούνται οι δημότες του Πύργου να μην εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα (στρώματα , κλαδιά κ.τ.λ.) στους κοινόχρηστους χώρους. Η αποκομιδή τους αναστέλλεται σε συνέχεια των πρόσφατων μέτρων που πάρθηκαν για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού.

 

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα παρακάτω τηλέφωνα για οποιοδήποτε πρόβλημα τους απασχολεί και αφορά την Υπηρεσία Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Πρασίνου.

 

 

            

             Προϊστάμενος Υπηρεσίας Πρασίνου

             Δημητρακόπουλος Αναστάσιος      2621362636

            

             Υπηρεσία Καθαριότητας                2621362647

 

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

 

                  

 

Κλειστές οι παιδικές χαρές και οι αθλητικοί χώροι του Δήμου Πύργου

   Στα πλαίσια της καταπολέμησης του κορονοϊού , ο Δήμος Πύργου επισημαίνει ότι παραμένουν κλειστές όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και όλες οι παιδικές χαρές του δήμου Πύργου. Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να λάβουν τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης τόσο για τη προσωπική, όσο και για τη προστασία της δημόσιας υγείας.

Διονύσης Καλαματιανός: «Η κοινωνία και η οικονομία έχουν ανάγκη από πολύ πιο ενισχυμένα μέτρα».

Σε γενικές γραμμές τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως, δεν είναι τόσο αποφασιστικά, ουσιαστικά και ολοκληρωμένα όσο χρειάζεται, αναλογικά με τη ζημιά που προκαλείται σε όλο το φάσμα της οικονομίας της Χώρας.

Όφειλε η Κυβέρνηση να έχει πιο γρήγορα αντανακλαστικά και τα μέτρα να ήταν πολύ πιο ενισχυμένα από το ποσό των 2 δισ., που ανακοινώθηκε, ώστε να αποτρέψουν αμεσότερα και ουσιαστικότερα τις αρνητικές συνέπειες. Για παράδειγμα, η Ισπανία ανακοίνωσε μέτρα ύψους 200 δισ. Ευρώ, δηλαδή το 20% του ΑΕΠ της και η Πορτογαλία, η οποία έχει αντίστοιχο πληθυσμό με εμάς, ανακοίνωσε μέτρα 9,2 δισ. ευρώ. Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν περιθώρια πολύ μεγαλύτερων παροχών, εφόσον υπήρξε χαλάρωση των δημοσιονομικών απαιτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που οφείλει και μπορεί να αξιοποιήσει η Κυβέρνηση για να ανακουφίσει τις παραγωγικές τάξεις και συνολικά την οικονομία με άμεσο και γενναίο τρόπο, είναι το «μαξιλάρι» των 35 δις ευρώ που της κληροδότησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τον κ. Μητσοτάκη, τον προέτρεψε να αξιοποιήσει αυτό το ποσό. Επομένως, τα μέτρα των 2 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, όφειλαν και μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερα και μεγαλύτερα.

Οφείλει και μπορεί, λοιπόν, η Κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την πλήρη κάλυψη των μισθών των εργαζομένων, την αποφυγή των απολύσεων και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, όπως το ωράριο. Δυστυχώς, ήδη έχει υπάρξει πολύ μεγάλος αριθμός απολύσεων εργαζομένων, εξαιτίας της δεινής αυτής κατάστασης. Θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη και λήψη περισσότερων και πιο γενναίων μέτρων ανακούφισης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους. Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη ενίσχυση των επιχειρήσεων σε ρευστότητα, αλλά και σημαντικές διευκολύνσεις στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις, όπως και στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες.

Επισημαίνουμε ότι δεν ακούσαμε κανένα μέτρο για την ενίσχυση των παραγωγών, αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων. Αναμφίβολα έχουν πληγεί και αυτοί και θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα για την επιβίωσή τους. Επίσης, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η παροχή ρεύματος, νερού και θέρμανσης σε όλα τα νοικοκυριά. Δεν ακούσαμε καμία ανακοίνωση για αυτό. Ακόμη, δεν ακούσαμε να αναγγέλλει η Κυβέρνηση την απαραίτητη αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. 

Ο πολίτης, ιδιαίτερα σε τόσο κρίσιμες και δραματικές στιγμές, πρέπει να αισθάνεται το κράτος αρωγό και συμπαραστάτη του, να νιώθει σιγουριά και ασφάλεια, να αναπτερώνεται έμπρακτα το πεσμένο ηθικό του με αποφάσεις γενναιόδωρες, με μέτρα δομικά και ικανά να ανατροφοδοτήσουν τη χαμένη αυτοπεποίθηση, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια νέα επανεκκίνηση, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, μπορεί μεν να δίνουν μια ανάσα στους πληγέντες, όμως δεν διασφαλίζουν συνθήκες αισιοδοξίας για το προσεχές μέλλον της οικονομίας, το οποίο προδιαγράφεται δυσοίωνο, αν δεν ληφθεί άμεσα ένα πλουσιότερο πακέτο μέτρων, που θα ανακουφίσει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την αγορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας υπεύθυνη και ουσιαστική αντιπολίτευση, θα συμβάλλει με κάθε τρόπο μέσα από τον θεσμικό του ρόλο, ώστε να διασφαλιστούν οι καλύτερες λύσεις για τους πληγέντες σε όλη την αλυσίδα της εθνικής μας οικονομίας».

               

Δήμος Ήλιδας : «Ειδική Δομή παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης σε άτομα ευπαθών ομάδων»

Για την υποστήριξη και εξυπηρέτηση των συμπολιτών που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους, ο Δήμος Ήλιδας, στο πλαίσιο της λειτουργίας των υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας,  δημιουργεί ειδική δομή άμεσης υποστήριξης.  

Έτσι, προσωπικό και οχήματα του δήμου τίθενται στην εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων ώστε, σ’ αυτές τις έκτακτες συνθήκες της μάχης με τον κορωνοϊό και με δεδομένο τον περιορισμό των μετακινήσεων, να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή προστασία τους.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα για την εξυπηρέτηση τους σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης, πρωινές και απογευματινές ώρες:

 • 2622024481
 • 2622029933
 • 2622360502
 • 2622360504

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, για έκτακτες περιπτώσεις,  μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 6972687399.

 Εναλλακτικά μπορούν να αποστείλουν μήνυμα στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ή στην ειδική φόρμα υποβολής αιτημάτων στην ιστοσελίδα του Δήμου Ήλιδας http://www.dimosilidas.gr/, στην εφαρμογή Novoville (απαιτείται εγγραφή), η οποία λειτουργεί και μέσω κινητού ή tablet.

Ο Δήμαρχος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ

 

 

Νέα τηλεφωνική γραμμή παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας από τον Δήμο Πύργου

Στην ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», προκειμένου να εξυπηρετηθούν ευπαθείς ομάδες, άποροι, κοινωνικά και οικονομικά αδύναμοι πολίτες, έχει προχωρήσει ο Δήμος Πύργου, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού COVID-19.

Ειδικότερα, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, όπως οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, άτομα ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και χρόνιοι πάσχοντες από νοσήματα που απειλούνται από τον κορωνοϊό.Na σημειωθεί ότι πολύτιμη είναι και η συνεισφορά και του Συλλόγου «Ολυμπιάδα» και της προέδρου Ιωάννας Λουρίδα Διαμαντοπούλου.

 

Στόχος είναι η εξασφάλιση της πρόσβασής τους στα βασικά αγαθά που αφορούν την διατροφή και την υγεία τους, με τον συντονισμό των εμπλεκόμενων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας θα αξιολογούν κάθε αίτημα και θα δίνουν λύσεις σε θέματα, όπως π.χ. παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, ζητήματα άμεσης διεκπεραίωσης με δημοτικές υπηρεσίες κ.α.

Η καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 έως 20:00, στα τηλέφωνα: 26213 62404, 26213 62428,26210 22199 καθώς επίσης και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Παναγώτης Αντωνακόπουλος

«Ενισχύουμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου, με στόχο να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καθημερινές ανάγκες και υποχρεώσεις συμπολιτών μας που δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν. Ζούμε μια πρωτόγνωρη κρίση δημόσιας υγείας, η οποία επηρεάζει τις ζωές όλων μας. Χρέος είναι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για την προστασία των πολιτών και τη διευκόλυνση των ευπαθών ομάδων. Μένουμε σπίτι. Εξυπηρετούμαστε από τον Δήμο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μιχάλης Κατρίνης: Άμεση εφαρμογή των μέτρων ανακούφισης και πιο αποφασιστικές κινήσεις περιμένει η Ηλεία από την κυβέρνηση.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση καλύπτουν μέρος των προτάσεων που είχα θέσει από τις 9 Μαρτίου, με την Ηλεία να έχει πρώτη χτυπηθεί από την κρίση στην οικονομία και την καθίζηση της αγοράς.

Η κάλυψη μέρους του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων μέσω του ειδικού επιδόματος, η πλήρης κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών, η ενίσχυση των μεμονωμένων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, η επέκταση για 2 μήνες του επιδόματος ανεργίας και η χορήγηση χαμηλότοκων δανείων ως κεφάλαιο κίνησης για τις επιχειρήσεις είναι μέτρα ανακούφισης του επαγγελματικού κόσμου, των εργαζομένων και της οικονομίας.

Μέτρα, όμως, τα οποία δεν αρκούν, αν δε συνδυαστούν με άμεση αποζημίωση των επιχειρήσεων που πλήττονται, ώστε να κρατήσουν τους εργαζόμενούς τους και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

 Ο χαμηλότοκος δανεισμός από τις τράπεζες δεν επαρκεί για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν γρήγορα στην κυβέρνηση, αφού ήδη έχουν χαθεί 30.000 θέσεις εργασίας λόγω απολύσεων τις τελευταίες 10 ημέρες.

Δυστυχώς η κυβέρνηση ΔΕΝ πήρε καμία απόφαση για:

 • Την αναστολή δανειακών υποχρεώσεων για τους συνεπείς δανειολήπτες που είναι φυσικά πρόσωπα, λες και η κρίση δεν τους αγγίζει.
 • Την αναστολή πλειστηριασμών και επέκταση της προστασίας της 1ης κατοικίας για τους αδύναμους δανειολήπτες, τουλάχιστον ως τις 30/9/2020
 • Τους χιλιάδες δανειολήπτες που παλεύουν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους με τις τράπεζες και τα funds ώστε να γίνουν και αυτοί ‘’ενήμεροι’’ στις τράπεζες, με βελτίωση των όρων ρύθμισης με βάση τα νέα δεδομένα
 • Τα πυρόπληκτα δάνεια των επαγγελματιών στην Ηλείας και τις άλλες πυρόπληκτες περιοχές, ώστε να επεκταθεί η περίοδος αποπληρωμής τους.

Η Ηλεία βιώνει 10 ημέρες πριν από την υπόλοιπη χώρα τις συνέπειες της πρωτοφανούς κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Ηλεία ζητά από την πρώτη στιγμή γενναία μέτρα άμεσης ρευστότητας για να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή, κάτι που πλέον αφορά όλη τη χώρα.

Μέτρα που πήραν ήδη αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να στηρίξουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Σε αυτή την εθνική προσπάθεια πρέπει να συνδράμουν όλοι, μηδέ εξαιρουμένου του τραπεζικού συστήματος.

Σε αυτή τη μάχη επιβίωσης για τη χώρα, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις η κυβέρνηση πρέπει να είναι πιο αποφασιστική.

 

 

 

 

 

 

 

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πηνειού για τον θάνατο του Μαν. Αγιομυργιαννάκη

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

 

   Σήμερα την 12η  Μαρτίου 2020 ημέρα Πέμπτη   και ώρα 13:00 μ.μ.  συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού, μετά την αναγγελία του θανάτου, του Περιφερειακού Συμβούλου Δυτικής Ελλάδας,  Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας

 ΜΑΝΩΛΗ ΑΓΙΟΜΥΡΓΙΑΝΝΑΚΗ 

 

παρουσία του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου ο οποίος εξήρε την  προσωπικότητα του και  την προσφορά του στην Παιδεία και στην Αυτοδιοίκηση    

      

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

 

 1. Εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
 2. Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδια ακολουθία με επικεφαλής το Δήμαρχο Πηνειού.
 3. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευτεί στον  έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Γαστούνη 12-3-2020

Ο Πρόεδρος της Δημοτικού                                        Τα Μέλη του Δημοτικού    Συμβούλιο Πηνειού                                                     του Συμβουλίου Πηνειού

  Θεόδωρος Θεοδωρακόπουλος

 

                                                     Ο Δήμαρχος

                                               Ανδρέας Σπ. Μαρίνος

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.