319 New Articles

Αναδημοσίευση - Γενιά των 700 ευρώ ξανά και με περισσότερα έξοδα

Την αύξηση του κατώτατου μισθού ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, η οποία θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου. Το νέο ύψος του κατώτατου διαμορφώνεται στα 830 ευρώ μεικτά, δηλαδή περίπου 706 καθαρά, από τα 780 ευρώ (667 καθαρά) που ήταν μέχρι τώρα. Η αύξηση πρόκειται να συμπαρασύρει προς τα πάνω και 18 επιδόματα, όπως αυτό της ανεργίας, της εποχικής εργασίας, πρακτικής άσκησης κτλ.

Προέλευση, περισσότερα στην https://www.epohi.gr/article/49236/genia-ton-700-eyro-xana-kai-me-perissotera-exoda 

Αναδημοσίευση - ΕΣΥ: «Μαύρη» επέτειος για την Υγεία – Μεγάλος ασθενής το δημόσιο σύστημα

Στην Ελλάδα η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας μας βρίσκει με ένα ακόμη νομοσχέδιο στη Βουλή που «αναγκάζει τους ασθενείς να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράζουν υπηρεσίες υγείας».

Αναδημοσίευση - ΕΝΦΙΑ / Ξεκίνησε η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών - Πρώτη δόση στις 30 Απριλίου

Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να δουν το ποσό της εκκαθάρισης, στον προσωπικό τους λογαριασμό (myAADΕ) στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ.

Προέλευση, περισσότερα στο https://www.avgi.gr/oikonomia/482168_xekinise-i-anartisi-ton-neon-ekkatharistikon-proti-dosi-stis-30-aprilioy

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η Ελληνική Αστυνομία υλοποιεί το νέο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων

-40.638- έλεγχοι και -500- συλλήψεις ανηλίκων σε όλη τη χώρα το τελευταίο δίμηνο

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία έχουν ως προτεραιότητα την προστασία των ανηλίκων. Από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2024 υλοποιείται μία δέσμη δράσεων, οι οποίες στοχεύουν στην αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που εκδηλώνεται μεταξύ νέων.

Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής υλοποιείται δράση ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά παραβατικότητας. Η δράση στοχεύει στην αποτροπή εκδηλώσεων βίας  και επιθέσεων σε βάρος των νέων και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων και των γονέων τους, μέσω της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας.

 

Στις περιπτώσεις που εκδηλώθηκαν περιστατικά βίας και παραβατικότητας, πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές και συλλήψεις. Η δράση ήπιας αστυνόμευσης έχει αποτιμηθεί θετικά από τους ανηλίκους και τους γονείς, οι οποίοι πλησιάζουν τους αστυνομικούς, συνομιλούν μαζί τους και ενημερώνονται για ζητήματα που τους απασχολούν.

 

Ο σχεδιασμός υλοποιείται σε όλη τη Χώρα, με τη συμμετοχή περισσότερων από -13.500- αστυνομικών, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει:

  • -40.638- ελέγχους ανηλίκων,
  • -1.418- προσαγωγές και
  • συλλήψεις -500- ανηλίκων μεταξύ των οποίων -50- για ναρκωτικές ουσίες, -40- για κλοπές-διαρρήξεις, -19- για κατοχή όπλων και -13- για σωματικές βλάβες.

Ειδικότερα, στην Αττική πραγματοποιήθηκαν -8.078- έλεγχοι, έγιναν -135- προσαγωγές και 9 συλλήψεις ανηλίκων, ενώ στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, -2.345- έλεγχοι και -7- προσαγωγές ανηλίκων.

Στο πλαίσιο αποτίμησης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η Ελληνική Αστυνομία έχει χαρτογραφήσει τις περιοχές και τα σημεία, στα οποία εκδηλώνεται συνεχής και αυξανόμενης παραβατικότητα, με στόχο την υλοποίηση συγκεκριμένων παρεμβάσεων.

 

Παράλληλα, υλοποιείται σημαντικός αριθμός δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε συνεργασία με φορείς της εκπαίδευσης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών.

 

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν  σε ολόκληρη την επικράτεια -1.250- διαλέξεις σε σχολεία και άλλους χώρους, τις οποίες παρακολούθησαν συνολικά -101.969-  άτομα καθώς και -86- συναντήσεις με Δήμους, Μ.Κ.Ο. αθλητικούς ομίλους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και λοιπούς Φορείς.

 

Κανένα παιδί δεν πρέπει να νιώθει απροστάτευτο, ευάλωτο και μόνο. Κανείς γονιός δεν πρέπει να ανησυχεί για το παιδί του όταν αυτό βρίσκεται εκτός σπιτιού.

Αναδημοσίευση - Δεν υπάρχει ευημερία χωρίς δημοκρατία

Πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια καταλήγαμε στο δυσάρεστο συμπέρασμα ότι φαινόταν να έχει γίνει αποδεκτός ο κανόνας της ανισότητας στο κοινωνικοοικονομικό πεδίο από την κοινωνική πλειονότητα. Ως φυσικό νόμο την είχε αναγνωρίσει ο κ. Μητσοτάκης. Ήταν η νεοφιλελεύθερη επαγγελία, που έμοιαζε πειστική μετά τη διάψευση που προκάλεσε η βίαιη και τιμωρητική επιβολή της αντιλαϊκής λιτότητας. Η παραδοχή της μπορεί να μοίραζε άνισα και άδικα κέρδη, κοινωνικές δαπάνες και λαϊκό εισόδημα, αλλά θα έφερνε την ανάπτυξη και θα μεγάλωνε την πίτα. Συνεπώς και το μερίδιο των πολλών, τελικά.

Προέλευση, περισσότερα στο https://www.epohi.gr/article/49254/den-yparhei-eyhmeria-horis-dhmokratia

Αναδημοσίευση - Υποκλοπές: Η Intellexa πέθανε, ζήτω η Intellexa

Tην ώρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμάζεται να περάσει την πόρτα της ΑΔΑΕ και να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησης του, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τις δραστηριότητες της Intellexa.

Προέλευση, περισσότερα στο https://www.in.gr/2024/04/07/politics/politiki-grammateia/ypoklopes-intellexa-pethane-zito-intellexa/

Αναδημοσίευση - Από τις γυναίκες στις θηλυκότητες και πάλι πίσω

Σε προηγούμενα φύλλα της «Εποχής», και σε συνέχεια της πρώτης (διαδικτυακής) συνδιάσκεψης του «Φεμινιστικού δικτύου – Νέα Αριστερά», ξεκίνησε μια συζήτηση που αναδεικνύει σημαντικούς φεμινιστικούς προβληματισμούς των καιρών μας και, έμμεσα, θέτει το πάντα επίκαιρο ζήτημα της σχέσης φεμινισμού – Αριστεράς (μια και εντός αυτής διεξάγεται η συζήτηση)1 . Στο κείμενο που ακολουθεί καταθέτω μερικές σκέψεις, επιχειρώντας μια συμβολή στη συζήτηση. 

Προέλευση, περισσότερα στην https://www.epohi.gr/article/49229/apo-tis-gynaikes-stis-thhlykothtes-kai-pali-piso-merikes-skepseis

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.