90 New Articles

Αντίστροφη μέτρηση για τους οφειλέτες των Ταμείων

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), στο τέλος του 2019 το σύνολο των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών διαμορφώθηκε στα 35,383 δισ. ευρώ.

Περισσότερα στην https://www.kathimerini.gr/1065773/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/antistrofh-metrhsh-gia-toys-ofeiletes-twn-tameiwn

Μιχάλης Κατρίνης: Συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειοληπτών στη Βουλή

Με αντιπροσωπεία της εθνικής ομοσπονδίας ενώσεων προστασίας πολιτών – καταναλωτών – δανειοληπτών, που είχε ως επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Ευάγγελο Κρητικό, συναντήθηκαν ο Μιχάλης Κατρίνης και ο Ηλείος Γραμματέας Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής κ. Απόστολος Πόντας, στα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στη Βουλή.

 

Κατά η συνάντηση, η οποία έγινε με αφορμή τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Κίνημα Αλλαγής τους τελευταίους μήνες για την προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών, ο Μιχάλης Κατρίνης παρουσίασε στους εκπροσώπους των δανειοληπτών τις προτάσεις που έχει καταθέσει μέχρι σήμερα το Κίνημα Αλλαγής στη Βουλή, τόσο με τη μορφή τροπολογιών σε νομοσχέδια, όσο και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

 

Αναφέρθηκε, επίσης, αναλυτικά στην πρόσφατη πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής, μέσω της Προέδρου του κ. Φώφης Γεννηματά, η οποία με επιστολή της προς τον Πρόεδρο και τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, ζητά τη σύσταση διακομματικής επιτροπής που θα μελετήσει το πρόβλημα της υπερχρέωσης των νοικοκυριών στην Ελλάδα και θα καταλήξει σε προτάσεις για την δημιουργία ενός νέου προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία και ενός νέου πτωχευτικού κώδικα για τα φυσικά πρόσωπα πριν από την 1η Μαΐου που λήγει το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο προστασίας.

 

Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει να φέρει προ των ευθυνών τους τόσο την κυβέρνηση, όσο και όλα τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να αποδείξουν και στην πράξη, εάν εννοούν όσα λένε για την προστασία των αδύναμων δανειοληπτών και να συντονίσουν τις προσπάθειές τους ώστε να βρεθεί μια δίκαιη, βιώσιμη, σταθερή και αποτελεσματική λύση.

 

Οι εκπρόσωποι των δανειοληπτών ενημέρωσαν με τη σειρά τους τον Μιχάλη Κατρίνη σχετικά με την τεράστια έκταση που έχει λάβει το πρόβλημα, καθώς και τις ιδιαίτερες νομικές διαστάσεις των θεμάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα χιλιάδες αδύναμοι δανειολήπτες, ενώ τόνισαν την ανάγκη να υπάρξουν ρυθμίσεις που δεν θα οδηγούν σε τεράστια κοινωνικά και προσωπικά δράματα στη χώρα μας μετά την 1η Μαΐου.

 

Οι Ελληνες στρέφονται στα αποταμιευτικά προγράμματα

Την αυξημένη ανάγκη για συμπλήρωση της πενιχρής σύνταξης που εγγυάται το κράτος μέσω της ιδιωτικής αποταμίευσης αποτυπώνει η αύξηση που σημειώθηκε το 2019 στις πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων.

Περισσότερα στην https://www.kathimerini.gr/1065657/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/oi-ellhnes-strefontai-sta-apotamieytika-programmata

Ασφαλιστικό ΝΔ, Αύξηση 19% εισφορών- ελάχιστες αυξήσεις συντάξεων μόνο για το 10%

Του Μάκη Μπαλαούρα

 

Το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό σύστημα,πουκατατέθηκεχθες βράδυ στη Βουλή,δίνει αυξήσειςσε πολύμικρό μέρος των συνταξιούχων, περίπου 250.000, ενώ δε θα λάβουν καμία αύξηση 2.300.000,από τους 2.550.000 συνταξιούχους.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, που έβγαινε συνεχώς στα κανάλια και φίλια ΜΜΕ,

είχαν καλλιεργήσει προσδοκίες για την χορήγηση αυξήσεων σε επιπλέον 1.000.0000 συνταξιούχους,όμως θα είναι στα «χαρτιά», λόγω της προσωπικής διαφοράς, αλλά στο χέρι δε θα πάρουν ούτε μισό ευρώ.

Το ν/σ επίσης αυξάνει κατά 19% τις κατώτατες εισφορές για το 75% των  ελεύθερων επαγγελματιών.

Ελάχιστες οι αυξήσεις για τη συντριπτική πλειοψηφία

 

Α)  Η αύξηση που θα λάβουν οι περισσότεροι από τους 250.000 θα κυμαίνεται από 2 μέχρι 50 ευρώ.

 Β) Μεγάλες αυξήσεις, γύρω στα 150 ευρώ, θα λάβουν ελάχιστοι, που έχουν 40 χρόνια ασφάλισης και συντάξιμες αποδοχέςπάνω από τα 3.000 ευρώ.

Γ) Τις υψηλότερες αυξήσεις, κατά 250 ευρώ, θα λάβουν όσοι έχουν συντάξιμεςαποδοχές πάνω από 3.500 ευρώ και περισσότερα από 40 χρόνια ασφάλισης.

Οι μικροσυνταξιούχοιθα πάρουν τιςαυξήσειςμαζί με τα  αναδρομικά εφάπαξ.Οιμεγαλοσυνταξιούχοι θα τα πάρουν σε βάθος πενταετίας.

Εισφορές που καίνε τους αυτοαπασχολούμενους

Οι νέες ασφαλιστικές εισφορές, για τη συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων θα είναι αυξημένες κατά 35 ευρώ τον μήνα!Η ελάχιστη εισφορά για το 70-80% των επαγγελματιώναυξάνεται κατά 18,9%, δηλαδήαπό 185,18 ευρώ, που ήταν μέχρι τον Δεκέμβριο, στα 220 ευρώ τον μήνα και μάλιστα αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2020. Υψηλές θα και οι εισφορές των ασφαλιστικών κατηγοριών.

Η εξαπάτηση της ΝΔ γίνεται ολοφάνερη

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ αποκαλύπτει το πέπλο που ύφαινε για τηνεξαπάτηση των χαμηλοσυνταξιούχων. Οι δήθεν αυξήσεις που θα κάλυπταν τις απώλειες που είχαν από τη 13η σύνταξη που κατάργησεη ΝΔ,αποδείχθηκαν καπνός….

Να δούμε τι άλλο θα επιφέρουν στους πολλούς της βιοπάληςυπέρ των ελαχίστων και του πλούτου!

Σήμερα στη βουλή η ρύθμιση - ανάσα για τα αδήλωτα αναδρομικά των συνταξιούχων

EUROKINISSI

Κατατίθεται - εκτός απροόπτου - σήμερα στη βουλή η νομοθετική ρύθμιση που θα σβήνει τις φωτιές που άναψαν σε χιλιάδες συνταξιούχους τα ραβασάκια με τους φουσκωμένους  φόρους για τα αδήλωτα αναδρομικά των ετών 2010 - 2013.

Περισσότερα στην https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/232115_simera-sti-boyli-i-rythmisi-anasa-gia-ta-adilota-anadromika-ton

Αφαντος ο «Μάξιμος Σαράφης», άκαρπο το ένταλμα βιαίας προσαγωγής

Περισσότερες από τρεις ώρες, η αντιπροσωπεία της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης ανέμενε στη ΓΑΔΑ τον προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης». Ο μάρτυρας δεν προσήλθε, διατάχθηκε ένταλμα βιαίας προσαγωγής, που δεν κατέστη εφικτό να εκτελεστεί.

Περισσότερα στην https://www.kathimerini.gr/1065486/article/epikairothta/politikh/afantos-o-ma3imos-sarafhs-akarpo-to-entalma-viaias-prosagwghs

Κίνδυνος για στρατιά αστέγων

Λούκα Τ. Κατσέλη, ομότιμη καθηγήτρια ΕΚΠΑ και πρ. υπουργός

«Πρέπει απαραίτητα να διατηρηθεί η δυνατότητα του οφειλέτη που βρίσκεται σε αποδεδειγμένα μόνιμη αδυναμία πληρωμής χρεών να προστατεύει την κύρια κατοικία του και να ρυθμίζει τα χρέη του μέσω προσφυγής στα δικαστήρια», υποστηρίζει η Λούκα Κατσέλη, η οποία ως υπουργός Οικονομίας το 2010 είχε βάλει τη σφραγίδα της στον σχετικό νόμο που φέρει ώς σήμερα το όνομά της.

Περισσότερα στην https://www.efsyn.gr/politiki/synenteyxeis/231580_kindynos-gia-stratia-astegon

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.