225 New Articles

«Φιλί ζωής» πριν από τη... χαριστική βολή

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Παράταση ενός έτους στη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ (με δυνατότητα παράτασης άλλων 6 μηνών) και οικονομική ενίσχυση ύψους 35 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό εξασφάλισε ο Κωστής Χατζηδάκης, ώστε να ξεκαθαρίσει με διαδικασίες fast track το ιδιοκτησιακό της Λάρυμνας και να πουληθεί το 75% των υποδομών της επιχείρησης.

Περισσότερα στην https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/230796_fili-zois-prin-apo-ti-haristiki-boli

Με προσφυγή στο ΣτΕ απαντούν στις επιτάξεις

AP Photo/Ignatis Tsiknis
 
Κλιμάκωση των αντιδράσεων τους, με προσφυγή ακόμα και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αποφάσισαν το βράδυ της Δευτέρας στο δημοτικό συμβούλιο της Δυτικής Λέσβου, στον απόηχο της «αιφνιδιαστικής» -όπως χαρακτηρίζουν- Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για επιτάξεις χώρων που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία κλειστών κέντρων για μετανάστες στα νησιά.
 
Περισσότερα στην https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/230771_me-prosfygi-sto-ste-apantoyn-stis-epitaxeis

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - Τουριστική ανάπτυξη στην Περιφέρεια με συνδυασμένες θαλάσσιες μεταφορές!

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ

 

 

* ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ

ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ

ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

 

 

Η λειτουργία των υδατοδρομίων, συνδέει τα αστικά μας κέντρα με τις άλλες περιοχές, ενώνει την Ελλάδα με τον υπόλοιπο κόσμο, προωθεί ένα πλαίσιο συνδυασμών μεταφορών και τονώνει την τουριστική ανάπτυξη στο σύνολο της επικράτειας αλλά και στις περιφέρειες που τόσο έχουν ανάγκη όπως ο Νομός Ηλείας, που έχω την τιμή να εκπροσωπώ.

 

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, επισημαίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα υλοποίησης απευθείας διεθνών πτήσεων σε υδατοδρόμια της Ελλάδας τόσο από και προς κράτη που έχουν κυρώσει και εφαρμόζουν τη Συμφωνία Σέγκεν όπως και για κράτη που δεν την έχουν κυρώσει

 

Ο βουλευτής της Ν.Δ. ήταν ένας εκ των ομιλητών για την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και αναφέρθηκε στη δέσμευση που αφορά την υλοποίηση ενός έργου εθνικής εμβέλειας όπως αυτό της λειτουργίας υδροπλάνων στην Ελλάδα. Έργο, που όπως είπε εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό της Ν.Δ. και το οποίο πρέπει να γίνει στον τόπο μας για βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη.

 

ΔΙΑΦΟΡΑ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Ο κ. Νικολακόπουλος με αφορμή την προώθηση των υδατοδρομίων μίλησε μεταξύ άλλων και για τη διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης υποστηρίζοντας:

 

«Όλοι θυμόμαστε πόσο πονεμένο είναι το συγκεκριμένο έργο, θύμα της ανεύθυνης και αδιάφορης πολιτικής και των ιδεολογικών αποχρώσεων προσκομμάτων επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Και φυσικά όλοι θυμόμαστε τι συνέβη με πάρα πολλά άλλα έργα, όπως για παράδειγμα με το εμβληματικό έργο του Ελληνικού ή με το οδικό άξονα Πατρών - Πύργου και τον κατακερματισμό του που το έθεσε «στον άερα». Είναι κάτι που γνωρίζουν καλά οι πολίτες.

 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με συνέπεια και αποφασιστικότητα προχωρά στην υλοποίηση του εθνικού αναπτυξιακού της σχεδίου σε αυτό που χρειάζετεαι η χώρα στον νευραλγικό τομέα υποδομών και επενδύσεων.

Δηλαδή, κρίσιμα έργα, που συνδέονται με εθνικούς αναπτυξιακούς στόχους, έργα που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε Περιφέρεια, έργα που φέρνουν την ανάπτυξη μέσα από τις επενδύσεις και την ιδιωτική συμμετοχή όπως συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες χώρες και που δημιουργούν θέσεις εργασίας».

 

ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

 

 

Να σημειωθεί ότι, ο Ηλείος βουλευτής έχει ήδη αναπτύξει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία υδατοδρομίων στον Νομό μας, θέτοντας την ανάγκη αδειοδότησης για τέσσερις ιδιαίτερης τουριστικής σημασίας περιοχές, όπως το Κατάκολο, ο Καϊάφας, η Κυλλήνη και το Φράγμα Πηνειού.

 

Μάλιστα για τον σκοπό αυτό έγιναν και συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες στις οποίες συμμετείχαν και αυτοδιοικητικοί απ΄πο εμπλεκόμενους Δήμους, οι οποίοι ωστόσο θα πρέπει να «τρέξουν» γρήγορα τις διαδικασίες ειδικά για τις μελέτες ώστε να έχουν το πρόκριμα στη διαδικασία που ξεκινά μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

 

Τα οφέλη όπως αναφέρει ο κ. Νικολακόπουλος θα είναι πολλά αφού δημιουργούνται νέα τουριστικά προϊόντα, παράλληλες δραστηριότητες, νέο επενδυτικό ενδιαφέρον και διευρύνεται η επισκεψιμότητα στις αντίστοιχες περιοχές.

Το πανόραμα των ΑΕΙ και κολεγίων στην Ελλάδα - Στα 250 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως το ΕΚΠΑ

Το πανόραμα των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ, αλλά και των κολεγίων στην χώρα μας παρουσιάζεται μέσω της νέας παγκόσμιας κατάταξης ΑΕΙ «Webometrics Ranking of World Universities» για το 1ο εξάμηνο του 2020.

Περισσότερα στην https://www.kathimerini.gr/1063884/article/epikairothta/ellada/to-panorama-twn-aei-kai-kolegiwn-sthn-ellada---sta-250-kalytera-panepisthmia-pagkosmiws-to-ekpa

Επίταξη ακινήτων και εκτάσεων για το μεταναστευτικό - Πού θα γίνουν τα κλειστά κέντρα

Στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εξουσιοδοτεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιτάσσει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητα ακίνητα και εκτάσεις για τη διαχείριση της κρίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αποφυγής της διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας προχωρά σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Περισσότερα στην https://www.kathimerini.gr/1064186/article/epikairothta/politikh/epita3h-akinhtwn-kai-ektasewn-gia-to-metanasteytiko---poy-8a-ginoyn-ta-kleista-kentra

Το ΣτΕ αποφασίζει για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Συμβούλιο της Επικρατείας EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το θέμα της απομάκρυνσης της Βασιλικής Θάνου και άλλων τριών μελών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας που επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της.

Περισσότερα στην https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/230375_ste-apofasizei-gia-tin-epitropi-antagonismoy

Τελικά, τι ισχύει για τα Λιμενικά Ταμεία, κ. υπουργέ;

EUROKINISSI

Μας μπέρδεψε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. Μέσα σε διάστημα μόλις λίγων ημερών προχώρησε σε δύο διαφορετικές δηλώσεις για ένα πολύ σοβαρό θέμα. Αποτέλεσμα, να μην έχουμε καταλάβει ποια από τις δύο τοποθετήσεις του είναι αυτή που εντέλει θα υλοποιηθεί. Ο λόγος για την τύχη των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Περισσότερα στην https://www.efsyn.gr/stiles/ypografoyn/230110_telika-ti-ishyei-gia-ta-limenika-tameia-k-ypoyrge

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.