0 New Articles

«Περιορισμός του δικαιώματος στη διαμαρτυρία» – Σε θέση μάχης η αντιπολίτευση για τις διαδηλώσεις υπό όρους

Οργή στην αντιπολίτευση έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο που εισάγει περιορισμούς και απαγορεύσεις σε πορείες και διαδηλώσεις, με αναφορές σε «έκτρωμα χουντικής κοπής» και «περιορισμό του δικαιώματος στη διαμαρτυρία».

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2020/07/01/politics/kommata/periorismos-tou-dikaiomatos-sti-diamartyria-se-thesi-maxis-antipoliteysi-gia-tis-diadiloseis-ypo-orous/

Ανοιγμα συνόρων: Σε ποιους επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα

To ακριβές πλαίσιο υπό το οποίο η Ελλάδα ανοίγει από την Τετάρτη τα σύνορα της σε τουρίστες από το εξωτερικό γνωστοποίησε η κυβέρνηση, μέσω δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.

Πηγή, περισσότερα στην https://www.kathimerini.gr/1085296/article/epikairothta/ellada/anoigma-synorwn-se-poioys-epitrepetai-h-eisodos-sth-xwra

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Πού θα «χτυπήσει» 38αρι ο υδράργυρος

Συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη οι συνθήκες καύσωνα στη χώρα, με τη θερμοκρασία να αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 38 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της χώρας.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2020/06/30/greece/kairos-anevainei-thermokrasia-pou-tha-xtypisei-38ari-o-ydrargyros/

Κορονοϊός: 10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα κατά 10, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Κυριακής. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3376. Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με τη δημοσίευση των πινάκων υποψηφίων που κρίθηκαν ικανοί/ες κατά τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις στο πλαίσιο του διαγωνισμού πρόσληψης Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου σε Βόρειο και Νότιο Αιγαίο

Κατόπιν της δημοσίευσης των πινάκων υποψηφίων που κρίθηκαν ικανοί/ες κατά τις προκαταρκτικές εξετάσεις στο πλαίσιο του διαγωνισμού πρόσληψης Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου στις Περιφερειακές Ενότητες και Νήσους των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, επισημαίνεται ότι σ΄αυτούς περιλαμβάνονται οι υποψήφιοι/ες που κρίθηκαν ικανοί/ες κατά φθίνουσα σειρά μορίων ανά κατηγορία (80% και 20%). Υπενθυμίζεται ότι, οι υποψήφιοι/ες, που δεν καταλαμβάνουν προσλήψιμη θέση, δεν κατοχυρώνουν από την επιτυχία τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις δικαίωμα διορισμού, παρά μόνο σε περίπτωση κένωσης ισάριθμων θέσεων της κατηγορίας, στην οποία εντάσσονται. Τέλος, επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που οι θέσεις των προσλαμβανομένων με τίτλο σπουδών μιας κατηγορίας υποψηφίων δεν καλύπτονται, οι κενές θέσεις θα συμπληρωθούν από υποψηφίους/ες της άλλης κατηγορίας.

Ξεκινούν τον Σεπτέμβριο οι εργασίες στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη

«Την έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης του μνημειακού συνόλου του Τύμβου Καστά, σε συνέχεια της ομόφωνης γνωμοδότησης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στις 17 Δεκεμβρίου 2029, ακολούθησε η ολοκλήρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, η γεωτεχνική διερεύνηση γύρω από το ταφικό μνημείο.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2020/06/28/culture/texni/ksekinoun-ton-septemvrio-oi-ergasies-ston-tymvo-kasta-stin-amfipoli/

Κοροναϊός: 23 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας. Τα 8 από πτήσεις – Κανένας νέος θάνατος

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.