518 New Articles

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η Πρέσβης της Αυστρίας, κ. Hermine Poppeller

Την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, Hermine Poppeller, υποδέχτηκαν σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οι Αντιπεριφερειάρχες, Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης και Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τάκης Παπαδόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν κυρίως ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επισκεψιμότητα και τον τουρισμό, καθώς και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης. Μάλιστα, η κ. Poppeller, αφού τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο τα νησιά και ο θερινός τουρισμός, υπογράμμισε τις ισχυρές δυνατότητες που έχει η περιοχή για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού όπως και θεματικών μορφών τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν συνεργασίες που μπορούν να υπάρξουν με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, όπως και με άλλους φορείς για την ανάπτυξη του περιηγητικού, αθλητικού και ιαματικού τουρισμού, προκειμένου να υπάρξει αύξηση της επισκεψιμότητας από την Αυστρία. Επίσης, τέθηκε και το ζήτημα πτήσεων από την Αυστρία προς τα αεροδρόμια της Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, οι Αντιπεριφερειάρχες παρουσίασαν στην κ. Poppeller το παραγωγικό προφίλ της περιοχής, καθώς και τις σημαντικές προσπάθειες εξωστρέφειας και συνεργασιών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, με επίκεντρο την «Ολυμπιακή Γη» και το σύνολο των δυνατοτήτων της Δυτικής Ελλάδας στους τομείς του εμπορίου και των μεταφορών, της έρευνας και καινοτομίας, της πρωτογενούς παραγωγής, κλπ.

Την κ. Poppeller συνόδευε ο επίτιμος πρόξενος της Αυστρίας στην Πάτρα Ανδρέας Γεωργόπουλος.


Ν. Φαρμάκης: «Ισχυρό στήριγμα ο Μηχανισμός Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας στην εξίσωση: Πιο ισχυρές επιχειρήσεις – πιο πολλές θέσεις εργασίας»

Τη σημασία που έχει ο Μηχανισμός Διάγνωσης των Αναγκών στην Αγορά Εργασίας για την τοπική επιχειρηματικότητα, αλλά και για τους εργαζόμενους και ανέργους, υπογράμμισε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, όπου και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του Μηχανισμού.

Ο κ. Φαρμάκης χαρακτήρισε τον Μηχανισμό ως ένα «πολύτιμο εργαλείο» ως προς τη γνώση και παρακολούθηση της αγοράς εργασίας στη Δυτική Ελλάδα σε πραγματικό χρόνο, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Όλοι ξέρουμε ότι για πολλά χρόνια η Δυτική Ελλάδα ζει κάτω από το επίπεδο των δυνατοτήτων της, την ίδια ώρα όμως, όλα αυτά τα χρόνια ακούμε επίσης για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή και για προσπάθειες μείωσης της ανεργίας. Και αναρωτιέμαι: Πως μπορούν να συμβούν αυτά εάν δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε, τι έχουμε και τι μας λείπει, σε ποια κατεύθυνση πηγαίνουμε, αλλά και προς τα πού θέλουμε να πάμε; Πως μπορούμε να μιλάμε βάσιμα για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας εάν δεν ξέρουμε τις επιχειρήσεις του τόπου μας και τις ανάγκες τους; Και πως μπορούμε να συμβάλλουμε επί της ουσίας στην μείωση της ανεργίας εάν δεν γνωρίζουμε τις δεξιότητες που απαιτούνται και πρέπει να συνδυαστούν με την τοπική επιχειρηματικότητα; Η Δυτική Ελλάδα, ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε έναν μπούσουλα, ένα «εργαλείο» που να μας δίνει όλες αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες και αυτό ήταν ένα διαχρονικό έλλειμμα, μία από τις βασικές αιτίες για τις οποίες ενώ όλοι βλέπαμε το πρόβλημα, κανένας δεν μπορούσε να το λύσει. Ο Μηχανισμός Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας έρχεται λοιπόν να καλύψει αυτό το έλλειμμα και να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για εμάς στην Περιφέρεια, ως φορέας αυτοδιοίκησης και διαχείρισης των πόρων για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνοχή που παράλληλα πρέπει να στέλνει τα ορθά μηνύματα στην κεντρική εξουσία».

«Η εξίσωση της αγοράς εργασίας, στη βάση της, είναι πολύ απλή: Μεγαλύτερες και πιο ισχυρές επιχειρήσεις – περισσότερες θέσεις εργασίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα στοιχεία που εμπεριέχονται στον Μηχανισμό και εμφανίζουν σαφή βελτίωση των δεικτών απασχόλησης στη Δυτική Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που εμπεριέχονται στη μελέτη, η Δυτική Ελλάδα είχε το 2021 τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε σύνολο απασχολούμενων από το 2011, δηλαδή εδώ και δέκα ολόκληρα χρόνια. Επίσης, η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων – ποσοστό πάνω από 90% - είναι πλήρους απασχόλησης. Ακόμα, το ποσοστό ανεργίας στη Δυτική Ελλάδα έφτασε το α’ τρίμηνο του 2022 στο 14,6%, ποσοστό που φέρνει τη Δυτική Ελλάδα στην 5η θέση με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας, ενώ την ίδια ώρα καταγράφεται και μία αύξηση στις αποδοχές των εργαζομένων.

«Κάτι αλλάζει στον τόπο μας προς το καλύτερο… Και αισθάνομαι ότι ένα μερίδιο σε αυτή τη θετική αλλαγή έχουμε και εμείς, που εν μέσω πανδημίας, στηρίξαμε με όλες τις δυνάμεις που είχαμε την τοπική επιχειρηματικότητα, επιταχύναμε όλα τα προγράμματα και θέσαμε ως προμετωπίδα των προσπαθειών μας την ανάδειξη της δυναμικής των τοπικών παραγωγικών μονάδων και την εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων» σημείωσε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας πάντως: «Αυτά τα πρώτα, πολύ θετικά στοιχεία, δεν πρέπει να μας παρασύρουν, όμως. Γιατί δεν φτάσαμε ακόμα εκεί που θέλουμε. Θα έλεγα μάλιστα ότι είμαστε μόνο στην αρχή του δρόμου και μπροστά μας υπάρχουν πολλές και μεγάλες ανηφόρες. Άλλωστε, όσο ανεβαίνεις, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η πορεία προς τα πάνω. Όχι μόνο δεν θα σταματήσουμε λοιπόν, αλλά τώρα που έχουμε στα χέρια μας και κάποιες πολύ σημαντικές πληροφορίες, θα επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο. Και θα προσανατολίσουμε τις προσπάθειές μας στις δομικές αδυναμίες που παρατηρούνται».

Μεταξύ των αδυναμιών της περιοχής, ο κ. Φαρμάκης ανέφερε τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας των νέων και των γυναικών, καθώς και την αναντιστοιχία που υπάρχει μεταξύ των θέσεων εργασίας που ζητάει η αγορά και των ειδικοτήτων που έχουν οι άνεργοι της περιοχής. «Μπορούμε να ξέρουμε πια, ποιοι είναι οι πιο δυναμικοί κλάδοι και ποια είναι τα πιο δυναμικά επαγγέλματα. Μπορούμε να δούμε πολύ καθαρά πλέον ότι περίπου μία στις τέσσερις επιχειρήσεις του τόπου μας έχει κενές θέσεις εργασίας, αλλά δεν βρίσκει τον κατάλληλο εργαζόμενο. Ή ότι είναι πολύ χαμηλό το ποσοστό επιχειρήσεων που γνωρίζει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα προγράμματα εκπαίδευσης ή μετεκπαίδευσης του προσωπικού, από τα οποία μπορούν να ωφεληθούν. Έχοντας πλέον μπροστά μας το νέο ΕΣΠΑ και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που μας δίνει, αλλά και κάθε άλλη πηγή χρηματοδότησης που θα αξιοποιήσουμε, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα πολύ καλύτερο μέλλον για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του τόπου μας» τόνισε.

Συνεχίζοντας ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαϊμης, εστίασε την χρησιμότητα που έχουν τα συμπεράσματα του έργου, καθώς θα συμβάλουν για να διαμορφωθούν στοχευμένα προγράμματα τα οποία μέσω νέων προσκλήσεων θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Ακολούθως, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα ερευνών που διενεργήθηκαν σε επιχειρήσεις στις οποίες καταγράφηκαν οι ανάγκες της αγοράς εργασίας με βάση τις υπάρχουσες καιζητούμενες δεξιότητες και ικανότητες, ενώ παράλληλα χαρτογραφήθηκαν πλήρως τα προβλήματα που εντοπίστηκαν και εξειδικεύονται σε επίπεδοΔήμων. Επιπλέον, έχουν χαρτογραφηθεί οι τομείς, οι ομάδες στόχοι και οιηλικίες που με χρειάζονται παρεμβάσεις με κατάλληλα προγράμματα.Έχουν πραγματοποιηθεί και θα συνεχίσουν να υλοποιούνται έρευνεςπεδίου στο σύνολο των φορέων της αγοράς εργασίας, στις
επιχειρήσεις, στους εργαζομένους και στους ανέργους, από τις οποίεςπροκύπτουν σημαντικά ευρήματα για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, καιοι οποίες θα επηρεάσουν σε καθοριστικό βαθμό τον αναπτυξιακό σχεδιασμόγια την αγορά εργασίας

Παράλληλα από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλεγεί έχει δημιουργηθεί ένα πληροφοριακό σύστημα που συμβάλλει στην παρακολούθηση της αγοράς εργασίας και κυρίως στην παροχή πολύτιμων πληροφοριών.


*** Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/7xxDQfB2zu0

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ενημέρωση για το εγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Δυτική Ελλάδα" της προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027 θα πραγματοποιηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 15:00.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 & Αμερικής), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης (e:Presence.gov.gr) και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω υπηρεσίας livestreaming, από τον σύνδεσμο: https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-12787

Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες σε βάρος πολιτών

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά τέσσερις περιπτώσεις απατών στην Πάτρα

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν (165.000) ευρώ και κοσμήματα αξίας (20.000) ευρώ

 

Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, μία αλλοδαπή γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για απάτη.

 

Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα, άγνωστος δράστης τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη, προσποιούμενος ιατρό και με το πρόσχημα της εμπλοκής του παιδιού της σε σοβαρό ατύχημα, το οποίο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, της απαίτησε (35.000) ευρώ και κοσμήματα, συνολικής αξίας (20.000) ευρώ, προκειμένου να καλυφτούν τα έξοδα του χειρουργείου, χωρίς ωστόσο η παθούσα να πειστεί από τα λεγόμενα του.

 

Στη συνέχεια η συλληφθείσα, μετέβη στην οικία της ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία πέταξε από το μπαλκόνι της οικίας της, μια τσάντα που περιείχε το υποτιθέμενο συμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

 

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης εντόπισαν την κατηγορούμενη στην οικία της παθούσας και την συνέλαβαν.

 

Σε σωματικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στην κατηγορούμενη βρέθηκε στη κατοχή της και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (1.300) ευρώ, δυο κινητά τηλέφωνα και ενδύματα που κατασχέθηκαν ως πειστήρια.

 

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από την 14/9/2022 έως την 15/9/2022, διέπραξαν ακόμα τρεις απάτες (εκ των οποίων δυο απόπειρες), σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, κατά τις οποίες αφαίρεσαν από μια ηλικιωμένη το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν συνολικά 130.000 ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης επισημαίνεται ότι, τα μέλη της τηλεφωνούσαν στις ηλικιωμένες γυναίκες, προσποιούμενοι τους ιατρούς και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό, απαιτούσαν χρήματα προκειμένου να υποβληθούν οι τελευταίοι σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 

 

Εντοπίστηκε εργαστήριο με πλήθος απομιμητικών προϊόντων σε περιοχή της Πάτρας

Κατασχέθηκαν περίπου (3.800) απομιμητικά είδη επώνυμων εταιριών και (30.000) εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιρειών

 

Το ύψος της επαπειλούμενης ζημιάς των εταιριών υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ

 

 

Συνελήφθησαν, προχθές το βράδυ, σε περιοχή της Πάτρας, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πέντε άτομα (τέσσερις ημεδαποί - ένας αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τα εμπορικά σήματα, τον Τελωνειακό Κώδικα και παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς.

 

Για τη ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, μετέβησαν σε εργαστήριο εντύπωσης ενδυμάτων, όπου εντόπισαν τους συλληφθέντες τη στιγμή που εμφόρτωναν τα απομιμητικά προϊόντα σε τρία οχήματα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο χώρο του εργαστηρίου καθώς και στα οχήματα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

 • (30.000) έτοιμα εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιριών

 • (2.387) ενδύματα, τα οποία έφεραν σήματα επώνυμων εταιρειών (απομιμητικά προϊόντα)

 • (1.368) ενδύματα έτοιμα προς εντύπωση σημάτων

 • (1) εκτυπωτή («φούρνος»)

 • (3) ηλεκτρικές πρέσες

 • (1) ηλεκτρική συσκευή επιγραφοποιίας

 • (1) μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και

 • (1) ένας εκτυπωτής

 

Σε σωματικούς ελέγχους που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στους κατηγορούμενους βρήκαν στη κατοχή τους και κατέσχεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (2.110) Ευρώ.

Το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών, υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων του αλλοδαπού συλληφθέντα προέκυψε ότι είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα μας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα οχήματα κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της ΠΔΕ: Θετική γνωμοδότηση για το Στρατηγικό Σχέδιο Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και το Αλιευτικό Καταφύγιο Μεσολογγίου

Υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρου Δημητρογιάννη συνεδρίασε στις 19 Σεπτεμβρίου 2022, η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Π.Δ.Ε.Την επιτροπή απασχόλησε μεγάλος αριθμός θεμάτων που άπτονται των τοπικών κοινωνιών.

Μεταξύ αυτών γνωμοδότησε θετικά για:

 • Τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Στρατηγικό Σχέδιο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-27,σκοπός του οποίου είναι η υλοποίηση της νέας ΚΓΠ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα για την προγραμματική περίοδο 2023-2027, η οποία έχει σχεδιαστεί για να στηρίξει τους ευρωπαίους γεωργούς και να διασφαλίσει την επισιτιστική ασφάλεια της Ένωσης και έναν ανθεκτικό, βιώσιμο και ανταγωνιστικό αγροτικό τομέα, εστιάζοντας έτσι στην οικονομική βιωσιμότητα, την ανθεκτικότητα του γεωργικού εισοδήματος, σε βελτιωμένες περιβαλλοντικές και κλιματικές επιδόσεις και στον ενισχυμένο κοινωνικοοικονομικό ιστό των αγροτικών περιοχών. Το ΣΣ ΚΓΠ της Ελλάδας θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο γενικός στόχος του σχεδίου είναι να βελτιώσει περαιτέρω τη βιώσιμη ανάπτυξη της γεωργίας, των τροφίμων και των αγροτικών περιοχών και να συμβάλει στην επίτευξη τριών γενικών στόχων (άρθρο 5 του ΚΣΣ): Να προωθήσει έναν έξυπνο, ανθεκτικό και διαφοροποιημένο γεωργικό τομέα που διασφαλίζει την επισιτιστική ασφάλεια, να ενισχύσει την περιβαλλοντική φροντίδα και τη δράση για το κλίμα και να συμβάλει στους στόχους της Ένωσης που σχετίζονται με το περιβάλλον και το κλίμα, να ενισχύσει τον κοινωνικοοικονομικό ιστό των αγροτικών περιοχών. Οι τομεακές παρεμβάσεις του ΣΣ ΚΓΠ αφορούν τρεις υποχρεωτικούς τομείς: τον τομέα των οπωροκηπευτικών, τον τομέα της μελισσοκομίας και τον αμπελοοινικό τομέα και τον τομέα του ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών, που είναι καθοριστικός και για τη Δυτική Ελλάδα. Οι παρεμβάσεις αυτές βασίζονται σε προκαθορισμένους στόχους σε αυτούς τους τομείς και σε ένα σύνολο πιθανών ειδών παρεμβάσεων που θα μπορούσαν να λάβουν υποστήριξη, όπως επενδύσεις σε υλικά και άυλα περιουσιακά στοιχεία, συμβουλευτικές υπηρεσίες κατάρτισης, προγράμματα ποιότητας και συστήματα πιστοποίησης.

 • Τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου της Αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων αλιευτικού καταφυγίου Μεσολογγίου. To αλιευτικό καταφύγιο Μεσολογγίου βρίσκεται εντός της ευρύτερης λιμενολεκάνης της Ι.Π. Μεσολογγίου, δυτικά του εμπορικού λιμανιού, και ανήκει στην κατηγορία των τοπικών λιμένων. Η δυναμικότητά του αναμένεται σε 50 σκάφη, με σκοπό να βελτιωθούν οι συνθήκες ελλιμενισμού και των παρεχόμενων υπηρεσιών, και σαφώς η αναβάθμιση των υποδομών μέρους της χερσαίας ζώνης του λιμένα

 • Για τη λειτουργία δραστηριοτήτων στο πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση και τη βιομηχανία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δημητρογιάννης ανέφερε: «Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις υπηρεσίες μας που καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να συντομεύσουν οι χρόνοι έναρξης των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και λειτουργίας νέων οικονομικών δραστηριοτήτων. Βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο, όπου ο σχεδιασμός για βελτίωση των συνθηκών σε όλα τα επίπεδα δεν μπορεί να καθυστερεί. Από την πλευρά μας πράττουμε τα δέοντα ώστε να επέλθουν τάχιστα τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες»


«Παρουσίαση 1ης φάσης αποτελεσμάτων του έργου του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»

Ημερίδα με θέμα:«Παρουσίαση 1ης φάσης αποτελεσμάτων του έργου του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 32, Πάτρα).

Η ημερίδα αποσκοπεί στην ενημέρωση των αρμόδιων φορέων για το έργο του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας στην Δυτική Ελλάδα, στην παρουσίαση ευρημάτων – αποτελεσμάτων από έρευνες, μελέτες που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του έργου καθώς και στην παρουσίαση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων -δράσεων που μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και που θα ωφελήσουν το ανθρώπινο δυναμικό και τις επιχειρήσεις στην Περιφέρεια τα επόμενα έτη.

Το έργο «Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας MIS 5075872, υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Διεύθυνση Αναπτυξιακού προγραμματισμού (Δι.Α.Π.)στο πλαίσιο του ΕΠ Δυτική Ελλάδα 2014-2020, /Άξονας Προτεραιότητας 4 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων»

Στο πλαίσιο του ανωτέρω έργου προωθείται η αναβάθμιση της διοικητικής ικανότητας της Περιφέρειας ως προς την διάγνωση/παρακολούθηση των αναγκών του τοπικού παραγωγικού συστήματος και των τάσεων που δημιουργούνται στην αγορά εργασίας, με στόχο τον ορθό σχεδιασμό πολιτικών και δράσεων για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού που αφορά τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους άνεργους ζήτημα το οποίο στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Μέσω του έργου προωθείται ο σχεδιασμός στρατηγικής από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της με βάση την πρόβλεψη των μελλοντικών αναγκών σε νέες θέσεις εργασίας,σε νέες απαιτούμενες δεξιότητες ως συνέπεια του οικονομικού μετασχηματισμού τα οποία θα συμβάλλουν για το σχεδιασμό και την υλοποίηση παρεμβάσεων για την επιμόρφωση των εργαζομένων, την επαγγελματική κατάρτιση, την καταπολέμηση της ανεργίας και την ένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας σε θέσεις με βιώσιμη προοπτική.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία EEO Group A.E.

Περισσότερες Πληροφορίες θα βρείτε στον διαδικτυακό τόπο www.pde-mae.grΠερισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.